Az 1.6 GDI meg 2500-nál finoman rezegteti a gázpedált, lábteret, kormányt. De csak ennél a fordulatnál és üresben álló helyzetben is. Egy német fórumon is taglalták ezt. Hasonló jelenséget más autóban is megfigyeltem már de ott tényleg nagyon rá kell fókuszálni sajnos a Ceed-nél ezt sokkal jobban érzékelhető. Remélem az új Ceed-ben ezeket már kiküszöbölik.
Szintén...van ahol szerintem tuti fognia kellene, de nem fog, van ahol meg alig lejt és befog. Az indulással is volt problémám mire megszoktam. Mostanra kitapasztaltam, hogy akkor kell csak felengedni a kuplungot, ha letelik a két másodperc és kienged. Sajnos ez ilyen. Időt számol, nem azt figyeli, hogy mikor indulna előre az autó.
Legyen munkalapod a hiba pontos leírásával és a szervíz véleményével a hibáról. Hátha majd a garanciaidő után derül ki valami drága dolog, legyen mire hivatkoznod, hogy te jelezted időben.
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha találkozott már más is a következő problémával:
Kia Cee'd 1.6 crdi 2013/12 havi gyártmány. Gyorsításkor olyan 1500-2000 fordulatszámon rezonáló, remegő, berregő hangot hallok a motortól, mintha a turbó lenne. Minél jobban erölködik a gép annál hangosabb a "rezonancia". A kia szervízben azt mondták, hogy tudnak erről a hibajelenségről, mások is tapasztalták már, de azt nem tudják hogy mi okozza és hogyan lehet orvosolni a problémát. Nem feltétlen akarom elhinni nekik, főleg hogy már csak 18000 km és lejár a garanciám. Esetleg másnál is jelentkezett ez a hiba, ki tudták javítani, mi lehet a gond?
Volt már valakinek olyan érzése, hogy a visszagurulás gátló nem fogta meg a kocsit akkor sem ha kellett volna? Másik autók pl kisebb emelkedőn is megfogják. Lehet ennek az érzékenységén állíttatni?
A balonok 1 pár 20000 Ft.A szerelést magadnak kell megoldani, már nem tudom mennyi volt, mert mást is csináltattam márka szervizben.De a rugókat ki kell venni,mert nem lehet a spirálok közt betenni.
Állandó cumók vannak benne a csomiba,és nehezek,sose tudom mi kell belőle ,tehát hordanom kell,de ezek a légrugók javítottak a puhaságon.Állandó szinten van a segge.
Az lehet, hogy a tied ilyen, de a kérdés 2008-2009-es 5 ajtósra vonatkozott, én erre írtam. Valami egyébként rémlik, hogy másnak is volt ilyen problémája a kombival, talán valamilyen gumi betéttel lehetett feszesíteni.
Az elejével meg vagyok elégedve, de szerintem a hátulja (kombi 2016-os) nagyon lágy! Alig pakolok bele 80-100 kg-ot és ül a segge. Egy kombiba feszesebb rugót illene tenni!
Szia! Szerintem nem túl kemény, bár a feszesebbek közé tartozik, cserébe jól is fekszi az utat. Bár az is egyénfüggő, hogy kinek mi a feszes, de francia puhaságra ne számíts. :-)
Sziasztok! 2011-es 1.6 crdibe milyen akksit kell tenni? Ami akkora teljesítményű mint a gyári az méretre nagyobb. Valahol lehet venni olyat mint a gyári?
Az enyém 2011-s 1,6 benzines, arra azt mondták, hogy láncos, és csak akkor érdemes a vezérléssel foglalkozni, ha hirtelen teljesítmény csökkenést észlelsz. Amúgy normál használatban nagyon sokáig elmegy. (kérdés, hogy mi a normál használat)
Nehezen tudom elképzelni, hogy a gyári előírás szerinti ellenőrzéshez le kelljen szedni a szíjat, hiszen az tényleg ugyanannyi munkával jár, mint kicserélni (+ valószínűleg a feszítőt, görgőket sem lehet visszatenni leszerelés után), szerintem csak a burkolatot veszik le és körbeforgatják. A lentieket inkább azért kopiztam be, hogy szemléletes legyen, mi a lóf.szt lehet nézni egy szíjon :)
Ha az én kocsim lenne, amíg van rá gyári garancia, hagynám hogy csinálja a szerviz, ahogy jónak látja, hiszen addig övék a felelősség, aztán a gari lejártakor azonnal csere.
Ez nagyszerű, de őszintén - ha már fizeted a szíj ki és beszerelésének munkadíját, számlával, szakszervizben (hogy a felelősségük megálljon), ahhoz képest a szíj ára már nem jelentős, és akkor nincs para. Szvsz.
'Ehhez képest a VW-konszern pár éve sok motorjára nem ad meg csereperiódust, csak ellenőrzést ír elő. Először 90.000 km után, aztán 30.000-enként.
Ha a következők bármelyike fennáll: - olaj, vagy más szennyeződés került a szíjra - repedések láthatóak a szíj fogárkaiban - a fogak profilja sérült, deformált - a szíj hátoldaldalán repedések, karcolások láthatóak - a szíj széle sérült, deformált
...akkor cserélni kell, ellenkező esetben pedig újabb 30.000 km-t enged a gyár.'
Hali.már régóta foglalkoztat a dolog.folyamatos kérdések vannak és az első ceed ek 10 év felett vannak , jönnek néha hibák is.ezért gondoltam csinálok1 facebook csoportot ahol ezzel párhuzamosan természetesen mehetnének a kérdés-valasz képekkel.nem tudom admin engedi e?!ha igen itt a link aki szeretne csatlakozni:https://www.facebook.com/groups/146406905803036/