Igazad van, valóban annyi menetrend szerint. Viszont a valóságban a '08-as érkezés, '09-es indulás szokott inkább előfordulni. Akkor jön össze általában a menetrend szerinti érkezés-indulás, ha a lassújelmentes szakaszon 120 helyett 127-128-al is tolja neki a vezér, mint az ma is történt a 650 esetében. :)
Biztos bennem van a hiba,de nem értem mi abban a rendkivüli hogy "Miskolc-Füzesabony 36 perc" hiszen hivatalosan is annyi menetideje!Ami érdekesebb az a Füzesabony-Keleti 1óra 18 perc az szép teljesitmény a pálya állapota miatt is!
Kedves Dani szerintem ez így volt helyes!Legjobb tudomásom szerint a 187-en a Bp 20-70 kocsi hétfön van csak mert a hiányolt kocsi fordája így néz ki: vasárnap 925-186;hétfő 187-924!A cseh kocsi meg a 186-on szombaton kőzlekedik csak!Fordája pedig így néz ki szombat 922-925-186;vasárnap 187!
Tegnap pedig szerencsések is voltak a Keletiben az utasok meg a 388-as Szombathelyi erősitö kocsi nem a vonat elején hanem a végén volt,szerintem a Keletis kocsi kivették pesten és szlovákot hoztak helyette és úgy ment Kassára!Egy kis apróság álltalában (tegnap is)a 7-dik vágányra érkezik a 925-ös és onnan is indul a 186-os,meg az idöpont is kicsit késöbb lehetett mert a 808-as PTE IC helyére érkezik az pedig 17:45-kor indul!
Keleti az a hely ahol felelöse nincs semminek sem a példád is mutatja hogy egy kis odafigyelés kellene csak! Hasonlóan jó,söt még talán jobb is a 916-os esete amit betolnak álltalában a 9.-dik vágányra,ki is irják a kijelzöre és minden kocsiszámból dupla van,természetes hogy a hátsó kocsikon rossz a számozás és az utasok szépen cuccolhatnak előre ahova szól a jegyük!Ez mindennap így zajlik le!Szerencsére hogy a 504-nél illetve a 318-nál nem változik a kocsiszámozás mert sokszor Szombathely illetve Miskolc iránytábla van rajtuk!
Igen, én is láttam Avmz-t a 925-186-ban... Meg a múltkor egy jó kis vitát is... Még be sem érkezett a 925, már a nagy kijelzőn ki volt téve, hogy a 186 majd a hatodikról megy. Ez volt olyan 17:40 környékén. És, annak rendje és módja szerint, bejött a 925, a 186 utasai pedig már nyomultak is felfelé. Még a táblát sem érkezett a személyzet lecserélni, az egyik takarító pedig emberesen osztotta az egyik gigabőrönddel felszálló utast, hogy ugyan várja már meg, míg végigszaladnak a vonaton... Nem tudom mi lett a vita vége...
Szlovák kocsis dolog elég érdekes lehet,előfordulhat hogy szlovák barátaink azt a hibás kocsit küldték vissza szombaton a 187-el?Mert vasárnap a 925-ös IC,Keletis Avmz 19-91 első osztályú kocsival közlekedett szlovák másod osztályú kocsi helyett!
Az alig langyosodó osztrák kocsiknál minden jobb most így fűtési időszakban...
Reggel a 6 órás sebest előfűtötték, de mire rájárt a mozdony kihűlt és útközben is inkább hideg levegő volt az amit fújt, a fűtőtestek még langyosak se voltak...
Pénteken 8-án a 3 Szlovák Ic kocsiból 1 lezárva azért mert nem volt jó a fűtés benne az IC 186 oson, tömegnyomor, álló utasok a maradék két kocsiban.
Karácsonykor az ünnepek idején a 10.00 sebes hiánya nagyon látszott, mert 5 kocsi esetén is volt álló utas a 9:30 as és 10:30 IC-n a Keletitől Miskolc felé.
Most: 521-es Fecske vezérlővel? A múltkor meg (ha jó láttam) Amx és Bmx-el? Meg persze ugye Ao, B, és Schlieren... Ez az újhelyi sebes szinte az egész tárházat felvonultatja...
Az nekem is tetszik "lehetőségekhez mérten megerősitjük a vonatokat", na ez a nesze semmi fogd meg jól eset!Szerintem a Bpm az csak vasárnap illetve hétfőn van a Hernádon és valahogy így néz ki vasárnap Szombathelyről IC 925-186,hétfőn IC 187 és a 924-es IC-vel megy haza Szombathelyre!Elméletileg szerintem munkanapokon a Lilafüreden van egy plussz Bpm kocsi ha reggel Szombathelyen a 917-re jut plussz kocsi!
Valószínű, hogy hárommal jött még le, mert a háttérben a Hadnagy út felőli "tárolón" ott állt most a sötétben egy kisorozott Schlieren (ha jól láttam). Lehet megint ajtógondok, vagy nem tudom, de 541-es két Schlierennel indult. Most egyébként ott hátul kb 1 hétig állt a 424-es (ha jól emlékszem) Fecske vezérlő. Most azt elvitték.
Na igen, erről beszélek. Aztán majd megjelenik néhány "szakértő", hogy nahát, elég a 2 kocsi is, akkor nem is kell vonat. Közben meg elég a ló****. Még ha a "vidékiek" le is vannak szarva, legalább a hatvaniakra meg a gödöllőiekre gondolnának.
Oké, csúcson kívül 3 kocsi, csúcsban 5 kocsi, az stimmel. Csak akkor van gáz, mikor megy a marketingszöveg, hogy "az összes üzemképes kocsinkat forgalomba állítottuk", aztán mégiscsak ott éktelenkednek a pályaudvaron a 3 kocsis vonatok, ami valójában csak 2, mert ugye az egyik 1. osztály.
A Hernád mindig problémás volt, az még hétköznap és szombaton is frekventált vonat, sokan azzal mennek ügyet intézni...stb., aztán a 2 másodosztályú kocsi édeskevés, főleg, ha megjelenik egy komolyabb szlovák csoport. Akkor lehet velük vitatkozni, hogy kié a hely, mert ugye nemzetközi forgalomban nem kell helyjegy. Igaz, most úgy látom, hogy elvileg van rajta egy MÁV-os Bpm is.
A Bpm-mel meg nem tudom, mi a baj, én nagyon szeretem a DWA kocsikat, igaz, IC-n eddig csak egyszer sikerült kifognom, a 2G-seknél sokkal jobb az biztos. Lehet, hogy valami konnektor nem volt megfelelő helyen, nem volt wifi, vagy éppen az a kocsi kicsit kopott volt, nem volt kitakarítva. Szerintem a legtöbb ember észre se veszi a különbséget a kocsik között, ugyanolyan kék-fehér nekik mindegyik.
Fanyalgók úgyis mindig lesznek, én speciel rühellem ezt az elkényeztetett InterCity-népséget, tökmindegy, hogy milyen a színvonal, valami miatt úgyis reklamálni fognak. Hányingerem van attól, mikor jön egy KörIC, van neki Miskolcon 3, de ugye sok helyen csak 1 perc tartózkodás, aztán megy a balf*szkodás a két ajtónál, utána meg a helykeresés a szűk folyosókon, persze mindenki húzza maga után a 100 hektoliteres banyatankját. ( És nem is banyák, hanem fiatalok. )