Király meg egyszer védett, de akkor nagyon nagyot. Dárdai továbbra is hiteles, bejönnek a húzásai, nyilván nem függetlenül attól, hogy hisznek neki a játékosok. Nagy bravúrokat nem csinálunk, csak nem égünk szanaszét nevetséges hibákkal. Odafigyelés van, némi önbizalom, oszt ebben a csoportban ez már versenyképessé is tesz.
Azért azt ember nem gondolhatta komolyan (meg tán most se), hogy egy ilyen összetételű védelem, Forróval vagy Langgal majd megoldja, de ez van, ha, ahogy Dárdai mondja, nem gondolkodjuk túl a dolgokat. :) Most sincsenek normális védőink, de a szervezettség többet ér. Lehoztunk három meccset egy kapott góllal.
Összességében bejött, amit Dárdai mondott, rossz meccs, nem szép játék, de nyertünk. Mondjuk a finneket kár volt felértékelni, rémesen fantáziátlan csapat ez. Mi is, de nem is várhattunk ennél jobbat, a szervezettség megvolt, küzdöttünk, nyertünk, ennél több egyszerűen nem várható el.
Szívesen, de bevallom, éppen be akartam írni, hogy Gerának már nincs egy jó megoldása, amikor befejelte. :) Mondjuk előtte tényleg nem volt már, de ahogy Dárdai mondta, ezért vannak a zsenijeink.
Tőzsér megint láthatatlan, érthetetlen, hogy miért játszik megint olyan mélyen, mint az észak-írek ellen. Bukarestben sokkal hasznosabb volt támadásban.
Valahogy egy ideges védelmet látok, középpályát egyáltalán nem, elől meg ügyetlenséget és tanácstalanságot. Olyan feröeri második félidő féle érzésem van...
Én nem úgy látom. Szerintem az NB I legjobb védője. Ha más játszana, akkor már legalább 2-vel vezetnének a finnek. Egyelőre várjuk meg azt a bizonyos 80. percet mielőtt elkezdenénk anyázni.
Jó iramú mérkőzés, remélem Dárdai Pál fiai bepaszíroznak egy gólt, ami megnyugtatná a fiúkat. Hátul el kell kerülni a könnyelműségeket és kíméletlenül ki kell használni a finn kapu előtt adódó lehetőségeket. Hajrá, Magyarország!
Lovrencsics vs Simon: Lovrencsics nagyon gyenge védekezésben, a román meccsen ez ki is jött. Simon ugyanakkor - igaz, hogy csak Feröer ellen - sokkal jobb volt ezen a téren. Én azt gondolom ez döntött köztük.
Hát fura dolog ha valaki Margittán nem beszél magyarul és magyar, hogy magyaros hangzású neve van de amúgy román és csak keveset tud magyarul ami az utcán ráragadt az már életszerűbb.
Hogy George Puscas nem lett magyar válogatott az nem hiszem , hogy Egervárin múllott.
Lófaszt, Csertői mit mutatott fel eddig? Jó hogy nem Losik. Az NB1-ből nem kell edző, majd a szar húzza le a budit, mi? Király Gabi kell edzőnek, ő a pályáról jobban látja a dolgokat.
Fiola az egyik legjobb védő itthon. Megérdemelten van a kezdőben, mivel a Paks a legjobb formában lévő csapat itthon. Ha a finnektől kikapunk, akkor Dárdait le kell cserélni Csertőire
Simon legalább az Újpest legjobbja mérkőzéseket hozott a csapatának, Lovrencsics mostanában nincs túl jó formában néha a padra szorul , egy gyenge lengyel középcsaptban.
Vizer úr, a nagyváradi Liberty FC tulajdonosa már két és fél éve jelezte barátjának, Csányi Sándornak, akivel együtt ülnek a cselgáncs világszövetség elnökségében, hogy játszik a nagyváradi csapatában, a Libertyben a felnőttek között egy tizenhat éves, száznyolcvan centis srác, igazi középcsatár, aki ráadásul a Puscas névre hallgat vágott bele a történetbe Bordás Tibor. Vizer László Marius úgy vélte, ezekkel a tulajdonságokkal talán érdemes megpróbálni honosítani a Margittáról származó, igaz, magyarul már nemigen beszélő, s a nevét is románosan író fiatalembert.
nemzeti szenny: 18.08 Információnk szerint három pozíció okozott fejtörést Dárdai Pálnak. A balhátvéd esetében az egyik opció az általunk is megnevezett Forró Gyula szerepeltetése. A másik lehetőség, hogy Kádár Tamás húzódik ki a szélre, ekkor Lang Ádám kerülhet be középre. A középpályán Lovrecsics Gergő helyén szóba jöhet Simon Krisztián szerepeltetése, valamint Elek Ákos helyén Varga József juthat szóhoz.
Remélem mindenki érzi ezt a halszagot! Kik ezek nekünk? Rokonaink, barátaink? Netán gyűlöljük őket? Minden bizonnyal ez utóbbi áll legközelebb az igazsághoz, de természetesen nem mehetünk el ennyivel a téma mellett. A kérdések megválaszolásához ellátogatunk az ezer semmi[...] Bővebben!Tovább »
Én nem a finnektől tartok, hanem saját magunktól. Attól, hogy valószínűleg megint beszari módjára lépünk pályára, mintha idegenben lennénk, és véletlen sem próbáljuk meg felvállalni a támadó focit, és hogy irányítsuk a mérkőzést hazai pályán. Ha hagyjuk, hogy beszorítsanak a finnek, akkor csak a szerencsén múlik, hogy megússzuk -e. Egy ideig lehet bírni, meg lehet hogy kihagyják a ziccereket, de aztán egy gól és csókolom. Irányítani kell a játékot. Ne érezzék már a finnek, hogy itt egy sz** csapat ellen focizhatnak, és nyugodtan gurigázhatnak.
Finn válogatott mindig is erősebb volt mint a magyar nagyobb jobb játékosai voltak vannak, lásd anno Litmanen, Forssel, Hyppia, most meg Moislander(Hyppia utódja) R.Emerenko(Litmanen utódja) Pukki(Forssel utódja) jó a finn csapat ki is fognak jutni az EB re ott meg a legjobb 16 ig meg se fognak állni.
Hát azért, persze Trezeguet még levezetve is jobb játékos, mint bármelyik magyar, de magát az indiai ligát nem a magyar NB I-hez kell hasonlítani, hanem azokhoz, amelyben egy még nem kiöregedő, ambíciózus magyar játékost elképzelünk. Indiában biztos nagy lóvékat fizetnek, de szakmailag ez Spanyolország vagy Hollandia után Vadócznak már a lefelé út, és ha normális ajánlata lett volna máshonnan, aligha megy oda. Ez a lóvéról szól.
sokkal nem, van pár kiöregedett sztár, meg pár vállalható harmincas és egy csomó edzéseket zavaró indiai kerettag. A videoton a bajnoki címért harcolna szvsz
Egy (sok) fokkal jobb ez, mint az nb1, de ismerve a hazai közeg véleményét a távol keleti bajnokságokról (holott jóval színvonalasabbak, mint az nb1) Vadócz soha többé nem lesz válogatott.
Igazad van. Nekem főleg Vadócz az aki baromi nagy csalódás. Éveken át követeltem a válogatottba, magyar szinten az egyik legjobb középpályás, szerintem simán eltudna játszani a BuLi 2-ben vagy egy bhk ligában, de ehelyett fasz se tudja mit csinál.
Az hogy Némethnek és Vadócznak nem tudnak csapatot találni nagyban köszönhető Németh és Vadócz hozzálásának: kilóméterekről látszik , hogy nem elsősorban a foci a a lényeg számukra .
És a focicapatok elsősorban focistát keresnek, tehát nagyban számit hogy az adott játékos mit csinál a pályán.
Németh Ktisztáinnal csont nélkül esett ki a Roda a holland elsőosztályból köszönhetően annk is hogy egz sehol sem érdekes kupataálákotón Krisztiánnak sikerült eltiltatnia magát 5-6 fordulóra majd mire lejárt a büntije megsérült otthon, mondjuk ezt meg kellet csinálnia ahoz hogy szerződést bontsanak vele.
Vadócznak is volt az apénz amiért padozott ahelalyett hogy elmenjen valahova ahol számitanak rá a klubja probált tőle megszabdulni de sikertelenül.
Németh és Vadócz is a cmg menedzserirodánál van (Kövesdi Viktor) ahol többek közt Gera, Gulácsi, Bogdán, Kádár, Tököli, Gosztonyi és Kanta is van.
Közölük idén nyáron senkit sem tudtak eladni külföldre, egyedül Gera váltott klubot. Szerintem továbbra is gáz, hogy sem Némethnek, sem Vadócznak nem tudnak csapatot találni.
Innen.... Van kb 200 jegy, az is 9000-nél kezdődik. Ezért írtam, hogyha van valakinek fölös olcsó jegye, szóljon.... https://meccsjegy.mlsz.hu/hun/Event/57000379/Magyarorszag-%28HUN%29---Finnorszag-%28FIN%29
Nyilván nem éhezik egyik se, de ha jól tudom az igazán nagy pénzeket onnan szerzik, ha egy játékost eladnak. Nos, Koman, Németh vagy Vadócz menedzsere (nem tudom, hogy kik ők) nyár óta képtelen eladni az ügyfeleit.
Jól belehúztak két napja még csak 12 ezer jegy fogyott el. Honnan a 98%-os infó? Mondjuk kártyából is vagy 110 ezer fogyott, meccsre meg 18 ezren se járnak.
A játékos menedzserienket gondolkodás nélkül kivégeztetném. Elképesztő kóklerek, ráadásul nem kevés pályafutást tesznek tönkre. Az is mondjuk más kérdés, hogy a játékosaink tényleg annyira buták, hogy ezekre a pénzéhes európai szinten teljesen vállalhatatlan és hiteltelen emberekre hallgatnak?
Az a szomorú igazság, hogy ha egy magyar játékos 19-20 éves korára nem üti meg a bohócliga szintjét, akkor az inkább menjen el tanulni egy szakmát.
Amúgy is lehet sírni a sok légiós miatt, de őszintén ha nem lennének jobbak, mint a 18-20 "tehetségeink" akkor nem hiszem, hogy játszanának. Akármennyire is hülye a legtöbb edző:) egyik sem baszna ki magával, hogy a szuper tehetséges magyar fiatal gyerek helyett a macedón megye 2-ből érkező 34 éves játékos játsszon. Valószínűleg a szuper tehetségeinknél jobbak a délszláv sokad osztályból jövő focisták.
Igen, ez az érdekes. Balotelli és Ogbonna sztár lett. De Silvestri, Santon, Poli, Borini viszonylag jó játékos lett. Amíg nálunk szinte mindenki válogatott lett, tőlük alig valaki.
53.perc GÓÓÓL! Kleinheisler indított el egy kontrát, mintegy 50 méteren át vezette a labdát, eközben három(!) kötényt is kiosztott, majd a kilépő Varga elé tálalt, aki remekül lőtte el a labdát a kimozduló kapus fölött. 1-0, parádés akció volt!
Kellettek volna. Némethet pl vitte volna a lengyel 2. helyen tanyázó Slask Wroclaw. De neki derogált Lengyelországba menni...gondolom azt gondolta, hogy majd Angliából meg Németországból fogják hívogatni nagyobb pénzért. Most meg már tényleg kinek kell. Komannál szerintem ugyanez a probléma. Full beképzelt lett a semmire. Gondolom oroszokhoz sem véletlen ment, jól jött, hogy ott van azért pénz.
egyébként nem volt ez olyan érdekes, kb. a középpálya közepét leszámítva nálunk ez egy olyan csapat volt, hogy a játékosok a másik gondolatát jobban ismerték, mint a sajátjukat.
Gulácsi ugy 1 db lehetőséget nem kapott a Poolnál. Csak huszonnyolcad osztályba adták kölcsönbe pár meccsre. Lázár elveszett Törökországban. Korcsmár úgy ahogy még megvan. Szabó Pakson maradt. Kádár nulla meccset játszott Newcastleben, míg haza nem jött. Gosztonyi elment Bariba, hogy ne játszon kb egy meccset sem. Varga Fürthben leszerepelt a védelem jobb oldalán. Elek szintén Törökországban veszett el. Koman jól játszott a Bariban, aztán visszakerült a Sampba, hogy ne nagyon játsszon. Németh Liverpoolba egy meccset nem játszhatott felnőtteknél, Görögország az egyenesen csőd volt neki, rossz helyre ment. Lencse a Vidibe sem fért be nagyon, aztán Izraelben kalandozott. Simon András a teljes csőd totálisan jó példája, még szót sem érdemel sajnos. Szakály meg akadémista kb 27 évesen a Puskásnál:D Normális helyre egy játékost sem sikerült eladniuk a profi menedzsereiknek.
Apropó még egy nagy tehetség... Adorján és a Serie C-s Novara. Már az is döbbenet, hogy oda igazolt, az meg pláne hogy azóta 1 azaz 1 meccset sem játszott! Vajon mit ígértek ott neki?? Meg a menedzserének?
Azért azon a selejtezőn nem gyenge olasz csapatot vertünk meg. És csodálatos gólokkal. Óriási kontraszt az olasz és a magyar csapat között., hogy melyik játékosból mi lett.
Azt hiszem hárman voltak összesen kint a vébén Costa Ricából. Az egész keretből. Viszont ez a meccs sokkal érdekesebb volt, nem sokkal utána: U21-es Eb-selejtező: Magyarország - Olaszország 2-0 (1-0) Győr, ETO Park, 7000 néző v.: Clattenburg (angol) Magyarország: Gulácsi - Lázár, Korcsmár, Szabó J., Kádár - Gosztonyi (Varga R., 82.), Varga J., Elek Á., Koman - Németh K. (Lencse, 21.), Simon A (Szakály D, 66.). Olaszország: Mannone - De Silvestri, Brivio (Mustacchio, 46.), Angella, Santon - Schelotto (Barilla, 69.), Poli, Marrone, Ogbonna - Balotelli, Marilungo (Borini, 46.). gól: Németh K. (15.), Koman (87.)
Egy akadémiával is rendelkező magyar csapat keretének így kellene kinézni: 5-6 MINŐSÉGI légiós (védelemben 2, középpályán 2, csatár 1) mellé kb. 8-10 már NB1-es, vagy külföldi bajnokságban szereplő múlttal rendelkező, megfelelő hozzáállású magyar játékos. Plusz 7-8 21 év alatti aki az akadémiáról kerül fel. (Természetesen nem egy posztra az összes, mert nincs értelme 3 akadémista csatárnak egyszerre ott lenni.) Ők vesznek részt az első csapat edzésén. Az akadémisták plusz feladatokat is kapnak, elsősorban állóképességet, fizikumot, gyorsaságot fejlesztő edzéseket pályán+konditeremben. Ne úgy nézzenek ki, mint egy nádszál. Pszichológus sem ártana melléjük, aki segíti őket, hogy ne kallódjanak el emberileg. Amikor lehet a fiatalokat kell előtérbe helyezni a többi játékossal szemben. Ligakupában nem is engednék külföldit játszani. Az csak a magyar fiataloké lenne. A Tartalék Bajnokságot vissza kellene hozni, ott játszhatnának azok akik nem férnek be a meccs keretbe + pár emberrel kiegészíteni őket az U17, U19, U21 csapatokból. A lényeg, muszáj a fiatalokat nyomni, ennél rosszabbak nem lehetnek már a csapataink!! Júliusi, augusztusi lebőgés az eu kupákban.
Erről van szó. Az elején mínusz kettőnél cserélgették be húsz percekre, és az volt a taktika, hogy a tizenhatosunkról előre basszuk a labdát a kezdőkörben három védővel a nyakán álló Gerire.
Aztán mivel nem váltotta meg a világot, építették szépen vissza.
Ezt írtam az előbb, türelmesnek kellett volna lenni.
Costa Ricából azért egy páran ott voltak most a felnőtt vébén is, de az igaz, hogy a legjobb németek, olaszok, brazilok nem nagyon voltak ott. Viszont az angoloknak tényleg egy rakás szar volt az az évfolyam.
Gerit annak idején először Supka tette be csereként, miután előtte egyedül verte hülyére a csútot a Suzuki kupán. Nyíl bácsi majdnem elsírta magát a közvetítésben, hogy "ez mekkora játékos lesz".
Szerintem azt hitte a srác, hogy ha eddig mindenütt jöttek a gólok, akkor majd jönni fognak magasabb szinten is. Hát nem jöttek, nem jönnek.Sőt, kevés kivétellel igazán még helyzetbe került az NB I-ben.
Valószínűleg az NB I-nél kellett volna hagyni, türelmet adni neki, és nem visszadobálni U19-be meg NB III-ba.
Azért szerintem nagy szerepe van abban, hogy ide jutott a Honvédnál folyó "szakmai munkának" is. Felvisznek az első csapatba beraknak 2*10 percre egy szezonban, ahogy történt vele tavaly. Majd visszazavarnak le, mert 20 perc alatt nem alkottál maradandót, és hoznak a helyedre egyszerre 3 afrikait. Hát lehet nekem is elmenne a kedvem, és tennék az egészre. Vitte volna a Sturm Graz tavaly, nem engedték el. Nekem egy jóbarátom együtt nőtt fel vele Salgótarjánban, és még 2 éve is amikor szóba került, azt állította róla, hogy foci őrült, és nagyon keményen edz. Úgy látszik sikerült belőle kiölni ezt a hozzáállást ennyi idő alatt. Nyilván a magyar fiatalok minőségben gyengébbek, mint a belgák úgy átlagban. Nem vitatható, de ha nincs egy folyamatosság egy átmenet az U21/NB3 és a felnőtt csapat között, akkor nem lesz belőlük semmi.
Most nem akarok utólag okoskodni, hiszen annak idején én is reményt keltőnek találtam azt az U20-as csapatot.
Na de milyen ellenfelek voltak már?
Jó, megvertük az olaszokat is, ha jól emlékszem, kettős emberelőnyben. De az nagyjából egy szedett-vedett, harmadosztályú klubokból verbuvált olasz csapat volt, az igazán jók akkor éppen nem értek rá ott lenni Egyiptomban , mert már az első osztályban játszottak bajnokit.
De nem pont attól jó egy edző, hogy képes az ilyen fiatalokat is megnevelni? Persze van aki menthetetlen, de azért nálunk mintha több lenne, mint máshol.
"Más sportágakkal kapcsolatban sem értik az emberek, miért van az, hogy a junior korban, húsz-huszonegy évesen kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok a felnőtt korosztályban már versenyképtelenek. Ez a világon mindenhol létező probléma. A magyarázat egyszerű: a játékosok a huszonegy éves kort elérve már száz százalékban felfogják, milyen hihetetlenül sok munkával, milyen áldozatokkal jár profi sportolóvá válni, és hosszú időn keresztül úgy is élni. Sokan nem vállalják az ezzel járó elképesztően kemény életet. "
Koman olasz és monacói kalandjai nem voltak véletlenek, max fejben nem bírta később. Sőt itt a felnőtt válogatottban is voltak nagyon is biztató meccsei is.
Ha nem Sanyi bácsi a kapitány, akkor biztos, hogy soha nem lesz válogatott Koman, mivel a felnőttek között nem tudott kiemelkedni. Németh 18-20 évesen még métereket vert az olasz védőkre, meg Koman elég jól érezte Németh beindulásait, de a felnőttek között legfeljebb csak a pökhendi hozzáállásukkal nőttek ki az átlagból.
Azért azt tegyük hozzá, hogy olyan csatár gyerek rúg 20 évesen 20 gól körül egy szezonban, aki előtte már lejátszott legalább 30 első osztályú bajnokit. Belgium pl. felkerül egy srác 17-18 évesen az első keretbe, akkor az ott játszik. Nincs visszajátszás U21-be, meg hogy egyik héten nevezem meccsre aztán 20 fordulón keresztül nem. Nálunk ez van. Az ott felkerül 17-18 évesen. 20 éves korára van a lábában mondjuk 40 meccs, persze nem kezdőként mind, és rúg azalatt a 2-3 szezon alatt mondjuk 15 gólt. És akkor ér el oda, hogy 20 évesen bomba formába kerül egyik bajnokságról a másikra és termel egy szezonban mondjuk 25 gólt. Nálunk nincs meg ez a folyamatosság, ha valaki bemutatkozik 17-18 évesen jó eséllyel nem játszik utána meccset x fordulóig. Ezért örömteli számomra, hogy pl Kitl és Sallai elég rendszeresen lehetőséget kapnak. És ezért van az is, hogy pl. Bobál most már kimondom, soha nem lesz akkora játékos, mint amekkora ígéret volt. És ezt nagyrészt köszönheti Hemi és Cordella bácsiknak, kisebb részt meg gondolom magának is.
"Plussz a zseléhuszárok 1-1-es meccse. Aki tudja nézze meg Ivancsics Alex fészbukoldalát, ő adta el a meccset, ilyen pávagyereket ritkán látni, a nyakán is tetkó van 18 évesen, de egy 30 méteres hazaadást védeni nem tud."
Azért ez a név kötelez. Szerintem még Jutka is bundázott a Szomszédokban.
Az szerintem egyértelmű, hogy aki mondjuk 20 éves, és csatár létére nem lő 20 - 30 gólt a mennyeiben, abból klasszis nem lesz. Támadó középpályásként is szerintem a minimum 10 gól alap lenne, ugyanannyi gólpassz mellett. Nincs ilyen játékos. Alaba balhátvédként, 19 évesen, BL döntőben rúgott 11-est. Extrém példa, de rengeteg ilyen korú játékos már sztár. Nekünk se fiatal, se öreg sztárunk nincs. Nem is lesz egy ideig, ahogy kinéz. Erről jut eszembe: Dynamos FC - Goa FC ma 14:30-kor az EUSport 2 adja. Indiai bajnokság. Egyik oldalon Pires a csk, Zico az edző, a másik oldalon del Piero.
Az az igazság, hogy az eredmény mindig számít. Ha anno az u20-as VB-n nem szerepelünk jól, akkor lehet Koman pl. sosem lesz felnőtt válogatott. Egy leszereplő U csapatból nem nagyon fognak felkerülni a felnőtt csapatba, hiába van közöttük mondjuk max 1-2 tehetséges. Fradinál is ott van ez az ifjabb Csilus. Az első keret tagja elvileg, aztán játszott vagy 10 percet, és még Ligakupa meccsen sem rakja be. Ha valaki felnőtt kerettag, akkor azért játszassuk már valamennyit, vagy akkor maradjon u21-ben, vagy adják kölcsön Dunaújvárosba vagy NB2-be vagy ahol játszhat. Ha nincs a lábában meccs, soha nem fogja semmire vinni. Vagy itt van Batik Bence. Jó nem egy világmegváltó spíler, de tavaly MTK-ban egészen jól játszott. Visszahívták a Fradihoz, hogy kell. Ehhez képest 0 bajnokin jutott szóhoz, pedig nincs egy normális vkp-je a csapatnak, ő meg ott is bevethető, meg a védelemben bárhol. Ha nem kell akkor engedjék el, de így kinyírnak egy játékost aki magyar szinten még jó lehetne.
Ez ugyanakkora talány, mint mikor pl. a felnőtt válogatottba behívnak egy u21-est, de közben az u21 is akkortájt játszik, és végül inkább odamegy a játékos.. utóbbi időben volt már rá többször is példa. Mintha bármit is számítana egy utánpótlás eredmény..
Én igazából félve csak annyit kérdezek, hogy ezek a 16 - 21 év közötti emberkék miért nem a nagy csapatokban játszanak ? Ennyi idősen ha valakiben pezseg valami, már a nagy csapatból is felfelé kellene, hogy kilógjon.
Érdekes, amit mostanában itt vagy a blogon írok, azok néhány hét múlva megvalósulnak.
Néhány napja ugye megint azért sírtam, hogy nincs kiemelt bajnokság az utánpótlásban, erre tessék, igyuk most Hemi bátyánk szavait:
Megváltozott a lebonyolítás rendje az U16 - U21 utánpótlás bajnokságokban. Szerintem ez egy fontos eleme lehet a küzdelmek magasabb színvonalon való lefolytatásának. A tavaszi szezonban az ősz első 8 helyezettje egymás között mérkőzik meg kétszer. A bajnoki cím és helyezések a tavaszi megmérettetések alapján dől el. Sok szakember állítja, hogy a fiatal magyar labdarúgók fejlődésének egyik korlátja az, hogy az erős csapatok sok olyan gyengébb csapattal találkoznak, amelyek nem versenyképesek. Tehát még a legjobb játékosok sincsenek felkészülve arra a versenyre, iramra, megpróbáltatásra, amit a nemzetközi szint követel tőlük. Remélhetőleg az a tény, hogy tavasszal csak a legerősebb ifi csapatok mérkőznek egymással, ezen segíteni fog.
Elvileg jobb a mérlegünk, ezt azonban annak köszönhetjük, hogy az Egervári-éra hagyományait folytatva megint igyekszünk a kisebb csapatok ellen csibészkedni. Jól látható, hogy minél erősebb csapat ellen kell játszani, annál jobbak a finnek. Az egymás elleni meccsünk eredményét fölösleges kommentálni. Nyerhető a meccs, de... (a többit majd meglátjuk)
Nem gondolom , hogy Gera kezdőben való szerepeltetése vagy inkább a cserepadra ültetése lenne a fő dilemma.
Nagy kérdés ki lesz a kapus Dibusz aki folyamatosan véd , Király aki néha de akkor sok gólt kap vagy Bogdán aki sérült volt és hetek óta nem védett de magabiztos és több mérkőzést hozott már a válogatottnak.
Varga lezs a jobhátvéd, Juhász az egyik középső védő a másik vagy Lang vagy Kádár, baloldalt Poór aki szerintem kigyensulyozott átlag teljesitményre képes, vagy Kádár.
A két védekező középpályás Elek és Gera vagy esetleg Elek és Tőzsér.
Jobboldalt Simon vagy Lovrencsics esetleg Gera vagy Gyurcsó
Baloldalt Dzsudzsák.
A csatár mögött Kalmár vagy Lovrencsics ha egy csatárral játszunk.
A Nikolics , Szalai kettős vagy egyedül Szalai, ha egy csatárral kezdünk.
Ha végre lesz a csaptnak dimamizmúsa gyorsak és pontosak leszünk elől , hátul pedig kerüljük a kockázatos dolgokat és nem támadunk ki nzerhetünk.
Én bizok a Fiinekben és abban , hogy nekünk fognak esni és hibáznak.
Nem szoktam eltalálni az eredményt 3-0 magyar sikerre tippelek.
Semmi. Ôsszel voltam Fehérváron meccsen és kifejezetten jó hangulatú volt. Persze az új az szebb, meg modernebb, meg ugye fedett lesz. Amúgy kisebb befogadóképességû lesz, mint a mostani. Egyéként szerintem ez most inkább szar a Vidinek, tavasszal 4 hazai meccsük lesz és az összes rangadót idegenben játszák. Ahhoz képest ez a 4 pont nem is oylan sok, ami most megvan.
Dibusz parádézni fog, Varga élete játékát mutatja majd jobbbekkben, Szalai mesterhármast fejel (az elsőt nem adja meg a bíró les címén), assziszt: Tőzsér, Gera, Dzsudzsák (lövés volt eredetileg, de lecsúszott a lábáról, így lett jó Szalainak), mindenki más lelkesen tette-vette.
Na.
Csiga? Hová lett a blogos válogatott tippelde oldal? Mert volt egy ilyen...
Olvasom az nso-n, hogy tavasszal is ott játszhat a Videoton. Akkor mire volt jò az egèsz bajnokságot felborìtani, a pályaválasztòi jog felcserèlèsèvel. Ill. ha jòl tudom, szurkòi kártya alòl is mentessèget kèrtek ès kaptak, èpp a költözès miatt. Különben valaki tudja, mi baj van a Sòstòi stadion jelenlegi állapotával.
Most látom, hogy a trollfocin gyűjtésbe kezdtek, hogy a magyar hallássérült válogatott részt vehessen egy vb-n (?).
Ilyenkor azért megfordul a fejembe, hogy az mlsz-nél mire költik a pénzt amit büntetésként begyűjtenek hétről-hétre? Tényleg fontosabb vénfasz alkoholista, kártyázós, bundázós egykori játékosokat támogatni (akik aktív pályafutásuk során mesés fizetésekért "fociztak"), mint a hallássérülteket?
Azért nem veti szét a topicot a túlzott optimizmus.
Bár a tippelők fele magyar győzelmet jövendölt, azért jelképes, hogy mindenki egy góllal látja jobbnak fodbalistáinkat a wannabe halszagú rokonoknál. Ez is inkább afféle megelőlegezett bizalom, reménykedés és honfiúi hév.
Továbbra is úgy érzem nem Gera játszatásától kell tartanunk igazán. Jobbhátvéd posztra maradt Forró, esetleg Poór vagy Kádár (de akkor Lang lesz a középhátvéd) Korhuték a keretben sincsenek. Ha a valóban nem élete formájában játszó Gerát nem erőltetjük akkor valamelyik vasággyal 20 kilós marad vagy Varga Józsika akire jobbhátvédként számít, esetleg a szűz Simon...
A Tőzsér-Gera-Kalmár a létező legrosszabb lenne, mert egy igazi, kimondott védekező középpályás sem lenne közöttük. Nem lenne labdaszerzés. Elek mindenképpen kell.
Abból kell válogatni, akiket behívott. Korhut,Halmosi nincs a keretben. Elek pedig ezerszer jobban játszott a románok ellen, mint Gera. Nem játszott Feröer ellen, meg is volt az eredménye. Egy darab labdaszerzésünk nem volt kb.
egyetertek az alattam szoloval pont magadnak mondasz ellent ha gerat ki akarod venni, csak megjobban megbontani a kozepso vedekezest a roman meccshez kepest, kivenni azt aki a legtobbet futott. remek.
Elek minek, komolyan? vagy legyen tozser-gera-kalmar, vagy elek-tozser-gera kozepen es csokolom. kalmarnak is azert lenne meg mit boven bizonyitani, ha jol latom transfermaketen az oszi szezonban osszesen volt 60 perce a bundasliga kettoben. kicsit talan eros a kezdobe tenni.
Poor kicsoda? megneztem. jobb labas MTK-s 21 eves, 14 nb1-es meccsel osszesen, betenni balhatvedbe valogatott meccsen, hat nem tudom, nem tunik olyan zsenialis otletnek. akkor mar legyen ott korhut, vagy felolem akar laczko v halmosi is inkabb.
ez a Forro komolyan szoba kerult? tele van vele a net akkora tehetseg.
Nagyon rákattantál Gerára... Pedig te is azt írod, hogy a védekezés megint lyukas Korcsmárék hiányában. Épp ezért nem lesz hülyeség ha Kalmár vagy Pistike helyett Gerát teszi be védekezőbb feladatkörrel aki tud labdát szerezni, helyezkedni, nem ijed meg stb. Romániában a kisebb hibák ellenére védekezésben megfelelő volt a Gera-Elek páros melléjük kell Tőzsér a szélsők belső középpályán erőltetése helyett szvsz (annyira most nincs is formában Lovrencsics vagy Stieber hogy erőltetni kellene mindkettőjüket, mint romániában.)
Vagy esetleg Gera helyett Pintér is jó ha egészséges, de rá középhátvédként nagyobb szükség lehet
Közeledik a meccs napja. Kicsit Taktikusan elemezve ez egy sorsdöntő meccs lesz. Ha nyerünk tehetünk egy lépést, hogy a végén az első 3-ban legyünk. Ha nem nyerünk szerintem tavasszal nem is érdemes már számolgatni. Véleményem szerint egy baromi unalmas meccs lesz. Mindkét csapat sokat veszthet, ezért nem fognak egymásnak ugrani, de az elmúlt feröeri meccsből kiindulva inkább a finnek fogják irányítani a játékot. Nem örülök neki, hogy Korcsmár nincsen, sosem jó középen megbontani a védelmet. A szélső védőkkel megint baj lesz, valahogy meg kellene oldani, hogy ne kerüljenek folyamatosan mögénk, főleg Varga oldalán. A védelem előtt bárki bármit mondd nem jó Gerát szerepeltetni, amit még tud, azt ezzel a pozícióval kiöljük belőle. Sokkal inkább Tőzsérnek kell most ott játszani Elek mellett, Dani bomba formában van. Dzsudzsák adott, Szalai mögött lehet most bedobja Kovácsot Dárdai, jobb szélen pedig forma alapján Simon Krisztiánt tippelem. Magunkra húzni a finneket semmi képpen nem szabad, ezt láthattuk a Pinyő-féle meccs második félidejében. Meg kell próbálnunk labdát tartani, és dominálni a játékot itthon. Másként nem fog menni. Ha olyan lesz a teljesítmény, mint Feröeren akkor zakó.
A Paks mellett a másik bombaformában levő csapat a Gyirmót, amely 3 fronton állja a sarat: feljutásra áll és még versenyben van a magyar kupában és a ligakupában is. Lehet, hogy onnan is érdemes válogatottba hívni embereket.
A komplett Magyar labdarúgást amatőr alapokra kell helyezni,mert a "szakember" gárda és a játékosok felkészültsége ezt elég régóta bizonyítja!!!!!
Sajnos az sem lesz elég ,ha a Finnek itthon lealáznak minket! Még esélyeket latolgatnak a sportmédiákban!
A pontokat számolgatják! A lényegről senki nem beszél.Ilyen teljesítmény láttán semmi állami pénzt ne pumpáljanak a labdarúgásba! Sok hiéna (dögevő) nagyon jól él ebből a tetemből (Magyar labdarúgás)
Mindegyiküket leigazoltatnám É.-Kóreába , mert úgy tudom,hogy ott még ezért a teljesítményért nem kevés börtönbüntetés is kinézne Nekik!Igaz, nem elég demokratikus a dolog,de semmi nem tökéletes!
par hete volt a hir, hogy illesbeci akadamiaja 2.5millaird(!!) allami penzt kapott csak ugy bucira. gondolod problema ebbol ilyen zseniket fizetni mint szentes?
Talán ha eltűnnének az állami pénzek a "profi" (hahahaha) fociból, azok az edzők sem tudnának megélni tovább, akik 10-20-30 éve az égadta világon semmi eredményt nem értek el, de bejárták a fél országot.
"A 2006/2007-es szezon előtt tulajdonrészt vásárolt a Séllei Árpád alapította Haladás Marketing Kft., és 5%-os tulajdonosként ez a cég vállalta - többek között - a Szombathelyi Haladás futballcsapatának teljes premizálását.
2007. július 1-vel az Illés Béla-Halmai Gábor fémjelezte Halmill Team Tanácsadó Kft. 44%-os üzletrészt vett meg az önkormányzattól - ezzel még stabilabbá vált a Szombathelyi Haladás, mind anyagilag, mind szakmailag."
csődbe? önkormányzati pénzekkel, utánpótlás- stadion állami pénzeivel simán megtehetik... a könyvelőnek van a legnagyobb munkája, de majd Lázi valamennyit visszaoszt.
Fogalmam sincs, hogy k a Hali elnöke, ki fizeti ezt, de meg is érdemli, hogy havi 1.5-2 milliót adjon Szentesnek. Pár hónap múlva majd jön helyére Supka, utána Véber, Urbán, Mátyus, megint Artner, újra Szentes.
Nem csak az edzőkkel, médiával, mlsz-el van baj, hanem a klubvezetőkkel/elnökökkel is. Hozzá nem értő emberek neveznek ki, szintén hozzá nem értő edzőket, óriási fizetéssel. Komolyan mondom, hogy azok a csapatok akik ilyen Szenteseknek 1.5 milliót fizetnek havonta, menjenek a gecibe csődbe, mert mást nem érdemelnek...:(
"A Nyugat.hu információi szerint Szentes eddigi ténykedése nem két fillérjébe került a klubnak. Szentes Lázár alapfizetésként egymillió kétszázezer forintot kap, pontonként további 80.000 forint üti a markát (feltéve, ha szerez vele a csapat)."
...
"Ezen kívül Szentes Lázár autót (a költségeket a klub állja), telefonköltség térítést, és szállásköltség térítést kap.
Szentes tehát, ha nem számoljunk a pontpénzt, akkor is legalább havi másfél millió forintjába kerül a klubnak.
Csak viszonyításképpen: Artner Tamás bére 800.000 forint volt, és sem pontpénz, sem más költségtérítés nem járt neki."
kurvára érdekes, hogy a Sport Tv-n nem volt ma ismétlése a Harmadik Félidőnek, pedig nagyon megnézném mégegyszer a Magyar Kupa sorsolását, főleg az elődöntős részre vonatkozóan elmagyarázták-e érthetően melyik golyó kihúzása mit jelent.
:D Ha a Nemzeti Sportnak hinni lehetne, Csertői már BL-t nyert volna a Barcával, Dzsudzsi meg a világ legdrágább focistája lenne. De a TV-ben is hülyítik az embert, Zombori Sanci már úgy állította be az azeri meccset, hogy elégedettek lehetünk az 1-1-el, mert kemény csapat Azerbajdzsán :D Minek hülyíteni egymást, valaki beveszi ezeket? Koman - Napoli :DDD azóta szakadok h olvastam
Már látom is magam előtt a következő Napoli-Intert, ahol a vendégek Dzsudzsák szabadrúgás gólja után szereznek vezetést, de a hazaiak Koman okos góljával egyenlítenek. A kispadon Csertői és Véber.
Plussz a zseléhuszárok 1-1-es meccse. Aki tudja nézze meg Ivancsics Alex fészbukoldalát, ő adta el a meccset, ilyen pávagyereket ritkán látni, a nyakán is tetkó van 18 évesen, de egy 30 méteres hazaadást védeni nem tud.
Csigusz, olvass már vazz. Tudtam, hogy valaki bedobja ezt a kispesti vonatkozást, annak ellenére, hogy világosan leírtam, hogy kurvára gáz, amit Pisont csinál, csak pont nem azért, mert a valóságot nyilatkozta, hanem azért, mert ilyen feltétellel válogat.
Nekem úgy tűnik, hogy egyéb nyomós okok miatt nem lesz jelen az összetartáson. Utána majd a vezetőedzőn múlik, hogy behívja-e az utazó keretbe, vagy sem. Ennyi.
Azzal a hivatkozásos résszel van egy kis baj, amit aztán lehet, hogy nem is így mondott tollba...
Miért ne lehetne? Már ne haragudj, de ezt qrwára nem te döntöd el, hanem a szövetségi edző. Az, hogy ez jó vagy rossz feltétel, más kérdés.
Ha meg azt mondják, hogy két lehetőséged van, A - részt veszel az összetartáson, és mehetsz az EB-re, vagy B - mész a Rapidhoz, és ezzel kikerülsz az EB-keretbeől, további folyományként pedig ciklus vége miatt nyilván az U-19-es karrierednek is vége, tehát ezzel nyilvánvalóan LEMONDASZ az U-19 részvételéről, akkor abból elég logikusan következik, hogy ha nem veszel részt az összetartáson, akkor lemondasz az U-19-es válogatottságról.
Összetartáson részvétel nem lehet válogatottság feltétele.
Szövetségi edző ne hazudjon.
Ezek sztem elvárható dolgok.
Egyébként az én értelmezésemben az, hogy valamin nem tudok résztvenni, az nem jelent de facto válogatottság lemondást. A szövetségi edzőn múlott a dolog. Legközelebb mi lesz a feltétel? Hogy csak az lesz U válogatott, aki Pisontot leszopja?
Az első kérdésed a lényegi kérdés, ami utána jön, az újfent csak szarpasszírozás. Szántó lemondta az U-19-es válogatottságot azzal, hogy a Rapidot választotta az összetartás helyett. Ennyi.
És nagyon jól tette, hogy lemondta, mert ki a szart izgat, hogy mit bohóckodik pár tinédzser valami kutyát nem érdeklő tornán? Az egésznek abból a szempontból van értelme, hogy nagyjából teszteljék a szakértők, hogy a korosztály a világ többi részéhez képest hogy áll. Ehhez képest teljesen jelentéktelen, hogy valaki részt vesz-e egy összetartáson vagy sem, és ezzel lemondja a válogatottságot vagy sem. Ez egy oltári baromság, Pisont el van tévedve az U-19-es szövetségi edzőség kapcsán. De kurvára nem azon kéne értetlenkedni hogy miért mondja azt, hogy lemondta a válogatottságot, amikor de facto valóban lemondta, még ha de jure nem is nyújtott be erről nyilatkozatot.
Miért lenne hivatalos aktus? Volt egy választása, amivel lemondta a válogatottságot - legalábbis erre az időszakra, ami valószínűleg a kora miatt a teljes U19-es ciklust is jelenti. Nem kicsit túlhisztizettnek érzem az egész történetet.
Miért egy összetartáson való részvétel a feltétele a válogatottságnak ?
Miért nem mondja azt Pisont, hogy "Nem volt ott az összetartáson, azért nem hívtam", és ehelyett miért hazudja azt, hogy "lemondta a válogatottságot", vagy hogy "klubjára koncentrál" ?
Elveszítettük négy meghatározó játékosunkat. Ordasi Gergő kapusunkat operálták, ahogy csapatkapitányunkat, Spandler Csabát és Gazdag Dánielt is. Ezen kívül Szántó Tamás lemondta a válogatottságot, arra hivatkozva, hogy a klubjára szeretne koncentrálni, miután felkerült a felnőttcsapatba. Mind érzékeny veszteség. Ráadásul folyamatosan voltak hiányzóink, így augusztus óta úgy, ahogy tudunk a rendes kerettel készülni. Megértem: vannak klubérdekek is, de mindkét részről szükség lenne kompromisszumkészségre.
Nem, nem mondta le. Az ugyanis egy hivatalos aktus.
És ha tényleg ő mondta, hogy ha nem megy egy uli-buli összetartásra, nem hívja be, akkor utána a médiában rinyálni meg kompromisszumkészségről dumálni különösen cinkes.
Nem értem, mit sírsz, ha bankkártyát csináltat a gyerek, ahhoz is meg kell adnia az adatait, ráadásul nem fog az Erste meg a Raiffeisen kiszállni a lakhelyeteknél, be kell menni a fiókba. Vagy ha meg akarja nézni az oroszlánokat, akkor előbb az Állatkert bejáratához mentek, MEGVESZITEK A JEGYET, és csak azután mehettek oda az oroszlánok ketrecéhez. Londonban, Párizsban, de még olyan kis országok stadionjában, mint Monaco is sokkal-sokkal drágábbak a belépők, a szülők ott mégis kiviszik a gyerekeiket. Igen, vannak szabályok, amiket be kell tartani! Ha autóba ülsz, akkor is a KRESZ szerint kell közlekedned, még ha az egyirányú utcába szemből behajtva rövidebb és gyorsabb is lenne az út.
A házunk mellett egy óvoda van, nap mint nap látom a hat éves és kisebb gyerekeket dobálózni, kiabálni - úgy gondolom, indokolt a szurkolói kártya kiváltása ennek a korosztálynak is. Szerintem a kis méretük ne tévesszen meg senkit és ne legyen felmentés semmi alól sem, mert ennyi erővel a négereket/ballábasokat/hindukat is soron kívül beengedhetnénk vagy kitilthatnánk, ami nagyon de nagyon messze áll a fejlett nyugat-európai gondolkodástól.
Nekem ebből egyelőre az apuka tűnik hisztérikusnak, de lehet, hogy nincs igazam. Továbbra sem értem, hol a probléma, mikor apuka szerint is ez volt a feltétele a keretbe kerülésnek, és a srác meg a klubérdekeket választotta, teljesen értehetően, tehát azt, hogy nem lesz válogatott. Pisont nem Szántóról adott mélyinterjút, hanem egy hosszabb inerjú közben elmondta, hogy négy kulcsjátékosa hiányzik, és a felsorolásában megemlítette Szántót, aki a klubjára koncentrál inkább.
Ha igaz, amit apuka állít, akkor álljon ki az edző a kamerák elé és mondja el, hogy "Azért nem hívom be a gyereket, mert az egyik összetartás helyett a profi szerződését írta alá és ebben egyeztünk meg." Vagy mondja azt, hogy "Úgy döntöttem, hogy nem hívom be. Csak."
Vagy bármi, csak ne répa.
Semmiképp ne hazudja azt, hogy a srác lemondta, ha nem mondta le, mert akkor egy gyáva, beszari, a saját döntéseiért felelősséget vállalni nem hajlandó edző benyomását kelti.
Ezt nem teljesen értem. Meg azt sem, hogy apuka mit nem ért. Pisont megmondta a kölöknek, ha nem vesz részt az összetartáson, akkor nem kerül a keretbe. A gyerek - teljesen logikusan, és teljes joggal - a Rapidot választotta, ezzel kinyilvánította, hogy nem lesz most válogatott. Sehol sem látom a rejtélyt vagy az ellentmondást.
Az meg, hogy baromság ilyen döntésre kényszeríteni egy gyereket élete egy ilyen fontos fordulópontján, megint más téma.
Amúgy meg kurvára mindegy, mit csinál az U-akárhány, vagy akármelyik ifjú sztár az U-akárhányban, a lényeg az, hogy a Rapidban bekerül-e a felnőtt keretbe, majd a kezdőcsapatba (vagy más a mienknél értelmesebb bajnokság csapatába), vagy nem. Minden más csak szarpasszírozás.
Futballhuligánok márpedig léteznek. A német társadalom nagy részét már maga a felismerés is sokkolta, miközben az október 26-i esti híradó kölni tudósítását nézték. A dóm városában a pályaudvar előtti téren egymásnak feszültek aznap a huligánok és a rendőrök. Az[...] Bővebben!Tovább »
Teljesen dilettáns az MLSZ. Bárhova néz az az ember az utánpótlásképzéstől kezdve egy csődtömeg az egész.
Ki az a barom, aki egy 7 évesnek szurkolói kártyát kér? A magamét a fejemet fogva még meg is csináltattam volna, de a gyerekkel már nem vagyok hajlandó végigjárni ezt a tortúrát.
Meg tudná valaki mondani, a 7 éves fiamnak minek kell szurkolói kártyát kiváltani a válogatott meccshez? Szétveri a stadiont?
Budapesten kívül lakom, dolgozni járok be a városba, a gyerek pedig iskolás. Hozzam be a gyereket csak emiatt az adminisztráció miatt? Mikor, hétvégén? Vagy egyik nap munka után menjek ki érte, aztán vissza be a városba, majd át az egész városon a Bálnába?
Inkább lemondtam az egészről. Bravó MLSZ, így akadályozzuk meg a kicsik válogatott meccsre kijutását.
Elmegy a kurva anyjába Pisont is, ha ez igaz. Ez ugyanaz a tempó, mint Szalaival volt. Pintér be sem hívta, de szépen elültették a köztudatban, hogy az a szemét Szalai mondta le a válogatottságot.
A bwin kivonult Magyarországról is többek között. Nem csak innen, több keleti országból is. Amerikában kaptak engedélyt, első európai cégként, és eddig azt hiszem csupán két államban. Oda akarnak betörni, így nem engedhették meg maguknak a szürke foltokat a cégen. Semmi köze a mostani szerencsejáték szabályozó törvényhez. Csupán olyan kis piac vagyunk nekik, hogy leszarják nagy ívben a magyar fogadókat. Magyarok már nem regelhetnek, de a régi regek élnek. Kivéve akiket kibasznak, engem kb ötször. Így egy éve nem is fogadok náluk, amúgy is az egyik leghitványabb iroda.
magyar meccsekre nem lehet fogadni bwinen evek ota.
az eszak koreai magyar kormanyhatarozat ota meg az egesz oldal tiltva van, valszeg magyar nem is regisztralhat. bar most epp mukodik, volt valami hir par napja, hogy vajna es szima a kaszinomutyi reszekent ezekkel az oldalakkal is megallapodik, szepen zsebbe fizetik majd a "dijat".
Nem, tudtommal már a letiltás előtt sem lehetett regisztrálni náluk, mert a magyar fogadók szerettek nem teljesen tiszta módszerekkel nyerni. De ezt megerősíthetik vagy cáfolhatják nálam jobban értesült kollégák. Nekem csak egy 2004 óta jegelt regem van náluk, apropó, nem kell valakinek? :)