Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Mivel a másik topichoz nem tudok hozzászólni, ezért reagálok erre a cikkre.
"Az 5 éves trolikban 300 ezer kilométer van, nehéz hozzájuk alkatrészt kapni. Ezenkívül a kiszolgáló oszlopok is katasztrofális állapotban vannak. Hamarosan ki fogják ezeket cserélni."
Mi az, hogy egy 5 éves trolihoz nehéz alkatrészt kapni?
A busszal csak annyi a gond, hogy kevés ember fér rá egy vonatszerelvényhez viszonyítva. Bár nem rossz ötlet, csak azért ha már 40-nél több ember akar utazni, akkor gnod van, mert általában 40-50 fő fér max egy távolsági buszra.
IC-busz már jól jönne Bp-Debrecen között pénteken és vasárnap :)) Bp-Tiszavasvári-Nyíregyháza között a Trans-Tour üzelmetet menetrendszerinti járatot, Bp-Zalaegerszeg között meg a Homm Kft.
Ha van Wi-fi és normális légkondi akkor inkább busz mint a MÁV által kínált IC feláron...amiben nyáron szauna van télen meg megfagysz...
Ezt én is megkaptam, csak azon gondolkozok, hogy hogyan tudnák majd csökkenteni a költségeket és növelni a szolgáltatás színvonalát. Szerintem költséget csökkenteni max úgy lehet, ha a diákjegy árából még egy részt állná az iskola. Amennyi pénzt beszednek félévente a diákoktól, abból juthatna erre. :D Bár az IC-nél színvonalasabb vonatot nem tudom mit tudnának indítani. :)
"A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának kezdeményezéséhez csatlakozva a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata tervezi, hogy a magas utazási költségek csökkentése miatt olcsó, vagy a jelenlegi árakhoz hasonló, ám a jelenleginél magasabb szolgáltatási színvonalú vonat járatokat indít, először a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza útvonalon.
Ezzel kapcsolatban szeretnénk, ha válaszaiddal segítenél az igények felmérésében.
Kérjük, akkor töltsd ki az alábbi kérdőívet, ha a fent említett vasútvonal mentén laksz, vagy rendszeresen igénybe veszed ezt a vasútvonalat a hazautazáshoz.
Buszból van délelőtt 2-3 járat és annyi. Menetidő ugyanannyi kb. Csak nézd meg a volán honlapján, Mátészalka-Debrecen viszonylatot, vagy épp a visszautat.
Ma voltál? Én ma csak 3szor mentem végig a 110-esen, tehát nekem bőven sok volt ez az adag. :D Kis késések is voltak, mert Nyírmeggyes és Hodász között fák dőltek a sínekre, amikor vágták, akkor meg 20-as lassújel volt kirakva....
Meg volt menet szalkáig meg vissza. Jó hézagos a pálya mint Eger fele. Mosógép is utazott velünk Hajdúsámsonig cigók vitték haza:) Hévégén megint pótlás volt. Tényleg ez lesz minden hétvégén ahogy írtátok. Régen pedig tervezték a hosszabitást jött próbázni skoda troli is.
Addig a pillanatig amíg megveszik a menetjegyet és kulturáltan viselkednek, mint mindenki más addig nem érdekel ez a dolog. Viszont abban a pillanatban amikor ezek a feltételek nem állnak fenn, akkor azonnal törvényi szigort és eljárást követelek ha roma ha nem roma az illető.
Nem véletlen ugyanis, hogy Db-Mátészalka között a vonatok és az állomások egy része olyan amilyen.
Annyira későn nem szoktam menni vonattal. Egyszer a 17:15-kor induló vonattal akart jönni egy csapat, hoztak biciklit, meg minden szar lomot. Desiro jött, a kalauz már szólt nekik még mielőtt a vonat megjött, hogy ezeket nem hozhatják fel, mert így is tömegnyomor lesz a vonaton, annyian várták a vonatot. Volt is tömegnyomor, mert elég sokan még álltak is a vonaton, de a cigók azok felhozták a lomjukat, hiába szólt a kalauz, még a "biztonsági őrök" is odajöttek a vágányhoz. De egyéb gond nem igazán volt. Csak egy beszólás volt az egyik cigó részéről, hogy "őt nem érdeklik a törvények, ő bármit megtehet". Na erre már nem tudok mit mondani.
Én hetente legalább egyszer. Oda és vissza is. van pár belőlük, de gond nem szokott lenni. Mivel én Mátészalkáról járok be Debrecenbe, így a heti oda-vissza út garantált legalább egyszer. Van amikor heti 2-3 alkalommal is.