Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 topiknyitó
(Nem találtam ilyen témájú élő topikot, csak egy száz éveset a polidilin.)

A történet röviden annyi, hogy pár hónapja (hivatalos verzió szerint) biztonsági okokból bekamerázták a céget, mivel volt, hogy eltünedeztek dolgok, hétvégén bejárt, akinek nem kellett volna. Ez (érthető módon) piszkálta a főnökség csőrét, úgyhogy berakták a kamerákat. Mindenki aláírta a kis papírkát, hogy beleegyezik a biztonsági okokból történő beszerelésbe. Valahol megvan a papír, mindenféle törvényi hivatkozásokkal, de hozzánemértő, földi halandó számára nem volt kivetnivaló benne, bár kicsit savanyú volt a szájíz, de a biztonság fontos dolog…
Igazán akkor lett mókás a dolog, amikor olyan körlevelek kezdtek érkezni a főnökségtől, ami egyértelműen arra utalt, hogy a kamera már nem csak biztonsági célokat szolgál. A mindenkiben lappangó gyanú beigazolódott.

A kérdés, hogy van-e ehhez hivatalosan is joguk? Felhasználhatók-e közvetlenül / közvetve ezek az így szerzett infók (vagy akár konkrétan maga a felvétel) pl. ha valakit ki akarnak rúgni? (Gondolom azt nem mondhatja, hogy „XY nem dolgozik és ez a felvételen is látszik.). Egyáltalán mennyire van joga (hivatalosan) a kamerákra alapozott dolgokon lovagolni, ezeket felróni? Gondolom csak azért, mert valaki tulaj / főnök még nem jogosítja fel semmi, hogy ilyeneket tegyen. Az egy más tészta, hogy senki nem fogja szóvátenni, mert mindenkinek kell a munkahelye, de azért jó lenne tisztába lenni a jogokkal is.

Szóval kinek mi a véleménye? Hogy is van ez?
Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!