Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Személy szerint nem fúrnék elő egy önfúró csavarnak még zártszelvényben sem. Hiszen önfúró. Egy normális csavarozó kell ami tud gyorsabb kb 1200as fordulatot is, aztán egy kéz a végére ami megfogja elcsúszkálás nélkül!
Nemrég több mint 600 csavart tekertem be a kerítésembe, zártszelvénybe nem csúszott el egy csavarom, lécem sem.
Fa tüzelésre lemez kazánt szoktak ajánlani,szakszerű fűtés mellett az is kibír 20 évet,és ha van
puffer lehet szakszerűen fűteni.Pufferre érdemes nagyobb kazánt venni mint amit csak a ház kérne,
így hamarabb fel tudod fűteni a tartályt.A lakás oldalra érdemes VTA keverő szelepet beépíteni mert így akár 90 fokra is felfűtheted a pufit és akár 50 fokos vizet is engedhetsz a lakásba.Megcsinálhatod
gravitációsra is,az egyszerűbb ,olcsóbb ,de nem ér annyit.Lemezre ajánlott a VTC szelep,öntvényre
kötelező.
A Viadrus U22 D-nek az első tagján nincs hőcserélő idom,az U22 basic-on az első 2 tagon nincs
hőcserélő,legalább is én így tudom. Belegondolni is rossz hogy a 4 tagos Viadrusban csak a
hátsó 2 tagon van hőcserélő.Az összes meleg a kéménybe megy.
Ha van két gép, akkor kevesebb. Még a magméretig sem kell felfúrni, csak legyen, ami vezesse. Bár önmetszőből is vannak különbözőek. Láttam olyat, aminek olyan vége volt, mint a fúrószár. Na, azt lehetett tolni.
Kazánvásárlás előtt állok. A VIADRUS-t néztem ki. Elég volna egy 20KW-os. 5radiátor van rákötve egy kis parasztházat fűtenék vele. Mivel idős hölgy lakja a házat, gondolnám, hogy puffert is kellene beépíteni, ezzel kiküszöbölve a hajnali lakás lehülést. Talán így elég lenne ébredés után begyújtani vagy csak rárakni, úgy hogy nem hülnek ki a szobák. 80 fokon soha nem járatta a régi lemezkazánt sem (puffer nélkül) mondván neki nem kell olyan melegvíz mivel nem szereti a hőséget a lakásban.
Kinek mi a véleménye a kazánról és a puffer elképzelésről. Gondolnék még bele külső hőmérséklet érzékelőt ami bekeverné a megfelelő előre menő viz hőfokot is. Igy csak a nagy hidegbe menne be a 80fokos víz.
A kazánnál nem nagyon tudom hogy mi a különbség az U22D és az U22 basic között.
Ha 130kg vagy, akkor biztos :D mi meg nyomtuk mint a barom, van amelyik elmászkált, volt hogy elcsúszott, volt hogy simán belement. Na most a polikarbonát valamelyest érzékenyebb a fizikai behatásokra, mint a faanyag. Elég ha az utolsónál elcsúszik, aztán be is törheti a lemezt a fúróval. Én legalább központfúrnék, biztos ami biztos.
Van olyan csavar, ami önmetsző, vagy milyen. Mondjuk fa vagy osb esetén simán beletolnám előfúrás nélkül, de tetőnél azért jobb ha előfursz, nehogy repedjen ha kidobja, vagy arrébbmászik a csavar.
Hát ez az... egy nagy festékes vödör fa lehet max 10 kg, az akkor megy rá, ha hideg van. Igazán teletömve még nem volt a kazán, pedig repkedtek a -15°C-ok tavaly...
Felkúszott amúgy 200 fölé, de lehet azért mert jó idő van, gyorsan fel tudja nyomni a vizet, ha nem lassan gyullad be. Lassa -> semmi tombolás, csak szépen nyugodtan ég a gyújtós, és talán nem tudja annyira bedurrantani a keményfát sem.