Keresés

Részletes keresés

TJucus Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114101

Szedit! Megkaptad az emilt? ezt küldtem, mintával. 

Előzmény: szedit99 (114099)
szedit99 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114100
De jó! Főleg a bagoly. Csak nehogy vele álmodjak!
Előzmény: TJucus (114097)
szedit99 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114099
Kedves rece-fice!
A 99-nek semmi jelentősége. A lányom vagy a fiam javasolta a Szedittel együtt, mikor nicknevet kellett választanom, és abszolut tanácstalan voltam. A SZedit egyébként: Szalóki Edit.
Előzmény: Rece-fice (114090)
szedit99 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114098
A párom csodálkozott a dzsipen. Azt mondta, ma már Magyarországon ritkaság. A lányomék Szabadegyházára mentek tegnap. Az út egy részét a szántóföldön tették meg hólánc segítségével. Persze, ők sem személykocsival.
Előzmény: Gonoszka2 (114088)
TJucus Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114097

Találtam két szép képet, nézzétek. 2007, az év természetfotósa sorozatból.

Gonoszka2 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114096

Az én párom is könnyen felkapja, teljesen ki van akadva a bürokratikus ügyintézésre és a vele járó sokszor felesleges körökre.

NNaaaa behoztam a lemaradásomat képben vagyok :-)

Előzmény: TJucus (114093)
TJucus Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114095
Oona! Ezeket a terítőket Te csináltad? Nagyon szépek.
Előzmény: Oona (114075)
TJucus Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114094

Tyúkanyó, aranyos a kis terítőcske!

Veramami! A bagoly is a blackwork technikával készült. Ez az első ilyen munkám, de beleszerettem.

Ez egy régi technika, ahogy egy kicsit utánaolvastam, kb. VIII. Henrik korában készült képeken lehet ilyen hímzéseket látni. Fekete fonallal, geometrikus minták, és ezt már továbbfejlesztve nagyon szép kis képeket lehet vele csinálni. Írd be a keresőbe, rengeteg kép és minta jön elő. Lehet válogatni.

Pl. ilyen is. És ahogy silabizáltam, nem is kell hozzá igazán műhelyrajz, egy jobb fotóról le lehet koppintani. Már próbáltam átrajzoni kockás papírra.

Előzmény: _tyúkanyó (114079)
TJucus Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114093

Szép Estét!

Szedit, küldtem Neked mailt bagolykákkal nézd meg .

Gonoszka, köszönöm a szavaidat, azért én sem vagyok egy nagy kiabálós, reklamálós. Most is inkább arról van szó, hogy több papír kellett és annak sajnos röviden is de megvan az átfutási ideje. Párom csak türelmetlen és csítítgatni kell, meg lelki támasz, mert ha sor van képes otthagyni. Most még rendőrségi papírra várunk, mert olyan helyen fog dolgozni, ahol dupla "megbízhatóság" kell.

Rece-fice Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114092
Ja, elszúrtam a 2. beszúrást:
Leszámoláshoz!
Előzmény: Rece-fice (114090)
Gonoszka2 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114091

nenca

a lándzsás utifű szirpu nálam alap speiz felszereltség a nagy üveggel. Mindig van itthon, akkor ugyanis nagy valószinűséggel nem fog kelleni :-)))

Nekem a bagó letételekor is jó volt, mert könnyebben felszakadt...

JOLIMAMA

Sok szeretettel kívánok neked sok boldogságot, egészséget, szeretet, békét és mindenféle földi elképzelhető szépet és jót születésnapod alkalmából :-)

ZSebiB

örülök, hogy megvagy, és gratulálok a virágok sikereihez :-)

nusa

le a kalappal előtted. Micsoda rekord gyorsaságú munka. Hiába egy anya, mindig anya...

Én ma kaptam össze vele, sajnos. Amit én mondok az sosem jó, mindig megsértődik rajta... Sztem pár nap múlva megint beszélni fogunk,.. de ma már biztos nem.

TJucus

Párodnak akkor további jobbulást kivánok.

az ügyintézés nálunk is úgy megy, hoy párom nevében én teszem, ha kell én üvöltök. Ha nem fogadják el tőlem, mert ő az érintett, akkor át szoktam adni a telefont, ha elmondtam mi a gond. Én imádok reklamálni...

Múltkor UPC 46.000-nyit akart behajtatni rajtam követeleéskezelővel. 3 havi ügyintézésem eredménye, és hogy mindig felirom, hogy milyen nevű emberrel, mikor beszélek a telefonos ügyfélszolgálatnál azt az eredményt hozta hogy ők fognak 11.000-t utalni vissza nekünk :-P

Nézzenek mást hülyének... Megpróbálták bedumálni nekem, hogy én hibáztam...

veramami

nagoyn szép kutyusotok van, pont ilyen rajzolata volt az első kutyámnak 30 éve :-)

pmárti

nagyon szép lett a tortád

anyukádnak sok puszi és gatulálok a nagy munkához, nagoyn szép lett.

_tyúkanyó

köszönöm a biztató szavakt. Akkor még nem kenődök el teljsen. :-))))))) Azért rakott annyira hátra, mert amikor elkezdtem a hozzászólást az akkor volt, ahova végül berakta, csak mivel 8 napot olvastam vissza és reagálgattam  - nem mindenre perzse- eltartott egy darabig :-)))

TErmészetesen mindenki nagoyn sok szép kézimunkát mutatott. Csak ámultam bámultam, legyen az horgolás, kötés vagy süti.

Rece-fice Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114090
Szedit-kém!

Nagyon élvezhető a bagolykád!
Judit-módszerrel IMG-re csrélve a linket, egész jól leolvasható!

(Szedit, mikor találkoztunk, nem kérdeztem: mi a 99 a nevedben? Mert se nem 99-ben születtél, se nem vagy 99 éves!!!:-)))

KpBea! Nagyon jó lett a közepe is! szuper!

Február 14. szüleim egybekelésének napja... 1943. telén, majd példás élet együtt 57 éven át... Akkor még nem tartottak Valentin-napot.... És nehéz életük volt: háború, fogság, beszolgáltatás, kisajátítás, államosítás.... és néha a 3 gyerek is okozott némi főfájást....
Bálint-napra egy rafináltabb szívecskét küldök:
IMG-re csrélve a linket, egész jól leolvasható!
Előzmény: szedit99 (114085)
LRJudit Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114089

Szedit!

Nem is ismerek fel minden jelet és ez több napos munka lenne.

Négyzetenkén újra kéne rajzolni.

Előzmény: szedit99 (114087)
Gonoszka2 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114088

berakom mégegyszer mert tegnaphoz rakta vissza....

szmine

jó kis képeket tettél be múlt vasárnap :-)

anyuék 2 órája jönnek fehérvárról 10 km-t mert fehérvár és pákozd között bár kiirták, hgoy hófúvás sok barom bement személyautóval aztán nem jutottak messzire csak az árokig
meg elakadtak és igy azok sem tudtak közlekedni, akik mint apuék dzsippel mentek
Mire átjutottak az első torlaszon a sok hülye miatt... erre elakadtak pákozd és sukoró között mert a polgárőrök nem engedik át őket
az út teljsen eltűnt

szirmok

örülök, hogy bejelentkeztél. Hogy vagy? Apukádék? Nem viselik meg őket nagyon ezek a frontok???

azsúr

nagyon szép az unokád és örülök, hogy már jobban van.

tűcske

ritkán jársz felénk mostanában, vagy csak én vagyok figyelmetlen???

Tesókám

most olvasom csak hogy szerdán a szél Csurgóra vitt volna, nahát nahát... mik nem vannak??? Mondtam neked, hgoy engem ott kereszteltek? Ott lakott a mamám, anyum meg ott is születtt.

Mindenszentekkor szoktam arra járni, nagyon sokat változott...

nenca

örülök, hogy jobban vagy, párod jól tette hogy megszidott :-)))

Nagyon szépek a sálaid, gratulálok.

Jolimama

nagyon kedves tőled, hogy mindig megemlékezel rólam :-) Hóval megbírkóztam, csak Saci mellett napközben nem jutok géphez, kivéve ha alszik, akkor meg dolgoznom kell. SAJNOS a  munkahelyemre nem fogok tudni visszamenni. :-((( Vmi megélhetést kell találnom. Szerinted megbírkóznék azzal a kézimunka bedolgozós dologgal? Vagy az enyémnél több tudás kell hozzá???

Már csak 2,5 nap az elmaradásom. De Saci mintegy végszóra felkelt.  :-)))) Apa bent ül Pesten a stúdióban az EUSP2-n lenne közvetités de nincs elég egyenletes szél. Lehet hogy 5-ig ott kell ülnie reggeltől potyára.... Én meg szalma a csajszival :-)

Előzmény: Gonoszka2 (113944)
szedit99 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114087
Kedves Kézimunkásk!
Bön gészgettem az évtizedek alatt összegyűjtött, folyóiratokból kivágott mintáikat, és nagy örömemre rábtaláltam erre a bagolykára. Horgolásmintám van ugyan, de nekem a horgolás nem megy igazán, nem annyira, mint a hímzés. Márpedig ez hímzett bagoly!
De annyira régi, hogy a színek jelmagyarázata alig, vagy sehogy olvasható. Tudnátok nekem segíteni? Olvashatóvá tenni a jeleket?
Judit, László, bennetek van minden reményem!
Előzmény: szedit99 (114085)
pumukli9 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114086

Téli Olimpián, nyeremény játék

Ajándék minden játékosnak

http://teliolimpia.topshop.hu/index.asptn=friendhome&parent=9760397&sid=35912

BOLDOG VALENTÍNNAPOT MINDENKINEK!

szedit99 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114085
LRJudit Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114084

Na jó-jó, de hol a 71-es?

Ahogy szaporodtak a gyerekek, úgy lett egyre több időm!

Hajrá!

Előzmény: _tyúkanyó (114077)
nenca Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114083
Gonoszka! Ne keseregj...inkább mond meg miről beszél "apa". Téli olimpián?
Előzmény: Gonoszka2 (114058)
kpbeata Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114082

Köszi!

A Te vállkendőd is megér egy "leesik az állam"-ot, megtennéd, hogy elküldöd nekem a mintáját és az alapanyagok leírását. A sógornőmnek szeretnék egy ilyet kötni.

Előzmény: pulendrákus (114064)
_tyúkanyó Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114081
Bocsánat, csak 1x akartam, talán megremegett a kezem..
Előzmény: _tyúkanyó (114079)
kpbeata Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114080

Örülök, hogy tetszik a terítőm, ...(nekem is :-)  )

42 cm átmérőjű és nem is nagyon nehéz megcsinálni. Elég jó haladós, csak az utolsó két sor macerásabb egy kicsit.

Előzmény: pmárti (114067)
_tyúkanyó Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114079
Ja, s a lényeg kimaradt: nagyon szépeket csináltatok újra!
Legjobban talán én is Sárikát csodálom, ennyi idősen ilyen szép nagy munkát készíteni!!
Pulendrákus csipke vállkendője is gyönyörű, szerintem megmutatom anyukámnak, hátha ő is belekezdene (vagy ha nem, akkor tetszik-e neki, mert én szívesen csinálnék is ilyesmit, de én nem igazán tudnám hordani).
Kpbeata hajócskás terítője tökéletes, megint csak csábít (mint mikor Juditét láttam), pedig most tényleg nem kéne nagy munkába fognom...
Talán most ide is illik, amivel tegnap lettem kész:

terítőcsketerítőcske
veramami1 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114078
Nagyon szép napot kivánok mindenkinek! Mivvel én nem tudok feketebetűt nyomtatni , külön nem irok neveket, ugyis mindenki tudja melyik a munkája. De legelején gratulálok a nagy teritőhőz, és készitőjének. Nem kis munka. a vállkendő meseszép amit pulendrákus készitett. Horgolt teritők azért varázsolnak el mert én nem tudok horgolni, most probállozom vele..........TJucus:nem ismerem a blakworkot, a bagoly is az?Jó lehet hogy hagytam ki kézimunkát, de elnézést érte, Mindegyik szép és más- más
_tyúkanyó Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114077
Szép délutánt mindenkinek!

Azt már tudom, hogy az index a képek, linkek miatt hátrébb dobja a hsz-eket, de hogy Gonoszkáét miért dobta kb. 20-szal lejjebb????

Gonoszka, a több gyerek mellett talán azért tud némely anyuka többmindent csinálni, mert:
- a gyerekek eljátszanak egymással
- az anyukának nagyobb a rutinja
- ha már nagyobbak is azok a gyerekek, az meg pláne előny. :)
Szóval ne törj le amiatt, hogy egy pici gyerek mellett mit, vagy mit nem tudsz csinálni, alakulni fog az valószínűleg. :)
Előzmény: Gonoszka2 (114058)
Nagyi67 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114076

Pmárti! Anyukád Gyönyörű terítőt készített. Isten éltesse Őt sokáig!!!! Biztos örült aki kapta. A gyerekek nagyon örültek a tortának.

Kpbeata! Nagyon szép munka! Sajnos ez nekem nem megy, pedig nagyon tetszik!

Pulendrákus! Ujra szépet készítettél. Nagyon tetszik.

Oona Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114075
Boldog Valentin napot mindenkinek!
csnemarika Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114074
Ja, és szégyellem magam, nem sütöttem meg egyik pogácsát sem. Épp hogy főztem meg takarítgattam. Inkább csak gat-gat.
csnemarika Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114073

Ez a vasárnap du. meglepetése: gyönyörű terítők és vállkendő.

Pulendrákus, ugye minden nap másik stólát kendőt hordasz? vagy egy sem marad nálad?

PMárti: eszméletlen az a terítő. Mekkora a mérete?

De. sütött a nap, úgy örültem volna neki, ha nem úgy érezném magam, mint akit több évi fizikai kényszermunkáról engedtek ki. Lehet, hogy tavaszi fáradság? Mert akkor jó, pár napig kibírom még a halmazállapotom, ha vége a télnek:-))

TJucus Creative Commons License 2010.02.14 0 0 114072

Szép napot Mindenkinek!

Ma itt egész délelőtt nagyon szépen sütött a nap, egészen koratavaszias volt az idő. Csurgott a hólé rendesen.

Mercikém, este már nem volt erőm megvárni Téged. Akkor mától jó szurkolást kívánok Neked. Mi is nézzük amikor lehet.

Márti! Sárikának add át őszinte tiszteletemet és csodálatomat. Ekkora munkát, és milyen szép. Hol leszek én már 96 évesen, és ha igen, tudok még ilyet alkotni!! (nagy sóhaj!)

Neked pedig minden elismerésem a Barbie-tortáért. Nagyon szép lett.

Pulendrákus! Gyönyörű a kendőd. Úgy néz ki, mint ami mindjárt elröppen.

Beáta! A Te terítőd is nagyon nagyon szép.

Nagyi! Ez a virágocska is aranyos lett. Ügyes ez a technika. Én annak idején csak faliképeket csináltam subával, de az más volt egy kicsit.

Májuska, Jolimama, nagyon szép idézeteket találtatok.

Barátság csokrot küldök Mindnyájatoknak szeretettel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!