Gyors válasz: amint tudsz, menj be a tanulmányi ügyintéződhöz a dékáni hivatalba. Itt akárki mondhat neked akármit, csak az hivatalos, amit ott hallasz. Ha technikai oka van a hibának, akkor kiderül, és biztos rendezhető. Ha meg nem az a gond, akkor majd ott megmondják neked, hogy mi merre hány méter...
A tanácsotok szeretném kérni. Van vkinek vmi ötlete, hogy hogy lehetne államvizsgázni, ha a jelentkezés körül gondok vannak és nem jelennek meg az etr-ben az államvizsgatárgyak? A Dékán engedélyezheti külön az államvizsgát méltányosságból?
Nahát, Morvai Tanárnő is ott volt a Hősök terén, látszik, őt valóban foglalkoztatja Magyarország Anyácska sorsa!
ezt pedig az egyik blogban találtam (természetesen nem értek egyet a hozzászólóval, csak érdekességképpen osztom meg Véleményét a topikkal)
"leon, a proli 2008.09.20. 22:07:11
morvay krisztinát megcsinálhatná már pár magyar gárdista, egyértelmű, hogy csak faszhiánya van a féldebil baló mellett. egy árpádsávos csődör kell neki."
Az a baj, hogy nem vagyok biztos benne, hogy ma Magyarországon ténylegesen létezik "egyetemi autonómia". Amíg az egyetemek az állami csecsen csüngenek, és szó szerint ki vannak szolgáltatva a pénzcsapoknak, illetve az azokat tekergető minisztériumi forrásoknak, addig egyetemi autonómiáról beszélni... finoman szólva wishful thinking of an academic nature... :-)
2002-ben végzett ismerősöm idejében nem volt annyira terrorisztikus a PJ-záróvizsga, mint pl. két tanévvel ezelőtt. Nekem szerencsém volt (másodjára egy úriembert fogtam ki PJ-ből), de vannak, aki velem együtt szerezték meg az abszolutóriumot, és azóta sem végzett...
Azért én nem feltétlenül a polgári jogi záróvizsga "eredményességi mutatóiból" indulnék ki, mert tapasztalataim szerint ez nem igazán jelent semmit. 2000-ben én elsőre abszolváltam négyessel, gond nélkül (ráadásul VL-nál, amúgy pedig egyébként nem voltak PJ-ből fényes eredményeim), az egész csoportomból ketten buktak, mind a ketten - saját bevallás szerint is - jogosan.
Ehhez képest ugyanez a vizsgáztató még tavaly is prezentált olyan napot, amikor 17/17 volt a bukás, valalmint idősebb kollégáktól hallottam olyan sztorit is a nyolcvanas évekből, amikor állítólag a nyári avatás léte is veszélybe került, mert a PJ záróvizsga eredmények miatt esélyessé vált, hogy nem lesz kit avatni... :-)))))
Az egyes emberek vizsgaélményeire ne alapozzunk gondolatokat, mert azok sajnos szükségképpen szubjektívek, objektív következtetések levonására pedig alkalmatlanok. :-)
Hát pedig én túlnyomórészt egyetértek azzal, amit leírtál, és le is írom... :-) Vigasztal, ha azt mondom, hogy a kilencvenes években is már bőven ugyanez volt a helyzet? :-))))
A Tanulmányira telefonáltam ma és ott mondták, hogy a regisztráción az ETR-ben kell rögzíteni, hogy "inaktív" leszel, de azt egy szóval sem mondták, hogy ezt ma már nem tudom megtenni. Holnap beiratkozás előtt benézek a tanulmányira.
SOS kérdésem lenne. I. éves vagyok, jogász szakon, de halasztani szeretnék és az ETR-es regisztrációról már lecsúsztam, ezt papíroson is megtehetem még vagy most nagyon nagy gubanc van? Segítsetek holnap kellene mennem beiratkozni, de erről csak ma értesültem. R.
Amikor az oktató akarja. A formális vizsgaidőszak decemberben kezdődik, de az egyes kurzusokon az illetékes tanszék/oktató olyan szabályt vagy számonkérést ír elő, amilyet akar + van, aki a hiányzást is szigorúan figyeli.
Komolyra fordítva a szót: ahogy Tamás is írta, jópár adminisztratív teendő vár az új hallgatókra, és nem árt, ha az érintettek személyesen is megjelennek. Beiratkozás, index kitöltése, diákigazolvány igénylése, ismerkedés az egyetemmel (mit merre találsz a labirintusban) és az elektronikus rendszerrel. Satöbbi. A későbbiekben megteheted, hogy ellógod kihagyod az első heteket, mert egy-két kivételtől eltekintve minden adminisztratív melót el lehet intézni a neten, de az első félév tényleg problémás kissé.
ma olyan ügyről hallottam :o) Annyira bizarr, hogy nem tudom magamban tartani :o)
Volt egy perverz pasi, aki azt élvezte, ha fájdalmat okozhatott másoknak. Ezt a szenvedélyét már nem tudta, hogyan kiélni ... fogta magát, bérelt egy lakást, és kiírta, hogy fogászati rendelő.. bárki bement hozzá, mindenféle érzéstelenítés nélkül kihúzta a fogát.... ezt az egy "kezelést" ismerte... basszus...
évekig "praktizált"... amikor lebukott, akkor egy zsák fogat találtak, amiket fétisként őrzött.... a bíróságon meg azon vitatkoztak, hogy ez minek számít, mert ha tényleg rossz volt a fog ...... áhhh