Van egy 2013 as 1.6 Crdi-m. +5 fok alatt kezdett nehezen indulni,ez úgy jelentkezett,hogy hideg indításnál a főtengely legalább egy teljes fordulatot ment fülre.Melegen oké minden .
Ma irány a szerviz,izzító gyertya ellenőrzés,mert decemberben megyünk a Hargitára,és ha a hideg elkap a hegyekben és az autó nem indul,az gáz.
Na, mind a 4 kampeca!!!!Még gyári volt.Most NGK-kat tetettem bele.
Fachliftes verzió már a tiéd? Mentem olyannal is - a családban van, igaz az egy SW - az érezhetően másabb. Az említett vibrációk annyira nem érezhetők. A futóművet finomabbak éreztem egy fokkal - lehet a kombi kicsit alapból másabb - de főleg a kormányzás ami azonnal érezhető különbség. A nyúlósság ott már alig érezhető ill. kis túlzással olyan a sport állása mint az enyémben a komfort. Összefoglalva közvetlenebbnek éreztem az egész autót.
Az 1.6 GDI meg 2500-nál finoman rezegteti a gázpedált, lábteret, kormányt. De csak ennél a fordulatnál és üresben álló helyzetben is. Egy német fórumon is taglalták ezt. Hasonló jelenséget más autóban is megfigyeltem már de ott tényleg nagyon rá kell fókuszálni sajnos a Ceed-nél ezt sokkal jobban érzékelhető. Remélem az új Ceed-ben ezeket már kiküszöbölik.
Szintén...van ahol szerintem tuti fognia kellene, de nem fog, van ahol meg alig lejt és befog. Az indulással is volt problémám mire megszoktam. Mostanra kitapasztaltam, hogy akkor kell csak felengedni a kuplungot, ha letelik a két másodperc és kienged. Sajnos ez ilyen. Időt számol, nem azt figyeli, hogy mikor indulna előre az autó.
Legyen munkalapod a hiba pontos leírásával és a szervíz véleményével a hibáról. Hátha majd a garanciaidő után derül ki valami drága dolog, legyen mire hivatkoznod, hogy te jelezted időben.
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha találkozott már más is a következő problémával:
Kia Cee'd 1.6 crdi 2013/12 havi gyártmány. Gyorsításkor olyan 1500-2000 fordulatszámon rezonáló, remegő, berregő hangot hallok a motortól, mintha a turbó lenne. Minél jobban erölködik a gép annál hangosabb a "rezonancia". A kia szervízben azt mondták, hogy tudnak erről a hibajelenségről, mások is tapasztalták már, de azt nem tudják hogy mi okozza és hogyan lehet orvosolni a problémát. Nem feltétlen akarom elhinni nekik, főleg hogy már csak 18000 km és lejár a garanciám. Esetleg másnál is jelentkezett ez a hiba, ki tudták javítani, mi lehet a gond?
Volt már valakinek olyan érzése, hogy a visszagurulás gátló nem fogta meg a kocsit akkor sem ha kellett volna? Másik autók pl kisebb emelkedőn is megfogják. Lehet ennek az érzékenységén állíttatni?
A balonok 1 pár 20000 Ft.A szerelést magadnak kell megoldani, már nem tudom mennyi volt, mert mást is csináltattam márka szervizben.De a rugókat ki kell venni,mert nem lehet a spirálok közt betenni.
Állandó cumók vannak benne a csomiba,és nehezek,sose tudom mi kell belőle ,tehát hordanom kell,de ezek a légrugók javítottak a puhaságon.Állandó szinten van a segge.
Az lehet, hogy a tied ilyen, de a kérdés 2008-2009-es 5 ajtósra vonatkozott, én erre írtam. Valami egyébként rémlik, hogy másnak is volt ilyen problémája a kombival, talán valamilyen gumi betéttel lehetett feszesíteni.
Az elejével meg vagyok elégedve, de szerintem a hátulja (kombi 2016-os) nagyon lágy! Alig pakolok bele 80-100 kg-ot és ül a segge. Egy kombiba feszesebb rugót illene tenni!
Szia! Szerintem nem túl kemény, bár a feszesebbek közé tartozik, cserébe jól is fekszi az utat. Bár az is egyénfüggő, hogy kinek mi a feszes, de francia puhaságra ne számíts. :-)