Keresés

Részletes keresés

Sutam Creative Commons License 2007.03.13 0 0 450

Lehet hogy nem lenne rossz kihagyni Tatabányát, mert tényleg eljutni könnyen Esztergomba is, márpedig onnan nincs messze a végcél.

Az evést Ti hogy szoktátok megoldani "hosszabb" túrákkor? Veszitek, viszitek a kaját?

Előzmény: Sinbiciklis (445)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.03.13 0 0 449
1 nap? Akkor volt mit tekerni. Én Rajkáig j5tem 1 nap alatt. Igaz Győrig terveztem, de herótom lett a "bécsi erdőtöl". Mármint a Bécs utáni, 40 Km ártéri erdőtöl.
Előzmény: AgentOrange (447)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.03.13 0 0 448
Bocsi, hülyeséget írtam. A szlovák oldalra gondoltam. Komárno és Párkány között + ilyennel találkoztam.
Előzmény: gabriel8 (446)
AgentOrange Creative Commons License 2007.03.12 0 0 447
Medvedov, azaz Medve.
Előzmény: gabriel8 (446)
gabriel8 Creative Commons License 2007.03.12 0 0 446

2005-ben mikor Bécsből tekertünk haza 1 nap alatt Bp-re (Bécs-Budapest 1 napos bringatúra), akkor végig a szlovák oldalon jöttünk.

Kedvedov asszem a falu neve, annak, ahol a győrből jövő út Szlov-ba ér.

Addig végig töltésen vezető bringaút, azután sztem még 10km-n volt aszfaltos, majd lejöttünk a tölrésről mellékútra, mert az aszfaltozás véget ért.

Komárnotól pedig valóban csendes út jön Párkányig, néhol a DUna-parton, néhol bentebb vezet, de klassz :-)

Előzmény: Sinbiciklis (445)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.03.12 0 0 445
A térkép szerint, Győr és Komárom között a töltésen m1 a krp.út. Komáromtól Párkányig mellékúton, ill. Dunaradvány után, 1 darabig egész lenn a parton. De így már Esztergomba jutsz.
Előzmény: gabriel8 (443)
gabriel8 Creative Commons License 2007.03.12 0 0 444

Pele_Nka, de milyen ország, régió térképeiről van szó ?

Egy teljes széles fiókom van tele részletes térképekkel :-))

Szlovákiából sok, olasz Alpokról, Dolomitokról, is sok, Fr Alpokról 2 Michelin.

A neten is találtam már 1-2-t.

Előzmény: pele_nka (442)
gabriel8 Creative Commons License 2007.03.12 0 0 443

A DUna parton a szlovák oldalt javaslom !!

(egy ideig ott is aszfaltos még az út, de utána is lehet rajta tovább tekerni)

G

Előzmény: Sutam (438)
pele_nka Creative Commons License 2007.03.11 0 0 442
javaslom, hogy térképügyben dobjuk össze, amink van, különös tekintettel az olyan térképekre, amelyek jelölik a magasságokat, hágókat, és nem csak a "közismert" terepeken - illetve ha valakinek vannak jó minőségű, jó felbontású szkennelt térképrészletei, segítsen a rászorulókon
Sutam Creative Commons License 2007.03.11 0 0 441
Ősztől már Győrben fogok lakni, nem itt az alföld kellős közepén. Ősztől tehát válogatok majd a zsákodból... ;-).
Előzmény: AgentOrange (440)
AgentOrange Creative Commons License 2007.03.11 0 0 440
Én is győrből rajtolok mindenfelé, egy jó és élvezetes edzőtúra, ha bringástól elvonatozol Fertőrákosig, onnan áttekersz Fertőd-Sarrod Pamhageni határ (előtt jobbra lefordulni) Tőzeggyármajor - Földsziget - Lébény - Kunsziget - Győr útvonalon olyan 80km haza, ez azért is jó, mert az állandó nyugati széljárás miatt itt elvileg mindig hátszél van (kivéve amikor arra tekersz:):):)

Egy napos nagy csapatást most úg tervezem, hogy vonattal Sopronig - Ágfalvi átkelő - Pötsching - Wr. Neustadt - Geransdorf - Grünbach - Puchberg am Schneeberg - Sieringtal - Neunkirchen - aztán valahogy a Rosalien hg.-n keresztük vissza Ágfalva - Sopron innen vonattal haza ez olyan 150km.

+ van még a zsákomban mindenféle jó terv, bakonyi tekergések (ezek már ismétlés-edzések), Kőrishegy mászás, a szokásos Siófokta tekerés, Balatonfelvidéki csavargás, illetve talán Ausztriában lehetne még pár közeli mászást csinálni a Schneeberg - Rax - Windberg vonalon vannak érdekes útvonal lehetőségek.
AgentOrange Creative Commons License 2007.03.11 0 0 439
Győrtől csak Gyönyüig van valami töltés féleség, onnantól nincsen semmi, azaz az országút jelenti a töltést, annyival mélyebben van a tényleges meder, szóval szerintem vagy az országút (biciklizni tilos:)), vagy a Szlovák oldal, ott ha jól tudom van töltés, de alsóbbrendű kis forgalmú utak mindenképpen. De csak Komárnó/Komáromig, onnan más út vezet Tbányára, én személyszerint továbbmennék Lábatlanig, arra már kisebb forgalmú az út, néhol bringaút is van, aztán Gyermely felé át lehet vágni a Gerecsén Tbányára.
Előzmény: Sutam (438)
Sutam Creative Commons License 2007.03.11 0 0 438

A Duna mentén a töltés Győr és Tatabánya közt (azaz ezek légvonala közt) használható biciklizésre? Illetve nem érdemesebb átmenni a szlovák oldalra? Hol érdemes a Duna mentén meni?

Ha minden jól jön, akkor a tavaszi szünetben talán tudok már egy kicsit nagyobb túrát is csapni Győr és Budapest között.

pele_nka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 437

Stéger Józsit Hága Peti kapcsán említettem, együtt mentek pl olaszba

Óóó, a Himalája az Himalája, holmi aszfalthiány nem lehet akadály, sokkal inkább az idő és az anyagiak

30,48 cm = 12 hüvelyk = 1 láb = 1/3 yard

Előzmény: gabriel8 (436)
gabriel8 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 436

Kellemes meglepetés :-)

Lovass László:

A BIG (Brevet du Internationale du Grimpeurs)  egy hegyibringás túrázó nemzközi társaságnak 7-en magyarok vagyunk tagjai, és ő volt az első, 1 évvel előttem. Most legalább kiderült valami bringás múltjáról :-)

G

Jó, hogy kerítettétek ezeket a linkeket :-)

Stéger Józsit, Pele_nka nem Te említetted egyszer ?

-------

HImalája nekem max akkor lenen álmom, ha aszfaltos lenne, ill nem kéne aggódnom, mit eszem és iszom.

Egyelőre még Spanyolo, meg mint terep USA hegyes vidékei vonzanak, vanank ott 4000 m felettre vivő hágók !!

http://cyclepass.com/t_tpa_co_pav_alt.html

http://cyclepass.com/index_put.html

Illetve aszem Hawaii-on van tengerszintről

http://www.steephill.tv/2006/mauna-kea/

1 láb az pont 30 cm ??

akkor ez 4140m-ra visz fel tengerszintről : nekem való :-))))

Előzmény: Sambucus_Ebulus (434)
pele_nka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 435

más egyéb mellett örök álmom a második cikkben említett Himalája

Előzmény: Sambucus_Ebulus (434)
Sambucus_Ebulus Creative Commons License 2007.03.10 0 0 434
Még két magyarul olvasható leírás:

http://home.hu.inter.net/~prochess/lovass/nortura.htm
Sztem nagyon érdekes, az egyetlen tandemes túraleírás amivel találkoztam.

http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=9&file=1106130590
Ez meg Közép-Ázsia bicajozás.
pele_nka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 433
Előzmény: pele_nka (427)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.03.10 0 0 432
Viszonyítás kérdése az egész. Vegyél részt idén a velence 10x teljesítménytúrán. Ott több, mint kétszer ennyit kell menned és mindent pontosan 10x figyelhetsz meg. Utána mindjárt nem lesz olyan uncsi az a 126km :))

(Nekem egyébként leginkább csak az volt a bajom vele, hogy mikor a nap végén majdnem 300km volt a lábamban, akkor elgondolkodtam azon, hogy dehülye vagyok, 300km-t felhasználva mekkora hatalmas túrát tehettem volna a viszonylag egyhangú körözés helyett. :))
Előzmény: Sutam (430)
Sambucus_Ebulus Creative Commons License 2007.03.09 0 0 431
Hi!
Van még néhány magyar nyelvű leírás a neten. Itt van egypár, ki lehetne ezeket tenni a linkek közé!

http://szlovenia.freeweb.hu/
Hét szlovéniai túra leírása van itt a "Dabasi Tekergőktől"

http://grail14.elte.hu/~steger/index.php?src=personal/leirasok.dat
Stéger József olaszországi útjárol leírás.

http://donci.celtic.hu/
Angol nyelvű oldal de a cycling menü alatt két magyar nyelvű leírás is van Skóciáról és Norvégiáról.
Sutam Creative Commons License 2007.03.09 0 0 430
Húú, egybesík..., brrr! Eddig legtöbb 126km-t mentem, végig uncsi, sík terepen, majd meghaltam az unalomtól.
Előzmény: AgentOrange (421)
Bx 16TRS Creative Commons License 2007.03.09 0 0 429
Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat, a szlovén túra ügyében. A "kezdő versenyző" már volt velünk túrán, igaz csak egy kisebben, megkerültük a Balatont málhával, sátrakkal, és persze pont a legmelegebb napokban. :-)))
Mondjuk hegyek nagyon ott nincsenek, de el kellett valahol kezdeni.

Szállásról tennék még fel kérdést. Sátoroznánk, és mindent magunknak csinálnánk. Kempingek mennyire vannak? (vadkempingezés mennyire működhet? értem, úgy, hogy ahol ér az este, ott verünk sátrat...)
gabriel8 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 428

:-)

A Verdon szurdok is bizony szép

arról is voltegy túraajánló cikk a Tour magazinban 1-2 éve, ill Barcelonette környékéről.

megvan mind2, ha érdekel.

MIndig csodásak ezek a Tour magazinos túraajánlók - frenetikus fotókkal !:-))

------------- MÁS -------------------

Fertő tóról találtam:

http://www.frigoriakiado.hu/bet_ker_fer.html

G

pele_nka Creative Commons License 2007.03.09 0 0 427

ha összejön, rámegy az összes szabim, sőt

majd linkelek egy térképet, amire be van rajzolva az útvonal, de addig:

0. nap utazás oda

1. nap Grasse - Puget-Théniers, 93 km, 1000 szint, látnivaló a Loup-szurdok

2. nap Puget-Theniérs - Isola, 67 km, 1700 szint, látnivaló a Cians-szurdok

3. nap Isola - Barcelonette, 74 km, 1930 szint, látnivaló a 2802-es Bonette-hágó

4. nap Barcelonette - Colmars, 81 km, 1580 szint, látnivaló a Cayolle és a Champs kétezres hágója

5. nap Colmars - La-Palud-sur-Verdon, 96 km, 570 szint, látnivaló a Verdon-szurdok kis köre (Route des Cretes)

6. nap La-Palud-sur-Verdon - Bargemon, 91 km, 1160 szint, látnivaló a Verdon-szurdok nagy köre, bár azt  mondják, hogy a legjobb dolog végigcsónakázni magán a folyón, még ennek se hülyeség utánanézni

7. nap Bargemon - St-Aygulf, 90 km, 210 szint, látnivaló St-Tropez és a Riviéra

8. nap St-Aygulf - Grasse, 64 km, útvonaltól függően 300-700 szint, látnivaló a Riviéra

9. nap utazás haza

Előzmény: gabriel8 (424)
pele_nka Creative Commons License 2007.03.09 0 0 426

Ez az, Seebergsattel, arra mentünk mi is 2003-ban, az szép hágó, mi SLO-AUT irányba tekertük. Azért is mentünk arra, mert nem tudtuk biztosan, hogy a tőle légvonalban keletre alig pár km-re levő Pavlicevo sedlo határátkelőn át lehet-e tekerni. Nem mindegy, mert lényegesen egyszerűbben el lehet akkor jutni a Logarsja Dolinába. A térképfelirat szerint a Pavlicevo sedlo kishatárátkelő, elvileg csak osztrák és szlovén lakosoknak.

Tudja ezt valaki biztosra?

http://mapy.mk.cvut.cz/data/Slovinsko-Slovenia/Slovinsko/a3.jpg

Előzmény: gabriel8 (425)
gabriel8 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 425

Bx_16TRS,

Szlovénia kapcsán:

ha Au-ban kezdtek, szépek a karintiai tavak :-)

Átkelésre javaslom vagy a Seebergsattelt (1215 m) (Au felől nem vészes), vagy menjetek át Lavamündnél, vagy tarvisiónál és onnan vissza Kranjska Gorába. Bár ha kihagyjátok a Vrsic hágót (pedig csodás), akkor viszont a Seebergsattelről legurultok Kranjba és mehettek Bledbe, Bohinj tóhoz.

Javasolt még a LOgarska dolina, visszaúton (bár részben tiltott (érthetetlen okból)), de kis út a Sava völgye...

2000-es túrámon ahogy hazafelé jöttem az könnyű volt. Ljubljana után.

A tengertől szintén vannak verziók Ljubljanához, a postojnai forgalmasabb, de nem vészes, nekem a kedvencem a másik:

a harmadik: Rijeka - Lokva melletti tó - Delnice - KOcevje (itt viszont asszem 881m-ig kell felkapaszkodni, de sok a pannoráma !! ) Itt vannak mászások, de lenyűgöző!

És klassz még a Ptuj - Ormoz - Varazdin Dráva menti út!

http://www.gyorgyigabor.hu/1997ausztr_szloven.php

GyG

Előzmény: Bx 16TRS (412)
gabriel8 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 424

Pele_nka, Irigylésre méltó ennyi szabadidő, túra :-)

Dél-Franciao-ban miket terveztek felkeresni ?

G

Előzmény: pele_nka (405)
gabriel8 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 423

Ez az Észak amerikai túra bizony csodás kidolgozású :-)

Előzmény: facsiga36 (382)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.03.09 0 0 422
Kössz, az jó lenne:-) Azért, ezt a képet is visszafelé csinálták.
Előzmény: GabeR (419)
AgentOrange Creative Commons License 2007.03.09 0 0 421

+ nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az illető mennyira bírja a gyűrődést, amit nem csak a felfelé tekerés, kánikula, eső, szembeszél, forgalomstressz meg pár defekt jelenthet, hanem a nomád életmód, ami van akinek megváltás, visszatérés a "gyökerekhez", tiszta élvezet 1:1 küzdelem az elemekkel, de van akinek kín sajnos, ez pedig magában is tönkre tud tenni egy túrát, találkoztam olyanokkal akik képtelenek voltak úrrálenni azon az érzésen, hogy jajjdenehéz, felfelé kell menni, ezzel pedig siekresen keserítették meg maguk és mások életét egyaránt, szóval csak óvatosan.

Személyszerint mondjuk éppen a tartósan sík, eseménytelen terepet nem preferálom, ha bicikli, akkor hegyek fel-le és az érzés, hogy fogalmam sincsen hol fogok aludni az este, de valahogyan biztos lesz:) legjobb!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!