Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
TJucus! Köszönöm, de én már régebbi tag vagyok,többet vagyok a xszemesen, Kötöttem már sálat, igaz a többiek után kulogva, de már kész van be is mutattam,.A véncsaj?légy üdvözölve. Inkább csöndes olvasótók vagyok, néha jelentkezem.Jó pihenést, homentes napot holnapra
Na kislányok, Jolimamát követve két ablakban dolgozom, olvasok vissza és megpróbálok reagálni.
Jolimama, szép a csokor, guszta a pogi, a torta meg finom és nem baj hogy nem szép. Köszöntés akkor majd 17-én, most csak jó családi együttlétet kívánok.
Veramami, Véncsaj! Üdvözöllek benneteket a családban. Érezzétek nagyon jól magatokat. Másként itt nem is lehet.
Gonoszka! Köszönöm kérdésed, párom köhögése múlik, lelke még nem az igazi, a csodás ügyintézés még az én jámbor természetemet is kikezdi.
Kzsuzsó! Nagyon jó ez a vízöntő. Van más jelben is?
Nagyikám! Nagyon édes a baglyod, megy majd a társai közé. Ügyes vagy.
Zsebi! Látod, ez a fönököd legalább értékeli a hobbidat. Már ez is haladás.
Nenca! Remélem már teljesen meggyógyulsz, kúráld magad rendesen. Látod, milyen kicsi a világ. (utalok a kórházra)
Nusám! Igazad van, családért mindent. Tényleg nagyon nagy munka lehetett.
Mercikém drága, nem hiszem én azt, hogy siratni fogod a dógózós éveket. Én legalábbis nem siratom, pedig imádtam ott dolgozni, ma is visszajárok egy hónapban legalább egyszer, imádom a kollégáimat, de már a napi robot nem hiányzik. Pedig most ínséges időkben néha jól jönne. De lassan kilábalunk, még 8-10 "hivatalos irat" és mehet dolgozni a drágám.
Lassan a végére érek, remélem senkit nem hagytam ki, ha igen, bocsi.
Era! Nem hiszem én azt, hogy itt valaki is unná a recepteket. Azt hiszem ezt észrevehetted. Anyósod mit szólt a tortához? Vagy csak holnap lesz a nagy nap?
A citromtorta receptje (ha unjátok a recepteket szóljatok!)
Kevert tészta: (egy fórumon találtam, sajnos már nem tudom hol, ezért ha valaki magáénak ismeri, ne haragudjon érte)
2 tojás fehérjét, csipet sóval és pár csepp citromlével felverjük, hozzá adunk 5 dkg cukrot, kemény habot verünk. 75 ml tejet, 75 ml olajat, 10 dkg cukrot , 2 tojássárgát kikavarunk, adunk hozzá 17,5dkg lisztet, fél csomag sütőport. Jól kikeverjük, mindaddig, míg nem látunk rajta világosodást. A két masszát összedolgozzuk, két felé osztjuk, és 18 cm-s tortaformába két lapot sütünk belőle.
Mivel én a 26 cm-es tortaformában sütöttem kétszer sütöttem meg ezt az adagot, utána pedig mindkét lapot kétfelé vágtam. A citromtortára való tekintettel került bele három citrom héja és egynek a leve is! (legközelebb naranccsal fogom megsütni a gyerkőcök szülinapján) Egy nagyon jó tortaalap, elbírja a fondant díszítést, ja és nem utolsósorban finom!
Citromkrém:
3,5 dl tej, 5 kisebb citrom leve (ez kb 2,5 dl lett, mikor kifacsartam), 2 vanília pudingpor, 25 dkg cukor (elég savanykás lesz tőle, aki édesebben szereti mehet még bele több cukor is, elbírja) Ezt felfőzzük, folyamatos kevergetést igényel, majd lehűtjük, közben többször keverjük. 25 dkg margarint 2 van.cukorral és 2 citrom reszelt héjával jó habosra keverünk. A kettőt jó habosra összekeverjük. Ez egy nagy torta (26 cm) betöltéséhez és vékony bevonásához elég! És nagyon finom :) Ez is jó lehet naranccsal...
Nusa igazán nagy elismerést érdemelsz ez nem semmi amit alkottál. Élsz még??? Lassan ha szauna a lakás elfogysz. Te vagy a példa hogy mit meg nem tesz egy szülő a gyerekéért. Pihend ki a fáradalmakat amiből biztosan az okozta a legnagyobbat hogy drukkoltál hogy időben elkészülj.
Szép estét !!! Végre ujra itt vagyok köztetek nem volt gépen aztán net sem ...nagyon hiányzott ...mostanában annyi filmet néztem mert este már nem volt kedvem horgcilálni Most meg örvendek és probálok vissza olvasni ...legalább a munkáitokat megcsodálni Láttom mindig kerülnek uj nevek is ...azt jelenti jo ebben a csapatba lenni ha más is ide kivánkozik :)
Miután kiderült, hogy Svájcnak van egy aranyérme, át is adhatom a gépet. Nagylány sportimádó, de azért betegen is ide szeretne jönni. Úgyhogy mindenkinek nagyon szép éjszakát, szél, eső és hó nélkülit!
Édös Mihályom vezette a háztartást, ezerrel, ő gondoskodott az "ellátmányról" (gyanítom, hogy nem az én két szép szememért, hanem a lánya érdekében... )
Zsuzsikám,
Végre valami hasznát is vettük lakásunk inkubátorrá fűtésének, és hála a jelentkező meleg frontnak,
zsíromra sülve, gyökeret vert a fenekem a „bölcsőmben”…
Volt, amikor arra eszméltem, hogy az XXL-s csatorna megy a TV-ben – mert ugye, valami társaság azért kellett az éjszaka közepén - de, hogy, hogyan és mikor állítottam oda, az esküszöm, rejtély.
Szerintem, a reklám miatt ragadtam azon a csatornán.
Amikor egy idő után, a készülékből kiszűrődő furcsa hangokra fölfigyeltem, hát, mit ne mondjak, meglepő látványban volt részem…
Csak magyarázatként mondom, hogy a TV NETWork 60 darab beigért, és kifizetetett csatornájából, jó, ha 30 bejön, de azok sem ott, ahol lenniük kellene.
Viszont, az MGM a kedvenceim közé küzdötte magát !
NINCS RAJTA REKLÁM
Érdekes, hogy nem a kezeim fájdultak meg, (gondolom, az majd most következik) hanem a hátam, és a fenekem.
Viszont legalább négy órákat tudtam aludni egyhuzamban.
Látjuk, hogy micsoda időjárás van felétek !!!
Csak remélni tudjuk, hogy fölkészültetek a „hosszú, kemény télre” és nem csak hólapáttal…
.............................................................. az első sor a véleményem.Mondtam a nővérnek ,csak tegye le nyugodtan,majd megiszom. Azt mondta.....aa.És ott állt ,amíg le nem nyeltem.
Kedves véncsaj! Köszönjük a bemutatkozásodat:-) Ha valami jó recepted van, osszad meg velünk, szívesen megnézzük, és meg is sütjük. Sikerült valami kis sapka mintát találni?
Gyere amikor időd és kedved van, bennünket is megismerhetsz. Van egy link a topikleírás alatt, ha oda kattintasz, bejutsz a honlapunkra. Ott baloldalt vannak a topikosok képtárának a linkjei. Érdemes meglátogatni őket. Sok szépet találsz köztük.
Szia "Véncsaj". Itt azt hiszem, nem lehetsz sok.:-)) Én is várom már azt az időt, amikor kényemre - kedvemre élhetek. Nagyon messze van. De nem baj, addig valahogy elütjük az időt.