Nekem kb 0,5 literrel szokott kevesebbet mutatni mint a tankolásnál kiszámolt érték. Szerintem ott van a kutya elásva, hogy a dugóban ülve (alapjárat), illetve induláskor (kb 10-15km/h-ig) nem tudja pontosan számolni. Amúgy is max tájékoztató adatnak jó.
Van egy 2013.11 havi Kia Pro_Ceed kocsim, gyári navigációival. Kb 1-2 hete kezdett el a navigáció szórakozni, hogy nem a pontos helyet mutatja. (pl népliget környékén vagyok és a navi az etele útra pozícionál) Megnéztem és a GPS koordináták pontatlanok.
Tudja esetleg valaki mitől lehet ez, illetve mi lehet a megoldás? (gyári értékek visszaállításával már próbálkoztam)
Sziasztok!Nem rég lettem tulaja egy 2014-es ceed sw-nek 1.4 benzin.Írnék pár dolgot az elmúlt 5000 km tapasztalatairól ill. lenne 1-2 kérdésem is.Sokan félnek az 1.4-es motortól de akinek nem volt erősebb autója előtte, annak elég. Ha neccesebb előzés van, azt nem tudja 6.ban de 3-4 ben simán. Kirándulás alkalmával 3 fő +cuccok +klíma ,autópályán is kényelmesen tudta a 150 utazót zavaró motorhang nélkül.A fogyasztásom 9 körül van városban 7 városon kívül.A computer 1 literrel kevesebb értékeket szokott mutatni mint valóság. Fék ,futómű, belső tér, semmi különös.Egy teljesen átlag tucat autó, kia emblémával, semmi több.(na jó ,talán az eleje szebb a többinél de ez is ízlés dolga) Viszont a kormányt a még mindig nem tudtam megszokni.Csak sport módban használom mert többiben olyan mint ha a fiam xboxának a játék kormányát tekergetném.Érzésre mintha nem lenne mechanikus összeköttetés a kormány meg a kerekek között csak vezetékek.Ennél a konkurencia 1000-szer jobbat csinált már ezelőtt 20 évvel is!Ti tapasztaltatok már olyat, hogy sík egyenes úton 80 felett közép állásban kicsit szorul a kormány? Emiatt nem tudok észrevétlenül egyenesen menni, mert a nagyobb erő kifejtés miatt picit túl is húzom és csak korrigálgatok oda -vissza. Az autón ezt nem érezni, de nagyon zavaró így vezetni.Érdekes mert ha picit rosszabb minőségű az út vagy van egy enyhe kanyar akkor tökéletes! Összeségében azért meg vagyok vele elégedve,ár- érték arányban szerintem a legjobb!Üdv.
Sziasztok.Egy uj ceed tulajdonosa lettem,es nekem nagyon gyengenek tunik a lampa fenye,es a refi is.Legalabbis az elozo automoz kepest,az egy astra volt.Szerintetek ez normalis,vagy esetleg lehet e erosebb egoget venni hozza?
Volt már itt valakinél adagoló azaz magasnyomású szivattyú,illetve turbó probléma? Ha igen,mi volt a hibajelenség?
Nekem most valamelyik a 2 közül esélyes. Reggel inditáskor gázadásra nem reagált elsőre csak vagy negyedjére,majd 2000 es fordulat fölél nem nagyon ment kicsit később már 50-nel is alig tudtam menni,a fogyasztás az egekbe egyesbe. Kettesbe is rángatva megy,gázadásra kerreg is valami. Leáll-szervizbe huzat.
Szia.Majd megejtem,de most egyenlőre elég volt,háromszor mentem végig az aksi a végére már elég gyenge volt,az enyhén meleg motor az 10 perc alapjáratot jelent,a vízhőfok éppen kimozdult azaz 50 fokos volt a fagyállóm.Köszi a segítséget azért.
Ezek az értékek mivel alig különböznek, így véleményem szerint megfelelőek. De mint mondottam, HIDEG motornál kell elvégezni a mérést! A gyűrű, dugattyú, stb. hézag hidegen a legnagyobb, az ekkor mért érték a mérvadó. Az enyhén meleg motorral való mérés nem helytálló, inkább azt mondom felejtsd el! Kérlek végezd el a mérést a fent leírtak szerint. A kapott értékeket írd meg nekünk. Egyébként nem lesz gond azzal az autóval, de azért kíváncsi vagyok.
Köszi a segítséget,akkor úgy gondolom,hogy nagyjából ezeknek az adatoknak megfelelek és igazából nem akarok tovább vizsgálódni,autó könnyen indul,szépen jár,a 90 Le megvan,olaj nem fogy igazából,fogyasztás nem nagyobb ,sajna most hidegekben városi rövid távon szereti a 8.5litert,de városon kívül jó a fogyasztás.Azzal a kis kartergázzal nem foglalkozom 8000km mentem az autóval azóta van.
Az Autofitben a 2011-es, 1.4-es, G4FA motorkódú C'eed sűrítési végnyomása az alábbi: 10,8-12,3 bar. Véleményem szerint ez az újabbak esetében is hasonló.
Hideg motor esetén kell elvégezni a mérést, teljesen nyitott fojtószelep("pillangószelep") mellett. Benzines motor esetén a sűrítési végnyomás értéke 10-15 bar között kell legyen. Viszont a hengerek közötti eltérés lehetőleg ne haladja meg az 1 bar-t.
Ha a sűrítési végnyomás alacsony, akkor annak több oka is lehet. Ezt résveszteség méréssel lehet megállapítani, melyhez kiváló kiegészítő egy orvosi sztetoszkóp és egy kiegészítő cső - ezzel tudod megállapítani, hogy hol szökik el a nyomás.
Hibás szelepszár szimering jele az erős kékes füstölés hidegindításkor. 3000 km-en 1dl olaj nem sok.
Sziasztok.Valaki tud abban segíteni,hogy mennyi lehet egy 2011 Ceed SW 1.4 benzines motorjának sűrítési végnyomása mert erre gyári adatot nem találni,az tudható,hogy a sűrítési viszonya 1-10.5.Én egy egyszerű gumis végű kompressziómérővel mind a négy hengerben nem teljesen üzem meleg motornál 10.5 mértem.Olajfogyasztás 3000km 1dl,az a 90 lóerő szerintem megvan benne,melegen van egy kis kartergáz és enyhe füst,olyan kipufogó gáz szerű,szervizben azt mondták kipufogó oldali szelepszár szimering,de amíg nem extrém az olajfogyasztás addig nincs garanciális csere.Előre is köszönöm a segítséget.
130-nál a benzinesek nyomatékcsúcs környékén forognak ötödikben is. A dízelek is nyomatékmaximumon hatodikban. Én inkább alacsonyabb sebességnél, országúti használatnál érzem kevésnek megpakolva az 1.4 benzint. Bár nem kia volt, de hasonszőr...11 évig jártam vele megpakolva...most látom/érzem a különbséget így a dízelben ülve. :-)
Meg dombnak fölfelé, főleg pályán.... :-) Azért az 1.6-ban ehhez már elegendő erő van nem esik kétségbe pl. az M1-en dombnak fölfelé 130-nál. Gyönyörű szépen felrántja magát a tempomat is jól végzi a dolgát....
Minden autó hasít ha lendületben van. Manapság nemigen árulnak olyan autót, ami a megengedett terheléssel ne tudná tartani a lendületet. A gond ott kezdődik, ha gyorsulni kell pl. előzésnél...:-)
Ha pár éves és 100-150ezer közöttit veszel akkor a típushibákat gariban cseréltetheted (7 év vagy 150ezer km garancia). A kopó alkatrészek meg minden autóban kopnak. Ha van kiszemelt akkor vidd el szakszervízbe állapotfelmérésre, ott megmondják hogy kell-e pártízezer km-en belül valami nagyobb kiadással számolnod.
Nyilván nem napi, mégcsak nem is heti szinten hiányzik a nagyobb teljesítmény, de amikor pl. a Mátrában 3.-ban küzdöm magam felfelé és gyorsulás ohne, akkor hiányzik a több paci.
A kis turbós benzinesektől félek is, meg szerintem nem is valók városban pár kilométeres szaladgálásra. Az értelmes szívó benzinesek pedig lassan kihalnak. :(
Hát nem tudom, én nem bíznék annyira a turbó benzinesben, a mostani 1.0 eladása sem megy igazán. Bár az 1.4 turbós lehet nem lesz annyira kifeszítve teljesítmény terén. Nekem is 1.6 GDI van, én sem bántam meg.