Két hónapja vettünk egy 1997-ben gyártott, 2798 cm3, 90 kW-os Iveco 49-12-es kisteherautót, 250 000 km-rel. Eddig maximálisan elégedett vagyok vele, megy mint a golyó. A két hónap alatt mentünk vele 7000 km-t, kb. fél liter olajat kellett után tölteni.
Ami egy kicsit zavar, az a motor hőfoka: Rövid idő alatt beáll 70 fokra mint a cövek, onnan el nem mozdul, akár hegynek föl, akár hegynek le! Néhány hasonló márkatárssal beszéltem, náluk is 70 fok. Ezt kevésnek tartom, de lehet, hogy ez a jó? (Vagy valamilyen okból a korábbi német tulajdonos 70 fokosat rakatott bele?)
Bonyolult-e a termosztát csere? Vagy ne foglalkozzak vele, a vízcsövek is tartósabbak, ha nem 92, hanem csak 70 fokos a víz?
Ugyan nekem 2006-os van, 3.0, de középen áll a mutató. Ha sokat jár helyben, akkor feljebb megy egy kicsit. Ez kb. 90-100 foknak felel meg, ami a normális. Fagyálló+nyomott rendszer, szóval 120 fok felett forr a víz. Ennyi mutat üresen, meg 5+ t esetén is. A 60-70 fok talán hibás termosztát miatt lehet.
ez engem is érdekelne. nyáron nálam volt hogyan hogy felment 90 fölé 30 mázsa súllyal. akkor ablak teljesen le, fűtés be és le tudtam vinni 80 fokra. elvileg nem baj hogy ilyen magas mert ez ilyen rendszerű vmi mágneses valami kapcoslja be a ventillátort.
Erdeklodni szeretnek, hogy masnal a 99-04 kozti iveco daily-nel a vizhofok altalaban mire all be? nalam -4 fokban 65-67 kozt, + 5 fölött tartja a 70et masszivan, nyaron melegbe normal igenybevetelnel 80 korul. Futes hidegben is tokeletes, viszonylag hamar be is melegszik hidegben is a hutoviz.
Semilyen! A bakon egy tartólemezhez fekszik a mely egy 10-es anyával van lefogatva, a tartólemez meg a motorblokkhoz 4 db 10-es csavarral van felfogatva.
Sziasztok! Iveco Daily 2002-es évjárat 2.8 td motornál a jobb oldali (turbó melletti) motortartó bakot milyen csavarok tartják a blokkhoz? Előre is köszi.
Alapjában véve jó autók (típushibákkal és gyerekbetegségekkel) teherszállításra, de nem erdőben! Nincs túl nagy hasmagasság és valljuk be erdőben egy kihordo auto vegigmegy az uton ott mar iveco-val nem kell elmenni. Súly nélkül nedves füvön is meg tud akadni, en tuzifazok enyemmel (50C13 udvarokba bejarok sokszor az egyenes picit nedves furol alig jovok ki, ha kis sar vagy sullyedes van vege mindennek. Van ezeknek 4x4-es valtozatuk en azon gondolkodnek el. Igaz hogy szimpla kerekes, akkora sulyt nem visz el, de szerintem azt is meg lehet pakolni!
Sziasztok. olyan kérdésem vagy kérésem lenne hogy 2002-es 2800cm 107kw ivecomon izzitó kontrol villog és közben a fordulatot leveszi. Ezt kb. 5mscsinálja utánna megy és ujra és ujra! Már nem tudom mit tegyek mert a porlasztók jók a nagynyomású pumpa jó és még sem tudom használni. Köszi
én most tervezem egy iveco megvásárlását. Eddig 1.2milló+áfa körül nézegettem hűtősöket. Ezek viszont most elfogytak, és majdnem 2millióért van most. Ezek is 12-15 évesek.
Sziasztok! Az alábbi problémánál szeretném kérni a segítségeteket:
Adott egy Iveco 50C13 (2003-as évjárat, 2800ccm, 125Le)
- Üzemanyag tank tetején kör alakú tömítést cseréltünk ahova a 3 kábel csatlakozik, mert ha tele tankoltam kifolyt a gázolaj. Csere megvolt, csere után 1km megtételével elkezd villogni a porlasztó ikon, autó hangja csattogóssá válik és elveszi a gázt. Villog 20másodpercig utána eltűnik, motor hangja ujra jó megy az autó, 300méter múlva ugyanez és ez ismétlődik. A tömítés csere előtt soha nem volt ilyen jelenség (40ezer Km-et mentem megvétel óta).
- Jött az üzemanyag nyomásszabályzó kifuvatása, de ugyanez hiba maradt csak tisztítás után az első bejelzést 3-4km-ig nem tette meg.
- Teljes üzemanyagtank tisztítás, új nyomásszabályzó lett vásárolva, gázolaj szűrő csere és az autó 1000km-et hibamentesen tökéletesen el is ment. Most azonban újra kezdi a hibát villog a porlasztó ikon pár pillanatig gázt elveszi, majd utána újra rendben 2-3-4 km erejéig. A porlasztóval gond valószínú nincs mert amúgy tökéletesen jár az autó ereje van, fogyasztása rendben, ha nem villog be a porlasztó ikon.
Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen irányba induljunk? Elektronikai gond lehet, vagy itt lehet a szabályzóval továbbra is a gond? előre is köszönöm az ötleteket!
Lehet már volt ilyen kérdés csak nemkeregéltem eléggé egy 35c15-öt hajtok 2010es kiadásu és az utóbbi idben szokása hogy villog/pittyog/világit az EDC lámpa valamint hibakódnak vagy a 129-et vagy a 136-ot vagy a 139-et írja mikor milyen kedve van.. tipp/ötlet/tanács esetleg h milehet a baj holkéne keresgélnem??
esőben kivilágít az ABS, ESR hibajelző a műszerfalon, a kijelzőn pedig ABS unavailable, ESR unavailble, Hill assistant unavailable. Biztos, hogy vmi kontakthiba lehet, hiszen egy idő után elmúlik, száraz időben pedig elő sem jön a hibaüzenet. Olvastam, hogy esetleg az ABS szenzor vmelyike koszos. Merre érdemes keresgélni?
2012 Iveco Daily 35S17.
Az EGR még sajnos nincsen orvosolva, eddig a turbóvezérlő mágnesszelepet cseréltük ki. Megy, mint atom.
tegnap nem indult elsőre, a szivattyú pedig zümmögött, 2.3.4.5 inditásra sem volt hajlandó zümmögni, a motor csak forgott és forgott. hagytam a fenébe.
ma délelőtt lementem, gázadás nélkül pöcc-röff, a szivattyúhang oké, hagytam melegedni, majd leállitottam... szivattyuhang sehol, a müszerfal alól egy enyhe percenést hallok és ugyanugy forog körbe a motor röfögés nélkül. mi lehet a gond? előre is köszi a válaszokat.
Nem tudom sajnos, de jövő héten szerelő, ugyanis Németországból hazafelé check engine lámpa kivillant. Ma a szerelőnél kiderült, hogy valószínű az EGR le van dugózva, részecskeszűrő aktiváló kar leépítve, turbónyomás vezérlő szelep nem működik. Hoppá, a német precizitás...
Olajsapkánál pusszantja ki az olajat, kicsit jobban megnéztük a sapkát, bbmmeg, valószínű repedt a tetején, és meg van RAGASZTVA!!!! kb. 2ooo FT...No comment....Plusz magas fordulaton nyomja az olajat a nívópálcán is kifelé....
Ajjjajj, netalán ez is Boxer, csak álcázott?????:-)
Sziasztok! Van egy 2003-as Iveco Daily 2.8 125le autóm és ma elkezdett villogni a egy piros porlasztó ikon a műszerfalon, majd elkezdett olyan "háromhengeresen" járni.....levettem a gyújtás vártam pár percet és minden hiba elmúlt.....kb 5km-ig....utána kezdődőtt újra.....így vergődtem hazáig.....esetleg valakinek valami ötlete, mielőtt szervízbe vinném?? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv.Wave
Szia! A lámpa a fékfolyadékszint kijelzésére szolgál illetve a fékbetét kopásjelzők is erre vannak bekötve.
Ilyen idős kocsiknál már ritka a helyesen/ normálisan bekötött fékbetétkopásjelző.
A lényege az, hogy megy két zöld /ha jól emlékszem/ szinű vezeték a flexifékcsövek mellett a fékbetétekhez, a fékbetétre rápatintható kopásvisszajelző/ két vezetékcsatlakozóval.
Ha már nincsen bent a kopásvisszajelző akkor akét zöld vezetéket rövidre kell zárni /összekötni/. Mindegyik keréknél leellenőrizni.
Ha még mindig világít akkor át kell nézni, hogy nem ér e testre valahol a zöld veztékek közöl valamelyik illetve nincsen-e valahol szakadás, kidörzsölődés.
a nyáron lecseréltük az irdatlan megbízható, erőgép, szuperhiper Pözsó Boxer 2.2HDI-t (:-)) egy 2012-es
Daily 35S17-re. Első benyomásra sokkal teherautósabb, mint a Boxer. Ja, mert ez egy igazi teherautó:-)
A kérdésem a következő: első fokozatban már nem is indulok el, mert másodikba váltásnál nagyon koppan, ráz a váltó, kivéve ha gyorsítás közben kuplungolok nagyon finoman. Utána 2-ban viszont eléggé remeg, és baromi hangos.
A remegés lehet a kardán miatt, vagy az egész konstrukció ilyen olasz? Az autóban 94e km van, és egy dög..
Pár hónapja vásároltam egy Dailyt 29L12. 2009-es évjárat. Gyárilag légrugós. A jobb oldali légrugó kis terhelés alatt (5-6 mázsa) eldurrant. Most kicseréltem mind a kettőt gyári újra. A durranás előtt is és most is az a gyanús a légrugóban, hogy picike szintkülönbségnél is , mondjuk egy kapubejáron való ki-be álláskor 3-4 alkalommal el indul a kompresszor 2-3 másodpercre. Ez szerintetek normális? illetve menet közben is ritkán rátölt. Hogy kéne működnie eredetileg?
Valamint jobb oldali ablakemelő motor kipurcant. Lehet ezeket javítani, vagy meg kell venni az utángyártottat 40+ áfáért