Keresés

Részletes keresés

zso70 Creative Commons License 2005.08.26 0 0 203

most mar, hogy van a Samu, igy elteszem a nagynak a ruhait, hiaba 8 ev van koztuk, de a polokat, nadragokat felveheti majd. A kozepso es kicsi kozott most mar szinte semmi orokles nincs, max a teli dzseki, nadrag, mert eleg hulyen nezne ki a zomeben rozsaszin cuccosokban :)))

Szoval, a legkisebbnek meg egy darabig teljes ruhazatot kell szinte venni, a csajszinak szerencsere reszben kapok egy baratnomtol, akinek korban a 2 kisebb lanya kozott van az en gyerekem  - neki is 3 gyereke van, raadasul mind lany, tole azt szoktak kerdezni, hogy 4.??, hatha fiu lesz.. agyverzest kap ettol :)) -

Előzmény: Lovászi (200)
heady Creative Commons License 2005.08.26 0 0 201
Annyira jó ez a topic :)

Lakás. Nálunk is a dilemma. Mármint elvileg szeretnénk hármat a 22 hós és a 6 hét múlva megszülető mellé majd. És nem azért, mert mindketten lányok /lesznek/ :) Bár sokak szerint, mikor mondom, hogy hármat szeretnénk, "legalább hátha sikerül majd egy fiú" :) A korom nem mérvadó, mert mivel 32 vagyok, még ha gyorsan jön is a harmadik, 35nél nem leszek kevesebb, sőt... Viszont a lakás "kicsi", két szoba, jó beosztású lakás, kert, jó környék, de mégis csak két szoba. Innen reális időn belül nem tudunk továbbmeni /legalábbis amíg szülőképes korban leszek, nem, legkorábban 10-15 éven belül/, önerőből vettük a lakást, 0 önrésszel, szülői segítség nélkül. Nem sajnáltatni akarom magunkat :) mert imádunk itt, csak nem tudjuk, merjünk-e majd belevágni a harmadikba úgy, hogy még jó ideig itt lakunk, viszont lakásunk később lehet még, szülni nem tudok már 10 év múlva. Vagy mondjuk azt, hogy van két szép gyerekünk, legyen ennyi elég. Tudom, nekünk kell majd dönteni, ha elérkezett az idő, csak sokszor arra gondolok, nehogy később fájjon, hogy esetleg emiatt nem születhetett meg a harmadik...
Előzmény: Lovászi (195)
Lovászi Creative Commons License 2005.08.26 0 0 200

Nálunk aztán a kicsi nem is tudna a nagyoktól örökölni, mivel már régesrég a családban ment tovább a kinőtt cuccuk, vissza meg sosem fordulnak...

De tényleg hogyan örökölnek egy olyan családban, mint nálunk: lány-fiú-lány, vagy nálatok is a fiú-lány-fiú verzióban? Cipőt egyáltalán, de szoknyát sem a fiam, max. nadrágokat. (Mondjuk én nem szerettem soha a fiamon még a pirosat sem...)

Előzmény: zso70 (198)
zso70 Creative Commons License 2005.08.26 0 0 198

ahhhh, csajok, erre is meg van a remekbe szabott valasz, miszerint milyen jo is a 3 gyerek, mert igy egymastol orokolnek mindent,,s mindent csak egyszer kell megvennem....

 

Ok vajon, pl. ha 2 gyerekesek, soha se nem vesznek a kicsinek ruhat, cipot???

 

az meg marcsak az en plussz perverzitasom, hogy cipot nem oroklunk, kiveve, ha mondjuk az ember gyerekenek az ajto elol lopjak el november vegen az 1 hetes  Elefanten goretexes bakancsat :((      na, jo, gumicsizmat oroklunk, meg a strand muanyag cipot

Előzmény: piglet (196)
zso70 Creative Commons License 2005.08.26 0 0 197

:))) en azt birom nagyon, amikor Janka muveszno odamegy a Samuhoz, mondjuk segiteni a cipot felvenni " segitsek, Samuci, jooo??? en mar nagycsoportos."- mondja 4 evesen,   majd mondjuk 3 es fel perc mulva, amikor megkerem Onagysagat, hogy ugyan mar legyen kedves a szandijat  felhuzni, elbuvolten ulve a foldon, kozli, hogy segitsek, mert nem tudja jol....:)))

 

De az is edes, amikor a batyjanak a teli iskola taskajat cipeli fel a 3.ra, mert " Bendus is igy szokta ", s igaz, hogy majd megszakad, de akkor is feljon.:))

Előzmény: Kriza (193)
piglet Creative Commons License 2005.08.26 0 0 196
No igen, meg azt sem látják, hogy szeretik egyszerre kinőni az összes ruhájukat, mint nálunk most a két nagy is jó sokat nőtt a nyáron, a kicsi meg még amúgy is folyamatos növésben van.
Előzmény: Lovászi (195)
Lovászi Creative Commons License 2005.08.26 0 0 195

Miért nem az volt? ;-)

 

Ezt nekünk is mondták már párszor... aztán egyik ismerősnek megmutattam a számlákat, amikor egyszerre kellett télre felbakancsoznom a gyerekeket + kabátok...

 

Későn szülés:

Én tuti nem vártam volna 35 éves koromig a harmadikkal, ha előbb jutunk akkora lakáshoz, ahol már elfért.

Tulajdonképpen nekem sem volt sok bajom a harmadik terhességgel (leszámítva a diabetest meg a méhszájközelben tapadó lepényt), de olyan fáradékony voltam, hogy nem ismertem magamra. Huszonévesen sokkal de sokkal könnyebben viseltem, és nem utolsó sorban könnyebben fogytam le a szoptatások alatt felszedett súlyt...

Előzmény: zso70 (136)
Rapsonne Creative Commons License 2005.08.26 0 0 194
nem a sok gyerekkel volt a baj, hanem ebből két nagyon-nagyon hisztizett egész nap, a harmadik egyszerűen semmit nem volt hajlandó velem csinálni.
Különben ők jól megvoltak egymással :)
Előzmény: piglet (192)
Kriza Creative Commons License 2005.08.26 0 0 193
Mikor ilyen kis megható jeleneteink vannak, mint ma ebédfőzés közben, mindig úgy megörülök újra, hogy hárman vannak :))) Emmu a járókában feküdt, a fiúk meg felváltva másztak be hozzá és meséltek neki egy kacsás mesekönyvből, de szó szerint idézve a szöveget, a kicsi meg hatalmas mosollyal jutalmazta őket. Teljesen belefeledkeztek a tesó bűvölésbe, olyan helyesek voltak :))) Majd erre gondolok, mikor délután valamelyik kiakaszt... :)) Döme rázta az előbb a csörgőt Emmnak, és közben mondogatta: "Te még nem tudod zengetni a csengőjét" - hihetetlen szófordulatokat bír kitalálni :))
piglet Creative Commons License 2005.08.26 0 0 192
Több naposat még nem próbáltam, de 1-1 napokat szoktam 6 gyerekkel lenni. Szerintem kifejezetten nyugodtabb úgy a légkör, mindegyik elvan valaki mással.
Előzmény: Rapsonne (191)
Rapsonne Creative Commons License 2005.08.26 0 0 191
nálunk is volt múltkor 3 napig 7 gyerek, egy 2 éves, három 3 éves, egy-egy 5, 6, 7 éves.
nem volt semmi. kikészülve ültem a kupi közepén, mikor elmentek :)))
Előzmény: Coge (187)
Rapsonne Creative Commons License 2005.08.26 0 0 190
sziasztok!
sok a három gyerek? :) én még nem érzem, beleférne még kettő simán...

mi is úgy vettünk kocsit, hogy a párom vitte a gyereküléseket, bepróbálta, és nagyon szurkolt, hogy abba a kocsiba férjen be, amit ő a legjobban szeretett volna :)
befért :))

nálunk az utazás nem probléma, mindenki hátul gyerekülésben, elől a felnőttek. jól bírják a 8-10 órás utat is egyszeri pisiléssel.

egyébként sokminden nevelési kérdés. szerintem.
na jó, hogy hány a kocsiban, az nem azon múlik :))))
de az, hogy nyugton üljön, igen.
Előzmény: Törölt nick (147)
Coge Creative Commons License 2005.08.25 0 0 189

malena,

most már kilukad az oldalam, hogy milyen szakterületen dolgozol...elárulod?

Ha itt nem, akkor esetleg a coge kukac izer pont hu-n???

Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.25 0 0 188

nem, szép sorban szült, viszont! nem vesztette el a kapcsolatot, eljárt különféle business eseményekre, benne maradt a körben. ez sztem nagyon fontos! én is igyekeztem forgatni a nevemet folyamatosan és nem is estem ki a szakmából igazán. és az is érdekes, hogy az ember azt hiszi, micsoda nagy idő az a kiesés, de aztán rájössz, hogy azért nem száguld semmi olyan gyorsan, ha 1-másfél évet így kihúzol, akkor mondjuk másfél-2 éves gyerekkel elkezdhetsz nyugodtan kicsit dolgozni.

Előzmény: henn (185)
Coge Creative Commons License 2005.08.25 0 0 187

Hááát lányok,

nálunk ma délután hirtelenjében összejött 6 gyerek a 3 hóstól a 6 évesig...Meg ugyan nem őszültem, de tuti nem akarok 6 gyereket gyors egymásutánban:-)))

(viszont a 3 gyerekes anyukának szeme sem rebbent, ez jó jel :-)

 

 

MentátNé Creative Commons License 2005.08.25 0 0 186
Ezt énsem értem. Miért nem ül elöl mindkét felnőtt? Nekünk a 4 gyerek nem fér el szabályosan bekötve, ezért bekötjük őket szabálytalanul. Ez úgy néz ki, hogy az egyik kicsinek beszereltünk az első és a hátsó ülés közé egy hordozót. Ott a legkisebb a gyűrődés balesetnél. És természetesen csak nagyon rövid távra megyünk így. De szerintem annál biztonságosabb mintha az ölemben ülne valamelyik. Én bekötetlen gyerekkel eg ymétert sem. Sosem lehet tudni.
Előzmény: jan0820 (146)
henn Creative Commons License 2005.08.25 0 0 185

És a gyerkők közt is dolgozott?

 

Nem véletlenül kérdezgetlek, mint írtam, én is 33,5 éves koromban szültem. Az elsőt. Még nem tudom, hogy hármat akarok-e vagy csak egyet. :-) Most öt hónapos amúgy a bébi.

Előzmény: Törölt nick (184)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.25 0 0 184

hát pont azért írtam, mert hogy nagyon is rendben. nem egy tyúkanyó tipus, úgyhogy szépen elnavigálja a 3 gyerkőcöt és megy vissza dolgozni, ill. asszem saját céget fog csinálni (a kicsi még 1 év alatt van)

 

az örökbefogadást kérdezte vki. én pl. mindig is akartam, de nem itthonról. aztán volt egy pont, amikor úgy tűnt, hogy csak ez lesz lehetséges. és most, hogy vannak a lányok, úgy érzem, még tartozom ezzel. nemtom kinek, magamnak, vagy neki... :-) úgyhogy pár év múlva talán belevágok. ha meg közben olyan pasira akadok, aki benne van, akkor pláne!

Előzmény: henn (181)
henn Creative Commons License 2005.08.25 0 0 182

30-as években más megérzed rendesen

 

(ti. a terhességet)

 

Egy pillanatig sem kétségbe vonva, hogy nálad ez így volt, de mielőtt valaki a te esetedből általánosítana, hagy tegyek hozzá egy másik esetet (a sajátomat) - amiből persze szintén botorság lenne általánosítani, dehát egyedi esetre miért ne jöhetne hasonló ellenpélda - nekem könnyed, élvezetes terhességem volt, és komplikációmentes, hüvelyi szülésem.  33,5 voltam. Ismerek egy (jó)pár hasonló paraméterű csajt.

Előzmény: Törölt nick (133)
henn Creative Commons License 2005.08.25 0 0 181

És a barátnődnek hogy van a karrierje?

 

(Bocs, lehet, hogy közben megkérdezte már valaki, alulról olvasok...)

Előzmény: Törölt nick (129)
Babóné Creative Commons License 2005.08.25 0 0 180

és akkor én is off: :)))

szintén XI-XXII ker környékén szeretnének valamilyen táncra járni. Ők igazából balettozni (de inkább csak a ruha miatt:) ), nekem bármilyen táncszerű megteszi. Ha valaki tud valamit szóljon! A Camponánál lévő művházban minden tánc csak 6 éves kortól van :( Van ovistorna a művházban, de az meg nem hoz lázba. Egyetlen helyen találtam, Gazdagréten, de ott meg pont úszás időben van :(

Babóné Creative Commons License 2005.08.25 0 0 179
Nálunk még csak Lili úszik, de a Camponában, jobb ötletem nincs, ez van viszonylag közel, bár az öltözés, hajszárítás most se egyszerű hárommal, gondolom mi lesz télen(csizma, kabát, sál, sapka, brrr), bár már szervezem anyut, hogy egyszer egy héten ő vigye, egy tirtúrát meg kibirok én is. Viszont az edzőt Lili imádja :)
Előzmény: Kriza (177)
enkis Creative Commons License 2005.08.25 0 0 178
"nálunk" válaszolok, nem akarok OFFolni
Előzmény: mormika (176)
Kriza Creative Commons License 2005.08.25 0 0 177
Más téma, ha nem baj :)))
Szeretném a 2 vadorzómat (6 és 4 évesek) úszni hordani, de vmi olyanra gondoltam, ahol kettejükkel foglalkozna egy edző, hogy egyszerre megoldjam a 2 gyerek úszását :))) Tud vki ilyen helyet a XI.-XXII. ker.-ben vagy környékén? A Campona nagyjából kizárva, mert olyan kicsi az öltöző, oda nem férünk be télen úgy, hogy még Emmát is le kell tenni valahova, és öltöztessem a 2 nagyot, olyankor ott szauna van sajnos :(( Kondorosi uszi, egyéb helyek, vmi infó?
mormika Creative Commons License 2005.08.25 0 0 176

Sunnyogunk, sunnyogunk? ;-)

néha igazán írhatnál...

Előzmény: enkis (168)
Niko1 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 175

Köszi, nem csak szép, de micsoda élvezet:))

Két nagy mellett jó egy ilyen picike baba.

A logisztika érdekes:

A férjem reggel viszi őket isibe, délután a picivel megyünk értük, játszunk egyet az isiben, mert nem akarnak hazajönni, aztán irány az edzések, különórák, haza.

Eddig jól viseli a gyűrődést, pedig a suli 15 km-re van, ami tumultusban fél óra:))

Odafelé mondogatom, hogy megyünk a Nikihez meg Toncsihoz, visszafelé meg van aki szórakoztatja. Na de ő egy igen nyugis gyerek - egyelőre. A lánykám ehhez képest egy hisztis kis "tyúk" volt:)))

A kocsimba (Seat Ibiza) úgy férünk bele, hogy a két kisebb hátul ülésben, a nagy meg már ülhet elöl. Persze, ha kell, ő is bepréseli magát hátra. De a következő autóm valami kisbuszféle lesz, az már biztos.

A baj akkor kezdődik, ha osztálytársakat is kell-ene szállítani, akkor már nem férnek el sehogy sem. Az unokatesókról nem is beszélve, bár ők messze laknak.

Előzmény: zso70 (173)
enkis Creative Commons License 2005.08.25 0 0 174

az utolsó mondat gondolom nem nekem szól.

(bár még "belenőhetek" :)

Előzmény: zso70 (173)
zso70 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 173

igen, bar nem praktika, hanem gyogyszer, asszem - de nem vagyok szakerto, mert csak az elso beszelgetesig jutottunk a dokival -, hogy ua.a  bogyot adjak, amit a fel eve probalkozoknak, ami elosegiti a tobb petesejt ereset. Kvazi, elofordulhat, hogy 3 termekenyul meg, de akkor egyet " elvesznek ". Bonyolult, sok benne a "ha", de egy lehetoseg. Bar azt is hoozatette a dokim, hogy jol gondoljam meg, mielott komolyabban beszelunk errol, mert meglevo 2 mellett ikrek, haaat, az nagyon gaz..

 

az az orokbefogadasotok nagyon szep.. az csak a plussz, amit a nagy fiad mondott:)))

Előzmény: enkis (168)
VKOrsi Creative Commons License 2005.08.25 0 0 172
nekem rendőr ismerősöm mesélt hasonlót. Bár nem bukó tetőablakről, hanem elefántfüles hátsó ablakról volt szó... de azon sem sokkal nagyobb a hely.
Előzmény: enkis (171)
enkis Creative Commons License 2005.08.25 0 0 171

autósülés - fizika

 

számomra a legmegdöbbentőbb eset, amit egy rendőr mesélt.

balethez mentek helyszínelni, nagydarab férfivezető a kocsin kívül meghalva.

az autón nem volt betörve egy ablak sem, az ajtók beragadva, nem értették hogy került kívülre az ember. aztán rájöttek, a tetőablak volt bukóra ! nyitva, azon préselődött ki valószínüleg.

 

nem tudom higgyem - ne higgyem a történetet, de ennyit arról hogy képesek vagyunk-e kézben megtartani a gyereket ha ütközés van.

Előzmény: Ammandina (170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!