Hali.már régóta foglalkoztat a dolog.folyamatos kérdések vannak és az első ceed ek 10 év felett vannak , jönnek néha hibák is.ezért gondoltam csinálok1 facebook csoportot ahol ezzel párhuzamosan természetesen mehetnének a kérdés-valasz képekkel.nem tudom admin engedi e?!ha igen itt a link aki szeretne csatlakozni:https://www.facebook.com/groups/146406905803036/
Ez egy faszság, mit ellenőrzöl egy vezérműszíjon? Repedezett, rojtos? Lófaszt, semmit nem látsz rajta, másnap elszakad, ezért vannak a megadott csereintervallumok.
És igen, a KIA-nál a láncos vezérlés is cserés szokott lenni, érdemes rá odafigyelni. AMikor én nézegettem ezeket, szerelőktől gyűjtöttem az infókat és egymástól függetlenül ezt mondták. ( a 2.0 -es benzines és dízel az, ami nem láncos, de ezt biztosan tudjátok mind)
Kimondottan arra a komfort csomagra valót kell keresni. Ezt a felhívott felni kereskedő szakember magyarázta el miért. Én is acélfelnit akartam a téli gumihoz először, de szerencsémre az enyémre akkor még nem volt, így akciósan egy német alut ajánlott hasonló árban, ami nagyon bevált. Szerintem vidd vissza neki és kérjél rávalót.
Ha láncos is, a mai autóknál egy ellenőrzést megérdemel. Jópár típusnál lehet gond a láncos vezérléssel is sajnos. Arra nem emlékszem, a KIA ezek között lenne, de kérdezd meg a szerelőt, ő mit mond erre.
(Mondjuk pár éve a fiam járt úgy, javasoltam neki, cseréltesse a vezérlést. A szerelő azt mondta, jó az még. Néhány hónap és 1-2 ezer km múlva persze elszakadt a szíj, bevertek a szelepek,...több százerer Ft volt a Volvoban a kár)
2013-as Kia Ceed kombink van, alufelnivel rajta. Télre nem csak a gumit, hanem az egész kereket terveztük cserélni, hogy télen ne az alufelni legyen fent. Egy kisebb kereskedőtől acélfelnit vettem rá, elvileg egy ugyan úgy 2013-as kombi ceedről szedték le. Hátsókat fel is próbáltam, mivel stimmelt, az elsőkkel ott helyben nem foglalkoztam. Ma próbáltam kicserélni a kerekeket, és az elsők nem stimmelnek. Úgy tünt, hogy a fékhez ér hozza a felni, emiatt nem sikerült feltenni. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen acélfelnit kéne venni, ami stimmelne rá? Az egyelőre fent lévő alufelnik ET 50-esek, ET 50-es kéne acélfelniből is? Ti milyen felnit használtok rá? Előre is köszönöm a segítséget, szép napot
Szia, köszönöm segítségedet! Vezérélést nem cseréltem és igazából én úgy tudom, hogy ez a típus láncos tehát nem is szükséges cserélni/gondozni vagy rosszul tudom?
Sziasztok, épp autóváltás előtt állok, hevesen érdekelnek a Cee'd-ek, viszont akárhogy is keresgélek, nem találom azt, hogy melyik felszereltségi szint mit kéne tartalmazzon. Tudtok ebben segíteni?
C3-as 5W30-as vagy 5W40-es olajos jók a benzines 16 szelepes autókba. De legjobb lenne specifikációt nézni.A 10 éves benzines Ceed motorja hasonló a Lacetti benzineséhez. Ahhoz én Castrol Magnatec C3 5W40-es olajat használtam. API SN-es olaj.
Autókereskedőktől való a szlogen: Olaszországban egy 45 LE-s Fiat Unonak is annyit kell mennie pályán, mint egy Lamborghininek. Ez az olasz mentalítás. Két állását ismerik a gázpedálnak: alapjárat és padlógáz. :-) Olajfogyasztás ugyanúgy lehet tömítetlenségből és hűtlen kezelés eredményeként is. A motorok főleg hidegen, pláne ha turbósak, nem tolerálják az üzemmeleg állapot előtti taposást. Nagy pofont kap a dugattyú felülről és ha ez hideg állapotban éri, a fellépő függőleges irányú terhelés melletti oldalirányú terhelés ovális kopást okozhat a hengerben. Ilyen kopásnál aztán kialakul a tömítetlenség, majd az olajfogyasztás.
Én úgy tudom, inkább tél után ajánlatos cserélni. Az olaj párát vesz fel, amiből télen jelentősen van a környezetben. Ennek a nedvességnek elpárologtatása télen nehézkesebb a gyakrabban előforduló nem üzemmeleg állapotig felmelegedett körülmények között. Tavasszal az új olaj korom és hamufelvevőképessége is nagyobb, így a téli lerakódásokat jobban kitakarítja. Tél előtti olajcserének akkor látnám jogosultságát, ha sokat futott, vagy mindig rövid távokon használt autó olajáról lenne szó és fontos lenen a friss olaj általi kenés.
A fékfolyadék egyben tengelykapcsoló folyadék is. Bizonyos idő után, mint minden olaj, párát vesz fel, ezért korrodálódhatnak az alkatrészek. Ajánlatos cserélni általában 2 évente.
óratekerő kereskedőnél simán benne van a pakliban hogy ír kamu matricákat de akkor végig írta volna nem öt évvel ezelőttig az meg hogy a megkopott belteret is lecserélje újra (egy kalap pénzért) az kifejezetten valószínűtlen tegyél bele 10w40-et, és figyeld az eredményt
Tavaly nyáron vettem egy 2010-es ránfelvarrott KIA CEED kombit 1.4 benzines , tavaly decemberben volt az időszakos karbantartás 92.000 km körül, most tartok 106.500-nál,szóval lassan esedékes lesz.
Az lenne hozzátok a kérdésem, hogy a kötelező olaj,olajszűrő,légszűrő,pollenszűrőn kívül van szükség egyéb alkatrész cseréjére, átvizsgálására?