Nemsokára el kell mennem, úgyhogy ezekre válaszolok:
1. Miért választanánk a kisebb rosszat, ha lehetőségünk van nem választani egyik rosszat se?
Véleményed szerint rossz. Az én véleményem szerint nem. Nagyon jól összerakott rendszernek tartom.
2. A boltosnak nem létérdeke, hogy személyes fogyasztását is a nagykereskedelmi partnerétől szerezze be.
Erről van szó. Az MLM forgalmazó egy idő után cége összes termékéről saját tapasztalattal bír. Ez hatalmas előnyt biztosít neki a bolti eladóval szemben, mert saját tapasztalata által hitelesebben tudja kínálni a terméket. Egyébként az 1 pont kb. 15-20 termék/hó, ami a nem kártyás vásárlók fogyasztásával együtt értendő, igen elenyésző mennyiség. A maradék 3 pontot a disztributorok (1. szint) hozzák. És mindez a 3. szinttől kötelező, amikor már van pénze a delikvensnek a termékekre. És ha egy szappan nagyon jó, miért ne azt használjam?
3. De a legjobb mégiscsak az volt, ha továbbment Bécsbe, ahol eleve nem létezett ez a rendszer, nem? :-)
És szerinted hol van "Bécs"? A hagyományos bolti rendszer is többszintű, csak más szereplőkkel: gyártó-forgalmazó-területi képviselő-nagyker-kisker. Az MLM: gyártó-területi képviselő-kisker. Sőt, az FLP-nél az utolsó lépcső legtöbbször kimarad (diszkont kártya). A "nagyker ár" a területi képviselő ára.
>Egy átlagos forgalmazó a 9. hónapban már nem forgalmazó, ugyanis súlyos >veszteségei miatt ekkorra már otthagyta a céget.
Továbbra is nagyon szépen kérlek, elöször tanulmányozd, amit kritizálsz. Az MLM gyűjtőfogalom, mindegyik cég más marketing tervet követ. Fenti megállapítás igaz lehet a Network 21--et és hasonló rendszereket használó cégekre, mert ott állandóan újra kell teljesíteni a szintet. Ez némelyek szerint igazságos, de kétségtelenül a fenti következményt hordozza magában. Az FLP csapatmarketing üzletszabályzatában benne van a kitétel, hogy csak akkor vásárolhatsz újra, ha az előző vásárlás 75%-át átadtad/felhasználtad. Erről elvileg nyilvántartást is kell vezetni. Ráadásul egy szintet egyszer kell elérni, soha nem kell újraminősülni. A marketing terv 3. szintjétől kell 4 pontot hozni, amiből egyet kell személyesen teljesíteni (kb. 50e Ft forgalom/hó). Ha nem hozod, abban a hónapban a csapat utáni jutalékot nem kapod, csak a saját teljesítményed utánit. Aki mindezek ellenére tönkremegy, az nem tartotta be a szabályokat. Márpedig így egy autókereskedő is tönkremegy. Nem véletlen, hogy az FLP-ben magas a volt Amway vesztesek aránya.
- mennyi egy FLP-forgalmazó átlagos árbevétele Magyarországon?
Őszintén szólva fogalmam sincs róla. A marketing terv első, sőt második szintjén is keverednek azok, akik csak a diszkont vásárlás érdekében váltottak kártyát,és azok, akik el akarják kezdeni az üzletet. Sokan csak odáig hajtanak, hogy a saját fogyasztásukat megtermeljék. A választóvíz a 3. lépcső elérése. A felsőbb szinteken levők átlagos jövedelme komoly összeg lehet.
- hány forgalmazó marad benn az FLP-ben mondjuk belépéstől számított 2 év után is?
Akik tényleg forgalmazók (3. szinttől), azoknak jelentős százaléka (70-80). A diszkont vásárlók is bentmaradnak, mert a kártya nem jár le, legfeljebb nem vásárolnak egy ideig. A régióban (délszláv államokkal együtt) kb. 300.000 kártya lehet kint, ennek kb. 5%-a lehet aktív forgalmazó.
- a forgalmazók hány százaléka éri el a magyar nettó havi átlagjövedelemet mondjuk 6 hónapon belül?
Mennyi most az átlag? (Tényleg nem tudom.) Szerintem 60-80 ezer forint lehet nettó. Ezt kb a 3-4. szinten lehet elérni. (Nehéz a nettót belőni, mert ez vállalkozói jövedelem, nem bérjövedelem.) Ezt az éri el, aki dolgozni akar az üzletben. 6 hónapon belül szerintem kb. 40-50% érheti el.
- heti hány órát dolgozik egy ilyen forgalmazó?
Döntéstől függ. Ha előre akar jutni, kb. a szokásos munkaidőt, csak teljesen más beosztásban. Meg a munka jellege is teljesen más. Sok az olyan dolog, ami szórakozásnak, tanulásnak néz ki, mégis munka.
- a forgalmazók hány százaléka mondhatja el magáról, mondjuk 2 éven belül, hogy valóban sikeres lett (persze a siker szubjektív ügy, de mondjuk határozozzuk meg a sikert igen szerényen: mondjuk a havi minimálbér 5-szörösénél, kb. 1000 eurónál),
Ez a 4. szinten esélyes, 2 éven belül szerintem a 3. szinten levők 40-50%-a éri el. Döntés szükségeltetik hozzá, mert már a 3. szint is átlagbér szint, és van, akinek ennyi elég, mert mással is akar foglalkozni.
- heti hány órát dolgozik egy ilyen forgalmazó?
A döntéstől függően 10-x órát. Mindenki maga dönti el, meddig akar menni. Az 5. szinten levő managerek gyakran unalomról panaszkodnak, azért hajtják tovább az üzletet, hogy történjen valami. Vagy viszik tovább az eredeti munkájukat, hobbiból. Ez főleg orvosokra, mentősökre, művészekre érvényes. Jellemző a "managerbetegség", hogy egy időre megáll. és élvezi az életet.
Remélem, kielégítettem kiváncsiságod. Kérlek, ha teheted, ne forgasd ki fentieket saját szádíze szerint, bár én nem sértődőm meg rajta, ellentétben a korábbi állításokkal. A Te bajod, meg azé a szegényeké, akiket eltántorítasz, nem az enyém. Mellesleg meglepődnél, ha tudnád, milyen szoros a kapcsolat a hatóságok és az FLP között.
- a forgalmazók hány százaléka éri el a magyar nettó havi átlagjövedelemet mondjuk 6 hónapon belül?
És tegyük fel a nemmellékes kérdést, hogy mekkora és milyen költséggel teszi mindezt?
Ha jól tudom se a telefon, se a nagykerbe szaladgálás nincs ingyen, nem is beszélve a nyilván szükséges adminisztrációról, könyvelésről, postára, tb-be, ideoda szaladgálásról.
Provokatív és agresszív stílusod van ezért választ sem érdemelnél. De lásd kivel van dolgod válaszolok.
1. Olvasni tudni kell. Az n nincs közvetlenül az a, c, s betűk közelében.:-)
2. A lányom sokkal erősebb szervezetű és nagyobb is tehát jobban rá lehet beszélni a torokfújásra.
3.Látszik, hogy neked nincs gyereked, különben nem írnál olyat, hogy "őt szereted jobban," Ez bunkóság volt!
4.Igen, többször is fújtam vele.( kb. 2-3 órán keresztül) De ha egy gyerek azt mondja, hogy csípi vagy keserű nyilván nem kínozom vele negyedóránként. Mert szeretem. Ezt érted vagy elmagyarázzam? Nem agresszíven!
5. Ha az ebben a topikban megnyilvánuló hisztis, agresszív és kioktató modorodat használod akkor is amikor terjeszted a terméket, nem sok vevőd lesz.
6.Ha nem segítesz az embernek aki ezt hiszi rólad, akkor ártasz neki. Ezt jegyezd meg!
A versenyhivatal feladata, hogy tisztán tartsa a piaci versenyt. Hazudott az FLP? Megsértette a törvényt?
Nem kifejtős, érzelmi kérdés, hanem eldöntendő: IGEN VAGY NEM?
Ha igen, akkor jogos a büntetés, ha nem, akkor fellebbezz. A lírai duma nem hat meg. Jelen pillanatban ennek a kis országnak a törvényei vannak itt érvényben és nem az FLP belső szabályzata, még akkor is, ha ez neked nem tetszik.
"Versenyhivatalnál egy csöppet komolyabb világszervezet tanúsítja"
Tényleg?
Ébredj már fel! Lehet, hogy van pár komolyabb vlágszervezet, mint a mi versenyhivatalunk, viszont a hatályos magyar jogszabályok itt vonatkoznak mindenkire, aki forgalmaz bármit. Engem nem hat meg, ha a nemzetközi sakkszövetség aloéval keni a világos huszárt, ha az ezzel kapcsolatos állítások megtévesztik a fogyasztót. Képzeld a GM, az IBM, vagy az exon se bújhat ki a törvények alól. (bár vannak kiskapuk, persze) Ha kiderül, akkor bukik a mutatvány. Itt bukott.
"De hagyjuk őket. Inkább azt mondd meg nekem, miért fáj neked az, hogy az ács javasol vitamint a kárpitosnak?!"
Azért vakker, mert nem tetőszerkezetet javasol, amihez ért, hanem hallomás alaján elhiszi valakinek, hogy a tabletta jó, mert a "marketingterv"et előadó faszin nyakkendő van és akkorákat mond, hogy az már biztos igaz. Fingja nincs, hogy mit ajánl valakinek, pont olyan veszélyes ez, mint az a káposztaleveses vagy milyen diéta vagy bármilyen légbőlkapott, babonás marhaság.
Az nem érdekel, hogy mennyi adó van ebből bevallva, hogy mennyi hasznot visz el a nagy cég, és hogy éhen döglik-e aki árulja a pasztát. Az egész rendszer arra épül, hogy az emberek, otthon egymásnak adnak el, megkerülve minden ellenőrzést és igyekezve megkerülve minden szabályozást. Emellett az egészségemmel zsarolnak.
Az összes "borsónyi fogkrém kell" stabilizáltabb, mint más, stb dumák hidegen hagynak, ez lóvásári nagyotmondás, nem kereskedelem. Ezek a príma forgalmazók nem kereskedők, hanem a céges lózungokkal seftelők. Ez persze nem baj, csak hadd gondoljam azt, amit akarok, jó?
Vajon miért veszed személyes támadásnak minden egyes hsz-t amely nem dicsőíti álmaid cégét?
(elektronyos fogkefét használok, rá se fér csak egy borsónyi, és érdekes módon a gyerekkorom óta használt fogkrém is jó. Pedig senki nem állította, hogy száz évig fogok élni tőle)
Szerinted az FLP-nek egyáltalán van bármilyen hibája?
Most találtam meg a visszavásárlási lehetőségről szóló hozzászólásod.
Csak az a baj, hogy már a harmadik 1 literes üvegnél tartok, de nem azért mert ólyan jó, hanem mert több hét múlva várható eredményt modntak.
Bő másfél hónap eltelt és a legkisebb eredmény sincs. ( A börömön megjelenő piros foltokon kivűl)
Na mots mond, hogy, hogy kérjem vissza a termék árát.
Tehát!!! Ha hálózatot akarok építeni, akkor nem kell megvennem egy 100 és néhány ezer forintos dobozt 30 termékkel?????????????? Ha ezt állítod, hazudsz, mint a vízfolyás!!!
"Nem azért kapott ki az FLP, mert bagolyköpetből csinált gélt aloe vera helyett, ezt a Versenyhivatalnál egy csöppet komolyabb világszervezet tanúsítja"
Ne akard az almát a körtéhez hasonlítani. Miben komolyabb?
"Csapjunk már a fenekükre, úgyis felveti őket a lé!"
Jaaaaaa... Most akkor a sok pénz vagy a kevés pénz mentesít a törvény betartása alól??? Jó lenne, ha mihamarabb közölnéd, mert aszerint fogok élni a jövőben, ugyanis van néhány törvény, amit értelmetlennek tartok...
"hülyék voltak, és anno az egyszerűbb formát választották, a táplálékkiegészítőt. Hát most szívhatnak is! "
Képzeld én is szívok. Annak idején nem tudtam bejutni az egyik jónevű főiskolára. Így utólag már én is magyarázkodhatok, hogy hülye voltam és az egyszerűbb formát választottam? Attól a tény tény marad: én hülye voltam ahhoz az iskolához, az FLP termékei pedig alkalmatlanok, hogy gyógyhatású készítményként lehessen lajstromoztatni...
"Nem hatódsz meg 5000 Ft béremeléstől, legfeljebb akkor csillog egy kicsit a szemed a meghatódottságtól, ha majd átléped a bűvös 500e-t, egymilliót. "
Vagy akkor csillog a szemed, ha nem tudod kifizetni a boltban a számládat... :(
"Ráadásul együtt dolgozhatsz a pároddal. Ami persze istencsapása, ha már utáljátok egymást, de nagy vonzerő, ha szeretitek."
Atyavilág. Szeretem a páromat és (tudtommal) ő is engem. De ha egy munkahelyen dolgoznánk, már rég különélnénk:) Nézz körül a munkahelyeden és bárhol az életben: hol működik az, hogy két ember évekig a nap 24 óráját együtt tölti?
"Inkább azt mondd meg nekem, miért fáj neked az, hogy az ács javasol vitamint a kárpitosnak?! "
"Ezek ártalmatlan termékek! Ha mellétrafál a "diagnózis" felállításában, max. nem a vérnyomása megy lejjebb a kárpitosnak, hanem a "
...pénztárcájának az egyenlege. Bakker tanultál te valaha közgazdaságtant? Ott feltételezik folyton (ott is megemlítve, hogy ez egy ideális állapot és a világ nem így műxik) a modellezés miatt, hogy a vásárlóerő korlátlan. Ez nem így van! Nekem ne mondja senki, hogy szar ember vagyok, ha nem veszem meg a huszonnyolcadik csodalöttyöt.
>Utálom, hogyha egy (EGY értsd:egy) kérdést felteszek egy termékről, akkor ódákat >zengenek, nem lehet lepattintani a "kedves" forgalmazót, aki mellesleg >családtag/ismerős általában. Ilyen "vevőgondozásból" nem kérek.
Ezt aláírom, én is sajnos kevésbé tudom magam leállítani, mert egyszerre annyi mindent szeretnék elmondani a termékről, ráadásul magam is kipróbáltam, és a rám gyakorolt hatását is szívesen ecsetelném. Ez pont a rokonoknál vészes, mert nagyon segíteni akarok rajtuk. Jelentem, én már észrevételeztem magamon, és a leszoktatás elindult. :-)
>Ha érdekelne a termék, szívesebben venném meg boltban, ahol akkor kapok >tájékoztatást, ha kérek és arról, amiről szeretnék.
Itt viszont könnyen a másik végletbe eshetsz, mert a boltosok nem kapnak spéci képzést a termékről, bár a lelkiismeretesebbje tisztában van a gyógynövény általános hatásával.
> Erről tudsz mutatni egy linket? Tényleg érdekel...
Sajnos én csak offline olvastam. Megnéztem az flptw.com.tw lapot, de nyelvismeret híján kevésbé volt informatív. Holnapra meg tudom nézni, a cikkben van-e link, mert forrásmegjelölés volt, arra emlékszem. Ha van közeledben kártyás emberke, kérd meg, mutassa meg az FLP Aloe legújabb számában. Ez az interneten csak jelszóval érhető el, márha valakinek megengedi az Internet Explorer, mert én be sem tudom gépelni. Vagy esetleg valaki okosabb nálam, és tudja a linket.
>Valami tuningolt légpuska volt? Különben nehezen hihető...
Sajnos ezt nem tudtam meg, mert különben a gazdájának is szüksége lett volna a termékekre. :-) Az állatorvos találta meg a lövedéket.
"Én a beteg gyerekem gyógyulásáért BÁRMIT megtennék!"
Én is szívesen megtennék bármit azzal a sok barommal, akik semmitsemérő terápiákat ajánlgattak a kisfiam olyan betegségére, amit nemhogy kezelni nem tudnának, de mégcsak nem is értik a problémát! Mivel én is olyan hülye vagyok, hogy BÁRMIT megtennék a gyógyulásáért, sokmindenbe bele is mentem addig, amíg az én agyamban össze nem állt a kép, hogy mit lehet tenni ezügyben és mit nem. Mindezek ellenére a mai napig próbálkoznak a csodadoktorok és csodaszerforgalmazók. Amitől külön dühbe gurulok az a te szöveged: "." Én a beteg gyerekem gyógyulásáért BÁRMIT megtennék!" ......
"Ez a gyerek- és vírusösszehasonlítás annyira röhejes volt, hogy nálam szót sem érdemelt, ki sem tértem rá. "
Ez azért szomorú, mert te ide terméktapasztalatot vártál. Megkaptad, nem tetszik. Ez a röhejes. Az utána jövő reakciód pedig még röhejesebb... Negyedóránként kell fújni a torkot? Nem arról volt ezidáig szó, hogy ezek a termékek olyan koncentrátumok, amit senki más nem képes előállítani? :) (ez egy gúnyos mosoly lenne).
"Ennyi pénzért házhoz viszi bármely forgalmazó a cuccot, információval is ellátja a vevőt, majd vevőgondozást nyújt, valamint 30 napig visszavásárolja a nem tetsző terméket. Ha mindezt nyújtod, akkor szerintem pozitív a hozzáállás, ellenkező esetben nem tetszik."
Utálom, hogyha egy (EGY értsd:egy) kérdést felteszek egy termékről, akkor ódákat zengenek, nem lehet lepattintani a "kedves" forgalmazót, aki mellesleg családtag/ismerős általában. Ilyen "vevőgondozásból" nem kérek. Ha érdekelne a termék, szívesebben venném meg boltban, ahol akkor kapok tájékoztatást, ha kérek és arról, amiről szeretnék.
"Tájékoztatlak, hogy Taivanban most nyert Nemzeti Biotechnológiai Díjat a sárga gél, maga mögé utasítva másik 77 aloe gélt. "
Erről tudsz mutatni egy linket? Tényleg érdekel...
"Húgom kedvenc macskáját légpuskával meglőtték, a lábán nyílt törés keletkezett."
Valami tuningolt légpuska volt? Különben nehezen hihető...
Remélem, általában sokkal jobban tájékozódsz egy-egy ügyről, mint a jelenlegi tájékozottsági szinted sugallja. Most nem írom, hogy érezd át Te is azt az érzést, milyen az, amikor egyik ember segíti a másikat, nem tiporja, mert megint megkapom a szektatagságot, és mint mondtam, ragaszkodom a vallásomhoz. :-)
>1. Nem gyűlölködés, hanem közérdekű felvilágosítás.
Ez az esetek zömében tényeken szokott alapulni. Kérlek, Te is ez alapján tájékoztass! Köszönöm!
>Nekem személy szerint semmilyen hasznom nincs abból, hogy támadom az MLM-et. >Sőt még vesztek is ezzel ...
Tiszteletreméltó, hogy a meggyőződésedért akár anyagilag is hajlandó vagy veszíteni.
>2. Sokan megszerették egy-egy MLM-cég valamely termékét, megszokták és azt keresik.
Vajon miért?
Tájékoztatlak, hogy Taivanban most nyert Nemzeti Biotechnológiai Díjat a sárga gél, maga mögé utasítva másik 77 aloe gélt. Az indoklás szerint a termék 99,675 százalékban megegyezik a frissen kinyert aloe géllel.
>Én ezt az igényt teljesítem, amiért minimális 10-15 % körüli árrést kapok, ami kb. a >fele annak az árrésnek, melyet más termék esetében érvényesíteni tudok.
Ennyi pénzért házhoz viszi bármely forgalmazó a cuccot, információval is ellátja a vevőt, majd vevőgondozást nyújt, valamint 30 napig visszavásárolja a nem tetsző terméket. Ha mindezt nyújtod, akkor szerintem pozitív a hozzáállás, ellenkező esetben nem tetszik.
Kérlek, mielőtt hazugságokat emlegetsz, tanulmányozd a rendelkezésre álló anyagokat!
>3. Az az MLM-ügynök aki hálózatépítés helyett boltokon keresztül próbál eladni, >már kezd kimenni az agymosott állapotból, ugyanis rájött, hogy a normál >kereskedelem az igazi megoldás a forgalom növekedésére.
Az általad eladott havi 3-4 termékkel, ugye? Ha 100 bioboltban eladnak 300-400 terméket havonta, akkor kéthavi összteljesítményük éppen elég a harmadik üzleti lépcső meglépéséhez. Így gondoltad a forgalomnövekedést? Egy jól képzett forgalmazó ezt a szintet a 8-9. hónaptól hozza.
A jövőben csak akkor tudok rendelkezésedre állni, ha tényekkel támasztod alá a mondanivalódat, mert nem szeretném szétoffolni csinnnKA topicját.
Hogy legyen terméktapasztalat: Húgom kedvenc macskáját légpuskával meglőtték, a lábán nyílt törés keletkezett. A műtét után a sebet Firsttel fújták, és az egy hét alatt látható nyom nélkül gyógyult.
A csontritkulásos esetet meg tudom erősíteni, magam több ilyen leletpárt láttam.
Meg kell mondanom Nektek, csak állok és bámulok. Le a sapkámmal, hogy emberek ennyi energiát tudnak befektetni olyan valami gyűlöletébe, amit nem is ismernek. Bár nekem lenne ennyi időm, energiám.
A valóságban az az ábra, hogy a kezdő forgalmazó is tudja: az orvos által felírt gyógyszer szedését csakis az orvos állíthatja le, illetve hogy nem diagnosztizálunk az az orvos dolga (startképzés anyaga). Életminőséget javítunk, esetleg az orvos által felírt gyógyszerek hatását segítjük, annak tudtával. (Kedves csinnKa egy tapasztalat: feleségem menstuációs görcsére Activator mellett 3-4 gyógyszer helyett elég volt egy is, elmúlt fél óra alatt.) Még a forgalmazó orvosok is tiszteletben tartják kollégájuk véleményét.
Maxval kedves válaszára tájékoztatlak Benneteket, hogy az "agymosott" kifejezést továbbra is vállalom, de sajnos a szektatagságot nem tudom bevállalni, mert nagyon ragaszkodom régi, jól bevált vallásomhoz. :-)
Maxval üzleti konstrukcióját az alábbiak miatt nem értem:
Maxval xy független termékforgalmazótól megvesz nagyker áron termékeket. Ekkor a következő helyzet áll elő:
xy nyeri az ügyön:
a kisker ár 5-18%-át (attól függ, milyen lépcsőn áll) az FLP-től
a nagyker ár 15%-át Maxvaltól
a pontjai után járó egyéb juttatásokat (gépkocsi utazás, profit részsedés stb.) az FLP-től
Maxval nyeri az ügyön:
a nagyker ár 15%-át, mert a másik 15%-ot ugye átadja xy-nak
A vevő nyeri az ügyön:
semmit, csak 30%-kal drágábban veszi a terméket, mintha kiváltana egy kártyát ingyen (ja és nem hányja ki a belét a korábban elhangzottak szerint :-) )
Most akkor Maxval gyűlöli a hülye agymosott MLM ügynököket, ezért támogatja őket? Nem értem.
"Hogy is volt a topicnyitás és ahhoz képest miröl is beszélsz mostanában?"
Helyes! Én ugyan a háromszázakár hozzászólás alkalmával vagy egy fél tucatszor elmondtam, hogy miről szeretnék ebben a topicban beszélni, többek szerint hülye voltam, hogy az első bunkó megnyilvánulásokat egyszerűen nem moderáltattam ki, mint ide nem illő hozzászólást. (Akkor tiltakoztam az ellen, ma már látom, talán tényleg ez lett volna a megoldás.)
De azt az arcátlanságot, hogy ennyi provokáció után még Te (akinek egyébként egyetlen önálló gondolata sincs) kéred számon tőlem, hogy miről beszélek mostanában... megáll az eszem! Hát ez most már nekem is sok egy kicsit.
S nem azért, mert felkaptam a vizet, hanem mert most lett elegem!
Befejeztem!
Kizárólag a topic-indítás eredeti céljainak megfelelő hozzászólásokkal vagyok hajlandó foglalkozni. Ez most már nekem is sok egy kicsit! >:-|
Nem azzal van gond amit véletlenül kikezelsz hanem azzal amit továbbra sem kezelsz... A szerencsétlen meg nem megy orvoshoz mert azt hiszi ő most jól kezelve van. Folytassam?