Keresés

Részletes keresés

Hacsahu Creative Commons License 2022.01.12 0 0 31819

Sziasztok,

Az alábbi nyílászáró műszaki paraméterei szerintetek jónak módható? Szeretnék minőségi terméket beépíteni.

2 szárnyú tokosztós

bukó-nyíló bukó-nyíló

Tok: IKD 84 TOK 6016 001 Fehér (PVC)

Szárny: 82 SZÁRNY 6003 001 Fehér (P

Merevítés: 6743 MASSIVE 2,5 MM

6714 MASSIVE 2 MM

6718 MASSIVE 2 MM

6148 48 MM ÜVEGLÉC 001 Fehér (PVC)

6054 108 MM OSZTÓ 4K 001 Fehér (P

1,50 m IKD 7202 Párkányfogadó 001

BNY B WK1

Winkhaus ActivePilot

BNY J WK1 15,5

Winkhaus ActivePilot

2 db HOPPE Secustik® tömör alu kilincs

* Uw: 0,77W/m2K

Üvegezés / Panel:

0.5 4Lo-18(9004)Arg-4-18(9004)Arg-4Lo

ganser Creative Commons License 2021.12.30 0 0 31818

A kérdésre a válasz: ez nem igaz.

Előzmény: Notes (31816)
kiss_atti Creative Commons License 2021.12.28 0 0 31817

Tudjuk,

elég sokan gyártanak belőle. Küldj egy mailt, küldök embernevet, aki Bpest környékén foglalkozik vele.

Előzmény: Notes (31816)
Notes Creative Commons License 2021.12.28 0 0 31816

Tudja esetleg valaki, hogy Magyarországon ki gyárt VEKA-ból? Úgy tudom a VEKA rendszeresen ellenőrzi a gyártóit, és aki nem megfelelő gépekkel, illetve nem jó minőségben dolgozik, annak nem adnak el több profilt. Ez igaz?

Megbízható VEKA-val foglalkozó szakkereskedés/beépítő csapat is érdekelne fővárosban és/vagy környékén.

pok88 Creative Commons License 2021.12.26 0 0 31815

Hoppa! Köszi, nem leszek ott, de mondom a kőműveseknek, remélem be is tartják!

Előzmény: ganser (31814)
ganser Creative Commons License 2021.12.26 0 0 31814

a teherviselő ékek eltávolítása azonnali garanciavesztéssel jár.

Előzmény: pok88 (31811)
pok88 Creative Commons License 2021.12.25 0 0 31813

Köszi!

Hát ez kilóg. Jövő héten jönnek a kőművesek visszajavitani.

Akkor ha bezavar a kilogó rész nekik, akkor azt vágják le, de ne szedjék ki, majd kérem őket!

Előzmény: kiss_atti (31812)
kiss_atti Creative Commons License 2021.12.25 0 0 31812

Az ablakosnak

nem szabadna ilyen "tanácsokat" adnia, úgy kellene ott hagynia a munkát, hogy az Ügyfélnek a kilincset kelljen működtetnie.

Amiben "igaza van", hogy az alsó ékeket benne szoktuk hagyni, de kétféleképpen:

- vagy a faék marad benne, de nem lóg ki a szerkezet síkjából, így előtte és mögötte is ki lehet habozni.

- a faék a hab "kidagadása" után  kikerül, a helyére műanyag éket teszünk ( a fentiekkel megegyően), kihabozzuk elől-hátul.

Előzmény: pok88 (31811)
pok88 Creative Commons License 2021.12.24 0 0 31811

Sziasztok!

Ablakcsere volt, 3 rétegű az új.

Vannak nagyobb ablakok (90x140 ill 120x170 pl), ahol azt mondták hogy oke hogy csavarozva is van, de ezeknek nagy a súlya, az alsó ékeket NE szedjük ki, mert pár év alatt mesullyedhet.

Ez valóban így megy?

Freedom of mind Creative Commons License 2021.12.22 0 0 31810

Nincs a házon szigetelés, valóban. De ez egy gázszilikát tégla ház és csak a betonelemeknél penészedik a fal, ott is inkább a kevésbé levegős helyeken pl. sarkokban.  Fűtés: emeleten 21 fok, Földszinten 20-ra van állítva, de ha süt a nap, délre néznek az ablakok és nagyon sok hőt elnyel az épület.
A páratartalom többnyire 50 és 55 fok között van. 55 fölé nem megy mert nem hagyom. 
Azoknál a betonelemeknél viszont 3 fokkal alacsonyabb a fal hőmérséklete mint kicsivel odébb. Ha a harmatpontot benyomnám a falba, azaz a betonba a hőhidaknál, megszűnne a probléma de ahhoz ha kint mínuszok vannak, kb 4-5 fokkal kéne följebb fűteni a házat. Egyrészt nem bírjuk azt a meleget, de energetikailag sem volna kifizetődő. A teljes szigetelés pedig akkora macera volna (ha látnád a házat, megértenéd) hogy azt nem vállaljuk be.

Előzmény: asdf_ (31808)
asdf_ Creative Commons License 2021.12.21 0 0 31809

Ja és amúgy, mennyire van állítva a fűtés és mit mutat a páratartalom-mérő?

asdf_ Creative Commons License 2021.12.21 0 0 31808

Vagy esetleg az is lehet, hogy csupán a hőszigetelés hiányzik a házról, és amíg a régi ablakok beépített szellőzőként viselkedtek és megvolt a légcsere, a fokozott l légzárású műanyagablaknál már nem, aztán ahol hőhíd van, ott meg lecsapódik a pára. Tippelhetek, hogy egy centi hungarocell sincs a házon?

Freedom of mind Creative Commons License 2021.12.21 0 0 31807

Köszönöm szépen, bepróbálkozom ott is a kérdésemmel. 

Előzmény: epitkezes1 (31803)
Freedom of mind Creative Commons License 2021.12.21 0 0 31806

Nem csak a páráról van szó, de ami a párát előállítja - emberek, növények, konyhai tevékenység - azt nem lehet kiküszöbölni sajnos. 
A sarkig kitárt ajtó-ablak nálunk a párátlanítás. Emellett azt szoktam csinálni, hogy ha észreveszem, hogy gyűlik a víz az ablakok alján, vagy ha nagy vendégsereg van, kinyitom résszellőzésre az ablakokat, de még így is penészedünk bizonyos helyeken ahol nem nagyon jár a levegő és van valami apró hőhíd. 

Előzmény: kiss_atti (31804)
Freedom of mind Creative Commons License 2021.12.21 0 0 31805

Ahogy építkezés1 már írta, egy rekuperátoros rendszer nem olcsó, de nem csak az a probléma. Többszintes a ház ami önmagában megnehezíti a dolgokat, ráadásul padlófűtéssel van ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi utólag egy ilyen csövezett rendszer beépítését. Igazából el akarjuk adni a házat mert a gyerekek már kirepültek, unokáink vannak, nekünk már nagy. De legalább egy telet azért jó volna penésztelenül tölteni még benne.

Előzmény: Mindenváró Ádám (31802)
kiss_atti Creative Commons License 2021.12.21 0 3 31804

Csak a kedvemért

tegyél egy kísérletet:

1., megnézed, mi az a lakásban, ami a párát előállítja, és minimalizálod a jelenlétét

2., Minden nap legalább kétszer ( reggel/este) sarkig kitársz minden ajtót és ablakot, nem több, mint 5-6 percre.

Ezt csináld meg két hónapig minden nap és számolj be az eredményről.

( Csak az 1-es, vagy  csak a 2-es pont önmagában semmit nem ér, a kettőt együtt kell végrehajtani)

Előzmény: Freedom of mind (31801)
epitkezes1 Creative Commons License 2021.12.21 0 0 31803

A legegyszerűbb rekuperátoros szellőzés az 1-helyiséges faláttöréses berendezés. Ebből, ami valamit is ér, az 150-200k huf..felszorzandó a helyiségek számával. Nem nevezném olcsónak, egy legalább 4-5 szobás lakásnál.

A központi szellőztetés az, ami megfelelő komfortot ad és értelme is van. Az viszont nem építhető be mindenhova és utólagosan még drágább, mintha elő lenne készítve a ház építésekor..amikor szintén milliós tételről beszélünk.

De ezekről inkább ne itt, hanem irány a szaktopik.

Előzmény: Mindenváró Ádám (31802)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2021.12.21 0 0 31802

Nem tudom mekkora a lakás, de egy egyszerű rekuperátoros szellőzés sem túl drága. Szatmári iparcikknél láttam nem rég...

Előzmény: Freedom of mind (31801)
Freedom of mind Creative Commons License 2021.12.20 0 0 31801

Sziasztok, épít(tet)ett be és használt már valaki az ablakokba építhető szellőzőt? Először az Arimeo aztán az, Aereco rendszere keltette fel a figyelmem miután már elegem lett és a ház hőhídmentesítése egy vagyonba kerülne. A műanyag nyílászárók előtt nem volt penész sehol, de most már 10 éve szenvedünk vele. Érdekelne hogy van-e valakinek tapasztalata a fenti megoldások bármelyikével vagy hasonlóval legalább egy télen át és hogy mit is jelentett energiafelhsználás szempontjából. Köszi!

kiss_atti Creative Commons License 2021.12.14 0 1 31800

A karcos üvegeket

nem kell elfogadnod - különösen, hogy dokumentáltan cserét kértél. Nem mindegy azonban, hogy hol és mennyire karcos, van olyan ugyanis, ami karc "belefér" az elfogadandó kategóriába, de ezt csak szakértő tudja eldönteni, sem a szállító, sem pedig Te nem vagytok erre "jogosultak".  A fizetési felszólításra egy udvarias, de határozott hangú levelet kell küldeni ( akár ügyvéddel aláírattva, vagy csak simán megküldve a levelet neki is), hogy ezt hibás teljesítésnek véled, és kész vagy szakértői vizsgálatnak alávetni a teljesítésüket.

Redőnyök: valószínűleg a féderek - amik tartják a tengelyen a redőnypalást legfelső lamelláját - kipattogtak a helyükről, szét kébe szedni a redőnyt, leengedett állapotban visszaakasztgatni / helyükre tenni ezeket a kis biszbaszokat...

:-))

Igen, lehet, hogy újra kell tanítani a végállásokat, de ez nem valószínű.

Előzmény: nmilnor (31799)
nmilnor Creative Commons License 2021.12.13 0 0 31799

Üdv,

Alábbiakkal kapcsolatban szeretnék véleményeket, észrevételeket kérni.

Tavasszal beépítésre kerültek az új nyílászáróim (gealan profil, roto vasalat, melegperemes 3 rétegű üveg, hőszig alu motoros redőnyök) komplett házra, nem kis tétel.

Beépítés után 2 órával telefonáltam a vállalkozónak, hogy karcosak az üvegek (több mint a fele ablak, az üveg táblák belső és külső felén is az üveglapok külső oldalán. Nem hajszálkarcok, 60 centis húzás is volt, ami 3 méterről látszódott, X a sarokban, görbe vonal, egyenes húzás mindkét oldalt ugyanott, minden volt, köröm megakad benne és több a profil alatt is folytatódott mint kiderült).

Gyárból kijöttek, megnézték, jegyzőkönyvet nem adtak, 1 hónapot harcoltak a "fővállalkozóval" (akitől rendeltem), aztán szóltak, hogy OK, cserélik.

Kereken 6 hónap múlva meg is érkeztek a 4 hónapja legyártott új üvegekkel (12db)! Felét be sem rakták (nem én szóltam, beépítő bevitte a házba aztán kihozta), mert hogy rosszabb mint volt. Amit beraktak abból egy most kívül belül az üveg belső felén van összebaszva (mintha 5cm átmérőjű pecsétet megforgattak volna, +50cm egyenes hajszálkarc oldalt), a többit azóta inkább meg se néztem...

Azóta semmi, de ma "végre" megkaptam a fizetési felszólítást, mivel 50%-ot előre fizettem, a többit teljesítés után kellett volna... De ezt én nem gondolom teljesítésnek.

Ilyenek gyakran vannak? Vagy az 50cm-es vagy kisebb hajszál és mélyebb karcok beleférnek a gyártási szabványba? Fogyasztóvédelem/bíróság? Komolyan kérdezem, tanácstalan vagyok. Sok embert kérdeztem, akik mostanában cseréltettek, nekik nem volt ilyen gondjuk.

Köszönöm!

ui.:

2 hete a 7 motoros redőnyből 4 akadozva ereszkedik (eddig jó volt), hol fent szorul, hol alul pattog, hol visszanyit. De ez már csak hab a tortán... Amúgy ez mitől van? :)

gabeeen Creative Commons License 2021.12.13 0 0 31798

Sok esetben az üvegben lévő távtartóba bele van írva annak az U értéke.

Nem hiszem hogy ezzel bármelyik üveggyár hamis információt adna meg.

Ezen kívül kérj teljesítmény nyilatkozatot a cégtől akitől a nyílászáródat vásároltad ott is megtalálod ezt.

Előzmény: Charlie Fineman (31797)
Charlie Fineman Creative Commons License 2021.12.13 0 0 31797

A kép alapján jól gondolom, hogy ezen az ablakon van lágyfém bevonat?

topikolos Creative Commons License 2021.12.11 0 0 31796

Nincs tapasztalatom, csak azzal, amit megvettem. Ezek szerint így jártam...

Előzmény: kiss_atti (31795)
kiss_atti Creative Commons License 2021.12.10 0 1 31795

Nem tudom,

én nem forgalmaztam/forgalmazok szart. Ami nálam elérhető, az normálisan szerelhető dobozon belülről.

Előzmény: topikolos (31794)
topikolos Creative Commons License 2021.12.09 0 0 31794

Amit vettem legutóbb automata redőnyt, annak a tengelye motorostól a szegeccsel van rögzítve a dobozhoz kívülről. Annak hogyan szereled/cseréled a belsejét?

Előzmény: kiss_atti (31793)
kiss_atti Creative Commons License 2021.12.09 0 0 31793

Annyira nem nagy ötlet, ma már nem csinálnám.

--

Főleg,

hogy feltalálták a szűkített szerelőfedelet, ami lehetővé teszi, hogy a szigeteléssel rá lehessen fordulni a lefutóra.

A lefutó ( alu) ugyanis SOHA nem megy tönkre, mint ahogyan a doboz sem. Az összes többi alkatrész meg cserélhető bontás nélkül.

Előzmény: topikolos (31792)
topikolos Creative Commons License 2021.12.08 0 0 31792

Én feltaláltam. :)

No nem a keskenyebb redőnylábat. A 6 cm szigeteléssel én ráfordultam az ablakkeretre, és arra került rá a redőny.  Tehát az ablak és a redőny között van +6cm távolság.  Annyira nem nagy ötlet, ma már nem csinálnám. Főleg mert falsíkra lett rakva az ablak.

Egyébként ha rakatsz toktoldót, máris rá tudsz takarni az ablakra.

Előzmény: Csavarhúzós (31790)
kiss_atti Creative Commons License 2021.12.08 0 0 31791

ennek fal felőli része egy értelmetlen üreg

----

Milyen igazad van !!

A  világ egyik fele azon dolgozik, hogy ezt a problémát megoldja, a  másik fele meg szop, mint a dél-amerikai torkosborz, mert nem tud kávát szigetelni egy "értelmetlen üreg" miatt ...

Szólj, ha esetleg kitaláltál rá valamit, vannak redőnyös cimbijeim, akik fizetnének a szabadalomért.

:-))))

Előzmény: Csavarhúzós (31790)
Csavarhúzós Creative Commons License 2021.12.08 0 0 31790

Valaki feltalálta már a keskenyebb redőnylábat (=lefutósínt)? A standard ugye 60 vagy 55 mm széles, de ennek fal felőli része egy értelmetlen üreg. Ha létezne 40 mm-es lefutó, akkor rá lehetne takarni 2 cm hőszigeteléssel az ablakra. (Mert ugye ha az ablakra csavarozott lefutósínre fordulunk rá, az elég kínos lesz, ha javítani kell a redőnyt...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!