Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

tamas974 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 5794
Nekem anno amikor vettem az octaviát a kereskedő nyomta a kezembe a rétegv. mérőt, hogy nézzem a át a kocsit. (Néha azért van ilyen is.)
Előzmény: moha02 (5789)
MZ/Y Creative Commons License 2008.07.21 0 0 5793
Értem én, csak lásd a lentebb írtakat. :o)
Előzmény: stevie wonder (5792)
stevie wonder Creative Commons License 2008.07.21 0 0 5792
Emberek millioi vesznek meg hihetetlen kokany tragacsokat, naponta. Topiktarsunk ravaszabb volt, elobb erdeklodott, megkapta az okossagokat ingyen, majd maskepp cselekedett.

Ez egy kicsit mas eset.

Kivancsian varom a fejlemenyeket.

Azert drukkolok ám, hogy minden rendben legyen :-)
Előzmény: MZ/Y (5791)
MZ/Y Creative Commons License 2008.07.21 0 0 5791
Tegnap beszéltem haverommal, mondani akartam, ne hdd-s kamerát vegyen, mert nem nyerő. Mondom neki, kamera témában hívom, erre mondja, hogy 2 napja megvett egy hdd-st. Egy rossz szót nem mondtam róla, mert minek idegesítsem.
Na, így vagyok az ótóval is. :o)
Előzmény: MZ/Y (5788)
Kelemenn Creative Commons License 2008.07.21 0 0 5790
Érdeklődnék, hogy hol csináltattad a szervízt ennyiből, mert akkor lehet, hogy majd én is oda viszem! :-)
Előzmény: pannikácska (5782)
moha02 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 5789
Szerintem se kellene ezzel az utólagos dolgokkal terhelni a kollégát, hogy mi lett volna jobb, mit kellett volna csinálni, mit kellett volna venni. Így teljesen úgy fogja érezni, hogy rossz vásárt csinált, és nem fogja tudni élvezni, újonnan szerzett járgánya feletti örömet. Most azt fogja figyelni, hogy mi hol zörög rajta, mi fog megállni rajta, meg kopogtatni az oldalát, hogy hol lehet gitthangot hallani. Sztem mindenki csinált már rossz üzletet életében, vagyolyan biztosan volt, hogy utólag érezte úgy hogy valamit másképpen kellett volna csinálni. Sztem ne erősítsük tovább a kedves topictársban ezt az érzést. Mert önmagától egy kereskedő se ajánlja hogy mérjenek rétegvastagságot, vagy nézzék meg a kompjutert. Még akkor sem, ha esetleg semmi félnivalója sem lenne.
Előzmény: pacs_425 (5787)
MZ/Y Creative Commons License 2008.07.20 0 0 5788
Én úgy vagyok vele, hogy _utólag_ nem mondok véleményt semmiről. Ha valami megvétele előtt megkérdeznek és van valami halvány lövésem, elmondom, de utána soha nem kritizálok, mert sz.rul eshet a másiknak, visszacsinálni meg úgysem lehet.

Na szóval, ezért nem írtam én semmit a vételről. :o) De írtam, nehogy a kolléga azt higgye (higyje?), hogy bárki is rosszat akarna neki. :o)))
Előzmény: pacs_425 (5787)
pacs_425 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 5787
"A többiek sem akarnak rosszat, csak őszintébbek nálam."

Akar a fene rosszat :)
Csak sokminden felmerült a kérdéses autóval kapcsolatban...

A fényezés mérését sem azért emlegettük többen itt, mert erre áll fel ;)
Ha törve volt, az nem azért gázos mert nem makulátlan az autó. Van ilyen, attól hogy van pár kijavított horpadás itt-ott, az a használati értékből még semmit sem von le.
A piaci értékéből annál inkább, mert ha sérült volt, ennek látszania kell(ene) az árban is.
Mert ki az aki egy korábban sérült autóért ugyanannyit ad mint egy sérülésmentesért?

Az meg elég gyenge érv lenne, hogy úgyis sokáig használjuk majd, meg hogy nem akarjuk hamar eladni. Ki tudja mit hoz a jövő, az ember megszorulhat, vagy egyéb más ok miatt hirtelen eladná az autót, akkor jön az, hogy a sérült autót megnéző vevőjelöltek kórusban fogják fikázni, hogy gombóc volt az autó :) És persze ennek megfelelő árat fognak kínálni érte.

A kérdéses darab 2.9-ért volt fent ha jól emléxem, +100 a szerviz.
_Én_ nagyjából ennyi pénzért már inkább elgondolkodnék egy zsír új 1.4-es Tour megvételén. Igaz hogy nem 1.6, meg nem Elegance, de közel azonos összegből mégiscsak új autója lenne az embernek.
-4 év, -100ekm ellenében szerintem megérné. Most kukkantottam fel a Skoda oldalára, 3.11MFt. kedvezménnyel a Tour...

Mondom én, aki nem vagyok új autó párti :)

--
pacs_425
Előzmény: MZ/Y (5786)
MZ/Y Creative Commons License 2008.07.20 0 0 5786
Tényleg gáz a történet, de azért én szurkolok nektek. A többiek sem akarnak rosszat, csak őszintébbek nálam. :o)

De miért is ne lehetne rendben...?
Előzmény: sultati (5785)
sultati Creative Commons License 2008.07.20 0 0 5785
Hát akkor lehet nagyon beszoptuk....
De a bolondoknak mindig szerencséjük van, hátha jut nekünk is egy kicsi.
Előzmény: stevie wonder (5784)
stevie wonder Creative Commons License 2008.07.19 0 0 5784

nagyon bator vagy, h a fenyezes korbemerese nelkul veszel autot...

Meg a hibatarolo kiolvasása nelkul. Ezek ANNYIRA alap dolgok... Amikor a Nagykorosin korulrajzanak a nepperek, mindegyik ezzel kezdi. Meg sem szolalnak, amig nincsenek kepben az auto seruleseirol.

Na jo, mondjuk a Toyotaban nincs VAG kiolvaso. (A fasze' nem lehet a Skodaba menni, vagy ha ott tenyleg horrordrakulak dolgoznak, akik neppervert szivnak, akkor a Seatba vagy a Fócvágenbe.) De retegvastagsagmero...

Pffff.

Fekhatas- es lengescsillapito-meres, oriasi. Egy fektarcsa 1.6-os Octaviahoz van vagy 10 ezer forint, es ez kb a legdragabb alkatresz, amire egy uj autoban fekjavitaskor szukseg lehet.

A lengescsillapito merese meg tok ertelmetlen, a modern lengescsillapitok tipikusan ugy halnak meg, hogy egyszercsak tonkremegy a tomites, es par nap alatt kifolyik a lotty, utana csá. Ha peches az ember, megmerik a csillapitast, minden szep es jo, aztan egy het mulva mégis lehet cserelni.

Az viszont igaz, hogy a fekpad hasznalatat kulon ki lehet szamlazni. Nyilvan meg is tették :-)

A nepper ellensege a felkeszult maszek szerelo. En eleg sok autot eladtam mar (ismeroseim autojat is arulom, mert engem szorakoztat), es altalaban ezek az emberek ismertek fel az auto valos hibaibol a legtobbet. (Van egy alfajuk, a nagyotmondo bacsi, aki husz hibara is ramutat, ezek azonban nem valos hibak, teljes keptelensegek, mikozben az esetleg valoban letezo problemaknak meg a kozelebe sem jut.)

A markaszervizek lenyegesen impotensebbek, latvanyosan nem ertenek az autohoz. A legdurvabbak persze a mas markak markaszervizei.

Most is egy ilyet lattunk.

En iszonyu atveres-szagot erzek, es ez engem zavar :-(

Hu, de negativ vagyok, megyek aludni :-(

Előzmény: pacs_425 (5783)
pacs_425 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 5783
nagyon bator vagy, h a fenyezes korbemerese nelkul veszel autot... A 90-es szervizre szamolj 100k-t, akkor nagy meglepetes nem erhet. Bocs a hsz. formajaert, tel.-rol irok. Kesobb majd bovebben :)
Előzmény: sultati (5777)
pannikácska Creative Commons License 2008.07.19 0 0 5782

Szia!

Nekem a 99-es octavián most cseréltek vezérműszíjat, olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt, vízpumpát, meg néhány gumi tömítést. Összesen fizettem 81 ezret. Azt sajnos nem tudom, hogy egyesével mi mennyi volt, és a munkadíjat se, de hátha ez is segít.

Előzmény: sultati (5779)
sultati Creative Commons License 2008.07.19 0 0 5781
Természetesen nem ingyen csinálták és számlát is adtak.
Most perpill. nemtom mi szerepel a számlán, de meglesem.
Előzmény: stevie wonder (5780)
stevie wonder Creative Commons License 2008.07.19 0 0 5780

Nem. De kereskedőnek van mérője, szal lehet még megejtjük. De az tuti, hogy elől nem volt fényezve, mert kőfelverődései vannak azért.... (de ki tudja)
Nem. (ha világított vna vmi pilács a műszerfalon, akkor lehet eszembe jutott volna, de nem)
Nem.

Csak gratulalni tudok...

Ha az autoval gond van, lehet perelni a Toyotat.

(De persze vagy ingyen csinaltak*, vagy nem kaptatok szamlat, vagy a szamlan nem "atvizsgalas" szerepel.)

* ebben az esetben biztos az atveres

Előzmény: sultati (5777)
sultati Creative Commons License 2008.07.19 0 0 5779
Lehet, hogy csak párátlanítás :P Nem volt még klímás autónk. (Felíciánk volt/van)

Jah, köszi szépen!! Remélem úgy lesz!!

Más:
Aki vitte már 90ezres szervízre (nemtom mikor van pontosan), és/vagy cseréltek vezérműszíjat az mennyibe fájt?!
Előzmény: drMinit (5776)
sultati Creative Commons License 2008.07.19 0 0 5778
Ez még számomra is kérdés
Előzmény: Papka11 (5775)
sultati Creative Commons License 2008.07.19 0 0 5777
Nem. De kereskedőnek van mérője, szal lehet még megejtjük. De az tuti, hogy elől nem volt fényezve, mert kőfelverődései vannak azért.... (de ki tudja)
Nem. (ha világított vna vmi pilács a műszerfalon, akkor lehet eszembe jutott volna, de nem)
Nem.

Tudom, engem is idegesít, de már a miénk.
Előzmény: stevie wonder (5774)
drMinit Creative Commons License 2008.07.19 0 0 5776
Egyébként tényleg típushiba?!

Hááát azt nem tudom, de az enyémen nem találtam (még), annak ellenére hogy pl a bal hátsó ajtó és környéke, a gyermekem miatt erős igénybevételnek van kitéve.

De minden esetre sok sikert és rengeteg balesetmentes kilométert kívánok az új autóval.

van benne első szélvédőfűtés,

???
Leht hogy csak én vagyok lemaradva, de OII még nem tapasztaltam.
Hacsak, nem a digit klíma bal gombján lévő párátlanítási funkciójára gondolsz...
Minit
Előzmény: sultati (5773)
Papka11 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5775
És nem lehet hogy a szervíz és az eladó kapcsolata közelebbi mint a szokásos?
Előzmény: stevie wonder (5774)
stevie wonder Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5774

ezen kívül a kasznin nem találtunk semmi kirívót.

Retegvastagsag mennyi volt? Vegigmertek?

Kompjuterbol kiolvastak a hibauzeneteket?

Szervizkonyvet lekerdeztek?

Előzmény: sultati (5770)
sultati Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5773
Egyébként tényleg típushiba?!

//OFF: Kiderült (még a kereskedésben, természetesen), hogy van benne első szélvédőfűtés, meg guminyomás érzékelő is. Ezek a hirdetésben benne sem voltak. De mint kiderült, a kereskedő is nem rég fedezte fel.//
Előzmény: joemaster (5772)
joemaster Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5772

"a hátsó ajtóknál a küszöb részén a festék kopik, de ezt "típushibának" állították be, mivel a gumi szigetelés "kidörzsöli" vagy mi a jó isten."

Azta! Milyen jól ismerik a Toyota szervizben a Skoda típushibákat!!!!!!!

Jajj!!!!!

Előzmény: sultati (5770)
BX_thomas Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5771
ááh, nagy dolog, enyém 2006os és 152ezer van benne és nem taxi :)
Nekem csak a kormány és a váltókar kopott, sehol máshol nem látod, hogy annyi van benne.motorterem nekem sem volt még mosva, de elég trééé a kinézete ennek köszönhetően :)))))
Előzmény: drMinit (5769)
sultati Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5770
Nah megnéztük ezt a győri gepkocsit!
Megvettük!
A motorháztetőn vannak kavicsfelverődés-nyomok, ami csak újrafényezéssel tüntethető el, de ezen kívül a kasznin nem találtunk semmi kirívót.
A Toyota szervíz, hát igazából csak jókat mondtak, de 15-20 perc volt az egész, szóval nem mondanám állapotfelmérésnek.
Fékeket, lengéscsillapítókat hibátlannak találták; Alul is minden jónak tűnt, nem említettek hibát; a kipufogó rozsdás, de azt mondták, még sokáig elmegy, mert a dobok meg ezek épek; mondtam nekik a JE fényszórót, hogy beljebb van az egyik fele egy csöppet, de a csavarok, meg minden más a környékén érintetlen, szal lehet gyárilag ilyen; a hátsó ajtóknál a küszöb részén a festék kopik, de ezt "típushibának" állították be, mivel a gumi szigetelés "kidörzsöli" vagy mi a jó isten.

Az állapotfelmérésnek titulált esemény után úgy döntöttünk, hogy megvesszük.
Kifizettük, papírokat irkáltunk, de még nem tudtuk elhozni, mert nem mertük bevállalni, hogy forgalomból kivont kocsival furikázzunk. Így mehetünk megint kedden vagy szerdán, akkor még 1-2 aláírás és hozhatjuk is.
Remélem nem futunk bele semmi komoly problémába.
Itthonról, ugye megy szervízbe, ahol az olajat, szűrőt stb-t kicserélik, meg lehet, hogy a vezérmű szíjat is.

Ati voltam.
Előzmény: drMinit (5769)
drMinit Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5769

megbeszéltem Neked akár két másik szervizt is alternativának

Na mi újság az autóvétel terűletén?

Egyépként ezt olvastátok?

Taxi 150e km-rel

Előzmény: ckerti (5754)
TUZI Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5768
Nem vagyunk egyformák. Én még nem hivatalos üzletben, vagyis nem szabot árnál, sosem vettem meg annyiért amennyiért kínálták. Ha igaz amit leírtál akkor én biztos nem veszek tőled autót sosem.:-))))

Lehet hogy rossz alap, vagy duma, de én vagyok olyan pofátlan hogy simán bekinálom a felénél kissebb árat is bármiről legyen is szó. Aztán majd valahol megeggyezünk, de azt hogy semmit se engedjen az eladó azt nem tudom elképzelni. Vagyis eltudom, csak azt nem veszem meg. Nálam ez oilyan kényszer. Ha nem enged , akár máshol többé is megveszem , de nála akkor sem.:-))))
Előzmény: stevie wonder (5763)
TUZI Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5767
Van egy mondás. Nem tudom pontosan de valahogy úgy szól hogy.

Míg veréb van, addig lósz@r is.:-)))

Manapság venni jó használt ,de akár új autót is. Eladni, az művészet.
Mint írtam csak azzal lehet alkudni aki partner, és tényleg elakarja adni azt a dolgot, amit éppen árul.

Én volt olyan hogy talán 50 Ft-n alkudoztam vagy 1/2 órát. Gondolhatod nem az 50Ft volt a lényeg. Volt olyan stádium, hogy azt mondtam a hölgynek ,mert azzal érvelt hogy 50 Ft-ért még egy kávét sem lehet kapni, hogy engedje el az 50-est és meghívom egy kávéra.:-))) Ez egy jó buli, vagy inkább játék, és ha még nyer is rajta az ember akkor mértne???
Előzmény: Törölt nick (5765)
drMinit Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5766

Nem kötözködött igazán "csak" összeveszett az ottani szerelőkkel és ezért.....))

Nem kell neki jóban lenni az ottani szerelőkkel.
TE viszed az autót, TE intézed az állapotfelmérést, Neked számolnak be róla, és TE fizeted ki ennek az árát.
Ergó TE vagy akivel üzleti kapcsolatban lesz a szerviz.
neki csak az autót kell a kapuig prezentálnia.

A végén kapsz egy hivatalos lepecsételt dokumentumot, hogy ez és ez van az autóval.

(na jó a pecsét nem fontos.)

Én ragaszkodnék ahhoz a szervizhez, márcsak azért is.
Azért egy márkaszerviz mégiscsak márkaszerviz. Ha mást nem is, de hibát biztos tudnak keresni...
Minit

Előzmény: sultati (5758)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5765

Szia

Teljesen igazad van!

Az egyik saját automat is ugy adtam,hogy a vevő jött ezzel a hülye szöveggel :És mennyit

enged a feléből?....

Semmit sem!

Következő mondatban pedig elkezdte hogy nem kell neki a riasztó,kp zár, rádió,hozzott  magával 4 másik kereket,ugyhogy az se kell....És vegyük le az árból ezeket!

Na,itt szakadt el a cérna...Mondtam oké .de leveszem róla a 4 ajtót,tető ablakot,

motorház fedelet,5-dik ajtót.

Na ezek kelletek volna neki.

És akkor mondtam egy,az irányárnál sokkal nagyobb számot árnak hogy ennyi az autó végső ára,és nincs alku!

Kicsit tanakodtak 3m.re tőlem,és vették elö a boritékot,hogy igen kell az autó nekik.

Az irányár felett 200e ft-al többért,és a télikereket sem hozztam szóba,pedig azt is adtam volna vele az eredeti irányáron.

Napokig röhögtem ezzen az autó eladáson!

Előzmény: stevie wonder (5763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!