Keresés

Részletes keresés

tomolino169 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 15677

Sajnos az az időszak Potyondot nem tartalmazza. Illetve a következő kötetben az esküvők és a halottak csak a nemes embereket tartalmazza, van hogy 2-3 év elfér egy oldalon :(

Van itt olyan, akinek hozzáférése lenne estleg a http://gyeleveltar.hu adatbázisához online kutatási szolgáltatása révén?
Szükségem lenne egy kis támpontra... ha kérketem:
Bogyoszló -  1736-1766 Anyakönyv - Vegyes kötetet házasságainak végigpörgetése közben az alábbi családnevek szerepelnek-e?
Tarr Mihály - Torma Elisabeth
Tompos György - Nagy Katalin

Rosta György - Kis Judith

Szalai János - Tóth Rusinka
Szép György - Vass Éva
...
Ha semmi ilyesmi nincs, akkor nem szívesen fizetnék elő, és tovább keresgélek máshol, hátha :)

Előzmény: theek (15668)
theek Creative Commons License 2016.03.20 0 0 15676

Ahnenblatt, német de magyar nyelvű verziója is van.

Előzmény: Czippy (15675)
Czippy Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15675

Sziasztok!

Huh, nem tudom jó helyen járok-e? Itt már elég komolyan folyik a kutatás. Én még csak most kezdem, illetve kezdeném. Én egy megbízható offline programot keresnék (kicsit paranoid vagyok), amibe elkezdhetem beírni, amit tudok illetve néhány tippet és/vagy jó tanácsot. Valószínűleg már volt szó ilyenről a fórumban, de sajnos nincs annyi időm, hogy ezeket visszalapozva megkeressem. Aki tudna segíteni, annak előre is köszönöm a segítségét.

skoumi Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15674

de ott is csak az anyakönyvek találhatók meg.

Anyakönyvi kivonatokat vagy tőlük, vagy (1895.10.01. után) az illetékes hivataltól lehet kérni, ami - mint itthon is - díjköteles.

Előzmény: skoumi (15673)
skoumi Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15673

Igen, megtalálható: Szatmárnémetiben a levéltárban.

Előzmény: szocske78 (15672)
szocske78 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15672

Pontosítok...Szatmár megye.

Előzmény: andor49 (15671)
andor49 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15671

...... mely helyseg>resz>regio?...a romaniahoz csatolt resz nagyobb mint a mai ""kismagyarorszag""!!!....az ortodoxok is erdekelnek...vagy?! Szoval,ha pontositanal?!

Előzmény: szocske78 (15670)
szocske78 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15670

Sziasztok! Elcsatolt területek (Románia) szül.anyakönyvi kivonatai megtalálhatóak valamerre? Köszönöm

IndexGábor Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15669

Lehet hogy tudok segíteni 1895 előtti szkennelt képek beszerzésében, keress meg e-mailben, ha érdekel! A címem a nevemre kattintva megtalálod az adatlapomon.

Előzmény: ADalnok (15416)
theek Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15668

Vadosfa artikuláris gyülekezet , keresztelések 1707-től , Őskereső.hu , ha ott nincs akkor katolikusoknál .

Előzmény: tomolino169 (15667)
tomolino169 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15667

Sziasztok.

Potyond, Sopron, Hungary születési anyagönyveket keresek 1740 előttről.

Utána vadosfai evangélikus plébános végezte az összeírást, de előtte vajon ki, és hol?

Lehet hogy a soproni anyakönyvek közt lesz? vagy esetleg katolikus templomokban? (Bogyoszlóban is csak 1737-től vezették)

Ha valaki volt már a környéken forró nyomon, kérem megosztaná tapasztalatait? Köszönöm.

IndexGábor Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15666

Bocs, nem voltam olvastam elég figyelmesen a kérdésed. Lehet hogy tudok segíteni 1895 előtti szkennelt képek beszerzésében, keress meg e-mailben, ha érdekel! A címem a nevemre kattintva megtalálod az adatlapomon.

Előzmény: mángorló (15531)
IndexGábor Creative Commons License 2016.03.19 0 0 15665

1895-től fent vannak a szkennelt képek:

https://familysearch.org/search/image/index#uri=https://familysearch.org/recapi/sord/collection/1452460/waypoints

És ha nem szeretnéd egyesével letöltögetni, vagy órákat tölteni azzal, hogy várod amíg képernyőre betöltődnek, akkor próbáld ki ezt a programocskát:

http://fsmagnet.nagynagy.hu/index_hu.html

Automatikusan letölti a képeket, és a gépről nézve már villám gyorsan át lehet lapozni egy-egy települést.

Előzmény: mángorló (15531)
udalrich Creative Commons License 2016.03.18 0 0 15664

Köszönöm, akkor jól olvastam. Igen az, sajnos gyakorlatilag az 1770-es évekig nem írták ki a nők családnevét az anyakönyvben ( volt néhány év az 1740-es években amikor igen, de utána megint nem ). 

Előzmény: zerfer (15663)
zerfer Creative Commons License 2016.03.18 0 0 15663

én sem tudom másként - Giebna az :o)

(Vörösvár? Mert az FS-en ott van két gyerek is Saur György és Krisztina házasságából - a mama családnevét gondosan kihagyták... )

Előzmény: udalrich (15662)
udalrich Creative Commons License 2016.03.18 0 0 15662

Újra segítséget kérnék, ez lesz az utolsó. A 28-as sorban szereplő Sauer György feleségének családneve érdekel. Én a Giebna nevet olvastam ki. Jól olvastam ?

Elar Creative Commons License 2016.03.17 0 0 15661

Sziasztok ismét.

Esetlegesen regisztrálva van itt valaki?

http://adtplus.arcanum.hu/hu/

Csak egy bejegyzésre lenne szükségem.....

canonfan_448 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 15660

Nem egyezik meg. Teljesen más számozást használnak tudtommal.

Azzal pedig egyetértek, hogy 90 évnél fiatalabb anyakönyveket ne adjanak ki.

Mármint a 90-60-30 szerint pontosabban, bár ahogy emlékszem ezt is megváltoztatták 100-75-XX-re? :)

De itt most 1895 és a korábban keletkezett egyházi felekezetek bejegyzéseiről van szó.

Gyakorlatilag történelem, és egyik sem esik tilalom alá.

Az életben nem kötöd össze ma élő emberekkel, csak ha pontos adataid vannak 1895 után is.

Tehát a Family-n található "civil" sokkal "veszélyesebb", amennyiben valaki a családja adatait félti.

Előzmény: Réka_kereső (15656)
Réka_kereső Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15659

Gondolom nem gyakori névről van szó. :-)

Én olyat találtam, hogy ugyanazzal a névvel, ugyanazzal a szülőkkel, de más dátummal, mire rájöttem, hogy valószínűleg a korábban született meghalt. :-/

Kérdés, hogy hol találtad az adatokat, mennyi idő különbség van a dátumok között. Lehet, hogy több hasonló keresztnevű nevű rokon is élt ugyanott. Én pl. meg tudok őrülni a Ferencektől, Mártonoktól, Mátyásoktól. 6 generációban van kb 3-4 mindegyikből. Ilyenkor keresni kell egyéb forrásokat. Közjegyzői iratok, lakcímnyilvántartás, házassági ak. a szülőkről, esetleg rá lehet keresni, hogy az adott szülőknek van e még gyermekük. Az is előfordulhat, hogy két keresztnevet kapott az apa és hol az egyiket, hol a másikat használják.

Kitartás! ;-)

Előzmény: ktplate (15658)
ktplate Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15658

Sziasztok,

Családfa kutatásban elakadtam pár ágon, amikor a keresett személyt megtaláltam, de nem egy hanem több személy

születéssel, ugyanazzal a névvel, ugyanazzal az apa névvel, de más anya névvel és dátummal. Tud valaki tippet adni hogy ilyenkor hogyan lehet ilyenkor megtalálni, melyik az én általam keresett vonal?

Köszönöm előre is.

Üdv,

Réka_kereső Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15657

Szerintem ez a templomi megfelelő. Állami anyakönyvit nem fogsz találni, mert az 1895-től indul. A FamilySearch-ön rákereshetsz a keresztlevelére, hátha szerencséd lesz. Azon rajta vannak a szülők nevei.

Ha ez nem működik, akkor szerintem levéltár.

Előzmény: Elar (15655)
Réka_kereső Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15656

Én kérek elnézést, 90 évnél "fiatalabb" anyakönyveket akkor sem adnak ki, ha rokon vagy. :D

Egyébként szerintem is hülyeség, hogy ülnek az anyakönyveken. Nem értem, hogy ez miért jó. Annak viszont örülök, hogy sok-sok év után végre gyerepodnak az online elérhető közjegyzői iratok. Letölteni ugyan nem mindegyiket lehet, de ha bele lehet olvasni, sokszor már az is sokat segít.

Egyébként a FamilySearch filmszáma megegyezik a levéltáriéval? Vagy ők honnan szerzik az adatokat?

Előzmény: canonfan_448 (15654)
Elar Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15655

Sziasztok

Erről a személyről, hol tudnék többet megtudni? A szülei érdekelnének főleg. Illetve ennek a papírnak gondolom van egy templomi megfelelője is? Azt hol kellene keresnem?

canonfan_448 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15654

Nemigazán tudom kinek ne tetszene itt ez a vélemény. :)

(szerintem sokunknak hasonló erről a meglátása)

Azt belátom, hogy egy átlagos levéltári dolgozónak nem tetszik.

Vagy egy olyan családfakutatónak aki ebből a tevékenységből él meg, és nem csak "kiegészítésként" végzi.

Tényleg nem értem miért kell seggelni ezeken a bedigitalizált anyakönyveken.

Kérjenek érte éves díjat, de legyen kutatható online.

Ettől még a családfakutatás mint tevékenység megmaradna, hiszen azért mert beírom a nevem a familysearc.org-on, attól még nem fogja automatikusan kirajzolni a családfámat visszamenőleg 1700-ig. :)

Talán soha nem is lesz ilyen.

vörösvári Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15653

Remélem senki nem kap a véleményed miatt dührohamot :) Engem ezért a véleményemért vágtak ki egy facebookos családfakutató csoportból :) 

Előzmény: canonfan_448 (15652)
canonfan_448 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15652

Az egyháziakat? (1895 előttiek)

Szerintem azt bárki megnézheti aki helyileg elmegy a levéltárba és beül egy számítógép mögé.

De javítsatok ha nem így van.

Magyarán totál public a dolog és nem logikus, hogy nincs online feltéve az egész.

Előzmény: Réka_kereső (15651)
Réka_kereső Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15651

Én úgy tudom, hogy anyakönyveket csak rokonoknak vagy kutatóknak adnak ki, úgyhogy nem hiszem, hogy külső tárhelyre kérhetsz ilyet. :-S

Előzmény: Csabavezér5 (15648)
Réka_kereső Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15650

Házasságkötés?

Előzmény: Aeslan (15644)
canonfan_448 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 15649

Ahogy kiveszem létezik KÜLSŐ és BELSŐ tárhely.

Hogy ez fizikailag mit jelent, ne kérdezd - csak sejtem, de jelenleg az internet korában ennek amúgy sincs jelentősége. :)

Viszont külső tárhelyen csak amúgy is PUBLIKUS iratokat kutathatsz, mást nem.

Illetve (gondolom), a kutatóhelyeken megrendelt iratokat tudod ide kérni feltöltésre.

Ha más nem, akkor fizikailag sem megoldott így az egyháziak kutatása.

1-1 kötet is több GB, így nem hiszem, hogy azt bárkinek, külön kérésre feltöltik egy FTP-címre.

Egy kisebb település is 3-4 GB, ha az egész állományt nézzük, egy város pedig 20+.

Az egészet fel kell lőni egy bix-es szerverre és ennyi.

Egy közepes szerver ki tudná szolgálni az igényeket, megkockáztom, hogy az otthoni asztali gépem is. :)

Persze ebből semmi nem lesz, mert senki nem mer ebbe az irányba mozdulni, senki nem mer egy ilyen döntésért felelősséget vállalni és pénz sincs belőle...

... vagyis lenne, mert a regisztrációt lehetne fizetéshez kötni.

Ami igazán elkeserítő, hogy a levéltárban HELYILEG public, bárki által kutatható anyagok nem hozzáférhetőek a neten.

A digitalizáltak sem.

Előzmény: Csabavezér5 (15648)
Csabavezér5 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 15648

Ezt próbálta már valaki?

Szolgáltatások menüpontban a levéltári kutatással és ügyfélszolgálattal kapcsolatos elektronikus szolgáltatások vehetők igénybe, aminek a legtöbb esetben előfeltétele a portálon való regisztráció. A regisztrált felhasználónak többek között lehetősége van ügyfélszolgálati kérdések, űrlapok beküldésére, továbbá a levéltári beiratkozás, iratkikérés és másolatmegrendelés on-line intézésére is. A portál módot ad a kutatás folyamatának nyomon követésére (a leadott kérések, megrendelések listájának lekérdezésére), és lehetővé teszi az elektronikus formában történő kutatást/iratkérést (digitális/digitalizált iratok tárhelyre történő feltöltését) is.

Vajon egyházi anyakönyveket is lehet tárhelyre kérni?

https://www.eleveltar.hu/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!