Mennyi??? Ilyen fogysztást sosem tudtam elérni. A legjobb 6,36l/100km volt a tengerpartra menet, igaz az is hajtósan, klímával. Az is igaz, nálam az autó, szinte mindig terhelve volt, több személy+ csomagtartóban cuccok. 4 éve már inkább csak a fiam használja, két személy, nála 6,5-7 liter. 205 széles 17"-os kerekekkel...
Hát igen, a városi rövid utak nem tesznek jót egy autónak. Visszaszámolva napi 20 km-megyek, szinte csak városban. Mostanában járok vele kicsit hosszabb utakra (2x30 km) ,egyből 1 literrel kevesebb a fogyasztása.
7,5-ről lement 6,5-re. Új korában országúton (80-90) simán tudta a gyári 5,4-et 😀
Ma rendeltem olajat, 5 litert, olyant, amit Te is írtál. 9128 Ft. házhoz szállítva. Letelt a 2 év, esedékessé vált az olajcsere. Én ugyanúgy cserélem, ahogy Te is.
Egyik talpas cserélve. 2,5 órámba telt! Na jó ebből fél óra káromkodás, nagyobb kalapács keresés, még nagyobb kalapács keresésével telt :-) 16 év alatt kicsit berohadt a csavar. 16-os krova fej szétnyalva.
Az attól függ, nekem pl. a jobb hátsón a munkahenger eresztett, az összekente a pofát is, ezért nem volt rendes fékhatás nálam, a pofa még kb 70%-os volt...
Nekem is volt még szabad hely a forgalmiban. Na majd kiderül. Jobb hátsó volt cinkes, akkor gondolom két hátsó fék csere. Mennyibe kerülhet az alkatrész? 2001-es 1.4 16V
Ma leműszakiztattam a kicsikét és nem kaptam bejegyzést a forgalmiba, hanme be kell mennem az okmányirodába, mert új gyártmány típus besorolást kap az autó. Állítólag nem kell érte fizetni. Hallottatok erről?
Másik: jobb hátsó féket cserélni kell, akkor mindkét hátsót kell, vagy tényleg elég a jobb hátsó?
Vettem egy 2001-es Thalia-t (facelift előtti, 1.4 benya). Vásárláskor szóltak, hogy a hátsó ablakfűtés nem működik, nem lehet bekapcsolni.
Tegnap gondoltam nekiállok bütykölni. Ugyebár a fényszóró magasság állító mellett van a kapcsolója, így kipattintottam azt a panelt. Ekkor már látszott, hogy a kapcsolóra semmilyen csatlakozó nincs rádugva, de nem is találok olyat, ami passzolna hozzá.
Láttam képen olyan verziót, ahol a fűtés kezelőpaneljén van a kapcsoló. Előfordulhat, hogy cserélgették korábban ezeket az elemeket és így sikerült?
Esetleg van valakinek rajza, hogy honnan menne a kapcsolóhoz a csati?
A linkelt képeken látszik milyen a kapcsolóm.
Visszaolvasva a fórumon láttam, hogy ott van a kapcsoló mögött relé is, ami kapcsolja (elvileg azt látom is). Esetleg onnan nem lehetne valahogy bekötni?
Köszönöm, hogy legalább egy vki vette a fáradságot, és segíteni próbált....na mindegy.
És nem véletlenül használtam azt a kifejezést, hogy próbált. Mert olyan hibája volt, amire nemhogy én, ti, de még a szervizben sem gondoltak. Merthogy időközben megoldódott a gond, igaz szervizben. Igen ott, mert amennyire értek hozzá már mindent kipróbáltam de semmi sem segített, és nem szerettem volna ha jobb esetben lemeríti az aksit, rosszabb esetben kigyullad a kocsi. A hibaleírásból kihagytam, hogy a világításkapcsolóval rá tudtam adni a gyújtást, és ha rajta volt a világítás akkor ki tudtam venni a kulcsot, úgy, hogy járt a motor tovább, és ha lekapcsoltam a világítást akkor leállt a motor.
Na a lényeg, hogy a hibát a korábban általam cserélt - na most tessék kapaszkodni - vezető oldali ablakemelő kapcsoló okozta. Nem, uraim....nem, nem. Nem vagyok annyira béna, hogy ne tudjak egy ilyet kicserélni. Egész egyszerűen az van, hogy a még eleinte működő kapcsolóban összezárt vmi és olyan lábakon is megjelent a +12v ahol normál esetben semmi keresnivalója. És ez egész egyszerűen teljesen behülyítette a kocsit.
Hiába vettem én újonnan, de ha egyszer made in china.....
Szervizbe javasolták, hogy inkább bontottat, de gyárit.
Szóval köszönöm a segítséget Papalac. A képet mentettem. :)
Kutyacsontból corteco van több éve, és még most is hibátlan. Előtte febi volt, az egy kalap ... Alsó gömbfej, korm. gf. stb. csak lemförder. Drága, de simán elmegy egy olcsóbb sokszorosát.
Un. FHP jeladót kéne megtisztítani. Sebváltó harang tetején van, 2 csavar fogja (10-es kulcs). Kivenni, megpucolni tiszta ronggyal a végét a fémreszeléktől, csatlakozót ellenőrizni, hogy jól érintkezik-e. Visszarakni és indulnia kéne. Ha továbbra is nehezen indul, akkor az AC pumpát kéne megnézni a tankban. Szerintem FHP jeladó.
Üdv, már többször tapasztaltam hogy nehezen indul az autó. Van hogy csak harmadik hosszú inditózásra indul csak. 1.4 8v motor van benne. Mi baja lehet? Úgy tapasztaltam hogy akkor csinálja ha felénél lejjebb van az üzemanyag szint.
Üdv mindenkinek egy kérdésem lenne cseréltem thália kulcsban elemet végezte a dolgát azt hittem hogy ennyi de valami bekerült a utastérbe és erre be riasztott kulccsal próbáltam a riasztást hárítani de nem reagált se a riasztóra se az ajtónyitásra a kulcsban a led világít nyomás hatására de a risztó nem reagál mittegyek?
Csavarlazító, még csavarlazító, és még csavarlazító, közbe kalapáccsal körbekocogtatni (amennyire lehet) 400nm akkus ütőcsavarozó, szigorúan Cr-Mo fejjel, vagy megfelelő crovafej- szár-vastagfalu cső, súlyerő.
Milyen szerszám van? A légkulcs( jó erős az a legjobb) ha nincs akkor crowa fej, "T" hajtószár, ha kell rá cső, a kocsi a kerekén, kézifék, 1-es fokozat, kor mány kicsit kitekerve és ha kell ugrálni a csövön...
Sziasztok. Adott egy 2001es 1.4 benzines Thalia. Féltengely csuklót kellene cserélnem, de az istennek se tudom megmozditani a csavarját. Van valakinek ötlete hogyan kellene?
Sziasztok. Adott egy 2001es 1.4 benzines Thalia. Féltengely csuklót kellene cserélnem, de az istennek se tudom megmozditani a csavarját. Van valakinek ötlete hogyan kellene?
Mivel elmaradt a remélt segítség, arra gondoltam, hogy máshogy teszem fel a kérdésemet. A kérdésem pedig az lenne, hogy milyen módon vannak vezérelve, megtápolva a helyzetjelző izzók. Most az van, hogy már gyújtás ráadásakor világítanak, pedig a bajuszkapcsolón 0-ba van mindenki. A bajuszkapcsoló kizárva, mert lehúzott csatival is ugyanúgy világit.
Nem hiszem, hogy kijelző hiba, inkább a hőgomba csatlakozóját nézném meg. Ha jól emlékszem 2 hőérzékelő van benne, az egyik a motorvezérlőhöz, a másik a kijelzőhöz.
Üdv mindenkinek. Akksicsere után a vizhőfok kijelzoje megbolondult, maximumig emelkedik 90 fokos viznél. Sajnos cserekor benne maradt a kulcs. Többszöri sarulevétel után sem tanította még újra magát. Valaki tudna segíteni, mi a teendő? Előre is köszönöm szépen.
Pár nappal ezelőttig "gyújtás" ráadásakor csak a kulcs mozgatására szólalt meg a rádió ill. indult a venti és a kicsipukli alatt a kijelző. Ma reggelre ez elmúlt, (fogalmam sincs, hogy hogyan) ugyanis most már megy mindenki a műszerfalon, viszont a kulcs elfordításakor egyből világít a helyzetjelző, úgy, hogy nincs felkapcsolva a bajuszkapcsolón. A gyújtáskapcsoló és az autó közötti kábelt (természetesen csatival együtt) cseréltem, de a hiba továbbra is fennáll. Amit észrevettem, hogy a bajuszkapcsolóról kapcsolva kicsit erősebb a fénye a helyzetjelzőnek, tompi is van. Meg működik minden egysége az autónak. Csak ezt a "DLR"-t lenne jó vhogy kiiktatni. Van valakinek valamilyen ötlete, hogy mi lehet a gond?
Én is egy külön kábellel oldottam meg, de csak jobb lenne az eredeti megoldás, viszont nem láttam hol megy át a test a motorra, de akkor alulrol kell keresni inkább.
Mivel a motorblokk gumikon van rögzítve a vázhoz, ezért nem kap testet (negatívot) az önindító. Ezt alul egy vezető harisnyával adták meg neki, ami elszakadt. Én úgy oldottam meg a testelést hogy a váz testelésétől egy rövid vastag kábelt a motorblokk legközelebbi csavarjához csavaroztam. Természetesen a kábel mindkét végére kábelsarut tettem. Már pár év eltelt azóta, a motor azóta is könnyen indul.
Na megnéztem az öninditot és testet nem kap, azért nem indult. Bikakábellel adtam neki testet rögtön indult.
Na most az akksibol a negativ sarurol a kébel az akksi mellett az elsö lámpa tövénél van becsavarozva az alvázba. Szétcsavaroztam letisztitottam mindent, de továbbra sem indul az auto.
A motorhoz hol van bekötve a test kábel? Valami ábrát v képet tudnátok mutatni? Mert azt nem találtam és sztem ott kell lenni a szakadásnak v érintkezési hibának.
A nőgyógyász sem rossz! Én törött kezű szerelőnek hívom, akinek 90 fokban forrt össze a keze. Na az mindenhez hozzáfér. Én meg anyázok, hátha az segít.
Ott van ahol írod. Én felülről szereltem, mert nincs aknám, nem volt egyszerű. De előbb nézd meg hogy az önindító megkapja-e a testet, mert ha szakadás van valahol, akkor azt kell megjavítani és nem kell az önindítót leszerelni.
Probáltam keresni hogy egyáltalán hol van az önindito 1.4 8 szelepes thalia motorján, de nem találtam semmit. Arra gondolok, h a tüzfal felöli oldalán van a motornak és ugy tudok a legjobban hozzáférni ha leveszem a légszürö házát. Jol gondolom? Vagy van egyszerübb megoldás rá? Esetleg alulrol? Van szerelöaknám.
2002-es 1.4 8 szelepes thaliam ma sajnos nem indult be. Ha elfordítom a kulcsot meg se nyikkan még csak nem is kattan. Az akksi új 1 éves, töltőre ráraktam, jó értékeket írt ki. Az üzemanyag szivattyút hallom h beindul ha ráadom a gyújtást. Mi lehet a baj?
Gondoltam immobiliser hibára, de a pótkulccsal se indul, illetve ha jól tudom immobiliser hibánál is forgatja az önindító, csak nem indul be a motor ugye?
Betolásra elindult az autó.
A másik ötletem, hogy simán az önindító nyekkent meg. Ti mit gondoltok? Igazából, ha az immo hibát kiszűröm akkor sztem csak az önindító lehet rossz. Segítésget előre is köszönöm!
Érdemes megnézni a kutyacsontot (alsó motortartó). Amikor túl nagyot mozdul a motor, akkor szokott a hátsó hídnál verődni a kipifogócső. A katalizátor utáni tűzkarikát is érdemes megnézni. Az is tud nyekeregni.
2005 1.4 8v thalia, gázadáskor és elvételkor nyikkan egyet, talán a kipufogótól jön a hang.
1700-1800 fordulat között ha erölködik a motor akkor fémes zörgő hangot hallok, mintha a katalizátor zörögne. Ha óvatosan gyorsítok ki és nem ugrálok a gázon akkor ezek a hangok nem jelentkeznek.
Katalizátort allulról megütögetve néha hallok zörgő hangot, nem tudom, hogy ez mennyire normális... Ha a katalizátor utáni kipofogócsőt megrángatom fémes nyikorgó hangot hallok....
Aha, akkor azért írja a szervizt, mert le kell venni a lökhárítót! Ahogy látom, H11 és H1 is lehet, így előbb szét kell bontanom, aztán mehetek izzót venni... Na itt van a kutya megásva!
Na még egyet: Vinném a járművet vizsgázni, a bal oldali ködlámpa kiégett. Én kicserélném, de a használati utasítás azt írja: "Forduljon RENAULT szervizhez!" Még az izzó típusát sem írja! Hogyan lehet kicserélni, milyen izzó való belé? Köszönöm.
A kerékfordulatot számolja. Más jeladó nincs. Vagy sebesség jeladó a difiben vagy ABS jeladóról veszi a sebesség jelet és abból számolja a megtett távolságot.
Igen, az ollan régi Thalian, mint az enyém is(no ABS, No Para), ott a két féltengely kihajtás között fölfele kiáll egy kis müa rúd, a tetejébe megy madzag, na az a sebesség jeladó.
Még egy kérdés: motorháztető alá való gumitömítés (ami a kocsi orrához van közelebb) létezik valahol utángyártottban? Én nem bírtam rátalálni (de nyilván én vagyok a hülye, meg öreg)... El van szakadva, csak úgy lifeg.
Valakinek csinált már olyat a km számlálója, hogy egyszer csak 20 ezer km-rel többet mutatott? :D Kb 3000km-rel ezelőtt vettem a cliot, 257000-rel, most meg 277000-et mutat kb. Pedig halál pontosan számol a számláló, 43km-re vagyok a bp táblától, eddig minden verdám ennyit mért. Bár lehet, alvajáró vagyok, franc tudja éjjel miket művelek. :)
Betegre röhögtem magam ezen, de azért se cserélem re a renyót, ez már a nagyon sokadik francia verda. :)
Már látom a hirdetésem, renault clio eladó 2.5 millió km-rel. :)
Szerintem ebbe egy 100-as izzó elolvasztja a búrát, foncsort és megégnek a vezetékek. Egyáltalán nincs túlméretezve. Nekem Ledes helyzetjelzők sülnek meg állandóan elöl. Megolvadnak a forrasztások 😁
Meggyőztetek! Egyébként Ladán, Fordon, Wartburgon, Mégane-on, stb. nem volt velük gondom (140/100), igaz reléztem mindegyiket. A foncsorok is tökéletesen bírták, az üveg sem mattult be.
Azért érdeklődöm, mert gondolkodom erősebb izzók alkalmazásában (minden eddigi autómban nagyobb teljesítményűek voltak, mint a gyári), így viszont le kellene reléznem őket, igaz?
Az előírt izzókkal nem szokott beégni. Eddigi 4 Renaultomnál nem fordult elő. A PUG 307-nél tipushiba az irányjelző hibája és nagyon nem olcsó. Itt külön és könnyen lehet cserélni a karokat.
Azért ez eléggé elkeserítő... És ha beég egy része, lehet cserélni az egész egységet, aztán pl. egy hónap múlva egy másik, és újra csere! Hát nem egy gazdaságos megoldás...
Uraim, valaki meg tudja mondani tutira, hogy a nagyobb teljesítményű lámpák (tompított, reflektor, ködlámpa) be vannak-e relézve vagy a bajuszkapcsolón szaladgálnak az amperek? 2002-es 1.4 16V, 98LE, K4J712, köszönöm az értékes felvilágosítást!
Van valakinek tippje az alábbi hibára? Pöccre indul az autó, de gázadás nélkül le is fullad a motor azonnal. Ha folyamatos gázadással életben tartom, akkor az üzemi hőmérséklet elérése (vízhőfok jelző kb. vízszintes állásban) után már nem fullad le. Esetleg némileg erőtlenebbnek is érződik az autó és jól láthatóan többet is fogyaszt. Bár nem tudom, hogy ezek összefüggésben vannak-e a lefulladással.
én is így jártam, de nem foglalkoztam vele: a szerelő azt mondta, hogy kibontja és megcsinálja, ha mindenképpen kérem, de nem javasolta, mivel utána könnyebben beázhat. Mondtam, hogy inkább hagyja a francba. Automata mosóba való beállás előtt egy széles celluxszal ráragasztottam a tetőte az antennát, mosás után leszedtem. A fényezésnek semmi baja nem lett.
2005-os thaliarol probalom letekerni az antennát, fogóval, de nem indul meg, pedig elég nagy erővel próbálom, erősebben már nem merem, ìgy is meghajlik rendesen a tető. Letekerhető ennél az autónál az antennaszár? Vinném mosóba, jó lenne ha le tudnám szedni.
Üdv Urak, teljesen bekrepált világítási rendszernél mi lehet a bűnös? Se helyzetjelző, tompított, fényszóró sem megy. Ha feltekerem a kapcsolót, a fényszóró visszajelzője világít csak. A kormánykapcsoló lenne?
Eloszor írok az oldalra. A gondom a kovetkezo. Telen nincs gondom az auto inditasaval. De amint 15c lesz a kinti homerseklet, akkor egy kisebb ut utan nehezen indul. Mi lehet a gond?
Megnéztem jobban, az a lökös pozicionáló tüskéje. Kivülröl valami gumi alátét van rajta és szerintem ott ázott be, mert tele volt ott sárral és levéllel a lökös és a karosszéria között. Kipucoltam. Remélem jó lesz. Majd lehet, hogy nyomok bele szilót, mindkét oldalon.
Hali. 2005-ös Thaliát tagnap kiporszívóztam. Már elég régen volt takarítva. A pótkerék állt a vízben. Vagy 3-4 centis víz volt. Most száradás alatt áll. Hol ázhat be? A lámpákat most körbekentem vazelinnel, de a jobb lámpa alatt a test csatlakozó mellet van egy műanyag valami. Úgy látom mintha ott folyt volna le a víz. Kivülröl a lökös takarja, nem látok semmit, hogy az mi lehet.
Hello Renault tulajok volna 1 nagy gondom vagy 2 az egyik hogy ezt a kocsit vettem erre nincs megoldás már , 2 gond az haza értem meg állám a kapuba miközben járt ki nyitottam nem nyitott a központi zár nem foglalkoztam vele 1 óra múlva mentem volna nem inditott akor vetem észre nem világít és nem is villog az immo tudtok valami segitséget erre 5 szerelö láta nem találja most az 5 ik szerelöse tudja mi van diag nem látja az immot valami ötlet ? Gyufán kivűl 😄.Kösz a válaszokat.
Köszönöm a rajzot Papalacnak . Vízhőmérséklet szenzor jele melyik csatlakozóra érkezik és a motorvezérlő lábkiosztásának azonosításához kérnék még segítséget.
2001-es 1,4 8v benzines Thalia javításához kérnék tanácsot illetve kapcsolási rajzot a hütőventilátor
vezérléséről.Régebben már voltak problémák vele nem indult magasabb víz hőmérsékletnél ,de a szenzor cserével az meg oldódott.Most a szenzor jó, relé jó (nem kap vezérlést)Relét átkötve a ventilátor megy. Ha jól tudom a szenzor csatlakozó lehúzásakor a ventilátornak el kell indulni.Régebben ez működött is igy most nem.Mivel nincs áramutas rajzom és használhatót nem találok nem tudom honnét vezérlik a relét.Ha valaki tud segíteni köszönöm.
Hajtókar csapágy alapjáraton is csattog ha csattog.
Befecskendezési hibára bontás nélkül 2 vizsgálat létezik a dci-ben.
Az egyik a nyomás felépülésének vizsgálata, a másik a résolaj veszteség mérés.
Ha mind a két teszten átmegy, az injektor hiba nagyjából kizárható.
Ha valóban annyi a méter amennyi, és az autó nem több mint 85 LE, és az olajcsere valóban megtörtént akkor amikor annak meg kellett történnie, a hajtókar csapágy kizárható.
Én 250 ezer km után vettem ki, és még mehetett volna. 110 LE dci-nél szokott előjönni gyakrabban a probléma, de ott se feltétlen 90 ezer km után.
Szóval szerintem keress meg egy olyan embert aki már javított is Renault-ot és nem csak abból indul ki hogy ja ezek úgyis HK csapágyasok.
Erre én is rászaladtam anno, ezért is került ki a csapágy 250 ezer km-nél feleslegesen.
Ha mégis az a baj, akkor meg pont néhány óra és pár 10 ezer HUF és go tovább ahogy előttem már írták.
Én csak azért írtam, mert erre általában senki nem gondol. Pedig, ahogy nálam is bejött, másnál is előfordulhat. A jobbra húzást a fék is okozhatja, emeld fel a kocsit és nézd meg hogy könnyen forog-e a kerék.
A futómű beállítás az első kátyúig tart, ami lehet a szervízből haza vezető úton is. Minden kátyú, úthiba "pofozza" a futóművet. Én fél évente állíttatom a futóművet, minden kerékcserénél. (Napi 100Km-t ingázok és nem autópályán)
Egy renault thalia benzines autónál, olyat csinál, hogy a kormány elengedése után egyből jobbra elindul az autó. Futómű beállítás kb fél éve volt. Felfüggesztésen minden jó szilentek is, két féltengely csukló cserélve volt. Futómű beállítás ezután volt, kb fél éve. De utána is kicsit mindig jobbra indult. Az első stabilizátor szilentek vannak megrepedve, de gondolom ez nem befolyásolja(ezeket most fogom cseréltetni, 2 évet bírnak csak).
A CLIP-em megmaradt, az autó már másnak okoz örömet.
Ha megvannak a kódok és nem vagy messze Ajkától megcsinálom neked.
Mailben egyeztessünk, mert nem gyakran olvasom a fórumot, csak néha feltévedek nosztalgiából. :-)
A korrekciós kódra szüksége van az ECU-nak hogy a befecskendezés megfelelő legyen.
Felújításnál a tesztpad generálja.
Ha csak 1 csúcsot cserélsz az nem lesz örök életű arra azért figyelj oda. Általában szettben szoktak gondolkodni és a magasnyomású szivattyút is meg kell simogatni ilyenkor mert hamar ellövi az új injektorokat is ha már meg van kopva.
A Delphi egyébként abszolút jó common rail rendszer csak nem Magyarországra való. Én több mint 300 000 km-t mentem el egy garnitúrával és utána a felújítás után további 200 000-et. Még most is megy.
Hát még én hogy örülök, évek óta kínlódtam vele. Szerencsémre a gombnyomásos módszerrel mindig el tudtam indítani. Szerettem volna én is megszüntetni az immot, Neked hogyan sikerült?
Szia! Örülök hogy megtaláltad a hibát! Bárcsak elöbb jöttem volna fel ide. Bár most az enyémből végleg kibaszt..... k az immot! Így gondom nem lesz rá többet😁
Csak azért mert nem volt akkor bontóban clio viszont a twingoé teljesen passzol. Az pedig akkor egy bevált szokás volt a környékünkön hogy a chipet vagy kulcsot odafogatták a vevőhöz.
Mert a gyárban( ahol az injektort gyártják) a gyártásból eredően van egy szórás(nem teljesen egyforma mindegyik). Ez miatt van más száma mindegyiknek, mert más a szórásképe (vagy micsoda) és a szám alapján tudja a motorvezérlő, hogy mennyit kell neki nyomni. Én valami ilyesmire emlékszem...
Ezzel indítottam a hibakeresésnél, de mindent rendben találtam. Marad az önindító (sajnos még nem volt időm kiszedni), csak furcsa, hogy 75ezer km van a kocsiban és haldoklik (illetve most már meg is halt).
Érdemes lehet átnézni a motor-kaszni-akku negatív kábelkapcsolatokat is. Egy picinek tűnő lazulás,vagy korrózió is okozhat gondokat,bár az önindító hamar előhozná az ilyen problémákat.
Végre megtaláltam a hiba okát. Bejött nálam is, amit írtál, "...ráteszem az újjam a chipre akkor álltalában elindul." Nálam enyhe nyomásra ugyanezt csinálta. Aztán rátettem egy csipeszt és akkor is működött. Egyértelmű, a chip valamelyik lába nem érintkezik. Újra forrasztottam a csip lábait, azon az oldalon, ahol a tekercs van és azóta jó. Ugyanezt megcsináltam a pótkulccsal is, mert az se működött és az is jó lett. Kép a panelről:
A tekercs melletti tíz lábat kellett újraforrasztani, nem volt egyszerű, de megcsináltam.
"Semmi gányolás nem történt. " nekem nem úgy tűnik:"sajat pótkulcsomat beáldozva a benne lévő chip-pet szigetelőszallaggal rögzítettem a gyujtáskapcsoló körüli vevőhöz."
Keresd fel szerintem azokat, akiket linkeltem, szerintem tudnak segíteni...
Az előbb szétszedtem azt a kulcsot, amivel korábban működött az immo, de már jó ideje nem. Lemostam alkohollal az elektronikáját, megszárítottam, majd összeraktam. Bedugtam a gyújtáskapcsolóba és képzeld, működik. Nem villog a piros visszajelző. Ennyire kényes a koszra, párára?
Az a kulcs, amivel próbálod, nyitja/zárja az ajtókat? A bennlévő elemnek jónak kell lenni. Egy éjszakára vedd le az akku saruját, nálam volt hogy az segített.
Egyszerűen nem értem ezt a gányolást? Mennyibe került ez neked? Én vettem egy thalia/clio bontott gyújtáskapcsolót kulcs nélkül. Azt elküldtem a kulcsosnak a pótkulcsommal együtt és Ő (http://hevederzar.hu/Szolg/html/zarkodolas.html) átlamellázta a bontott gyk-t az eredeti kulcsomhoz. Az egész postaköltséggel együtt 11- vagy 12eft volt. Hibátlan és csak egy kulcsot(az eredetit) kell használnom...
Engem is érdekel hogy hogyan lehetne kiírtani az indításgátlót. Az én 19 éves Talicskám sem ér annyit hogy költsek rá. Jelenleg úgy használom hogy az eredeti kulcson megnyomom az ajtózár gombot, mikor ráadom a gyújtást, ilyenkor megszűnik a villogás a visszajelzőn. Utána lehet indítani. Nem mindig sikerül elsőre, de 2-3 próbálkozás után igen. Ha lekötöd az akkut, hosszabb időre, akkor is vissza szokott állni a gyári állapot. Érdemes azzal is próbálkozni.
2002-es benzines 1.4 8v (manual váltós) tháliába mi az optimális guminyomás?
a kézikönyve szerint amit adtak hozzá elől 1.9 bar, hátul 1.8 bar
nekem ezekkel az értékekkel(még ha egyedül megyek is) picit kevésnek tünik, a kormányzás is nehezebb,érezni hogy jobban lapul a kocsi az útra, magasabb guminyomásnál(elől háthul 2-2- vagy még nagyobb 2.2-2.2) jobban reagál kuplung felengedésre, stb..
egyébként a gumis szerint is kevés ez a gyár általi érték..
rosszul adta volna meg a gyártó?azért ezt mérnökök valamilyen szisztéma szerint csak tesztelik...
Hosszú történet a miénk... Kb 5 - 6 évvel ezelött megadta magát a gyujtáskapcsolóm. Bontóbol hoztam egy twingóét (nincs a kulcsban chip) beépítettem aztán a sajat pótkulcsomat beáldozva a benne lévő chip-pet szigetelőszallaggal rögzítettem a gyujtáskapcsoló körüli vevőhöz. Ez idáig működött. (5-6 év)
Aztán kb 2 hete egyszer csak hoppá gond van! Nem idul villog a led... Gondoltam a szigetelőszalag enged (hát nem) levettem megpucoltam midegyiket, alig tudtam bele életet lehelni.. Azóta nincs fenn a kormány burkolat és ha jelzi jogy valami nincs redben ráteszem az újjam a chipre akkor álltalában elindul. Rendeltem vevőt, mert azt mondták az nem veszi a jelet. Igen ám de azt meg nem fogadja el a rendszer, gondolom tanítani kell.
Nem lehetne ezt valahogy végleg kiv@gni a kocsiból? Szervízben annyiért csinálnák meg mint amit a kocsi ér (dolgozni járó). 19 eves.... Ha van valami ötlet tapasztalat szívesen fogadnám!
Köszönöm az eddigieket, minden további építő jellegű segítségért hálás vagyok! A hét végén valószínű kitépem a kocsiból az önindítót és megpróbálom szétkapni.
Ha szétszeded, van esély hogy sikerül működésre bírni. Vagy a relé tekercse szakadt meg, ilyenkor indítózáskor nincs csattanó hang, amit a behúzó tekercs okoz. Ha hallani hogy behúz a tekercs, akkor a relé nagyáramú érintkezői nem zárnak. Ha szétszeded, ezt látni. A fekete doboz nem tudom miért van az önindítón, az enyémen nincs.
Tisztelt Uraim! Az elmúlt kb. másfél évben időnként előfordult, hogy indításkor meg sem mozdult az indítómotor (se kép, se hang). Ilyenkor megtoltuk és azonnal indult. Nem volt benne rendszer, hogy télen-nyáron, hosszabb-rövidebb állás után, tehát nem volt benne semmi rendszer, amihez kötni lehetne a hibajelenséget. Most viszont néhány napja már egyáltalán nem lehet kulccsal indítani. A gyújtáskapcsolótól az 50-es megkapja a feszültséget, de úgy tűnik, hogy az önindító már nem viszi át az áramot, hogy forgasson. A képen látható önindító van a kocsiban. Kérdés: a tetején lévő fekete dobozban mi van, illetve hogyan kellene működnie, lehet-e ott valami áramátvezetési probléma? Találkozott-e valaki ilyen hibajelenséggel, miképp lehetett megoldani? Avagy van-e valakinek rajza erről az áramátadóról? Lehet, hogy fröccsenő vizektől korrodál benne valami és szétszedéssel-pucolással helyrehozható? Köszönöm az ötleteket!
Ha már mindent cserélsz ne feledkezz meg a generátor szabadonfutóról sem, gyárilag elég silány minőséget raktak rá, érdemes az újabb típusúra cserélni (ina 535 0105 10).
Nem túl nehéz levenni az első lököst, úgy szemből hozzáférsz könnyebben a görgőkhöz, de a motort meg kell emelni.
Alul ne felejtsd el az alsó motortartó bakot is oldani ha emeled a motort.
Vonóhorgot tennék a kocsira.(most lesz műszakis, gyári E jeles horog már megvan)
Tudtok segíteni a visszajelző bekötésében. 10 éve volt már róla szó a forumban, de nekem nem nagyon jött le, h akkor mit-hogyan. Ha jól tudom kétkörös visszajelző kell.
Lehetett, de nem jellemző. Télen, városban, rövid távokon, szinte folyamatosan szívatóval jár az autó. Ezért a 10 liter nem is sok. Volt akinek 15 litert fogyasztott a kocsija. Suzuki, körzeti orvos, pár száz méteres távok.
Sziasztok! 1.4-es 8 szelepes benzines Thaliánál (K7J700) mennyire normális a 10 littyó feletti fogyasztás csak városban télen? Kicsit elszörnyülködtem a legutóbbi tankolásnál milyen adatok jöttek ki. A sokéves átlag 6.6 liter egyébként, de rendszeresen megyek vele tele tankokat vidékre, most viszont három hónapig keveset ment és azt is csak városban. Most volt szerelőnél olajcserén, legutóbb beállíttattam vele a szelephézagot és mivel azóta a motor járáskultúrája nem igazán tetszett, ezt mondtam neki és most még utána állított. Most jól jár, nem rázza a kasztnit, szerintem a kipufogógáz szaga is "kellemesebb" lett. Lehetett vajon ettől a magasabb fogyasztás?
Lehetséges otthon is, ha meg tudod emelni rendesen az autót, hogy hozzáférj és ki-be tudod sajtolni valamivell a szilentet. Kivéve a szilenten átmenő csavart le lehet annyira engedni a hátsó hidat, hogy hozzáférjen az ember.
Én azt mondom, több minden is lehet, találgatni innen felesleges. Ha kereskedésben vetted a kocsit hívd fel őket, mert az nem oké, hogy veszel egy kocsit és másnap már nem tudod használni. Javítsák/javíttassák ki...
Kedves uraim! a biztosítékok rendben vannak kivűl belül test kábel szintén rendben van akku tálca alatt, és ammedig bontás nélkül lehetet szabadszemmel követni ott is ép, szikrát sem kap a gép, kapásból trafót mondanék, de az hogy a műszerfal így reagál szerintem, gyújtás kapcsoló lesz, szerintetek?
Ezek szerint a szivattyú megy, de a lámpák nem világítanak... Próbáld meg a biztosítékokat kimérni, hogy tényleg jók- e. Én nagyon arra hajlok, hogy ott van valami hiba, vagy valami vezeték valahol...
Nálam ha lassan villog- nincs gyújtáson- akkor aktív az immo. Ha gyújtást adok folyamatosan világít,majd elalszik- ekkor kikapcsol. Ha gyorsan villog, akkor nem kapcsol ki- vagy nem ismeri fel a kulcsot.
Én azért kimérném a gyújtáskapcsolót, lehet nem ad gyújtást, csak indít. Ha gyújtást adsz rá nem is világítanak a lámpák mint szoktak?( légzsák, akku, stb)? A benzinszivattyú búg?
megnézzem a motortérben is őket, visszont előző tulajt nem ismerem kereskedőtől vettem, de én is úgy gondoltam, hogy 2 kulcs egyszere nem megy tönkre, visszont amit furcsálok, hogy ugye gyújtásra teszem a kulcsot de nem indítok, eddig egyből aksi jel és kézifék is fel villant a benzin mutató is, ami természetesen inditás után ki is aludt, illetve a kézi ki engedése után. most visszont semmi nem villágít még a kézi jelző lámpa sem, csak a piros pötyi, ezért gondolom valami elektronikai probléma lehet a hátérben, gyújtás kapcsoló? ecu? vagy le tiltott volna a kocsi?
Az lehet, hogy mind a két kulcs tönkremegy egyszerre??? Attól még index, ablaktörlő és ablakemelő működik. Annak csak 12v kell. Hívd fel az előző tulajt, hogy nincs-e valami trükkje... Esetleg kérdezd meg nem volt-e nála ilyen hiba...
Köszönöm a javaslatokat és, hogy ilyen segítőkész mindenki, ki próbáltam a pót kulccsal, ugyan az a tünet, le ellenőriztem a biztosítékot, egyesével ki szedtem, mindegyik rendben van, ki próbáltam az indítás úgy, hogy nyomtam közbe a külcsín a gombot, ugyan úgy villogott a piros lámpa és nem indult. Tehát akkor maradt a kulcs másolás?
Én még olyan indításgátlót nem láttam, ami letiltja az indexet, az ablakokat és az ablaktörlőt, viszont úgy már jártam, hogy nem volt féklámpám+ 1-2 elektromos berendezés(nem emlékszem már konkrétan micsoda) és csak pinnyogott az indításgátló lámpa. Az önindító tekert de nem indult. Ki volt menve egy bizti...
Az én kocsimnál is ugyan ez a jelenség. Jelenleg úgy tudom elindítani az autót hogy a gyújtáskulcson nyomom az ajtózár gombot, úgy adom rá a gyújtást. Ilyenkor a piros lámpa nem villog, lehet indítani. Legtöbbször elsőre, de másodikra biztosan sikerül.
Próbáld újra a kulccsal, ha haldoklik benne az elektronika néha jó, néha nem. Akkor indíts, ha nem piros a led.
Ha van második kulcs, minél hamarabb masolj egy 3. kulcsot, amíg az immo chip jelét le tudják másolni. Ha végleg "elveszik" a jel, drága lesz a javítás.
JHa pesti vagy, a Hungárián a stadionnal szemben van egy kulcsos, 14-20 körül másolnak chipes kulcsot.
Sziasztok! egy kérdéssel fordulnék hozzátok, van egy Renault Thaliám, 1.4 benzines
1 napja vásároltam a gépjárművet, tökéletesen működöt minden, 12 km mentem vele összesen. Ma reggel útnak akkartam indulni beszáltam indítom a kocsit rendben minden, be kanyarodok a benzin kútra tankolni, (Negyed tank) meg tankolok, akkarom indítani a kocsit és semmi, ki toltam a kocsit kb 60 m tőlem a benzin kút, az autó jelenlegi tünetei, lámpa működik, rádió is, helyzet jelző is, de az ablaktörlő nem és az ablakok sem, és az index sem, a motor hajt de nem indul be, műszer falon gyújtásra se a kézi fék jelző lámpa semmit nem jelez, a benzin mutató sem mozdul, csak a piros pöty vilog. mi lehet a probléma? van tippetek ?
Az alábbi probléma megoldásában szeretnék segítséget kérni. A Thalia-m (2002, 1,4 16V) a következőt produkálja. A gyújtás ráadásakor a vízhőfok mutatója az üzemanyag szintjelzőhöz hasonlóan megindul fölfelé és fenti maximum állásban (a 2 pötty fölött) gyakorlatilag kiakad és a gyújtás levételéig ott is marad. Ezzel egyidőben a fordulatszám össze vissza ugrál (felpörög, majd visszaesik és ez ismétlődik), amíg a motor föl nem melegszik. Meleg állapotban visszaáll a motor normál működése, de a hőfok jelző ugyanúgy a maximumot mutatja. Ugyanakkor a hőfokhoz tartozó visszajelző lámpa nem világít a műszerfalon.
Próbáltam kutakodni itt a fórumon, arra jutottam, hogy esetleg a hőgombához kapcsolható a hiba. Valaki meg tudja mondani/ mutatni, hogy 1,4 16 V motor esetén ez hol található? A fordulatszám ugrálás gondolom, a hibás motorhőmérséklet érzékelés eredménye lehet.
Esetleg Miskolc környékén tud valaki egy tapasztalt Thalia szerelőt ajánlani?
Nagyon kevés tuningcég veszi a fáradságot, hogy szakcikkekkel , esettanulmányokkal, mérésekkel, technikai infókkalsegítsen,stabil adatokat adjon. Mi a Rigotech chiptuningnál írásainkkal, videóinkkal, teljesítményméréseinkkel segítünk tisztán látni ebben a marketing zajban!
Ha az autód 'felhúzásán' gondolkozol, 2021-ben több mint 200 helyről kapsz itthon tuning ajánlatot. Ahhoz nem kell diploma, hogy valaki tudja, hogy a 70 ezer kevesebb mint a 90. Az, hogy az adott ár milyen technológiát, minőséget tartalmaz, többnyire csak utólag derül ki, ha esetleg valami probléma lesz az autóval, vagy jobb esetben realizálódik, hogy bizony a tuningnak nincs semmi eredménye, kidobott pénz volt.
Részlet az új Rigotech cikkből:
"A Renault egyik legnépszerűbb motorja ez az 1.5 DCI, amely generációit 2002-től 2019-ig szerelték Renault mellett Dacia és Nissan modelljeibe. Chiptuning ezen az 1.5DCI-n az egyik specialitásunk, ismerve a motor hiányosságait, típushibáit, és az évek alatt változó motorvezérlő rendszereit, beállításait. Így motoroptimalizálásunk biztonságos keretben, mégis kiváló erőt garantálva készítjük, kérésedre akár javuló fogyasztás mellett.
Annyira nem is egyszerű feladat ezek tuningja, mivel változatos hardver összeállításokban, és Delphi, Bosch és Siemens / Continental motorvezérlőkkel is érkeztek. Alrendszerek: DCM1.2, DCM3.4, DDCR, EDC17C42, EDC17C84, MD1CS006, SID301, SID305, SID307, SID310. Ezek mindegyikének beható ismerete mellett szükségesek a hozzájuk tartozó gyári szintű programozó interfészek, modulok... " FOLYTATÁS ITT.
Szívesen válaszolok kérdéseidre. Legjobb, ha ajánlatot kérsz az autódra, így látom a rendszerben és telefonon is tudunk egyeztetni. Kérdezhetsz a rigotech.hu oldalunkon a cikkeink alatt a 'Hozzászólások' részben is, gyorsan fogok válaszolni. Itt a fórumon is igyekszem, de nem garantálom, mert itt ritkán nézem.
Ugyanez volt nálam is a jelenség ugyanennél a típusnál. Le volt esve a tankszellőző szelep (véletlenül vettem észre, ki tudja mióta volt), illetve itteni javaslatra megkontaktoltam a holtponti jeladó csatiját. Azóta jó (kop-kop...). Lassan két hónapja, bár nem megy sokat mostanában. Magát a jeladót kiszedni nem tudtam mert nem fértem hozzá, bár azóta beszereztem a megfelelő szerszámot. Mivel amúgy is megy szerelőhöz olajcserére majd mondom neki nézze meg.
Mivel élek a gyanúval hogy a futásteljesítmény alapján nem ez lesz az eladási ár, nem szeretnék egy vödör alkatrészt a csomagtartóba pakolni ajándékba ezért itt teszem közkincsé hátha valakit érdekel.
Terveztem még az autóval így van hozzá teljesen új:
- vezérlés készlet INA
- vízpumpa Kolbenschmidt
- hosszbordás szíj Dayco
- jobb oldali kormányösszekötő GSP
- olajszűrő, olaj, (ezeket tudom hasznosítani csak ha valakit szettbe érdekel úgy nekem is egyszerűbb) Total Quartz 9000 5W-40, Alco
Erről számlám van, amennyibe nekem került annyiért szívesen adom. All in: 40 000 HUF
használt:
- 4 db 14-es Borbet alufelni, nyári gumival, de az lefutott így értéket nem képvisel Irányár: 35 000 HUF
- 2 db hibátlan, festett (azóta nem szerelt) lemezfelni. Irányár: 5000 HUF
- 2 db első lengéscsillapító bontott, toronycsapággyal, de rugó csak az egyiken van. Vásárlás esetén ajándék
- ajtó kéder gumi, ha jól emlékszem jobb oldali, de ebben nem vagyok biztos. Vásárlás esetén ajándék
- 1 bontott kormányszervó szivattyú, ha jól emlékszem a szivattyú rész nem jó, de a villanymotor igen + valahol egy adag szénkefe hozzá a felújításhoz. Vásárlás esetén ajándék
Hirtelen ez ugrik be, de mindent amit még találok ajándékba odaadom ha valaki valami komolyabb tételtől megszabadít.
Nem biztos hogy folyamatosan nézem a fórumot így inkább E-mailben érdeklődjetek.
A hátsó ajtó nyitógombját egy tengely köti össze a zárszerkezettel. Azt egy klipsz rögzíti az ajtóban a helyére. Az a klipsz nekem eltört, ezért a nyitógomb állandóan beesett, nem is lehetett már nyitni-zárni a hátsó ajtót, amíg szét nem szedtem.
Tudjátok, hol lehet ilyen alkatrészt venni? Egyáltalán, milyen néven kellene ezt keresni?
Demonstrálom képekkel, hogy pontosan hol a hiba, mert nem biztos, hogy jól magyaráztam el.
Lehet egyáltalán pótolni ezt a kis műanyag cuccot? Ha nem, van tippetek, hogyan rögzítsem a helyére úgy, hogy ne jöjjön ki?
Fagyállóra visszatérve kutakodtam, a s.zöld-kék az g11-es (régi tipusú) az egész rendszer belső felületét bevonja, míg a többi fakóbb, pl sárgászöld, rózsaszin az g12(+), azt adnak Renault gyáriként ahogy olvasom, de ez csak a korrozív helyeket védi meg, nem hoz létre egy réteget mindenhol. Alura, tömítésekre mind2 jó, de lehet jobb a régi(?), mert plusz rétegünk van belül mindenhol, így lyukadás kisebb esélyű? Győzködöm magam, mert nekem mintha sötétzöld lenne benne (gyárilag?), azt kitakarítani meg nem egyszerű, szóval lehet olyat tennék bele vissza?
Azonnal leáll, vagy előtte már érezni, hogy le fog? Mert ha az utóbbi, akkor az üzemanyag nem ér a helyére valamiért. Az akár lwhet a tankszellőző hibája is, vagy AC, stb.
Ha csak egy pullanat alatt leáll, akkor inkább villanyos hibára gyanakodnék.
Ha holtponti jeladó hiba van, akkor nincs szikra. Ha megint megáll a kocsi, ellenőrizd le. Nem biztos hogy a jeladó rossz, a csatlakozó is okozhat ilyen hibát. Először azt tisztítsd meg.
1,4 RN 8v Thaliamnál van egy olyan problémám, hogy menet közben egyszer csak leáll a motor és nem tudom egyből újraindítani. Műszerfal nem gyúl ki, mint egy karácsonyfa, csak mintha visszakerülne gyújtásra. Ilyenkor félre állok, várok 5-10 percet és rápróbálok, teker az önindító és nagy nehezen életre kel, majd megy tovább, mintha mi se történt volna. Nem tudom igazából semmihez se kötni, mert van, hogy 1 hónapig falja a kilómétereket, ha úgy van elmegy 70kmtert is egyben, máskor meg 2kmren belül kétszer is leáll.
Ami nekem feltűnt, hogy mikor próbálom újra indítani és nagy nehezen beröffen, akkor jobban felpörög a motor, illetve nehézkesen reagál a gázpedálra, nem tudom, hogy amiatt, mert sok benzint tolt be és próbál szabadulni tőle, de 30 másodperc után már normális alapjáraton megy és lehet tovább haladni vele.
Olvastam a holtponti jeladó hibájáról, de nem tudom, mennyire lehet nálam az a ludas.
Ha valakinek van valami tippje azt megköszönöm! :)
Üdv, váltóolajat napok óta keresem, melyik kompatibilis az ajánlott Elffel, jobb melegoldali viszkozitásút tennék bele, csak épp egyik oldalon gl-4-est, másikon gl-5-öst írnak.. Nem mindegy! Van ebbe a váltóba réz? Talán akkor csak gl-4, vagy gl-4+ mehet bele.? K4J712 motorkód, 2007-es 1.4 16v, talán JB3 a váltó.? köszi
Ez jó ötlet! Kb 1 hónapja reggeli indításkor volt hogy csúszott valamelyik szíj pár másodpercig, lehet az is már ezért volt.
Fűtőradiátort hogy tudom legegyszerűbben leellenőrizni? Aláfeküdtem jobbról-balról és néztem a középkonzol alatti részt, de csak egyenletes száraz porréteget látok mindenhol. Ez a rész akkor rendben lehet, ugye?
Egyre jobban fogy a hűtőfolyadék, jelenleg kb 1-2dl/1000km.
Hűtőfolyadék tiszta, olaj jónak néz ki, habosodást nem láttam a kupakokon.
Fogyasztásom megnőtt kb 0,5literrel.
Teljesítményvesztést nem tapasztaltam.
Motortérbe benézve nem láttam, hogy valahol szivárogna a hűtőfolyadék, de még tüzetesebben nem néztem meg, csak bekukkantottam és megfogdostam a termosztátnál. Mit lenne célszerű ellenőrizni? Szőnyeg az utastérben száraz.
Könnyen lehet az akku hibája. Ha önindítózáskor az akku feszültsége 10,5V alá csökken, akkor az az akku le van merülve. Lehet hogy csak fel kell tölteni, de mindenképp érdemes rámérni hogy megvan-e a töltőfeszültség. Sajnos én jártam már úgy hogy a drága Bosch akku nem bírt ki 2 évet, ezért nem lehet kizárni hogy az akku behalt. Vettem egy olcsó névtelen akkut, ami már több, mint 7 éve bírja.
Erőlködik egyet kettőt. Aztán nem erőltetem tovább. Viszont a rádió meg újraindult vagy hogy mondjam. Kéri a kódot. Az olyankor van, mikor leveszem az akksit.
Köszi. Hát azt nem tudom, milyen mikor az önindító elromlik. De gondolom akkor folyamatosan nehezen indulna. Első autóm a Thalia, de nem is akarok megválni tőle. Tudom, sokaknak nem tetszik, de engem még sose hagyott cserben. Vagy alapból ragaszkodik az ember az első autójához.
Azt azért lehet érezni/hallani legtöbbször, ha akksi miatt nem indul.
Ha az önindító szarakodna, akkor nem pont töltés után indulna.
4 év után simán tönkre mehet egy akksi ha keveset használod a kocsit és nem töltöd rendszeresen.
Ha ritkán használod, szerezz be egy Lidl okostöltőt (akcióban 5-6 ezer), és pár havonta tedd rá 1 napra.
Mi mindkét autóval keveset megyünk, ezt szoktam tenni, és meghosszabbítható az akksik élettartama. Mondjuk most pont a Clioét kell cserélnem, mert 1 évet még elment így 1-2 havonta feltötve, de most már így is gyengélkedik.. Nem tudom hány éves, 3 éve van nálunk és már akkor is réginek tűnt.😀
Vettem 4 éve egy gondozásmentes akksit. Elvileg zöld az a kis pötty rajta, de nem indul az autó. Ráteszem töltőre pár órát és utána beindul. Mi lehet a gond? Lehet nem is az akkumulátor? Garázsban van az autó.
Én mostanában sok mindent küldtem postával, ajánlott levélként, buburékos zacskóban. Eddig minden küldemény megérkezett. Legutóbb múlt hétfőn adtam fel, kedden már ott is volt. Új szolgáltatásuk a "Küldemény Nyomkövetés", ahol meg lehet nézni hol tart a küldemény, csak az ajánlott szelvényen lévő azonosítót kell beírni.
Igazad van, bár a postával fentartásaim vannak de lehet megpróbálom valakivel leküldeni mert nekem is hol indít hol nem:-) Attól félek, hogy valahol útközben elveszik ha postával vagy más hasonló céggel leküldöm.
Elakadtam egy Thalia 2001. 1,4-gyel. Testkábel szakadás volt a váltó-karosszéria között. Kicseréltem. Minden működik normálisan, de nem indul. Gyújtás ráadáskor a szivattyú 2-3 mp ig zúg, kikapcsol, ahogy kell. Viszont a szivattyú relé melletti talán gyújtás relé nem kapcsol be. Ha ezt áthidalom, simán indul. Minden biztosíték jó. Talán a BSI (UCH) modemmel van a baj. hol találom ezt a modemet?
1.4 8v benzines thalian az egyes és a kettes fokozatot nehezen lehet betenni, váltó olaj csere óta ilyen, előtte nem vettük észre. A szerelő azt mondta hogy túl sűrű az olaj benne, pedig a bele való olaj lett belerakva. A többi fokozatot szépen veszi. Mi lehet a baj?
Nagyon jól sejtettétek: a második kulccsal gond nélkül indult az autó. A fő kulcsot pedig ma meg is javította egy kulcsos szaki. A tekercs-csere 2.000 Ft-ba került. Ismét jó tehát mindkét kulcs.
Köszönöm még egyszer mindenkinek a hozzászólásait!
Az én kocsimnál is ugyan ez a jelenség. Jelenleg úgy tudom elindítani az autót hogy a gyújtáskulcson nyomom az ajtózár gombot, úgy adom rá a gyújtást. Ilyenkor a piros lámpa nem villog, lehet indítani. Legtöbbször elsőre, de másodikra biztosan sikerül.
Üdv. Ha sűrün villog az immo ,piros led akkor a távirányítóban lévő immobilizer adó, a transzponder tekercs nem működik.Addig nem is fog indulni. Nekem a thalia távirányító amikor elromlott, ugyanezt csinálta, az autókulcsmásoló-javító üzletben megcsinálták. Kivették a tekercset és valami más kütyüt tettek be.
Egyébként indult a rosszal is ,ha erősen összenyomtam a kulcsházat indítás közben. Talán segítettem valamit.
Mivel a Clio-fórum gyakorlatilag nem pörög egyáltalán, ezért Tőletek szeretnék tanácsot kérni, hátha...
Az autó egy 1.2-es (emlékeim szerint ezt Thaliába valószínűleg nem is építették) 1998-as 2-es Clio (még a gülü-fényszórós).
Ma többszöri használatot követően, egy rövid, 20 perces megállás után többé nem volt hajlandó indulni.
Az indítómotor szépen teker, illetve azt le tudtam ellenőrizni egyik gyertyakábel lehúzásával, hogy gyújtás is van.
A legvégén tudtam meg, hogy a műszeregységben lévő piros led az most, a hiba beálltát követően egy-egy indítózási kísérlet alatt nem a megszokott módon lassan, hanem egészen sűrűn villog.
Valami immo-probléma esetleg jellemző ezekre az autókra, találkoztatok már ilyen hibával?
Az ECU csatlakozóját leoldottam, hátha egy reset segít, de persze semmi változás.
Egy ismerősöm felső holtponti jeladó koszolódást gyanított. Kiszereltem, megtisztogattam, de változás nincs.
Nagyon köszönök előre is bármi ötletet-javaslatot.
Ha most vetted, és nincs bizonyíték, hogy mikor volt a vez. csere, akkor alap, hogy most cserélsz! Akkor meg vele együtt cseréled a segédberendezések szíját és görgőit is, ez is alap.( ha a hb. szíj elszakad, szépen be tud keveredni a vezérműszíj alá és átugrik, szakad stb.) Hb. szíj 5 pk-s kell, de a külső feléről kell feltenni, tehát a 6 pk-s tárcsán a motor felől marad ki egy. A vízpumpát a vezérműszíj hajtja, igen. Ha gyári a hűtőfolyadék, akkor hogyan volt a vez. csere? Én tuti cserélnék mindent és akkor már a fékfolyadékot is hozzá írom, mert gondolom az sem volt még cserélve...
A kipufogó a flexi csőnél fújhat ki, ki kell cserélni...
Vezérlés szett passz, most vettem, 2007es, klímás, nincs gar füzet.. Cserélem most, külsőt is, milyen szíj kell, 5pk vagy 6pk? 5-ös van rajta, de 6-osokat dob sok oldal. A vízpumpát nem a vezérlés hajtja? Hang külső oldalról nyekereg. Kicsit vízköves a hűtő tartály, lehet még gyári a lötyi.. Vezérlésre rá lehet nézni valahogy nagy bontás nélkül? Köszi.
Üdv. A nyekergés a szíj feszítő lehet ,esetleg a vízszivattyú. Bár ,ha a vízpumpa kezd odalenni ,akkor a víz is fogyhat lassacskán, csepegést-folyást nem fogsz látni ,mert eldolgozza a motor menet közben..Vezérlés szett mikor volt cserélve?
Fagyállókat ne keverd, bár elvileg lehet. Piros fagyálló csere 2évente, a zöld ,azaz az eredeti renault 4 évet bír, aztán kuka. Elveszti a kenő-korrozivédő tulajd.-it stb. Ha a régire rá öntesz, ez történik. Fagyálló cserekor gondolj a fűtőradiátor folyásra, thalia betegség, sokáig nem cserélt fagyálló elősegítheti. Én pirosat raktam az enyémbe, de megbántam, ha esedékes lesz a csere , eredeti (zöld) megy bele.
Hogy érted, hogy melyik számú? Én elvittem a szerelőmhöz, mondta, hogy van a gumibetétes x forintért, meg van a szabadonfutós x+y forintért, de szerinte ez jobb, én meg ráhagytam. Nem tudom milyen számú...
Szia. Nálam ez a feszültség esést a feszültségszabályzó hibája okozta. Melegen 12,4v lett 13,8-ról. Csere megoldható generátor kivétel nélkül. (1.4 16v légkondis) Ha már túl vagy rajta akkor tárgytalan a dolog ,de ritkán járok erre BUÉK
Nálam ez a főtengely jeladó ( holtponti azt hiszem).
Vízes, nedves időben előfordul. Elsőnek cserélték, többedszerre lehúztam a kábelt, kontakt spray, aztán minden rendben volt. Viszonylag könnyű hozzáférni
Sziasztok és BÚÉK Mindenkinek! Problémám adódott a jó öreg 1.4-es 8 szelepessel, hátha tudnátok tippeket adni. Indulás után kb. 5 perccel az első lámpánál alapjárat felment, majd leállt. Kissé nehezen de újraindult, utána nem volt baj, mentem vele még pár km-t. Pillangószelepet, alapjárat szabályzó motort kitakarítottam, szívósor tömítést cseréltem. Pár nap múlva ugyanannál a lámpánál ugyanolyan körülmények között (elég párás idő volt) megint leállt, ezúttal nem pörgött fel előtte, viszont be sem indult csak tolásra, azt viszont nagyon könnyen, utána is pöccre indult már . Csak nem hagyott nyugodni a dolog, észrevettem, hogy a jobb első lámpa alatti üzemanyagtank szellőztető szelep le van esve a tartályról. Visszatettem, azóta mentem vele elég sokat gond nélkül, gondoltam ez volt a hiba de ma megint leállt reggel, megint elég párás idő volt. Félretoltam, és mivel nem messze a lakóhelyemtől történt a dolog, visszamentem a céges kocsiért, mivel időpontra kellett vinnem a feleségemet a szülészetre. Mire visszaértem a kocsihoz már pöccre beindult. Gyújtótrafót, kábeleket, gyertyákat 10 ezerrel ezelőtt még tavaly nyáron cseréltem, mert rángatott. Azóta volt már többek között üzemanyag szűrő is cserélve egy éve. Lenne esetleg tippetek? Tudom, hogy még sok minden lehet, de a különböző jeladókat nem igazán tudom mi hol merre van. Előre is köszönöm!
Szeretném megtudni hogy a 2001 1,4 8v Thalia generátorán levő bordásszíjtárcsát lehet helyetesíteni szabadonfutóssal ? Eredeti egyszerű kemény műanyag volt ami elkopott .Ilyet az alkatrészek keresésekor nem találtam csak a képek alapján fém szabadonfutóst.
Valaki, aki találkozott már azzal, hogy a Thaliánál a beltér világítás nem alszik el, hogyan oldotta meg?
Levettem mind a hat kapcsolót ( motortér, csomagtartó, négy ajtó) kimértem, egy volt rossz, de az is záró irányban.
Az ajtógomb foglalatokra kíváncsiságból rámértem, hogy milyen feszültséget kapcsolnak. Az elsőkön mértem 8,8 V -kat. A hátsókon semmit.
A biztosítéktáblában elvileg három ajtóval kapcsolatos biztosíték van, ha az első kettőből bármelyiket kiveszem, hallani, hogy a relé kikapcsol, és elalszik a világítás.
A világítás kézileg billentve rendben működik, bár azt sem értem hogy megy rá 2 élő, egy test szál, de csak egy szálon mérek feszültséget, bár ez nem lehet lényeges.
"Számomra az a kérdés hogy normális e az ahogyan a generátorom működik. Azaz jók e ezek a feszültség szintek.?" Nem, nem működik jól, kb. 14,2V-14,4V lenne a jó fesz töltéskor...
Igazad van. Mértem ellenállást , feszt is az akku negatív és a kaszni , motorblokk között, de nem ez a lényeg,ezt csak azért írtam hogy aki olvassa ne fusson plussz köröket hogy ezeket tanácsolja.
Számomra az a kérdés hogy normális e az ahogyan a generátorom működik.
Amit az elején leirtál az jó, de ha oxidáci van vagy fellazult akkor szakadás van azaz nincsen kapcsolat nem lehet potenciálkülömbség. De ugyan azon a szálon semmiképpen. Pozitív negativ(egyenfesz) , fazis nulla, fazis föld, föld nulla, fazis fázis(váltó fesz.) , között van csak mérhető áram. Ebbem az esetben is a mérő műszer zárja rövidre azaz az lesz a fogyasztó. Neked ellenállást kell mérned, vagy feszültséget a pozitív és a test között de ez nem pontos mert oxidáció miatt terhelésnél változhat. Magyarul csak az ellenálláa érték lesz a jó amit negatív és a kasztni között mérsz párhuzamosan.
Ezt nem egészen értem! Miért mérsz az akksi negativ és a kasztni között feszültséget? Max áramfelvételt mérhető de az meg sorba kötve. Vagy az akku plusz és a kasztni között mérsz feszültségrt, vagy szakadást mérsz , vagy Ohmikusan mérsz. Amit te mértél szerimtem értelmetlen mert ugyanazon a potenciálon nem mérhető feszültség. Magyarul, az áramnak folynia kell valahonnan valahova. Negativból pozitivba, a mai állaspont szerin, de a régi szerint elektron többletből elektron hiányba mozognak a részecskék.......... De ez számunkra lényegtelen. De ha elmagyarázod miért mérsz igy szivesen meghallgatom, szeretek tanulni.
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy fehér gőz jön a kipufogóból és nyomás alatt van a hűtőviz rendszer, gázadáskor mintha ömlene valahova a viz benne. Ha le veszem a tartály kupakját fortyog a viz. Hengerfej tömítés? Mekkora lehet a baj?
Egy kis segítségre lenne szükségem, tanács formájában.
A műszerfal világítás kekeckedik, de valószínűleg nem az izzó ment tönkre, mert felvillan mikor nyitom/zárom az autót, de egyébként nem világít. Tudnátok ötletet mondani?
A tükörlap fűthető, ezért lehet hogy a hőérzékelő közel került hozzá. A tükörlap bepattintható műanyag keretben van, próbáld meg óvatosan kivenni, akkor láthatod hogy mi lehet a hiba.
Azt vettem észre, hogy egy ideje a külső hőmérő, ami ugye a jobb tükörbe van beépítve kb. 12 fokkal többet mutat a valós értéknél. Elvileg gyárilag beépített hőmérőről van szó (2002.12. havi autó). Valaki nem tudja, mit lehetne csinálni, megnézni, hátha sikerül megjavítani?
Próbáltam rákeresni, de csak utólagos beszerelésről szól szinte minden témába vágó hozzászólás.
Szia. Én se tudtam szerezni csak bontóból. A pillangószelep alatti tömítés nem baj ha lazán tartja, amikor elinditod a motort akkora vákum keletkezik hogy leszivja a tömítésre a szelepet. Plusz még a csavarok is fogják.
A légszűrőház alján van egy tömítés, ami a fojtószelepre megy rá, nagyon szakadt állapotban van, kicserélném. Sehol sem találtam, hol lehet ilyet venni és mi a pontos neve? Sehol sem találtam...
Az normális, hogy a fojtószelepházat tök könnyen ki lehet emelni? Fojtószelepház alján levő tömítésnek nem kellene jobban tartania? Ezt is cserélnem kellene?
Szia! Utolsó kérdésedre : én 158cm vagyok és igen, nekem segít a magasság állítás a kilátásban. Ha én vezetek az első, hogy beülés után az ülést fel, aztán igazítom a pedálokhoz előre. Nem sokat emel de az pont elég, hogy jól / jobban lássak. Kiszálláskor csak hátra tolom az ülést, a leengedés párom dolga mert az én súlyom kevés hozzá :)
Olyan kérdésem lenne, hogy ha nem adom rá az utastér ventillátort, csak a menetszél nyomja be a levegőt enyhe olajszagot érezni. Motortérben csak a szelepfedélnél látni pici olajpárát. Okozhatja csak ez a kellemetlen szagot?
kiindulva abból, hogy a jobb ülés nem állítható magasságú és a sofőr ülés meg inkabb csak lejjeb sűlyeszthető, inkább ülésalacsonyítónak nevezném a szerkezetet mint magasítónak :-) Szóval ha alacsony a normál ülés lehet, hogy a változtatható magasságú üléssel nem érsz semmit...
Elviekben igen, mert a sinre ugyanugy felmegy,... Nekem ülés magasitas van bent de nem hasznalom mert 183 cm hez es a feleségem 176cm nem kell sőt inkább hátrány....
Szia ha kicseréled az ülést akkor kb 10cm nyersz vel, viszont kérdés a pedálok elérése. Csak a légzsákot kell csatlakoztatni. Oldal legzsákos ülés nem jó neked mert a csati nem olyan. Aksit előtte vedd le mindenképpen.
köszi előszőr is a buta válaszokat,azt kell hogy mondjam ahogy öregszik a thalia(2002. 8v benzin) úgy egyre jobban becsülöm.
Hát igen a kora miatt, másrészt az évek alapján azt kell hogy mondjam nagyon durva gondja nem volt igaz nincs benne még sok,130e km...
gyárilag nem állítható magasságú vezetőüléssel került megvételre.
Az a kérdés, hogy ha a gyári vezetőülést kicseréltetem olyan gyárira amin állítható a vezetőülés magasság akkor az úgy fog müködni? vagy ehhez más is kell, és inkább felejtsem el mert macera,+pénz,stb?
(nyilván csak bontott játszik, vagy más utángyártott új ülés?)
illetve az az ide vonatkozó kérdés, hogy ő 156cm, ha ülésmagasságállítás lehetséges lenne a thalián a fenti módok egyikén, az segítene e a jobb kilátásban neki, nyerne e vele egyáltalán valamit?
Szia! Ez jó hír, mert nem kell szétszedni vagy mostani a radiátort. Akkor valószínű, hogy a csappantyú rossz állásban van. Ezt legegyszerübben a ventilátorbox eltávolításával latod majd. Akkor kell forgatni a gombot és látod mozogni a csappantyút. Ha nem látod a radiátort akkor zárva van a csappantyú. Gumi tömítés lesza két oldalán ha jól emlékszem.
Ma volt időm átnézni a fűtést. A vízcsövek egyformán melegek. A ventilátor max fordulaton rendesen nyomja a levegőt. A radiátorhoz nem tudtam hozzáférni, ahhoz több idő kell, de már csak ott lehet a probléma.
Ami még eszembe jutott habár Renault 19 es fórumon olvastam de ide is jól jön. Ha minden oké akkor lehet a következő is. A radiátorod megtelt porral a lameláknál ezért kevés hőt tud leadni. Ha kiveszed az ablak alatti ventilátorboxot akkor hozzáférsz a radiátorhoz sűrítettlevegővel ki kell fújni. Az el haladó levegő kevesebb hőt tud kivenni a radiátorból ha nincsen meg a hő leadó felülete. Mivrl a tiéd nem Pollenszurős, tehát semilyen szűrő nincsen benne mert a faleveleket is behordja ígybtobb por ülhet a radiátorba.
Majdnem. Amivel a hőfokot állítod azegy csappantyút állít a befujt levegő utját állítja, mindenképpen a kabinba megy a levegő, a csappantyú a radiátort takarja el, teljesen vagy részlegesen. Így tudod szabályozni a befujt levegőt. Azaz igy keveri a meleg ill a hideg levegőt. A belső ill külső levegőt azt egy másik szelep állítja. De a tiedbe nincsen ilyen. Amikor belső keringetésre kapcsolod akkor nemes egyszerűséggel agy mikró kapcsoló kikapcsolja a ventilátort. Az enyémbe már raktak külső belső szelep vezérlést.
Köszönöm az információt. Akkor ezek szerint az a gomb, ami a meleg levegőt szabályozza, a levegő irányát állítja, vagy a szabadba, vagy az utastérbe? Jól gondolom?
A fűttőradiátorod a Kisköre van rátéve fixen. Nincsen csap rajta állandóan megy a meleg víz a radiátoron. A boxba lévő csappantyúk csak azt állítják hogy átmenjen rajta a levegő vagy ne. Ezért kell megnézni hogy forró e a visszatérő ág. Ha mem forró akkor dugulás van. Kb ugyanannyinak kell lennie mint a bemenőnek. Autó bemelegit es a két radiáror csövet fogd meg ha egyforma meleg akkor okés a radiátor, ventilátor kapcsold le, hogy ne hűtse. Ha nem egyforma akkor dugulás van. Ha egyforma meleg akkor a csappantyú nem nyit ki teljesen, lehet elugrott a fogaskerék. Muszály megbontani.
Köszönöm, azt megtaláltam. Még nem volt lehetőségem leellenőrizni, de az lesz az első. amit megteszek. A levegő átáramlik a radiátoron, mert volt hogy meleget fújt a ventilátor. Igaz, akkor sem volt nagyon meleg, inkább langyos. Azt még nem sikerült kiderítenem hogy a vizet nyitja-e rendesen az a kar, amit a fűtésgomb mozgat. Ha kicsit jobb idő lesz, lekapom a radiátorról a gumicsöveket és átmosatom a radiátort. Hátha ki jön belőle valami.
A motortérben látszik a be és a kimenöcsöve a radiátornak. Meleg motornál.benyúlsz, megfogod mindketőt. Ha mindkettő meleg a radiátoron átfolyik a viz. Akkor azt kell.megkeresni a levegő miért nem megy rajta keresztül... esetleg a terelő nem mozog, elzárja a levegő útját.
Ha nekem nem egyértelmű valami egy számlán, én azonnal reklamálok. Itt nem kis pénzekről van szó. Mutassák meg a rossz alkatrészt, amit kicseréltek újra. Egy ilyen számlán, anno, szerepelt egy Trabant vízhűtő cseréje, ami köztudottan léghűtéses.
Én a helyedben rákérdeznék a dupla kipufogó cserére, már amennyiben a számlán mindkét összeg szerepel.
Igen, erre voltam kiváncsi, hogy odaér-e az olajszint. Remélem a kerékjárat felöl lehet szerelni, ha megemelem kevés fog kifolyni. Tavaszig szerintem megleszek nélküle 😁
Nem kell, de valamennyi kifolyik a cserénél. Kitekered, majd gyorsan vissza az újat. Nem megy ki fél deci sem. Legalábbis nálam így volt. Mondjuk ha hideg a váltó kicsi előnyben vagy...
Lehet hogy Neked lesz igazad, mert a ventilátor rendesen működik, de meleg levegő hol van, hol nincs. Igazából, mióta megvan ez a kocsi, sosem volt rendes fűtése. Ha lehúznám a csöveket a radiátorról és kifújatnám, szerinted van esély hogy megjavuljon? Amit írtál, az ellenőrizni fogom.
Kimentem a garázsba, megnéztem a fűtésgombot. Egy acél huzallal egy kart mozgat. Ott minden rendben. A fogaskerekek is rendben működnek, azok állítják a terelő lemezeket. Csupán meleg levegőt nem fúj be a ventilátor. Jön a következő lépés, a ventilátor leszerelése. Nincs klíma a kocsimban, így egyszerűbb lesz. Köszönöm a tanácsaitokat.
Szelep ellenőrzése a legegyszerübb. Anyos felöli oldalon lehasalsz a lábtérbe és ott találod a fogaskerekeket. A fűtésgombot tekergeted ha a legfelső fogaskerék tengelyel együtt forog akkor vezérli a szelepet ha nem vagy biztos benne mert nem lalátod pontossan. Akkot a szélvédő felől kiszeded a ventilátor boxot és ott kozepen latni fogod a szelepet és a radiátor is. Ablaktörlő karok le, muanyag rács ki 3 db csavar fogja a bixot, box ki és ott latod a szelepet is.
Ott a radiátor és a szelep. Autót bemelegíted, es belenyúlsz a radiator meleg akkor ok. Ha a szelep működik akkor az is ok. Lehet elugrott a muabyag fogaskerék.
Le pattintod a műszerfalon lévő hangszóró borítást. Legalábbis az enyémen ott van kettő, nem az ajtóban.
Kiszeded a hangszórókat. Ott lesz egy egy csavar. És ha jól emlékszem három csavar a szélvédő tövénél. Oda rövid nyelű torxal férsz oda. Aztán a műszereknél van két csavar felül.
Ha minden csavart kiszedtél, le pattintod az első oszlopok műanyag burkolatát. Aztán már ki is tudod emelni az egész felső kárpitot egyben.
Én még a belsejét csak eddig szedtem szét.
Azt,hogy a közép konzol ,hogy jön ki,azt nem tudom. Azt még nem bontottam.
Köszönöm szépen mindkettőtök tanácsát. Meg fogom nézni, de egyelőre félek tőle, mert még nem tudom hogy mennyire kell szétszedni a műszerfalat. Tudtok ebben segíteni? Nagyon szépen megköszönném.
Vagy eldugult a fűttőradiátorod vagy a boxba nem nyit ki a csappantyú szelep. Nezd meg vezérli a fűtésgombod a szelepeket a boxba. Lehet lefogazodott a fogaskerék.
Az enyém 8 szelepes. Nem tudom hogy a 16 szelepesre még mi mindent szereltek rá. Azokat mind le kell bontani hogy hozzá lehessen férni az önindító csavarokhoz. Nekem elég volt a légszűrő házat leszerelni.
Más. A kocsimban nem működik a fűtés. A vízhőfok rendben, a hőkapcsoló gombot maxra állítva, a ventilátor hideg levegőt fúj be. Mi lehet a probléma?
thalia leírásában az van hogy a csomagtartóba 7w szofita izzó kell. iylet sehol se találok eladó is furán nézett rám
(akkor is amikor az utastér izzót kértem w5w-t hogy az mi. mondom neki:hát így van a kézikönyvben. watt 5 watt? vagy mi? na mindegy,én voltam a hülye,kimás..)
Én többször is szedtem már le az önindítót, mindig felülfől, mert nincs aknám. A csavarokhoz csak felülről férsz hozzá. Leszerelni egyszerű, de visszarakni meglehetősen nehéz. Befeküdve a motortérbe, nehéz megtalálni a helyét. Miért akarod cserélni? Nekem mindig sikerült megjavítani.
Bocsánat ha olyasmit írtam ami sértő,vagy nem tudom milyen volt.
Sajnos mostanában elég hisztis, feszült vagyok, és hamar gurul a gyógyszer.
Az autóm a kenyerem, és ha betegeskedik,az még tesz egy lapáttal a hangulatomra.
Sajnos az anyagi helyzetem szervizet nem enged meg, így mindent magamnak oldok meg. Ehhez pedig gyakran tanácsot kell kérnem másoktól, tapasztaltabbaktól. Ezért minden apró segítségnek örülök, amivel helyre tudom rakni az autómat.
Jó lehet, de én inkább vennék renault fagyállót(rönyónál aranyáron).
Régen volt (igaz se volt), hogy egyszeri embőr a skoda favoritba betöltötte a magyar fagyállót, aztán vehetett új hengerfejet, mert a fagyállók nem szerették egymást, meg keveredés után az álámíneumot se.
Thaliánál szinte tipushiba a fűtőradiátor tönkremenetel, lehet ettől, de nem biztos.
Olyan gondom lenne, hogy az autóm, ( RT 2001 1.4 16V) napi első indításkor viszonylag jó. Ha már meleg a motor, olyan mintha az aksi le lenne merülve. Nehezen forgat. És ha megyek vele, a fordulatszámmérő, és a sebesség mérő, irreális, magas értéket mutat,és ugrálnak a mutatók,le és fel. A motor pedig hallhatóan egyenletesen jár. Ilyenkor a vízhőfok mutató is a fellegekbe emelkedik. Találkozott már valaki ezzel a hibával?
Ezzel én is szenvedek. Az egyik kulccsal működik az ajtózár, a másikkal az indítás. Az indítás is csak úgy működik hogy nyomva tartom gyújtás ráadásakor az ajtózár gombot. De legalább így tudom használni a kocsit. Akku levétel után nálam is csak az egyik kulcsot ismerte fel, azzal működik.
Az a baj hogy a kulcs is kopott az elektronika se jó mert az imobilajzert megbolondítja le kell vennem a akku sarut és a másik kulcsal tudtam indítani.
Üdv mindenkinek 2001-es tháliám van és az egyik kulcsom tönkrement de a másik se fiatal ezért szeretnék beszerezni egy új kulcsot de a szalonban 60 000 ezer ,autósboltban 50 000ezer ki tud jobb ajánlatot hol lehetne olcsóbban venni?
Szia, tönkrement a zsalu mozgató motor. Elöl a befujó motornál található az anyós felöli részén ( a szélvédő alatti muanyag rács alatt) A stekert huzd le, majd kezzel nyissad ki, ameddig nem veszel motort addig használd külső levegővel. Én nem cserélem ki 2 éve így hasznalom.
Túl vagyok életem első szelephézag állításán (1.4 8v), jól sikerült, a motor szépen egyenletesen jár, olajat nem ereszti a szelepfedélnél.
Viszont észrevettem pár hibát a légszűrőház levétele után, ami nem hagy nyugodni.
1. A légszűrőház alján van egy tömítés, ami a fojtószelepre megy rá, nagyon szakadt állapotban van, kicserélném. Sehol sem találtam, hol lehet ilyet venni és mi a pontos neve?
2. A fojtószelepházat tök könnyen ki lehet emelni, ez normális? Fojtószelepház alján levő tömítésnek nem kellene jobban tartania?
3. A légszűrőházat 4 csavar tartja, abból az egyik hiányzik. Szintén nem találok sehol, valaki tudja hol lehet ilyet venni?
-1.4 benzines 8v thalianak(2002) a középtartománya miyen fordulat? a 2000 és 2500 ös fordulatot 3-asban és 4esben milyen sebességnél érem el?(nincs fordulatmérőm) (egyre több helyen olvasom hogy a nyomaték öl, ha 3asban megyek 40-45el az kb jó?hallom hogy pörög a motor de még nem nevetségesen hangosan csak hallató azért már)
-nivópálcát párszor kihúztam és a max felett van vagy 5-6 centivel.többször néztem.és olyan kicsit víz szerü az olaj.létezik ez vagy csak azért van felette mert mikor kihúzom akkor a max feletti részt is "összekeni"?
(10 hónapja volt olajcserén, azóta pár ezret mentem csak és nem töltöttünk rá)
Tudom, hogy már sokszor volt itt kérdés a pollenszűrő és cseréje, de azt jól vettem ki, hogy egy klíma nélküli példánynál ne is keressek ilyet? (2001-es 1.4 75LE). Szóval nincs semmilyen levegőszűrő az utastér szellőzésnél?
Az alap probléma egyébként az lenne, hogy a a szokásosnál sokkal jobban párásodik a kocsi és a pollenszűrő cserét javasolták.
Ha ez nem okozhatja párásodást (mivel nincs), akkor a levegő nyitó-záró zsaluval (?) lehet a gond? Ezt hogyan/hol lehet ellenőrizni, hogy jól működik-e?
Egyéb ötlet, tipp esetleg az indokolatlan párásodásra, illetve annak megszüntetésére?
menet közben időközönként a motortérből nyikorgó-csikorgó hang pár másodpercig aztán amikor abbamarad és ugye lábom a gázon akkor picit ugrik is az autó, illetve amig nyikorog addig mintha nem is pörögne rendesen nem úgy menne..
vezérműszij(Dayco készlet) pár éve cserélve azóta mentem vele kb 20 ezret szóval az csak nem
Köszi szépen, remélem, igazad lesz. Hol tudom majd légteleníteni a rendszert? Nem látok erre utaló csavart.
A lökhárítót Nyíregyházán műanyagos megforrasztja, sajnos sehol a neten nem találok még bontottat sem. Egy hirdetésben 35 ezerért kínálnak egy használtat, amit enyhe túlzánska tartok. De kínáéat és kereslet, ugye :(
Valaki esetleg tudna egy képet vagy rajzot küldeni a hűtő alatti padlólemezről (vagy mi a neve) (cikkszám: REF. 7700432727). Ezt sem találom, de hátha le tudom gyártatni lemezből.
Szia. A hőgomba 110 Celsius felett kapcsol be és a blokba van bent. Ha a garázsba kapcsolt fel akkor nem lesz semki problema mert csak ott ment fel a vizhőfok. Kb. 110 és 120 Celsius között kezd el forrni a víz, de mivel neked nem nyomás alatt volt ezért mar 100 nál forrt. Nem lesz semmi probléma, hűtő csere, légtelenités. És start mehetsz is. Persze lökhárító csere után.
Lökhárító kuka, hűtő kilyukadt. Utóbbit otthon vettem észre kb. 3 km-rel később. Kis piros hőfokjelző már a garázsban gyulladt ki. Szerintetek megfőztem a motort vagy ennyit ki kell bírnia? Leállításkor a hangja jó volt.
Uraim! Szeretném a segítségetek kérni mtor elektronikai kapcsolási rajz ügyben, Renault Thalia 2010-es 1,2-es benzines autóhoz keresek ilyen kapcsolási rajzot. (motorvezérlő és a hozzá tartozó összes jeladó, érzékelő kapcsolási rajzára lenne szükségem) A gugli sajna nem a jó barátom. De! Találtam angol nyelvű leírást (17xx oldal) de abban nincs kapcsolási rajz. Próbáltam ide feltölteni mert minden benne van kivéve az elektromos rajzok. Ha feltudja tölteni ide valaki szívesen elküldöm privátban. Ha tudtok segítsetek kapcsolási rajz ügyben. Köszönöm!
megtaláltam a 2002(vagy 2001, most nem tom pontosan ,megnéztem ha kell, de ezt már nem a békalámpás hanem a háromszög lámpás) Thalia 1.4 8v benzines kéziváltós autentiq használati utasítását. (1.2 16v,1.4 16v,1.6 16v,1.5dci re is ez vonatkozik egyébként az van a végén 2002 február a leírásnak)Egyenlőre az adatlapokat küldöm(pl hány bárra kell fújni) de ha valakinek tényleg nagyon kell majd kifotózom és feltöltöm) kering pár leírás a neten de egyik sem ilyen,ilyet nem találtam azért is vagoyk boldog hogy meglett az igazi.
Kilyukadt a Thaliám középső kipufogó része. 2003-as 1,4 es 75 lovas a kocsi. Unixban szerettem volna vásárolni kipufogót hozzá, de amit ajánlottak, az nem ugyanúgy néz ki mint ami a kocsin van, ezért nem is vettem meg. Kétlem, de azért gondoltam megkérdezem, hogy ugye ez nem lett volna jó a kocsira?
Üdv. Nagy valószínűség szerint ECU hiba ( motorvezérlő elektronika) a hiba forrása. Én is így jártam több szerelőnél is jártam, még hibakód sem volt és senki nem tudta megmondani pontosan mi lehet az ok. A cseréket tisztításokat én is elvégeztem. Több fórumon olvastam utána a hibajelenségnek, egybehangzóan erre a hibára utaltak. Célszerű lenne felkeresni egy ezzel foglalkozó céget mert szerintem általuk orvosolható ez a kellemetlen hiba.
Sztem a próbáld meg legközelebbi nedves időjárásnál vedd ki a trafó rögzítő csavarokat, majd egyesével húzkodd ki a trafókat, amelyiknél nem változik a motor hangja az a trafó nem jó, amelyiknél változik a motor hangja, vagy leáll az a trafó jó.
Egy Renault thalia 1,4 (16V) nedves időben, amikor reggel indítanám az autót más alapjárati hangja van és ilyenkor meg is torpan az autó (alig van benne erő, nem áll le , de nem is akar menni gázadásra). Azóta cseréltem két gyújtótrafót (2 új beru és 2 régi beru van benne). Amikor leállítom és újból elindítom akkor teljesen jól megy az autó!
Most egypólusú gyertya van benne. Kérdés hogy 2 pólusú gyertyákat raknák bele javulna a helyzet.
Találkozott valaki ilyen hibajelenséggel és mi volt rá a megoldás?
A hengerfej nem repedt. El is kezdtem összerakni. Már majdnem minden a helyén. Jött a termosztát alu tartója. Hát azt kell mondjam ilyen öngólt még nem rúgtam. Mégis csak van a víz nyílás mellett 2 olajfurat. Gyárilag valami kemény ragasztóval van felcsavarozva a hengerfejre, én tömítőpasztával raktam vissza. Meg is adta magát 3 hét alatt. Magyarázza azt is miért nem volt a hűtőben olaj. Azért mert a termosztát elött van a tartály cső illetve a fűtésé. Az olaj miatt nem nyitott ki a termosztát.
Látatlanban nem tudom elméletileg mehet tönkre. Se kilometerállást, se motor tipust nem irtál. Gondolom 2 lambdaszomdás nem 1. Ezért irta ki, hogy katalizátor hibát mert a második szonda a katalizátor után fals értéket mutat.Ezek a katalizátorok passzívak, azaz elofordulhat, hogy egyszer jó egyszer nem, attól függ mennyi anyagot tud megkötni. Gondolom ellenőrizték az első lambdaszondát is. Sajnos Co mérésnél azaz zöld kártyán ki fog esni mert nem fog megfelelni az EU normának. Nem tudom hányas 3 vagy 4 es. Bontott katalizátort ajánlok inkább. Olcsóbb persze rizikósabb is. De én azért meg elleőriznék egy két dolgot katalizátor csere előtt. Habár a km állást nem mondtad de nekem az egyikbe 220 ezer a mostaniba 247ezer km van eredeti katalitátorral.
Azért nézetesd át a lambdaszondákat ill a csatlakozásokat is. A fals értéket mutat sok minden okozhatja egyszerű beázás is a csatlakozónál. Mindenképp járd körbe a témát, ha nem lehet más akkor cserélj. Azért nem érdemes igy használni mert az ecu elkezd korrigálni a fals érték miatt, fix értékre áll be (veszélyezteti) toblet fogyasztas.....
Ma Szigetváron találkoztam és beszélgettünk egy Renaultos társunkkal. Most keresem is is volt. INK volt a rendszáma. HA magadra ismersz szólj. Sajnos nem volt idönk bemutatkozni. A kocsik jobban a témában voltak.
Köszönöm! Sajnos nincs rá lehetőségem ha repedés van az az öntvény hengerfej furatok nemtén van azt pedig biztos nem venném észre olyan vékony furatok. Nyomás próbára viszont elviszem.
Apósé a kocsi nekem is ilyen van Mg-i szerelő szakmám van pár motort szétszedtem összeraktam de még ilyen nem volt ahol egyértelmű hibát nem találtam. Az autó a hengerfejezés elött kB 2 h~ttel kezdte el a tüneteket. Ahogy súlyosbodott szétt kaptam , egyértelműen a tömítés volt a hiba. Összeraktuk azóta is szépen jár(járt) akkor az adalékos vizet 2 nap után lecseréltük fagyállóra 2x minimum áttmostuk a rendszert tiszta vízzel úgy ment bele a fagyálló. Most meg hirtelen olaj lett a víz tetején. De mintha valaki beleöntötte volna a tartályba. A hűtőbe be sem ért szerencsére. Ma kaptam szétt újra de sehol nem találom nyomát hol jutott a vízbe az olaj. Se hengerfej tömítésen nincs hiba, se a blokkon se a hengerfejen, repedést nem találtam .
A vízkő veszélses dolog kikoptatja a vízpumpát, beszorul a termosztát, eltömítí a fűtőradiátort ... Gondolom sima vízzel jártak vele, mert forralta vizet valami miatt.
Látatlanba nehéz véleményt mondani, de szerintem hengerfej tömítés. Nekem is volt csere, nemsokára olaj a tágulási tartályban. Visszavittem, büszkén mutogatta a szerelő, hogy hol volt a tömítésen a hiba. Vagy gyárihibás volt vagy megsérült összerakás közben. Mindkettő a azerelő hibája!
1.4 8v thalia 2004 évjáratú kocsival lenne egy kis gondom. KB 3 hete hengerfejeztük mert a tömítés a 16 év alatt elrohadt. Akkor láttuk hogy az összes víz furat vízköves volt amit úgy ütöttem be csavarhúzóval. Összerakás után tettünk bele pucoló adalékot. Ment 1 napot majd víz csere.(fagyállós) minden jó nagyon szépen jár indul húz! Tegnap látok alatta olajtócsát. Felnyitom a motorháztetőt. A tartály tetején 3 cm olaj meg a tartályban tejeskávé volt (vizet leengedtem a hűtőben még nem volt olaj) minden lehetséges dolgot lebontottunk a motorról. Semmi. Maradt a hengerfej. Levettem azt is mert gondoltam ahol feljön a az olaj ott a tömítésen egy ovális gumis ízé van, gondoltam ott a hiba. De nem látni semmit. Hengerfej sikolva volt blokk nem vetemedett. Hengerekben nem látok repedést. Hol lehet a hiba?
Üdvözletem! Érdeklődnék,hogy mi lehet az ok ha balra kanyarodásnál(pl körforgalom) vagy élesebb balkanyarnál,olyan mintha az autó jobbra akarna felborulni.Biztosan sokan hülyeségnek tarják a kérdést de nagyon rossz érzés!Elszabadulva nem látok semmit.Kb 1éve tapasztalom.Amikor kimegyek a körforgalomból vagy a balos kanyarból és egyenesbe áll az autó olyan mintha kicsi megrázná a seggét mintha vissza állna az alaphelyzetébe.Jobbra kanyarban ez nem érezhető.Köszönöm a segítségeket!
Ó, a fiam nagyon vigyáz rá, heti 2x mossa akár, lévén fiú, nagy kerék(17"), xenon lámpák(clio), állítható futómű, osram menetfény és ködlámpa kombo, zene stb...
Csak hát jött egy balfék és bevágott elé és meg is állt...
Mi okozhatja,hogy reggel az első indítás eléggé nyögve nyelős az 1,2-es 16 szelepes Thalicskánál. Kb 8-10 sec-et kell hajtatni,hogy induljon,indulás után a motor fordulat 1500/percre megy fel ,majd lassan megindul vissza felé, és beáll a normál értékre, viszont nagyon erős, "szúrós"szaga van a kipufogógáznak. Az 1,4-nek egész más szaga van hideg indításkor. Utána semmi gond vele, indul rendesen minden egyes indításra. megy ,húz nincs ingadozó alapjárat sem. Map szenzor cserélve lett, (2 új. van benne, az első egy lengyel utángyártott volt azzal indult rendesen reggel kb 5x-6x, majd megint a hosszú indítózás tért vissza) a FHP jeladó tisztítva, fojtószelep tisztítva. Most jelenleg egy német utángyártott van benne, ezzel ma reggel indult, de 2x fel ment 1500ford/percre a fordulat ,majd ezután kezdett beállni a normál értékre. Műszerre téve (iCarsoft i907 Renault-Dacia, Renault Thalia /Symbol II-re van állítva a műszer) a motor álló helyzetében az eredetivel a manifold pressure 1997,53mbar. A motort elindítva a manifold perssure :103mbar és 3255,61mbar között váltakozik. A lengyel is ugyan ezt produkálta. A német utángyártott is ilyen változó értékeket mutat, de ez a motor álló helyzetében "csak" 1300mbar-t mér. Fordulaton ugyan úgy változik az érték. Féktisztítóval a szívóoldalon ellenőriztem a csöveket nincs fals és a fojtó-szívósor csatlakozónál sem szív falsot. Beszívott levegő hőmérséklete és a hűtővíz hőmérséklete is megegyezik szinte, pár század eltérés van a két érték közt a műszer szerint. Benzin szivattyút lehet hallani gyújtás ráadáskor. Nem hiszem,hogy a második új MAP szenzor is hibás lenne. Képet sajnos nem enged feltenni , mert nagy a kép mérete. Videó is van.
Az 1,4-esre is rátettem próba képen a kiolvasót és ott normál értékeket mutat a Mapnál Manifold pressure álló meleg motornál 1003 mbar, manifold pressure járó meleg motornál 350-360 mbar. Ez az autó tökéletesen indul minden reggel elsőre. Itt a műszer a Renault Thalia/Symbol I-re van állítva.
Lyánygyermek sem kiméli, tója nekijeja rendesen, hiába mondom hogy finomabban hisz 18 éves(vasárnap lesz nagykorú, mármint az autó), megse halja, asszongya jó ez, megyen ez........
Mondjuk lelkiismeretesen figyel minden zajra, hordja autószerelőhő, múltkor is volt egy böm-böböm-böm zaj, amiről nemtudta mi az, na 1,5 hónap múlva mikor a szerelő megemelte kiderült elhagyta az alsó motortakarót......
Nálunk, az enyém (volt) a fiam kapta meg 3 éve, aztán múlt héten hazafelé Horváto.-ból koccant egyet... Már készülőben van, egy kis festés, ez-az és kész is.
Olyan szerencsétlenül ütötte meg az elejét, hogy letörött a generátor, így nem tudott hazajönni vele. Itthon szétszedve, a 310ekm-futott generátor még olyan állapotban volt, hogy ha nem törik, még 200ekm benne lett volna kb. A kefék, a csúszógyűrűk szinte hibátlanok.
A tanksapkába nincsen membrán a tank tetején van a levegőző szelep. Az az nem müxik neked(valószínűleg) Tankot le kell emelni hozzá. Ez egy elektromos szelep mert a benzingőzt nem engedi ki a szabadba. A szelepet az Ecu irányítja egy megfelelő séma alapján. Álltalába alapjáraton nyit, a motortérben anyós felőli oldalon van agy henger, ez a benzingő visszavezető tartály, rá van kötve a tankra és a szivósorra. Tank leemelese után elleőrizni kell a szelep működését.
Szia! 2001 Tháliában van levegőztető szelep,vagy a tanksapkában van?Menet közben leállt a motor, tanksapka kinyitásakor nagy vákum,utána simán elindult.Javaslat?
Szia. Bocsi de leragadtam ott, hogy beszintez a lámpa! Nekem nem csinál ilyet, fix. A belső potival lehet szabályozni fixen beáll majd, a következő gyujtásnál is ugy marad. Neked van a hátsó tengelyen egy potméter mint a xenonnál? Vagy valami más baj van. Vagy valamit elkötöttél? Elviekben ezek nem színeteznek automatikusan. Húzd le a potidat akkor nem lenne szabad ilyet csinálnia.
Én egy ilyen megoldásra gondoltam. Tompitottnak 5 lábú relé, refinek 4 lábú. Igy funkcionálna, annyi 'hiba' megmarad, hogy fénykürtnél leveszi a tompítottat, illetve fényszóróról tompítottra való visszaváltasnál szintezi újból a lámpákat.
Szerintem csak egyszeri! Nyugodj meg. Nekem a meleg miatt 3 éve az előző Thaliamon a műszerfal világitást nyomta ki. Többet nem fordult elő, melegben sok volt neki az utánfutó es az 5 személy. De hogy mierz pont a műszerfal világitást azt nem értem, nem égett kiegyezlen izzó sem.
Ezek szerint az uhc valamibe még beleszól. Rajzot kell néznem kellene nekem az uhc tipusa ill a releket is lefotozhatnád nekem a kimenetek végett. Valamit kimatekozok. Aza baj hogy UHC-ba nem lehet belépni mert csak programozni kell. Sajnos ehhez nekem nincsenek meg az eszközeim. Az enyém gyujtásnál ráadja a világitást tehát folyamatosan van világítás rajta. Az előző tulaj kapcsoltata be. Megtaláltam hol kell kikapcsolni de nem férek hozzá. Marad így. Kell hozzá a gyári szoftver.
2001es 8v rt Thália. Tankoltam, indulás után klímázva tompitottat kapcsoltam, majd leallt a motor. Indítózás újra, elindultam, ám felment a víz hőfok. Megalltam, mert sehogy se ment lejjebb (fűtés re sem) a ventilátort biztositek szallt el. Kicseréltem. Vizhofok oké, ventilátor működik.
Egyszeri hiba, vagy valami nagyobb gumanc lehet? Útközben nem próbáltam rá újra a klímára, nehogy ott maradjak.
Annyi bajom mégiscsak van, h csak akkor tudok fénykürtölni, ha fel van kapcsolva a világítás. Anélkül csak kattog a relé. Illetve kiegészítő információ, h tompított mellett is külön villogtatja a refi szálat ha fénykürtölök (tehát nem hagyja rajta a tompitottat), illetve ha fényszóról visszaváltok tompítottra akkor megint kicsit allitgatja a fényszórómagasságot alapból, mint amikor felkapcsolom a tompítottat. Remélem érthető ez a kalamajka 🙄.
Rávilágítottál a lényegre. Fontos hogy a zárszerkezet tiszta és megfelelően kenve legyen. A villanymotor biztos hogy bírja, mivel naponta csak másodpercekig működik. De ha szorul valahol, azt nem biztos hogy bírja. A 18 éves Tháliámnak 3 ajtójánál is voltak problémák, megtisztítva, bezsírozva, azóta is működnek. Egyiket sem kellett cserélni. A tisztításból a csatlakozókat sem szabad kihagyni, az egyiknél az volt a probléma.
Szia. A fórumon sokan leirták, hogy kitakarítják megolajozzák a motorban a csiga hajtóművet és jó lesz. Valaki szerint egy DC motor nem tud elhasználodni. Én ebbe nem hiszek, amit használunk az el is használodik, semmi sem örök. Valakik kitakarítják és jó lesz nekikmeg vannak elegedve vele. Nekem nincsen kedvem ezt nézegetni, hogy zár vagy nem, kicserélem újra ebayon olcsobb is 1500 ft szallitással és biztos jó.Nekem tartalékba van itthon 3 is. A Dc motorban is van komutátor és érintkező, ez is kopik.
A te esetedben lehet elég csak a zárszerkezetet megolajozni mert az szorult picit. Amikor átmozgattad akkor megindult. A motorod jó lesz szerintem a zárszerkezetet kell karbantartani. Ne feledd:
Valaki takaritgatja, zsirozza stb... Én cseréltem, nem nagy összeg, habár nem vártam meg mint nálad a 3 tönkremegy, egyesével mennek tönkre, igy nem kellett sokat kiadni egyszerre.
Nyikorgás nagy intervallumban van, mert nem lehet beazonoaitani mire gondoltál. Lehetnek első fekbetétek, teleszkópok, stb....
2002 1.4 16v es Thália rángat nem megy ha nyomod neki,gyertyákat meg néztük szépen ki vannak égve valakinek volt e ilyen problémája esetleg mi lehet a baj esetleg trafó vagy más.
Köszi a választ. Hát az a helyzet, hogy ez már volt próbálva, nem oldotta meg a gondot, nyomattam bele injektortisztító adalékot is meg igazából mindent is. Az állás végett, hogy hátha segítene. De nem segített. Ettől függetlenül adok még egy esélyt a dolognak. Mondjuk nem is egy tank benzinnel próbálkoztunk, hanem sokkal többel, hátha kitisztul és nem köhögne, jó sokáig nem is ment direkt gáz üzemen, mert ugye akkoriban gázon is rángatott. Viszont akkor ez az egész megmagyarázza, hogy miért rángatott egy idő után gázon is korábban. Ennyivel legalább már mindenképp okosabb lettem.
Szia! 6 évig volt gázüzemű Thalicskám(1.4 8v) ez a tipikus eltanulás esete. Akku sarut vedd le minimum 8 órára, majd használd csak benzin üzemel 1 tankot, érdemes beleönteni a benzinbe adalékot vagy tankolj prémium benzint 100 ast vagy magasabbat.
Ha helyre állt benzin üzembe kitisztitotta a katalizátort és a lambdaszondát akkot lehet gázra váltani és használni.
Ne engedd, hogy bemagyarázzák, hogya gáz teszi tönkre! Butaság!
Egy jól beállított rendszer örök, ha rángat gáznál érdemes szerelőhöz vinni mert, beállitják tanuló funkcioba és újból másolja a benzin üzemet.
Csatlakozókat átkell nézni a sok állás végett, de gondolom a szerelő ezt csinálta.
Nem tudom kihez fordulhatnék, a szerelő nem tudott mit kezdeni a kocsimmal, úgyhogy idekeveredtem a bajommal. Az 1.4-es 8V utháliám érdekes dolgokat produkál. 2004-es évjárat egyébként. Na de a baja, hogy összevissza rángat. LPG-s gázos egyékbént. Egy darabig az volt, hogy gázon rángatott és benzin üzemen ment jól. Az utóbbi időben meg pont hogy megfordult, gázon jó, és benzinen rángat. Nem csak alacsonyabb fordulatnál, 110-120 fölött random elfogy a szufla teljesen, mintha nem menne az egyik henger vagy nem tudom. Be-bedödög aztán egyszer csak gondol egyet, meglódul, aztán megint elszáll az erő. Motorhibajelző ilyenkor villog, nyilván fáj neki. Amúgy is világít, szerelőnél le lett olvasva, szakadást írt az elektronikában vagy mit. Elvileg át lett nézve, jó volt mindenhol. Egy darabig jó is volt a szerelő mókolása után egyébként. Ami még fontos lehet, hogy állt az autó évekig apámnál, mielőtt újra használta volna, nem tudom az okozhatott e valami nagyobb gondot. Egyébként 80 ezer km van benne. Olajcserék megvoltak rendben, nem bántottuk soha igazából. Az állás volt a legnagyobb gyötrés amit elkövettünk ellene max. Valakinek ha van ötlete, szívesen venném a segítséget.
Mérd ki a gyűrűn betápot ha meg van akkor jónak kell lennie. A jel kábelt szakadásvizsagáloval mérd ki az uhc csatijáig. Jel kábelen nem fogsz semmit mérni mert mili voltokkal komunikál. Oszciloszkoppal lehetne kimérni. De innentől fogva te otthon nem fogsz tudni csinálni vele semmit mert az UHC-t kellene megnézni vagy cserélni.
Voltam a kulcsszervízben amit belinkeltél, de azt mondták a kulcs adja a jelet nincsen baja. Elmondásuk szerint az uhc lehet a híbás az miatt nem indúl az autó. Rákérdeztem erre az immo karikára is azt mondták azzal nem leszel előrébb mert nem az ahiba. Szétszedtük és lehúztuk a stekkereket az uhc-ról be lett fújva kontakt sprayvel így indúlt mindkét kulcsal egymás után többször is. Persze késöbb ismét elöjött a hiba de egyszer csak elkapja és indúl. Na most akkor mit lehetne csinálni hiszen ha maga ez az alkatrész híbás lenne akkor egyszer sem lehetne indítani. Gondoltam arra is, hogy a kábelköteg esetleg valahol meg van tőrve és hol érintkezik hol nem.. Testkábel a clion csak egy van lent a váltónál.? nincsen esetleg külön az elektronkának valami testje ami nem jól érintkezik.? Esetleg valami ötlet merre lehet elindúlni..? Köszönöm előre is a segítséget!
Szai! Ha nappali menetfény betápját kérdezed akkor vagy a gyújtás kapcsolóból kötöd ki, vagy a rádió sárga vezetékét fogod meg, minden esetben külön biztosítás kell. Biztosítékra gondolok. A nappali menetfény lekapcsolását a helyzetjelző kábelről legegyszerübb levenni. Így amikor kapcsolod a világitást lekapcsol a menetfény. Ha nem olyat vettél ami beépitett, akkor relézni kell. A menetfény nem világíthat a lámpával. Az utolagos beszerelt menetfényt le kell kapcsolni, nem alkalmazható a fényerő csökkentés se.
Úgy értem, hogy ha kiveszed az egyik gyári jelfogót, akkor váltja a tompított és reflektor izzókat, nem egyszerre világítanak. Ha jól értettem ezt szeretnéd elérni.
Tudomásom szerint a középső lefolyó szokott eldugulni. Motortérben, a motor mögött, középen van egy lefolyó a tűzfalnál, a zajszűrő burkolat alatt. Egy gumilap zárja el, annál szokott összegyülni a sok szemét.
Lenne egy beázási problémája a 2005-ös 1.4 16V Thaliamnak.
Az anyósülés előtt a padlón állni szokott az esővíz - de csak álló helyzetben, amikor a parkolóban vár rám. Menet közben még nem tapasztaltam, még esőben sem :-)
Teszteltük a dolgot, befeküdtem az anyósülés elé és a fűtőmotor feletti részen megtaláltam a víz befolyó helyét. Mellékelek pár képet...
Azon a bizonyos fekete burkolaton (amit amúgy nem tudok, hogy micsoda) van két fehér lyuk, de az egyiknél talán van egy műanyag csavar, míg a másiknál semmi. Ez így normális?
Ha esetleg valakinek volt már ilyen, vagy van megoldási ötlete, akkor azt nagyon megköszönném !!!
Remélem érthető. Egy-egy lámpát rajzoltam de persze párban értendő. Kábeleket úgy válaszd meg mint az autóba van. Akkor elég lesz a méretezése.
2 es megoldás! Bajusz kapcsoló vezérlése szerintem egyszerűbb. Azaz ha a kormányoszlop alatt csinálod meg a relét akkor nem kell számítani semmit mert az vezérlő jel csak és az kapcsolja a gyári relét. Tehát ezzel a relével vezérelnéd meg a gyari relét. Végig gondolva ez az egyszerűbb.
A bajuszkapcsolóba kiméred melyik a tompított és a refi, elvagod és ezt kötöd be a relébe, a bekötés marad ugyan az csak a gyári relét fogja mozgatni az izzók helyett. Ez azért jó mert nem kell nagy amperral számolni hiszen csak egy relét mozgat.
Szia! Egyszerű, keresel olyan relét ami két érintkezős, nyitó és záró. Nyitora rakod a tompitott +ot, a záróra a refi + ot. A relé bétája is a reflektor + - a lesz. Azaz alapból amikor fellapcsolod a tompítottat akkor világít amikor a refit akkor behúz a relé és a oldja a tompítottat és zárja a refit.
Csak az a fontos hogy olyan relét vallászál ami bírja terhelést az izzoknál. Minimum 110 watt kell bírnia. Di inkább méretezd fölé mert amikor kapcsol sikkal nagyobb aramot vesz fel. 12V nál az áramfelvétel gyorsan ugrik. 11 Ampert vesz fel a két izzó üzemi állapotban. Tehát minimum 20 Amperes kapcsolású relé kell. De lehet egyszerűbb lenne szilárdtest relevel mwgoldani és csak a vezérlés menne sima relével.
Legegyszerübb a regi lámpákat összekötni párhuzamosan és ott kiprobálni, nem kell a kocdiba egyszerre beleépiteni.
Hali, lengéscsillapotó felső ütköző gumi kikoppt ezért kicsit lejebb engedi a lengéscsillapotót. Csere megoldotta nekem. Toronyba helyezkedik el. Pár ezer ft. Mérésnél jót mér, mert a lengéscsillapotó jó.! Melegben a fém kitágul par század mm ert ezért kezd el kopogni.
Pár hónapja vagyok Thalia tulajdonos (1.4 8v 113000km), nagyon szeretem, de egy dolog kikészít. Hidegben (kb. 15 fok alatt) nagyon csöndes az autó, semmi zaj nincs. Ahogy melegszik az idő, elkezd az első futómű nagyon kopogni, zörögni. Hidegben megszűnik. Stabszilentek lettek cserélve, de ugyanolyan maradt, látszólag nem lóg semmi. Elég sokat visszaolvastam, láttam hogy több autón is jelentkezett ez a hiba, de hogy mi lett a megoldás azt nem igazán találtam meg.
Volt már sok öreg autóm, Renaultok (R5, super5, Alpine turbo, Twingo, R11) is, de ilyet még nem tapasztaltam...
Akinek volt ilyen és megoldódott, segítsen rajtam:(
Üdv. Csak leírnám, mi történt tegnap reggel. 2001 1.4 8v thalia. 4.hónapja van nálam, amúgy pik-pak állapot.
Beindult, remegő alapjárat, gázadásra leállt többször, majd a végére el sem indult. Kínomban a motortérben a csatikat, főleg FHP jeladót rángattam, semmi.
Eztán az akku mellett van egy relés doboz, nálam csak két relé van benne.Ezeket többször kivettem ,majd vissza. Erre megjavult.