Köszönöm, futok egy kört a kinti piacokon is. Bár ez az az árkategória, ahol a hazahozatal költsége irreálisan magas a kocsi értékéhez képest.
Ittohn találtam egy esztétikailag nem túl szépet, viszont a leírás alapján elég sok mindent cseréltek benne az utóbbi egy évben. (
Teljes motorgenerálozást kapott, futómű felújításon esett át, új coolert kapott, új turbót, új kuplung léptető motort kapott, a pillangószelep nemrégiben cserélve lettek, a fékbetét+féktárcsa is nemrégiben lett cserélve.)
Az eladó szerint még a kuplungot kell cserélni. Lehet ezt az állapotot validálni szerintetek?
Ooo anno én is néztem abban az ársávban Smartot mind te egyes és kettes szériában csak a hulladék volt igazából. Vagy én voltam szerencsétlen de jo párat megnéztem meg hibásat is De mind szár vagy túlárazót volt. De mikor hibát feltáród vagy is szemmel látni meg akkor sem akar engedni egy betört szélvédőről beszelek most h azért no. Hagytam a fenébe és én is vettem 451 -est igaz nem itthon. Mert kin ha hibát tudsz mutatni akkor tényleg lehet alkudni. Igaz én nem kedvenc piacról hoztam hanem skandináv. De igáig semmi gond nem volt vele de biztos lessz :) ja de klima macraskoskodott .igy lett nekem vagy is anyámnak így lett 88e km futot kiskocsija.
még nem tudni mennyit bírnak ezek a szívó Mitsu motorok ha rendes karbantartást kapnak, egyenlőre futnak.
a turbós változata között előfordult már pár hengerfejesedés.
viszont a karosszéria komfortérzete lényegesen "autószerűbb" a majdnem húsz centis tengelytáv növelés miatt kevésbé pattogós, az első futómű masszívabb, a műanyag elemek strapabíróbb anyagból készültek, nem törnek minden kis parkolási hibától, szóval úgy összességében komolyodott.
Segítsetek legyetek szívesek. A feleségem kezdő vezető, a kuplung neki egy trágár szó. Legalábbis ideges lesz tőle, ha kimondom. Külön autót szeretne magának, ezért elkezdett szemezni a Smart-tal. Nem tudom, hogy meg szabad-e venni az első generációs 600-as turbós kivitelt ~500 ezer körül? Például ezt itt: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/smart/fortwo/smart_fortwo_0_6_pure_softip-15862063
Igen, tudom, az állapotot látni kell, de én egy kicsit félek, hogy egy turbó nem bír ki 20 évet.
Erre szoktam idézni Farkas Zsolt szatymazi rallys-driftes kolléga szavait, melyet a prémium gumikra vonatkozóan mondott, és azonban a Roadsterre vonatkozóan is értelmezem: "El kell tudni hinni, hogy el fog fordulni."
Nekem a kompresszor csőcsatlakozásánál a gumi tömítésnél megy a gáz szépen lassan.a szerelő feltöltötte ( 20000 ft ) és azt mondta,hogy lehet,hogy a használat során a tömítés esetleg bedagadhat. Már csak langyoska a hűtés. 1 hónapja lett töltve!