Szombaton a lángban vásároltam ezt-azt egy idős bácsitól, akinek a hosszú pultja a földszinten a bejárat után jobbra volt, árult sok-sok tt (jobb oldalt) és h0 dolgot (bal oldalt), asztalon és asztal alatt is sok-sok dobozban volt az "áru". Sajnos nem kértem el az erélhetősét, de szükségem lenne rá, mert 1-2 tt kiegészítő kimaradt amire sürgősen szükségem van.
A késleltetési idő még függhet nem csak az Fz1 "tekerési állapotától", hanem a mozdony áramfelvételétől, meg attól is, hogy van-e világítással rendelkező vagon is a szerelvényben.
Még annyit, hogy az ábrán jelölt négy jegyű cikkszámokat keresd ki a BTTB katalógus vágányrendszert demonstráló oldaláról, vagy az internetről, ott láthatod, miről is van szó.
Az ábra helyes, én ez alapján kötöttem be és tökéletesen működött az összeállított dilikörön. Ment egy kört a mozdony, a szakaszolt részen megállt, majd pár másodperc elteltével újra elindult, és kezdődött elölről a ciklus. Viszont vigyázz, ha nagyon a negatív jel felé tekered a kis rovátkolt tekerentyűt, akkor közvetlenül zárod az áramkört, és nem áll meg a jármű, ha nagyon a pozitív felé állítod, akkor pedig nagyon sokáig kell várni, amíg a ( talán hőkioldó???) szerkezet zárja a rendszert. Meglehetősen növekményesen lehet csak (nálam) állítani, érdemes ki kísérletezni 1/4, vagy 1/8 fordulatokkal próbálkozni, mikor mennyi a késleltetési ideje. Ja, és ha jól emlékszem a feszültségtől is függ a dolog. Ha kicsutkázod a trafót, gyorsan járatod a mozdonyt, akkor hamarabb kapcsol, ha csak közepes, vagy alacsony feszkón, lassan járatod, akkor később fog indulni.
Ja, ami fontos: a betápsín olyan legyen, amelyiknek mindkét csatlakozója ugyanahhoz a (megszakított) sínszálhoz köt, valamint a csatlakozói a megszakítás két oldalán vannak. Régi H0-ás PIKO sineknél volt ilyen, de a másik fajta is könnyen átalakítható volt. De legrosszabb estben (a polaritást figyelve) máshonnan hozod a kütyühöz a tápot, és külön sinekből rakod össze. Gyerekkoromban így csináltam.
Tisztelt Fórumosok! Segítséget szeretnék kérni PIKO időrelé kapcsolási rajzon feltüntetett alkalmazási módokhoz. Előre is köszönöm a segítséget. Esetleg, ha megoldható, a kapcsolási rajzokat kérném file formában megküldeni az ijako@mol.hu e-mail címre. Mellékelek egy megtalált változatot, de szerintem ez nem helyes.
Eladóak a következő TT méretű modellek! További érdeklődés telefonon! 06-1/3323-747
Üdv, Zsolt
BTTB német Krokodil. Ára: 15000 forint Futása hibátlan. Képek szerinti gyönyörű állapotban.
BTTB Br107-es csehszlovák tolatómozdony. Ára: 7000 forint A kasztni tartó fülei mind megvannak (4 darab). Ritkább, nem piros, hanem világos bordó színárnyalatú. Szép futással. Képeken látható állapotban.
BTTB dán festésű Nohab. Ára: 11000 forint Normális futással, képek szerinti állapotban.
BTTB tehervonati készlet belga festésű Nohabbal. Ára: 18000 forint Mozdony futása normális. A készlet a képeken látható normális állapotban van.
Tillig limitált német posta készlet. Ára: 35000 forint Nagyon szép állapotban van, csak a kép készítése miatt lett kibontva. V36-os mozdony megfelelő feliratokkal (posta szolgálat), valamint három vagon tartozik a készlethez.
Zeuke CCCP készlet. Ára: 35000 forint Szvsz szép állapotú készlet Zeuke szovjet fantázia festésű V200 mozdony, valamint a hozzátartozó Pullman kocsik.
BTTB illetve Zeuke Y vagonok különböző áron. Normális állapotban. Német poggyászvagon ára: 2400 forint/darab Mitropa hálókocsi ára: 2500 forint Ezüst gyorsvonati kocsi ára: 3500 forint/darab WARS lengyel vagon ára: 4500 forint/darab
BTTB Y vagon kasztni és üléssor. Ára: 450 forint/vagon (kasztni és üléssor) Normális állapotban vannak.
Néhány alkatrészre lenne szükségem TT-s mozdonyokhoz.
BR 81 001-es mozdonyhoz keresek négy darab ütközőt, a hajtórudazathoz való műanyag excentert, talán ezt hívják "kurblinak" lehetőleg a fém távtartóval együtt, egy darabot. E 11 022-es mozdonyhoz két darab forgóváz rögzítő elemet ( emlékeim szerint ez egy patkó alakú műanyag alkatrész ) és két kardántengelyt. ( az egyik vége gömbfejes, a másik vége pedig vágott motortengelyhez csatlakozik ). Mivel a villanygép hiányosan került hozzám, ezért csak feltételezni tudom, hogy ezek az alkatrészek hiányoznak. A karosszéria, az alváz és a két forgóváz van meg hozzá.