Keresés

Részletes keresés

nemamerika Creative Commons License 2003.04.22 0 0 140
Azóta már én is elolvastam azt a cikket. Nekem úgy tűnik, hogy fizetett cikksorozatról van szó (mint a Bigbrother-ös volt annak idején:), a BKV fizet azért, hogy megjelenjenek alázó cikkek a lógósokról. (Mert a leállatozás kicsit ízléstelen, dehát mit is várhatunk tőlük...)
Én mindenesetre nem dőlök be az ilyen fizetett hirdetés-baromságoknak. És nagyon csúnya reakciónak tartom a BKV-tól, a normális önkritika-gyakorlás helyett!
Kár, hogy a tömegközlekedés helyzetének javításában már nem olyan pengék, mint a gyalázásban!
Előzmény: FotexZoli (139)
FotexZoli Creative Commons License 2003.04.22 0 0 139
csak néha bemásolok egy-egy cikket a hírekből, ami ide tartozik, hogy halljuk a másik oldalt is

blindowl Creative Commons License 2003.04.22 0 0 138
Jó reggel mindenkinek!
Van a személyimben egy állandó bejelentett lakóhely, ott vmikor valóban laktam, ám az új tulajdonos régesrég kényszerkijelentett. Valójában sem ideiglenes, sem állandó lakcímem nincs bejelentve, kb. 3 éve. Így aztán, ha jön az ellenőr, udvariasan és mosolyogva átadom a személyimet. Ennyi. Morálisan persze a dolog erősen kifogásolható, DE: 1991. óta nem veszek sem bérletet, sem jegyet. Szvsz a világon olyan nincs, hogy folyamatosan romló színvonalú, - jelenleg már kritikán aluli - szolgáltatásért egyre többet és többet fizessek.
Komisz kérdés: ha Budapesten 3 hónapig senki nem venne jegyet, vagy bérletet, mennyi idő alatt szerveznék át a főváros tömegközlekedését?
nemamerika Creative Commons License 2003.04.22 0 0 137
Köszi a tanácsot, meg a cigit előre is, bár nem dohányzom, de majd a börtönben rászokom! :-)))
Még nem találkoztam azóta ellenőrökkel, de amint: be fogok számolni, hogy mi zajlott! Üdv
FotexZolit nem értem mit akar ezekkel az üzenetekkel mondani. Kifejtenéd a saját szavaiddal, kicsit lényegretörőbben? köszi
Előzmény: zengei1 (133)
FotexZoli Creative Commons License 2003.04.22 0 0 136
A BKV Rt. ellenőreinek tapasztalatai szerint a legtöbben a külvárosi buszokon, míg a legkevesebben a metró belvárosi szakaszain és a HÉV-járatokon utaznak érvényes vonaljegy vagy bérlet nélkül.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával

Az ellenőrzött utasok 7-10 százaléka nem tud érvényes vonaljegyet vagy bérletet felmutatni - mondta ezzel kapcsolatban Bencze Ferencné, a BKV Rt. jegy- és bérletellenőrzési szakszolgálatának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta.

A szakember tájékoztatása szerint a BKV Rt. mintegy 460 munkatársa az év minden napján végez ellenőrzéseket a fővárosban naponta közlekedő csaknem 2200 járművön.

A belvárosi kerületekben közlekedő buszokon, trolikon és villamosok, a metró és a HÉV belső szakaszain kevésbé jellemző a bliccelés, míg a külső területeken több a bírságolás.

Angolul tanulnak az ellenőrök

Tóth Sándor, a szakszolgálat másik vezetője közölte: az ellenőröknek angol nyelvoktatást, valamint szakpszichológus bevonásával kommunikációs és konfliktuskezelő tréningeket szerveznek.

Ennek ellenére a munkakör jellegéből adódóan előfordulnak az utasok által kifogásolt intézkedések. A szakszolgálat vezetése minden beérkező panaszt, kifogást kivizsgál. Amennyiben bebizonyosodik, hogy az ellenőr fellépése, szakszerűtlen intézkedése indokolttá tette a bejelentést, a munkáltató szankcionálja a munkatárs viselkedését, például figyelmeztetéssel vagy prémium megvonásával.

A közlekedési cég azonban arról nem vezet nyilvántartást, hogy a jegyellenőrök naponta hány alkalommal kényszerülnek vitás helyzetek tisztázására rendőri segítséget igénybe venni.

"Ha nem szeretnéd mások előtt elásni magad..."

A BKV pár hónapja "az utazási kultúra javítása érdekében", "Próbáld ki bérlettel is!" szlogennel reklámkampányba kezdett. A reklámok többnyire valamilyen állat - magát elásó pocok, rejtőzködő kaméleon, vagy riadtan figyelő maki - képében ábrázolják a bliccelő utasokat

www.arvai.hu Creative Commons License 2003.04.21 0 0 135
Voltak ugyes nyomdasz kollegaim. Nekik "koszonheto", hogy a berletszelvenyben es jegyben ma tobb biztonsagi elem is be van epitve. Hamarosan szabadulnak a bortonbol.
Hogy nincsenek erveim? Miert ne lennenek? De, ha nem tudjatok miert nem szabad lopni, azon en mar nem tudok segiteni. Sajnalom!
doransky Creative Commons License 2003.04.19 0 0 134
A hamisított bérletet könnyen kiszúrják. De ha kombinálod azzal, hogy a pénztárcádba teszed, olyanba, aminek műanyag oldala van, akkor már egész jó eredményt lehet elérni. Az ellenőr nem veszi el a pénztárcádat, amiben pénz van. Az ötből négyszer meg macerás neki, hogy kivetesse.(Tömött metróbol kijövet, meg ilyenek)
zengei1 Creative Commons License 2003.04.18 0 0 133
nemamerika: nagyon jó a szemük ezeknek a piszkoknak. én régen hamisítottam úgy, hogy 30 napos bérlet számmezőjét kivágtam és behelyettesítettem átírt dátummal. Halál profi lett, de kétszer is kiszúrták. nem bírtam hová lenni a csodálkozástól, meg is dicsértem az ellenőrt a jó szeméért.
Egy ismerősöm meg szkennelt és nyomtatott katonaigazolvánnyal bukott le, abból sajnos nagy balhé lett.

A börtönbe majd a topik visz neked cigit :-)

Előzmény: nemamerika (132)
nemamerika Creative Commons License 2003.04.18 0 0 132
Tegnap kaptam egy szkennelt bérletet a barátnőmtől. Egész jó, de azért van némi eltérés az eredetitől. Valaki bukott már le szkennelt bérlettel? Készítsetek föl, hogy mit kell mondani!!! Köszi. (Amúgy: már kb. 45 db. büntetésem van a BKV-tól, ha rosszul mennek a dolgok, nemsokára a börtönből írok neketek...:-)))))
Barthez Creative Commons License 2003.04.17 0 0 131
Azért nem vitatkozol továb, mert nincs semmi érved.
Nem csodálkozom hogy meglopnak, mert már megszoktam.
Előzmény: www.arvai.hu (130)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.04.17 0 0 130
Nem vitatkozom tovább veled, mert nem érdemes. Csak ne csodálkozz akkor, ha mások meg téged lopnak meg. Részemrôl ennyi.
Előzmény: Barthez (128)
Barthez Creative Commons License 2003.04.17 0 0 129
"tartsad fel"=tartsad fenn
:)
Előzmény: Barthez (128)
Barthez Creative Commons License 2003.04.17 0 0 128
Abszolút nem értem hogy a BKV és a munkahely között milyen összefüggés van.
Ha annyira a szíveden viseled a BKV sorsát, akkor tartsad fel te a BKV-t!
Előzmény: www.arvai.hu (127)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.04.17 0 0 127
Arra gondoltam, hogy ötletet adnál neki fizetésnapra.
Te melózol neki egy hónapon át, ô meg közli veled, hogy nem fizet.
Előzmény: Barthez (126)
Barthez Creative Commons License 2003.04.17 0 0 126
Ezek szerint te nem vagy megelédedve a főnököddel.
Miért lenne problémám a jövőbéli főnökeimmel?
Előzmény: www.arvai.hu (125)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.04.17 0 0 125
Szerintem mutasd ezt + a fônöködnek (vagy leendô fônöködnek)
Aztán kuksizzál jól ki a fejedbôl fizetésnapon! :-)
Előzmény: Barthez (89)
FotexZoli Creative Commons License 2003.04.17 0 0 124
a fontosság sorrend legalján azok a dolgok vannak, amik nagyon sokba kerülnek, és ezáltal sokakat érintenek.

BKV, MÁV, nyugdíj, eü. ellátás stb.....

egyedi dolgokra könnyű pénzt találni, mert töredéke a ktg.vetésnek: nemzeti színház, képviselői tiszteletdíjak emelése, stb...

a képviselőkről jut eszembe, nem engedném, hogy listáról jussanak be, küzdjenek meg

és így le lehetne csökkenteni a létszámot, ktg.-et

ez a parlament egy nagyobb országra lett méretezve, csak közben összement az ország, tehát nincs is szükség ennyi képviselőre

Takimate Creative Commons License 2003.04.17 0 0 123
Persze, robogó... Volt, csak sajnos el kellett adjam. Ha lenne (lesz.) nem lennének gondjaim.
Régebben mindig robogóval jártam keltem, és egyszeris véletlenül BKV-ra kényszerültem, persze hogy azonnal jött az ellenőr. Mondtam neki: Idefigyeljen! Robogóval járok idestova 2 éve. Nem használom az önök járműveit, úgyhogy nem vagyok hajlandó fizetni ezért a pár megállóért.
Rég láttam már embert ennyire hebegni habogni. Semmit nem tudott kinyögni, csak továbblépett.
Szegényt már a végén meg is sajnáltam.
Előzmény: zsombi (115)
nemamerika Creative Commons License 2003.04.17 0 0 122
Nekem nem kerülhet többe, mert az adót %-ban fizetem a jövedelmem után. A probléma az elosztással van, vagyis hogy a kormány a befolyt összegből mennyit szán a BKV-ra. Ha kevés a befolyt pénz, akkor max. emelhetik az adót (%-osan), ebben az esetben azonban mindenki többet fizetne.
A befolyt pénz pedig mindíg minden kormánynak kevés. Így atán csak az a kérdés, hogy melyik kormánynak milyen területek fontosak. A tömegközlekedés még soha egyetlen kormánynak sem volt központi kérdése. Max. kirakatvitákat tartottak a 4-es Metro kapcsán. De az csak a szöveg volt. Komoly előrelépés még nem történt. A kérdés adott: vagy rosszul gazdálkodik a mindenkori kormány, vagy a fontossági sorrend legalján helyezkedik el a tömegközlekedés kérdése.
FotexZoli Creative Commons License 2003.04.17 0 0 121
a lakosság 80%-a nem budapesten fizeti az adót, az ő adójukból miért kellene finanszírozni a BKV-t?

ahhoz mit szólnál, ha neked havi 1000 Ft többlet adódba kerülne a megyeszékhelyek tömegközlekedése?

Herold Creative Commons License 2003.04.17 0 0 120
A BKV költségvetésének csak egy része a fővárostól kapott támogatás. A másik részét saját maga gazdálkodja ki, de még így is veszteséget termel.

Én a következővel próbálom igazolni a bliccelést magamnak:
A tömegközlekedés az egész világon - kivéve Japánt - veszteséges. Mindenhol az állam támogatja, ennek nálunk is így kellene lennie, csakhogy a támogatás még a fenntartáshoz is kevés, nemhogy a fejlesztéshez.
Miért én fizessek az állam helyett, mikor fizetem az adót?

Előzmény: nemamerika (106)
Barthez Creative Commons License 2003.04.16 0 0 119
Velem is történt ehhez hasonló dolog. A családdal voltunk Újpest városkapunál, amikor leszálltunk és nem tudtam elkerülni az ellenőrt. Így aztán ott helyben rögtönöztem, elővettem a kabátomból egy már korábban használt jegyet és az ellenőr tovább engedett.
A jegyellenőrök időnként megfuttattnak, van aki utánan fut, van aki utánam kiált.
Egyszer az egyik ellenőr a metrón volt és én ki akartam szállni mivel rám akaszkodott. Aztán a trikómat megfogta, én pedig próbáltam elhozni egy másik ajtó felé. Erre elszakította a trikómat. Az iskolába kellett egy szakadt trikókba mennem. Az iskolában kaptam egy iskolatrikót ingyen.
Előzmény: zengei1 (117)
zengei1 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 118
Én görkori :-)
De néha kombinálom is BKV-val.

Ez nem ellenőrös sztori, de szerintem mókás:
Múltkor éjjel felszálltam a villamosra első ajtónál görkorival, vezető zörögni kezdett miatta. De engem nem érdekelt túlzottan, mert csak görkorizni nem szabad a járműveken (ami az én olvasatomban gurulást jelent), és meg csak felszálltam és leültem.

Való igaz, ki volt ragasztva a piktogramm, egy piros csíkkal áthúzott görkori.
Ültek ott néhányan fiatalok is, az egyik megszólalt:
- Ez tényleg tilos! Ide van rajzolva, hogy csak piros csíkos görkorival szabad felszállni, a tiéd meg fekete!

Kicsit röhögtünk.

Előzmény: Timna (116)
zengei1 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 117
A tesóm (fiú) eccer úgy menekült meg a metrókijáratnál leselkedő ellenőrök karmai közül, hogy jegyellenőrzésként határozott mozdulattal az ellenőr kezébe nyomta a semmit. Az meg elvette.
Tesóm ment tovább. Mikor visszanézett, az ellenőr még mindig a saját üres markát bámulta csalódottan.
Előzmény: Timna (116)
Timna Creative Commons License 2003.04.16 0 0 116
Azért volt BKV-s élményem. Valami kompjuteres mulaccságon vettem részt vagy 10 éve Pesten, és csak 1 jegyet vettem 4 villamosúthoz :) Naná, hogy visszaúton a Nyugati pályaudvar megállójában ért utol 1 ellenőr, vonatindulás előtt 5 perccel.
Odaadtam neki a 4x lukasztott, kb 8 lukat tartalmazó jegyet, majd azonnal leugrottunk és futottunk a vonatra. Szerintem azóta is a jegyet nézi a csóka :)
Előzmény: mogyka (60)
zsombi Creative Commons License 2003.04.16 0 0 115
Takimate

Én megtaláltam a legjobb megoldást közel 10 év BKV-zás után. Se tömegnyomor, se 4000 ft körüli havi kiadás (csak némi benzingőz, de azt ti is szívjátok). Vettem egy szakadt robogót. Sokkal nyugodtabb így az élet.

Előzmény: Takimate (108)
Timna Creative Commons License 2003.04.16 0 0 114
Én nem bliccelek, mert tapírságnak tartom. Akinek nem fussa, járjon gyalog, biciklivel, vagy vegyen kocsit :))

Azon azért felhúztam magam múltkor, hogy nem tudnak visszaadni (igaz, Szegedről van szó, SZKV), én meg 200-500 forintért NEM veszek meg egy 130 forintos jegyet. Elvből. Ha jönne ellenőr, megmondanám, hogy kérem, ha visszaad, vásárlok egyet szívesen :)
Tudom, ki van írva, hogy visszaadásra nem kötelezhetőek. Jó, de szerintem én se vagyok kötelezhető áron felül vásárolni egy szolgáltatást.

Előzmény: Törölt nick (69)
Timna Creative Commons License 2003.04.16 0 0 113
Jellemzően színvonalas poén... Már csak SasJózsi hiányzik.
Előzmény: Járaszája (75)
AbaTToiR Creative Commons License 2003.04.16 0 0 112
hát ez a módszer elég égő...
Előzmény: pdr (109)
Dévér Creative Commons License 2003.04.16 0 0 111
Minimum érettségi kell az ellenőröknek. Nem csak 8 általános.
És ők is emberek. (legalábbis van közöttük ember) :))))))))))

Előzmény: Bork (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!