Az új tarifarendszerben elérhető kedvezményekkel és feltételekkel március 1-jétől kezdődik meg a jegyek és bérletek értékesítése a jegypénztárainknál, a MÁV appban, illetve az automatáknál, továbbá a BKK-nál is. A vármegye- vagy országbérleteket a MÁV mobilalkalmazáson keresztül lehet megvenni a legkényelmesebben hónapról hónapra.
Akár 60 napos elővétellel továbbra is megválthatók a megmaradó és az új jegytermékek. Aki pedig 2024. február 29-ig már elővételben megváltotta a jegyét, egyéb díjtermékét, felhasználhatja azt a vásárláskori feltételek szerint az érvénytartamon belül, illetve az elővételben megvásárolt jegyek, megszűnő bérletek visszaválthatók az ügyfélszolgálatokon.
Elővételben lehetséges-e már megváltani a jegyeket interneten keresztül március 1. utáni időpontra?
Nem, március 1. 0:00 előtt elővételben is a régi díjszabás szerint lehet jegyet váltani, míg azt követően kizárólag az új díjszabás szerint.
Ha valaki februárban vásárol jegyet/bérletet (akkor is ha elővételben vásárolja) a rajta feltüntetett érvénytartamon belül utazhat vele március 1-jét követően is. Maximum 60 napos elővételre van lehetőség.
Azokról a kedvezményes jegyekről, bérletekről viszont nem beszél az ujtarifa.hu, amik megszűnnek március 1.-jén. De az ember még elővételben vásárolt március 1. utáni dátummal/kezdő dátummal ilyen, kedvezményes jegyet/bérletet.
Nem baj, ha velem megtörténik, akkor majd utasleadási lapot kérek, és az ügyfélszolgálathoz fordulok panasszal. Ha már egyszer 60 napra előre lehet jegyet, bérletet venni, akkor illenék, hogy a régi szabályok szerinti jegyeket, bérleteket még elfogadják azután is, hogy március 1. után ilyet már nem árulnak.
Korábban megvásárolt bérlet nem vész el. A bérletek minden esetben a rajtuk feltüntetett napig érvényesek. 2024. március 1. 0:00-tól a vármegye- és országbérletekkel a BKK járataira is fel lehet szállni (részletek az infografikán).
Ha valaki februárban vásárol viszonylati bérletet (akkor is ha elővételben vásárolja) a rajta feltüntetett napig utazhat vele március 1-jét követően is.
Kívánom, legyen igazad :) Az egyik kalauzt kérdeztem erről, ha már megszívatott a cég (reggel megint káosz volt a 30a-n (mikor nem?)), de ő is nagyjából erre hivatkozott, meg hogy úgy se merik menet közben megváltoztatni az elővételben eladott jegy/bérlet érvényességét (én erre nem vennék mérget). De infót még mindig nem kaptak róla. Tehát kettő nappal a változások kezdete előtt a MÁV-nál nincs olyan, aki hivatalosan meg tudná mondani, meddig érvényes egy hóközepén vett (km alapú BKK-s kiegészítő) bérlet. Szuper. :(
Ez valahogy mintha nem lett volna itt téma: Létszámstop a MÁV-nál. A karrieroldal alapján itt alapvetően a pályavasútról van szó, a Start/FKG/HÉV/Szk/Vagon, valamint a Volánbusz Zrt aloldalain továbbra is rengeteg meghirdetett állás van.
Az elmúlt fél évben a levelemre csak 1 válsz érkezett, az is semmitmondó volt, és még elnézést sem kértek, hogy 2 hónappal később fizettek vissza 40 ezer forintot!
Te írtad, hogy utána lehet nézni - oké, nem nekem, de magamra vettem, mert véletelnül nemrég hallgattam D.Gy. lentebb említett előadását.
Mea culpa, hogy ez engem jobban megmozgatott, mint a témaindító, kétségkívül rendkívül érdekfeszítő informatikai hiba.
Részemről lezárva. Várom a pénteket, hogy lehessen egy ezresből egész nap vonatozni :D Már napok óta a Pest megyei lehúzható ablakos vonatokra vadászok a WagonWEB-en :)
Igen, minden relatív... Pl. a kedves vasutas kollégák írhatták volna azt is, hogy valóban, nem vettük észre hogy hiányoznak a km-adatok a belinkelt képen, ez így annyira nem is jó, stb., stb... Helyette inkább elkezdtek elmélkedni az időutazás dolgon, hogy jól el lehessen kanyarodni az alaptémától, és az igazukon ne essen csorba (mint általában).
Ha már időutazás, akkor nézzük időrendben:
Felkerült egy hiba.
Ketten nem vették észre, hogy mi a hiba. (nem tudom, hogy szakmabeliek-e, de ez mindegy is)
Fel lett fedve a hiba és még egy magyarázat is jött rá.
Majd maga az eredeti beíró vetette fel az időutazást.
Azaz az időutazás még véletlenül sem vasutastól jött.
Ez korántsem szakmai közeg, azaz a poénkodásnak bele kell férnie. Senki nem írta, hogy így helyes.
Ha ez a hiba akkora nagy baj, miért nem a hivatalos csatornákon lett jelezve?
Igen, minden relatív... Pl. a kedves vasutas kollégák írhatták volna azt is, hogy valóban, nem vettük észre hogy hiányoznak a km-adatok a belinkelt képen, ez így annyira nem is jó, stb., stb... Helyette inkább elkezdtek elmélkedni az időutazás dolgon, hogy jól el lehessen kanyarodni az alaptémától, és az igazukon ne essen csorba (mint általában). Így kell ezt csinálni, kéremszépen... ;-)
Gondolj bele, ha fénysebességgel utazol, közben mennyit mozog a Föld?
Minden relatív...
Nem mindegy, hogy Te utazol vagy külső szemlélő vagy.
Az sem mindegy, hogy mihez viszonyítod a Föld mozgását. Akár azt is mondhatod, hogy a MÁV vonatai 2,1 millió km/h-s sebességgel mozognak, és még igazad is lenne.