András nevel és nevelt 5 gyereket. Ebből 2 a sajátja, és a feleségétől van. Kettő félreqból származik. Egyszer ő qrt félre egyszer meg a felesége. Ezenkívül egyszer a barátnője qrt félre, és az lesz az 5.
Rég volt már Hoffer Misi, meg Lutz Tamara, kellett valaki, hogy "political correct" legyen a sorozat.
Nyominak így tulajdonképpen négy apja van most már (egy hivatalos, egy mostoha, egy vérszerinti, meg a vér szerintinek a párja mint "tiszteletbeli"). ;)
Volt egy olyan érzésem, hogy Tudorsi amint felmérte Vermes jónak kinéző anyagi helyzetét, alaposan elgondolkodott egy esetleges " közös szebb jövőn". Aztán jött a hidegzuhany, hogy meleg...Nem volt rossz:-)
Esküszöm, a mai rész kurvajó volt. A homokos zabigyerekgyártó, meg a tinire rámozduló amorózó. Meg a gyilkostekintetű kávézótulaj, no és a joggal kiboruló építészbáty. Jó volt, na!
Hát azért az életben lehet nem próbálnék meg intrikálni az ellen akinek olyan adu van a kezében amivel Zsadányiék mellé kerülhetnék egy-két évre... Legalábbis ha egy sima lelépéssel egyszerűbben megoldhatom a dolgot.
És tipikusan hasonlít a menete ahhoz amit vizso leírt. Mi lenne ha azt mondaná Vermes, hogy jöjjön beszéljük meg egy kávé mellett és kiderülne az igazság. Nem inkább húzzák ezt a részt is még vagy 5 hétig.
A pasi tagadta, hogy húga lenne, de Noémi beszállt a liftbe miközben leszemetezte. Azután egy épületből jött ki, Tibi bácsi rohant utána, megkérdezte az anyukája nevét, bizonygatva, hogy sosem erőszakolt meg senkit, és húga sincs, de Noémi elrobogott.
A tengapinak legelejét nem láttam. Az előző úgy végződött, hogy Újnyomi leugatta a Vermes fejét. A mostaninak ez elején volt valami folytatása, vagy mindjárt Andrettó/Júlia nagyjelenettel csaptak a lecsóba? És ránk van bízva, hogy Újnyomi - mint ki jól végezte dolgát - elegánsan távozik a tett színhelyéről, miközben a másik kettő a leesett állát keresgeti?
Itt mindenki nagggggyon hüjeeee. Erről szól az egész sorozat. Egyszerű megoldások helyett azért választják a bonyolult, idióta változatokat, hogy aztán lehessen egy hétig húzni azt, ami egy normális állampolgárnak 5 percig tart. De itt mindenki teljesen "nooooormális".
Egy definíció - régen hallottam, s nem is tudom, ki mondta:
A szappanopera az a műfaj, amelyben 3 napig tart átmenni egyik szobából a másikba.
Hülye az Erik. Nyugodtan elmondhatná Nórának, hogy mi történt. Mert ha Miki bekasztliztatná, és Nóra megtudja, akkor Nóra úgyis kidobná a Mikit. Ezért nem merné megcsinálni. Nem igaz, hogy ennyire hülye az Erik.
Botond működésbe hozza Zsolt apai ösztöneit. Vajon András rájön, milyen játékot játszik Miklós Emmával? Orsolya először találkozik Tiborral majdnem húsz év után.
Nem szoktam Barátok közt ügyben véleményt nyilvánitani, de amit ez a Noémi levágott az előbb, annyira életszerűtlen. Hogy nincs a stábban egy ember, aki szólna,hogy: Gyerekek, azért ez túlzás. Úgy letolta azt az embert, hogy az már szánalom a négyzeten.
Tényleg Tildát elfelejtettem! Pedig az is milyen volt, hogy feltüzelte Magdi-anyus, Erik ellen, ne parancsolgasson neki, ne hagyja, holott szegény Erik csak nem akar odaköltözni ahol azelőtt a férjével volt.
Nyuszika meg tök jól tud bandzsítani a kamerába, mikor TrógErik el akar húzni onnan, ahol nagyanyus már a dédanyus szerepen is agyal - ahogy még Cápali esetében sem - ZsóFika meg most már egy fokkal normálisabban néz ki, mint korábban, még ha most elég erőteljesen a Halneve Vanda imázsra is hajaz...
Mindezt úgy mondom, hogy az újraindulás óta ez volt a második epizód, amelyet láttam, mert majd' minden estére akad kellemesebb programom... ;-)
Kinga sírdogál, Vili bácsi bemagyarázza neki, hogy Gézának rögtön megjön az esze, ne aggódjon, végre visszamegy dolgozni, András korán örült, mert kislánya megingott a befektetés ügyében, Miklós agyal nagyon, Juli megmondja Andrásnak hogy terhes a volt férjétől, és a hülyegyerek a végén lecseszi a munkahelyén Tibi bácsit.
Nemtom mért vagytok elégedetlenek. Szerintem mióta újNyomi megjelent, folyamatosan be van építve a humor a sorozatba azzal, ahogy édesded-cuki-pöszén szöntyörögve próbál ordítozni és indulatosnak tűnni, és még az iszonyatosra vágott feje sem segít azon, hogy úgy nézzen ki, mint egy pattogó fehéregér.
Szerintem a pasi inkább drogelvonóra fog jelentkezni, mondván, hogy szörnyű abszurd látomásai támadnak fényes délután az irodában.
Orsi azt hazudta, hogy megerőszakolta Tibi, ha jól rémlik. Vagy ezt következtette ki Noémi, amit Orsi helybenhagyott. Már nem emlékszem pontosan. Noémi nagymamája meg azt mondta, hogy Tibi, Orsi bátyja. Pedig akkor éppen nem volt zárlatos az agya. Így szerintem az lehet, hogy ezt kamuzták a nagyinak, mármint, hogy Tibi Orsi bátyja, amikor Orsi elvette Leventét. De szerintem a nagyi nem tud erőszakolásról.
Bartának IRL nem 2 fia van? Détár Enikő mintha ezt mondta volna, amikor úgy nézett ki, hogy szétmegy a házasságuk. Régen volt, nem emlékszem, csak valahogy ez rémlik.
R. Kárpáti Péter hétvégén Nagykőrösön járt és elárulta a nagyközönségnek, hogy Bartának ez az új kiscsaj tényleg a lánya! Szóval ne agyaljatok rajta tovább!
na én is pont rájuk kettejükre gondoltam. :-) a nagyi nyilván visszament az otthonba, miután teljesítette szerepét, miszerint megtudtuk tőle, hogy titkosTibi a zorsi bátyja.
Cecei Éva nagyasszony változatlanul Csirkefatert boldogítja Szegeden, vagy környékén. Ami a többieket illeti: most éppen a Kanga-elrablása, Zsuzsa-kinek-adja-el-a-tulajdonrészét és Juli-terhes vonulatok vannak műsoron (bár tegnap én sem láttam), ezért több érdekfeszítő probléma már sok lenne a lelkes publikumnak. Többiek tehát diszkréten homályba maradnak.
Múlt héten (szerencsére) az Őrség csodás tájain múlattam az időt - kései nyaralás - most pedig szobafestők szórakoztatják kis családomat, így nem minden nap jutok tévéhez. Örvendek, ha mind élnek és virulnak. Csak érdeklődtem.
Drága jó Claudiánk, a hiper-szuper üzletasszony igen testhezálló sort kapott a szövegkönyvben...
De lehet, hogy én vagyok maradi: szerintem egy kisbabát / gyereket (fel)nevelni szoktak, nem pedig menedzselni. (Amit Cl. szerint Juli nem tudna megtenni.)
Képesek voltak, csak a benzines kanna amin az ujjlenyomat volt a Dunában kötött ki. Így lett ismeretlen a tettes.
A Kinga történetben meg az a hülyeség, hogy ha a vallomások alapján döntenek, hogy lesz e vádemelés akkor valószínűleg Kingának lesz igaza. Ha meg helyszínelnek akkor esetleg nem. Bár a legegyszerűbb lenne Kingának azt mondani, hogy mentem az autóval miközben rettegtem s ripsz-ropsz az autó előtt termett egy emberrabló. Sajnos nem tudtam lefékezni így hát megállás nélkül tovább hajtottam.
Tényleg az feltűnt valakinek, hogy amikor Kinga megérkezett a Mátyás térre akkor anyus éppen vásárolni ment a cvekkerrel. Azért nem aggódta magát agyon...
totál nem fontos, de emlékeim szerint vagy egy napig (vagy ameddig tartott az egész) folyamatosan halállal fenyegette, ráadásul egyszer már meglepetésszerűen felkelt a manus egy tégla lefejeléséből, nem csodálom, ha Kanga nem akarta nagyon nézegetni, meg forgatni, meghát ha asse tudta, a mobillal pin-kód nélkül is mentőt hívni... asszem, nekem is az lett volna a biztonságos távolság, ha már hazaértem. :-) nna, még a végén elmegyek ügyvédnek...
Korábban, amikor Ákos felgyújtotta a Night-Clubot, akkor még ott volt Lesli Walley. De tudott arra rájönni, hogy Ákos szándékosan égette el a kezét, hogy ne tudjanak ujjlenyomatot venni tőle. És nem voltak képesek megvárni a gyógyulást, így ismeretlen tettesként lett elkönyvelve, és gondolom felvettek egy csomó biztosítási pénzt.
hát egyrészt mittomén, de a logika aztat mondja nekem, ha önvédelemből elgázolta (amennyire tudom ez csak akkor áll meg, ha halállal fenyegették, mert az arányosság számít, ilyen perverz helyzetekben is, sőt a menekülési kötelesség is), akkor illik bejelenteni a zsaruknak, akár még mentőt is hívni hozzá (még ha biztonságos távolságból is)...
de van itten egy barát, aki jobban érti az ilyen csavaros pösti dolgokat
vajon amikor a manus elesett (vagy K. fellökte - ki tudná azt bizonyítani?) és beverte a fejét a téglába, akkor is kötelezően le kellett volna ápolnia?
az, hogy elgázolta, önvédelem volt, hiszen fenyegette, meg is ölhette volna. szállt volna ki a kocsiból és kezdett volna el verekedni vele, csak mert akkor vannak egálban "eszközileg"??
izé, nem láttam persze, hogyan történt, de a cserbenhagyásos gázolás nem zárja ki alapból az önvédelmet? mert azt illik a helyszínen rögtön jelenteni a rendőröknek. Persze lehet, hogy a zaklatott lelkiállpotra hivatkozva a gyilkosság/emebrölés megúszható, de a kötelező segítségnyújtás elmulasztásáért még ülhet. Ha meg találnak nála egy írott zenei CD-t, akkor pláne :)
azt se értem, hogy pl. bárki az utcáról beállhat-e a pult mögé. biztos, hogy a kötényke elég, hogy meggyőzze az ÁNTSZ-t? vagy ez csak a konyhán dolgozókra vonatkozik? nem beszélve, hogy Botikának, meg Sandának semmi alkalmazási papírja, szerződése nincs, ami alapján egy munkaügyi ellenőrzéskor ugye...
csak egyet nem értek. hogy lehet az, hogy itt mindenki csak úgy fogja a más gyerekét, és magához veszi. semmi gyermekvédelem, semmi gyámügy, semmi rendőrség... egyáltalán, ismerős volt Zsoltnak a mami?
Apus kiadta a Rózsát gebinbe Botondnak, hogy szolgáljon fel addig, amíg megoldja a családi drámát, még a kis köténykét is ráadta, nagyon csinos volt. Aztán a lelkire beszélt a kisfiának, hogy ne legyen már ekkora hülye, bazmeg, tessék újra összeállni Kingával. Aztán futott a csajhoz is, aki éppen felmosott (sminkben, topban, farmerben, ahogy mindenki szokott), de úgy ki volt borulva, hogy még a felmosónyelet is eltörte (összebicsaklott a kezében az a műanyag szar.) Ettől annyira megrémült, hogy tegeződni kezdett Vilibával, aki tájékoztatta a fejleményekről, illetve, hogy hiába beszél ennek a busafejű gyereknek, nem megy vele semmire, de majd lesz valahogy. Közben Anyus rémülten konstatálta, hogy Botond van a fedélzeten a Rózsában, és rögtön kiókumlálta, hogy őt már megint kihagyják mindenből, felháborító, mérgesen elment wc-t takarítani. Később beállítottak a rendőrök (honnan van ezeknek ennyi benzinkeretük autózni, mérnem az ügyfelet rángatják be az őrsre, nem tudom), s Kingával közölték, ki kölletik vizsgálni ezt a gázolásügyet, mert az mégsem járja, hogy csakúgy elgázoljon valakit. Kinga okos tekintetében már felsejlett a csíkos ruha és a rácsok képe.
Emmához beállított egy fess pénzügyi tanácsadó, aki jól megszakértette, hogy érdemes-e e megvenni a Berényi Kft.-t, ebből annyit mutattak, elmagyarázta neki, hogy a családi cégekben előny, hogy a családtagok megbízhatnak egymásban, ugyanakkor ők tudnak a legjobban összeveszni is. Ezért megérte drága pénzért kihívni házhoz. Eközben András magukra hagyta, hogy ne befolyásolja a beszélgetést. Aztán mikor visszatért, a szakértő úr meg lelépett, Emma közölte döntését, ad kölcsön pénzt az apunak, s ketten hódítják meg a magyar építőipari piacot, volt öröm meg boldogság.
Júlia elment az orvoshó’, Klau szigorú felügyelete mellett, persze a folyosón azonnal találkozott egy boldog anyukával és a ducimuci karonülő gyermekével, szem fátyolos, hang bennakad, rutinos BK-néző a sportoldalra lapoz az újságban, vagy kimegy még egy sörért, tudható, hogy nem fogja elvetetni a csimotáját. Így is lett, bár Klau tett néhány kötelező kört, hiába.
Zsufi, miután úgy tudta, Barta véglegesen megszabadul az állítólagos leányától, izgi programmal készült estére, felvett egy vadító selyem köntöst, és mint egy becsomagolt ajándék, várta kedvesét a nappaliban a kanapén, kibontásra várva. Azonban Zsolt közben ugye szembesült, milyen helyre küldené vissza lányt (alkesz anya, lerobbant lakás), mégis úgy döntött, további határozathozatalig náluk marad a csaj, így elmaradt a lepedőgyűrés, Zsófi arca nem kicsit volt megnyúlva.
Ha valamire rosszul emlékeztem, kérem senki se fárassza magát, hogy kijavítja. :))
Szem fennakad, szó bentragad...upsz, ez plágium :) Inkább akusztikusan élveztem a BK-t, mert közben gyermekeim lefekvését irányítottam. De vannak oly ügyi topictársak, akik be tudnak másolni képeket :))))
Nem egészen. Mert a bácsinál be kellett jutni a kertbe, 2 vagy 3 (!)kerítésen át, mire odaért az áramhoz. Ilyen elven az E-On-t is le lehetne csukni, ha valaki felmászik az oszlopra. És nincs minden oszlopon halálfejes tábla. Egyszerűen nem kell felmászni! Ott meg egyszerűen nem kellett volna bemászni, mert ha véletlenül ér hozzá az első kerítéshez, akkor semmi gond, mert abban nincs áram.
(Részemről befejeztem a bácsi ügyének elemzését, mert arra van elég másik topik.)
Na kérem, amit én láttam: okostaxis sírdogál,hogy nem ő a nagy megmentő, ezért lassan kolostorba vonul. Mindenki győzködi, hogy nem kéne. Juliska olyan angyalcsináló helyre megy, ahol vannak pici babák...naná, hogy megtartja. Majd el is mondja a magtalannak, hogy az extől várandós. A pénzügyi tanácsadó röpke idő után közli, hogy tuti az üzlet, így magtalan lesz a befutó a lányánál. Kertészék meg vettek 4 kiló hagymát(lásd lentebb). A rendőrök meg Kangát kérdezgetik, mert a szegény emberrabló azt mondtam hogy a szőke nő DIREKT gázolta el. Részemről ennyi :) Ha szép rend lett a pincédben, akkor megérte kihagyni.
Nem pont ugyanaz. A bácsikánál hiányzott a közvetlen fenyegetés amikor a drótot kifeszítette és az áramot belevezette. Kingánál meg a Pálos már készült őt kirángatni a kocsiból. Az egyik jogos védelem, a másik emberölés.
Mesélje már el valaki légyszi, mi volt tegnap! Nehem látttaaaaam. Pincét pakoltam helyette, ugye megérdemlem a beszámolót?
Mi ez a visszakozás? Hogyan? Miért? (Azon kívül, hogy Júlia már nem tudta volna retiküllel takargatni és muszáj volt beleírni?) Andrettó mit szólt? Mi van már Kangával? Géjzuval az idiótával? Stb.
Ezt a visszakozom az abortusztól eset már megvolt egyszer Pandával, mint ahogy eszelős emberrabló is volt már Vadász Feri apja személyében. A történelem mindig ismétli önmagát, vagy csak a sztorilájnerek?
Mit szólnátok egy kis sült hagymakarikához az esti filmhez?? Nagy a család, meg hátha beugrik még valaki :) A rendőrös vonal azért gáz, mert 1. körben hagyták, hogy Manyus elzavarja őket, ilyen csak a Bk-ban lehetséges. Kérdezném: így Kangának lett látlelete?Azzal azért nem szoktak napokat várni.
Kinga esete ugyanaz, mint azé a bácsié, aki csak az uborkáját szerette volna megvédeni... több éves szívatás elviselése után életfogytigra lecsukás a jutalma...
Pár résszel korábban mondta Tilda, hogy befőzni fog vagy el akar rakni valamit. Lehet csinál egy mázsa lecsót és lefagyasztja.
Inkább azt mondja meg nekem valaki aki ért hozzá, hogy egy ilyen pénzügyi tanácsadás tényleg így zajlik? Mert szerintem ahhoz, hogy el tudja dönteni valami szakember, hogy a vállalkozás jövedelmező e gondolom át kell nézni az utolsó öt év mérlegét, eredménykimutatását stb., stb., és erre nem hiszem, hogy elég lenne 1 vagy két óra. De lehet, hogy csak én misztifikálom túl a dolgot.
Nade akkor is teljesen életszerűtlen 4 kiló hagymát venni, hát ketten vannak rá, háború sincs, pincében sem tartják, két hét múlva az egész kicsírázik, aztán lehet kidobni.
Nade hogy mindenki azonnal indul az akasztófa alá, ha valamiért előveszi a rendőrség...
Én nem tudom, hogy van ez, ha szándékosan ütötte el, akkor elképzelhető, hogy a rendőrségnek nyomoznia kell, aztán majd a bíróság eldönti, hogy arányos volt e a védekezés a veszéllyel. És hát nyilván igen.
Ez jól bevált rendőrségi fogás, hogy "nem gyanúsított, csak tanú, csak pár kérdésünk van".... naná, merthogy a tanút igazmondási kötelezettség terheli, a gyanúsítottat meg nem...
Én annyira megértem Gézát! Nem válaszolt neki Kinga egyértelműen, hogy megdugta-e Pálos. Vagy háromszor rá kellett kérdeznie. Még jó hogy kirugta ezután.
Azt láttam...illetve csak azt láttam :( Elgondolkoztam a tolerancián...milyen kétélű dolog. Mi fogadjuk el az a betérők véleményét, de ő nem fogadja el a miénket?! Na, mindegy, remélem itt a vége és jönnek a jó kis fikázós, bocsi: kritikus kommentek!!!
Csak nagyon halkan kérdezném: nem lehetne a régi stílusban kommentálni a barit?? Nekem az jelentett felüdülést :) Semmit nem tudok az okos gézataxis lelki válságáról!!!!
"Armand szerepében a televíziók képernyőjéről már jól ismert ifjú művész, Dósa Mátyás látható. Őszintén megmondom, voltak fenntartásaim vele kapcsolatban és kellemesen meglepődtem. Tiszta, bár nem világrengető az énekhangja és meggyőző alakítást nyújtott. Kíváncsian várom, hogyan fejlődik tovább, némi emberesedés ráfér mind testben, mint hangban, de kifejezetten ígéretes ifjú reménység, jót tehet neki, hogy egy vidéki színházhoz szerződött és szerepek sorát kapja."
És honnan értesültél Csóka bá" (boles) szándékáról, hogy be szeretné tenni legújabb szösszenetét? Esetleg kérd meg az informátorodat, hogy küldjék át neked mailben, aztán bemásolod Csóka bá' nevében, ahogy boles szokta. De gondolom, menne ez egyszerűbben is.
Igen, és mindjárt beszkenneli nekünk a hat doktori diplomáját, az öt nyelvvizsgájátt, az IQ-s tanúsítványát és még ki tudja mit még és tényleg a végén mi fogjuk elszégyellni magunkat... :P
nem baj drágáim, lassan zár a kocsma a Chulakon, ozt jön a kopasz fekete félisten (na jó, mostanában már nem annyira kopasz...) és kizavar mindenkit az erdőből :)
Jajj, drágám, ne gondold, hogy egy bizonyos IQ szint alatti emberek gondolatait nem látjuk át kapásból, mégha nem is mindig aszerint válaszolunk. Nem akartalak rögtön azzal minősíteni, hogy te kevés vagy ahhoz, hogy az én hozzászólásaimról el tudd dönteni, hogy melyik komoly, melyik vicc és melyik provokáció. Tudom, hogy te azt akartad közölni, hogy én akkor vagyok mosolyogni való (értsd szánalmas) amikor komolyan beszélek. Csakhogy te azt nem is sejted, hogy én mikor beszélek komolyan. Megérthetted volna mindezt abból az egy mondatból, amit írtam, de gondoltam, hogy nem fogod. Azért is írtam csak annyit.
Ismered azoknak a kifejezéseknek a jelentését, amit leírtál? Az általad felsorolt kombinatorikai típuspéldák közül a permutáció pl. nehezen vágna ide. A variáció közül főleg az ismétléses OK, a kombináció - mivel abban nincs sorrend - megint csak nehezen alkalmazható egy szekvenciális cselekménysorban.
Még az is lehet, hogy Csákányi volt. Ha tudnál olvasni, nem beszélnél hülyeségeket. Azt írtam, érdemes Dósa Matyi előadásában is meghallgatni, persze nem nektek.
Eltekintve attól az "apróságtól", hogy ez Csákányi László klasszikusa, szinte rendben is lenne a dolog... (78as bakeliten meg is van, vitatkozhatunk róla...)
De te nyilvá úgy gondolod, ez a dal D.M. előadásában került végre a helyére, eddig mindenki más csak egy lépcsőfok volt a kiteljesedéshez.
tekintve, hogy ez az egyetlen érdemi hozzászólás az éppen aktuális, X-edik nagy kereszteshadjárat közepette, gondótam reagálok. Nem írták eztet jobban sohasemnem. Csak akkor még frissek (na jó, ebben a sorozatban frissek) voltak a fordulatok, most meg már csak variációk, kombinációk meg permutációk akadnak... ez a fő baj a szappanokkal, messze túlélik az "élettartalmukat"
A topicnyitó. Elég nagy betűvel írtam, azt hittem, ezt te is el tudod olvasni. Viszont miért csinálsz segget a szádból? Lásd 136477 hsz. Én nem szóltam hozzád, így neked sem illett volna.
Sajnos még nem volt időm elolvasni az egész fórumot. :D mivel még csak egy éve regiztem és egyébként is csak néha nézek ide be... Tudod nálam úgy megy ez a dolog, hogy elolvasom az előttem szóló hozzászólásokat, ha írni szeretnék egy olyan topikba, amely felkeltette az érdeklődésemet. Ha például a kedvenc íróm topikjába szeretnék írni, akkor megnézem, hogy mi is éppen a téma, mik a vélemények stb. Ha látok olyan írásokat, amelyekkel én is egyetértek, akkor hozzászólok a dologhoz. Ha pedig azt látom, hogy mindenki utálja azt, akit én favorizálok, akkor inkább hagyom a dolgot. Lehet persze vitatkozni, de nem érdemes szerintem rögtön kötözködéssel kezdeni... Amit te leírtál azzal az a gond, hogy mi itt nem vagyunk barátok, legalábbis mindnyájan biztosan nem, csak itt "pletykálkodunk" ha így jobban tetszik. Az pedig nem a mi hibánk, hogy hét éve még (fogjuk rá) jobban megcsinálták a BK-t, mint most...
Ha te meghívod a házadba a barátaidat, mit fogsz gondolni róluk, ha egy idő után, mikor néhány új vendég érkezik, azok átveszik a társalgás irányítását, egyszer csak megváltozik a hangnem, s elkezdik fikázni a házadat, gyerekeidet, borodat... S mikor az egyik vendég figyelmezteti őket, hogy ezt mégse kéne, őt parasztozzák le, mit képzel, itt fikázni illik, nem dicsérni.
"Kérés: akik fikázni kívánják a BK-t, maradjanak a Barátok Közt a magyar Dallas c. topicnál. Azok pedig, akik ott is fankodtak, hát itt is sok szeretettel vannak látva."
Tudsz olvasni? Olvasd el a topic címét. Ti fikázók vagytok itt a nemkívánatos személyek. Ja, hogy képtelenek voltatok nyitni magatoknak egy "BK fkázó Club" topicot és elleptétek ezt? Ez csak a ti szegénységi bizonyítványotok.
Te, figyi ezt nem kéne. Ez egy fikázós topik és ha nem Matyikát nyomatnád akkor sem kéne. Semelyik BK szereplő imádása nem helyénvaló ebben a topikban. Ha nem tetszik hogy Tónit (is) utáltuk mint a szar akkor ne gyere ide, nem muszáj ahogy konfrontálódni sem.
Ma meghallgattam újra Dósa Matyi CD-jét. Hát bizony a Mások vittek... se egy gagyi mulatós nóta, ahogy itt próbálták beállítani egyesek. Sőt, ami Jimmynél ripacskodás volt, az Matyi előadásában élvezetes dal. És bizony mind jobb, mint az eredeti! Szenzációs hangja van ennek a srácnak! Aki nem hallotta énekelni, csak beszélni, el sem hinné, hogy ilyenre képes.
Ez egyáltalán nem természetellenes, Géza jelleméből fakad. Vannak ilyen lúzerek. Nem azért, de nem is tudom elképzelni, hogy Magdusnak normális gyereke legyen, mellette csak elkorcsosulni lehetett. A forgatókönyvírók most ráadásul nagyon ügyesen felhasználták azt a momentumot, hogy zsolt nemrég milyen vagányul megmentette Zsófit.
Mármár kezdem azt hinni, hogy nem tudnak előrukkolni az eddigieknél természetellenesebb megnyilvánulásokkal. De most Gézának sikerült, mennyire magától értetődő, hogy egy trauma után az ember a párjának nem támaszt nyújt, hanem sértett büszkeségre hivatkozva magára hagyja...
(Nem mély) fájdalommal tudatom, hogy a Barátok Közt sorozat iránti érdeklődésünk csütörtökön végérvényesen kihunyt. Temetését (tekintettel a szeptemberben szokatlan hőségre is) még aznap, szűk családi körben megtartottuk. Részvétnyilvánításokat, gyásztáviratokat, koszorúkat kérjük, mellőzni szíveskedjetek.
biztos nem lesz, mivel a színésznő IRL is terhes és azt hiszem a Blikk szaklap öles betűkkel hozta múlt héten, hogy beleírják a sorozatba a terhességét.
Szerintem IRL mennie kell, de ha abortusz lenne, akkor az nem tart hosszú ideig, így ki kellene találni valamilyen más sztorit, hogy menjen. Meg ha IRL terhes, akkor miért pont abortuszt játszatnának el vele. Kissé morbid lenne szerintem.
Kinga agyontörte magát, hogy a rendőrökhöz bemenjen. Mondjuk már az is röhejes volt, hogy Manyus kisírta, hogy ne rögtön menjenek be. Vazze ha én lettem volna a rendőr már az első belepofázásakor levágtam volna az ágyra bilincs és rendőri munka akadályozásáért fél év fogda:)
Nem túl pozitív üzenet az abortusz egy olyan szereplőtől, aki amúgy pozitív, egy olyan sorozatban, ahol a cigizés tabu és alkoholizálni is csak módjával lehet. Szerintem nem vették volna bele a dolgot, ha nem akarnák, hogy megszülessen a filmben is az IRL-gyerek. Akkor a gyerekszüés idejére elment volna pár napra Londonba Juli, és ottragadt volna valamilyen okból. (pl. baleset miatt kórházba kerül)
a port.hu-n szó sincs arról, hogy maradna terhesen a Juli illetve a bulvárlapok sem írtak erről semmit, nem biztos, hogy terhes marad a sorozatban. Nóra sem volt az amúgy meg igen.
A mammográfiát simán eladhatta volna Andrásnak is, most kábé 3 perc alatt fog megbukni vele, hogy Miklóssal meg minek kellett Balatonba bonyolódni, azt nem tudom.
Egyébként nagyon meleg lehetett azon a napon, mikor valamék tökkolomp kitalálta, hogy Géza lelkizzen azon, hogy nem ő kommandózta ki Kingát a fogságból és ezért ne aludjanak együtt. Ez valami nagyon rossz vicc.
dehogy, nem figyelsz, Timike már 11-ig tud számolni. igaz, hogy nem sokkal előtte még járni sem tudott, de ez mellékes. a lényeg, hogy ezek szerint még él.
Amúgy rég volt már ilyen, hogy két hétig 1 napot néztünk végig a Mátyás téren. Nem?
Elég érdekes az is, hogy náluk sosincsen nyár. Soha senki nem megy el nyaralni. Már a balatoni nyaralót se mutogatják és a fiatalok sem mennek fürdőzni. A tegnapi részből az is kiderül, hogy van iskola is - tehát ismét "ősz" van. Születésnap és névnap is csak elvétve 1-1 van... Timike pedig nyilván "bölcsőhalált halt", mert már őt is ezer éve nem láttuk... Nóra is csak a játékait pakolgatja naphosszat.
Ez a Gézás dolog teljesen hülyeség. Ha Kingának van egy kis esze, kialakít valami olyan helyzetet maga körül, amiből Géza győztesen és hősként jöhet ki. Egy okos nőnek tudnia kell, hogy hogyan adja vissza férje önbecsülését... NEM??? Ne kavarják már tovább a szart, mert dögunalmas, hogy már sosem jönnek össze!!!
Szerintem Júlia valamiért már nem tudja megszakíttatni a terhességet. De ennek milyen okai lehetnek? 10 hetesnek mondják és tudtommal 12 hetes koráig még meg lehet szakíttatni. De akkor hogyhogy "kénytelen elviselni"????? Ki kényszeríti rá? Az Ő döntése... Kiváncsi leszek mit hoznak ki ebből...
Vaze ha Geyza most megszaggatja köntösét, leborotválja a fejét és elvonul egy barlangba vezekelni, ahelyett hogy végre ennyi húzásnyúzás után elvenné Kangát, akkor javasolnám, gyűljünk össze páran egy szép, sötét éjszakán, és csöndesen csíptessünk herefogót a BK aktuális sztorilájnerére.
Mérai Katalin óriási pocakkal is nyughatatlan. A Barátok közt Júliája október 20-ára várja első gyermekét, ennek ellenére gőzerővel próbál egy darabot, méghozzá teljesen új szerepben – íróként és rendezőként.
- Én ülök egy széken, és nagyon okosakat próbálok mondani, úgyhogy a rendezés maga az egyáltalán nem megerőltető…Én mindig azt mondtam, hogy ezt nem én írtam, hanem valaki…volt olyan, hogy két hétig nem jutott eszembe semmi, aztán leültem, és megírtam a darabnak a kétharmadát…
Kati és párja eközben nagyon készül gyermeke fogadására is. A legtöbb ruhácskát a családból és a barátoktól örökli, de vannak darabok, amik csak rá várnak.
- Az apukája nagyon megörült neki, és rögtön elrohant, és még akkor megvette ezt a pár cipőt, én mondtam, hogy szerintem ez egy picit talán nagy lesz neki…
A leendő szülőkre még egy meglepetés vár októberben- csak akkor tudják meg, hogy a kis trónörökös fiú lesz vagy lány. Így aztán az összes vizsgálaton nagyon kellett vigyázniuk, nehogy kiderüljön a titok.
- Ő eléggé úgy fekszik, hogy szinte semmi mást nem látszik a gyerekből, csak az, hogy milyen nemű…így elég nehéz kikerülni…Csináltunk ilyen 4 dimenziós felvételt, bár nem akartuk, de féltünk, hogy a gyerek később megsértődik ránk, hogy bár volt lehetőségünk, mégse tettük meg, úgyhogy amikor az volt, hogy most jön az a rész, amit nem akarunk tudni, akkor elfordultunk…
A Barátok köztben is eljött a pillanat a héten, amikor Júlia már nem tudja tovább titkolni terhességét Klaudia előtt. Az is kiderült, hogy az apa nem más, mint Júlia volt férje, Alex. A kérdés az, mi legyen a baba sorsa?
A valóságban Kati és párja apás szülésre készülnek, és akkor döntik el, hogy hívják majd gyermeküket, amikor meglátják. A kismama és kispapa már szülésfelkészítésen is járt.
- Nagyon vicces az, hogy az apukák sokkal aktívabbak ezeken a szülésfelkészítő beszélgetéseken, mert valahogy ők jobban izgulnak ettől az egésztől. Egy nő úgy van vele, hogy ezt már nem lehet megúszni...
Mai rész tartalma: - Júlia kénytelen viselni félrelépése következményeit. - Zsoltnak feltett szándéka, hogy megszabadul Lindától. - Géza megdöbbentő bejelentést tesz.
"- Van ez a Rómeó és Júlia, aztán rögtön utána a Kakukkfészek, amiben Billy leszek, ez lesz a második szerepem amiben meghalok. Aztán csináljuk a Lúdas Matyit, amiben Matyit fogom alakitani, és most mutatjuk be a Vörös pimpellér musicalt… "
(Utánanéztem, nem a musicalt adják elő, hanem a tragédiát.)
Én erről beszéltem, ez a Zerkovitz nóta, amit Bilicsi Tivadar oly emlékezetes előadásában ismertem meg:
Tanulj meg fiacskám komédiázni tanulj meg kacagni, sírni, ha kell tanulj a rosszhoz is jó képet vágni magaddal törődj csak, más senkivel ne higgy a barátnak, hű szeretőnek ne higgy az eskünek, ne higgy soha tanulj meg fiacskám komédiázni mert minden, minden csak komédia.
Utólagos engedelmeddel (vagy nélküle) nekem 8, hogy kinek a szerzeménye, aszerint ítélem meg, hogy tetszik vagy sem. A Mások vittek... a mulatós műfaj klasszikusa, engem meg azzal ki lehetne kergetni a világból, Jimmy munkásságáról nem is beszélve. Aki ilyennel próbálkozik, annak én vevője nem leszek.
A lista alapján az a gyanúm, hogy valaki összevakart a srácnak néhány különböző stílusú számot, aztán felénekeltette vele, hogy a sokszínű tehetség jegyében szélesebb rétegeknél arathasson. Biztos bejön valakiknél, szerény személyem viszont másik halmazba tartozik.
Most megyek zokogni, olyannyira fáj, hogy szerinted vájatlan a fülem.
Jáhájjj! Ahol tenyész a giccs, és patakvér folyik a rossz utakra vitt ifjú Rom Leó szívéből... Broáf. Mellesleg mitől is lettek ezek Dósa Matyi dalszövegei? A megfogalmazás enyhén szólva is megtévesztő...
Viszont köszönet a társulatos és a megasztáros utalásért, ez a hét vicce.
Franc se gondolná, hogy alig 10 hete még ott volt az Alex.
Nekem úgy tűnik, legalább egy éve lépett le. Érdekes ez a késleltetett teherbeesés. Julinak biztos van valami tárolója, mint a hörcsögnek a pofazacskójában.
Nóra meglátta milyen szép sima az arca, Juli hadovált valami krémről, Nóra meg egyből mondta Claudiának, hogy neki akkor volt ilyen szép sima hamvas a bőre, amikor terhes volt. Claudia erre hosszan távolba nézett, kicsit összehúzott szemmel.
a titkos terhesseg mellett Juli fennhangon fikazta a lanyanak vett parfumot (o vette), meghizott, majd ravette a legfeszulosebb polojat es ha jol emlekszem mas nyugje is volt. mar csak az kellett volna, hogy a homlokara ragasztja a ket csikot. amugy harmadik gyereknel szerintem siman lathato a 10 hetes.
Segítség, nem figyeltem eléggé (tudom, ez megbocsájthatatlan, de ezvan): Clau egyszerűen Juli látványától jött rá, hogy terhes? Mert ez nem egészenhihető egy 10 hetes terhesség esetén, emlékeim szerint...
Na jó, neked tényleg nagyon nehéz a felfogásod. Nem mindy violt az okostojás, de hadd ne magyarázzam ezt el neked. Gáz, amikor valaki a BK topic szövegében is ilyen nehezen igazodik ki. Ajánlok valami könnyebb olvasmányt.
Én azt írtam a válaszomban Mindynek, hogy igen, pont erre céloztam, amikor valakinek válaszoltam előtte, hogy mi már sokkal korábban is megértettük a dolgot, nem csak a végén derült ki számunkra, hogy mi baja Gézának. Vagyis Mindire, mint jó példára utaltam, nem pedig Mindit kívántam kioktatni. (Ahogy most te engem, balgán.)
Biztos elolvasta, értelmezte és szándékosan figyelmen kívül hagyta a két hsz között eltelt 52 másodpercben, beleértve a saját szövegének bepötyögését is...
Ha beleírták a terhességet, akkor Júlia valószínűleg mégis megtartja a gyerekét. Meg az előzetes is azt mondja, hogy Júlia kénytelen lesz viselni, félrelépése következményét. Vajon mi történik holnap, hogy mégsem lesz abortusz?
Nyilván nem idő kérdése, de Mikit ismerve szállít majd olyan hamis infot Andrásról Emmának a nagy kutakodás közben, ami elveszi a kedvét a kölcsönadástól.
KÖszi, arik vagytok, azt hittem valami új derült ki, mert erről már sipákolt Eriknek is elébb. Na, most majd lehet ezt is húzni mint a rétestésztát tarkitva pár félreértéssel még. Uncsi!
Háttal ültem a tévének és nyomtam a perszonál kompjútert, de így is meg tudom állapítani, hogy vérlázítóan sz@r volt a mai epizód, főleg a Gejza feje...
Ez az Imre gyerek meg beteg lehet. Lement futni, gondolom egy méternél többet, visszaérkezéskor sehol egy izzadságfolt a hátán, pár csepp a homlokán, nem is lihegett... Ha valaki nem tud izzadni az beteg, nem? :-)
Hogy nem volt ott amikor kellett, nem tudott segíteni, tehetetlen volt, cserbenhagyta, nem lehet számítani rá. És ebbe egyre jobban belelovallja magát.
hány éve készülnek már erre a "családbulira"? éa még hány van hátra? és a zemmát meg miafrancnak rángatnák bele, csak most esett be a családba? jappersze, hát akkor nem lesz ideje kölcsönadni a pénzt a zapjának...
Nahát, a vidékiek néha olyan furcsán beszélnek, nagyon oda kell figyelni, ha meg akarjuk érteni. Tolnay Klári tudta ezt nagyon jól, de őt már nem kérdezhetjük.
Meg Brachfeld Szigfrid, "húzni/vonni, mi a különbség"? "Árnyalatnyi."
Ez a nem tóni nem a Tóni valami önülő estje, hogy bizonyítsa, hogy nem érdemli meg? Rómeó meg szerintem nem musical, legalábbis remélem erősen, mert vannak határok...
Korban ugyan megfelelne, sőt, idősebb is, mint a műben, de igen, csodálkozom, hogy meg tud tanulni egy ilyen lélekzetű darabot. Vagy ez nem az igazi, valami musical?
én bocs, de a 3. képre gondolsz? nem lényeg, de nem, ott is Szigligeti van, nem is lehetne más, hiszen annak az ajtaja. ezt már nem nagyon lehet nagyítani, de megvan a nagy képem, elküldhetem. :-)
Inkább azt, hogy Tóni voltam, tehát figyeljetek ide, akik csíptétek Tónit, de már nem ő vagyok, hanem Rómeó. Nagyon jó hangja van a srácnak, igazi rómeós. Most így a társulat és egyéb topicok után belegondolva, sokkal jobb István lehetett volna, mint Feke és simán nyerné a megasztár 4-et.
Ez a "nem vagyok Tóni" ez pont azt orditja hogy "Tóni vagyok". Nyilván ez a cél, valakinek nagyon zseniális ötlete támadt a reklámozással kapcsolatban.
ááááááá ilyen nincs! Magdi anyus kiosztotta a rendőröket, Zsolt tiszta szentimenti, a Juli várandóssága meg jól begyűrűzött :) Különben meg lehet, hogy a nyári szünetben esett meg, csak mi nem láttuk :))))))))
Ez a "Nem vagyok Tóni" elég gáz a színháznak szerintem - ha már foglalkoztatják, miért nem a saját nevén reklámozzák??? Vagy a Dósa Mátyás névre a kutya sem menne be művelődni?? Ez a színház, a kultúra megcsúfolása... El kellene dönteni a vezetésnek, hogy a kultúrát vagy a bulvárt szolgálja...
Ha színházba megyek, nem egy celebecske neve fog behívni a jegypénztárba, hanem a MŰ. (Vagy megöregedtem, csak nem vettem észre?!?)
a minap Szolnokon jártam, és mit látok a színházon bazinagyban kiplakátolva?
hát vazz, azt hittem, ott helyben lepetézek, hogy ez a kis gilisztát képesek berakni műsorba, meg ilyen idióta Tónis plakátot rakni egy színház ajtajára. tényleg egy barom ez a Balázs Péter, szegény Szolnok, tiszta gáz nekik...
ja, persze, miután felhívja rajta Gézát, visszaadja neki. a zsaruknak meg megtalálni kellene - titokban!, nem hívogatni, hiszen amint megtudja, hogy a zsaruk a nyomában vannak, és nincs mit veszítenie, kinyiffantja a csajt.
Hihetetlen, hogy mennyire ellaposodott a történet. Az a baj, hogy a többi sorozathoz képest (mivel ez napi és nem heti) elég kevés dolog történik. Annyira lassan csordogálnak a történetszálak, hogy az ember mindig csak vár vár és vár... a csodára, a fordulatra, valami megdöbbentő és váratlan dologra. De mégsem történik soha semmi, max az utolsó 1-2 másodpercben. De addigra már csak legyint az ember: "Ez várható volt..."
Emellett máris lelőtték előre egy bejátszásban a poént, hogy beleírják Júlia terhességét is a sorozatba...
Ha jól tudom Andrástól nem lehet a gyereke, mert ő steril. Valószínű a férjével feküdt össze egy "véletlen" pillanatban... és ebből lesz még bonyodalom - az biztos!!!
Eltelt másfél hét és szinte semmivel nem vagyunk előbbre. Még mindig csak pár óra telt el... semmi változás. És tényleg: most még röhögni se lehet... :///
A tévében is készítettek egy filmet a Wekerléről, ami Bp legjobban sikerült lakótelepe. A mostani drága lakóparkok elbújhatnak mellette. Ide állítólag nem lehet beköltözni, mert nincs eladó ház, csak ha meghal valaki, és nem kell az örökösöknek.
Tegnap az utolsó jelenetet leszámítva semmi érdemleges nem történt. Minden történetszál olyan lassan csordogál, hogy szinte egy helyben topogunk. Az pedig, hogy a két rész közötti híradó-reklám-ajánló hosszabb, mint maga a sori, az már több mint bosszantó...
Imi kiborulása érthetetlen (ő nem ilyen), egy rendőr normál esetben nem kommentál egy fényképet (Á, milyen csinos! - mondta Kinga ARCKÉPÉRŐL!, amin nem is látszik, hogy csinos-e...)... RÖHEJ! Az egész nagyon félresiklott. A 10 év alatt most a legunalmasabb az egész történet. Semmi poén nem volt a tegnapi részben... minden olyan zavaros.
Ki az a hülye lány aki inkább elbújik egy farakás mögött, megvárja míg a támadója magához tér és ujjult erővel indulhat a keresésére? Vazze komolyan aki ezeket írja elvégezte egyáltalán a 8 általánost????? Ez a hülye liba annyit dumált, hogy rögtön beragasztottam volna a száját aztán károghatott volna. De ha meg végre leüti két ütés után továbbáll? Addig ütöttem volna míg mozog aztán kész. Azt eddig is tudtam, hogy Orsi a szakmájának totális csődje, de most Nóra is villantott. Beírnám, hogy ennyi hülyét mint a BK-ban, de én vok a leghüylébb, hogy nézem!:)
hehe, én is pont erre gondoltam... de mennyire szarul áll neki..olyan hegyes benne a melle mint Madonnának a Gaultierben. Brrr, már csak egy dominakorbács kéne a kezébe.
Amúgy annyira nem vártam hogy megint elkezdődjék..de meg ne kérdezzétek miért nézem, amiért ti is .)
Én verném - no nem a nyálamat, hanem a mű-vésznőt -, de valószínűleg csak annyit érnék el vele, hogy kitiltanának egy életre az Állatkertből, és akkor hova viszem a gyereket? ;-)
Nem engedik ki őket a ketrecből. Meg aztán ha lenne is főemlősi jogok biztosa, az is csak annyit mondana, hogy azt a kis vernyákolást ki kell bírni a bevétel érdekében.
Nem a teljes árvaház részesült a kft-ből. Akkor Manyuséknak is járt volna rész, mint "szülő-pótlékoknak". Valamilyen módon ez a pár gyerek kötődött egymáshoz.
"klipet forgat zenekarával, helyszínül pedig a Fővárosi Állatkertet választották.... ... biztos, hogy ugrálós lesz, ami pedig a sztorit illeti tuti jó lesz..."
Csak egy a kérdés: a gibbonok vagy a páviánok fogadják végre maguk közé a művésznőt?
De amíg Laci és Nóra gyerekkor jóbarátok, és Zsuzsa házastárs, addig Juhász Gabi kicsoda? Amúgy már rég eladta a részét, mert most Nóra, Zsuzsa, Laci 10%, András, Miki 20% és Claudia 30%.
Éppen a napokban mondta Miki, hogy Klau megszerezte Gabi üzletrészét is, így szerintem neki 5%-al több van. Lacinak is 5 %-a van. Így:
Klau: 35 (saját: 10+Ákos: 20+Gabi: 5)
Miki:20
András:20
Zsuzsa:10
Nóra:10
Laci: 5
Olyan ez mint egy rejtvény: Miki, András, Ákos ugyanannyi, Klau, Nóra, Zsuzsa ugyanannyi, de kevesebb mint az előzőek, Gabi, Laci ugyanannyi, de kevesebb mint az előzőek. Továbbá Klau megszerezte Ákos és Gabi részét is.
Így van. De most nem a főnök személye a kérdéses, hanem a tulajdonviszonyok.
Szerintem Laci Miklós mellett áll majd, így továbbra is ő lesz a főnök, csak Miki nem tud döntő töbséget elérni, hanem kell egy szövetséges is neki a többiek közül.
Mivel Claudiának 30%-a van, Miklós+Nóra szintén 30!, és András és Zsuzsa szintén 30% volt, így szerintem akkor lesz egyensúly, ha András (Emma) veszi meg Zsuzsa részét.
Ha lennének érzelmei, azt mondaná, szereti ezeket az órákat. Még egy pillanat, és a szoba megtelik a speciális gázkeverékkel, és az automata leemelheti fejéről az egész nap hordott sisakot. Lassan mozdul felfelé az irdatlan fémmonstrum, lekapcsolódik gégéjéről a mikrofon, szétválnak a sisakot a testpáncéljához rögzítő kapcsok és csövek. Pár pillanat még, amíg saját szeme is életre kel, és lassan pásztázza körbe a szoba félhomályos zugait. Kinyitja a száját, és mélyet lélegzik. Megborzong, ahogy a gáz beárad összeégett tüdejébe, de szinte azonnal hat a folyamatosan keringetett gyógyszer jótékony hatása.
Ritka pillanat ez, a megtalált béke pillanata. A békéé, amit azóta üldöz, hogy az Uralkodó szolgálatába állt, fel-felcsillan előtte, de mindig csalfán elhagyja. Évtizedek óta ő a Nagyúr, a Birodalom rettegett vezére, senki nem parancsol neki, csak maga az Uralkodó. És mégis, bármekkora hatalmat is jelent számára a tökéletesen uralt Erő, békét csak itt a maga kis szobájában talál – néhány pillanatig.
Most sem tart soká a csend. Rövid sugallat az egész, mintha néhány foszlány rezdülne meg az Erőben. Hozzá érkezik valaki. Nem kell a monitorra néznie: TUDJA, ki lehet az.
Ő jön el hozzá. Az egyetlen lény, aki után valamiféle vágyat érez. Hatalmába keríthetné az Erő által is, megkaphatná, mint a Galaxisban bárkit. De a Nagyúr azt akarja, hogy magától, magáért legyen az övé.
Talán akkor, igazán békét érezne. Békét, amire állandóan áhítozik ezekben a vérzivataros időkben. A felkelők, ez a kiirthatatlan métely, újra és újra előbukkannak föld alatti lyukaikból, és újra vérbe borítják a galaxis valamely szegletét. Ő, a rettegett Nagyúr csak békét akar.
Alig néhány hete, hogy a lázadók egy fiatal kapitányával megismertette az Erő sötét oldalát. Utána maga könyörgött, hogy csatlakozhasson a Nagyúr seregéhez. Mára már Bo’thond tábornok, és csillagrombolókat foglalnak el a lázadóktól, és értékesítik az Uralkodó még nagyobb gazdagságára.
Vagy a Ros’e bolygó, amit hosszú harcban foglalt el a lázadók egyik vezetőjétől, és azóta is ő kormányozza. Még itt is, hozzá legközelebb is fel-felbukkannak az átkozott lázadók. De ő eltapossa mindet. És béke lesz.
Könnyű kéz érinti meg az ajtó szenzorát. Egy pillanat csak, és belép Ő, a béke sugallata, a pillanatnyi megnyugvásé, a lélek csendjéé. Nem először jön el hozzá, talán most itt marad, és nem megy vissza Jabba bűzös homokbolygójára, a föld alatti üregbe. Akarja, hogy itt maradjon! Maradj itt! – akarja mondani, de nem jön ki hang a torkán.
Mi ez? Őrjítő rángás fut át egész testén, ahogy gigászi mértékű zavar támad az Erőben. Mozdulni sem képes, csak áll meredten, belsejét mintha összepréselné az Erő vihara. Valami hihetetlen dolog kell, hogy történjen! Csak nem az Uralkodó?
Ebben a pillanatban kinyílik az ajtó. A Nagyúr döbbenten nézi az előtte álló törékeny alakot. Hogy lehet? A lázadók vezetője? Itt, nála?
- Hercegnő! Ön, itt?
- Nagyúr… ööö… Wader… ööö… Anakin… izé, Te vagy az apám!
eszem a husodat, most, hogy tappenzen vagyok, mar kezdtek hianyozni az irodai ugyvedek, akik meg a kavet is jogi nyelven isszak, de igy nem sokaig fognak:)
"Elfogadó nyilatkozat" hiánya esetén az asszony a bírósághoz fordulhat.
Ha nem a valódi apa neve szerepel a gyerek irataiban, az az anya döntését tükrözi, így 15 év elteltével már nem túl sanszos arra hivatkozni, hogy az apa nem ismerte el az apaságot. Tetszett volna bírósághoz fordulni.
+...ha az anyja az első három évben elfelejtette hivatalosan megjelölni az apa személyét..."
Ez pontosan mit jelent? Mert én azt tudom, hogy házasságon kívül született gyereknél anya megjelölhet ugyan, de az apának elfogadó nyilatkozatot (vagy valami hasonló nevűt) kell tenni, önkormányzatnál vagy hol. És csak akkor anyakönyveznek apa nevére. Nálam ugyanis a "hivatalos" az az anyakönyvezés :-))))
Kezdő jogászként azon is eltűnődtem, hogy 15 év elteltével hogyan akar valaki csatlakozni az apjához, ha az anyja az első három évben elfelejtette hivatalosan megjelölni az apa személyét...
Na mindegy, túl bonyolítom a dolgokat, ez BK univerzum.
jajmár, mert ha szemben állna vele a gyerek anyja, akkor hanyatt-homlok bevallaná, hogy ő az apja??
a gyerek kiskorú, tehát mindenképpen először az anyját kell értesíteni vagy a rendőrséget. függetlenül attól, hogy a kiscsaj ettől hisztizni fog-e vagy sem.
Látom, felkorbácsolta alaposan a rajongói érzéseket a BK :) Én csak tegnap d.u. szembesültem azzal a TVműsorban, hogy megint ránk szakad ez a nagy öröm, úgyhogy még a meglepetéssel is meg kellett küzdenem.
Amúgy Zsóti lánya elég szimpi eddig, csak bár tudna egy kis indulatot vinni abba, amikor épp indulatoskodik.
Az anyja. Pont attól távozott el. Ha zsolt felhívná, akkor biztosan rájönne, hogy ismerős neki a hölgy, és be kellene látnia, hogy tényleg ő az apja a gyereknek.
Rendőrségnek, vagy gyámügynek meg nem akar szólni, mert ez ugye BK. Meg ha a csaj továbbra is azt hajtogatná, hogy az apja, akkor előbb-utóbb sor kerülne a DNS-vizsgálatra.
Gézát nem értem. Minek magánakciózik? Magányos őrült ellen a rendőrség a legjobb. Ennyire nem lehet hülye!
Mi történne? Szerintem nagyjából ez:
1. Jönnek a zsaruk, elmond nekik mindent.
2. A zsaruk rácsatlakoznak Géza telefonjára.
3. A zsaruk előkerítik a Döme anyját.
4. Telefonál a rabló a találkozó egyeztetése miatt.
5. A zsaruk lehallgatják.
6. A bűnöző megadja a címet a találkozó miatt.
Innen két eset lehetséges.
I. A cím azonos azzal, ahol Kinga fogoly.
1. Ekkor a nyomozók, a kommandósok, Géza és a csaj odamenne.
2. Géza bekopog, hogy itt van a csajjal. A csaj is jelez, de őt nem látja a túszejtő, csak a hangját hallja.
3. Megpróbálja Kinga kiadását elérni Géza, elhitetve, hogy csak ő van ott meg Döme anyja (most nem jut eszembe sem a filmbeli, sem az IRL neve).
4. A megfelelő pillanatban berontanak a komandósok, és ártalmatlanná teszik a túszejtőt, és Kinga szabadon távozhat.
II. A cím nem azonos:
Ekkor Géza csak akkor hajlandó tárgyalni, ha Kinga is ott van. Ezért Kingát is magábal kell vinnie. Innentől a forgatókönyv hasonló, csak nyílt helyszín esetén a kommandósoknak jobban el kell bújniuk.
De Gézának csakazértis kevernie kell. Majd jól lecseszik a zsaruk miatta, gondolom.
Engedjetek meg nekem egy enyhén szakmai kérdést: Ha beállít egy 15 éves gyerek,nem kellene értesíteni a gondviselőjét??Eme ismeret hiányában a rendőrséget és ők majd hivatalból intézkednek. Bár, a Gézataxi se törte össze magát a kiskorú leadásával :(
mondjuk ez az apasag tema eleg hulyen van targyalva es zsolt kifejezetten peches. mert az egyik esetben andi nem engedi hogy barmi koze legyen a sajat gyerekehez, mig a masik esetben egy allitolag-gyerek eldonti hogy marpedig o az apja es punktum :-) szegeny zsoltnak az aktuson kivul nem sok beleszolasa van sem itt sem ott :-)))))))))
Nos ez is elég hülyeség volt, de én ott dobtam el az államat, mikor ez az újabb 15 éves gyereklányszerű, robothangú lény rátört egy vadidegen lakásra és az ottlakó férfitől DNS mintát követelt. És akkor ezt így hogy ?
ezt en most nem ertem. ha valakinek a tulajdonreszere azt az ajanlatot teszem, hogy tartom a tobbiek ajanlatat+10% zsebbe, az miert csuszopenz? adocsalas, az igen. de csuszopenz? balna meg csak mondogatja hogy neki nem kell csuszopenz :-o
én meg a Rékasit láttam egy haknin kies városunkban, műsorvezetőként. tök jófej volt, csak adta türelmesen az autogramokat sorban, mindig mosolyogva, képes volt még fényképezkedni is emberekkel, akárhányan jöttek...
óó hát az egyikpercről a másikra való kinyiffantásnak ezer és ezer módját lehetne találni, ha valaki gondolkodna, de nem .... ez itt errefelé nem divat, te se lehetnél szimpatikus gyilkos a sorozatban (mer aki ezt ugye kinyirta volna, igen nagy szimpátiát tudhatna magáének a nép egyszerű gyermekiből) mert te bizonyítottan tudsz úgy gondolkodni, hogy még akár 3-4 mondatot is logikusan felépítesz, van mondanivalód és ilyesmi, ezzel a tehetséggel eleve nem kasztingolhacc, nem mondták még?
"Már 2006 nyarán ki akartam szállni, de úgy adódott, hogy csak most tudtak kiírni a sorozatból"
Hát pedig marha egyszerű lett volna, Noémi mondjuk sétál a parkban, egyszercsak szembe jön egy harmincas, szemüveges, vigyorgó elmebeteg (ez lettem volna én) és lelövi a picsába. :)) Hogy mérnem kérdeznek meg sosem, ha nem megy nekik valami. :))
én ugyan nem megyek, mert én már öreg vagyok de majd a gyerek, bár ahogy nézem talán kötelező lesz, alaptantárgy, okítani fogják már az általános iskola felsőjében is, ujgyis már a kémia, meg a fizika meg a biológiai összecsinálódott, kell helyette másik tantárgy, a pult az pont jó lesz..... a te gyermeked már fog pultórára járni kötelezőből....:))
De az is lehet, hogy nemsokára sima jogsikategória lesz a pult. És mehetsz A, B... E, Pult kategóriás vizsgára. Ez biztos nagyon komoly lesz, és évente meg kell újítani.
pultvizsgával??? nem hiszem! Tisztára megterveztem az apjával az elmult héten a jövőjét, és úgy döntöttünk, hogy nyomozó lesz a gyermek:) bár egy pultvezetői szakvizsga nem árt, ahány szakma ugye, annyi lábon áll az ember:)) és még egy celebet is kifoghatna menyaszonnyank nem??
Na és még egyes csoportok fiatal egyedeivel viccelődünk, akik tizenévesen még 3. - 4.-be járnak. Íme egy szép példa egy igazi celebrityre, aki ha minden jól megy, negyedszázados korára talán le is érettségizik.
És addigra szül 2-3 kis pultocskát, amit a férjecskéje menedzselhet...
Szerintem valaki olyan, aki pattogó hangon parancsolgat a pultoknak, azok meg ide-oda ugrálnak és teljesítik az utasításait. Biztos nagy testi ügyességet és kifinomult mozgáskoordinációt igényel, hogy közben ne sodorjanak el az igyekvő pultok.
Gyerekek, biztos lemaradtam annak idején, és olvastátok már, de engem csak most csapott orron pultfőnökkel, iskolai traumával, szombati gimivel, házassággal együtt:
A helyzet az, hogy a strómanokat ritkán fizetik túl...
Ellenben könnyen benne lehetnek a tévében, ami mondjuk a legszebb mellű (agyrém!!!) csajnak nem lesz újdonság, csak itt nem lehet majd a sztorilájnert szídni:)
Egy hete még az volt a hír róla, hogy üzletasszony, többségi tulajdonos lett. Szép. Ez is csak egy névleges állás, dolgozni nem kell, csak a pénz dől. Szééép.
Azért érdkees cikk ez. A címe: Súlyos beteg Dósa Matyi. Benne meg ez áll: nemrégiben jelent meg az első szólólemeze Búcsúzz szépen el címmel. Az ember azt hinné ez a búcsúlemeze is. :) De ahogy nézem nem kell félni a rajongóknak, túl fogja élni a dolgot.
- Nem érdekel! – harsogta a Főnök. – Most már intézzétek el, töketlen banda! Nem packázhat velem, értitek, VELEM, egy ilyen kis szarjankó! Tüntessétek el az útból, 36 órát kaptok!
Hirtelen lett csend, ahogy elült a Főnök távozását kísérő ajtócsapódás visszhangja. Kettes meredten bámulta azt a kis foltot a cipője orrán – nem igaz, hogy nem telik neki egy pár új pacskerre – de nem tagadom, én sem éreztem úgy, mint amikor a magyar ügynök, az a davidXXX repített a mennyekbe. Végül Kettes fogalmazta meg, ami már a nyelvemen volt:
- Ezt elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Miért kellett hazudni a Főnöknek?
Persze ő is tudta, hogy nem volt más választásunk. A Főnök már az előző kudarcunknál is őrjöngött, féltünk, hogy nem ad még egy lehetőséget. Persze választhattunk volna egyszerű, célratörő módszert, de a Főnök nem engedett olyan megoldást, ami felkelti a magyar zsaruk figyelmét. Pedig mindent megpróbáltunk…
Az egész akkor kezdődött, amikor a Főnök elhatározta, hogy megveti a lábát a magyar piacon is. Akkoriban fejlesztették a legújabb plotter szoftvereket, és a Főnök talált egy kiváló grafikust vagy festőt vagy mit, aki nagyon jó képeket rajzolt magyar várakról, mint Diósgyőr, Sárospatak vagy Visegrád vagy épp a nagycenki kastély. Persze mi még nem tudtuk mire készül a Főnök, csak a feladatot hajtottuk végre: mindenféle büdös színes tintákat szereztünk, meg vágógépet, meg házat béreltünk stb. Egészen addig semmit nem sejtettünk, amíg szép feszes kötegekben ki nem csusszantak a pántolóból a vadonatúj forintkötegek. Éjt nappallá téve szerveztük a hálózatot, már készen állt az első sokmilliós szállítmány, amikor beütött a krach. Nem is nálunk, egy másik banda bukott le.
Azt hittük, a világ pancserei. Hogy mi milyen naivak voltunk…! Történt, hogy az egyik bandatag anyja, valami takarítónő, elvett egy köteggel az általuk gyártott közepes minőségű pénzből, persze le is bukott vele. A bandából csak a vezetőjük került hűvösre, de a mi piacunknak befellegzett: a rendőrség ráállt a hamis pénzekre, a dealerek felszívódtak. A Főnök bosszút akart állni, de a magyar büntetésvégrehajtással inkább nem húzott ujjat. Ez volt az első találkozásunk azzal, Aki Keresztbe Vágja Minden Tervünket. A Főnök végül Fejszének nevezte el…
Hamar eltelt az idő, míg a Fejsze a magyar végrehajtás vendégszeretetés élvezte, ezalatt a Főnök több erős pozíciót is kiépített a piacon. Hamis pénz, műkincsek, kábítószer… azok voltak az igazán szép idők. És ott volt a nagy lehetőség, egy újonnan nyíló, minden szempontból „tiszta”, elit étterem… Az Ideális Elosztóhely… Lehetett volna. Már minden készen állott. A Főnök oda szervezte az össze közepes és nagykereskedőt, kiépült az asztalok alá rejtett csőposta a pénz és árucserére, minden de minden készen állt. Aztán a nyitás előtti napon porig égett az épület. Kettes derítette ki: a Fejsze és egy barátja állt a dolog mögött.
Akkor akarta másodszor likvidálni a Főnök a Fejszét, de pár hónapra el kellett tűnnünk, elkapták két dealerünket, és meleg lett a helyzet. Mire visszatértünk, és újra felvettük a fonalat, a Főnök lehiggadt egy kicsit. Egészen addig, míg bele nem szeretett egy festménybe. Teljesen megőrült, fogalmam sincs, mit imádott annyira abban a mázolmányban, de mindenáron meg akarta szerezni. Valami lépcső, vagy templom vagy utca, valami ilyesmi volt rajta. Mikor kiderült, hogy árverésre bocsátják, teljesen tűzbe jött. Egy csomó vállalkozásból kivette a pénzt, lemondva ezzel egy valagnyi profitról, csak hogy elég készpénze legyen a licithez. Aztán egy nappal az árverés előtt elterjedt, hogy hamis a kép. És a Fejsze készíttette azzal a festővel, aki a mi pénzeinket is alkotta.
A Főnök tajtékzott. Szörnyű napok voltak. Ekkor akarta harmadszor eltetetni láb alól. De megint közbejött valami. És persze megint a Fejsze keze volt benne. A Főnök egyik ügyes dealere talált egy jó drágakőforrást Afrikában, és kiépített egy csatornát Bécsig. Onnan már gyerekjáték volt Pestre hozni a köveket. De épp csak beindult az üzlet, amikor a Fejsze megzsarolta korábbi bűntársát – aki most nálunk dolgozik Tizenkilences néven –, hogy vegye be az üzletbe. Azt hittük, eljött a visszavágás pillanata. Tizenkilences kapta a feladatot, hogy juttassa rács mögé a Fejszét. Bent pedig már várta a Huszonkettes, egy szép, kiélezett kanállal… De ez sem sikerült: a Fejsze nője, az az idióta hisztis tehén kihozta az előzetesből. Ilyen rossz hamisítványt, mint amilyen az az állítólagos gyorshajtási fotó volt, amivel alibit igazolt neki, még senki nem látott. Az ötlet persze zseniális volt, a magyar rendőrök meg hülyék és vakok.
És kezdődött minden elölről. A Főnök tudta, hogy bármibe is kezd, két nap múlva megjelenik valamilyen formában a Fejsze és mindent tönkretesz. Most, hogy az autóalkatrész kereskedelemben van a pénz a Főnök már előre ki akarja vonni a Fejszét a forgalomból, mielőtt elrontaná az üzletünkte.
Ezúttal én kaptam a feladatot. Egyszerű volt a terv, simán megmérgezem.
Egyébként sem előnytelen a külsőm, de most mindent bevetettem. Kis feltöltés itt, nagyobb beültetés ott, alaposan kurtított ruha emitt, mély dekoltázs amott. Már az első este haza akart vinni, de nem akartam elsietni. Neeeem, tudnia kellet, miért és ki által éri el a végzete. Két hétig hagytam, hogy fogdosson, ölelgessen, mire úgy éreztem, teljes lehet a bosszú. És akkor felmentem a lakására. Tudtam, mst eljött a pillanat. Gyerekjáték volt a poharába csempészni a sztrichint. Egy korty, és a lábam előtt fetreng, és a képébe mondhatom, miért kapta. De nem. Már épp ivott volna, amikor megjelent az a piszkafa exnője. Persze nem maradt ott, amikor meglátott, de ezzel minden tönkrement. A Fejsze kitessékelt a lakásából, ezzel teljesen kizárva, hogy vele kapcsolatban még egyszer akcióba lépjek.
Na ez volt az, amit nem mertünk elmondani a Főnöknek. Előadtam, hogy láttam, amint elviszi a mentő, és a kórházban egyenesen az intenzívre vitték, azóta is kómában van. A Főnök meg nyugodtan kezdett bele az üzletbe. Minden jól is ment, egész addig, amíg egymás után két autóját el nem lopták. És utánamentünk. És persze a Fejsze undorító vigyorába futtottunk.
Hát itt tartunk most. Mindenképpen ki kell iktatnunk a Fejszét, mert a Főnök minket intéz el.
- Gondolkozzunk logikusan – szólt Kettes és kinyitott egy sört. – Mivel vonhatjuk ki a forgalomból úgy, hogy ne sejtse, mi történik és ne vonjuk magunkra a zsaruk figyelmét.
- Talán, ha hosszabb távra külföldre utazna, és ott nyoma veszne?
- Ügyes! Mi lehet, amitől összecsomagol, és hanyatt-homlok elpucol?
- Egy külföldi üzlet ígérete? Fenyegetés itthon? Korábbi bűntettével zsarolás? Lefizetés?
Kettes úgy nézett rám, mint ahogy Csisztu Zsuzsát bámulta a home videón.
- Négyeske, zseni vagy!
- Hö?
- Huszonnyolcas! Csak ismered!?
Persze hogy ismertem. És akkor, nagyon lassan kibontakozott előttem Kettes TERVe. Mert ez aztán TERV volt a javából! Azonnal munkához láttunk. Én Huszonnyolcast vettem kezelésbe, Kettes a Fejsze múltjában nyomozott. Két hét telt el, mire az összes mozaik összeállt, és készen álltunk a nagy alakításra. Kettes utolsó finomítása, hogy a buliba rángassuk vissza a piszkafa exnőt is zseniális húzásnak tűnt, igaz újabb három napot töltöttünk vele. De eljött az este és minden készen állt. Erről mi sem maradhattunk le, alaposan elmaszkírozva leültünk az udvarban a kávéház egyik asztalához és vártuk az előadást.
Hazajött a Fejsze. Aztán elment, és a piszkafával jött vissza. Felmentek a lakásba. Most! És ártatlan arccal, mintha nem lenne háromszoros gyilkos, és négy országban körözött kábítószerdealer, megjelent Huszonnyolcas. Tökéletes volt a jelmeze, a kicsit gondterhelt, picit koravén, kicsit aggódó de mosolygós tizenkét éves kislányhoz. Pontosan játszotta a szerepét: megállt a postaládáknál, mintha egy nevet keresne, belépett az udvarra, szinte ránk sem nézve ellenőrizte a „minden rendben” jelzést és elindult az emeletre. Néztük, ahogy végigmegy a folyosón és becsönget. Az ajtó kinyílt, majd becsukódott. Hogy mi zajlott leff, nem hallottuk, csak amikor újra nyílt az ajtó akkor ült el a zaj a kávézóban. Tisztán csengett Huszonnyolcas hangja:
Látom ismét bevetik a tavaly is alkalmazott "Vajon így folytatódik a sorozat?" taktikát. Gondolom van a Kangás, lesz egy Miki lelövi klaut, meg vmi Zsolttal meg a kiscsajjal. Mert most ezeken lehet izgulni. Hajajj, én is úgy izgulok...
Barta tuti nem lesz apa. Szerintem a kiscsaj hasonló "ál-rokon" lesz, mint anno a Berényiéknél Virág (vagy hogyishívják...). Csak a pénzt akarja a kiscsaj meg az anyja.
És ki látta már a bemutatót hogy vajon így folytatódik-é a sorozat?
HUhú! Hejjjj mi lesz még itt! Kingát elrabolta a magyar Buffalo Bill, és felhívja Gézát, telefonon! És Géza a rendőrökkel ki szabadítka Kingát, miközben Buffalo Bill ha jól láttam egy székkel (??) védekezik.