Keresés

Részletes keresés

zildi Creative Commons License 2014.11.20 0 0 20190

én is egy nagyon nagy kertes házban szeretnék élni, ahol elférne a sok növényem. A nagyra nőtt növényeket elajándékoztam, nem tudtam ki/becipelni, átültetni és nyáron öntözni. Már csak a fügekaktuszom vár arra, hogy aki jelentkezett érte el is vigye, egy fülecskét azért letörtem, sok év kell ahhoz, hogy ismét nagy legyen.

Pirikém nagyon jól van, este közel megyek a kalitkához, beszélek hozzá, egész közel jön és meg akarja csípni az orromat.

Jó éjszakát kívánok, holnap reggel hideg lesz, még a szomszéd leandere és az én babérjaim vannak kint, holnap viszem be a garázsba.

Előzmény: Böszőke (20189)
Böszőke Creative Commons License 2014.11.20 0 0 20189

Sziasztok!

Szép napsütéses az idő,csak szeles.Kissé szomorú vagyok,odavannak a legnagyobb kaktuszaim,nagyon sajnálom,de már alig bírtam velük a le-föl hurcolkodásnál,plusz a leggyilkosabb tövissel rendelkező megnőtteket is odaadtam,remélem jó helyük lesz,én majd emlékezek és időnként megnézem a virágokról készült képeket..

Kár,hogy nem egy hatalmas vidéki kúriában lakom,kertésszel,aki megcsinál mindent ami nekem már megterhelő,de az élvezkedés megmaradna:)

Előzmény: sz.margo (20188)
sz.margo Creative Commons License 2014.11.18 0 0 20188

Sziasztok!

Ma is csúf esős az idő, igazi novemberes:(....Tücsi  végre kicsit kijött röpködni, de elég punnyadós ebben a sötétben, csak akkor jön kuncsorogni, ha valami finomat enne:)

Olyan szép tyúkhúr van sokfelé, de már nem is fárasztom magam a szedésével, ha egyszer nem értékeli:(...eszik helyette paprikamagot, most már a piros kaliforniait, lehet aztán utána kapirgálni rendesen:(

Mindőtöknek kellemes, nyugis napot, jó pihenést!

Böszőke Creative Commons License 2014.11.15 0 0 20187

Őszi reggel.Szép napot mindenkinek!

Kaptunk egy csomó,szép.kövér paprikacsutkát.

Takaríthatok:)

sz.margo Creative Commons License 2014.11.14 0 0 20186

Szia Elzi!

Ma már végre nálunk is kisütött kicsit, egész kellemes idő volt és még van is, de olyan hamar lemegy már, idefent még süt, de lent a házak, fák közt már hűvösebb van, azért muszáj felöltözni, ha még sétálni akarunk.... Tücsi is sokat punnyad, most zavarom, hogy menjen a nagyszoba felé a napra kicsit ő is:)

Előzmény: Böszőke (20185)
Böszőke Creative Commons License 2014.11.14 0 0 20185

Margó!

Süt a nap nálunk és az előzőekhez képest sokkal vidámabb az idő:)Jobb is mert újabban a madárkáimat ki kellett zavarnom a fészekből,nem volt kedvük felébredni a homályban!

Előzmény: sz.margo (20184)
sz.margo Creative Commons License 2014.11.13 0 0 20184

Sziasztok!

Már únom ezt a ködös, szürke időt, ma reggel legalább már nem volt köd, de most megint kezd ismét beszürkülni, napot már rég nem láttam:(...Tücsim is itt ül a képernyőn, követ változatlanul, mint egy kutyus:)

Legyen kellemes napotok, aki erre járna!

sz.margo Creative Commons License 2014.11.09 0 0 20183

Szép napot, én is megvagyok ám, Tücsivel együtt!

Az én virágaim is még kint vannak, gyönyörű üde zöldek a muskik, amelyik cserepe már behoztam, rögtön elkezdett sárgulni:(...jobb ha maradnak még!:)

Holnap talán rendbe tudom tenni odalent is a kertet és akkor már ráérek tavaszig, azzal is:)

Böszőke Creative Commons License 2014.11.08 0 0 20182

Sziasztok lányok!

Őszülünk:)

várok,mint pók a hálójában ugrásra készen,de semmit nem hordtam még be:)

Élünk,megint hoztam még jó adag tyúkhúrt,örülhetnek a szárnyasaim,most már kétség nem férhet hozzá ,hogy beszélgetnek velem.

Szép napot!ki kell használni  a jó idő!

Előzmény: zildi (20181)
zildi Creative Commons License 2014.11.05 0 0 20181

én is be szoktam nézni és olvasgatni, de nincs mit írjak. A szotyiból én is fogok adni Pirikének, talán ő is elszórakozik vele, olyan sokat, sok helyről vettem már magokat, hogy ezeket adom, éhen nem halhat, amit meghagy, megy a kinti madaraknak.

Nincs semmi különös az életünkben, kisebb-nagyobb problémák adódnak, ami elég arra, hogy idegeskedjek.

Jó estét kívánok

Előzmény: sz.margo (20180)
sz.margo Creative Commons License 2014.11.04 0 0 20180

Szia Elzi, már aggódtam érted is, nincs-e valami veled is?...most szerencsére aránylag hamar "rendbe jött" a férjem, persze azért gyógyszert szed és vigyázunk is, de már örül, hogy mehet kifelé, nem a kórházban kell feküdni. Mindenkinek azt kívánom, bár sosem kellene ilyen helyre menni!

Végre süt a napocska, de erős déli szél fúj, ami hozza a melegedést, ezért el kell viselnünk!:)...muskik még kint vannak, egy dupla futósat behoztam már, azt már nem viszem ki, de a többi láda még maradhat, még a petuk is nyílnak, most már az erkélyen várják a sorsukat, már nem viszem vissza a konyhaablakba....lent a "kertben" is nyílnak még a büdöskék is, bár lassan majd meg kellene már rendezni kicsit, van amit ki kell húzkodni és kicsit rendbe tenni télire, majd ha lesz hozzá kedvem, nem hajt senki!:)

Tücsi is megvan, mint általában, folyton a sarkamban van:)...újabban kap pár szemet a cinkék napraforgójából is, amit élvezettel elfogyaszt, már nem is vágom neki ketté, szépen kibontja:)...megeszik ez mindent, csak ami főleg neki való, a fénymag, meg repce, az nem kell!:(

További kellemes, szép napot!

Előzmény: Böszőke (20179)
Böszőke Creative Commons License 2014.11.04 0 0 20179

Szia Margó,

remélem már jobban vagytok kissé,az otthoni nyugalom megtette a hatását.Élvezzétek ki a jó időt,az is segít a gyógyulásban is!

Kellemes ,szép napot kívánok!

Előzmény: sz.margo (20178)
sz.margo Creative Commons License 2014.10.31 0 0 20178

Szia Elzi, végre itthon van a férjem!:)....ma már amúgy sem kell attól félni, hogy sokáig bent tartanak valakit...két napot volt bent, semmi kaja, ( az sem került nekik pénzbe) ugye, a vizsgálati koplalás miatt, de még tea sem, mert kérni kellett volna!...azt ivott, már amennyit lehetett egyáltalán, amit én vittem be ásv.vizet....remélem nem kell egy ideig ilyen helyre menni!.. senkinek nem kívánom!....de jó is lenne már végre egy kis nyugi!

Neked is csendes, békés temetőzést, jó hétvégét!

Előzmény: Böszőke (20177)
Böszőke Creative Commons License 2014.10.30 0 0 20177

Jobbulást a férjednek!

Legyen már egy kis kellemes ,nyugodt időszak !

Előzmény: sz.margo (20176)
sz.margo Creative Commons License 2014.10.30 0 0 20176

Szia Elzikém, gyorsan beköszönök ide is, nehogy te is aggódj!

Túl vagyunk a cserén, klasszak az ablakok, nagyjából a takarítás is megvolt, én meg eléggé kipurcanva, de örültünk, hogy végre ez is megvan és lassan majd csak meglesz minden puceva is, erre, mire kedden este végre leültem a TV elé, beszólt a férjem, hogy  ismét előjött a régi baja, ami 5 éve volt, a beleivel:(....irány a sürgősségi, ismét nem alvások stb... de már végre a sok herce-hurca után bent fogták a kórházban, kicsit megnyugodhattam, hogy már "jó kezekben " van:(...most már koplalva várja szegény a vizsgálatokat, amit már nehezen bír, de miért is ne jönne már minden össze!:( ...én meg próbálom összekaparni magam, mert valakinek talpon is kellene maradni ugye, de majd leesem már a székről, az álmosság, fáradság csak kijön ! A másik fórumon nagyjából leírtam a történetet, itt már nem ismétlem meg.

Tücsim reggel óta követ, mint egy kutyus, most is itt ül mellettem, míg kicsit benéztem kikapcsolódni végre, őriz szegénykém, nehogy megint magára hagyjuk!:)

A nap süt, szerencsére az időjárás sem zavart legalább be hétfőn sem, valami jó is legyen már!:)

Legyen kellemes szép napotok!

Böszőke Creative Commons License 2014.10.26 0 0 20175

Ildi,

ha bejönne az előrejelzés,akkor még hétfőhöz egy hétig is kinn hagyom a kaktuszokat:)Van egy kedvenc " bolyhos sündisznócskám" hozza a bimbót most!! ezt most fedeztem fel ,mikor kitártam az ablakot,majd hozok róla fotót.

Madaraim elkezdtek fürödni már megint,pedig azon gondolkodom mindjárt bekapcsolom nekik a világítást,úgy besötétedett.Képzeljétek el,már olyan jóban vagyunk vagy csak olyan okosak,míg benn nyúlkáltam náluk szépen beültek a fészekbe és onnan szemlélték ténykedésemet,egyikük még kicsit meg is emelkedett,hogy jobban lásson:)

Előzmény: Böszőke (20174)
Böszőke Creative Commons License 2014.10.26 0 0 20174

Margó,

majd gondolok rád holnap:)Túl vagyok az ablakpucoláson,még örültem is,amiért nem tűzött a Nap,de már kezdek aggódni,úgy beborult,félő hogy a szép,tiszta ablakomat mégis elveri az eső..Remélem a jövő hétre jósolt napsütés nem így jön be az időjósoknak,mint a mai nap.

Előzmény: sz.margo (20173)
sz.margo Creative Commons License 2014.10.25 0 0 20173

Sziasztok szép estét!

Megjártuk a temetőt, sikerült ma szép időben, már ez is valami!...most még hétfőn kellene kihúzni valahogy az időnek, hogy végre legyünk túl az ablakcserén is és egy nagy gond lemenjen rólam!:)..muskátlik egy részét behoztam, nehogy megfagyjanak ma éjszaka, hideg ígérkezik!

Bizony Elzi a Katicánk nagyon elfoglalt lehet, mert be sem néz már hozzánk!:(

Böszőke Creative Commons License 2014.10.24 0 0 20172

Elbújdokolhatunk szégyenünkben lányok!Már azt sem tudtam,hogy most van a madár kiállítás a Vajdahunyad várában,csak a híradóból:( Nincs itt már egy igazi madaras sem,Katica teljesen hűtlen lett:(

Előzmény: Böszőke (20171)
Böszőke Creative Commons License 2014.10.24 0 0 20171

Esik,esik....,szegény kutyásokat sajnálom,bár azt láttam a pici kutyákat már ruhában és a  karjukbban viszik le esernyő alatt:)gondolom azét leteszik pisilni,stb...

aludjunk!

Előzmény: zildi (20170)
zildi Creative Commons License 2014.10.22 0 0 20170

nagyon kellemetlen volt a mai időjárás. Nem készültem fel, nem vettem elő sapkát, és úgy érzem megfázott a fejem, így szokott kezdődni az ősz. S

Szerencsére a kaktuszokat két napja védett helyre tettem, csak egy ládában kavicsvirágok maradtak a párkányon, ezeknek a növényeknek nagyon kevés víz kell, ilyen időben inkább semmi, a hideget jól tűrik, így hajnali 4-kor hallottam a nagy szelet és esőt, így gyorsan behoztam a ládát. Sikerült csendben csinálni, férjecském nem ébredt fel.

Most estére enyhült a szél, nem esik

Pihenjetek, aludjatok jól

Böszőke Creative Commons License 2014.10.22 0 0 20169

Margó,

valahogy én sem így képzeltem a kaktuszok utolsó locsolását,most reménykedek,hogy az a kb 20 cserépnyi ami alaposan megázott,hol és hogyan fog megszáradni,mert bár nagyon erősen fújt a szél,meleg egy csöpp sincs.Majd meglátjuk mit bírnak ki...

Jó éjt és szebb elkövetkező napokat!

Előzmény: sz.margo (20168)
sz.margo Creative Commons License 2014.10.22 0 0 20168

Sziasztok!

Nos én már, ahogy odaát is leírtam, elkéstem a pakolással:(...nem akarom ismételni magam, de sajnos hamar eldicsekedtem a virágaimmal, hogy most mennyire szépek lettek, na, most már elrendezte őket az idő rendesen!:(....hát majd ha megérjük, tán jövőre vagy jobb lesz, vagy még ilyen sem!

Hirtelen megjött a nyár után, a szinte már télies idő, most már feljebb tekerem az eddig pihenő radiátort is!

Legyenek pihenős, nyugis napjaitok!

Böszőke Creative Commons License 2014.10.21 0 0 20167

Folyamatosan nézem az időjárás jelentést,úgy terveztem,hogy vasárnap ablakpucolás,aztán ha úgy alakul,hogy nagyon lecsökken a hőmérséklet,akkor ugrok és pakolok:)

Előzmény: zildi (20166)
zildi Creative Commons License 2014.10.21 0 0 20166

Ma még kellemes idő volt, de mi lesz holnap!? ha az mind bejön, amit igérnek, az kellemetlen lesz.

Kaktuszaim a garázs előtt, esőtől védett helyen, de még nem akarom bezárni őket.

Pirike nagyon aranyos, este lefekvés előtt szoktunk beszélgetni, közel megyek a kalitkához, jön, meg akarja érinteni az orrom, emelgeti a szárnyai, nagyon barátságos.

Teknősöm már nagyon lassu, amíg sütött az erkélyre a nap, kitettem, de már nem mászkál, nyugis, ez már hűvös neki.

Kellemes napokat kívánok!

sz.margo Creative Commons License 2014.10.21 0 0 20165

Szia Elzi!

Ha olvasol odaát, akkor tudod, hogy most egy darabig én sem nagyon érek rá fórumozgatni ..végre talán jövő hétfőn sikerül már az ablakcsere is, ha az idő is engedné, mert sajnos most nem igazán lesz már annyira kedvező, szép időnk, mint eddig, de ha nem esne, akkor már jó lenne!:) Tegnap még sokat sétáltunk, mi is kihasználtuk a szép időt!

Tücsi is megvan, itt ül mellettem, de amikor a férjem jött haza és meghallotta a kulcsot, rohant kifelé mint az őrült, mindig várja, hogy kap valami fincsit, de ami neki való és  hozunk neki, fincsi tyúkhúrt akár...azt meg nem eszi meg a szarházi!:)

Nekem is nyílnak már a második büdöskéim is:)...de még a régieket sem húzkodtam ki mindet, mert sok virág van rajt, ha a szára már nem is olyan szép. A muskátlik is elég szépek, főleg a dupla futósom.

Legyen kellemes, nyugis heted, pihizz és élvezd az állatkáidat!

Böszőke Creative Commons License 2014.10.20 0 0 20164

Szia Margó,

megvagyunk:)

Olvastalak a másik fórumon benneteket,láttam hogy mindkettőtöknél minden rendben:)Még ki kell használni valóban ezt a jót idő!Kelnek az új büdöskék,már majd 10 cm-esek.

A galád tollasok pedig dobálják ki a kalitkából a megszáradt és valahová eddig eldugdosott tyúkhúrdarabkákat,néha azt hiszem jól szórakoznak rajtam:)

Előzmény: sz.margo (20163)
sz.margo Creative Commons License 2014.10.20 0 0 20163

Sziasztok!

Elzikém megvagytok?...gondolom ezekben a kellemes szép napokban inkább te is kint vagy, mint a gép előtt!:)

Legyen kellemes, szép napotok, amíg az idő is engedi még!

sz.margo Creative Commons License 2014.10.13 0 0 20162

Sziasztok!

További kellemes szép indián nyarat Mindőnknek, ezt elviselném egész évben is!:)

Az erkélyen kezdenek a muskátliim is megszépülni, most hozzák a bimbókat és virágoznak a nyár helyett, ahogy tavaly is, novemberben voltak a legszebbek, amikor már be kellett hozni őket.

Cinkék jönnek rendszeresen, a nagy diófán parkolnak reggelente többen is, már elviszik a kirakott pár szem napraforgót az ablakban lévő virágláda tetejéről, de olyan gyorsan elreppen vele, mire egyet pislantok, már ott sincs, nem tudom lefotózni sem:(

Tücsit is kirakom kicsit délután, de előbb még repkedhet idebent, amíg mi elmegyünk kicsit sétálgatni a szép időben.

Böszőke Creative Commons License 2014.10.12 0 0 20161

Ildi,

végignéztem az előrejelzést és hétfőhöz egy hétig mutatja,addig éjszaka sem megy 10 fok alá,tehát nyugodtan lehet locsolni is még holnap reggel,egy hét alatt bőven kiszárad a földje.

Előzmény: zildi (20160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!