Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 48
sajna a tandíjról nem tudok, de kb 80e egy évre, három részletben.  felföldy csabának hívják
florg Creative Commons License 2004.09.22 0 0 47
Kösz az infot, én mostanság nem próbálkozom, van jó hangszerem, csak érdekelt, hogy hogy megy, meg hátha Neutrovának jó ez a megoldás.
A Bundy Selmer mindenképpen megért annyit, tíz éve 250000 volt az ára itthon, az azért nem kevés különbség.
Más cégnél viszont még mindig ez a rendszer megy, Magyarországra semmit, nekem a sógorom szokott rendelni Hollandiába dolgokat, aztán elhozzák vagy elküldik.
Előzmény: Bergeron (45)
Bergeron Creative Commons License 2004.09.22 0 0 46

Hogy hívják a tanárt és mennyi a tandíj?

 

Előzmény: Törölt nick (44)
Bergeron Creative Commons License 2004.09.22 0 0 45

Ezek a cégek a behozatalra specializálódtak ha jól emlékszem www.internetvilag.hu a weboldaluk címe.

Mikor én vásároltam, vámot nem kellett fizetni mert a deklarált értéke kevesebb volt mint 100 dollár azt hiszem kb. 30000 Ft volt a magyar érték ami után már kellett volna.  A hangszer pont olyan volt amilyennek leírták, vettem először egy klarinétot ami átszámítva kevesebb mint 30 dollárba került és 5000-ért javították meg - igaz hogy plasztik hangszer, aztán egy szaxofont Selmer Bundy II-t. A szaxofon felújítása 45 000-be kerül, tehát összesen olyan 80 000-re jön ki. A szállítást meg lehet beszélni a tulajjal végül is nem macerásabb neki a küldés csak többe kerül, inkább a fizetés a problémás mert két éve még a paypal rendszer amit az E-bay-en leginkább használnak fizetésre nem fogadott el regisztrációt Magyarországról most nem tudom mi a helyzet. Az enyém is hajóval jött úgyhogy eltelt kb. egy hónap. A USPS honlapján azt hiszem van már olyan szolgáltatás, hogy tudod követni a feladott csomag útját. Érdemes olyantól vásárolni akinek van már pár ezer pozitív visszajelzése, és érdemes minél előbb regisztrálni magad mert a frissen regisztráltaknak nem szívesen adnak el. Ha nagyobb - több ezer dolláros - hangszert akarsz vásárolni akkor nem javaslom az online vásárlást, érdemes felhívni a tulajdonost, mert halottam valakitől hogy 5000 dollárt veszített egy trombitán. Állítólag egy hacker megtudta a kereskedő jelszavát és ő rakta fel a nevében a hirdetést ... viszont a 100 dollár körüli összeg az még szerintem megkockáztatható. Good Luck! 

Előzmény: florg (35)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 44
tanárt is tudok neked ajánlani a régi oszkban.nekem nagyon bejött és az árban benne van a szolfézs és a zenekari gyak. is.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 43

sziasztok

én évekig szaxiztam, nem nehéz ha nem vagy botfülű.nem lessz semmi baja az arcodnak, csak a szád izmai edződnek ami meg jól is jöhet néha...:))))))))ha szorgalmasan gyakorolsz akkor betanult számokból szép kis rrpertoárt lehet kreálni akr úgy is ha kottából játszol. szívesen segítenék, sok kottám megmaradt, szaxiiskola egyebek.

florg Creative Commons License 2004.09.21 0 0 42
Neutrova!
Kiss Hangszerboltban, Érden most vannak szaxik, igaz, kínaiak, de kipróbáltam (az altot), és ahhoz képest nem rossz, 100 körül vannak (alt kicsit kevesebb, tenor kicsit több), lehet részletre is. Valami P betűs márka, nem jegyeztem meg, de nem lényeg, fogásra a Selmert koppintják, szép aranyszínű cucc. Keménytok, strap, fúvóka jár hozzá, de a fúvóka az kuka, másikat kell venni. Tartósságban, stb. nincs infóm, ilyen cucc eddig nem volt itthon, egy utat megér, megnézni.
(Persze nem olyan kedvező, mint ebay, de nem is annyira macerás.)
Előzmény: neutrova (38)
florg Creative Commons License 2004.09.19 0 0 41
Köszi, ismerem (egy ideig elég sok Straycatset hallgattam), de inkább jazzt hallgatok, ha már szaxofon, ezek a rock "bravúrdarabok" annyira nem fognak meg.
Előzmény: hybrid (39)
florg Creative Commons License 2004.09.19 0 0 40
Csak ha bunyózol. :)
Előzmény: neutrova (38)
hybrid Creative Commons License 2004.09.19 0 0 39
Ajánlom figyelmetekbe Stray Cats: Wild Saxophone c. számát!
neutrova Creative Commons License 2004.09.19 0 0 38
Szóval nem kell fog védő? :))
Előzmény: florg (37)
florg Creative Commons License 2004.09.19 0 0 37
Azért annyira nem kell harapni...
Ebben az esetben ráadásul inkább támasztani kell a fogakkal. Emberfüggő, hogy kinek mennyire karcol a foga. Az ebonit fúvókát le szokták ragasztani fognál, a fémnél meg kicserélik időnként a műanyag fogvédő betétet. A műanyag egyébként azért jobban kopik, mint a fog.
(Különben nem síp: fej vagy fúvóka.)
Előzmény: neutrova (36)
neutrova Creative Commons License 2004.09.19 0 0 36
A szaxofon sípjára rá kell harapni? Hosszú távon maradnak fogaim? :)
florg Creative Commons License 2004.09.16 0 0 35
Be is hozzák? Vám, szállítás, ilyenek?
E-bayt nem próbáltam, de más céggel az a tapasztalatom, hogy Magyarországra nem postáznak, EU ide vagy oda.

Viszont, ha minden működik, akkor tényleg nem rossz a dolog. Persze kérdés, milyen állapotban vannak a csövek. Mert hiába 40000, ha 160 a felújítás.

A Te szaxid megjött annak idején rendben? Ha igen, milyen?
Előzmény: Bergeron (34)
Bergeron Creative Commons License 2004.09.16 0 0 34
Üdv! Még érdekel valakit a szaxofon :-) A sulik közül a Postás a nyerő szerintem viszonylag olcsó - 6000 havonta - és van egy kis multjuk is, az OSZK stúdióról is halottam, de nem ismerek senkit aki oda járt. A szaxofonvásárlással kapcsolatban még mindig az E-bay a legolcsóbb, azóta van már olyan cég aki hazaszállitást is vállal, igy hozzá lehet jutni potom áron hangszerekhez amikről a kezdő itthon csak álmodik. kb 200-300 dollárért - 40 - 60 ezer forintért - lehet venni Yamahákat vagy Selmer Bundy-t ami itthon 200 000 forintba kerül. A szállitást és a fizetést kell megoldani de talán az is egyszerűbb most az EU-ban. BzS
Előzmény: florg (33)
florg Creative Commons License 2004.09.15 0 0 33
Fogalmam sincs. Tehetség+szorgalom+igényesség függvénye. Az egy-két évtől az akármeddig terjedhet.
Előzmény: neutrova (32)
neutrova Creative Commons License 2004.09.15 0 0 32
Tudom vannak szintek, de úgy mégis, mennyi idő alatt lehet megtanulni szaxizni? Én 4év alatt nem tudtam megtanulni igazán zongorázni, tehát szimpla zongin nem tudnék koncertet adni.
Előzmény: florg (31)
florg Creative Commons License 2004.09.15 0 0 31
Ha találsz olyan zeneiskolát, ahol lehet bérelni, hát rajta, oda kell menni. Viszont nekem gyanús, hogy a legközelebbi ilyen Ausztriában van... Remélem tévedek.
Nem kell 300000-et kiadni, mert azért találhatsz olcsóbban is használható hangszert, csak profival menj, aki meg tudja nézni.
Egyes használt B&S (NDK) és egyes Amati AK (cseh) modellek kifejezetten alkalmasak tanulásra, csak mindenképpen át kell őket nézni, megfogdosni, belefújni. Ezeket hirdetések alapján lehet találni, meg esetleg a zeneiskolában, ahol tanulni akarsz, szintén tudnak segíteni, valamint érdemes körülnézni az említett fúvós hangszerboltokban is, mindegyikben előfordulhat használt hangszer, rengeteg volt belőle az országban annak idején. A Weltklang márkájúakkal vigyázni kell, zömmel hamisak, alig csináltak belőle jó szériát. Ugyanígy nem javaslom a (régi) kínai és az (akármikori) román gyártású hangszernek látszó tárgyakat.
Előzmény: neutrova (30)
neutrova Creative Commons License 2004.09.15 0 0 30
Szeretnék elkezdeni tanulni, viszont most hirtelen nem adnék ezért 300-500ezer Ft-ot. Viszont azt hallottam, hogy a zeneiskolákban lehet bérelni, ám én már felnőtt vagyok, tehát a zenesuli sem lenne már kedvezményes.
florg Creative Commons License 2004.09.14 0 0 29
Az a trombitától lehet, de attól sem feltétlenül. (Chet Baker pl. mindig inkább beesett arcú és szemű volt.) A rossz technika (erőlködés) okozhat gúvadt szemet, és a felfújt anzacctól lehet esetleg hatalmas pofazacskó, de az nem alapvetés, sőt, egyes irányzatok egyenesen ellenzik.

Alton kezdtem, aztán alton és baritonon játszottam, de meguntam a cipekedést, és a kettő között a tenort választottam. Ha tele lennék pénzzel, akkor viszont mind a három lenne, sőt, még egy szopránt is hozzátennék, mert mindegyik más hangulat.

Egyébként intonáció szempontjából mindenképpen a tenor a legkönnyebb, egyébként viszont mindegy, fogásra nincs különbség. Súlyra viszont annál inkább, egy bariton már elég súlyos a nyakban lógatva, mondjuk egy másfél órás koncertet alapul véve.
Előzmény: neutrova (28)
neutrova Creative Commons License 2004.09.14 0 0 28
Szóval, abból semmi nem igaz ,hogy hatalmas kikerekedett szemeim és hatalmas pofazacskóm lesz a szaxizástól? Te milyen szaxin játszol és miért? (tenor, alt, bariton)
Előzmény: florg (27)
florg Creative Commons License 2004.09.13 0 0 27
Emberfüggő a nehézsége. Meg az is fontos, hogy mit akarsz játszani. Ha csak a lagziban tutulni, ahhoz, ha a hangképzés úgy-ahogy megy, elég fél év is. A kicsit komolyabb követelményrendszerű műfajokhoz azért kell néhány év. Persze minden függ a tehetségtől és a szorgalomtól.

Trombitával (és más egyéb hangszerrel) nem mérném össze, mindegyikben más a nehéz.

Nem tudom, hogyan gondolják a fontrade-esek, mert fuvola és trombita még csak csak törölgethető, mert nincs nád, de minden új vevőnek az előző próbálkozó nyálas nádját adják szopogatni? Vagy minden próbára beáldoznak egy új nádat/1000 ft? Hamar csődbe mennek akkor. Az összeharapdált fúvókáról nem is beszélve.
Szaxit maximum saját fúvókával és náddal szokás próbálgatni.

Én kb. 20 éve játszom. Hogy milyen szinten vagyok, az szubjektív. Van, amit el tudok játszani, és van amit nem.
Előzmény: neutrova (26)
neutrova Creative Commons License 2004.09.13 0 0 26
Valamelyik nap láttam a tv-ben a fontrade üzlet reklámját, és a reklámban azt ígérik, hogy a helyszínen kipróbálhatsz mindent. Lehet, hogy vmikor meglátogatom őket. Te mióta tanulsz és milyen szinten vagy? Mennyire nehéz elsajátítani a szaxizást? Én kb 4-5évig tanultam zongizni és az marha nehéz, pedig nem én képzem a hangot. Igaz, a szaxinál sem teljesen, de szerintem a szaxizás talán könnyebb mint a trombitálás. Ám, nem nyilatkozom mert még soha nem szaxiztam.
Előzmény: florg (25)
florg Creative Commons License 2004.09.13 0 0 25
Nem igaz.
Hangszerboltban nem fogják a kezedbe adni, egyrészt higiéniai okokból, másrészt, mert nád van benne, ami sérülékeny. egyébként ritka, akinek elsőre sikerül hangot csiholnia belőle, mindenféle előtanulmány nélkül.
Előzmény: neutrova (24)
neutrova Creative Commons License 2004.09.13 0 0 24
Igaz az, hogy a fúvós hangszereken játszó emberek arcizmai megereszkednek és kicsit "angolbuldog" típusú fejük lesz? :)  Egyenlőre szeretném kipróbálni a hangszert, csak nem tudom, erre hol van lehetőség. A hangszerboltokban egy amatőrnek nem biztos, hogy a kezébe adnak egy szaxit.
Előzmény: florg (23)
florg Creative Commons License 2004.09.12 0 0 23
Hát, a Postás meg a Vasutas zeneiskolában biztosan, meg az OSZK-ban (nem biztos, hogy még mindig ez a neve), meg egy csomó magániskolában, meg szaxofonosoknál (jazzkonzisok pl.). Viszont hangszerbérlésről sajnos nem hallottam, ez már régebben sem volt jellemző szaxi esetében, mostanában meg egyre ritkább. Sajnos ez egy kis(nagy) befektetést igényel, mert még egy régebbi keleti (ndk, cseh) hangszer is 100000 körül van, és azok azért nem is olyan jók, némelyik sajnos még tanulni sem. Érdemes rászánni egy kis pénzt, mert egy rossz hangszeren nehéz tanulni, rossz beidegződélseket okozhat (hamisság, ilyesmi), és egy életre elveheti a kedvedet az esetleges kudarcélmény.
Előzmény: neutrova (22)
neutrova Creative Commons License 2004.09.12 0 0 22
Nagyon köszönöm! Most már csak egyre lennék kíváncsi, hogy hol tanulhatok Bp-en és, hogy lehet-e ideiglenesen hangszert bérelni?
Előzmény: florg (21)
florg Creative Commons License 2004.09.12 0 0 21
A boltok meg:

http://www.andand-fuvos.hu/explo.htm

http://www.fontrademusic.hu/

http://www.corpus.hu (ez régebben a klasszikus konzi aljában volt, ha ez ugyanaz a bolt, a honlapja még nem nagyon műkszik, nagyon jó kis korrekt hely volt)

Meg van még a Passacaglia, valahol a Dohány utcánál (vagy ban?), ők szervíz inkább, de szokott lenni eladó hangszerük.
Előzmény: neutrova (19)
florg Creative Commons License 2004.09.12 0 0 20
http://szaxofon.lap.hu/

De mielőtt bárhol megveszed, nézz meg minden boltot, mi, hol mennyi, meg vigyél magadal egy profit, aki ért hozzá, mert százezereket lehet bukni hozzánemértéssel.
Előzmény: neutrova (19)
neutrova Creative Commons License 2004.09.12 0 0 19

Sziasztok!

 

Hol van Bp-en jó fúvós bolt, ahol lehet kapni szaxikat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!