Amikor olyan képeket látok ahol az állatok szép zöld területen vannak majd meg hasad a szívem, mert mi ahol lakunk ott minden csupa homok. Igaz hozattunk földet, ültettünk füvet de mégsem jó, itt állandóan locsolni kellene, hogy legyen a fűből valami. Igaz tervezzük a lakóhely változtatást, de még nem tudjuk pontosan hová. Fő az, hogy nagy legyen a terület, jó legyen a föld és helyileg könnyen meg lehessen közelíteni. Eddig nyugat - dunántúlba gondolkodtunk. Tudtok valami jó helyet ahol lehetne gazdálkodni?
Na erre kiváncsi leszek. Egyébként nekem teljesen mindegy milyen szinüek, a sok egyformából ugyis csak egy-kettő marad meg, és persze még jó, hogy kétféle alomból való tojások kelnek egyszerre, igy nem lesz beltenyészetem sem jövőre. Minél szinesebbek annál szebbek.
de ez most nem a húsról szól hanem egy szép törzsállomány felállításáról ahol szelektálni kell ebben az esetben a fehér toll negatívan hat az egészre....
erre igazán akkor van szükség ha még kiskorában szelektál valaki pl el ül 10 tojó lesz 200 kicsi,de felneveli nem akar annyit és elad belőle...késöbb már azért fogyasztanak 200 an...én pl kapok napi 5kg kukorica darát enynivel könnyebb,de mikor már a 40 felnött tavaly már nem volt elég...
más az ha levágjuk akkor elég arra ügyelni,hogy minél nagyobb gácsérokat vonjunk be a tenyésztésbe méret alapján azért ott is jobb szelektálni szép nagy tojónak a tojása is nagybb ebből nagyobb kiskacsa kel ki és így tovább....ehez is évek kellenek
ha a színüket nézzük elég a késöbbiekben a méretet nézni
Minél erősebb színű a csőre és a lába annál tiosztább színű lesz....ha pl fogsz egy fekete kiskacsát és a csőre sárga akkor az később az tarka lesz,barnakiskacsáknál természetesen bara a csőr és a láb és ugyan így minden színnél....
Ha valakinek van nyíregyháza és könyékén némakacsa tojása eladó, akkor érdekelne mindenféle színváltozatban. Ha valakinek van akkor kűldjön emailt a lehel87@hotmail.com címre.
itt a fordítottját tapasztalom idén már szereznem kell egy szép barna gácsért is az a baj,hogy ugy veszem észre,hogy lenne is akinél lenne nem jár a forumon vagy nem is tudom...
rálelni nagyon nehéz itt itt lenne,de nem adnak el belőle azzal az idokkal,hogy levágják maguknak azért tartják hiába mondom,hogy adok érte két három másikat is akkor sem jön össze semmi
agusztusban még Monoron azért próbálkozom hátha össze jön valami
Én meg cáfolnám! Inkább a tojók hajlamosak a kifehéredésre!Amit feketét hoztál az is kezd fehéredni! Hozok képet róla! Nagyon szépen elkotlott! Hoztam 4 db fehéreket is az is nagyin szépen nőnek!
Sajnos nem tudtam elkeríteni, először megkotlott egy pedig egyet se akartam, mert mindíg gondosan gyűjtögettem a tojóhelyiségből a pihéket, aztán nem volt hely a gépben, így gondoltam akkor teszek alá tojást, akitől vettem azt mondta, hogy tavaly is megkotlott, jól keltett. Csak arra nem számítottam, hogy a sok pihe a többit is kotlásra készteti.
Idén nem tudom hogy fognak-e még tojni, meg megülni, de ha elkezdene, akkor inkább géppel keltetem, úgyis már nyáron nem kell annyit keltetni.
A bóbitás kacsából van eladó? Ha igen mennyibe kerül?
Nálam a végeredmény 5 db kisliba lett, 11 tojásból de ezek aztán olyan göröngyösen keltek hogy még... nem is magyarázom de a lényeg az hogy úgy tűnik van köztük bütykös keverék is.
Nem tudtad a kotlót elkeríteni a többitől? Nálam ami nem kelt ki annak az volt a baja hogy nem volt fias, így inkább a termékenységgel volt gond. Meg kelés esőtt a tojó minden felháborodása ellenére is meglocsoltam a tojásokat, mert oké-oké hogy az a jó ami magától kel ki, de levágni a gyengébb is jó.
Szmbaton vettem 6 kiscs landeszit is. Így most 11 kisliba van.
Nekem most bütykös gúnárom van, de csak kölcsönbe. Idén már nem hiszem hogy szerzek hozzá tojót.
a színéhez még annyit hogy ha a farka egyszínűakkor kevesebb benne a fehér szín vagy teljesen egyszínű lesz késöbb (ez pl barna ahogy látjuk)(egy fekete)
ha a farka fehér akkor több lesz benne a fehér szín(ez egy fekete fehér lesz)
ezen annyira nem szembetűnő de ez is tulnyomóan fehér tollazata lesz
itt a rács mintás itt a farok színével megegyező lessz a kacsa késöbb