Keresés

Részletes keresés

dettybogyó Creative Commons License 2010.01.09 0 0 7283
Az én mókim :-)))
zedition Creative Commons License 2010.01.09 0 0 7282
Sziasztok!
ma arra ébredtem , hogy a mokim a ketrec oldalának ugrál egymás után gyorsan, aztán mikor keltem fel, hogy megnézzem akkor csipogott egy hosszút. Aggódom kicsit miatta. Valakinek ötlete?
dettybogyó Creative Commons License 2010.01.09 0 0 7281
pumukli48 köszönöm a választ! Tegnap találtam ezt a fórumot és regisztráltam be. Örülök, hogy van ilyen lehetőség és tanácsot kérhetünk, kaphatunk. Az én mókim fiú és szeretnék venni mellé tavasszal egy lányt. Külön tartva csak párzáshoz összetéve őket. Lelkiismeretes gazdinak tartom magam és minden jóval ellátom az állataimat. Csak sajnos vannak dolgok amikbe nem tudunk beleszólni.... Nálunk most ez a helyzet. Remélem pár hónap és megnyugszik és újra kezembe vehetem anélkül, hogy megharapna. Amúgy érdekes, van egy (házi vegyes) szőrmók kutyánk és vele jól kijön a mókus. Simán átszalad a kutyán. Nagyon viccesek együtt. Főleg mikor a kutya fél a pici mókustól!
dettybogyó Creative Commons License 2010.01.09 0 0 7280
A LISZTKUKACról meg annyit, hogy volt egy sisakos kaméleonom és a mókussal együtt imádták ezt a csemegét enni. Egy kis üveg tálba tettem, 5-10 darabot egy csipetnyi salátára. Ha nem ették meg azonnal, akkor másnapra még a kukacok is jóllaktak a salátával és így táplálóbb kukacokat evett a mókus és a kaméleon is. Nagyon ritkán fordult elő, hogy bebábozódtak volna, mert mindig megették őket. Bábot és kifejlett bogarat csak a kaméleon kapott. Nekem nem másztak ki az üvegtálból. Szerintem az a legjobb, erre a célra. Például egy magas falú salátás tálka üvegből. Remélem tudtam segíteni. Üdv.
pumukli48 Creative Commons License 2010.01.09 0 0 7279
szia, üdvözlünk itt!
olvass kicsit vissza, láthatod, hogy minden mókusnál egy-két hónapig van ilyen vad korszak. Az én mókusom pl. júliustól novemberig volt vad, harapott, támadt állandóan, most pedig édes, aranyos, kedves. Szóval kitartás, 1-2 hónap és újra aranyos mókuskád lesz!
Előzmény: dettybogyó (7278)
dettybogyó Creative Commons License 2010.01.09 0 0 7278
Sziasztok! Csatlakoznék a mókustartókhoz. :-) Még májusban vettem egy beteg, kis mókust egy kereskedésben. A tulaj nem akarta nekem eladni, mert sokba kerül egy ilyen kedvenc, főleg ha pár nap alatt elpusztul, valami betegség miatt. Szerencsémre van egy állatorvos barátom és tőle kértem tanácsot. Meggyőztem az eladót és meggyógyítottam a mókit. Éppen csak 6 hetes lehetett mikor elválasztották. Gyenge volt és kisebb az átlagtól, de nekem Ő kellett. Adtam neki vitamincseppeket és sok gyümölcsöt, magokat, bébitápszert. Hamarosan rendbe jött és hatalmasra nőtt. Igazi kis uralkodó lett belőle. Mikor hozzám került mindig csak aludni akart és persze többnyire a kezemben vagy bebújt a felsőm alá, hogy melegben legyen. Nagyon szelíd volt. A kereskedésben (plázában) is szabadon hagyták. Úgy 2 hónapja megharapta rácson keresztül az unokatesómat. Gondoltam érezhette rajta a macskaszagot és emiatt lett agresszív. De sajna nem. Azóta is ha a ketrecéhez teszem a kezem, megtámad. Ha kiengedem, akkor is néha, csak úgy beleharap a kezembe. (meg lepisil...) Azt mondták a kereskedésben, hogy azért lett ilyen vad, mert nem tud téli álmot aludni... Minden kívánalomnak megfelel a ketrece. Nagy, 3 oduval, 1 madárfészekkel, játékkal, friss magok, zöldség, gyümölcs és víz mindig van előtte, sűrűn kiengedem. Csendes szobában van egyedül, ahol nincs tv. 22 fok körüli hőmérséklettel. Préselt faforgáccsal az alján, faágakkal beszőve, faoduval, szénával kitömve. Szóval nem tudom, mitől lett ilyen harapós. Ha valaki tudja a választ, előre is köszi. Üdv. Mindenkinek
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.09 0 0 7277
Ha kettőt találtál, van ott több is. A mókusok, ha nagyon kell is épp nekik, 3-4 darabnál többet nem esznek meg belőle.(naponta, átlagosan). Nem tudom milyen az a tál, de lényegtelen milyen magas, kimásznak belőle a kis dögök, és olyan helyeken fogsz később találni kukacot, hogy csak nézni fogsz. Ráadásul (nem tudom mi igaz belőle de) a leírás szerint bábot már nem szabad adni nekik, és ha meg már kifejlődik egy-egy példányból a bogár....:s (Mondtad hogy 1 hétig hozzá se nyúltak, vagyis ott pihiztek náluk a kukacok). Nem irigyellek. Inkább próbáld egyesével adni néha nekik, jobban is ízlik olyankor nekik, és olyankor minden egyes szálat megesznek, megbecsülnek.

Én csak jót akarok neked, pláne ha hálószobában vannak, nehogy mondjuk este a párnádon kukacot találj.:) (nálunk volt hogy egyszer Mogyi csak megrágott egy kukucot, és eldobta az alomba. Reméltük hogy kinyírta. De nem. 15 cm magas náluk az alomtálca(műanyag), ebből kb 3-4 cm magas az alom, és a kukacot pár óra múlva a nappali másik végében találtuk meg....)
kiccsaj089 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 7276

Köszi az infókat!

 

Nem mentek világgá mert ez iylen hörcsög tál és műanyag bár a multkor vagy 2-t találtam de azt vissza is tettem.

 

Most isa hálószobánkban vannak szóval az a legjobb hely!

 

Mi azt a vitacraftos menüt vettük abból majdnem az egészet megették vagy elrejtették.

Előzmény: MogyiGazdik (7273)
pumukli48 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 7275
Ja, és mégegy: a farokcsóválás
Én úgy tudom, hogy az inkább a félelem, ismeretlen dologtól való félés, kiváncsiság jele.
figyeljétek meg, hogy mikor csinálja. Ha valami újat lát. Pl a múltkor elébe tettünk egy kis kéziseprüt. Na, azt nagy farokcsóválással körbe kellett járni. aztán később, már ismerős volt neki, hiába tettük elé, csak játszott vele, de nem csóválta a farkát.
pumukli48 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 7274
Üdv mindenkinek, és boldog új évet!
2 hétig nem volt internet a lakásban, csak most jutottam hozzá, hogy visszaolvassam az azóta írt hozzászólásokat.
gaborr81 nagyon sajnálom az újabb mókuskát, aki már nincs!
üdvözlöm az új mókustulajdonosokat !
Nálunk az történt, hogy tavaly karácsonykor Pumukli nagyon szerette a karácsonyfát, állandóan azon mászkált, ropogtatta az ágak végén a kis rügyeket. Idén már előre örültem ezeknek, és képzeljétek, nem hajlandó felmenni a fára. 2x sikerült csellel felvinni, de azonnal leugrott róla. Levágtam a rügyeket a fáról és odaadtam, de nem kell neki. Tavaly szerette a narancsot, most egyáltalán nem eszi. Viszont a mascarpone izlik neki nagyon! van izlése :D
Pumukli is többet alszik mostanában, délben bebújik az odujába és 2-3 órát szundit, aztán kijön. Honnan tudja, hogy nem éjszaka van, és csak 2-3 órát kell aludni, nem tudom. viszont, amikor kint van - bár nincs nálunk mókuskerék - de ugyanúgy szalad az ágakon köröket, hátraszaltó és vörbe vissza. Megállás nélkül sokszor fél-egy órát is.
És érdekes, ha kiengedem, az első félóra még érdekes, szaladgál a szobában, aztán visszamegy a ketrecbe, és folytatja a körözést. Mikor odamegyek, hogy na jó, akkor visszazárlak, ha jobban szeretsz bent lenni, akkor persze rögtön ugrik kifelé, de pár perc mulva megy vissza köröket ugrálni.
Alom: Nálunk csak fenyőkéreg van, és elég havonta pucolni, nem lesz büdi.
Itt van pár karácsonyi kép is :

MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.08 0 0 7273
Próbáld még a szotyit(sótlant) meg a mogyorót(héjasat). Nálunk nagyon menő a kivi mostanság, és a narancsot is szeretik. Joghurtot szoktak nekik adni a gazdik, de nálunk csak a joghurt italt szeretik.
Lisztkukac tálkában nekik?? És nem mentek világgá a kukacok??
Esetleg a hálószobád? Vagy az is túl nagy lenne erre a célra?
A mókuskajákban eléggé válogatósak. Mindet sose eszik meg, de nekünk ebből ettek eddig a legjobb ízűt. http://www.petnet.hu/termekek/kisallat/eledel/szarazeleseg/prestige/e_nature_800g/476/
JA meg a törökmogyorót is szeretik nálunk, de azt csak megtörve, mert nekünk nem bírták kibontani.
Előzmény: kiccsaj089 (7272)
kiccsaj089 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 7272

Köszönöm az infót!

 

Az az egy problémám van hogy nincs ilyen helység a házban.Eddig 1x volt kiengedve akkor megvártam hogy valami oylan helyre menjen ahol nem tud elbúj "sarokba szorult" és úgy fogtam meg.Feltettem a keterc tetejére és ott aludt tovább de nem ment vissza a helyére.Így este amikor már beengedtem a kutyát akkor kénytelen voltam visszatenni akkor egy kicsit akaratosan kapaszkodott a ketrecbe.

 

Az a bajom a csemegékkel hogy még nem nagyon tudom hogy mi a befutó!

 

A mandarint Alfonz elveszi a kezembő vagy ha tartom neki még félig csukott szemmel is megeszi.

A tökmag nem jött be nekik és a lisztkukaz is ott van akár napokig is a tálkájukba.

Az almát csak akkor eszik meg ha nem kapnak más gyümölcsöt vagy tobozt vagy mogyorót.

A rágcsálóknak kitalált vitamint se eszik illetve az iylen kiegészítő táplálékot se.

 

Szóval nem nagyon tudom mi lenne az ami a befutó!!!

Előzmény: MogyiGazdik (7270)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.08 0 0 7271
Kézzel? Wow, gratulálok. Neked is ajánlom a kisebb helyiségben való barátkozást, szorosabbá teszi gazdi és móki közt a kapcsolatot.:)
Előzmény: KaNoncsi (7268)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.08 0 0 7270
Szia!

Ne aggódj, maximum a lánnyal hosszabb lesz az idő, míg megbarátkozik. Nálunk Almával is kergetőzve indult a kapcsolat.... Sokáig ő is félt tőlünk, nem akart haverkodni, és most kezdte el, kb 4-5 hónap után. Ne félj, amint elkezd haverkodni, annál nagyobb öröm lesz számodra hogy megtört a jég.:)

A fiút mindig, kergetés nélkül meg tudod fogni? Úgy értem megáll, és várja hogy megfogd? Ha igen, akkor vele nyugodtan csináld azt, hogy átmész vele egy kisebb helységbe, mondjuk ahol nem sok helyre tud elbújni, és te is kényelmesen el tudsz tölteni ott vele pár órát, és hagyd hogy ott, szorosan a közeledben bontakozzon ki, így nagyon hamar hozzádszokik. Amúgy én ha megfogom Mogyit, pláne most hogy vad, mindig beszélek hozzá, simogatom, becézem, hogy érezze nem bántom, csak szeretgetem. De ilyenkor ha menni akar a kezedből, ne erőltesd, sokáig nem szeretnek kézben lenni. Néha adj neki csemegét ha elvonulatok. Szerintem ez a legjobb módja annak, hogy magadhoz szoktass egy mókust, és a fiúval hamar el is kezdheted ezt, mert engedi magát megfogni. De vigyázz erre a kiváltságodra, nehogy megfosszon tőle. A lánnyal meg légy türelmes, ő is hozzád fog szokni, csak kicsit hosszabb idő után.

A lánnyal is haverkodj finoman, nyújts be neki néha egy egy falat kaját. Néha lehet hogy érdemes a rácson keresztül, mert ha benyúlsz, félhet. Így előbb utóbb észreveszi hogy te vagy a gazdi. A lisztkukacot próbáltad már? Tuti siker. Azt egy fogóval(pl egy harapófogó is jó:D csak tiszta legyen) egyesével kell benyújtani nekik, így tuti megeszik és nem szabadul el a kukac a házban.:)
Előzmény: kiccsaj089 (7266)
Snickers88 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 7269
Hű mennyi új mókus gazdi lett itt! Gratulálok a mókusotokhoz, mellettük sosem fogtok unatkozni! :)
Bár én mostanában csak fél órákra engedem ki Snickerst, mert megvadult és szaladgálás közben gondol egyet és neked ugrik.. :( Vagy pedig bemászik az ágyneműtartóba és nem jön ki onnan. Viszont azt is észre vettem, h sokkal többet alszik, mert régebben, ha teleraktam a tálkáját kajával rögtön kipusztította és eldugta. Most legutóbb viszont 2-3 napig nem fogyott belőle szinte semmi, csak csipegetett belőle.
Valakinél olvastam, h csak macskaalom van a mókusa alatt és sztem az nagyon nem jó! A fölé muszáj tenni vmi puhábbat, mert az a kavicsos macskaalom bánthatja a kis lábát!
KaNoncsi Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7268
Én is karácsonyra kaptam a Mókim és bár napok óta nyitva hagytam a ketrec ajtaját csak tegnap kegyeskedett kijönni onnan, de annyira élvezte hogy délután egytől este 23 ig esze ágában sem volt visszamenni,felderítette a szoba minden zeg zugát, végül kézzel tettem vissza.
Előzmény: wtina (7267)
wtina Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7267

Sziasztok!

 

Mókuskánknak mikor megvettük szép bozontos farka volt, most alig van már rajta szőr, a végén szinte egyáltalán nincs már

Egész nap ugrál a ketrec alján jobbra-balra van amikor az alomnál és láttam, hogy a farka leér, lehet, hogy lekopott a szőr? Vagy mitől lehet? Mostanában nyalogatja is sokat.

Köszi

kiccsaj089 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7266

Akkor mi ezek szerint nagyon elrontottuk?

Nekünk az 1.héten meg kellett szegénykét fogni mert elszökött és azóta már még egyszer.

 

Kezdett jó lenni a dolog a fiú már elvette a kaját a kezemből de most megint kezdenek félni ha felállok vagy bejövök a szobába.

 

A fiút most valamelyik nap kiengedtem,hagyta hogy megfogjam visszategyem a ketrecbe.

A lány nem akart kijönni csak ült a ketrecben és nézte a fiút.Bár a fiú is az első adandó alkalomm uzsgyi be a szekrény alá.

 

Nagyon szeretném ha kezesek lennének.De akkor már lehet nem tudunk a helyzeten javítani?vagy meddig kell még akkor várni hogy jó legyen a kapcsolat?

MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7265
Most látom hogy már kézből eszik a kis drágád.:) Jó úton haladtok.:) Csak arra vigyázz hogy ne erőltess semmit majd.:)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7264
Hát ez nagyon mókusfüggő. A mi Mogyinkat én 3 nap után kézbevettem, szóval hamar ki is engedhettük, mert őt bárhol, bármikor kergetés nélkül megfogtam a lakásban. Megállt és megvárta míg felveszem, nem félt a kéztől. De Mogyi egy nagyon ritka mókus, 100ból egy ilyen szelíd mint ő, vagy még ritkábban. (Pocizás, nozipuszi, fényképezésnél pózol, stb)

De Almánknál várni kellett, mert épp vad korszaka volt. Őt a mai napig nem lehet kézbe venni, mert iszonyatosan megmar. Nehezen adja meg magát.:) De már barátkozik, szelíd, aranyos, és több óra után menne csak vissza a ketrecbe, vagy még akkor se. Nála marad sajna a csel...

Átlagidőt nem tudok mondani, hogy mikor engedd ki, de szerintem hogy ne ronts el semmit a kettőtök kapcsolatában legalább várj egy hónapot. Amikor mondjuk már látod, hogy nem ijed meg a hirtelen zajoktól, ha pl valaki elmegy mellette, stb és odamegy hozzád mindig barátkozni a ketrechez, akkor próbáld meg. DE SOSE kergesd! Első alkalmakkor számíts arra, hogy több óráig, akár 3-4 óráig kint lesz. Kergetni sose kergesd, mert azzal megszakad az a barátkozási folyamat, ami elindult köztetek. Várj míg visszamegy, de ha nagyon nem akaródzik neki, akkor cselhez kell folyamodni: pl egy zokniba raksz neki kaját, és ha belement gyorsan tedd vissza. Vizet pedig ne hagyj elől a lakásban neki, ez is egy ok, amiért visszamegy a ketrecébe.
Előzmény: Vanesszácska (7263)
Vanesszácska Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7263
Ti mikor engedtétek ki először a mókusaitokat!
Én most karácsonyra kaptam , mikor engedjem ki?
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7262
Amúgy ez itt nagyon hasznos oldal, sokat megtudhatsz itt a mókidról.
http://invitel.hu/ventana/csikos_mokus/
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7261
Erről már volt régebben szó. Általában azért csóválják olyan édesen a kis farkukat, mert valami nagyon tetszik nekik, vagy valamit nagyon figyel, kíváncsi. Kb ezek szoktak lenni az okok, a megfigyelések szerint. De nagyon édesen tekergetik ilyenkor a farkukat, öröm nézni.:)
Előzmény: Vanesszácska (7260)
Vanesszácska Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7260
Nekem nem alszik téli álmot ! szerencsére!
nagyon aktív Marcika!!!! Állandóan a kezemből eszik a kis drága! egyszerűen imádom!!
amúgy nem tudtok egy olyan honlapot ahol kiderül mit jelent pl: csóválja a farkát stb???


kérlek titeket ha tudtok egy ilyen honlapot akkor másoljátok be! thanks
zedition Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7259
nálam folyton ez van :D téliálom. :D
Előzmény: kiccsaj089 (7258)
kiccsaj089 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7258

Helló!

 

A mókusaim kb 1 hete azt játszák hogy este 8 és 9 között elkezdenek enni.Napközben meg alszanak csak néha lehet látni hogy fogyott a kajából.

Ezt a tevékenységet kb 15-20 percig végzik és elmennek aludni!

Ez normális???

1ibolya Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7257
Ha esetleg valakit érdekel,Dabason az állatkereskedésben,van 1 kisfiú japán mókus eladó.30.000Ft.7-8hónapos körüli.
t.dorcsi Creative Commons License 2010.01.07 0 0 7256
Szeretem ezt a képet én is.
Akkoriban imádott a Tv-n feküdni. :)
szifoka Creative Commons License 2010.01.06 0 0 7255
Móki - TV viszony...
:D



A kép egyébként egy itteni mókoló gazditól van annyira tetszett, hogy elraktam magamnak. :)
KaNoncsi Creative Commons License 2010.01.06 0 0 7254
Ma végre megtört a jég!
Napok óta órákra nyitva hagytam Misu ketrecét hogy kijöjjön mászkálni hátha kicsit feléled az álomkórból, de esze ágában sem volt, csak aludt és aludt.De ma miután kitakarítottam a ketrec alját felkelt és kijött.Azóta itt korzózik a szobába persze csak óvatosan.3at 4et lép majd szétnéz tiszta e a terep aztán így tovább, ha meg zajt hall uzsgyi vissza az ágy alá.Akkor peszre villám gyorsan :) Nagyon édi pofa ahogy felderíti a helyet.
Remélem nem lesz mindig ilyen kis félős.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!