Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
o 1/2 kg négyzet alakú háztartási keksz o 2 vaníliás pudingpor o 20 dkg cukor o 0,9 l víz o 1 kg alma
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, 7 dl vízzel és a cukorral felfőzzük, aki szereti kevés fahéjat is tehet bele (kb 5 perc). A pudingport kikeverjük 2 dl vízzel, majd hozzáöntjük az almához és felfőzzük. Egy tepsi alját szorosan kirakjuk keksszel, majd ráöntjük az almás masszát. A tetejére is szorosan kekszet rakunk. Csokimázzal leöntjük. Hűtőbe tesszük, és másnap szépen lehet szeletelni. Különösen nyáron nagyon finom, a kánikulában hűsít. Jó étvágyat kívánok hozzá!
TJucusnak üzenem, hogy köszönöm a maci leírást! Nagyon küzdök vele :) Nem tudom végülis mi lesz belőle :) A feje kész van már...
Örülök, hogy tetszett unokám pulcsija, sapkája. A mintát egy korábbi kedvenc, de már kinőtt pulcsijáról koppintottam. Az egy gépikötött, bolti pulcsi volt.
Az övpánt magasságáig simakötéssel készült. Az övpántot és a bújtatót egy sima, egy fordított kötéssel csináltam vékonyabb tűvel. A pántot belevarrtam az oldalába.
Azsúr! Nagyon szép a babátok és tetszik a takaród is. Jó kis munka ezt már kézben tartani a vége felé. De a tévénézéshez nem kell külön takaró:-)
Beáta, Andus, Margitmama! Szép terítőket készítettetek. A hajócskázást meg még mindig csak irígykedve nézem:-)
Perzsi! Én is szeretnék egy ilyen jó kis mamuszt, már betettem a "szeretném megcsinálni" gyüjteményembe.
De aranyos:-)) Köszönöm, hogy megmutattad nekünk. Jó egészséget kívánok Neki, kerülje el a betegség. Elhiszem, hogy ha messze laknak, nehéz hogy nem tudsz menni Hozzájuk, és hiányoznak.
Jolimama és Csnemarika, köszönöm kérdéseteket, hál' Istennek, most már jól van a pici unokám. Nagyon aggódtam/tunk érte, mert egy fertőzés ráment a veséjére és két hétig kórházban voltak. Szerencsére az antibiotikumos kezelésekre jól reagált, s már otthon vannak. Továbbra is kapja a gyógyszert, de már láz - és tünetmentes. Úgy szeretnék közelebb lenni, hogy ne csak fényképen lássam, de ez a hosszú tél még abban is megakadályoz, hogy eljussak hozzájuk. Nagyon szívesen küldök képet, tegnap küldte a lánykám.
Csirip !Az azálea már negyedik éve megvan, minden évben megörvendeztet a virágaival. Viszonylag hűvösben tartom, de világoson, naggyon szereti az esővizet!
Lirent ! Horgolva készül a takaróm, ha érdekel, holnap begépelem a mintáját, hátha másnak is tetszik. Tényleg nagyon jó és egyszerű, gyorsan haladós minta.
PIROSKA. Rakd ide fel. Biztosan sokan le fogjuk menteni. Én - sajnos - nem szeretem az almát, de férjecském imádja. LOLLKA. Nagyon ügyi vagy. Jől néznek ki. AZSUR. Nagyon tetszik a takaród. A virágod is szép. Sajnos, nem tudom, hogy hol rontom el, de nálam sohasem marad meg virágzás után. CSIPKE. Látszik a képen, hogy milyen ragyogóan éreztétek magatokat. Jók ezek a talik !!!
Most szombaton nem ilyen tartalmas leves lesz, hanem csontleves, pörkölt nokedlival, és torta lesz a süti, ha lesz rá időm, a pogácsát akarom még megsütni.
Küldök Nektek egy kis sütikét, /almás,s nem kell sütni, és nagyon finom/Lotti és a menyem kedvence.Ha érdekel benneteket a recept szívesen küldöm. Most megyek unokázni.További szép délutánt, jó kézimunkázást.