Keresés

Részletes keresés

The Evil Creative Commons License 2001.03.07 0 0 2577
A következő bajnokságban sem lesz rájátszás, hanem a 12 csapat négyszer találkozik egymással. Így a bajnokság 44 fordulóból áll majd. (NB1.hu)

Huhh, nem rossz... Sze-szo-sze-szo-sze-szo????

Oborzil Creative Commons License 2001.03.07 0 0 2576
Ha olyan gyenge volt a szombati meccs, ahogy irjatok, akkor most irigyel engem valaki, amiert, nem lattam?
Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.07 0 0 2575
A mai FMH szavaibol azt szurtem le, hogy talan az MTK elleni meccsen Csongi 'mester' mar jatszatni szeretne LEO-ekat. Ti mit szolnatok hozza? Allitolag azert lettek idecsabitva, hogy szint hozzanak a futballba mert zsonglorkent kezelik a lasztit. Mindenesetre en azt varom el toluk, hogy tudjanak passzolni/atvenni es 100% ziccerben nem a kapusbaloni, mint amiket az utobbi meccsen lathattunk. Ha igy lesz -adja isten- akkor az MTK szanszejjel lesz cibalva mint osszel. ;)

Hajra VIDI!

Előzmény: The Evil (2574)
The Evil Creative Commons License 2001.03.07 0 0 2574
Nocsak, ez izgi (NS).

A Videoton három brazil labdarúgóval (Leóval, Julinhóval és Vanderral) erősíti meg keretét. Vander a Zico FC-ből érkezett.

Vasile Miriuta: - Milyen brazilok lehetnek, akik Magyarországra jönnek? Nem jók, ez biztos. Inkább játszassák a tehetséges magyar fiatalokat.

Korsós György: - Azt gondolom, hogy Dél-Amerika igazi kincsesbánya lehet, ha valóban jó játékosokhoz nyúl az ember. Azt viszont nem hiszem, hogy az igazán jó játékosok Magyarországot céloznák meg. Mi vonzó lehet nekik a magyar bajnokságban?

Dárdai Pál: - Én máshogy látom a kérdést, bár sokban egyetértek Lacival és Gyurival. A brazilok keresik a legtöbb pénzt a futballban, és ebből két dolog következik: vagy nagyon sok pénze van a Videotonnak, vagy nem olyan jók ezek a brazilok, mint azok, akik dollármilliókat tesznek zsebre. Ez is üzlet, mint minden a futballban. Ha erősítést jelentenek, vagy ha miattuk emelkedik a nézőszám Székesfehérvárott, akkor érdemes volt elhozni őket. Ha nem, nem.

Halmai Gábor: - Örülök, mert tovább színesedik a piros-kék mez. Mit mondjak? Remélem, nem azért igazolták őket, hogy lejjebb szorítsák a költségvetést, hanem azért, mert tényleg többet tudnak, mint a hazai fiatalok.

Horváth Ferenc: - Az idő dönti el, jó döntés-e brazilokat odavinni. Gabihoz hsaonlóan nekem sem közömbös, mi történik a Videotonban, ezért azt kívánom Leóéknak, hogy legyen számukra jó ugródeszka a Vidi Nyugat-Európa felé.

fcf Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2573
Hmmm,ezekután nagyon kiváncsi vagyok a brazilokra,meg arra is,hogy mennyit kérhet Vanderlau,amelyik a portugál 1.oszt.-ban is megfordult(persze lehet hogy a megye1-ről van szó,erre egyik cikk sem tért ki)...
Előzmény: extasee (2571)
Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2572
ext!

Koszi a beszamolot! ;) Remelem valora valik a hozzajuk fuzott sok remeny.

Frissult a www.redbluedevils.com! Felkerultek ra dalok/dalszovegek!

extasee Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2571
Eszkimónak öltöztek a Videoton braziljai!

Jó hírrel szolgálhatunk a Videoton szurkolóinak. Tegnap az éjszakai órákban magyar földre lépett a csapat két új, Brazíliából szerződtetett játékosa, nevezetesen: Julinho és Leo.

A dél-amerikai fiúk először járnak az öreg kontinensen, s mivel hallották, hogy itt nálunk korántsincs olyan a klíma, mint hazájukban, felkészültek a hideg ellen. Alaposan. Talán túlságosan is. Merthogy úgy néztek ki, mint két, többnapos fókavadászatra induló eszkimó.
De a lényeg az, hogy itt vannak.
Már nagyon várták őket. És itt meg kell jegyeznünk, hogy várhatóan kedd éjszaka társuk, az America FC volt középpályása, Vanderlau is csatlakozik a Vidi keretéhez.

A Videoton szakvezetője, Csongrádi Ferenc a klub téli brazíliai edzőtáborozása alatt szúrta ki magának, illetve csapatának a "szamba-fiúkat". Már kint Rióban egyezség született arról, hogy mindhárman Székesfehárváron folytatják a pályafutásukat.
Leo és Julinho már több edzőmeccsen is felhúzta magára a Videoton szerelését. A klub vezetősége úgy fogalmazott: véleményük szerint könnyedén beilleszkednek majd a csapat játékrendszerébe, és látványos játékukkal mind több nézőt csalnak ki a Sóstói stadion lelátóira.

Az elvárás velük szemben az, hogy színt vigyenek a játékba.
Szigli István sportigazgató arra a kérdésünkre, hogy mennyit fizettek a három brazilért, így felelt: "Ők drága játékosok, egyelőre legyen elég ennyi, ha itt lesz az ideje, majd a konkrét összegről is szót ejtünk."
Mivel a brazilok csak portugálul beszélnek, így néhány hétig az angolul perfektül kommunikáló menedzserük segíti majd őket. Majd idővel természetesen magyarul is meg kell tanulniuk, merthogy hosszabb távra terveznek velük.
És valószínű, hogy már szombaton a pályán is láthatjuk őket.

The Evil Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2570
18:30, jössz?
Előzmény: PetDrag (2569)
PetDrag Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2569
Bocs, de meg tudja valaki mondani, hogy a hétvégén mikor lesz pontosan a MöTöKá meccs?
Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2568
"kicsit".... inkabb NAGYON... Volt par ablak/ajto helyzete amit igazan bepoccinthetett volna.
Előzmény: Matu (2567)
Matu Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2567
Röhögnöm kell!
Idézet a mai színesből: "... már csak azt éreztem, hogy eltaláltam Kovács Attila lábát. Kokó egyébként a legjobb barátom, hiszen a Lombardnál évekig együtt fociztunk és mivel mindketten tar koponyával rendelkezünk, egymás fejét borotváltuk. Nagyon sajnálom, hogy éppen őt találtam el... Úgy vélem a csapat vezetői is megbüntetnek, sőt visszaesőként a fegyelmi bizottságtól is szigorú ítéletre számítok." Helyes! Ezek szerint jól emlékszem, hogy visszaeső. Remélem elmeszelik 1-2 hónapra. Képzeljük el mi lenne, ha nem lennének barátok...

Földes meg ha egy kicsit jobban odafigyelne simán gólkirály lehetne, méghozzá torony magasan.

VDTN Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2565
Evil Sunz!
Észrevételeddel absz. egyetértek. Sajna Csongrádi "mestere" a Hartyányi volt, az ő fixa ideája volt, hogy legalább 3, de néha 5 játékosnak kell állandóan a saját térfélen tartózkodnia. Baromira komikus (vagy sírnivaló) volt nála is, hogy sokszor az ellenfél csak egy előretolt csatárral játszott és rá vigyázott három hátvéd...
Ez iszonyúan elavult elképzelés, hisz nálunk nyugatabbra láthatjuk, hogy a második hullámban érkező hátvédek sokszor veszélyesebbek a csatároknál. Nálunk olyan, hogy második hullám nem is létezik, de az első is alig éri el a partot...
Előzmény: Evil Sunz (2562)
Matu Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2564
Hát ez óriási!

Le merném fogadni, hogy az a fülbevalós kopasz favágó csak azért jött Fehérvárra, hogy a volt játékostársát taccsra tegye egy időre. Szemét g*ci!! Kívánom neki, hogy hasonló "jóban" legyen része és ne tudjon többet lábra állni. Az meg hogy miért nem Csatóék játszanak helyette szerintem nem kérdés, hiszen ők a "régiek", még a Csank korszakból valók és a módszeres kiutálásuk lassan de jól láthatóan zajlik. Simlis ez az egész bagázs. Inkább idehoznak brazilokat csak ne kelljen a már bizonyított játékosokat betenni a csapatba. No komment.... B*sszák rakásra....
Na jó bocs a morgolódásért, de ami Fehérváron zajlik az elképesztően nevetséges. Kezdem érteni miért mondták többen amikor kiderült hogy ki lesz az új edző, hogy ennél még az is jobb lett volna ha megszűnünk.

extasee Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2563
NS: hétfőn megérkezett Brazíliából a Videoton már korábban leigazolt két labdarúgója, Julinho és Leo (a harmadik játékos, Vander később érkezik). Julinho 27 éves, középpályás, az FC Friburgense labdarúgója volt, míg Leo 19 éves, és az FC Zico csatáraként szerepelt eddig.

Csongrádi Ferenc vezetőedző a következő véleményt mondta a labdarúgókról:

„Julinho támadó is irányító középpályásként is kitünő teljesítményt produkált csapata bajnoki mérkőzésein. Leo rendkívül tehetséges, fiatal csatár, ő három mérkőzésen szerepelt brazíliai edzőtáborunk alatt a Videoton együttesében. Gyors, kitünően cselez, s természetesen kapura is veszélyes. Vander közülük a legismertebb labdarúgó, mivel ő már szerepelt a portugál első osztályban is, jelenleg pedig az FC America labdarúgója. Nagy szükség van rájuk, különösen azok után, hogy Kovács Attilára hosszú időre nem számíthatok".

27 éves?-a Sallói meg öreg...
Szerintem segiteni fognak...csak az erönlétük miatt aggódom egy kicsit...remélem feleslegesen...

Mikor lehet megnézni öket edzésen?
kiváncsi vagyok...

Evil Sunz Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2562
Sziasztok!

Aszondi, hogy egy+2 adalék a tegnapi meccshez, hamár ki akarjuk vesézni. Ezzel haverommal egyet is értettünk.

A védekezés, és a védekezésből kibontakozás:
-VIDI
A csapat támadásban is a 2 Lombard csatárra 4 ember vigyázott, amiből legalább 1 segíthetett volna a támadások felépítésében. Szerencsére a második félidőben elég soxor megszürtük már a támadásokat a középpályán. De ha ez nem sikerült, akkor a védőket elg könnyen megforgatták. Ehhez tartozik még, hogy ha 2 emberre 4 vigyáz, akkor nem kell csodálkozni, hogy a támadásnál, úgy tünt, hogy mi vagyunk emberhátrányban. Ha sikerült megszerezni a labdát, akkor is a támadásépítéssel kisebb gondok. A játék arról szól, hogy a labdát x számú passzal az ellenfél kapujába jutassuk. Tehát az alapvonallal párhuzaom passzok sokasága (amiből elég sok az ellenfélhez került) teljesen felesleges. Ez igaz magával hozza a csatárok kritikáját, a mozgással kacsolatban. A végére egy kicsi adalék, támadásoknál gyakran váltogatott oldalakkal, talán jobban szét lehet húzni egy védelmet, természetesen itt is a passzok inkább előre indulnának. Egyszóval: ELKESERÍTŐ VOLT!

-Lombard:

3 védővel játszott a Tatabánya az emberhátrányuk után is, amiből 1 ember minden esetben csatlakozott a támadások felépítéséhez Bár a passzokkal, és a szélek kihasználásával itt is nagyon nagy gondok voltak. A támadásaik erőtlenebbek, és gyengébbek voltak szerintem mint a mieink, de tartom azt hogy tegyük össze a kezünket, ezért a 3 pontért.

A két kapusról a részeletes leírásokat mer megtettétek. :)

Mégvalami: Ha jó volt téli felkészülés, akkor miért volt a hogy a Braziliai meleg után, futás nélkül egyik sem fázott a pályán? Mert mozogni nem nagyon mozogtak, én meg kabátban, meg puloverben sem éreztem azt a negy meleget.

Nahh erről ennyit!

Bizzunk a csodában! HAJRÁ VIDI!

E.S.

The Evil Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2561
Én azt nem értem, hogy a Csongrádinál föl sem merül, hogy betegye a Csató Sanyit vagy a Fodor Tibit? Nekik is van eszük a játékhoz, és bizonyítottak is már piros-kékben... A Szalai Tomi inkább az Usvat posztján játszik, Kovács A.-én pedig az általam említett 2 srác. Győző az ankéton már valamit sejtett...
fcf Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2559
Aham,csak az különbség,hogy SzalaiTomi szélsőt játszik,ahol nehéz ám kombinativan játszani,legalábbis sokkal nehezebb mint egy irányitói poszton...,márpedig mint tudjuk mindannyian,sem Kovács sem Zombori nem jobbszélső és nem is kapus...
Előzmény: Törölt nick (2558)
kokoo Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2557
Hi!

Gratulálok a győzelmetekhez, és a dobogós helyezéshez!Csak így tovább, de valakit szorítsatok ki a dobogóról, mert nekünk is kell a hely:)))(SOPRON):)))

akos:

Köszi a cuccokat, majd IRC-n beszélünk:))

HAJRÁ SOPRON & VIDI!

extasee Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2556
Hát...
30.perc lerúgják
5 perc ápolás
És még visszajött 10 percre játszani...
Hát...Az jót tesz egy bokaszalag-szakadásnak?
No comment...
Szerinted HGY? Te sokkal kompetensebb vagy ebben a témában! :o)
fcf Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2555
Bazz...
Előzmény: The Evil (2554)
The Evil Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2554
Baszki!!!!!!!!!!!!!!!!

"Hónapokra kidőlt a sorból Kovács Attila.

Bár a Tatabánya elleni győzelemmel a dobogó harmadik fokára ugrott a Videoton, a fehérváriak nem tudtak felhőtlenül örülni a sikernek. Hornyák Vendel belépőjének következtében (amelyért a védő megkapta második sárgáját) ugyanis súlyos sérülést - bokaszalag-szakadást - szenvedett a télen pont a Lombardtól szerződtetett Kovács Attila. A középpályást már megoperálták, és elképzelhető, hogy tavasszal nem számíthat rá Csongrádi Ferenc vezetőedző. Csongrádi nem tervez szerkezeti változtatást a játékos kiesése miatt, helyén Szalai Tamás, vagy az egyik új brazil szerzemény jöhet szóba."

Ez nagyon király, lett volna még egy olyan kreatív játékosunk, mint a Zalán (legalábbis 30 perc játék alatt én ezt szűrtem le) erre lerúgják rögtön. :(

Parmi Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2553
Sajnos Vilotics "felnőtt" szcs mellé, legalábbis ami a luftokat illeti. Sőt, ha jól emlékszem a tegnapi derbit 2-1 arányban hozta is...
Előzmény: Törölt nick (2552)
Parmi Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2551
A találkozóról csupán annyit, hogy nem is emlékszem arra, mikor játszottunk ilyen hihetetlenül rosszul?! Főleg az első félidő volt borzalom. Ilyen förtelmes játékkal legközelebb talán a nyári Magyar Kupa csoportmeccseken nyerhetünk. Sajna, ha nem javul a helyzet nem lehetnek (v)érmes álmaink.

Az Usvat Daniban mit favorizál vajon a Csongrádi? A Szalai Tominál és a Fodor Tibinél sem jobb játékos véleményem szerint, akkor pedig már inkább őket nézem, még ha nem is mindig megy nekik... Tegnap egyedül a Tóth Balázs játéka volt elfogadható. Ja, igen, és Árpié is!!! (Igaz, a kijövetelekkel tényleg akadtak problémák, de a három pontot neki köszönhetjük) Gólszerzőnk sem produkált vmi nagyot, annyi helyzetből még 1-2 gólt minimum kellett volna szereznie. Persze helyzetbe is kell tudni kerülni, azért már dicséret illeti, de a kihasználás...

Egyébként meg: hogy lehetett ilyen tizenegyest megadni????

VDTN Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2550
Üdv Mindenkinek!
Végre piros-kék szerelésben játszottunk! Lehet, hogy nem volt hiábavaló a nyavajgásom? Ezt a sikerélményt nem adom senkinek.
Amúgy tényleg nagyon szörnyű volt a helyzet kihasználásunk. Az volt az érzésem, ha még egyszer betaláltunk volna, akkor 4-5-ig nem álltunk volna meg.
Árpi tényleg bizonytalan volt, de csak az első félidőben, a másodikban már ő volt az isten.
Zalán sajnos abszolúte hangulatember. Ez sajnos magyar speciaitás. Aki egy kicsit jobb az átlagnál, máris ilyenné válik...
Sajnos a csupaszív Némo is iszonyúan gyenge volt, szinte alig volt jó labdája.
A tizenegyes kamu volt, úgy látszik Vincze ebben felnőtt a mötökás Béla mellé. Bár az viszont bántó volt, hogy milyen üresen kapta a labdát a 16-on belül, holott mi voltunk emberelőnyben.

Remélem ezzel letudva a magyar bírók részünkre kiosztott idei fals 11-ei és a mötöká ellen nem fúják be a szokásos bélást.

IST Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2549
Hát azért én annyit hozzátennék, hogy Árpi kb 4x vagy 5x jött ki a labdára szögletnél, beíveléseknél, és egyszer sem jól! Ez azért gondolom feltűnt nektek is, nem csak nekem. Szerencsére ezekből nem kaptunk gólt. A 11-est viszont szépen védte.
Zomboriról meg csak annyit, hogy rohadtul ideges vagyok miatta. Egész meccsen alibifutballt játszik. Ha nekiáll futni, az olyan, mintha helyben kocogna. Kellene két zseb a nadrágjára, mert akkor nem kellene állandóan csípőre tett kézzel bámulnia a meccset a pálya közepéről, hanem akár zsebre is rakhatná, esetleg szotyolázhatna is. Egynémely ember a B középben többet mozog a meccs alatt mint ő. Nem ártana ha kihagyna pár meccset, míg elgondolkodik rajta, hogy ő most focizik, vagy nézőként lézeng a pályán.
Amúgy meg örülök, hogy nyertünk.
Matu Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2548
Hát tisztelt FANatikus barátaim az tényleg piszok nagy igazságtalanság lett volna, ha Vincze belövi a tizenegyest. Ennél jogtalanabb büntetőt elképzelni nem lehetne. Hanacsek büszke lehet magára. Szerencsére van egy kíváló kapusunk Árpi személyében. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy magunknak tettük nehézzé és izgalmassá a meccset. Tegyük fel hogy ez csak "idény eleji forma" (bár nem szeretem ezt a kifejezést), megvan a kötelező 3 pont és ez a lényeg. Az őszi formát át kell menteni tavaszra, az MTK-t megszorítani (de szép is lenne az őszi eredmény)és a Vasast pedig ki kell verni a kupából. Azt hiszem tényleg az lesz az eldöntő, hogy mit fogunk tudni teljesíteni a következő 3-4 hétben. Majd meglátjuk. Remélem ennél csak jobb lesz a játék.

Hajrá Vidi

Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.04 0 0 2546
fcf!

En is epp ezt akartam most berini! ;) Marmint, hogy szacsankat elviszik a romanok! ;)

Evil Sunz Creative Commons License 2001.03.04 0 0 2545
Sziasztok!

Na végre hazaértem a meccsről, megnétem az m1 összefoglalóját, és egyből de ültem. Véelményezzem a látottakat?
Egy nagyon gyenge szinvonalú nem túl hajtós meccsen egy nagyon szerencsés kimenetelű győzelem. Ez a rövid verzió. Bővebb lé? Teljesen felesleges. A Játék szinvonala majdhogynem a nullát verte. A csapat ötlettelenül, elképzelések nélkül játszott. Rossz volt nézni, mégha a 3 pont és a Bajnoki tabellán a 3 hely meg is van.
De hazafelé a vonaton felmerültek a kérdések:
-Mire lesz képes ez a csapat a Hungária körúton jövőhéten?
-A következő 3 ellenfél mind erős csapat (magyar szinten nézve persze). Mennyi pontot tudunk összehozni a következő 9-ből?

Válaszok?
-Ezzel a játékkal az Emtéká kb úgy fog lelépni minket, mint ahogy szegény lokival tette.
-Én perpillanat örülnék előre ha a köv 9 pontból legalább 2-t elhoznánk!

Én bízok bennük.. csak kicsit pesszimista vagyok!
Remélem jobban alakulnak a dolgok ahogy én sejtem..:))

Na mind1.... :)
HAJRÁ VIDI! :)

E.S.

fcf Creative Commons License 2001.03.04 0 0 2544
"Egyetlen gól döntött Fehérváron

Videoton-Lombard 1-0 (1-0)

A mérkõzés osztályzata: 2

Milinte 7

-

Szalai Cs. 5

Balassa 6

Vilotics 5

-

Usvat 5

Kovács A. 5

Tóth B. 6

Zombori 5

Németh T. 4

-

Földes 6

Csernijenko 4

Vezetõedzõ: Csongrádi Ferenc

CSERE: Kovács A. helyett Szalai T. (5), a 45., Csernijenko helyett Rob (-) a 74., Zombori helyett Fodor (-) a 80. percben

Gelei 7

-

Hornyák 1

Cseri 5

Nagy II. S. 5

-

Kiss B. 4

Molnár B. 6

Goncalves 5

Jeremejev 5

Obradovics 5

-

Nagy I. S. 4

Vincze I. 4

Szakmai igazgató: Kiprich József

CSERE: Kiss B. helyett Süveges (4) az 55., Goncalves helyett Pekovics (-) és Jeremejev helyett Vámosi (-) mindketten a 83. percben

GÓLSZERZÕ: Földes (1-0) a 45. percben

SÁRGA LAP: Hornyák (Zombori buktatásáért) a 17., Szalai Cs. (Obradovics buktatásáért) a 32., Molnár B. (Földes visszahúzásáért) a 33., Goncalves (Földes visszahúzásáért) a 36., Földes (Süveges buktatásáért) a 66., Vilotics (Vincze I. buktatásáért) a 70., Vámosi (Tóth B. buktatásáért) a 87. percben

KIÁLLÍTVA: Hornyák a 29. percben

SZÖGLETARÁNY: 7:4 (2:3)

Székesfehérvár, 5000 nézõ

Vezette: Hanacsek (Kovács P., Boda)

Bíráskodás: (7). Hanacsek Attilát nehéz feladat elé állították a csapatok és a körülmények. A szakadó esõben nyolc sárga lapot és egy pirosat mutatott fel. Döntéseinek többsége nem kérdõjelezhetõ meg, ám a fehérváriak számon kérik rajta a tatabányaiak számára megítélt 11-es jogosságát. Higgyünk a bírónak, hiszen akcióközelben volt, s végül a büntetõ a Videoton szempontjából nem befolyásolt semmit.

15. perc: A balösszekötõ helyén cselezgetõ Molnár Balázs a Vilotics mellett középen kilépõ Vincze Istvánhoz emelte a labdát, a tatabányai csatár tizenegy méterrõl kapásból kapura lõtt, ám Milintének nem okozott gondot az, hogy magához ölelje középre hulló labdát.

29. perc: Hornyák Vendel buktatta hátulról Kovács Attilát, amiért megkapta második sárga lapját és a mellé járó pirosat is.

31. perc: Zombori cselezett középen, a kaputól húsz méterre, majd a tizenhatos jobb oldalán helyezkedõ Földeshez passzolt, aki jobbal, nyolc méterrõl kapásból lõtte a labdát a bal alsó sarok felé, de Gelei vetõdve hárított.

41. perc: Obradovics vezette fel a labdát középen, majd tizenhét méterrõl jobbal célozta meg a fehérvári kaput, a vizes talajon megcsúszó s felpattanó labda megzavarta Milintét. A fehérvári kapus nem tudott hárítani, az ötösön belülre érkezõ Vincze István azonban elcsúszott a lövés pillanatában, így Milinte végül ráugorhatott a labdára.

45. perc: Zombori ugratta ki a balösszekötõ helyén Földest, aki betört a tizenhatoson belülre, egy testcsellel becsapta a kifutó Geleit, elvitte mellette a labdát, majd tíz méterrõl ballal, éles szögbõl az üresen maradt kapu közepébe gurított.

1-0

56. perc: Németh Tamás passzolt középre a bal oldalról a tizenhatos elõterébe, ahol Földes és Csernijenko helyezkedett. Az ukrán csatár szinte elvette a labdát társa elõl, és jobb lábbal célba vette Gelei kapuját, ám rosszul sikerült kísérlete után a hálóõr magabiztosan ölelte magához a kapu közepe felé tartó labdát.

71. perc: Vilotics próbálta meg a Videoton tizenhatosának bal oldalán szerelni Vinczét, aki egy cselt akart csinálni a védõvel szemben, aztán látványos mozdulattal elesett. Hanacsek játékvezetõ a védõ és a fehérvári szurkolók óriási meglepetésére tizenegyest ítélt. A büntetõt a sértett végezte el, ballal a jobb alsó sarkot célozta meg, ám gyenge lövése után Milinte vetõdve oldalra ütötte a labdát.

75. perc: Szalai Tamás jobbról középre adott, az érkezõ Földes a tizenegyes pontnál átlépte a labdát, a balról érkezõ Németh Tamás kapásból ballal lõhetett, a jobb alsó sarok felé tartó labdát Gelei megfogta.

Ritka az olyan eset, amikor egy csapat szívesebben futballozik idegenben, mint saját otthonában. Nos, a vasárnap délutáni találkozó elõtt Ferling Béla a Lombard edzõje nem titkolta, õ bizony csöppet sem bánja, hogy nem odahaza kell pályára lépniük az elsõ tavaszi játéknapon. Tatabányán ugyanis pénteken még hozzávetõleg tizenöt centis hó fedte be a pályát, majd a hirtelen olvadás nyomán a játéktér inkább idézte a lápvilágot, semmint egy futballpályát. „Egész tavaszra tönkretettük volna a füvet, ha odahaza kell kezdenünk" - magyarázta a tréner, aki kissé karikás szemekkel álldogált a mérkõzés elõtt az öltözõfolyosón. Mint kiderült, Ferlingnek igencsak mozgalmas éjszakája volt. A várgesztesi edzõtáborban Sándor Imre gyúróra heves vesegörcs tört rá, az örökifjú masszõrt kórházba kellett szállítani, szerencsére néhány injekció nyomán „természetes úton" rendezõdött a probléma, s a közkedvelt Tubi a csapattal tarthatott Székesfehérvárra.

A sóstói stadion vendégöltözõjében így ismert kezek masszírozták az összecsapás elõtt a Lombard-futballistákat, akik láthatóan alaposan megtervezett stratégiával indultak csatába. A védekezésre gondosan ügyeltek, a megszerzett labdákkal pedig Nagy I Sándort keresték, aki az angol centereket idézve fejelgette le a labát a második hullámban érkezõ társaknak. A hazai oldalon felt?nt az éppen Tatabányáról a Videotonhoz került Kovács Attila aktivitása, a középpályás elsõsorban a jobb szárnyat igyekezett mozgatni, de érdemi helyzetig így sem jutottak a tatabányaiak, igaz, különösebben Gelei Károlynak sem kellett idegeskednie a Lombard kapujában. Hornyák Vendel gyors egymásutánban kétszer is elsõ fokú figyelmeztetésben részesült, a második sárga után kénytelen volt az öltözõbe vonulni. A létszámfölény ellenére a hazaiak nem rontottak ellenfelükre, engedték a Lombard kalandozásait, hogy aztán gyors ellencsapásokkal igyekezzenek szétzilálni a foghíjassá vált tatabányai védelmet. Az elsõ félidõ végén az idõközben eleredt esõtõl csúszóssá vált pályán Földes Gábor megtalálta a rést, s a góllal megadta a második félidõ alaphangját.

A folytatásra a vendégek szakvezetõje, Kiprich József visszavonta Molnár Balázst az eredetileg öt nemzetiség? (magyar, szlovákiai, brazil, orosz és jugoszláv futballistákat) felvonultató fedezetsorból a védelembe, ettõl viszont a Lombard középpályája vált könnyebben átjárhatóvá, azaz a párharcok javát a tatabányai tizenhatos elõterében vívták meg. A fehérváriak harci kedvére nem lehetett panasz, de rengeteg volt a hazai oldalon az elrontott passz, emiatt a labdabirtoklási fölénynek gyakorlati haszna nemigen volt. A látogatók erejét javarészt a rombolás kötötte le, az építkezésre kevés energiájuk maradt, egy vitatott szituációban mégis kaptak egy esélyt a pontmentésre, de az amúgy biztos ítélet-végrehajtóként számon tartott Vincze István elrontotta a büntetõt. Ennek ellenére a hajrában is próbálkozgatott még a Tatabánya, ám ziccerhelyzete a másik kapunál Földesnek akadt, õ azonban másodszor már nem tudott betalálni Gelei kapujába. Nem véletlen tehát, hogy a hazai publikum a végjátékban már elsõsorban nem a játékot figyelte, hanem Hanacsek Attila játékvezetõt kapacitálta, hogy még azelõtt vessen véget a meccsnek, mielõtt netán egy kósza ellenakció kellemetlen helyzetbe hozná a Videoton csapatát...

MESTERMÉRLEG

- Idegesen, kapkodva futballoztunk, és az sem nyugtatta meg a csapatot, hogy a kiállítás nyomán emberelõnybe kerültünk. Számtalan ziccert rontottunk el, és ez bizony megbosszulhatta volna magát. A helyzetek jobb kihasználásával korábban eldönthettük volna a mérkõzés sorsát, így azonban még a szerencsére is szükségünk volt akkor, amikor az egyébként megítélésem szerint jogtalan tizenegyest Milinte kivédte. A gyõzelmünk ellenére azt kell mondanom, hogy tudunk ennél sokkal jobban is játszani.

CSONGRÁDI FERENC

a Videoton edzõje

- Hornyák Vendel értelmetlen kiállításával hátrányba hozta a csapatot, ám tíz emberrel sem futballoztunk rosszul. Adódtak lehetõségeink is, így érzésem szerint a döntetlen igazságosabb lett volna.

KIPRICH JÓZSEF

a Lombard edzõje

Fény és Árnyék

Fény

Milinte Árpád, a székesfehérváriak kapusa nem sokat dolgozott vasárnap késõ délután. Igazából csak egyszer kellett bemutatnia, hogy jó képesség? kapus, ám ekkor nem is okozott csalódást, hiszen bravúrral hárította a góllövõlista élmezõnyéhez tartozó Vincze István büntetõjét. A másik oldalon kollégája, Gelei Károly is sokat tett csapatáért, igaz, õt folyamatosan játékban tartották a fehérváriak.

Árnyék

Szabálytalankodni minden labdarúgó szokott. Még az is megesik, hogy a játékos önmagáról megfeledkezvén, teljesen fölöslegesen teszi ezt. Hornyák Vendellel, a tatabányaiak tar védõjével kétszer esett meg az a csúfság, hogy teljesen oktondi szabálytalanságokat követett el. Elõbb saját kapujától igen távol volt feleslegesen durva, majd a Videoton térfelének közepén szerelt sárga lapot érõen, szabálytalanul. Ezzel elõnyös helyzetbe hozta a Videotont.

Fehérvárra érkezik a brazil trió

A székesfehérváriak bajnoki nyitányára nagyon sokan voltak kíváncsiak. Köztük a romániai elsõ osztályban szereplõ FC Bihor edzõje, Ioan Andona. A szomszédos országból érkezett szakvezetõ információink szerint két magyar játékost szeretne csapatához csábítani. A tatabányaiak nem tudtak semmit a megfigyelõ érkezésérõl, a hazaiak is csak arról értesültek, hogy érkezett valaki, aki kíváncsi néhány labdarúgóra...

Két másik vendéget a román szakembernél is jobban várnak a hazaiak.

Hétfõn délelõtt megérkezik Brazíliából Julinho és Leo - a két brazil futballistával egy plusz egy éves szerzõdést kötött a fehérvári klub. Kedden érkezik a harmadik dél-amerikai légiós, Vander, az szerzõdése két évig lesz érvényben."

Csak annyit fűznék hozzá,hogy SzalaiTamás szerintem min. 6-ost kaphatna,meglepően jól játszott,ill. remélem hogy a románok SzalaiCs-t is jönnek megfigyelni...

fcf Creative Commons License 2001.03.04 0 0 2543
A meccsel kapcsolatban csak annyit,hogy tényleg lehetett volna kényelmesen 3-0 v. 4-0 is,de szerintem a helyzetkihasználásunkat leszámitva nem volt rossz a játékunk,szerintem képesek lesznek felszivni magukat a játékosok az MTK ellen,és ráadásul Kiskapusi is visszatér SzalaiCs. helyére...

The_Evil!

Nézd csak meg közelebbről a mai meccs belépőjét,valahol a Lombard "A" betűje alatt...!
Ismerős neked aki ott áll? :))))
(meg nekem aki mellette... :))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!