Keresés

Részletes keresés

rDave Creative Commons License 2003.05.23 0 0 845
Sziasztok!
Mi is kinnjártunk ahogy Robi már említette(aki csatlakozva hozzám szert tehetett az említett press kártyára:) Az előzőhöz sokmindent nemtudok hozzáfűzni, csak annyit hogy a mi szemünket is szúrta egy csomó apró "fejetlenség" amit egy fillér nélkül egy egész pici odafigyeléssel meglehetett volna szépen is oldani. Ez volt a bosszantó. Ilyen a bankautomata pl... :) De valóban, ezeket leszámítva egész tisztességes lett, és a hangulata fantasztikus! A sajtós rendezvényről: tkp korrekt szervezés, bőséges gasztronómia, látványos locsolkodás (a HA-LOB érkezésekor komolyan hiányoltam, most viszont meglepett:) majd a Germanwings vezér jópofa beszéde(ill. Pető úr helyenként mókás tolmácsolása volt jópofa:) végül a BA Rt. igazgatója azzal zárta a mondókát: reméljük hamarosan Budapestről indulnak a Germanwings járatai Rómába, stb... a német főnök szépen vigyorgott :))))
Dave
Előzmény: Vinnen (844)
Vinnen Creative Commons License 2003.05.23 0 0 844
Én is kinnt voltam az 1-en.
Végülis egész korrekt módon megcsinálták a felújitást de a terasz sajnos még egy jó ideig nem lesz nyitva a nagyközönségnek. Amit most megnyitottak az gyakorlatilag a régi érkezési oldal. Ez teljesen le van zárva az épület többi részétől a bejárata is az épület jobb oldaláról van. 4 c/in pult van, ahol csak egy mérleg van de nincs futószalag. Az utas viszi a csomagot tovább az átvilágitó berendezésig, ő rakja be és csak utána veszik át a rakodók. A beszállókártya ha jól láttam valami sárga színű papir. Mivel nincs számozott ülőhely ezért gondolom túl sok info sem lehet rajta max. egy dátum. Van még egy Pénztár (gondolom túlsúlyra) és egy Minibus pult. Kb. 40-50 utas állt sorba Minibuszért és szemmel láthatóan erre nem készültek fel mert egy kocsi sem állt ott hanem telefon a 2-es terminálra és onnan jöttek át a kocsik. Van még kávé és ital automata és dohányzó sarok. Viszont nincs klíma (szerintem már ma is meleg volt bennt) és nagyon kevés a padok száma!
De ami a legnagyobb beégés, hogy nincs se pénzváltó se bankautomata! Ezt szerintem nagyon sürgősen pótólni kell! Vicces volt látni ahogy a német utasok átkéredzkedtek a lezárt részre ugyanis a teraszra vezető lépcső mellett van bankautomata!
Összeségében egyszerű de azért kulturált az egész. Legalábbis a váró, az érkezési és indulási részt nem láttam.
Viszont ha újból az egész repteret megnyítják az szerintem gyönyörű lesz. Az egésznek van egy kellemes kisúgárzása, patinája. Kivülről szerintem nem túl szép az épület de a belseje nagyon el van találva. Nekem sokkal jobban tetszik mint a modern 2-es terminálok. Ez még valahogy emberibb.

Vinnen

trikó Creative Commons License 2003.05.22 0 0 843
Ezért írtam, hogy nincs tökéletes védelem. Viszont a szabályok ettől függetlenül élnek.
Megszűntetni nem lehet a veszélyt, de csökkenteni lehet. Erről szól az egész miskurancia:)))
Előzmény: BoGar (832)
kolozsvari Creative Commons License 2003.05.22 0 0 842
Jah,kb. annyi:)))
De ezt most kaptam...:)))
Előzmény: viktorh (841)
viktorh Creative Commons License 2003.05.22 0 0 841
Csinálok egyet 72-es Wordarttal :)
Előzmény: kolozsvari (839)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 840
Mégsem utazok... Nem fogadta el a bankkártyám...
kolozsvari Creative Commons License 2003.05.22 0 0 839
A Press kártya csodákra képes:)))
Előzmény: viktorh (838)
viktorh Creative Commons License 2003.05.22 0 0 838
Teraszra hogy tudtál bejutni?
Előzmény: kolozsvari (836)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 837
gyors leszek es rovid:

A Germanwings nagyon jo volt! Nemetesen korrekt es hatasos. Jol meg volt szervezve minden. A kolni repuleter is szuper. Ferihegy 1-gyel sem volt semmi gond. Kulonosen a locsolos fogadtatas tetszett :-)
Most rohanok, de jovo het elejen kepes beszamoloval is jelentkezem.

kolozsvari Creative Commons License 2003.05.22 0 0 836
Tudod mi volt az 1esen???
TEkp semmi:)))
Fél 3 előtt 5 perccel még a terminál utasrésze nem volt kinyitva...A főbejáraton nem lehet bemenni,hanem egy oldalsó bejárat van az utasoknak...A főbejáratot a személyzet használja...
15 felé jöttek újsáírók,15:45 kor nyitották ki a teraszt...
15:50 kor jelentkezett az app-nál a gép,hogy ALAMU fölött van...Ekkor közölték vele,hogy a 31L pályára szállhat,de menjen Tápiónak,mert csak 16:10kor szállhat le...
Jól beopta:)))
Aztán leszállt,volt szép vízsugár a gép fölött,ami alatt átgurult,volt egy sajtótájékoztató,amin jelen volt a Germanwings vezérigazgatója,aztán 16:50 felé gép el...
Előzmény: Törölt nick (833)
kolozsvari Creative Commons License 2003.05.22 0 0 835
jaja,150 fős lehetett,mert A320 volt...(D-AIPC,ami ex Lufthansa...)
Előzmény: Törölt nick (822)
viktorh Creative Commons License 2003.05.22 0 0 834
Volt egy órám, szal' kinn voltam az egyesen. Szakadó eső, kétségbeesett németek a 93-as buszra várva :)))
A taxisok megszállták a helyet, csak a teraszra nem lehet kijutni :(
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 833
Te jó ég, képzelem, hogy mi lehet az I-es terminálon!:o)
Előzmény: Törölt nick (830)
BoGar Creative Commons License 2003.05.22 0 0 832
A vírusok és a bacik a ruhán, kezen is megtelepedhetnek, gíy nagyobb az esélye anak, hogy az utas viszi föl magán, mint a kajáján.
Előzmény: trikó (824)
trikó Creative Commons License 2003.05.22 0 0 831
Nos, mint említettem, nem "mezei" kajáról van itt nagyba szó. Az említett melegkaja ára pontosan a speciális előkészítés és gyártás miatt simán öt-tízszerese is lehet annak, amit írtál. Így aztán pláne komoly különbség lehetne, ha lehetne:))

Azonban egész mostanáig nem volt olyan légitársaság, aki megtette volna, hogy levonja és nem is adja a kaját. Hülyén is nézne ki a dolog, főleg mivel nem tudja senki, hogy esetleg melletted jókedvűen zabáló utastársad szájából nem néznéd-e ki a kaját, mikor mégis megéhezel... :)))
Vendéglátó szemszögből eléggé nonszensz az ilyesmi... :)))

Előzmény: Carpy (829)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 830
A déli híradóban is nagyon izgatottak, egész riport van "3 és fél óra múlva landol az első diszkont gép" felkiáltással :)
Carpy Creative Commons License 2003.05.22 0 0 829
Van egy kerdes, ami nagyon regota foglalkoztat, nevezetesen az, hogy mennyibe kerul a legitarsasagoknak egy adag mondjuk meleg kaja. Szamoljuk mondjuk 1000 forinttal.
Ezek utan azt a kerdest szoktam feltenni sokat repulo ismeroseimnek, hogy ha lenne olyan jegy-kategoria, amihez nem jarna kaj, es epp ezert mondjuk 2000 forinttal olcsobb lenne ez a jegy, akkor ezt vennek-e meg, vagy a kajasat.
Nagyon erdekes valaszokat szoktam kapni.
Mondjuk egy jo kis interkontinentalis jaraton, ahol ket kajat is adnak, ez a kulonbseg mar mondjuk 4000, vagy 6000 ft lenne. (Ertelmeszeruen oda-vissza szamoltam, masodszorra atszallassal egyutt.)
A 3color altal irottak fenyeben ezentul azt is megkerdezem majd, hogy ha aa legitarsasag higieniai okokbol szigoruan nem enged sajat kajat fogyasztani, akkor melyik jegyet valasztanak.
Előzmény: trikó (824)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 828
Jaj de izgulnak :) Pedig még sok idő van :D
Előzmény: vince (827)
vince Creative Commons License 2003.05.22 0 0 827
Az egyes terminalon a postanal :-))) mar gyűlik a fogadó bizottság, virágok, díszítések, de csak szerényen, hisz fapados. De tényleg látszik, hogy jön a jön a ....
rags Creative Commons License 2003.05.22 0 0 826
reül=repül
Előzmény: rags (825)
rags Creative Commons License 2003.05.22 0 0 825
Az ilyen út előtt még a reptéren célszerű többet fogyasztani, majd a gépre max palackos üdítőt, vizet és előrecsomagolt csokit, müzliszeletet felvinni. Ez lenne a légitársaságok által elvárt magatartás az utasok részéről. Egy Budapest-London út sem olyan hosszú hogy ne lehetne kibírni kaja nélkül, igaz a kajaosztás alatt csak úgy reül az idő is.
Előzmény: trikó (824)
trikó Creative Commons License 2003.05.22 0 0 824
Tényleg minden rossz szándék nélkül picit még beleoffolnék a kaja kérdésébe.

Amit az étteremről írsz, teljesen igaz. Minden étteremnek az a mumusa, hogy egyszer esetleg valamilyen ételmérgezés, vagy fertőző dolog miatt kiszáll Köjál a lakattal.
Ugyanez persze szállodák, repterek hajók éttermeire és természetesen a légi-catering konyhákra is igaz. Azonban épp a repülésben veszik ezt a legszigorúbban. Rendszeres biológiai ellenőrzés mellett használják a Ferihegyi cateringben is a nyersanyagokat, miközben már magukkal a szállítókkal is külön megállapodások vannak a szupertiszta gyártásra. A ferihegyi konyha első pillantásra majdnem jobban hasonlít egy steril biológiai laborra, mint egy konyhára. Védőfelszerelésekkel, kesztyűvel, maszkkal dolgoznak a nénik.
Az itt gyártott készételek, tálak felhasználására is külön előírások vannak. Pl. az egyik visszaérkező gépen megmaradt bármilyen ételt, hidegtálat, süteményt levétel után nem szabad felhasználni másik járatra, még úgy sem, hogy a becsomagolt, betálcázott cuccot egy az egyben átrakod egy másik gépre. Éppen emiatt számolják ki elég élesen a kaját a fedélzetre, mert ami megmarad, az mind veszteség, még ha a konyhásnéni a kutyának adja, akkor is:)))

A dolognak, ahogyan írtam is épp az a lényege, hogy semmilyen fertőző anyag (melyeknek egy része imád a kajában megtelepedni) ne vándorolhasson egyik gépről a másikra. Tökéletes védelem persze nincs, de maximális az van:))

Azzal, hogy mi magunk felviszünk kaját a fedélzetre, ezt a szigorú védelmet lazítjuk. Senkiről nem feltételezi az ember, hogy leprát bújtat a szendvicsbe, de a biológia nagy trükkökre képes. A repülőgép pedig a legalkalmasabb közlekedési eszköz a baciknak, vírusoknak is:))

Az sem véletlen, hogy a kajaosztás előtt melegvizes kendőt osztanak pl. a Malévnél is a stuvik, amit a felvilágosultabb utasok étkezés előtti kézmosásra használnak fel (...emellett sokan nem tudják mire lehet jó egy ilyen a kaja előtt... Ezt sajnos sok honfitársamnál láttam. Egyszerűen letették az asztalkájukra, majd látva a többiektől, hogy mit tesznek a kendővel, gyorsan nekiláttak ők is a kéztisztogatásnak...)

Szóval megvan az oka az óvatosságnak.

Én semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy a fapadon nincs kaja, de nem bánnám, ha nem engednék az utasoknak a jó kis hazai kipakolását a gépen, amit ugye fel sem vihettek volna... :)))

Szvsz ki lehet bírni kaja nélkül a leghosszabb Ryan járatot is:))

És végül a szabályok:
A Malév, de más cégek üzletszabályzata is tiltja olyan tárgyak és anyagok felvitelét a fedélzetre, (vagy feladását poggyászban) amelyek a fuvarozásban érintett országok hatályos jogszabályai szerint tiltottak (tehát ez érkezési ország szabályai is irányadóak), vagy a IATA veszélyes áru szabályzatba ütközik. Az erre irányuló kísérlet esetén elviekben ki is zárható az utazásból az utas. (Nyilván egy szendóért ilyet nem tesznek, de 30 kiló libamájért már lehetséges::)))

Szóval így néz ki a dolog, függetlenül attól, hogy az utas jószándékát nem kétlem, azt sem, hogy meg akarja enni a kajáját, és nem akar megmérgezni senkit:)))

3color

Előzmény: BoGar (805)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 823
Nem mivel az ma este lesz :) De akkor szándékozok... Egyetlen kis probléma, hogy 20.00ig dolgozok... :(
Előzmény: Vinnen (820)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 822
Hopp, most megfogtál, mert nekem úgy rémlik, hogy 150 fős a gép. De most elbizonytalanodtam, viszont a következő műszakomban utánanézek majd ennek.

Nem az enyém az első járat szerencsére, szabadnapos vagyok. Ott lesz állítólag a BA Rt. összes vezetője meg tiszta nagy banzáj lesz, már amennyire hallottam. Megmondom neked őszintén, hogy egyáltalán nem hiányzik az életemből, hogy ezen a debütáló járaton részt vegyek!

Előzmény: Vinnen (819)
Vinnen Creative Commons License 2003.05.22 0 0 821
Én is integetek majd!:-))))
Aztán nem elfelejteni a beszámolót!:-)
Előzmény: Törölt nick (813)
Vinnen Creative Commons License 2003.05.22 0 0 820
Csak nem a Crazy Nighton sikerült elcsípned 19€-os jegyet?
Előzmény: Törölt nick (817)
Vinnen Creative Commons License 2003.05.22 0 0 819
Miért csak majdnem telt ház? Nem 147 fős a gép?
A visszaút is telt házas? Te csinálod a c/in-t holnap?
Előzmény: Törölt nick (814)
rDave Creative Commons License 2003.05.21 0 0 818
cyberjunkie: pedig 210 ill 99 euróért még van is szabad hely:)
HQ: thx, elég szerteágazó a közlekedés és egyik drágább mint a másik de ez legalább gyors is:)
Webberke: mi júli 1-13:)))

Holnap a teraszon sztem vmi sajtótájékoztató féle lesz, de én elsősorban azt remélem hogy nem lesz szakadó eső... :)

Dave

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.21 0 0 817
június 23-25 megyek én Kölnbe! :)
muybien Creative Commons License 2003.05.21 0 0 816
a legjobb valóban a stansted xpress, az álomáson 23 volt a return ticket ami egy hónapig jó, míg a fedélzeten 21, ha jól emlékszem ezér a pénzért bármelyik állomásig lehet menni (nyilván érdemes minél beljebb, hogy ne kelljen többzónás travelcardot venni a metrora)
Előzmény: Törölt nick (812)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!