Kedves vidéki (Kecskemét közeli) Hammond szerető emberek!
Kecskeméten a Kilele Cafeban orgonás trió (énekesnővel kiegészítve) zenél csütörtök esténként. Ha bárki egy szemernyi indíttatást érez, jöjjön feltétlen. A zene és a hangulat remek, belépő nincs. Swing, funk, jazz szól, jam lehetőség is van. :)
Szombat este 21.00-tól Kéknyúl trióskodunk, vendégünk pedig régi kedves gitáros kollegánk lesz, Zádor Tamás. Belépő 500 Ft, de ez ne rettentsen el senkit. Remek koncertnek ígérkezik egy olyan helyszínen, ami talán az egyetlen kocsma, ahol a zene a fontos.
Igen, ezt már régebben említetted, de akkor még titokzatosabb voltál. Mit lehet kezdeni ennyi Hammonddal? Birtokolni, szervizelni, esetleg forgalmazni?
Van minden szép és jó. Tavaly dél Németországban ezen az alagsori gyár-raktárfolyosón és csatlakozó helyiségekben 30 B3-ast és 60 lezlit találtam. (10 B3, 10 C3, 10 A100 + pár X77, M3, Rt3, néhány tranyós lezli is előfordult) B3-asok közül első generációs 1955-ös, 1961-es, 1968-as, 1975-ös pl. A100-asokból amerikai A100, A101, A102, A105, angol, német billentyűfedeles. C3-ból díszes, sima, meg C3-má rövidített Rt3. Meg Bertramos hordozható B3, Trek-II belsőséggel. Szóval az egész komplett nagy generáció. Viszont nem volt A modellje B3-asítva! :-) (Könnyebb mint a Bertram!)
Volt már Szegeden Rhoda Scott, James Taylor és legutóbb Dr Lonnie Smith. Kár hogy most nem lép föl egy neves Hammond-orgonista. (vagy csak nem vettem észre? :-)
Csak jelzés szintjén, a Roland VK88 a legújabb Roland árlista alapján ~1,9 millió forint csak mert diófa borítású, a 25 pedálos PK25 láébbasszus hozzá önmagában!!!1,08 millió és + 200e. az orgonapad. :D
Nagyon klassz film. Ámbár meg is jegyeztem hogy az új New B3 tök értelmetlen.
Nagy, nehéz és drága, ráadásul sokkal rosszabb a hangja, játszhatósága az eredetihez képest.
Ha fontos a méret és súly, akkor a modern kétmanuálosok. Hamichord, Key-B Duo, Nord C2D és ha nem is fullos a felület de a sokoldalúsága miatt az SK2.
Jó lenne kipróbálni a 45 kilós új Parit. Igaz, az már nehezebb, viszont mennyire szellős a hangja a digitálisokhoz képest? Vagy az is pontszerűen az ember homlokát böki?