Keresés

Részletes keresés

Babco Creative Commons License 2005.08.24 0 0 59

Nálam a 1,5 év korkülönbségnél is megkérdezik, hogy ikrek-e, pedig azért még látszik a méretbeli és értelmi különbség. 6-8 évesen biztosan nem lesz ennyire feltűnő, de 1,5 és 3 évnél még igen.

Bár a rózsaszin sapkában és blúzban lévő gyerekre is megkérdezték, hogy fiú-e. Amikor meg az egyik szomszédunk megkérdezte, hogy a kicsi fiú-e én meg válaszoltam, hogy ő is lány, azt mondta: nem baj. Mondom: már miért lenne baj? Erre ő: hát én is azt mondom! hogy nem baj! Majd a hamadik már fiú lesz!

Előzmény: VKOrsi (58)
VKOrsi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 58
érdekes, amiket írtatok.

ehhez a nagyis témához :) mi 3an vagyunk testvétek, az öcséim 22 ill. 12 évesek. Anyu 35 évesem szülte a kisebbik öcsémet. Én nem vettem észre, hogy ez gondot jelentene, vagy jelentett volna bármikor is.
35ig még van 10 évem :) abban belefér még a 2 gyerek min. :) :) :) :)

Egyébként a legnagyobb döbbenetet azzal tudom kiváltani, amikor az ikrekhez fűzik az okos megjegyzéseket:
- Ikrek?
- igen.
- de jó, akkor _legalább_ egyszerre letudtátok a gyerekkérdést.
- nem :) még szeretnénk testvér_ek_et!!! :)
no, és akkor jönnek at igazán döbbent arcok :)
Babco Creative Commons License 2005.08.24 0 0 57

Tényleg, ti nem úgy látjátok, hogy mintha egyre több családban lenne három gyerek? Vagy ez is olyan, mint amikor az ember terhesen folyton terhes nőket lát?

Nagyon sok olyan kisgyerekest látok, ahol anyukának már növöget a pocakja, a mi kerületünkben is egyre több kismamát látok.

 

Egyszer szálltam föl a buszra, felpakoltam a nagyot, emeltem utána a babakocsit, végre leülhettünk, erre a szemben ülö idős emberke megkérdezte, hogy: "na és maga mikor jut el oda, ahová én?" Néztem nagyot, mit akar ezzel mondani. "Kilenc lányom van."

Előzmény: rozália (48)
zso70 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 56

Tok jo, orulok, hogy sokan vagyunk...:))))

 

Auto, nalunk a Zafira valt be, masik 3 gyerekes baratnomeknek is ez van,  jo, azert is, mert ha van egy 4.kolcson gyerek, akkor pikk es pakk atalakitunk, s maris elferunk, es a 2 hetes nyaralasra is total befertunk, babakocsistol, mindenestol, igaz, volt egy tetocsomagtarto.

 

Dalia, ez allat, ezzel a kerdessel meg nem talalkoztam.. nem is ertem, nalunk is miert van a fiu, lany parositas utan meg egy fiu... micsoda felelotlenseg.

 

Amikor a 3.at vartam - aki tervezett volt, de nem feltetlenul akkor :))-, akkor az altalanos kerdes " terveztetek?? " majd az egyik kedves ex-kollegam aratott a "kazalnyi gyerek" megjegyzesevel.

 

Azt tapasztaltam, hogy pl. munkahelyen valahogy nem tudjak kezelni azt, ha vkinek 3, esetleg tobb gyereke van, ié, pl nem tudjak megjegzeyni a neveket, mig a ketgzerekes kollegaket igen, ill. egyalatalan nem tudjak, hogy most hogyan is alljanak hozzam, sajnaljanak, vagy oruljenek, olyan felemas az egesz...

 

Nalunk is eleg nagy a korkulonbseg (10,4,2 ) eleg sajatsagos korosztalyi problemakkal. Nekem eleg nehez volt megelni azt is, hogy a legnagyobb iden 10eves lett.. jesszusom, ekkora gyerekem van!! pedig tudom, hogy nem vagyok egy mai csirke, s 20 evvel ezelott valszeg idosebb gyerekeim lettek volna, ebben a korban, de megis. Raadasul GIMNÁZISTA lesz a lelkem , s holnap megy golyatáborba.

Tényleg, 4 napra, 10 évesnek mennyi zsebpenzt kellene adni, ezzel mindig bajba vagyok, mert tul sokat nem szeretnek.

 

4.??? erzelmileg valszeg én is, de anyagilag, es amit Piglet irt, hogy ne nagyikent neveljem fel, ne legyen neki ciki, hogy az oviba nem tudjak eldonteni a tarsai, hogy a nagyi vagyok, vagy anya, emiatt nem.

anyabanya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 55
néha ugy érzem a káosz a normál állapot nálunk...Viszont ha ide hoz valaki egy idöre hogy vigyázzunk a kölökre, hát akármilyen anyás a gyerek, akármennyire hisztis, stb....imád itt lenni a káoszba...Söt nálunk még a pici babák is megnyugodnak. A barátnöm egyszer annyira kimerült volt a picitöl, aki 4 honapos lehetett, hogy elhozta hozzánk...Betoltuk a gyerekszobába és aludt vagy 4 órán keresztül...:)
Előzmény: MentátNé (51)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 54
Nekem a gyógyszerésznö kérdezte meg, hogy mind ugyanattól van:) 
Előzmény: Babóné (47)
Kriza Creative Commons License 2005.08.24 0 0 53
Ez a "karrierista cicák" nagyon tetszik :)))

És 4 fiad van, 4 olyan kis izé, aki mind téged akar feleségül venni és folyton jön hogy "szeretlek, anya"? Hát, aki ezért sajnál, az inkább irigy, szerintem :)))
Előzmény: MentátNé (51)
HaNNa Creative Commons License 2005.08.24 0 0 52
Jó, hogy ezt nem előttem kérdezték meg :)
Előzmény: dalia (29)
MentátNé Creative Commons License 2005.08.24 0 0 51

A téma jó!

Nekem 4 fiam van, 5,5 éves, 4 éves és két 19 hónapos. Én is sokat hallgatok. A múltkor buszoztunk, egy nő megszólal, hogy " te atyaúristen!". Erre a barátunka kivel voltunk: " nem csak egy babakocsi". No látni kellett volna a nő arcát:))))

 

Hogyan opldjuk meg? Nehezen, az életünk néha maga a megtestesült szervezetlenség, de jól működik. Van bébiszitter, de ősztől a kicsik is mennek bölcsibe, mert dolgozni fogok 3 napot . Akkor talán könnyebb lesz. Bevásárlás: a nagyok a játszóházban ( Corának nagyon klasszul felszerelt gyerekmegőrzője van, imádják ) , a kicsik velünk babakocsiban. 1 év múlva  angyfiú suliba megy, azt még nem tudom, hogy oldom meg. Tanulás, stb. A héten többször bkv-ztunk, igaz nem egyedül, de ment a dolog ( ikerkocsival nehéz közlekedni ) .

 

Amikor kiderült. hogy ikreink lesznek és 4 gyerekünk lesz, bizony én is sok lesajnéló megjegyzést kaptam, ez az elején bántott, ma már direkt visszaválaszolok nekik. "hogy lehet bírni?" " nagyon szörnyű?" és ehhez hasomnló kérdések. Ráadásul azért is mindenki sajnál, hogy mind fiú. De le vannak tojva, főként a karrierista cicák és társasaik, én nagyon boldog vagyok velük.

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.24 0 0 50
de, abszolút, én is úgy látom, hogy kezd normam lenni (nem akarok 'divatot' mondani, az negatív), hogy értelmiségi, középosztályi körökben 3 gyerek legyen. már az én generációmban is, és lejjebb még inkább. ez jó.
Előzmény: rozália (48)
Kriza Creative Commons License 2005.08.23 0 0 49
Persze, én is úgy indultam az elsőnek, legyen egy tavaszi gyerekem, mert az olyan jó. Aztán másfél éves kínlódás után azt mondtam, szülessen bár dec.24.-én és legyen egyke se bánom, csak LEGYEN. Lett, aztán még egy, aztán még egy. És pont így jó :))
Előzmény: kissamson (43)
rozália Creative Commons License 2005.08.23 0 0 48
sziasztok,

nekünk is három van, két hároméves és egy nyolchónapos. Nagyon élvezem és a viszonylag kis korkülönbséget sem bánom, csak az rossz néha, hogy még a nagyokban sincs semmi belátás és mindenki egyszerre akar mindent és akkor zeng a ház.
Valamelyik nap bejött a játszótérre egy pár egy testvérkocsival és két pici, kétéves és egyéves körüli kislánnyal. Éppen néztem, hogy milyen kicsi köztük a korkülönbség, amikor a babakocsiból egy újabb, mint kiderült, háromhetes gyerek sírása hallatszott. Na, ez nehéz lehet, de én úgy vagyok vele, hogy minden nehezebb kívülről nézve, mint ha az ember benne van és ő csinálja. Tényleg, ti nem úgy látjátok, hogy mintha egyre több családban lenne három gyerek? Vagy ez is olyan, mint amikor az ember terhesen folyton terhes nőket lát?

Babóné Creative Commons License 2005.08.23 0 0 47

Nekem senki se hiszi el, hogy hárommal könnyebb volt az elején, mint kettővel. Pedig a "nagyok" eljátszottak egymással, és nem az épp aktuális szopi időt nézték ki maguknak éhes vagyok-szomjas vagyok - pisilni kell akciókra. Nálunk apa alapjáraton 6 gyereket akart, én max kettőt. Az első után jött az, hogy hát persze, hogy szeretnék még egyet, aztán mégegyet... :) Párom tervezi a negyediket is :), én inkább pihennék egy kicsit ( a nagyok közt 19 hó, a középső és a kicsi közt két és fél év van), perpillanat úgy érzem, hogy ennyi a tűréshatárom, imádom őket, de nem bírnék el többel. De azért nagyon irigy vagyok, ha valaki épp pocakos az ismerettségi körben :)

 

Három gyerek még épp bepasszírozható egy nagyobb autóba (nekem egy Fiat Doblom van), de négynél már mindenképp 7 személyes kéne...

 

Amikor a legkisebb még pocakban volt, a legdurvább beszólás a nem tudtok védekezni? volt :(((( Na meg mivel mind a három lány, azok a lesajnáló pillantások :(, meg beszólások, hogy na nem baj, majd negyedikre csak összejön... ÁÁÁ

 

Anyuval szerencsém van, ő minden további nélkül vállalja egyszerre mind  a három gyereket, nagynéha a tesóm is. Szóval segítenek ha tudnak.

 

Szervezés most még elég egyszerű, nagyok még csak ovisak, egy csoportba járnak, így nem keverednek az ünnepségek :), gondolom ha iskolába járnak majd, és mindenkinek máskor lesz valami külön eloglaltsága, akkor kissé bonyolultabbá válik. Na persze így is keverednek dolgok, a nagyot pl tegnap abszolút rossz időpontban vittem úszásra...

 

Szilvi

piglet Creative Commons License 2005.08.23 0 0 46
Egy idő után hozzászokik az ember ahhoz az érzethez, miszerint a két keze leginkább 8:-)))
Előzmény: Maminti (45)
Maminti Creative Commons License 2005.08.23 0 0 45
Én csak szent tisztelettel tudok nézni a 3+ gyerekesekre. :) Nekem kettő van, és itt is a határ. Nem birok többet erővel. Legalábbis jó darabig nem. Volt már rá példa egyébként, hogy 4-5 gyerekre is vigyáztam, hát mint teniszmeccsen, járt a szemem ide-oda, csak épp nem két irányba, hanem 5-be. Kezem-lábam remegett a végére.
Coge Creative Commons License 2005.08.23 0 0 44

Én mindig 3-at szerettem volna. Most is azt szeretnék - csakhát kicsit le vagyok maradva a tervtől az egyszem 3 évesemmel :-)

Mondjuk nem követném azért a tesómék példáját, náluk 3 fiú: 2, 3 és fél, 5 és fél...Az húúúzós. De nagyobb korkülönbséggel jöhet.

Mondjuk amikor együtt nyaraltunk Horvátoszágban, sétálgattam a bátyámmal a 4 gyerekkel (hadd pihenjen a sógornő, ráfért :-), na azt a nézést, amikor megláttak minket  a 4 kicsivel! Aki magyar volt, mind leszólított, hogy húúú, meg haaa :-)

(egyébként nekik Citroen Berlingo-juk van, nincs az a csomagmennyiség, amit be ne pakolnának a 3 gyerek mellé).

És ami megdöbbentő (és persze részünkről nagyon-nagyon nagy mázli), hogy anyukám képes bevállalni a 4 unokát egyszerre! Még én sem vállalkoztam eme nemes feladatra, pedig kissé frissebb, fiatalabb vagyok nála :-)

(mindig fenyegetem szegényt, hogy edzzen, hogy boldoguljon majd 6-al is :-)

kissamson Creative Commons License 2005.08.23 0 0 43

És mindehhez azért azt se kell elfelejteni, hogy nem feltétlen tervszerűen alakul a létszám. Nekem volt olyan, mikor háromra készültem, aztán mikor az első nem az eredetileg elképzelt időben jött, és keseregtem, akkor nem érdekelt hogy korábban mit gondoltam az egykeségről, bármit megadtam volna érte, ha valaki garantálja, hogy lesz egy gyerekem, nem baj ha csak egyetlenegy.

Aztán lett egy gyerekem. És tök jó volt úgy. Most kettő van. És tök jó igy. Nemtom lesz-e még. De akárhogy lesz, tök jó lesz úgy. :)

Előzmény: Gabiiiiii (41)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 42

azért ez az unicef közmondás lesz az indexen! :-)))

 

én egyedül nevelek kettőt és gondolkodom egy harmadikon, de csak majd később és örökbe. az már inkább olyan bónusz lenne.

 

autó: először aránytévesztésnek gondoltam, de aztán vettem egy picassot, és most már örülök, hogy nem a peugeot 307 sw-nél döntöttem.

Előzmény: zso70 (1)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.23 0 0 41
nalatok ez azert nem csupan serencse,hihetetlen a hozzaallasotok es a vilaglatasotok
Előzmény: anyabanya (40)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.23 0 0 40
Azért azt sokat elmondtam, hogy baromi szerencse is kell ehhez. Biztosan másként lett volna, ha nekem kell összegyüjteni a lakásra valót, vagy ha hosszu éveken át törlesztö részleteket kellett volna fizetnem. Volt lakásunk már az elején, tehermentesen...
Előzmény: Gabiiiiii (39)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.23 0 0 39
hacsak ezen mulna,hogy akarom-e:)
Előzmény: anyabanya (38)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.23 0 0 38
én a harmadik után akartamn negyediket...lett is:)
Előzmény: piglet (27)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.23 0 0 37
Nem, de praktikus és 2 Ft a javitása, csak az üléseit kell átmahinálni, meg a motorját, meg a kaszniját, de akkor már nem 2 Ft a javitása:)
Előzmény: Herr X (21)
piglet Creative Commons License 2005.08.23 0 0 36

Hát az autónkba elvben még beférne két gyerek is pluszban:-))))

 

Amúgy általában 2 gyerek után csodálkoznak a harmadikon. Akár ikrek, akár nem. Mondjuk kis korkülönbséges tesóknál illetve ikreknél szerintem érdemes a harmadikkal kicsit többet várni. De mindenki másképpen bírja.

Előzmény: VKOrsi (32)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.23 0 0 35

tokeletesen egyetertunk.......

 

En meg birnam:))))))))

Gyorsan meg kell nyernem a lottot,mert a vegen mar keso lesz

Előzmény: piglet (34)
piglet Creative Commons License 2005.08.23 0 0 34
:-))))) mi már nem. Egyrészt én mindig azt mondtam, hogy egy bizonyos kor felett nem szülök, mert fel is kell nevelni őket, és nem 80 évesen szeretnék menni a gyerek ballagására:-DDDDDDDDD Másrészt úgy érzem ennyi elég, ennyit bírok, és az embernek ismernie kell a határait.
Előzmény: Gabiiiiii (28)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.23 0 0 33

mint mar irtam,nalam kizarolag az anyagiak miatt nem lesz megegy,tehat meg tudlak erteni.

Ettol en meg sajnalom,hogy nekem nincs tobb

Előzmény: schgy (31)
VKOrsi Creative Commons License 2005.08.23 0 0 32
Egyterű és kombi szerintem, a belső szélesség tényleg sokat számít, arra kell figyelni.
(mi a honda FR-V mellett döntöttünk, és remélem, sikerül kihasználni majd mind a 6 férőhelyet :))

Bár nekünk csak kettő van, de mikor mondom az ismerősöknek, hogy jövőre már tesót szeretnénk ( a két pasi most 10 hós), akkor elég furcsa szempárokkal találkozom.
Ikrek után még gyerek??? - én meg nem értem, miért olyan furcsa dolog ez. :) :)
Előzmény: Herr X (19)
schgy Creative Commons License 2005.08.23 0 0 31
Pl. én, de egyrészt a nejem nem, másrészt a 3 és 4 között van az igazi autó- (már tényleg nem megy elég a normális autó), szállodaiszoba- (két szülő+három gyerek sok szállodában még egy szoba, bár általában a 2+2-t engedik csak, a 4. gyerekkel +1 szoba) és kötelezően bérlendő lakásméretugrás (már három gyerekkel is necces a kéthálószobás lakás, de néggyel min. 3 kell, tehát a bérleti díj nagyjából másfélszeresére nő, vagyis a havi fizetésem 40 százaléka helyett 60 százalék) legalábbis itt USA-ilag, ez pedig együtt anyagilag nem megy.
schgy
Előzmény: piglet (27)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.23 0 0 30

sohase mondd,hogy soha:)))))))

 

 

Előzmény: dalia (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!