Az 5118 meg 109-es Szili + BDt 119 + By + BDt 102, bringaférőhelyre nem lehetett panasz :) A nem Hernyó barcikai inga meg 287-es Szili + Ao + BDbt 307, kevés, bő egy kocsinyi ülőhely, de legalább ingában sem lehetett használni...
Sajnos jellemző az iróasztal melletti menetrendszerkesztés és kocsigazdálkodás papiron minden vonathoz van elég kocsi!Sajnos ez már évek óta igy megy az összes vonalon,és egyre rosszabb lessz a helyzet!
Ez az átok sorozat amióta kijött a gyárból, azóta ilyen szar. 25 éve megy ez a bohóckodás, jó lenne már végre abbahagyni ezt az egészet, mert amennyi pénzt beleöltek már ezekbe a moslékokba, abból egy csomó normális kocsit lehetett volna venni.
A 70, 71-es vonalon is ugyanezt művelték, talán most Miskolcon tényleg egy fokkal rosszabb a helyzet, de mégis mit vártak ezek a gyökerek attól, hogy odahánynak egy egész sorozatnyi elcseszett motorvonatot egy olyan helyre, ahol semmiféle tapasztalat nincs velük? Ráadásul az utolsó időben Istvántelken ( egyébként sajnos érthető módon ) szartak az egészre, hiszen nem nekik kellesz utána kínlódni velük, ők majd kapnak új járműveket, amiket pár év alatt szintén teljesen szét fognak gányolni.
Egyébként meg lehet, hogy teljesen alaptalan az egész, amit most írok, de a menetrendváltás bebizonyította, hogy sajnos lehet benne igazság: egyáltalán nem lennék meglepve, ha a karbantartási pénzek elosztásánál szintén az az elv érvényesül, hogy Kelet-Magyarországra ne adjunk semmit, hanem rohadjon meg mindenki ott ahol van a 600 Ft-os IC-helyjegyével együtt. Én speciel elég nehezen hiszem el, hogy Szegeden, Miskolcon és Debrecenben azért ennyire kritikus a kocsihelyzet, mert éppen nincs kedvük karbantartani.
És akkor nézzük egy teljesen más szemszögből az egészet, konkrétan a legfontosabból, az utasokéból. Őket baromira nem érdekli, hogy ennek a csőcselék mávnak éppen melyik telephelyén mi a helyzet, ők csak azt látják, hogy amíg a kéktéglák húzták a mocskos kék-fehér kocsikat, addig nem volt jellemző az állandó késés, amióta meg a """modern""" vonatok járnak, azóta minden napra jut valami sz*pás, holott a menetendváltás óta a térségben vonattal utazni már önmagában valami borzadály.
Ahogy nekem jósolták, Debrecen majd Ugyanezt fogja művelni a Bmx-ekkel, ha egy napon valóban oda kerülnek. Majd mindenféle apró hibával mennek a parajosba, és "kérünk másikat".
Szerintem a 001-est még érdemes megvárni, hogy mit tud az új elektronikával, de ha az se jó, akkor érdemes lenne a motorkocsikból meg a vezérlőkocsikból is sima személykocsit csinálni és elfelejteni ezt az egész sorozatot úgy ahogy van.
Ott voltak trükkök , akiket nem osztottak meg Miskolccal.
A másik: Sokáig vannak kiüzemelve!
Tipikus miskolci szokás.
Zárd le, üzemeld ki, csak ezt a BDV nem szereti.....
70 esen max 2-3 órákra üzemelték ki őket aki este felment , hogy hajnalban lehozza az akár idő előtt is beüzemelte, itt meg csak akkor amikor elő van írva , meg is van az eredménye....
Gyenge aksikkal nehezen megy főleg hidegben a dolog....
Igazábol most már tényleg nem értem a mávot,ahogy hallom majdnem mindennap megjelenik a kocsiprobléma Miskolc környékén miért nem lèp valamit! Szerintem nyugodtan át lehetne helyezni oda 10 darab Hallberstadti kocsit Pécs-Nagykanizsa illetve Szombathelyröl,ez biztos!
A Füzesabonyból 6.02-kor induló hidasi személy BDV helyett 1023-as Szili két fülkés kocsival, amelyikből egy lezárva közlekedik fűtéshiány miatt. Nyomor garantálva, vjv hölgyike most telefonál, felnyithatja-e...
Aki ismeri a gépet és a pályát. Sose felejtem el mikor a félhajtásos Samuval értünk le Miskolcra -2perccel. Az öreg már nyugdíjas, de nagyon értette a dolgát.