Keresés

Részletes keresés

nagykunsági Creative Commons License 2005.04.16 0 0 3352

Ma láttam Palócok Kincse Borcsa "Virág" fehér szukát a túrkevei CAC kiállításon . Minősítése K1 CAC. Lakatos Lacinál van tanyán. 

A kullancsal vigyázni kell. Pesten és pest környékén fertőzöttek. Nagyon súlyos, sokszor gyógyíthatalan betegséget okoznak. Használni kell, kullancsriasztót. Nagyon jó a Front Line készítmény. 3 hónapig véd bolha ellen, 1 hónapig kullancs ellen.  És sűrűn át kell nézni a kutyust, nincs e benne.  Sajnos tudok olyan puliról, amely kullancs csípés miatt egész életére kezelésre szorul. Ha nem kapja meg a gyógyszerét, akkor rosszabbul lesz.

Általában a kullancs 2 féle betegséget terjeszt. Lyme kór és babesias. /remélem jól írtam. /  Már van ellenszere, de sajnos ezeket időben kell kapnia. Ha túl későn kapja, akkor nem segítenek.

A pulik általában nem betegesek, viszont ha bajuk van, akkor haladéktalanul orvoshoz kell vinni, mielőtt késő lenne.

Remélem meggyógyul a kutyusod.

Apját anyját ismerem. az apja már Inter Champion.

Előzmény: trude (3351)
trude Creative Commons License 2005.04.16 0 0 3351

Sziasztok.Nekem van egy pulim és egy spánielem.Puli:Luca spani:Cher

Nem ismer valaki kutyust a kennelünkből?

Nevünk:Palócok Kincse

Egy fehér alom született eddig

Palócok Kincse Borcsa

Palócok Kincse Töhötöm

Palócok kincse Pancsi

Palócok Kincse Marci

Palócok Kincse Lucifer

Palócok Kincse Rozi

Palócok Kincse Csutka

A pulink nemrég nagyon beteg volt, de annyira,hogy amikor már az állatorvos kijött még mielött elvittük Vácra az állatklinikára,hogy a fejét sem emelte fel semmire, ez este volt.Reggel ahoz képest jobban volt amikor kihívtunk egy itteni másik állatorvost.Aztán elvittük Vácra.Amikor odafelé mentünk,akkor is nagyon rosszul volt olyan volt mintha már nem is élne egyszerűen olyan bágyadt volt,hogy még arra sem fordította fe a fejét ,hogy hol a cica,amikor erre akkor is felkel és rohangál és keresi amikor még arra sem figyel,hogy a nevén szólítjuk(Luca).Szóval elvittük őt Vácra ott kapott infúziót.Akkor már jobban lett.Bejött egy fekete cica,akkor mondta neki,hogy nézd csak Luca bejött ide egy cica akkor még nem emelte fel a fejét.Aztán elment a macska.Én pedig megígértem Lucának,hogy majd mutatok én még neked cicát.Aztán a cica megint visszajött.kiderült,hogy Drapinak hívják.Odahívtuk anyukámmal az asztalhoz ahol Luca kapta az infúziót.Felemeltem és akkor ránézett,később felemelte a fejét is.(Ennek nagyon örültem,de tudtam,hogy még mindíg kétes ,hogy életben marad-e, mert még nem jött még meg a vérvétel eredménye.)A cica Drapi miután már sokszor kiment s ismét visszajött.Akkor Luca már próbált felállni amikor meghallotta a nyávogását.A cica bement a dobozába is amiben vittük Lucát.Többek között még a számítógéphez is felugrott,hogy az ablakhoz eljusson,miközben a hátsó lábával rálépett a billentyűzetre és megnyitotta a dokumentumot,ahol Luca adatai voltak,beírt pár dolgot.Aztán azt is megtudtuk róla,hogy elvolt törve a lába azért nincs szőr a hátsó lábán és gondoltuk ezért volt benn a kórházban.Aztán az orvos visszajött ,mert egy kutyához el kellett mennie.Elmondta,hogy nagyon nagyon vérszegény.Ez már akkor is látszott amikor a vért vették,mert nagyon világos volt szinte már rózsaszín.A doktor azt mondta ott kéne hagynunk  kórházban és majd felhív vasárnap,hogy mi a helyzet.Így is történt.2 napig volt a kórházban,mert péntek délben indultunk és vasárnap délre mentünk érte.Amikor kaptuk a telefont ,hogy mehetünk érte nagyon boldog voltam, de valahogy nem voltam benne biztos ,hogy jól van nem tudom miért.Aztán odaértünk.Nagyon izgultam.A kezében kihozta az orvos,mondta:leteszem már akkor is lehet rajta látni,hogy jobban van mint volt.Amikor letette Luca elindult felénk és nagyon örül és csóválta a farkát.Nagyon örültem.Az orvos elmondta,hogy izomösszeesése volt,egy kullancs okozta betegség miatt,de nem általános, hanem lassabb lefolyású.Mostmár újra itthon van még amiután hazahoztuk, B12 vitamint kellett kapnia,mert az orvos azt mondta,hogy az étvágygerjesztő és jó vérképző és még azt is ,hogy ne vigyük őt sétálni meg,hogy a játékot is hanyagoljuk egy hétig.Mostmár letelt az egy hét és boldogok vagyunk.Újra itthon van.Felsem tudtamfogni csak akkor Vácon amikor mondta az orvos,hogy nemtud mit mondani addig amíg nincs vérkép és, hogy majd akkor meglátjuk meg lehet-e őt menteni,mert nagyon rossz állapotban van nem is gondoltam bele abba ,hogy megtörténhet az, hogy Luca meghal azt gondoltam,hogy ő sosem halhat meg, ő halhatatlan.Hála a jó Istennek,hogy megsegített minket és sikerült Lucát megmenteni.  

nagykunsági Creative Commons License 2005.04.15 0 0 3350
Halihó!!!!! Ébresztő!!!!! Mindenki alszik????????????
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.15 0 0 3349
Holnap Túrkeve CAC. Ha valakit érdekel, ott leszek. :)))))))))))))))))))
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.14 0 0 3348

3. alom Apa Napfényvárosi-Csahos Nyertes

Előzmény: vikiviki (3345)
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.14 0 0 3347
2. alom Apa Ecsedi-Lápi Remek Fickó
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.14 0 0 3346
1 alom. Apa Kurjancs-Dombi Cseles.
vikiviki Creative Commons License 2005.04.14 0 0 3345
Cukik:) Apjukról-anyjukról nincs kép?
Előzmény: nagykunsági (3344)
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.14 0 0 3344

Megszülettek a kiskutyák. Van 3 alom is. Összesen van 10 kispuli, 7 fekete szuka 2 fekete kan 1 fehér kan. Ha valakit érdekel, akkor lesz eladó kispuli.

vivi.g Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3343

Hát Bundi mindent szétrág.A macskát minden nap megkergeti legalább 10-szer.

Az ajtó nyitogatásról nem is beszélve.:))

Hát őszintén megmondom nem szeretnék mudit.

Tetszik-tetszik,de nem kéne.(bocs)

Azt mondod,hogy egy puli girl-t?:)

Előzmény: lhakhang (3342)
lhakhang Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3342

Nem sok tanácsot tudok mondani, mert nálunk a kutyák nagyon rendesen viselkednek, pedig nem is hatalmas az udvarunk. Csak Zebu szokott petrencés-rúdnyi ágakkal szaladgálni, és mindet felcipeli a teraszra:)))

De szerintem ez is csak addig lesz, amíg be nem nő a feje lágya:)

Na, gondolkodtál a mudi lányon?;)

Lehet, h. csak társ kéne Bundinak és nem lenne olyan rakoncátlan. Vagy akkor ketten díbolnák szét az udvart;)

Előzmény: vivi.g (3340)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3341

Nekem csak 1 kutyám van és ő Bundi!

Bundi

Buksi a bátyám és az apukám kutyája,ők gondoskodnak róla!

Nekem csak egy Bundim van!:)))És betudnék vállalni még egy kutyám,és az még csak 2!:))

Buksi
Előzmény: vikiviki (3337)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3340

Bundi és Buksi nem egy területen vannak tartva,az az összeverekedés egy kis baki volt.Nagy területen van Bundi is,meg Buksi is,megvan a maga helyük!:)

Unalom ellen mit lehet csinálni?Mert amikor én suliban vagyok akkor Bundi mindig rosszaságon töri a fejét,amit általában véggre is hajt!:))

Előzmény: lhakhang (3335)
lhakhang Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3339
Szerintem vivi még elég fiatal, ha most rá tudja magát venni az ideje megfelelő beosztására, akkor ez később sem lesz gond, mikor már középsulis lesz, vagy még később, ahogy egyre több tehet lesz az ember vállán. Az embernek csak arra nincs ideje, amire nem akar szánni...

Egyébként nekem is három kutyám van, ráadásul hosszúszőrűek, szóval az még több problémát vet fel. És mégcsak nem is vok otthon hétköznap, úgyhogy a hétvégéim elég zsúfoltak, de megéri! A "szőrözésen" kívül amúgy sincs sokkal több baj a három ebbel, mintha csak egy lenne.
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3338

Aki főfoglalkozású kutyatenyésztő, az már szaporító!!! Minőségi kutyatenyésztésből nem lehet megélni.

Azt én sem értem, miért még egy kutya, de nem az én dolgom eldönteni.

Nekem 6 van:))))))))))) Igaz, mind puli.

vikiviki Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3337
egy nagyon extra kérdés: minek három kutya? Ha az ember nem főfoglalkozású kutyatenyésztő, elég időt meg energiát jelent kettő is, nemhogy három...
Előzmény: nagykunsági (3336)
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.06 0 0 3336

Hát igen. De bundi már nem kiskutya, hanem "nagyfiú" lett. Próbálgatja az erejét.

Lesz még ott gond velük.

Az én kanom mindent lepisil. Főleg az új dolgokat. Leteszed a biciklit, megjelöli. Beálsz kocsival, megjelöli. Jön valaki, megjelöli:)))))))))))) Ha nem figyel oda az illető:))))))))) A kankutya már csak ilyen.

Előzmény: vivi.g (3334)
lhakhang Creative Commons License 2005.04.06 0 0 3335
Szia vivi! Bizony a legnagyobb kutyahaverok is ellenségekké (jó, maradjunk az ellenfélnél...) válnak, ha összevesznek a lányok miatt. Ilyenkor tavasszal zsongás van- embereknél, állatoknál egyaránt:))- és bizony a tüzelő szukák illata megbolondítja az erősebb nemet:)
A puli ráadásul-ha jól tudom- olyan csipkelődős fajta, nem hagyja magát elnyomni, mindig domináns marad (vagy az akar maradni:).
Mi lenne, ha a köv. kutyád egy mudi lenne? Na, na?:) Nagyon okos jószág és őt aztán megpróbálhatná Bundi elnyomni;) De legyen lány szvsz, mert két pasi is sok a háznál, nem kell még tetézni a dolgokat..
Előzmény: vivi.g (3334)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.06 0 0 3334

2 kutyánk van.

Bundi és Buksi.

Buksi kuvasz-pidbull keverék (jobban hasonlít a kuvaszra!),nemsokára 10 éves lesz.

Nagyon csodálkoztam mikor megtudtam mi történt.Mert nagy haverok voltak,de most....

Buksi sose bántja a kiskutyákat.Régen egy kis kaukázusi kölyök mindig átszökött Buksihoz és befeküdt az óljába,mert tudta ott biztonságban van a gazdája elől.

Az is lehet,hogy azért verekedtek össze,mert Buksi félteni szokta a kajáját.

De én nem voltam ott,szóval nem tudom.

Eddig Bundi csak a fákat és a bokrokat pisilte le,nagyobb gond még nem volt ezzel kapcsolatban.

Előzmény: nagykunsági (3333)
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3333

Mi a gondod vele????

Hány kutyátok van??? Milyen fajta, vagy jellegű??

Hát igen. Ivarérett lett.  Ez a jelölés megmarad. Gondolom azzért szökött át , mert beindult a dominancia harc.  Lehet, hogy jobb lett volna, együtt tartani őket.

Ha komolyan összeverekednek, akkor nehéz szétszedni őket. A legjobb megoldás egy veder hideg víz. Az hatni szokott.

Előzmény: vivi.g (3332)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3332

Semmi gondom a pulival,nagyon is szeretem,de nekem elég sok gondom van vele.

Bundit imádom.:)Pont olyan bogyó mint én!:))

A szüleim mindig azt mondják nekem olyan rossz vagyok,mint a kutyám!:))

Igen,elég nagy beleszólásuk van a szüleimnek,még csak 13 vagyok.:)

Nekem nem kéne pumi.Nem bírom a terrier féléket.:)Meg nem olyan szimpatikus.

Sajnos Bundi valamelyik nap megint átszökött a másik kutyánkhoz.Eddig nagy haverok voltak,de most összeverekedtek.Alig lehetett őket szétszedni.Ráadásul Bundi kezdeményezett.

Mostanában Bundi sokat jelölget.Ez mindig így lesz?

Előzmény: nagykunsági (3326)
softpol Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3331
r
vikiviki Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3330
ez az, ami nem jut eszembe... Amúgy tényleg szép kutya. Pedig csak úgy kaptuk kölyökkorában, utólag néztük meg a törzskönyvét, hogy "jéé, mik vannak itt..". Egyszer volt kiállításon, akkor kapott vmi kiválót, aztán asszem tovább se mentek vele apúék..
Na, majd megkeresem azt a törzskönyvet:)
Előzmény: nagykunsági (3329)
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.04 0 0 3329

Az hogy mi van a felmenőiben nem mindíg garancia. Hogy is hívják hivatalosan??

13 év. Szép kor. Az én kanomon is annyi szőr volt, hogy már fedezni se nagyon tudott. Ezért tavaly megnyírta. Sokkal jobban érzi magát.

Az sem jó, ha túl sok szőre van a kutyának. Szépnek szép, de a kutya használhatatlan tőle.

Előzmény: vikiviki (3328)
vikiviki Creative Commons License 2005.04.04 0 0 3328
hát igencsak tipikus egy mozgása van:) Főleg a fordulások... szerintem egyik másik kutya sem tud ilyen kvázi nulla helyen megfordulni, mint a puli, főleg nem futásból:)

Nem, nagyon szép hosszú, nemezesedő, de nem összeálló szőre volt (annyi CAC meg CACIB, meg két Világgyőztes is van a törzskönyvében, hogy csúnya lenne, ha nem ez lenne:). Csak őkelme rászokott, hogy a saját háza helyett (amit télen használ) a kerti kisházunk alatt foglalja el a tavaszi és nyári őrhelyét. Onnan jól szemmel lehet tartani az udvart. Viszont ha esik egy kis eső, akkor a fekete kutyámból maszkos-fakó lesz, olyan iszappakolást vesz vele:) Gondoltam így egy kicsit kitolom a kutyaházas-korszakot, illetve kicsit kevésbé lesz reménytelen a szárítás, ha megmosom. Meg amúgy is mindig rálépett már szegény a szép, hosszú, majdnem földig érő szőrére... Meg meg is kellett volna tépni, amihez most nem volt türelmem... 13 éves kutya, kiállításra már nem visszük, kölykei már nem lesznek, nem kell neki a fajtastandard szerint kinéznie:) Azért ez most egy kicsit meredek lett, de azért maradt rajta bunda:)
Előzmény: nagykunsági (3327)
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.04 0 0 3327

Egy igazi puli, megnyírva is puli:)))))))))))))))))

Miért nyírtad meg?? Sok gond volt a szőrével??

Előzmény: vikiviki (3325)
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.04 0 0 3326

Akkor nyugodtabb fajta után kell nézned:((((((  Mi a gondod a pulival???

Ahogy kivettem a korodat, szüleidnek elég nagy beleszólása van, hogy lesz e másik kutya.

Csak a végén nehogy pumi legyen:((((((((((((

Előzmény: vivi.g (3324)
vikiviki Creative Commons License 2005.04.04 0 0 3325
ma nagy galádságot követtem el:) Levágtam a kutyám szőrét, az egész testén olyan 5-6 centisre (kivéve a feje, ott csak egy kicsit kurtítottam rajta:). Most húszcentis szőrdarabokkal van tele a kuka:) Ellenben élvezi:) Vicces mozgása van... Tiszta pumi:) (vagy egy felettébb aranyos árokparti keverék, nem is tudom:)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.04 0 0 3324

Magyar vizslát nagyon szeretnék.Még egy pulit nem vállalnék,bőven elég Bundi.:)

Hát az a helyzet,hogy nekem nem elég egy kutya!:))

De a családom nem így gondolja.

Nagy macskás is vagyok.De Bundi mellett nehezen lehet macskát tartani,ezért gondoltam még egy kutyára.

Régen volt 5 macskám,mára már csak egy szőrvivor-om maradt.Nem sokáig fogja bírni,szerintem.

Na mind1.

Májusban úgyis megyek majd pumizni unokatesómékhoz.:)

Azért köszi szépen!!:))

Előzmény: nagykunsági (3322)
nagykunsági Creative Commons License 2005.04.03 0 0 3323
Ha esetleg nem tudsz választani fajtát, akkor látogass el ide: http://zug.hu/arvapulik/
Előzmény: vivi.g (3321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!