Keresés

Részletes keresés

The Evil Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3226
Április 11.!
Döntő: szerintem Népstadion!

Sporttárs!
Ne aggódj, a döntőben már biztos olyan csapat lesz, amelyiket legutóbb megagyaltunk :)

Előzmény: Té (3225)
Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3225
Időpontot nem tudtok?

A döntőben találkozunk Hol lesz?
Hajrá Loki! Hajrá Vidi!

Előzmény: Törölt nick (3222)
The Evil Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3224
Ez volt már?

Brazil szamba a Fáy utcában 2001-03-29 04:00:00
Labdarúgás - Elbuktak a nagyok a Magyar Kupában
Hullanak a fővárosi csapatok a Magyar Kupából. Az MTK után a Vasas is kiesett. Pedig, ha igaz lenne a futballfrázis, miszerint a szöglet már fél gól, akkor az angyalföldieknek legalább ötöt kellett volna berámolniuk a Videoton hálójába, s akkor még a százszázalékos ziccereiket nem is számoltuk. A Vasas-csatárok azonban gólszüret helyett gólszünetet tartottak, Milinte hálója érintetlen maradt. Nem így Hajdúé, aki ezen az estén megismerte a brazil szambát, amit a fehérváriak légiósa, Julinho mutatott be. A brazil 10-es végig jól szervezte a Vidi játékát, ennek is volt köszönhető Usvat első félidő legvégén esett gólja, majd a második fehérvári találat. Igaz, ezúttal Julinho nem bízta másra, maga csúsztatott megalázó módon Hajdú kapujába. A Videoton mindent bevetett a győzelemért, az Ausztriából újra hazaigazolt Korsós Attilát is, akinek ugyan megizzadni sem volt ideje, Csongrádi edző előbb be-, majd bő tíz perc elteltével lecserélte. Mindent összevetve a Vidi megérdemelten jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Magyar Kupa-negyeddöntő:

Vasas DH-Videoton FCF 0-2 (0-1)

Fáy u., 2500 néző, V: Szabó J.

Gólszerzők: Usvat (44.), Julinho (79.)

A Vasas csak kidolgozta, míg a Videoton kihasználta a helyzeteit

The Evil Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3223
OLLÉ!!!!! HAJRÁ VIDI!!!!!!! MOST AZTÁN MÁR NEM ELB*SZNI!!!! KÖSZI SPORTTÁRS A JÓ HÍRT, AZ ADÓSOD VAGYOK!!!!!
Előzmény: Törölt nick (3222)
Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3221
Beka!

Koszonjuk!

Előzmény: BéKa_d (3220)
BéKa_d Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3220
Gratula. Jól szurkoltatok.
Sok sikert a kupában.
The Evil Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3219
Na, azért a Julinak még lenne mit tanulni, pl. eddig ugye 3 meccsen 3 gólt lőtt, de még egyszer sem a tábor felé futott ünnepelni :/ Na mindegy :)
A Léo tényleg király volt a meccs után! :) Ordított, táncikált a zászlóval, aztán vigyorogva visszadobta :)
Előzmény: Chip-TFF (3218)
Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3218
A ket brazilrol:

Julinho-t emlegette a tabor tegnap este a golja utan, amire o azzal reagalt, hogy a kozepkezdesre keszen allva felenk fordult, tapssal megkoszonte a biztatast majd ismet a mezen a VIDI cimert csokolgatta! EZ A SRAC TUDJA MI KELL A KOZONSEGNEK! ;)
Leo a meccs vegen a pacsizasnal 'lenyulta' Ivanek Brazil zaszlojat majd azzal paradezott. ;) Nemcsak jol jatszanak, hanem bazijol paradeznak! Amit persze a kozonseg szeret, hiszen errol szol az egesz: a kozonseg szorakoztatasa... Kar, hogy ezt sokan az MLSZ-ben es a HLASZ-ban nem tudjak...

Matu Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3217
Elnézést mindenkitől, de a mai Népszava egy igen terjedelmes interjút közöl rólunk:

"Sóstón most édes az élet
Ha nem számolnánk az alapszakaszt, akkor a Videoton labdarúgócsapata nem a 3., hanem az 1. helyen állna az NB I.-ben
A Videoton stadionját kénytelen-kelletlen a temető felől lehet megközelíteni. Amelynek néhány síremléke díszletül szolgált Végh Antal: Miért beteg a magyar futball? című könyvének borítófotójához. A több mint negyedszázados mű sorai még ma is érvényesek, szerzője viszont már eltávozott az élők sorából. S ha emlékeink között kutakodunk, nem kell sokat kutatni az emlékezet bugyrában: az eredménytelenség sivatagában oázis volt a Vidi 1985-ös UEFA-kupa-menetelése egészen a fináléig. Az azóta eltelt időszak viszont Székesfehérvárott sem a sikerektől hangos. A mai Vidi-drukkerek már nem az UEFA-kupa-szerepléssel mérnek: nekik már az is elég, ha a csapat jól szerepel. Márpedig most a Videoton - sokak meglepetésére - harmadik a tabellán.

Ch. Gáll András, Thury Gábor NÉPSZAVA

Székesfehérvárott évtizedeken át egyszerűnek tűnt a képlet: adva volt a gyár és az önkormányzat - mi kell még a boldogsághoz? Az 1998. április 1-jén életbe lépett sporttörvény-módosítással, amely kimondta, a labdarúgó-szakosztályokat csak gazdasági társaságok működtethetik, kiderült, a feltételek csak szükségesek, de nem elégségesek. Melléjük nem árt némi szakértelem. Júliusi határidővel - a Videoton SC további regnálása mellett - megalakult a Videoton FC Kft., de 2000 nyaráig mindkét testület elsősorban az adósságfelhalmozás tekintetében járt az élen. Tavaly nyáron az SC megszűnt, s megreformált szerkezettel, 99 százalék önkormányzati tulajdonnal, egyszázalékos Videoton-érdekeltség mellett teljes egészében a kft. vette át a hatalmat. A közel 190 millió forint adósságot az önkormányzat kiegyenlítette a partnerek felé. Szigli István sportigazgató elmondta, a kft. 12 csapatot működtet, a két szertárost is beleértve hatan vannak főállásban, ő maga sem fizetett alkalmazott.

Nyáron nagy felzúdulás kísérte Csongrádi Ferenc vezetőedzői kinevezését, aminek betöltésére pedig már csak helyi kötődése miatt is alkalmas. A törzsszurkolók nehezen fogadták be, hiszen korábban a vetélytárs Gázszer edzője is volt. Ugyanezért Földes Gábornak és Szalai Csabának is kijárt az utálatból.

Azóta azonban nagyot fordult a székesfehérvári labdarúgás kereke, a Videoton már nem ezért áll az érdeklődés középpontjában. Az együttes harmadik a 12 csapatos első osztályú bajnokságban, de az igazán nagy szenzációt az jelentette, hogy a Vidi háromhetes edzőtáborozáson vett részt Brazíliában. - Annyiban volt szerencsénk, hogy ősszel nálunk járt egy brazil csapat, s a túra szervezői felajánlották, télen három hétre Brazíliába mehetünk - mondta a sportigazgató. - A klubnak összességében annyiba került a túra, mintha Ciprusra utaztunk volna. Nem titkoltan az is a szándékunk volt, hogy körülnézzünk, hátha tudunk igazolni valakit.

Szigli azt is elmondta, a menedzserek eleinte mindenféle játékossal próbálkoztak, ezért aztán a székesfehérváriak inkább a szemükre hagyatkoztak. A végül leigazoltakat, Julinhót és Leót ellenfélként ismerték meg. Előbbi így fogalmazta meg Magyarországról és a Videotonról szerzett tapasztalatait:

- Korábban az égvilágon semmit sem hallottam az országukról, viszont amit tapasztalok, az minden várakozásomat felülmúlja. Hivatalosan csak tizenkét évesen, a Botafogóban kezdtem el focizni. Tudja, kik játszottak akkor ott? Garrincha, Jairzinho és Gerson! Tudom, tudom, a Videoton nem a Botafogo, de jó a csapat, miért ne nyerhetnénk meg akár a bajnokságot?

Julinho értéke 400-500 ezer dollár körül mozog, Leo értéke feleannyi, más kérdés, hogy a Vidiben egy bonyolult szerződés-konstrukció keretében játszanak - állítólag "külső" cégek fizették ki a vételárat -, azaz nem a klub kasszájából kellett rájuk költeni.

Az együttessel szembeni elvárások megfogalmazása nyár óta rendszeresen módosul, amiről a futballisták tehetnek. Az alapszakaszban a biztos bennmaradás volt a cél, aztán a középmezőny, most pedig úgy vélik a vezetők, hogy az első harmadba kerülés sem elérhetetlen.

A Videoton egyre javuló játékának Csongrádi Ferenc vezetőedző természetesen örül, ám annak már nem feltétlenül, hogy a vezetők ennek következtében módosítják a célkitűzést:

- A 12 csapatos bajnokságban egyik fordulóról a másikra gyökeresen változhat az állás. Szenzáció lenne, ha a dobogón végeznénk, de az ötödik hely sem lenne szégyen.

- Megfordult a fejében, hogy edzőként netán olyan sikereket érhet el, mint játékosként?

- Szép lenne. Ám a mi generációnk magja a serdülőtől együtt játszott. Manapság nincs erre lehetőség. Eredménycentrikus világ van, nagy a játékosvándorlás. Az edzőség régen sem volt nyugdíjas állás, ma pláne nem.

- A tavalyi Videotonhoz képest önöknél is jöttek-mentek a játékosok.

- Bár az együttes fölényesen nyerte a másodosztályt, az alapszakaszhoz is erősíteni kellett. A legjobbak most 12 együttesben tömörülnek, ezért volt nagy mozgás télen is.

- Volt beleszólása a keret alakításába?

- Hogyne! Persze a realitásokon belül. Balassában, Hompothban, Kiskapusiban, Viloticsban látok fantáziát. Menetközben jött Rob, Kovács Attila és a két brazil.

- Apropó, brazilok. Megoszlik a vélemény a Magyarországra került labdarúgók játéktudásáról. Julinho és Leo mit tudnak?

- Nem vettünk zsákbamacskát. Leo több mint egy hétig velünk is edzett, Julinho a Friburgensében hatalmas gólt lőtt nekünk, de aztán láttuk őt a Fluminense ellen a Maracanában. Kiemelkedő irányítókészséggel rendelkezik, s ami talán még fontosabb, mindkét brazil könnyedén illeszkedik be a csapatba."

Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3216
Szép volt Vidi!
Csak a döntőben találkozzunk!

HAJRÁ LOKI! HAJRÁ VIDI!

The Evil Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3215
"... Horváth Győző kéri Tőled, Földes Gabi lőjj egy gólt..."

Ugyan, a Győző titkon imádja a Szacsát, csak már nem meri bevallani azok után, ami történt. De majd Rómába Szacsa győztes gólja után végre összeborulnak, és lesz happy end! :)

Öhm, csak vicceltem :)

Előzmény: Chip-TFF (3214)
Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3214
Ivan!

Gyozo ezert a mondatodert egy orok eletre meg fog utalni! :) vagy :(

Előzmény: The Evil (3213)
The Evil Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3213
Azért ne feledjétek, hogy a második gól előtt az isteni Szacsa lövése vágódott le a védőkről, utána tette ki a szélre; hogy utána mi történt, arról már esett szó. :)
ZOLCSI Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3212
Gratula a tegnapi angyalföldi győzelmetekhez!
Remélem nem egymás ellen játszunk.

Hajrá Loki

Gabesz00 Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3211
Gratulálok a Lokinak. Szép volt csak igy tovább....
Ne hogy már a fővárosiak legyenek ott.

Hajrá Vidék

PetDrag Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3209
Gratula a fiúknak!

Csak pár megjegyzés:
- nem értek egyet sporttárs-sal, SzaCsa ma megint 0 volt, egy, na jó: 2 szereléstől, passztól eltekintve, ennek a többszörösét rontotta el
- szerintem Korsóst hiba volt edzések nélkül pályára küldeni főleg annak tükrében, hogy Szalai Tomi az UTE ellen sem okozott csalódást. Így a mester leégette Korsóst is, de ő egy kicsit nőtt a szememben, hogy le merte hozni. (fcf! azért a 2. gól előtt ő adta a passzt Némónak, aki meg Leo-hoz nyomta, a többit már mindenki tudja :-))
- a brazilokról csak felsőfokban tudok beszélni, szerencsésnek mondhatom magam, hogy mindegyik meccsüket láttam eddig!
- Thomas egy balfék, eddig nem volt róla rossz véleményem, de most több volt a soknál az a kimutatás, a meccs végén oda is mentem a játékoskijáróhoz és felhívtam a figyelmét, hogy legközelebb tán nem kéne...
- a meccsen végig ott álltak mellettünk a Dferr csapattagjai (pl. Lengyel) és lefújás után mondtam is nekik: remélem nem lettetek nyugodtabbak, mire csak mosolyogtak, remélem szombaton kicsit könnyeznek is majd!

Üdv: Sari
Hajrá VIDI!!!
(most akkor mikor kezdődik majd a Dferr???)

big l Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3208
Yo éjszakát !
Előzmény: Chip-TFF (3207)
Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3207
sporttars!

Ami a felmeztelen oromtancot illeti: tudunk unnepelni ha okot adnak ra! ;)
Amugy kesz csoda hogy vegre ott voltal a meccsen! :) Soraidat olvasva bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna ha az Ujpest elleni mecsunket is latod? :)))

Tobbieknek egy kis erdekesseg:
A meccs utan a ket felvezeto rendormotoros hamar lelecelt. A soforunk meg egy piros lampat figyelmen kivul hagyva atment egy keresztezodesen, melynek kovetkezteben kaptunk 2 ujabb motorost. A sofort 10.000-re megvagtak, de mi leszalltunk a buszrol es reklamaltunk, mert ugye szabaly szeruen az lenne a helyes ha a busz minel elobb elhagyna a varost... Ekkor jottek a szep reakciok: Leparasztoztak minket (azt mondta nekem, hogy kiall a kapa a szambol.:/), majd az egyik hableanynak igeretet tett az egyik rendor, hogyha balhe lesz akkor vele kezdi... Volt egy ertelmes kerdesuk is:"Maguk most a meccsrol jonnek?" Ezen tul mar csak az volt meglepo, mikor a kis ciganykepu azt ajanlotta fel nekem, hogy jatszuk le 1 az 1-ben... Voltak meg sok szep hasonszoru megmozdulasaik, de ez mar durva amit a mai rendorok megengednek maguknak!

Előzmény: Törölt nick (3198)
csiszi Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3206
Sziasztok Vidisek!
Sok sikert a továbbiakhoz,gratulálok!Jussatok külföldi porondra és lássunk jó meccseket neves külföldi csapatokkal ismét Fehérváron,ha már igy alakitotta Hajdu PORTÁS !
Remélem a bajnokságban vissza tudunk vágni!
Hajrá VASAS!
üdv:csiszi
Előzmény: Parmi (3204)
The Evil Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3205
A meccshangulat utóhatásaként letöltöttem a Napsterről ezt a Vengaboys: To Brasil c. számot.
Mit mondjak, nagyon mély értelmű, megragadó, varázslatos szövegvilágú költemény. Több féleképpen lehet értelmezni; súlyos dolgokról szól. A dalszöveg nehezen emészthetősége és a könnyed, szinte vidám dallam közötti ellentét különlegessé varázsolja a dal hangulatát. A szöveg nyomán szinte pontról-pontra magunk előtt látjuk az ország 500 éves történelmét, népeinek és kultúrájának sajátosságait. Mégis, a gondolat a jövőt fürkészi egy boldogabb élet reményében.
A dalszöveg egyébként: Ó, samba, 1-2-3 Brasil Brasil, la la la la la la la la, la la la la la la la la, la la la la la la la la, Brasil"
A zene pedig: "puff puff puff puff puff puff puff"
Fantasztikus!

Ha egyszer Brasil, akkor inkább a Sepultura! :bang:

Parmi Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3204
Ha jól láttam a teletexten, akkor közvetíti a Sport1 a Vidi-Győrt, ami így május 11-én PÉNTEKEN lesz este hatkor.

A magyar egy pedig a Vidi-MTK találkozót adja két fordulóval később!

Újvárosban pedig nem 15-kor játszunk, ahogy a nemzeti sport írta, hanem 16.00-kor!!! (legalábbi Varga Bandi ezt mondta)

NE FELEDJÉTEK: MA AZ ELŐDŐNTŐ PÁROSÍTÁSÁT SORSOLJÁK!!! (ha emlékezetem nem csal nagyon...)

Evil Sunz Creative Commons License 2001.03.28 0 0 3203
VIDEOTON Hey Hey VIDEOTON Hey, Hey, Hey!!!

Na én is megjöttem..:))

Köszönöm minden fehérvárinak ezt a nem túlzók, FELEJTHETETLAN DÉLUTÁN, ESTÉT!!!
Jahh ha valaki megtalálta a hangomat valahol a Fáy-ban a vedégszektorban, akkor juttassa vissza please..:))))

Meccs? Jó volt, okosan és hatalmas szívvel játszottunk... Ez kell, ez kell nekünk is..:)))

DIE DIE POLICIA DIE..:))))))

Ugye sokan tudjátok mi ez..:)))

FORZA VIDI!!!!!!!

isz-akos Creative Commons License 2001.03.28 0 0 3202
Az angyalföldieknek nem sikerült visszavágnia bajnokságban elszenvedett vereségekért

Vasas-Videoton 0-2 (0-1)

Fáy utca, 2000 néző. Vezette: Szabó J. (Kiss Gy., Tóth S.)

18. perc: Tiber a balösszekötő helyén az ellenfél térfelének közepén megindult a vendégek kapuja felé, 17 méterről lövésre szánta el magát, és a Balassán megpattant labda centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot.

20. perc: Kabát remekül indult meg a jobb oldalon, a beadása ziccerben találta a nagy lendülettel érkező Tibert, ám a hazaiak támadója túlfutott a labdán, és az a kaputól öt méterre elpattant tőle.

21. perc: Tóth Norbert jobb oldalról elvégzett szögletét követően a kapujából kijövő Milinte nem tudta lehúzni a labdát, amely Simek elé került, ő pedig állítgatás nélkül, 14 méterről, jobb lábbal a kapu fölé bombázott.

24. perc: Simek a jobb oldalról keresztlabdával hozta helyzetbe Tibert, a hazaiak futballistája Kiskapusi és Szalai között kibújva, 12 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

25. perc: Földes a balösszekötő helyén betört a hazaiak büntetőterületére, csinált egy cselt Pető majd Mónos mellett, végül nagy helyzetben, bal lábbal, hét méterről a bal kapufa mellé lőtt.

44. perc: Simek a jobb oldalról jól adott középre, Kabát pedig hat méterről a bal oldali kapufa és a felső léc találkozására fejelte a labdát.

45. perc: Németh Tamás a jobb oldalon megiramodó Usvat felé rúgta a labdát, amely úgy tűnt, hogy László kíséretében Hajdu zsákmánya lesz. Az angyalföldiek kapusa rávetődött a labdára, ám az kicsúszott a kezei közül, rácsapott Usvat, és hat méterről akadálytalanul passzolhatott az üresen maradt kapuba.

0-1

74. perc: Tóth Norbert emelt a vendégek büntetőterületén belül László elé, aki egy pattanást követően, 13 méterről, bal lábbal a jobb sarok mellé lőtte a labdát.

76. perc: Szili a jobb oldalon a büntetőterületen belül jól ugratta ki a lyukra futó Simeket, a középpályás az alapvonal közeléből középre adott, Tiber pedig négy méterről, ajtó-ablak helyzetből, Milinte kezébe rúgta a labdát.

79. perc: Usvat a jobb oldalról adott középre, Leo a rövid oldalon parádés mozdulattal alápörgetett a labdának, Julinho pedig Hajdut megelőzve, öt méterről a jobb sarokba fejelte a labdát.

0-2

83. perc: Pető 23 méterről, jobb lábbal lövésre szánta el magát, és a labda bombaként süvített el a jobb felső sarok mellett.

92. perc: Tóth Norbert bal oldali beadására Herczeg teljesen egyedül emelkedett fel középen, ám hat méterről, nagy helyzetből a kapu fölé fejelte a labdát.

„Megnézzük, mit tudnak" - fogalmazott mosolyogva Tornyi Barnabás, a Fáy utcai kupaderbi kezdete előtt. No, persze érthető a kispestiek kíváncsisága (az első számú szakvezető mellett a két pályaedző, Leskó Zoltán és a kispadtól eltiltott Kovács Kálmán is megjelent a Vasas-pályán), elvégre a legutóbb a Ferencvárost elpáholó Honvéd szombaton az angyalföldi társulatot látja vendégül.

Néhány sorral lejjebb a dunaújvárosiak szakmai stábja foglalt helyet. Egervári Sándorékat is a piros-kékek produkciója érdekelte - igaz nem a fővárosiaké, hanem a hasonló színösszeállítást viselő székesfehérváriaké, hiszen a hét végén Dunaferr-Videoton rangadót rendeznek.

Sajnos, a fent említetteken kívül olyan sokan nem látogattak ki az angyalföldi stadionba, lehettek vagy kétezren a lelátón (ne is gondoljunk arra, hogy mondjuk Angliában, vagy Németországban hány nézőt vonz egy kupa-negyeddöntő...).

Valódi kupahangulatról tehát nem beszélhettünk, miként érdekfeszítő első negyedóráról sem. Helyzet egy darab nem volt, a játék (ha ezt játéknak lehet nevezni...) jobbára a két tizenhatos közé korlátozódott. A képlet egyszer? volt: az egyik csapat labdát szerzett, majd hamarjában elvesztette, így jöhetett az ellen, egészen addig, amíg egy rossz átadás, vagy csel miatt a labda vissza nem került a riválishoz.

Az első 15 perc után azonban váratlan fordulat állt be, értjük ezalatt, hogy mezőnyfölénybe került a Vasas, mi több, két ígéretes lehetősége is adódott (hogy a házigazdák ekkor nem jutottak előnyhöz, az elsősorban Tiber Krisztiánnak és Pető Tamásnak tulajdonítható). Bozsik Péter játékosai ekkor ismerték fel, hogy a két szélen igenis megzavarható a Vidi hátsó alakzata, egyre többször dobták harcba Simek Pétert, illetve Tóth Norbertet, akik aztán veszélyes centerezéseikkel gyakorta zavart keltettek Milinte Árpád kapuja előtt.

Ami a látogatók teljesítményét illeti: a fehérváriak tulajdonképpen azt játszották, amit egy jónevű társulat otthonában szokás, azaz ellencsapásokra álltak be. A labdával legtöbbször a brazil Julinhót keresték a társak, fájdalom az irányító ezúttal nem parádézott úgy mint az MTK, illetve az Újpest elleni bajnokin. A két fehérvári támadó Leo és Földes Gábor, így is meglódulhatott egyszer-egyszer, ám komoly helyzet csak utóbbi előtt adódott.

Szóval, az első 44 perc a Vasasé volt - aztán a játékrész utolsó pillanatában a Vasas kapujába szerdán visszatért Hajdu Attila tett arról, hogy egy időre elrontsa a hazai szurkolók örömét.

A folytatásban csakis az lehetett a házigazdák célja, hogy jóvá tegyék csapattársuk hibáját. Hogy a szünetben mi hangzott el az angyalföldiek öltözőjében, azt nem tudhatjuk, de tény, a pestiek 45 perc erejéig megszállták a székesfehérváriak térfelét. Szóval - csakúgy, mint az első felvonásban - a Vasas futballozott mezőnyfölényben, ám azt már nem írhatjuk, hogy a levegőben lógott a házigazdák egyenlítő gólja, tudniillik Csongrádi Ferenc gárdája okosan, taktikusan játszott, ráadásul a kontrákat sem hanyagolta el.

Próbálkoztak persze becsülettel a vendéglátók is, lehetőségeik is adódtak (ha Tiber 0-1-nél betalál, egészen más a helyzet...), de kívülről úgy tűnt, ezen a fagyos estén Fortuna istenasszony is elpártolt Simekéktől. Bozsik Péter természetesen mindent megpróbált, a meglehetősen indiszponált Kabát helyére Thomas Sowunmit küldte be, ám lendületet a cserecsatár sem hozott a Vasas játékába.

És ahogy az ilyenkor lenni szokott: a Videoton növelte előnyét, méghozzá egy csodálatos találattal. Ekkor még bő tíz perc volt hátra, az optimista Vasas-hívek még reménykedtek, hogy kedvenceiknek sikerült kiharcolniuk a hosszabbítást, ám a pesszimista drukkerek fogták magukat, és hazaindultak.

Mint kiderült, utóbbiak döntöttek jól, hiszen nem maradtak le semmiről, legfeljebb a fehérvári drukkerek örömünnepéről. A bajnoki alapszakaszban és a 12 csapatos versengésben a Videoton korábban kétszer legyőzte a Vasast, egyszer pedig döntetlenre végzett az angyalföldiekkel, vagyis a fehérváriak ebben az idényben őrzik veretlenségüket a Fáy utcai együttessel szemben. A fehérváriak sikerükkel a legjobb négy közé jutottak az Arany Ászok-kupában.

Jó: Simek, ill. Milinte, Vilotics, Usvat, Szalai Cs.

Így bíráskodott: Szabó János játékvezetőt a két segítője néhányszor „megtréfálta", így ítéletei nem okoztak osztatlan népszerűséget a szurkolók között. A legnagyobb hibájául az róható fel, hogy a találkozó hajrájában a Szalai Tamást lerántó László Andrást nem állította ki, hanem csak sárga lappal büntette.

Mestermérleg

Bozsik Péter

A Videoton háromszor tett látogatást a tizenhatosunknál az egész mérkőzés alatt, és ebből a három helyzetből tudott rúgni két gólt. Ellenben mi a számtalan helyzetünkből egyet sem értékesítettünk. Sajnos, ha a a koncentrálóképességünk ilyen gyenge marad, akkor aligha érhetünk el kimagasló eredményt.

Csongrádi Ferenc

Az első félidőben nagyon rossz felfogásban játszottunk, nem lett volna meglepetés, ha a Vasas több góllal vezet. A félidőben sikerült rendezni a sorokat, zártabban, fegyelmezettebben játszottunk, ám így is szükség volt egy kapusbravúrra, hogy maradjon az előnyünk. Korsós Attiláról csak annyit, hogy ő sokat kihagyott az utóbbi időben, de azt hittem, hogy jobb állapotban van, ezért kellett hamar lecserélnem.

Fény és árnyék

+ A második félidőben a Videoton igazolta, miért is foglalja el a tabella harmadik helyét. Miközben a Vasas rohamozott derekasan, a fehérváriak okosan, taktikusan, sőt, helyenként tetszetősen futballoztak. Az is sokat elmond a látogatók teljesítményéről, hogy maga a vezetőedző, Csongrádi Ferenc sem utasította arra csapatát, hogy foggal-körömmel őrizze 1-0-ás előnyét, és ezt jelzi, hogy a tréner, amikor Földest lehozta a pályáról, egy másik támadót vetett be Korsós személyében (az már más kérdés, hogy hamarosan Korsóst lehívta a gyepről...). Maradjunk hát annyiban, hogy a Videoton szimpatikus játékával teljesen rászolgált a továbbjutásra.

- A második játékrész közepén jártunk, amikor egy ütközést követően Usvat lent maradt a gyepen. Már az is szomorú volt, hogy a Vasas játékosai, miután megkaparintották a labdát, nem rúgták ki az oldalvonalon kívülre (Szabó sporttársnak kellett megszakítani a játékot), ám azt még elkeserítőbb volt látni, hogy a kerítést megrohamozták a ránézésre tíz-tizenkét éves kisgyerekek, és mutogattak az ápolásra szoruló játékosnak, mi több, válogatott sértéseket vágtak a fejéhez. Fájdalmas, ugyanakkor rémisztő látvány volt.

Korsós Attila visszatért Fehérvárra

Az osztrák Salzburg labdarúgója, Korsós Attila ősszel kölcsönben a Videoton csapatában szerepelt. Januárban viszont az Admira Wackernek adta át a válogatott támadót a Salzburg. Korsós új állomáshelyén nem kapott játéklehetőséget, mert az Admira Wackertől a tervekkel ellentétben nem tudták elküldeni a légiósokat. Mivel a bécsi együttes külföldi labdarúgói maradtak, Korsós létszámfölöttivé vált, és nem játszhatott. A magyar labdarúgó megunta a tétlenséget, és mivel a Videotonnak sikerült megállapodnia a salzburgiakkal, így Korsós újra Fehérvárott futballozhat a bajnokság végéig. Játékára a sok sérülés miatt szüksége is van a Videotonnak.

A piros-kékek két labdarúgója, a huszonnyolc éves Csehi Zoltán, aki 127 NB I-es mérkőzésen szerepelt, és a 26 éves egykori NB I B-s sikercsatár, Gyurováth Sándor Nagyváradon, az FC Bihor másodosztályú csapatánál járt, és sikerült a román együttes vezetőivel megállapodniuk. Most már a két klubon múlik a folytatás; a Videoton a végleges eladásra és a kölcsönadásra is hajlandó.

Vasas:

Hajdu

-

Mónos

Pető

Herczeg

László

-

Simek

Szili

Zovát

Tóth N.

-

Kabát

Tiber

Vezetőedző: Bozsik Péter

CSERE

Kabát helyett Sowunmi az 59. percben

VIDEOTON:

Milinte

-

Balassa

-

Kiskapusi

Vilotics

-

Usvat

Tóth B.

Julinho

Szalai Cs.

Németh T.

-

Földes

Leo

Vezetőedző: Csongrádi Ferenc

CSERE

Tóth B. helyett Fodor az 59., Földes helyett Korsós A. a 68., Korsós A. helyett Szalai T. a 82. percben

Gólszerző: Usvat (0-1) a 45., Julinho (0-2) a 79. percben

Sárga lap: Földes (Simek buktatásáért) a 11., Tóth B. (Szili visszarántásáért) az 55., Korsós A. (Simek buktatásáért) a 76., László (Szalai lerántásáért) a 86., Pető (Usvat megrúgásáért) a 93. percben

Szöglerarány: 12:1 (6:1)

A mérkőzésről tudósított: Pietsch Tibor, Zombori András

Architectural Student Creative Commons License 2001.03.28 0 0 3201
jön megint a real fehérvárra?
isz-akos Creative Commons License 2001.03.28 0 0 3200
Székesfehérvár újra ünnepel

Elképzelhető, hogy a Videoton ismét elkezdi dicsőséges menetelését a nemzetközi kupaporondon... A székesfehérvári együttes ugyanis a legjobb úton halad az UEFA-kupa felé: az Arany Ászok-kupa negyeddöntőjében a Fáy utcában Usvat és Julinho góljával 2-0-ra verte a Vasast. Képünkön Mónos és Pető között Németh fejeli el a labdát.

The Evil Creative Commons License 2001.03.28 0 0 3199
JA, valamit még el kell mondanom: Sowunmi egy horpadt fejű paraszt!!!!!!

Javítsatok ki, ha tévedek :)

The Evil Creative Commons License 2001.03.28 0 0 3197
Vasas-szurkolók!
Azt mondanám, hogy van némi igazatok, ha nem most picsáztunk volna el Titeket zsinórban harmadszor, 5:0-al. Bozsik bekaphassa a helyzeteivel, ha 1 db gólt nem tudtok lőni nekünk több, mint 300 perce. A foci észjáték, és mi most ésszel játszottunk. A kupában tovább kell jutni, nem szórakozni. Pláne idegenben.
Ollé!!!!!
Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.28 0 0 3196
lepete!

30 evig mazlitok volt ellenunk! Most mar ideje, hogy nekunk is legyen 1 pici, nemgondolod? :)
Oszinten szolva, tobbre vihetne a csapatotok ha nem nezne le a Vidit annyira amennyire a vezetoedzotok teszi! Igy jart! Undorito egy emberfajzat!

Amugy a szolo tenyleg savanyu, csak picit 'sok keseru sort ittam' unneplesemben. ;) Elnezest a hibaert!

Előzmény: lepete (3193)
Parmi Creative Commons License 2001.03.28 0 0 3195
Mivel rendelkezem empatikus készségekkel, így átérzem a mostani helyzetedet, de ettől függetlenül érvényben van az előző hozzászólásom nagy betűvel írt része....
Előzmény: lepete (3193)
isz-akos Creative Commons License 2001.03.28 0 0 3194
én 2-öt is tudok mondani ami drámaibb (és igazságtalan) volt
eto-Vidi 2:1 (83 ik percben még 1-0 ide)
mtk-Vidi 2:1 (83 ik percben még 1-0 ide)

Szal nem kell az a szöveg hogy érdemtelenül nyertünk....löttünk idegenben 2 golt és NULLÁT kaptunk ... most kevésbé lennél szomoru ha 2 bombagolt lövünk 40 méterröl nem pedig ilyen olyan gollal nyerunk bár a második nagyon szép gol volt...de az elsö is teccett (HAJDU ATTI HAJDU ATTI:-)))
Szóval a lényeg (és ugyis az emberek az eredményt olvassák holnap az ujságban) 0:2 !!! (már megint)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!