1 nap? Akkor volt mit tekerni. Én Rajkáig j5tem 1 nap alatt. Igaz Győrig terveztem, de herótom lett a "bécsi erdőtöl". Mármint a Bécs utáni, 40 Km ártéri erdőtöl.
A térkép szerint, Győr és Komárom között a töltésen m1 a krp.út. Komáromtól Párkányig mellékúton, ill. Dunaradvány után, 1 darabig egész lenn a parton. De így már Esztergomba jutsz.
javaslom, hogy térképügyben dobjuk össze, amink van, különös tekintettel az olyan térképekre, amelyek jelölik a magasságokat, hágókat, és nem csak a "közismert" terepeken - illetve ha valakinek vannak jó minőségű, jó felbontású szkennelt térképrészletei, segítsen a rászorulókon
Én is győrből rajtolok mindenfelé, egy jó és élvezetes edzőtúra, ha bringástól elvonatozol Fertőrákosig, onnan áttekersz Fertőd-Sarrod Pamhageni határ (előtt jobbra lefordulni) Tőzeggyármajor - Földsziget - Lébény - Kunsziget - Győr útvonalon olyan 80km haza, ez azért is jó, mert az állandó nyugati széljárás miatt itt elvileg mindig hátszél van (kivéve amikor arra tekersz:):):)
Egy napos nagy csapatást most úg tervezem, hogy vonattal Sopronig - Ágfalvi átkelő - Pötsching - Wr. Neustadt - Geransdorf - Grünbach - Puchberg am Schneeberg - Sieringtal - Neunkirchen - aztán valahogy a Rosalien hg.-n keresztük vissza Ágfalva - Sopron innen vonattal haza ez olyan 150km.
+ van még a zsákomban mindenféle jó terv, bakonyi tekergések (ezek már ismétlés-edzések), Kőrishegy mászás, a szokásos Siófokta tekerés, Balatonfelvidéki csavargás, illetve talán Ausztriában lehetne még pár közeli mászást csinálni a Schneeberg - Rax - Windberg vonalon vannak érdekes útvonal lehetőségek.
Győrtől csak Gyönyüig van valami töltés féleség, onnantól nincsen semmi, azaz az országút jelenti a töltést, annyival mélyebben van a tényleges meder, szóval szerintem vagy az országút (biciklizni tilos:)), vagy a Szlovák oldal, ott ha jól tudom van töltés, de alsóbbrendű kis forgalmú utak mindenképpen. De csak Komárnó/Komáromig, onnan más út vezet Tbányára, én személyszerint továbbmennék Lábatlanig, arra már kisebb forgalmú az út, néhol bringaút is van, aztán Gyermely felé át lehet vágni a Gerecsén Tbányára.
A Duna mentén a töltés Győr és Tatabánya közt (azaz ezek légvonala közt) használható biciklizésre? Illetve nem érdemesebb átmenni a szlovák oldalra? Hol érdemes a Duna mentén meni?
Ha minden jól jön, akkor a tavaszi szünetben talán tudok már egy kicsit nagyobb túrát is csapni Győr és Budapest között.
A BIG (Brevet du Internationale du Grimpeurs) egy hegyibringás túrázó nemzközi társaságnak 7-en magyarok vagyunk tagjai, és ő volt az első, 1 évvel előttem. Most legalább kiderült valami bringás múltjáról :-)
G
Jó, hogy kerítettétek ezeket a linkeket :-)
Stéger Józsit, Pele_nka nem Te említetted egyszer ?
-------
HImalája nekem max akkor lenen álmom, ha aszfaltos lenne, ill nem kéne aggódnom, mit eszem és iszom.
Egyelőre még Spanyolo, meg mint terep USA hegyes vidékei vonzanak, vanank ott 4000 m felettre vivő hágók !!
Viszonyítás kérdése az egész. Vegyél részt idén a velence 10x teljesítménytúrán. Ott több, mint kétszer ennyit kell menned és mindent pontosan 10x figyelhetsz meg. Utána mindjárt nem lesz olyan uncsi az a 126km :))
(Nekem egyébként leginkább csak az volt a bajom vele, hogy mikor a nap végén majdnem 300km volt a lábamban, akkor elgondolkodtam azon, hogy dehülye vagyok, 300km-t felhasználva mekkora hatalmas túrát tehettem volna a viszonylag egyhangú körözés helyett. :))
Köszi a hozzászólásokat, a szlovén túra ügyében. A "kezdő versenyző" már volt velünk túrán, igaz csak egy kisebben, megkerültük a Balatont málhával, sátrakkal, és persze pont a legmelegebb napokban. :-))) Mondjuk hegyek nagyon ott nincsenek, de el kellett valahol kezdeni.
Szállásról tennék még fel kérdést. Sátoroznánk, és mindent magunknak csinálnánk. Kempingek mennyire vannak? (vadkempingezés mennyire működhet? értem, úgy, hogy ahol ér az este, ott verünk sátrat...)
majd linkelek egy térképet, amire be van rajzolva az útvonal, de addig:
0. nap utazás oda
1. nap Grasse - Puget-Théniers, 93 km, 1000 szint, látnivaló a Loup-szurdok
2. nap Puget-Theniérs - Isola, 67 km, 1700 szint, látnivaló a Cians-szurdok
3. nap Isola - Barcelonette, 74 km, 1930 szint, látnivaló a 2802-es Bonette-hágó
4. nap Barcelonette - Colmars, 81 km, 1580 szint, látnivaló a Cayolle és a Champs kétezres hágója
5. nap Colmars - La-Palud-sur-Verdon, 96 km, 570 szint, látnivaló a Verdon-szurdok kis köre (Route des Cretes)
6. nap La-Palud-sur-Verdon - Bargemon, 91 km, 1160 szint, látnivaló a Verdon-szurdok nagy köre, bár azt mondják, hogy a legjobb dolog végigcsónakázni magán a folyón, még ennek se hülyeség utánanézni
7. nap Bargemon - St-Aygulf, 90 km, 210 szint, látnivaló St-Tropez és a Riviéra
8. nap St-Aygulf - Grasse, 64 km, útvonaltól függően 300-700 szint, látnivaló a Riviéra
Ez az, Seebergsattel, arra mentünk mi is 2003-ban, az szép hágó, mi SLO-AUT irányba tekertük. Azért is mentünk arra, mert nem tudtuk biztosan, hogy a tőle légvonalban keletre alig pár km-re levő Pavlicevo sedlo határátkelőn át lehet-e tekerni. Nem mindegy, mert lényegesen egyszerűbben el lehet akkor jutni a Logarsja Dolinába. A térképfelirat szerint a Pavlicevo sedlo kishatárátkelő, elvileg csak osztrák és szlovén lakosoknak.
Átkelésre javaslom vagy a Seebergsattelt (1215 m) (Au felől nem vészes), vagy menjetek át Lavamündnél, vagy tarvisiónál és onnan vissza Kranjska Gorába. Bár ha kihagyjátok a Vrsic hágót (pedig csodás), akkor viszont a Seebergsattelről legurultok Kranjba és mehettek Bledbe, Bohinj tóhoz.
Javasolt még a LOgarska dolina, visszaúton (bár részben tiltott (érthetetlen okból)), de kis út a Sava völgye...
2000-es túrámon ahogy hazafelé jöttem az könnyű volt. Ljubljana után.
A tengertől szintén vannak verziók Ljubljanához, a postojnai forgalmasabb, de nem vészes, nekem a kedvencem a másik:
a harmadik: Rijeka - Lokva melletti tó - Delnice - KOcevje (itt viszont asszem 881m-ig kell felkapaszkodni, de sok a pannoráma !! ) Itt vannak mászások, de lenyűgöző!
És klassz még a Ptuj - Ormoz - Varazdin Dráva menti út!
+ nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az illető mennyira bírja a gyűrődést, amit nem csak a felfelé tekerés, kánikula, eső, szembeszél, forgalomstressz meg pár defekt jelenthet, hanem a nomád életmód, ami van akinek megváltás, visszatérés a "gyökerekhez", tiszta élvezet 1:1 küzdelem az elemekkel, de van akinek kín sajnos, ez pedig magában is tönkre tud tenni egy túrát, találkoztam olyanokkal akik képtelenek voltak úrrálenni azon az érzésen, hogy jajjdenehéz, felfelé kell menni, ezzel pedig siekresen keserítették meg maguk és mások életét egyaránt, szóval csak óvatosan.
Személyszerint mondjuk éppen a tartósan sík, eseménytelen terepet nem preferálom, ha bicikli, akkor hegyek fel-le és az érzés, hogy fogalmam sincsen hol fogok aludni az este, de valahogyan biztos lesz:) legjobb!