Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 11182

Elméletileg(!) ha be van gyulladva a gyomornyálkahártyád akkor az ég és hánysz is. Legalábbis így olvastam. Szerintem neked nincs begyulladva a savad lehet kevés / sok azért van az émelygés talán.

Előzmény: Rudicska (11179)
Rudicska Creative Commons License 2015.01.04 0 0 11181

Selkino! Mióta elkezdődött ez a folyamat (3hónapja) nem szedek sem tömegnövelőt, sem fehérje porokat s bele értve aminósavakat sem! Vitamin kapszulákat igen, de nagyon mértékkel, csak w megy max, meg béres csepp! A gyömbérteát a gyomorgyulladásra iszogatom!

selkino Creative Commons License 2015.01.04 0 0 11180

Esetleg nem baj, ha megkérdem, hogy ha testépítéssel komolyan foglalkozol, és szedsz vitaminpakkot, esetleg amino tablettakat, akkor nem gyanakodtál ezekre?

én elég régóta szedem sportolói vitaminokat, bár csak hobbiból sportolok/edzem, de egy 12  órás műszak+sport mellett jól tud jönni.

Mindenesetre szerintem a vitaminok és az aminosav tabletták nem feltétlen a savtúltengésben lehetnek ludasak, hanem csupán már a napi 10-14 db kapszula, tabletta stb lenyelése is okozhat nyelőcsőzáródási gondokat. Főleg, hogyha egyszerre nyeli le valaki az egesz vitaminpakk tartalmát, mert már lusta egyenként bekapdosni a tabikat. 

 

mindenesetre csak felmerült bennem ez, mint elég valószínű kiváltó ok.

----

 

a gyömbér tea valóban jó lehet savtúltengésre? Én pont az ellenkezője miatt ittam nem rég elég sokat. 

elvileg segíti az epe termelését. Ami azt hittem a gyomorsav fokozásán keresztül hat. 

Előzmény: Rudicska (11179)
Rudicska Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11179

Az lehetséges, h mivel elvileg még be van gyulladva a gyomornyálkahártyám, ezért van az émelygés?

Karácsonykor pár napra tünetmentes lettem, de lehet a "sok" kaja, amik nem voltak fűszeresek sem erősek, odavágtak a gyomromnak ismét, ami végre magához tért volna 3 hónap után?

Rudicska Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11178

Afintha!

Minden eredmény itt van a kezemben, természetesen a labor eredményeket valamiért az orvosomnál hagytam vagy felejtette. :/

A székletemmel is minden rendben.

 

Pupill7!

Nem akarok okoskodni, de ha kevés lenne a gyomorsavam, akkor szerintem nem lenne savas felböfögésem?!

Vagy nem tudom :/

 

Más: 

4 napja csak 1 ppi-t szedtem be este, ma már nem szedtem, csak a quamatel 40mg ot fogom este lefekvés elött.

Most ezzel megprobalkozom, mert már abba is belegondoltam, h lehet a ppi miatt van a hanyingerem, vagy már mittomén mit csináljak?! probálkozom-kisérletezem

pupilla7 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11177

Rudicska az a bajod,hogy már nincs savad...

afintha Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11176

A PPI nagyon hatekony.

Ha szeded, akkor a savtermeles lenyegesen csokken, es ezaltal az esetleges felmarodas is.

Előzmény: Törölt nick (11175)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11175

Remélem énis, de a felmaródás ha rosszabbodik attól fájhat a hát is ahogy olvastam.

Előzmény: afintha (11174)
afintha Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11174

Szerintem nálad semmi köze a hátfájáshoz.

Előzmény: Törölt nick (11173)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11173

Van egyébként itt olyan akinek hátfájása is volt a refluxtól ?

Mert fura, de ahogy bevettem a controlocot tegnap azóta nem fáj. Amikor kiderítették a refluxot nem volt hátfájásom, tehát gyanítom rosszabb állapotban van a nyelőcsövem azóta(remélem nem).

afintha Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11172

Akkor meg tudod azt is mondani, hogy mennyi a GFR, "krea"tinin és a "CN" értéked a laborvizsglati eredményekből.

 

Hasmenésed van-e?

Előzmény: Rudicska (11171)
Rudicska Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11171

Afintha!

 

Amiket felsoroltál, abból csak a mellkas röntgen nem történt meg!

Ha a hányinger érzést lepontosítjuk, akkor inkább egész napos émelygésem van!

Öklendezés meg, kicsit erősebb kőhögésnél.

afintha Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11170

Jól értem, hogy továbbra is hányingered van?

Hasi CT volt az általad említett CT?

Volt UH is?

Mellkas RTG?

Gyomortükrözéskor vettek szövetmintát?

Laborvizsglatok? Májfunkció? Vesefunkció?

Előzmény: Rudicska (11169)
Rudicska Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11169

Helló mindenkinek.

 

Rengeteget olvasgattam a hozzászolásitokat  és sok jó és érdekes dolgot tudtam információként leszűrni!

 

Megosztanám veletek az én eddigi (persze nem évekbe mérve, mint itt sokan masok) 3 hónapos tortúrámat, haátha tud nekem ebben ötletet vagy konkrét használható és eredményekkel járó tanácsokat adni?!

 

Szeptemberben kezdődött bedurvulni a dolog, elötte én hosszú éveken keresztül köhintettem, de nem égett semmim, ahogy most sem!

El kell mondanom azt is, h testépitéssel foglalkozom 15 eve, mert lehet összefüggésben áll a helyzet kialakulásával.

Szóval, szeptemberben mar éreztem, hogy egyre többet köhintek, szinte egy mondatot sem tudtam elmondani köhintés nélkül, ha hajnalban oldalra fordultam, sav jött fel d természetesen nem tulajdonitottam neki nagy jelentőséget én hülye.

Aztan egyik reggel hányingerrel keltem, megittam a turmixom és rohantam is a wcre, kijött minden....aznap semmi, aztan masnap reggel ugyan ez es aznap 2xi hányas, az utana következő napokban mar napi 4x5x ugyan ez....egy het alatt 4 kg fogyas, mert enni sem tudtam és edzeni sem, mert amint megemeltem valamit, már jött is fel a gyomortartalom. Orvos felirt Rabeman 20mg 2x1 et és _domperidon 10mg 3x1.

Természetesen gyomortükrözes is megvolt és egyértelmü lett a gyomorsav túltengés.  Eltelt 2 hét és kezdtem jobban lenni. Utána elhagytam a domperidont, mert jól éreztem magam, aztán egy hét múlva ismét minden kezdődött elölről....ismét egy gyomortükrözés, vérvétel... bakteriális fertőzés nincs, vérkép rendben, de be volt gyulladva a gyomornyálkahártyam.

Ez egy pénteki napra esett, kaptam Esomeprazol 40mg osat es cerucalt. A párom igyen erős torokgyulladásban szenvedett pont akkor, ami vasárnapra nalam is jelentkezett. Az Esomeprazol a hétvégén jó volt de addig tartott az öröm, mert a rengeteg köhögéstől ismét ment minden tovább (láz és rengeteg iszonyatos köhögés súlyosbitotta gondolom a helyzetet).

Enni ismét nem tudtam, tehát még 3 kg minusz. :( Ráadásul a Cerucalt 4 napig tudtam szedni, mert iszonyatosan leszedált.

Ami a gondom az az, hogy mikor elkezdődött ez egész, akkor ha elkezdett hányingerem lenni és ettem egy kicsit, akkor elmúlott a hányinger, de mióta a torokgyulladásos téma megtörtént, azóta vissza tértem a Rabemanra, mert arra gondoltam, hogy az is köztejátszhatott a hanyasba. Voltam CT vizsgálaton is, de ott is minden rendben.

Na de tényleg a lényeg, ami iszonyat módon tönkre teszi a mindennapjaim és az aggódós páromét is, h a torokgyulladás óta állandó émelygés áll fenn...ehetek ihatok akarmit, nem csillapodik. figyeltem az étkezésre is de semmi illetve, a karácsonyi időszakra szinte tünetmentes lettem,de az 3 napból állt. Most azóta megint szenvedek!

Csak azon csodalkozom, h semmi fájdalmam, se gyomorégésem, se torok -garat fájdalmam nincs, max köhintek, de ez a "fránya" émelygés nem akar múlani. Iszok már Salvus vizet, győmbér teát rendes reszelt gyömbérből készitve, citromos vizet, Megemeltem a felsőtestem alváskor.... amúgy éjjel semmi bajom, bár az igaz, h háton vagyok kénytelen aludni sajnos, de már hozza szoktam. Gyomorvédőt is szedek napi 3-4x (VENTER). Nem tudom, hogy szabadúlhatnék meg ettől az émelygéstől, mert semmi más fájdalmat, vagy igazán kellemetlen érzést nem vettem észre, de ez a hányinger és émyelygés megkeseríti a mindennapjaim, értem ez alatt a munkában való koncentrációmat is.

Elkezdtem 3 napja csak 1 Rabemant szedni este és mellé egy Quamatel 40mg osat , mert szeretnek állni a PPI-ről, azok utan amiket itt ott olvastam.

Ha valaki tud nekem ebben is segíteni, h le állhassak gond nélkül ezzel azt is meg köszönném.

A Domperidont már több mint egy hete nem szedem.

Jelenleg csak este megy a Rabeman 20 mg evés elött fél óraval és egy quamatel 40mg evés közben...ja és nap 2x2 gyógygomba kivonat.

 

Köszönöm a válaszaitokat előre is

Gyógyulásban-Egészségben boldog új évet kívánok mindenkinek

pupilla7 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11168

Sziasztok!

 

Buék!

 

A férjednek kétség kívül egy szorongásos időszaka lehet,amin szerintem szakember segíthet. Pszichológus,kineziológus,pszichoterapeuta..Minél több önismereti könyv,hanganyag. A családnak vagy neked lehet a legnagyobb segítséged,de önmagának kell kilábalnia az egészből.Valami ezt elindította ...meg kellene találni az okot. Anno nekem is így segített a család. Rávezettek mi is a bajom. Aztán a megoldás már az én fejemben született meg..A xanax tünetet  csillapít,de belül tombol valami...azt fel kéne hozni...

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11167

Szia Geri.Anita

Hogy tud a család segíteni nehezebb időszakban ? Én már nem is nagyon mondom nekik. Nekem mindennap hátfájás, gyomorszájtájéki nyomás / fájdalom, mellkasi panaszok és émelygés. Azt hittem meg lehet majd szokni ezt de nekem nem sikerült. Megmondom őszinén én nagyon magam alatt vagyok.

102kg ról indultam ledobtam 2 hónap alatt a reflux miatt 12kgt azóta nálam megállt a fogyás tartom a 90et, viszont étvágyam nuku.

Csak azért eszek mert tudom, hogy enni kell, de nem is kívánom.

Nekem epehólyag műtét lesz évelején(remélem) mert 20mm es köveim vannak, aztán még elmegyek egy tükrözésre ahol remélhetőleg már helicobacteri mintát is vesznek aztán vagy jobban leszek vagy nem. Fél éve még semmi bajom nem volt azóta viszont...De már nem érdekel lesz ami lesz.

Figyelek mit eszek(fűszeres, paradicsom, csoki stb nuku), este felemelt párnán alszom , vagy salvus vizet kortyolok vagy valami PPI -t veszek be(controlok) napközben iszogatom a kamilla / körömvirág teát, dohányzás/alkohol sose volt és próbálok tojni az egészre mert ez segítene leginkább de mégis ugyanúgy vagyok ennél többet mit tehetnék ???...
Valami nem okés odabenn, epeműtét után elválik javul e, vagy nekem ezt dobta a gép és élek vele amíg élhetek... 

selkino: igen, a nyelőcsőben az az érzés lehet reflux.

Előzmény: Geri.Anita (11166)
Geri.Anita Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11166

Kedves Pupilla7!

 

Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat! Minden elismerésem, hogy így végig tudtad csinálni ezt az egészet és nem adtad/adod fel!

 

Kedves Mindenki!

 

Férjem Nolplaza 40mg-ot, Espumisant, Probiotik pluszt és Xanax Sr-t kapott hétfőn. Tegnap a xanaxból már 2 helyett csak 1-et vett be, de már estére ideges volt és fogalmam sincs, hogy tudnék neki segíteni.

 

Nálatok hogy tud a család segíteni a nehezebb időszakokban? Az a baj, hogy már én is nagyon ideges, feszült vagyok mert látom, hogy nincs jól férjem és nagyon aggaszt, hogy folyamatosan fogy még mindig pedig most már viszonylag rendesen eszik a gyógyszerek mellett. Persze nem annyit, mint eddig, de azért többet, mint az utóbbi hetekben.

 

Nagyon boldog, egészségben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

Előzmény: pupilla7 (11162)
selkino Creative Commons License 2015.01.03 0 0 11165

Sziasztok! 

 

Lehetséges, hogy a torokban egy fajta állandó, szorító érzés, mintha egy kis falat ragadt volna a nyelőcsőbe, tünete lehet gord-nak? Vagy valamilyen nyelőcső rendellenességnek?

 

Évek óta izzadok éjszakánként, és most felmerült bennem, hogy netán refluxom lehet, de a fentebb említett tünet az egyetlen, az izzadáson kívül, és soha nem figyeltem rá, vagy nem tulajdonítottam külösösebb fontosságot neki.

 

kószönöm a válaszotokat!

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.31 0 0 11164

Kívánok mindenkinek nagyon boldog és egészségben gazdag új évet.

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.27 0 0 11163

Köszi szépen a tapasztalatokat!

 

Csak alátámasztani tudom mindazt amit írtál. Már jobban voltam amikor még nem tudtam, hogy epehólyag műtétem lesz, aztán azóta hogy tudom januárban szerelnek újra fáj minden, gyomorszáj, mellkas, hát stb(ez az epe miatt is lehet).

Tény, hogy fejbe kell rendbejönni és akkor jön utána a gyomor. Én már PPI-t se szedek(néha érzem azért mellkas középvonalban, hogy kéne, szúrkálgat éjjel de olyankor egy kis salvus és feljebb rakom a párnámat).

Majd a jókis teák(kamilla, körömvirágtea) gyógyítgatják.

Egyelőre a legfontosabb, hogy túléljem a műtétet aztán jöhet a reflux és a helicobacter teszt / üldözés :)

Ez a következő félév zenéje.

Előzmény: pupilla7 (11162)
pupilla7 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 11162

Kedves Mindenki!

 

Úgy döntöttem leírom a kálváriámat,hogy megértsétek a "betegségünk" lényegét. Aki már megértette kérem ne olvasson tovább(vannak itt régi veteránok,akik nagyon is jól tudják mi a dörgés..) 2012-ben egy hirtelen ötlettől vezérelve elindultam Hollandiába,mert beszélem a nyelvüket. Előtte nagy életmód váltásba fogtam. Leszoktam a cigiről,fogyózni kezdtem stb.. Aláírtam egy cégnek egy évre,akik a férjemnek is ígértek munkát. Nagy erőkkel készültünk kifelé,de ....Biztosan voltatok már úgy,hogy hoztatok egy döntést,ami akkor abban a pillanatban jónak tűnt,de utána már megbántátok. Nos én is így voltam. Úgyhogy elkezdtem depizni.Nem akartam kimenni,de kötött a szerződés..Itthon persze egy csomó zűr lett pl a családom körül megnehezítvén az amúgy is nehéz ráhangolódásomat a kiutazásra. Először hajszál vagy gomboc érzet jött a torkomban _(hisz nem tudtam lenyelni a döntésem) aztán jött a gyomoridegem ami állandósult kezdődtek a gyomorégések esténként szorongások,amik éjszakára pánikká alakultak. Egyre jobban csúsztam le ahogy jött a kiutazás ideje.Voltam orvosnál megtükröztek azt mondták szerintük reflux. Felírták a gelbra nevezetű PPI-t,amitől egyre depressziósabb lettem. Mire januárban kimentünk már 10 kg fogytam. A feketeleves akkor jött mikor a páromat hazaküldték mondván nem ígértek ők semmit...Onnantól beindult a gépezet. pontosan 55 kg fogytam le 6 hónap alatt. Ugyanis nem tudtam nyelni..turmixoltam a kenyeret a szalámit még az aloe vera üdítőt is...pudingos krumplipürén éltem..böfögtem fáj a gyomrom pánik rohamaim voltak,,,Egyvalamit azonban végig tudtam..Hogy nem vagyok halálos beteg,hogy ezt az agyam csinálja és nekem kell legyőznöm. ELFOGADNOM a helyzetemet. BEFOGADNOM a körülöttem lévő dolgokat. LENYELNEM azt,hogy nincs más ki kell bírni az egy évet. Természetesen előbb hazajöttem,mert nem fizettek ki rendesen stb...A lényeg azonban az,hogy azóta én pszichológushoz járok. Kitanultam a reikit a különböző meditációs technikákat. Rengeteget kutattam a reflux után. Felfogtam,hogy én irányítok mindent odabent.Elmentem újabb tükrözésre és akkor megkaptam a controlocot amit immáron másfél éve szedek és most az újév derekán elkezdtem csökkenteni,mert el akarom hagyni ha addig élek is. Mert tudom befolyásolni az állapotomat,mert érzem mikor ELÉG! mikor nem tudom MEGEMÉSZTENI az adott problémát. Legyen az munka,házasság,pénz bármi...Nézzétek meg hogyha bármi más bajotok volt pl nátha vagy egy fogfájás pl nekem soha soha nem volt olyankor baja a gyomromnak. Amikor azonban újra ráfókuszáltam minden kezdődött előről.. Ez nem egy halálos betegség!!

Befogadni elfogadni kell ezt is mint minden mást az életben..Nekem is vannak rossz időszakaim sőt...,de olyankor tudom azt is,hogy épp milyen lelki válság vezetett oda,hogy ne legyek jól..Amikor pedig (pl tegnap) nem vagyok jól fogom és megemelem a gyógyszert  vagy meghúzom a salvus vizet és nem tagadom vettem már be nyugtatót is. Amikor pedig bevettem a nyugtatót és a híren nevezetes szörnyűséges betegség eltűnt egy kis bogyótól komolyan elgondolkoztam normális vagyok e...Szóval szerintem csapjatok bele az önmegismerési folyamatokba és harcoljatok a félelmeitekkel. pl most is ég a gyomrom ,mert benyomtam reggelire 4 szelet bejglit..és? majd elmúlik. Na puszi

Geri.Anita Creative Commons License 2014.12.25 0 0 11161

Igen, mindenképpen elmegyünk orvoshoz.

Sajnos elég stresszes a munkája, sokat is dolgozott mostanában, úgyhogy lehet idegi alapon is, csak elég hirtelen jött és ennyire nem szokott rosszul lenni étkezésektől. Akkor is fogyott, amikor még rendesen tudott enni.....

Akkor leszek csak nyugodt, ha valamennyire rendeződik a helyzet és persze, ha már látta orvos is.

 

Köszönöm a segítséget neked is!

Előzmény: gombóc63 (11158)
Geri.Anita Creative Commons License 2014.12.25 0 0 11160

Helicobacterre is negatív lett, így az sem lehet. Teákat megpróbáljuk, köszönöm!

Eddig csak nyugtató teát főztem neki, de nem igazán használt.

 

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: Törölt nick (11157)
gombóc63 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 11159

Mindenkinek magának kell kipróbálni mi a jó a gyomrának és mi nem. Persze vannak általánosságban felsorolt tiltott ételek, de pl. az általad felsoroltakat én mind eszem és nem vagyok rosszabbul tőlük. Egy biztos mindenkire igaz, sokszor keveset.

Előzmény: Törölt nick (11156)
gombóc63 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 11158

Ha volt gyomortükrözésen nincs okod aggódni. Ellenben ha a xanax segített egyértelműen pszichés a probléma. A helyzet az, hogy ez egy ördögi kör, tudniillik a refluxot és az emésztési problémákat sokszor okozza a szorongás vagy egyéb pszichés zavar. Én is fogytam már csak a szorongásom miatt. A xanax úgy működik, hogy kell egy bizonyos ideig és dózisban szedni ahhoz, hogy hatása legyen.

De a legjobb lenne orvossal konzultálni. A szorongáscsökkentőhöz pláne.

Előzmény: Geri.Anita (11155)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.25 0 0 11157

Egyébként tudok neked ajánlani nagyon jó teákat:

Akácvirág tea: ez nagyon jó köhögésre váladékoldásra stb, és a reflux fül orr gégészeti problémákat is fenntart ezért ajánlott.

Körömvirág / Kamilla tea: ezek gyulladáscsökkentő teák nagyon jók ha pl nyelőcsőgyulladás van vagy gyomorgyulladás.

Orbáncfű tea: Ez nyugtató hatású , stresszoldó tea ideális refluxhoz.

Ezek mind benne vannak amúgy a Mecsek gyomorteában ez isteni a gyomornak.

 

Ha gyomorfájdalmai is vannak akkor érdemes Helicobacter(ez egy baktérium) tesztet csináltatni és ha van akkor kiirtani 2ős antibiotikum kezeléssel(ez még előttem is előttem van).

Ebből van kilégzéses vizsgálat Budapesten magánban 8000-10000Ft, a vér / székletből való kimutatás nem pontos mert az a már lejátszódott fertőzést is kimutatja.

Előzmény: Geri.Anita (11155)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.25 0 0 11156

Szia Geri.Anita!

 

Szeretnélek megnyugtatni, ezek a reflux típikus tünetei. A fogyástól se félj én 2 hónap alatt leadtam 12kg amikor refluxos lettem tavaly szeptemberben(akkor tudtam meg).

Ami még érdemes lenne, hasi ultrahang. Volt már? Mert epekő is okoz ilyesmit..

Hálistennek nekem reflux is van meg epekő is.

Kerülje az alábbi kajákat: csokik, paradicsom, szénsavas italok, hagyma, fokhagyma (ezt ma tudtam meg, hogy gyomorpanaszosoknak nem jó...), fehérlistes cuccok(teljes kiőrlésűre át kell állni), nekem szar még a brokkoli is.

Hányinger és émelygés nekem is van állandóan(aludni is alig tudok) ez az amit nem tudok megszokni...

Amit tudok még ajánlani az a Salvus víz, kajálások után 1-2 korty és este lefekvés előtt 1dl.

Ha ég a torka, hasa akkor valami PPI 1 max 2 hónapig(pl Controloc) de ezt a gasztrós orvos úgyis mondja.

Addigis Quamatel mini (ez recept nélkül is kiváltható) és jó nagyon a gyomorfájásra.

Sajnos az émelygés és hányingerre nem tudok mit mondani, mivel nekem epekő is van állandóan émelygek.

Előzmény: Geri.Anita (11155)
Geri.Anita Creative Commons License 2014.12.25 0 0 11155

Sziasztok!

 

Még új vagyok a fórumon, csak pár napja olvasgatlak benneteket. Segítséget szeretnék kérni a férjemmel kapcsolatban, sajnos nagyon rosszul van mostanában, de nem tudom, hogy reflux okozza nála a tüneteket, vagy az egész a stressztől van –e?

 

Már egy ideje lassan, de biztosan elkezdett fogyni.

Kb. 1 hónapja lett rosszul először, mikor is kiverte a víz, vert a szíve, felpuffadt, remegett. Akkor elküldött minket a háziorvos a kardiológiai ambulanciára, ahol minden negatív lett.

 

Júliusban egyébként volt gasztro vizsgálaton is, gyomortükrözéses vizsgálat volt a fogyás miatt. Diagnózis: duodenitis chr. – erre azt mondták, hogy nincs vele teendő.

 

A rosszullét óta napi szinten érzi, hogy sok a sava, felpuffad akkor is ha csak pár falatot eszik. Emellett folyamatos hányingere, émelygése, gombócérzete van a torkában. Egyre többször kezd el remegni, puffadni és közben egyre idegesebb ettől. Enni sem mer, mert előre fél, hogy rosszul lesz és attól tart, hogy infarktust kap stb.

 

Próbálkozott először a rennievel, majd bevett az én apo-famotidin, illetve gelbra gyógyszeremből, de semmi hatása sem volt, igaz csak pár napig szedte.

Tegnap apósomtól kapott xanaxot (0,5mg), amitől minden tünete elmúlt, este megint bevett egyet, de szinte el is aludt rögtön annyira fáradt lett tőle.

Ma csak délben vett be egy felet mikor érezte, hogy kezd rosszul lenni, de így az idegesség és a tünetek megmaradtak enyhébb formában. Teljesen csak akkor múlt el, ha egészet vett be.

 

Fogalmam sincs mi lehet, de nagyon nehéz ez a bizonytalanság. Látom rajta, hogy ő is szenved, de már beszélni sem szeret erről és én is csak ideges vagyok emiatt.

Jövőhétre van időpontunk a háziorvoshoz, de sajnos bárhova is küld minket mindenhol hónapokat kell várni az időpontra :(

 

Mit gondoltok lehet, hogy „csak” reflux, vagy valami komolyabb? Nagyon aggódom miatta.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.25 0 0 11154

Szia marta1!

 

Köszönöm szépen a részletes beszámolót énis ugyanígy vagyok.

Mielőtt reagálok a hozzászólásodra bemásolom amit most az epekő fórumba írtam ugyanis rávettem magam a januári műtétre mert tele van a hólyagom nagy 2cms kövekkel:

 

"Macliz, így lesz. Ma a reggelihez se hagymát, se fokhagymát, se paradicsomot, se kakaót semmit nem ettem.

Egy kicsi bundáskenyér(tudom kenyeret se szabadna, levegőt egyáltalán szabad?) sonkával és citromos kamilla teával.

Egy kicsit bő lére eresztem a hozzászólásomat és egy kicsit negatívra előre is bocsánat.

Szóval úgy érzem valami komolyabb gond is lehet mint epekő és reflux...

Bár lehet mivel  egyszerre jött erősítik egymást de ahogy érzem magam az még az itteni hozzászólásokat nézve se normális.

A hányinger alap nálam, nagyon ritkán nincs hányingerem azis igaz hányni sose hánytam még.

De hogy durvább dolgokat is írjak, vérzések. 2 hete voltam fogkőleszedésen és bár van szuvas fogam ami még nem fáj és rendbe akarom rakatni epeműtét után valamikor nem normális szerintem hogy fogmosásnál a köpet véres mindig.A másik az aranyér...bár tegnap (ma) éjféli misén voltunk és kőkemények az ülőkék rég nem volt már ennyire véres a papír(igaz hogy anyóséknál vagyunk és itt nincs kenőcsöm).

Ami még nagyon aggodalomra ad okot az a közérzet és a koncentrálóképességem.Gyakorlatilag a mise alatt éjfélkor mint egy zombi alig láttam ki a fejemből majdnem összecsuklottam és elaludtam ott helyben.

Valami nagy gebasz van az egészségemmel / immunrendszeremmel szerintem és kezdem kicsit negatívan látni a dolgokat.

Na nem nem remegek, hogy mi lesz azt azért nem, de kezdem úgy érezni ez nem lesz jobb...

ez a hátfájás meg tompa gyomorszáji fájdalom...oké, hogy odasugárzik, de én nyomásra is érzem a kezemmel, tehát "fizikailag" is van ott fájás nem csak odasugárzó, vagy ez ilyen?

Lenn jobb borda alatt elől és hátul szúrás egésznap, olyan mintha az egyik nagyobb kő be lenne ékelődve az epevezetékbe(Tamás D írta hogy ilyen is van).

Ha így van akkor gondolom gyullad a vezeték is szépen folyamatosan( és messze van még január 9...).

Aztán lehet nem ez van,de nekem egyszerűen nincsenek jó napjaim.

Az alvás katasztrófa...felébredek aztán nem tudok visszaaludni a tompa hasfájás miatt és csak nézek ki a szememből.

Szóval mivel január 9 messze van nem lepődnék meg ha sürgősségi dolog lenne a dologból(remélem nem lesz).

 

Bocsánat ezért a hozzászólásért, de a családomat nem akarom terhelni karácsonykor ti pedig mindig meghallgattok amiért nem győzök hálálkodni."

 

És akkor reagálnék a hozzászólásodra.. Nálam ugyanezek a tünetek vannak...igaz a gyomrom nem szúrkál hanem tompa fájű érzés de olyan, hogy aludni sem nagyon tudok.

Szerintem nálam a reflux és az epekő tünetei egymást erősítik.

Fél évvel jött elő ez az egész, előtte semmi bajom nem volt és megmondom őszintén a tavaly nyárihoz képest az életminőségem egyenlő a 0val.Vagy ahogy te fogalmazol élni nincs kedvem.

Én reménykedem, hogy epeműtét után jobb lesz..ennél már nem nagyon lehet rosszabb...de attól meg rettegek, 4 helyen lyuggatják ki az embert és profi dokik ide vagy oda csak ott megy az a főütőér ahol beszúrnak 2 lukat és volt már rá példa hogy...

Mindenki azt mondja ne a legrosszabbra gondoljak,de akkoris félek. De azis igaz, hogy ez így viszont nem élet.

Előzmény: marta1 (11153)
marta1 Creative Commons License 2014.12.24 0 0 11153

Szia  Joco_77 !

 

 Mindenkinek Boldog Karácsonyt !

 

Azt hiszem ,már beleszoksz ebbe a refluxba ,meg szokni nem lehet , időnként erősen , erősebben fellángol és végig kíséri életünket . ( ez egy anatómiai elváltozás )

 Más tünetek is meglehetnek mint a neten lehet általában találni.

Én azt mondanám , magamról , kérdésedre  ,enyhe hányinger , evésnél csillapodik ,nagyon rossz közérzet , fáradság ,( még élni sincs kedvem állapot  ez persze lehet pszichésen is magyarázni ,d e Én legyintek  erre már , mert amikor jobban vagyok , akkor igen is akarok élni, van vágyam , tervem  ) , émelygés , nem kívánom az ételt ,tompa jobb oldali fájdalom ,torokba idegen test érzés , gombóc érzés , de ekkor az már szövődményes ,vagy is régebb óta nem kezelt, vagy nem jól kezelt  Gerd .

 

Ami nekem aug-szept. jelentkezett  ismételten tünet , nem kívántam nagyon enni , de egyéb erre utaló   gyomor tünet ,nem volt ,nem nagyon volt  így helyes ,mert nem volt az a klasszikus itt bele szúr , ott beleszúr ,vagy égő érzés a  gyomor ,nyelőcső , torokba .

Mindenki a saját szubjektív tüneteit mondja el .. egyikünknek több van ,másikunknak kevesebb de lehet súlyosabb , és  egyikünket kevésbé viseli  meg ,mert gyengébb a tűrő képessége , vagy talán ez sem igaz .

 

 Azt szeretném elmondani , szedd végig azaz 1 hónapig az emelt ppi-t ,( lehet ezen már túl vagy ) aztán folytasd legalább 2 hónapig csökkentett dózisba  a ppi-t, majd utána ha teljesen meggyógyult a  nyálkahártya a gyomorba -nyelőcsőbe ,  akkor próbálj lejönni róla ..térj át más savcsökkentőre ami nem ppi .

Mert amíg nem gyógyul meg , hiába veszel be  gyengébb gyógyszert , a tüneteid erősödhetnek ,vagy visszatérnek. Jelent pillanatba , más , jobb , akinek ilyen tünetei vannak ,nincs gyógyszer  ,mint  ez a PPi , van akinek erős az immunrendszere gyorsabban gyógyul , van aki lassabban , bármennyire is tartja a diétát ( én a lassabban gyógyuló ,és más tüneteket produkáló vagyok ).

 

Én most megint , kicsit más tüneteket produkáltam ,mint a gyomor fájás ,égő érzés ,

csak a krónikus fáradság volt  , és szívdobogás , fulladás,magasabb vérnyomás ,  légvételkor néha  furcsa sípoló hang .. fül fájdalom , orrdugulás , kezdtem a tüdőszűrőnél , majd a gégészeten ,  és  a körzetim vérvételt írt elő hogy valami felé elmenjünk ,hát az is rendben volt , és megemlítettem kérnék másik fajta ppi -t mert már jó 2-3 hónapja, nem szedem a fenntartó adagot ( heti 1-2 volt hogy vagy  3 -t vettem be , és  jól meg voltam ezzel hosszú ideig , mert   jul -aug-tól azt vettem észre ég a gyomrom ha bevettem , aztán ha nem vettem be , nem éreztem  , így hanyagoltam a kérdést ) persze a tüneteim alapján nem a gyomromra panaszkodtam ,de miután elkezdtem  az ujjat  szedni , hát minden elő jött , itt szúrt a gyomromba , ott szúrt , néha görcsölt ,megállt az élet odabent , Én is azt hittem abba hagyom ,de végig megpróbáltam szedni , aztán a következő hónapba a gyengébb dózisba , semmi nem változott , puffadtam , vízvisszatartás , itt ödéma , ott ödéma .. reggelre keserű szájíz még mindég ,ami nagyon zavart szinte hányingerem volt .

Az orrom már nem dugul  be annyira , csak alvásnál amelyik oldalamon fekszem , aztán a másik ,de nincs rendben ,majd elmegyek egy 3 d ct -re jövőre ,még ezt megpróbálom ,mert van egy orrsövényferdülésem , most nagyobbnak látom ..

 és  még megjegyzem minden fül-orr gégészeti oldalon ahol az orvos válaszol rovat , ott elég gyakran a válaszadásba reflux kerül szóba  ,mert szerintem alakoságg 40 % szenved ettől és nem mindig ismerik fel az orvosok sem .. .

 

Eljött a 3 hónap , és csökkentettem magamtól a gyógyszert , 2 napig szedem 1 nap szünet , aztán megint 2 nap szedem ha megáll a gyomor mozgás akkor 2 nap szünet ,de ha nem akkor lehet csak 1 napig nem veszem be . Igyekszem nem sokat enni , Én mindég diétáztam ..max. kávézom , és néha egy egy " jó "  cigi ..nekem egyenlőre más szenvedélyem nincs . Lehet az elmúlt évben  rám jött 3-4 kg de amikor sovány voltam akkor is voltak gyomortüneteim ..sajnos akkor csak papaverint adtak .. és  később ajánlották a kamillateás forgolódásos terápiát ezek voltak 30 éve ami használtam , és kb 10 éve szedek ppi ,most a 3 -k fajtánál tartok . Ebbe nincs gyengébb vagy erősebb fajta , egymás után dobták a piacra a gyógyszergyártók mindég " korszerűbbet " alapon ..az igény növekedett  és a szervezet megunja (?) váltani kell másikra , ezért  van 40 mg és 30 mg-s és ezeknek a fele 20mg és 15 mg -k ..

 

 Remélem tudtam segíteni !

 

Betegségmentes ünnepeket !

Előzmény: Törölt nick (11152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!