Keresés

Részletes keresés

csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 212
Így van, és sajnos sok fájdalmas tapasztalatot is bele vegyítve:-)
Előzmény: Szilaj Szőrmók (209)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 211
ja és ugyanez a cég gyárt 5 kapszulásat is dupla ekkora adagokkal
Előzmény: y*4 (210)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 210

Remélem, nem gáz, ha reklámozok :-) Erre érzékenyek ugorják.

egykapszulás: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=3333

kb. lenkei-s adagok fele (az 6-7 tabletta)

Előzmény: Szilaj Szőrmók (208)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.04 0 0 209

Nem hinném, hogy értenék ehhez, de azért a fejemet meg az eddig összeszedett tudást próbálom hasznosítani. Ahogyan ti is:-)

Előzmény: csogu (207)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.04 0 0 208

Lehet, csak parasztvakítás.

Amúgy nem tudom, hol láttál ilyet...

Előzmény: y*4 (203)
csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 207
Az is nagy igazság, hogy minél jobban hiszed azt, hogy értesz valamihez, annál inkább nem fogod észrevenni, ha rossz úton jársz:-))
Előzmény: Szilaj Szőrmók (206)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.04 0 0 206
Általános igazság, hogy minél kevésbé ért valaki valamihez (egy bizonyos szintig!), annál inkább hajlik a szélsőségekre.
Előzmény: csogu (202)
csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 205
Khmmm...mi is a kérdés??:-))
Előzmény: y*4 (203)
csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 204
8 éve szedek minden nyavaját...amit épp reklámoztak...azt mégis a patikában kötöttem ki antibiotikumért. Pedig mindben bíztam, de egyik sem adott semmit. Na pontt ezért írtam, hogy ez más. Ezt beszedtem, azt tessék:-)
Előzmény: Szilaj Szőrmók (200)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 203

Új téma :-)

Hogy lehet az, hogy egy 1 kapszulás vitamin pont fele annyi mennyiséget tartalmaz, mint egy 6-7 tablettás? (nem a centrumra gondolok) Miért nem lehetséges akkor 2 tablettába sűríteni az utóbbit? Ezt tudja valaki?

csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 202
:-DDDDDDDD

Nem tudom, hogy mi lesz 15 év múlva, ez igaz, de azt tudom, hogy ha így haladok, ahogy haladtam, akkor biztos nem lesz 15 év múlva semmi:-))
Előzmény: y*4 (197)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.04 0 0 201
Az arány kicsit más...
Előzmény: y*4 (198)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.04 0 0 200

De, igazad van,. Más kérdés, hogy szemmel láthatóan nem értetted meg, amit írtam. Sebaj:-)

Amúgy meddig szedted a centrumot vagy ilyesmit?

Előzmény: csogu (195)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.04 0 0 199

Szerintem a hiba benned lehet!

:-)

Amit már írtam, hogy egy kis kiegészítés akár "csodát" is tehet, fennállhat enyhe vitaminhiány több ok miatt is.

Kedvencem, amikor valaki elkezd megadózist szedni, az egészségi állapota javul (pl. fogínyvérzés megszűnik) utána csökkenti az adagot, és annak ellenére, hogy jóval a napi szükséglet fölött fogyaszt, hiánytünetek jelentkeznek. Ebből arra következtet, hogy az a mennyiség kevés. Holott csak egyszerűen arról van szó, hogy a megadózis miatt gyorsult a lebontás-kiürítés.

A szükségleteket biztonsági tartalékkal adják meg.

A C-vitaminnnak és egyéb antioxidánsoknak pl. oly módon van közük a méregtelenítéshez, hogy a méregtelenítés (szaknyelven többé-kevésbé a biotranszformáció, tehát ne a hétköznapi értelemben vett méregtelenítésre gondoljatok) során szabad gyökök keletkeznek (pl. bizonyos anyagok ezért károsítják a májat).

Előzmény: y*4 (192)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 198
Ja, és melyik a tudományos? Mert a tudósok egyik fele 3-4mg B1-et ír, a másik fele meg 200-at. Nehéz ügy ez.
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 197
Na várj, gondolom nem szeded 10 éve. Hogyan jelentheted akkor ki, hogy segítenek? Lehet, hogy most még igen, de mi van, ha 15 év múlva mondjuk valami kárt okoznak?
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 196

Ilyen esetre az egyikben stresszesebb-kissé deprsszívet, a másikban meg megint csak stresszesebb- de optimistábbat :-)

Nem úgy adnám meg, hogy barátnő elvesztés esetére :-)

Mindenki el tudja dönteni, hogy az élethelyzetben illik-e rá a depresszív, vagy sem.

Előzmény: csogu (194)
csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 195
Nézd, ahogy te említetted, hogy a sokszor fikázott vitaminok is megtennék...hát nem tették meg, pont ez a bajom:-) VISZONT 1 vagyonba kerültek!!!

Az, meg hogy tudományos körökben mi állja meg a helyét, vagy mi nem, az engem naon nem érdekel, ha ezek a bogyók segítenek, a tudományosok meg eddig csak ártottak:-)

Nincs igazam? Dehogy nem:-))
Előzmény: Szilaj Szőrmók (193)
csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 194
Várj, abba a táblázatba azt is bele kell kalkulálni, hogy amag az egyén miként reagál arra az élethelyzetre. Mondok egy példát:
Van 2 havaerom, mind a kettőt mostanában hagyta el a bnője. Az egyik a világvégét éli meg, a másik meg röhög az egészen és már másik csajnak csapja a szelet.

Na most akkor a táblázatban mint állapítasz meg ilyen esetre?:-)

Különben meg jó volt amit írtál. A Vitaminok adják meg a lehetőséget a mozgásra, majd attól lesz vitalitásod...szerintem.
Előzmény: y*4 (192)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.04 0 0 193

Ok, de azért nem próbálkoznék:-)

Az alap sem kis dózis (hm...300 mg tiamin?).

Amúgy mondd már el nekem, kíváncsi vagyok, hogyan tudod megállapítani, mennyire van szükség, ha rögtön ekkora mennyiséggel kezdesz?:-) Ja, mert a vitaminbevitel és a "jól érzem magam" között a kapcsolat egyenes arányosság? Tehát ha 300 mg-mal nem érzed elég jól magad - ez egy sok tényező által befolyásolt szubjektív dolog, reálisan hatóanyaghatást vagy -szükségletet nem tudsz vele mérni, de ha mégis így gondolod, szólj az illetékeseknek, hogy a vizsgálatok során alkalmazott kettősvak, placekontrollos rendszert felejtsék el!:-) -, beveszel még hozzá? Nem lehet, hogy mondjuk a sokszor fikázott Centrum vagy Actival is megtenné? Vagy egyszerű placebotabletta (az a legolcsóbb, csak nehéz megszervezni, hogy ne tudj róla)?

Remélem, érzed, ez nem állja meg a helyét tudományos körökben:-)

Előzmény: csogu (191)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 192

Sajnos és nem érzem, hogy 500mg C jobb nekem, vagy 1500 mg :-) Mindkettőt próbáltam, de nem éreztem igazán különbséget. B1-ből is szedtem már 250 mg-ot, meg 50-et is, attól sem éreztem semmi említésreméltó különbséget. Mindössze az az eredmény, hogy megszűntek apróbb problémáim (fogínyvérzés, évente 2-3 orrvérzés, stb), de persze nem is vártam igazából semmilyen más hatást.

Nem hiszek abban, hogy a vitamin energiát ad, vagy bármi más plusz töltetet... inkább csak immunrendszert erősít, betegséget előz meg, idegrendszeri-anyagcsere folyamatokat szabályoz, méregtelenítésben segít (utóbbiak nem is észlelhetőek direktben sztem). Tehát én megelőzésért szedem, valamint sport terén regenerálódás-elősegítőjeként, de nem azért, hogy elmúljon bármi betegségem, vagy hogy energikusabb legyek.

Amúgy épp ez az, hogy nem kell általánosítani. Lehetne gyártani egy táblázatot, amiben szempontok szerint osztályozva van a szükséglet (élethelyzet, aktivitás, nem, kor, testsúly, stb).

Előzmény: csogu (188)
csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 191
Nehéz engem megsérteni:-)))

Lehet nem fejeztem jól ki magam. Úgy értettem, hogy én a Lenkei alappal kezdtem, és úgy érzem, hogy egyenlőre ez nekem elég...igaz, plusz C vitamint nyomok mellé.

Ég és föld a különbség ahhoz képest, ahogy most vagyok és ahogy éreztem magam előtte.
Előzmény: Szilaj Szőrmók (190)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.04 0 0 190
Bocs, ha sértő voltam...
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.04 0 0 189

Amennyitől jól érzed magad! Ha-ha-ha!!! Bocs, de ezen jót nevettem.

Ezt nem hinném, hogy komolyan gondolod. De, azt hiszem, mégis.

csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 188
Neked kell érezni, hogy mennyi kell. Ezt nem lehet általánosan kijelenteni. Annyi kell, amennyitől TE jól érzed magad...és még ez is változhat bizonyos életszituációk alkalmával.

Szerintem:-)

Mert, vegyünk egy 80 kilós férfit.

Foglalkozása térfigyelőkamera ellenőrző főellenőr. Család nincs. Szülőkkel minden rendben. Ez az ember maga a nyugalom. Nem cigizik és hétvégéit a vidéki tanyán tengeti életét a vándor fecskéket figyelve, esténként a csilagokat számolva.

Van egy 80 kilós férfi.

Kohász, 3 gyerekkel és egy kicsapongó feleséggel. Anyósa a vérét szívja, apósa veri, szülei kitagadták. Cigizik és alkoholt fogyaszt és minden futball meccset megnéz, amit végig idegeskedik. Hétvégéken a 17 éve épülő házánál keveri a maltert.

Na erre jön az általánosítós, Dr. Mondaniakarokvalamit Jánostól.

EGy 80 kilós férfinek 276 mg C vitaminra van szüksége naponta.

Kérdés: Lehet általánosítani?:-)
Előzmény: y*4 (185)
csogu Creative Commons License 2008.01.04 0 0 187
..és erre mondtam én azt, hogy persze, lehet, de minek?

Különben tényleg érdekelne, hoyg mennyit takaríthatok meg azzal, ha magam állítom össze és nem készen, napra kiszerelve veszem.

Nem kötekedés, komolyan érdekel:-)

Havonta ezer, esetleg 2 ezer forintért rohangáljak és tépjem a szám, hogy mennyi az annyi?
Előzmény: zsuzsi07 (181)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 186
Mindenki szájensz? Nem vagy te egy kicsit paranoiás? :-)
Előzmény: csipec (184)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 185

Független szakmai fórum nem létezik :-)

Amúgy sztem már megint csak szélsőségekben gondolkodunk... vagy annyi vitamin, amennyit a gyógyszeripar reálisnak tart, vagy "hiperdózis", meg "megadózis".

Szerintem a megadózis napi 20 g C-vitamin, 1000g B-komplexél kezdődik...

a lenkei esetében sztem maradhatnánk "közepesen nagy" dózisnál, és kérdés, hogy kell-e a közepesen nagy dózis. Mert a mega nem kell, az tuti.

Ezt a scien-izét szerintem hagyjuk mostmár, felesleges oldalakon keresztül tovább beszélni erről, megállapítottuk, hogy nem jó, nem kell, de mostmár mondja meg valaki a frankót, kell-e ennyi vitamin :-)

Előzmény: csipec (182)
csipec Creative Commons License 2008.01.04 0 0 184

Nezzetek ezt meg, mit irt a topick nyito! Egyertelmuen szcientologus, eladas bar mi aron: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=65035933&t=9159815

Erdemes bongeszgetni az irasaiban. Mennyire hiteles ez?

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9159815

O, honnan tudja ezeket? Remelem 7-8 even keresztul tanult, mint egy szakember!

Vagy csak szci kikepzesen vett reszt?

csipec Creative Commons License 2008.01.04 0 0 183

Vajon a Lenkei ur mennyire ert a vitaminokhoz? Demecs ur netan orvos, vagy csak szcientologus tanfolyamot vegzett el (hogyan kell eladni) (mikepp kell az orvosokat bemocskolni, es kozben eladni)?

Szakkepzett emberek? Vagy csak babok a szinpadon?

Viszont, emberek haltak mar meg es sokan mennek(tek) tonkre.

Hat, ez nem holmi szorakozas egy barati korben.

Figyeljetek meg, hogy egy-ket napon belul megjelenik itt is az OSA!

De, majd mint artatlan partolo akinek a tatyojaban lesz legalabb egy csaladi eset, min a Lenkei vitaminok segitettek es a hibbardi tech. Persze a pszichiaterek karmaibol hoztak vissza.

Előzmény: csipec (182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!