Hát a Siemes nem occsó, tudom. Meghát ez a vasmagos rezsó elég ósdi, ez komoly? Ki párosította össze? Bosch-sal kombinálva kedvezőbb árat lehetne elérni. Na mindegy. Igazából az elrendezés sem az igazi, meg mosogatógép se nagyon kell... Olyanod nincs, mint ami hasonlít az én látványtervemhez?
Pedig ennyi. Hasonló cipőben járok, u.a.-t szeretném, mint te, csak új lakásba. A KIKA prospektusban láttam a Nobilia márkájú terméket.
Kértem árajánlatot tőlük. Tudni kell, hogy 3 m hosszú bútor férne el.
Íme a látványterv.
Ez gépek nélkül és mosogató nélkül, beszereléssel...na mit gondolsz? 600 ezer forint. :-)))
Viszont van egy asztalosunk, aki 100 e Ft/m (ÁFA nélkül persze) megcsinálja ezt féláron, úgyhogy inkább érdemes lenne ezt az utat járnod, ott van lehetőséged itt-ott változtatni, árat faragni stb.
Hogy drága-e vagy sem, azt nehéz megítélni látatlanban (milyen anyagból, milyen gépekkel stb). Az biztos, hogy 600e Ft nem kis pénz. Semmi esetre se fizesd ki előre, mert nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz. 10-20 % körüli előleg még talán elfogadható, ez biztosíthatja az eladó felé a vételi szándék komolyságát, de ennél több nem érthető. Egy még meg sem rendelt bútor beszerelését, szállítását is előre kifizettetni - hmmmmmmmmmm. Nézz körül máshol is.
Most szeretnénk konyhabútort készíttetni konyhastúdióval. Egy nagyjából L alakú, hosszában kb. 2.5 m, előre pedig 1.3 kinyúló szekrénysor sütővel, főzőlappal és szagelszívóval (legolcsóbb) kb. 600e forint körül jönne ki (ebben a szállítás és beszerelés is benne van).
A stúdió Szolnokon van ( http://www.ballabutor.hu/ ). Korrektnek tűnnek, meg a minták is elég szépek, de egy picit sokallom az árat. Mi a véleményetek, érdemes inkább elnézni mondjuk az IKEÁ-ba, vagy egy kicsit jobb minőségért érdemesebb elkészíttetni a bútort?
A céget amúgy ismeri valaki? Mint írtam fent, jónak tűnnek, csak azt furcsállom, hogy az árat előre egybe elkérik utalással és csak utána kapom meg a megrendelő ívet.
Járt a feleségem ma a Reitter Ferenc utcában az RS Stúdióban, ahol ez a szekrénysor 300e-ből kijön (gépek nélkül).
Kicsit tanácstalan vagyok, ti mit tanácsolnátok egy laikusnak, aki felújítandó lakásába igényesebb, de nem megfizethetetlen árú konyhabútort keres?
Szerintetek létezik olyan megbízható napelemes kerti lámpa, ami kibír 1 nyárnál többet? Minden évben újat kell vennem mert a következő nyárra sorra bedöglenek.. Tudnátok esetleg ajánlani valami jobb fajtát?
Én Forest frontot és munkalapot választottam, és összességében elégedett vagyok, bár a munkalap nem annyira kopásálló, mint vártam. Persze volt ennél olcsóbb és drágább is a kínálatukban, lehet hogy a legdrágább munkalapon tüzifát is lehet aprítani...
Ez egy PVC fóliával borított MDF alapanyagú ajtó. Jó választás. Arra kell figyelni, hogy ennek a fedőrétegnek a hőálló képessége gyenge, kb. 60-70 c fokig bírja csak a meleget. Különösen a beépített sütőknél lehet ez probléma, mert a sütő előlapján, főleg a Zanussi és a Whirlpool modelleknél szökik kifelé a forró levegő, ami 1-2 hónapon belül megolvasztja az ajtón lévő fóliát. Erre megoldás a hővédő lemez, amit a Forestnál be tudsz szerezni. A sütő alatt lévő frontelem még így is védetlen marad, mivel ez a lemez csak 2 oldalt véd, viszont erre még nem nagyon láttam jó megoldást, károsodott frontelemet annál inkább. A másik veszélyforrás a felső szekrény tetejéről kilógó galérialap, benne halogén világítással. Ha az ajtó nyitásánál pont a lámpatest alá kerül, akkor ott másodpercek alatt megolvad a fólia. Ha felső szekrény kerül a tűzhely fölé, akkor ott sem árt vigyázni a tervezésnél.
Köszi a választ. Mi egy ún. MDF fóliás keretes modellt választottunk ki, F1105 VANILIA KERETES név alatt. Ha esetleg erről az anyagról tudnál közelebbit mondani. Köszönöm.
A Forest cég elég tág fogalom. Ez a cég túlzás nélkül hazánk legnagyobb bútoralapanyag nagykereskedője. A legtöbb bútoralkatrész bolt az ő viszonteladójuk. Van nála olcsó és silány, van nála olcsó és egész jó, ami drága az viszont általában tényleg szuper is, pláne azért mert nem kínából származik, hanem általában az osztrák SIRO cég gyártja. A kínai cuccokkal vigyázz! Lehet, hogy már huszonezer forintért kapsz pl. krómozott konyhaoszlop-garnitúrát, de a krómcső már rozsdál, a kosarak alátéte pedig nem üveg, hanem össze-vissza karcolt, valami foszöld plexi, broááááááf... Viszont: A Forest a legmegbízhatóbb beszállító, ami a katalógusában szerepel, az 99%, hogy 1 héten belül megkapható. Ez a többi cégről nem mondható el, néha 1-2 hónapig is várni kell a kiválasztott termékre. Emellett a Forest árukészlete sem változik olyan mértékben, mint a versenytársaiké, tehát ha a bútorodhoz pótolnod kell alkatrészt a későbbiekben, akkor náluk a legsanszosabb, hogy ezt meg tudod csinálni. Hasonló, ígéretesnek tűnő mindenes cégek még pl.: Csercsics KFT, BQ KFT, de ezek még fényévekre vannak a Foresttől.
Tehát összegezve a Forest áruválasztékáról véleményt mondani nagy általánosságban nem lehet. Inkább bizonyos termékekre vagy termékcsoportra kérdezz rá.
Én is a tapasztalataimat próbáltam megosztani. A furnérral bevont frontok esetében egy komolyabb problémával találkoztam idáig: Ha az ún. rátétléces eljárással készül a front, akkor fordul elő, hogy a rátétléces oldal "elhúzza" a másik oldalt, azaz a front meggörbül. Ez a jelenség fokozódik a magas ajtófrontok esetében, pl. egy kamraszekrény ajtónál akár 2-2,5cm-es ívelődés is előfordulhat, holott 2-3mm ami még tűrhető volna. Ilyesmi játszódik le, ha egy bútorajtóra tükröt ragasztanak, vagy ha egy lapanyag 2 oldala nem azonos tulajdonságokkal rendelkező anyaggal van bevonva (pl.: egyik oldalt HDF lemez, a másik oldalt HPL dekor).
Nem, így van, konyhára nem sajnálom.. elegem van a gagyi bútorokból, (tolóajtós szekrény, a földtől 70%-os dőlésszöggel) a nyekergősen kihúzható fiókokból, a rosszul megtervezett léptékű szekrényekből :) Én most minőséget szeretnék, korrekt áron, + pénz - nyilván ésszerű határok között - nem érdekel. Úgy látom, hogy elég rugalmasak, nem lesz gond kialkudni dolgokat.
Ne feledd: Vastag élzárás, minőségi vasalatok. Kb. 30-40ezerrel dobja meg konyha költségvetését (kb. 5 méter hosszú konyhára értettem ezt az adatot), de ha azt akarod, hogy sokáig működjön a konyhád, akkor ne sajnáld rá a pénzt.
Köszönöm a segítségedet, részint meg is győztél, mindenesetre ma úgyis megyek be a céghez, az értékesítési irodába, ott majd próbálnak nekem képet mutatni, ezen kívül meg megkeresik, hol lehet megtekinteni a bemutatódarabot, de azt mondják, bármilyen más megoldásba bele tudnak menni. Szín-méret-anyag-szerelvények változtathatóak. Ennek most kifejezetten örülök.