Keresés

Részletes keresés

VKOrsi Creative Commons License 2005.08.25 0 0 160
szerintem csak januártól lehet, mert ez eléggé érinti a ktgvetést, és ezért szerintem nem is módosítanák év közben.
az új adótv. meg októberig biztosan kijön :) nagyon kiváncsi leszek én is, hogy mi lesz a végén ebből az egészból.
zso70 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 159

A utosules, jo tema:))

a minap anyukam nekem is orommel meselte, hogy semmi gaz, ha vkinek kicsi autoja van, s 3 gyereke, mert BEMOONDTAK a hirekbe,  hogy nem kotelezo, ah nem fer el ... kerdem, miert is, vagy hogy is van ez?? Kresz szerint kotelezo, buntetendo, ha nincsem aztan meg megse sem...

S az, az otlet, esetleg, hogy meg elol , ulesben bekotve biztonsagosabban utazik a gyerek - apu meg hatul -, az senkinek se nem jutott eszebe???

 

 

Erdekes az orokbefogadas, nem emlekszem ki irta... nekem a pasim mondogatta,amikor kozoltem, hogy en tobbet mar nem, hogy fogadjunk orokbe. Nem all szandekomban, csak erdekelne, hogy miert, hogyan jutott ez eszetekbe ?

Babóné Creative Commons License 2005.08.25 0 0 158
köszi. Valahol mintha azt írták volna, hogy szeptembertől lesz új csp, máshol meg hogy januártól.
Előzmény: piglet (157)
piglet Creative Commons License 2005.08.25 0 0 157
Januártól lesz az új családi pótlék rendszer. Az adókedvezményre még nem olvastam törvényt, a leírások alapján pedig nem az összevont fizetést nézik, hanem egy valakiét.
Előzmény: Babóné (156)
Babóné Creative Commons License 2005.08.25 0 0 156

Autósülés: mi is vittük mind a hármat bepróbálni, apa most vett új céges autót, de ott is szempont volt, hogy beférjen mind a három (Laguna), autósülés nélkül sehova. 5 évesnek már elég lenne a magasító is, de én inkább amíg lehet őt is rendes ülésben utaztatom.

 

Juttatások: na próbáljon valaki abból megélni :( Hülye. Tényleg! Mikortól kapjuk a megváltozott összegűt? És bár kicsit off, de most akkor hogy lesz az adóvisszatérítés? Mennyi a határ? És kettőnk pénze a határ, vagy csak az egyik fizetés?

VKOrsi Creative Commons License 2005.08.25 0 0 155
ez a gyerek-be-nem-kötés nálam is bicskanyitogató.

A legjobban, akkor döbbenek meg, amikor látom anyát a vadiúj 5-7-10-15 milliós autójában, amiben ott a 90 légzsák, de a gyerekek hátul ugrálnak!!!
Ennyi erővel vehetne egy 200e Ftos autót is, abban is pont annyira fognak tudni meghalni....
nagyon szomorú

a fizika pedig tényleg van, létezik és el kell fogani.
Számolja csak a ilyen ki, hogy mekkora erőt fejt ki egy gyerek a akrjára, amikor 30-40 Km/h-s sebességről vészfékezéssel elindul előrefele... nincs az az ember aki megtartsa.

de a csúcs, leírom, mert ezen mind a mai napig nem tudtam túllépni.
Anyuka írja, hogy a lánya utálja a hordozót, ülni ugyan nem tud, de 6 hósan vett neki nagy ülést, és bekötötte menetiránynak, hogy kilásson.
Ő letesztelte, fékezett nagyot, és nem billent előre a gyerek feje! szerinte ez így frankón biztonságos a gyereknek, mert meg tudja már tartani a fejét!!! :( :( :( :( :(

(én meg hülye anya módjára intéztem a gyerekülést a két fiamnak, hogy 2-3 éves korukig be tudjam őket kötni menetiránynak háttal)
jan0820 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 154

Mielőtt megköveztek miatta, kijavítom azt, amit nem írtam le az előzőben:

- egyrészt gyakorlatban mindig úgy megyünk, hogy szülők elől, gyerekek hátul

- másrészt az egy szülő elől-egy szülő hátul megoldást nekünk is a rendőrség ajánlotta :-(

- harmadrészt a gyerekek ülésben ülve utaznak, kivéve, ha valami extra fuvar van, és mondjuk egy nagyszülő + 2 gyerek ül még hátul.

Sajnos én már (felkészülve a későbbiekre) azon gondolkodom, hogy valami mikrobusz szerűséget kell vennünk, mert ahogy idősödnek a nagyszülők, úgy okozza az egyre nagyobb problémát az utazás...

Előzmény: esztike11 (151)
Niko1 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 153

Sziasztok, nekünk is 3 gyerekünk van, 11, 7 éves és 11 hónapos. A két nagy fiú és lány, a kicsi pedig  fiú. Mi azt a "hibát" követtük el, hogy a pici örökbebaba. Na ezt nem érti a falu. Csak akkor elfogahható az örökbefogadás ugyanis, ha nincs "saját" gyereked:(( Gyorsan ki is gondolták, hogy ez biztosan a szocpol miatt van.

Ismerősre rá is kérdeztek, aki erre csak annyit mondott, te törölgetnéd 18 évig valakinek a "valagát", csak a szocpol miatt, és különben is nézd meg az autót a ház előtt, nem lenne egyszerűbb kisebbre cserélni? Na erre nagy a csönd, csak a sutyorgás folyik tovább. Még jó, hogy nevetünk rajta:))

A három gyerekre eddig nem érkezett semmilyen megjegyzés, talán azért mert mindig az az első mondat, hogy nem is láttalak terhesen:))

Egyébként nálunk a picivel már sokkal könnyebb, mint annó volt a 2 naggyal, mert most van 2 segítségem, akik állandóan cibálják, tépik, szeretgetik, puszilgatják a kis "ördögünket", aki mindezt göndör kacajokkal hálálja meg.

És még ingyen tankönyvet is kaptunk, igaz év végén vissza kell adni kiradírozva, így már megrendeltem a pótpéldányokat:))

Niko

Előzmény: esztike11 (151)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.25 0 0 152

a kicsit is sikerult ugy raszoktatni az ovre,hogy o a felelos,nehogy addig elinduljunk,mig mindenki be nincs kotve.Hatul is

O termeszetesen az ulesebe szigoruan bekotve.

Sikit,mint egy kismalac,ha elindulok veletlenul 1 metert,es pl Tomi hatul nincs meg bekotve.

 

 

Előzmény: esztike11 (151)
esztike11 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 151

Ez baromi jó, mármint, h azért vállalunk 3 gyereket, mert sok a juttatás!:-(( és mennyi  a kiadás!:-( Mellesleg nekem is van egy ismerősöm, aki azért szeretne egy harmadikat is, h több családi pótlékot kapjanak és megkapják majd a 3 gyerek után járó szocpolt. Gáz.:-(

 

Autóülés: hujujjujj!!!:-(( Egy centit sem és a 3 gyereküléssel is frászban vagyok egész úton, h egy barom ne jöjjön belénk. Amióta gyerekeim vannak, valami iszonyatmódon nagy a felelősség bennem ( ez természetes ), mindig parázok, mert most még "csak" egy Skoda Favoritunk van, amiben ugye nincs légzsák és egyéb extrák. Ez is fő szempont nálunk az autóvásárlásnál, amit most ütünk majd nyélbe, most sikerült kiválasztani végül 2 hónap után, h melyik legyen a szerencsés.:-) ezen is parázok, pedig nagyon jól vanank bekötve a gyerekek, el sem tudom képzelni, h egy gyerek ne legyen biztonsági ülésben.:-( A másik, amikor mondogatják, h elég lenne már a nagynak a magasító. ÁÁÁÁÁÁ!

 

Családunkban is utaznak így, egy felnőtt ölében egy gyerek bekötve ( basszus megkérdezték a rendőrségen és lehet!:-( ), próbáltam érvelni, férjem is, nem ment. Pedig nagyon értelmes, kedves emberek, nagyon szeretem őket. Ezért is vagyunk kiakadva férjemmel. Ritkán mennek így, de akkor is. Grrrrrr.

 

Én mégha a sarki boltba is megyek, bekötöm magam, egész egyszerűen nem érzem jól magam öv nélkül.:-( És ha viszünk valakit, mindig szólok, h kösse be magát, HÁTUL IS!

mitla Creative Commons License 2005.08.25 0 0 150
Valószínűleg én is az üléseket fogom vinni, de az előttem szólókkal egyetértve nem kockáztatnám, hogy a hatéves egy felnőtt ölében utazzon, hiszen magad mondtad, hogy beköthető, ha csak egy felnőtt van a fedélzeten. Akár 40 km-es sebességnél történő ütközésnél is akkora erő hat a kicsire, hogy nincs az a felnőtt, aki a karjával visszatartaná a kirepüléstől a szélvédőn keresztül...
Előzmény: jan0820 (146)
Herr X Creative Commons License 2005.08.25 0 0 149

ez nálunk is bicskanyitogató.

 

A legdurvább az volt, amikor a feleségem vitte a barát feleségét és gyerekét. Mit csinált a csaj? Beült, gyerek ölbe és bekötötte magukat a bizti övvel.

 

 

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

 

Baleset esetén az anyuka frankón agyonnyomja a saját gyerekét.

 

 

Kedvencem, amikor valaki azzal érvel amikor nem köti be magát, hogy úgy is ki tudja magát támaszani.... CSak az a rohadt fizika ne lenne....

Előzmény: jan0820 (146)
piglet Creative Commons License 2005.08.25 0 0 148

Miért nem ül elöl a másik felnőtt is? ÉS akkor a kicsit is be lehetne kapcsolni.

 

Amúgy egyetértve egy lánnyal, én biztonsági ülés nélkül egy métert sem. Bekötés nélkül szintén egy métert sem.

Előzmény: jan0820 (146)
jan0820 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 146

Mikor mi új kocsit vettük, mind a 3-nak gyerekülés kellet... Úgyhogy először megvettük a három gyerek életkornak és minden egyébnek megfelelő ülését, és azzal mentünk új autót keresni.

De egy nem mellékes dolog ez ügyben: ha olyan autót veszel, amiben nem fér el 3 szabványos biztonsági ülés, akkor nem vagy köteles 3-at használni. Persze a nagyon csöppeknek mindenképpen kell, de a nagyobbacskáknak nem.

Nálunk ez úgy van, hogy ha mind az 5-en megyünk, akkor hátul ül a három gyerek (10,8,6 évesek) +1 felnőtt, 2 gyerek bekötve az övvel és a felnőtt ölében a legkisebbel. Ha csak egyikünk megy velük, akkor pedig hátul a kölykök, biztonságiövvel bekapcsolva.

Előzmény: mitla (137)
jan0820 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 144

Nálunk az első kettő lány, a harmadik fiú. Mindenki azt hiszi, hogy ezért vállaltuk. Pedig ha tudnák....

És ráadásul a sors is a kezükre játszik, mert azóta (már 6 éve) nem sikerül újra, pedig mi 4-5 gyerkőcöt terveztünk...

Előzmény: cory (142)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.25 0 0 143

Nekem semmi kulonosebb bajom nem volt a terhessegemmel.Sot,most sokkal tudatosabban keszultem a gyerekre

A kicsivel vot az elso apas szulesem,van osszehasonlitasi alapom is,nekem sokkal masabb volt,mint az elozo ketto.

Előzmény: Törölt nick (138)
cory Creative Commons License 2005.08.25 0 0 142

Mi is kaptunk mindenféle megjegyzéseket, mikor megtudták, hogy jön a harmadik.

Az első az volt: "És megtartjátok?" Aztán, mikor kiderült, hogy tervezett baba mind, akkor a teljes csodálkozás, majd a homlokra csapás: "Ja, persze, két fiatok van" Én ettől vagyok készen. Akkor is három gyerekünk lenne, ha az első kettő vegyespárost alkot!

A szüleim egész egyszerűen nem tartanak normálisnak.

De a nagyfiam arca mindent elárult, mikor megtudta, hogy jön a baba: "juhéjjj, lesz még egy kisöcsém?" A lényeg úgyis rajtuk van :)

A logisztikai dolgokra majd most készülök csak, mert most megy a nagyobbik oviba. Eddig egyszerű volt.

kissamson Creative Commons License 2005.08.25 0 0 141
Most győztél meg, jöhet a harmadik! Hülyéje... :)))))))
Előzmény: zso70 (136)
piglet Creative Commons License 2005.08.25 0 0 140

Nálunk úgy néztük a szélességet, hogy beültünk ketten hátra, és megnéztük mennyi hely marad. Illetve már a gyári alapadatokból is lehet következtetni, hogy elférnek majd vagy sem.

 

zso70: a sok anyagi juttatás:-)))))) amiatt tényleg megéri, ezt komolyan is mondta?

Előzmény: mitla (137)
mitla Creative Commons License 2005.08.25 0 0 139
Erről nem is beszélve...
Előzmény: Gabiiiiii (135)
mitla Creative Commons License 2005.08.25 0 0 137
Nagyon jó topik!
Csak bátorításként: 40 évesen szültem a harmadikat (most egy hónapja), és köszönöm, jól vagyok. Könnyen jött össze, a terhesség úgyszólván guggolva ment (na jó, a kilencedik hónap már kicsit húzós volt és fárasztó, de kinek nem), a bejárt úton könnyen született meg, szóval nem muszáj belerokkanni, ha már így alakult.
Tehát nekem is három van: 12 éves, 17 hónapos és 1 hónapos - és mind fiú. Én azokra szoktam furán nézni, akik pont emiatt gratulálnak - mintha különös érdem lenne.
Nekünk is autót kellene cserélni, hogy két ülés és egy hosszú lábú kiskamasz férjen el hátul, na meg a cugehőr...
Akik ilyen szemponttal indultak el vásárolni: lemértétek centivel a hátsó ülést?
Előzmény: Törölt nick (133)
zso70 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 136

JO reggelt,

eszembe jutott, az egyik legjobb megjegyzes a 3 gyerekesekrol, amit egy volt osztalytarsam mondott ( 2 gyereke van). Szoval, milyen jo is a 3 gyerekesnek, mert MENNYI JUTTATAST KAP!!!! a tankonyveket is ingyen, a csaladi potlek is magasabb, es a csaladi adokedvezmeny, bezzeg a 2 gyerekesnek!!!!

 

igy, elgondolkodva, azt hiszem nalunk is donto erv a 3. mellett a tengernyi juttatas volt...:))))

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.25 0 0 135
Van elonye is a keson szulesnek,legalabbis nalam.En a nagylanyomat 20 evesen szultem ,a kicsit 37 evesen.Ossze sem lehet hasonlitani,mennyivel tobb turelmem van,mennyivel maskepp latom a dolgokat.
Előzmény: Törölt nick (133)
cory Creative Commons License 2005.08.25 0 0 134

Sziasztok!

Végigolvastam a topicot. Még nem vagyok háromgyerekes, de már úton van a harmadik. Az autó nem lesz gond, beférünk az Astra Caravanba. Ja, a nagyok 4,5 és 2,5 lesznek, mikor a kicsi megszületik.

De munkaügyben tartok, mi lesz. Én nem dolgoztam az első előtt, de a harmadik után szeretnék majd. Hát majd meglátjuk.

cory

szilvasgomboc Creative Commons License 2005.08.25 0 0 132

szia :)

Nekünk a 3 gyerekülés épp befér az astrába, megmértük, mielőtt megvettük volna a kocsit. A régibe nekünk sem fért volna el.

 

Olvasgatva látom magam előtt, ha kb jövőre visszamegyek dolgozni, mi lesz - ha persze addig még megmarad a munkahelyem egyáltalán.

(4,5 éves kisfiú és 1,5 éves ikrek)

Jaa, és 33 évesen szültem az elsőt :)

Egyébként több idegen furán néz ránk, hogy milyen nehéz lehet 3 gyerekkel, majd "beugrik" nekik, hogy nem volt választásunk, "szegényeknek 3 lett", hisz ikrek volt a 2. kör.. ilyenkor nincs kedvem mentegetőzni, hogy bocsi, szándékos a 3 gyerkőc.

Előzmény: inecsg (91)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.24 0 0 131
én aztán tudom! de ugyebár, amit az ember nagyon akar... :-) na, jobb ha elmegyek alduni, már úgy írok, mint aki kicsit sok amerikai családi filmet néz... pedig... :-)
Előzmény: Luisette (130)
Luisette Creative Commons License 2005.08.24 0 0 130

Persze, mindenki ismer ilyet, de akkor se hiszem, hogy ez lenne a követendő példa. Hiszen te is jól tudod, hogy nem mindenkinek jön össze hipp-hopp... Főleg nem, ha már 35 felé (fölött) jár.

Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.24 0 0 129
van egy barátnőm, 34, 36 és 38 évesen szülte őket sorra, a férje 40 volt amikor kezdték. ez ma már amerikában a norma. mondjuk itt csak a férj amerikai, és itthon élnek. a vicc az, hogy mi főleg a madonna, sharon stone és hasonlók sztorijaiban látjuk a 40-es (első)szülő nőket, de ez nem azért van, mert ők későn szülnek, hanem mert ez az általános tendencia. mondjuk tovább is élnek, mint mi, de talán épp azért, mert a gyerekek fiatalon tartják az embert, nem? :-)
Előzmény: Luisette (128)
Luisette Creative Commons License 2005.08.24 0 0 128
Na de hga mondjuk valaki végez 25 évesen, ahhoz, hogy "valamilyen szintre" eljusson, kell mondjuk 5 év, de inkább több, így mire gyerekre gondol, esetleg már jóval 30 fölött van! Ez nem feltétlenül baj, de azért ekkor már erősen növekszik a valószínűsége, hogy kicsúszik az időből, főleg, ha 3-at szeretne! Mert az orvostudomány minden fejlődése ellenére ma is azt mondják, hogy biológiai szempontból a 20-as évek valók a gyerekszülésre... Jó, én is szeretnék 30 fölött is még szülni, de azért aggódnék, ha akkor készülnék az elsőre. (Persze tudom, sokan vannak, akik rajtuk kívül álló okból szülnek későn, most nem róluk beszélek, hanem azokról, akik tudatosan így tervezik így, a karrierjük érdekében.)
Előzmény: Törölt nick (120)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 127
azt hiszem valahogy igy. Nem hinném hogy az megvetndö önzés volna, ha valakinek fontos, hogy  tanuljon, hogy sikeres legyen, miként az se ha valaki élvezi a gyerekzsivalyt és neki elég, hogy rájuk koncentrál, miként az is nagyszerü, aki ezeket tudja ötvözni. A lényeg hogy jól érezzük magunkat a börünkbe, mert csak ugy tudjuk hitelesen élni az életünket, mint szülök no meg mint emberek...kinek ez jön be kinek az. S mélg mindig jobb egyet nevelni ugy, hogy abban hozzuk a legjobb formánkat, mint többet amely önkéntelenül is komoly hibákba rossz példákba hajszol bele. Hisz felörölnek a nem felkészülten vállalt feladatok-elvárások, és mind eközben  sajog az elmulasztott boldogabb élet hiánya.
Előzmény: Törölt nick (124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!