Keresés

Részletes keresés

_Danna_ Creative Commons License 2003.11.16 0 0 402
Nem ezt használtam, de ez az amit kerestem! Köszönöm!:-)

Viszont lenne még egy kérdésem. Szeretnék ide az index-re bannert csinálni, és azt tanácsolták nekem hogy max 72dpi-vel mentsem el! Ezt hol találom? Mert amikor elmentem, ott Kbps-ek vannak...

Előzmény: iscsu (401)
iscsu Creative Commons License 2003.11.16 0 0 401
Ha átméretezel, akkor az Image/Image Size menüpontot használod? Mert amit a képablak címsorában ír ki a a filenév mellé, az a zoom aktuális állapota...
Az említett menüpontban viszont százalékos arényban is megadhatod az átméretezés mértékét.

-iscsu

Előzmény: _Danna_ (400)
_Danna_ Creative Commons License 2003.11.16 0 0 400
Sziasztok!

Még csak 4 napja ismerkedem a photoshop-al, és elakadtam... remélem tudtok segíteni! Nem tudtok véletlenül egy olyan honlapot ajánlani, ahol tényleg jó tippek vannak? Találtam egy párat, de gyakorlatilag mindenhol ugyanaz a 10-15 alap dolog van! De pl. azt sehol nem találtam meg, hogy hogyan lehet kicsinyíteni, de úgy hogy akkora is maradjon? Mert hiába veszek le egy képet mondjuk 100-ról 20 %-ra, ha elmentem a 100 %-os képet menti el!
Előre is köszi a segítséget!

Markoh Creative Commons License 2003.11.15 0 0 399
Az 'image size' ablakban (átméretezés) a 'constrain proportions' (arányok megtartása) kapcsolót ki kell X-elni.
Előzmény: pragesz (395)
s2pro Creative Commons License 2003.11.15 0 0 398
trollcsi: Köszi, segítettek, már megvan.
Előzmény: trollcsi (394)
Csabi7777777 Creative Commons License 2003.11.14 0 0 397
Kinek van valami tippje arra, hogy A PS miért okozza a következőket: adott egy Dimage Scan elitte 5400-as szkenner, egy ugyan azon beállításnál miért dobja a PS-be az 5400DPI-vel szkennelt képeket sokkal kisebb kontraszttal, minta 1350 vagy a 2900DPI-vel történő átvitelnél? Szóval teljesen eltérő a színvilág a legnagyobb felbontású szkennelésnek, ez főleg a pixel polisz használatánál okoz zavart.
Más programnál pl. Corel Draw nincs ez a jelenség, szóval nem a szkenner hibás.
Badmotorfinger Creative Commons License 2003.11.13 0 0 396
Az átméretező ablak alján kiveszed a pipát a "Constrain Proportions" mellől.
Előzmény: pragesz (395)
pragesz Creative Commons License 2003.11.12 0 0 395
Sziasztok
Meg lehet-e azt csinalni fotoatmeretezesnel, hogy a width es a height ne valtozzek aranyosan, hanem kulon- kulon lehessen oket allitani?
koszi
trollcsi Creative Commons License 2003.11.12 0 0 394
hali, nekem van, de nem ment fel, mert 7.01-es PS-ot kér, nekem meg 7.0 CE van. dobj egy mailt, ha gondolod. nincs 3 MB.
Előzmény: s2pro (393)
s2pro Creative Commons License 2003.11.11 0 0 393
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy hol tudom letölteni a Camera RAW&JPEG 2000 nevű plugint? Esetleg ha valakinek van, megosztaná-e velem?
Köszi előre is
nkaresz Creative Commons License 2003.11.11 0 0 392
Majdnem!

Végül az InfraView (ingyen letölthető) Lanczos filter-ével csináltam a kép átméretezést. Valahol azt irták hogy jobb mint a bicubic és tényleg egész jó lett a kép. 768*1024-es digi képről 21*28 cm-es fénykép! Egy kicsit szemcsés, de az inkább a 400iso miatt van. Persze lehet, hogy a bicubic-cal is lett volna ilyen.
Kösz a gyors választ
Karesz

Előzmény: Majdnem (371)
Majdnem Creative Commons License 2003.11.06 0 0 391
Próbáld végig nyomni az ALT-ot is.
Előzmény: iscsu (387)
Unicum69 Creative Commons License 2003.11.06 0 0 390
Köszi szépen, ez működik!
Előzmény: rgb99 (385)
Markoh Creative Commons License 2003.11.06 0 0 389
Használd a path (P) eszközt, ott bézier görbével tudod körberajzolni az embered, ami nem szakad meg nagyításkor és utólag is szerkeszthető. Ezután a görbédet alakítsd kiválasztássá (make work path). Ha ez sem tökéletes, akkor gyorsmaszkként (Q) tudod ecsettel a maszkot alakítani (amin vörös maszk van, az nem lesz kiválasztás, akár a hagyományos fotográfiában), majd ismét visszaalakíthatod kiválasztássá (Q). Remélem nem volt zavaros, de ez a profi módszer.
Előzmény: Törölt nick (388)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.06 0 0 388
Sziasztok.
Segitségre lenne szükségem.Hogyan tudok egy foton pntos kijelölést csinálni?
Pl: egy embert körbejelölni a háttérböl.

ha felnagyitom a képet akkor sajnos nem megy mert a kijelölésem megszakad.

iscsu Creative Commons License 2003.11.02 0 0 387
Sziasztok!

Feltenném a kérdést itt is, szerintem az advanced topicba ez túl komolytalan:

A PS6-ban az egér görgője az ablak méretétől függetlenül a nagyítást vezérli, ezt szoktam meg. Ám a 7-esben csak addig nagyít, míg eléri az ablak méretét a kép, onnantól a görgő mozgatja a képet.
Valahol nem lehet ezt átállítani, hogy zoomoljon mindig, á'la PS6? Én nem találtam rá.
Tudom, pici dolog, de bosszant.
Köszönöm előre is, ha valaki tud segíteni.

-iscsu

Railwayman Creative Commons License 2003.11.02 0 0 386
Sziasztok!

hogy a p-be lehet kikapcsolni a photoshop 56 -ban az automaikus szövegkorrektúrát? Az a helyzet, hogy ha beirom azt, hogy TM akkor automatikusan átrakja felső indexbe????

Segitsetek!

rgb99 Creative Commons License 2003.11.01 0 0 385
Unicum69:

OK. Megpróbálom a legegyszerűbbet.
Ha megvan a beszkennelt mintád, akkor azt megnyitod, > duplicate Layer, > valamilyen eszközzel, pl varázspálcával (Pl. 5%os állásban)kijelölöd a hátteret > Select/Select Smilar > Delete. Ezután a "Background"-ot akár le is húzhatod a kukába. Ha ez kész, akkor mentsd el, de PSD-ben, hogy megmaradjon a "Transparent Backround".
Az aktuális képre egyszerűen áthúzod a megmaradt, háttérszín nélküli szövegréteget.
A szöveg kitöltőszínét tetszőlegesen megválaszthatod.
A szöveg méretét is megváltoztathatod:
(Szövegréteg legyen az aktív) > CTRL-T > A kijelölést a sarkánál megfogod, (bal egérgombbal), és a SHIFT gomb egyidejű nyomvatartása mellett méretarányosan húzhatod kisebbre v. nagyobbra.
Ha minden végleges, akkor: Flatten Image > Save as.......
(rgb99)

Előzmény: Unicum69 (384)
Unicum69 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 384
Senki nem tudja a választ, vagy mindenki lusta, vagy nem tetszik a zarcom? :-)
Előzmény: Unicum69 (383)
Unicum69 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 383
Sziasztok,

Photoshop 7.0-val kapcsolatban van kérdésem. Ha jól tudom, hogy tudok keretet csinálni, hogy SELECT ALL, majd EDIT-STROKE. Idáig megy is, mint a karikacsapás. És most jön a kérdés. Hogyan tudok szöveget (képcím) vagy szignót (aláírásom beszkennelt .jpg kiterjesztésű változata) a keretRE illeszteni?

Előre is köszi, ha Vki tudja és elmondja nekem a választ. unicum69@hotmail.com címre is írhatod, ha gondolod.

Köszi és üdv,

Unicum69

Amanita Creative Commons License 2003.10.31 0 0 382
Köszönöm, elnézést. Már kinyomtattam az egészet, de első gyors átfutásra nem találtam meg a keretezéssel foglalkozó részt, ezért kérdeztem. Még egyszer bocs, megyek olvasni.
Előzmény: rgb99 (381)
rgb99 Creative Commons License 2003.10.30 0 0 381
Amanita:

Valamennyit vissza kell olvasnod. (Nem túl sokat).

Előzmény: Amanita (380)
Amanita Creative Commons License 2003.10.30 0 0 380
Sziasztok, ismét egy dilettáns kérdés: hogy tudok keretet készíteni a képhez PS 7.0-val? Köszönöm
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2003.10.30 0 0 379
Az a plugin is ilyesmit csinálhat, csak mindezt kezelőfelületen keresztül, de a karcos képet ott is be kell táplálni valahogy vagy választhatsz néhány adott fajtából.
A pluginek mind a PS műveleteit használják, csak batchben, tolókákkal, preview-val. Pl. árnyék plugin kiválasztás, kitöltés, layerműveletek, gaussian blur és kész.
Előzmény: natalyel (378)
natalyel Creative Commons License 2003.10.30 0 0 378
de van ilyen plugin is, o asszem avval csinalta...
azert koszi
nat
Előzmény: Sam R.A. Banesh (377)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2003.10.30 0 0 377
Ha azokra a halvány karcokra, egyebekre gondolsz (mint pl. Julcsi képe), az nem plugin vagy brush, hanem layerek áthatása. Készíteni kell egy olyan képet, ami a karcos felület - fehérrel, majd felül fotó layer, alatta karc layer és a fotó layer light valami (pl. pin light) áthatásával, a karc layer átlátszóságával eljátszogatva elérni a kívánt hatást. Biztosan van más módszer is, de ez elég egyszerű.
Előzmény: natalyel (376)
natalyel Creative Commons License 2003.10.30 0 0 376
Szuksegem lenne arra a pluginre, brush-ra amivel olyan effektet lehet letrehozni, mint a petko utobbi kepein talalhato:
http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showgallery.php?cat=998&stype=2&si=petko
Mi a neve es hol lehet ralelni?
nat
Amanita Creative Commons License 2003.10.29 0 0 375
Hálásan köszönöm. Próbálkozom, majd lehet, hogy még jövök.
Előzmény: rgb99 (374)
rgb99 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 374
Amanita:

Először: Layer/Duplicate Layer
(Erre azért van szükség, mert a backgroundnál a korrekciózási lehetőségek nem aktívak)
Másodszor: Edit/Transform/Perspective, vagy Distort, vagy Skew.
Harmadszor: Enter.
Ha nem tetszik, akkor a: Ctrl+Z -vel visszavonhatod mindíg a legutolsó lépést. (Vagy jobbra az úszóablakból a History-ból lehúzod a kukába.

Előzmény: Amanita (373)
Amanita Creative Commons License 2003.10.28 0 0 373
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogyan tudom PS 7.0-al korrigálni azt, hogy ha a gép hátfala nem teljesen függőleges (felfelé tartva fotózok pl épületet) a függőlegesek összetartanak (befelé dőlnek), azt hiszem perspektivikus torzításnak hívják. Kezdő vagyok, de lelkes. Kszöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!