Kérdés, lenyelik-e? Hiszen tök nyilvánvaló, hogy ha nem tölthetik fel saját magukkal direktben a kuratóriumokat - akkor is a strómanjaikkal fogják.
Az EU ebben a mostani formában az egész alapítványi működést utasította el azzal, hogy ezek után az EU-s támogatások teljesen ellenőrizhetetlen és számon kérhetetlen, átláthatatlan működésű szervezetekhez mennének.
Azért mostanra szépen egyértelművé vált, hogy az egész eddig látott, "az elmúlt száz év legjobb kormányzásának" eladott produkció semmi, de semmi másról nem szólt, mint az EU-s pénzekről.
Azoknak csak részleges hiányában is már a basizmus nem, hogy nem tud jobb mutatókat produkálni, mint a maszopszadisra elqrás, de sorozatban hozza a rekordhiányokat, az eladósodás a fletó-féle mélyrepülés idején látottaknak megfelelő ütemben nő - érlelődik a bedőlés...
Károghatok én, amit akarok, ameddig nem szembesülsz a szaldók kivezetésével, és végül azzal, hogy igazándiból mindegy, mennyit termelsz és fogyasztasz, az számít, hogy MIKOR termelsz és fogyasztasz - és ennek függvényében még az is lehet, hogy a hálózatról fogyasztásod árának esetleg csak egy töredékét, csak 20-30%-át fogja fedezni az, amit kapsz a saját, önmagad által el nem fogyasztható termelésedért - már ez érdektelen lesz.
Lehet, hogy csak két (inkább három-négy) hónapig lesz számlád, de igazándiból annak a zömét ki fogják fizettetni, a termelésedtől függetlenül. Egyszerűen elég megnézni az éves besugárzási görbéket és ennyi...
Egyébként tuti az a 10MWh? Tízezer kilowattóra? Bár végül is reális, ez nagyjából ezer köbméter gáznak felel meg, az nem is sok.
Pontosan erről beszélek, a privát gyűjteményekről ... állítólag Pintérnek van a legyszebb aktatáskája, vagy volt, azóta már lehet digitalizálta, már akkor szedegette az adatokat, amikor budapesti rendőkapitány volt .... szerinted az akkori MSZMP pártvezetés kiganézott maga alól, felégetett mindent és most bután néznek maguk elé, simmi bizonyítékkel .... ne tessék már naívnak lenni, ez komoly politikai fegyvertény, zsarolni a másikat, főleg ilyen volt kommunista országban.
Ugyan mit tudunk Weis lakásában lefoglalt hatalmas irattömegről, semmit.
Kulcsár VIP listája is a homályba veszett, ahogy a Postabanké is.
Mocskos szemét banda az egész politikum, s azt nem értem, hogy ezt ők hogy magyarázzák meg az utódaiknak, vagy már azok is úgy lettek nevelve, hogy ezígyvanjólfiamcsaküljbeabéemvébe ....
Néha tényleg okádnivaló ez az ország, pláne az Unió tagjaként.
Tény, hogy aki előtte azt választotta, annak a szerződése futamidejéig elvileg még megmarad. Én is úgy tudom, hogy a leghosszabb ilyen szerződések 10 éves kifutásúak, hogy múlt évben még ennyire, vagy már csak 5 évre kötötték-e meg ezeket, komolyan nem tudom, de mondjuk feltételezem, hogy aki korábban szaldós volt, az még maradhat az elég sokáig. De legkésőbb ezen évtized vége felé elkezdenek, és a jövő elejére mind ki is futnak az ilyen szerződések.
Ha csak nem lesz a már meglévőkből is annyi gond - hogy felmondják ezeket is, itt szerintem semmi sem kiszámítható.
Azt is látom, hogy a szaldós számláknál is van joga és módja a szolgáltatónak változtatni a elszámolási árakon és terminusokon - más is háborgott itt már azon, hogy hiába van szaldós szerződése, ha átveszik ugyan az áramot, de adott esetben-időszakban a töredékét kapja csak érte annak, amennyiért aztán más időszakokban, amikor meg fogyasztói pozícióba kerül, vételezni tudja. A szaldót - magát a szerződést fenntartva - ezzel is simán ki lehet nyírni, papírforma szerint átveszik persze tőled, de a zöméért gombokat kapsz, de venni nem annyiért tudsz...
Sokszor leírtam: mivel a szaldó, amint átléptük azt a határt a napelem-kapacitásokkal, ameddig még a rendszerben tényleg mindig "elfért" és értelmesen valahol elfogyasztható volt az általuk megtermelt energia - önbecsapássá vált, és végül is a valamilyen módon megszüntetése pont úgy elkerülhetetlen és szükségszerű, ahogy az EV minden adó/parkolási/megminden kedvezménye-támogatása is meg fog szűnni abban a pillanatban, amit a részarányuk átlép egy kritikus (szerintem még messze nem is többségi, mondjuk 20-25-30%-os) részarányt. Nyugat-Európa azon országaiban, ahol nagyobb az EV penetráció - ez már zajlik.
És, mint látjuk, ettől az eladások rendesen vissza is estek.
az alapallitas, hogy az ingatlandragulas egy trend
Ezt senki nem is vitatja, ellenben kurvára nem mindegy a trendfüggvény meredeksége, ami nálunk a legmeredekebb. És hogy így legyen, azért ojbánod mindent megtett - ezért egy ótvar elkúró. Amin az sem változtat, hogy te bele vagy szerelmesedve és bármit csinál, az számodra a non plus ultra.
Szerecsenmosdatás. Adja el, az ingatlanpiac majd helyrerakja magát, ha ettől beszakadnak az árak, akkor azok ott vannak valós helyükön. Egy budapesti (tetszőlegesen helyettesíthető bármely felkapott megyeszékhellyel) nyugis nyugodtan :) elköltözhet az országban bárhová, a nyögdíjját megkapja, és vígan élheti az életét (ami várhatóan 15 évtől nem hosszabb). Pl Hajdúszoboszló, lehet ázni egész nap, 25M-ért meg egészen karbantartott házak vannak. Szarvason, Tiszacsegén szerintem ez 15M, de igazából ha felütik a térképet, és ráböknek, nagy eséllyel találnak élhető helyet 20-30M fórral. Abból meg + a nyugdíj el lehet héderelni még 15 évet. Legalább felpörögne egy kicsit a nem kivételezett helyek ingatlanpiaca is, és egyébként ezek a helyek pont a fenti helyzetben vannak, mert minden élni akaró ember kvázi menekül a nagyvárosok/nyugat-Mo felé, urbanizálódik, nyilván ahonnan eljönnek, ott dől össze az ingatlanpiac, Őket nem sajnálod?
Persze, de még mindig sokkal jobb némi (egyébként messze nem is tragikus) veszteséggel eltenni éjszakára a nappal megtermelt áramot - mint hagyni pocsékba menni.
Ez az, amit egészen eddig a legtöbb felhasználónál teljesen elfedett a szaldós elszámolás nevű önbecsapás. A valóságban a kisebb házi napelem-rendszerek még a házra rakott klímákat sem bírják el (kicsit is nagyobb háznál), ám még ezt sem vették észre, hiszen általában nem egy az éjjel-nappal, és a napsütéses időszakokban visszatermelték a hálózatra, amit aztán ilyenkor vételeztek.
Bár már egy ideje ugye egyre többen veszik észre - és nehezményezik - hogy még szaldós elszámolás nélkül is folyamatosan lelép az inverter a hálózatról - mert amikor szépen süt a nap, bizony sokszor az adott oldalágon-utcában felmegy a napelemektől a hálózati feszültség az engedélyezett maximumig, és ezen a ponton az inverter már nem tud feltolni semmit, lekapcsol, emberünk meg ott méltatlankodik, hogy itt volna neki sok szép megtermelt kWh, és nem kell a kutyának sem, bezzeg este meg majd pörög a villanyóra, micsoda átverés ez már, a rohadt szabadsoroskőművesek megint kitaláltak valamit, hogy neki rossz legyen...
Nagyon sokat tudnak ezen simítani a házi kis akkukapacitások, de ugye még Fulika is azt számolgatta, hogy akkuval együtt is havi 5eFt megtakarítása lesz nagyjából a villanyszámlán... A szaldós elszámolás kivezetése - mindenütt a kontinensen - nagyon csúnyán megborítja az eddigi okosságokat, egyébként az otthon töltögetett EV-re vonatkozókat is.
Egy nagyobb napelem-rendszerrel rendelkező, de jó hőszigetelésű, hőszivattyús ház egy kisebb és nem túl sokat futó EV-vel a garázsában kijöhetett eddig, ha nem is ingyenes (alapdíjak mindenképpen vannak), de nevetséges, tényleg "nem számít" szintű rezsivel. Most majd garantáltan nem fog, és ha a támogatások is kiesnek, akkor jön az, amiről én beszélek - már nem jön ki a matek.
ugyan már.. amikor váltás van, volt, valszeg azzal kezdik, hogy a titkosszolgálatokkal összeszedetnek mindent az előző bandáról, és az megy a privát gyűjteménybe.. nem kell egyiket sem félteni, hogy mit tud a másik, vagy mitől kell tartani..
Advo, sokadszor írod le, hogy két éven belül megszűnik a szaldó az EU-ban. Szerinted Magyarországon is el fogják törölni a 10 éves szaldó kifutást? Ha igen, honnan veszed?
Nekem azért furcsa ez a táncoslábú árulózása, mert ő pontosan tudja az emeszempé könyvi adataiból, hogy ki milyen ügynök volt annak idején, fillérre tudja, hiszen ő is annak a szervezetnek volt a tagja ... ne mondjuk már, hogy elégettek minden papírt a székházukban, mert nem hiszem el .... bizony minden besúgónak, ügynöknek kellett lennie egy aktájának, s ezt Gyurcsány is pontosan tudta, tudja, tehát Viktorról azonnal tudna tálalni .... ha akarná ... de valamiért nem teszi, szóval a tegnapi látványos üvöltözése a Parlamentben egy kalap xar, műsor a választóknak .... biztos tudna jóval szaftosabb előadást is rittyenteni, de akkor ugye kiesne a Fidesz kegyeleti listájából ....
MP ugyanez, csak pepítában, többször fenyegetőzött már, hogy Rogán el fog elmenekülni az országból, Viktorral együtt, aztán meg semmi.
Sokkal ocsmányabban sajátították ki. Akkor rágtam be rájuk végleg. A kokárda hordása lett a magyarság mértéke és történetesen ez egybeesett a fideszes pártszimpátiával is. No persze fordítva is. Hát egy lófaxt mama.
Miaz hogy kisajátítja? Levédeti, másnál nem lehet más nem használhatja vagy mi?
Kokárdás témában is ment a nyálverés anno jujjazojjban kisajátította, miért aki komcsi nem rakhatja ki mert otterem az orbánrendőrség és leszedeti vele? Vicc