Keresés

Részletes keresés

kavicsos64 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 25377

Volt már néhány furcsa esetem (:!!!!

Előzmény: Barret02 (25376)
Barret02 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 25376

Még ha csak ennyi baj történne nem záró szelep esetén...

Sajnos robbanáskor képes kifújni az anyagot is,el lehet a

végeredményt képzelni.

Előzmény: kavicsos64 (25375)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 25375

Zárt szelep állásban kell mérni a szelephézagot ,mindenképp kell a hézag, másként ha meg melegszik nyitva marad a szelep és leáll a gép ! Nem volt be szorulva a szelep ,vagy nem esett le a szelep ék ?

Előzmény: Fidó mester. (25373)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 25374

Hát csak hirtelen a briksz motorét találtam meg ,de gondolom ennek is hasonló lehet szívó szelep hézag 0,12-017 a kipufogóé meg 0,22-0,27 .  Valamiért beszakadt a szelep ,de ha a vezérlést is szereltétek akkor abban is lehetett hiba . A vezérlést ha szerelni kell az vagy gyárilag össze van pontozva ,de ha nincs mindenképp össze kell pontozni másként ilyen hibát okoz ,most oszt hogyan tovább ? Ha nagy a kár benne lehet érdemesebb venni egy másik motort a helyére ,pl möller !

Előzmény: Fidó mester. (25373)
Fidó mester. Creative Commons License 2015.07.26 0 0 25373

Üdv Kavicsos !

Na összeraktam olaj  bele ,benzin bele-rántás 3-4,Beindul 2.3 másodpercre ,felpörög kis recsegés aztán katt és megállt.A főtengely mozgatható de nem jár körbe.

Na ,mi lehet ez.Levettem a szelepfedelet ,kiderült a szívószelep tányér lerepült a helyéről a himbafejet körülvette a rúgó.A szelep meg sehol, lehet beesett a hengerbe.

Levettem a hengerfejet és valóban benne volt a hengerben és emiatt a dugó nem tudott felfelé haladni.

A szelephűvelynek is odasózott ,mert a szelepszár  ki sem látszott .A himbarúd hajlott meg kissé ,egyéb kár nem esett.

Vajon mi történhetett?Van-e tipped?

Ha dugó alsó vagy felső holtponton van akkor ugye a szelepek zárva vannak.Ekkor a himbafej és a szelepszár teteje között kell-e játéknak lenni-e?

Ha igen akkor ez mennyi kell legyen?

Okozhatta-e a problémát szelepvezérlési hiba?Mondjuk öt évvel ezelőtt nem jól illesztettük a fogaskerekeket!

Üdv Fidó mester

Előzmény: kavicsos64 (25372)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25372

Eddig oké ! Le kell venni a hengerfejet kiszedni a szelepeket ,de előtte meg kell mérni mennyi a szelep hézag itt csak 1-2 tizedet kell le köszörülni a szelep végéből !

Előzmény: Fidó mester. (25368)
dzsozi55555 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25371

Köszönöm szépen a segítséget igazad volt megtaláltam amit megkerestem.

További szép napot!

Előzmény: Kukuma (25370)
Kukuma Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25370

Kukuma  24 órája  0 0 25360

Ez biztos benne van 

http://www.robikgepkonyv.pe.hu/

Előzmény: dzsozi55555 (25356)

Keresd meg, nézd bele 

Előzmény: dzsozi55555 (25369)
dzsozi55555 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25369

Üdv!

Még nem sikerült gépkönyvet szerezni.

Előzmény: lacbp (25366)
Fidó mester. Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25368

Üdv Mindenkinek !

Köszi a segítséget !Sajna a motort 5 éve szedtük szét ,félig össze is lett rakva akkor .Később vettem észre,hogy a berántókosár elszabadult és ledarálta a ventillátor  lapátjait.Rendeltem azt is,ám nem jót küldtek-mire a jó idekerült -más feladatok jöttek prioritásba.Aztán jött egy komoly betegség és húzódott -halódott az összerakás.

Összegezném azt amire emlékszem és amit leírtatok.

A szelepszárak végét böködi egy-egy kitüremkedés valamilyen tengelyen.A szelepek a tengely állásának megfelelően vannak nyitva ill. zárva.

Eddig jó ?

Furak Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25367

Üdv!

A GX sorozatot nem ismerem, de az Honda F600-as gyári motorja G200-as azon köszörülni kell. A többit Kavicsos64 leírta

Előzmény: Fidó mester. (25362)
lacbp Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25366

Üdv! Ha nem sikerült az F600 gépkönyv, akkor jelezd!

Előzmény: dzsozi55555 (25356)
lacbp Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25365

Sajnos a honda motoron nincs állítási lehetőség. Köszörülni kell.. Az meg nem egyszerű, hogy az ember ne köszörülje túl :( Hülye egy találmány....

Előzmény: kavicsos64 (25364)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25364

De hátha már látott valaki ilyet azért más véleményét is várd meg ,lehet hogy Furak tudja !

kavicsos64 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25363

Na ez egy jó kérdés ,még nem kellett a honda klónon állitani ilyet ,de a brikszen úgy van ,hogy ki kell venni a szelepet és le kell a megfelelő méretre köszörülni a szelep végéből ,az ugyan is mindig fogy ahogyan verődik befelé a szelep ülésbe ! A kivétel előtt meg kell mérni rajta a szelephézagot hézagmérővel ,és a gép könyvnek megfelelő értékre kell rövidíteni a szelep végét ! Gondolom ha le veszed a szelep deknit a GX 110 -nek akkor meglátod hogy van-e állító mechanika vagy nincs ,ha nincs akkor a leírt eljárást kell követni !

Fidó mester. Creative Commons License 2015.07.25 0 0 25362

Üdv Mindenkinek !

A H 410 GX 110-es motorját szeretném végre munkára fogni.Gyűrűsor csere volt,meg néhány kisebb apróság.

Van bennem némi félelem és tudatlanság a szelephézag állítással kapcsolatban.

-hol kell állítani,

-mit kell nézni,

-mikor jó,stb.

Tudna a fenti kérdésben valaki segíteni?Talán Kavicsos ill. Furak  Mesterek !

Üdv Fidó mester

biohazardxx Creative Commons License 2015.07.24 0 0 25361

na ma szétszedtem a masinát kicsit és megnéztem az alsó kuplung csapágyát de passzos semmi lötyögés, aztán megnéztem a felső kuplungtányért és csak véletlen vettem észre hogy ami odafogja csavar középen azt kézzel birom csavargatni és az alátét meg az alatta levő gumigyűrű is elég furán áll. becsavartam de elég sokat kellet csavarni és összeraktam, persze elötte száraz rongyal szépen megtörölgettem a ferodolt meg az alsó tányért is. beindítom behuzom a futón a féket és finoman a kuplungot húztam hogy nem csikorog-e... bakker ugy elkapta kapart a kerék mintha megtáltosodott volna :D ezután csak simán futó nélkűl tettem egy kört mintha megsétáltatnám kis visszatarással és ugynéz ki hogy nincs hang de majd ez terhelésnél elválik. mindenesetre a kuplung úgy fog mint a veszedelem és még kicsit visszáb is vettem lazábbra mert kegyetlen vele igy elindulni :D Valakinek volt már hasonló tapasztalata?

4. képen látszik milyen volt lazulva és az 5.-en meghúzva....

Kukuma Creative Commons License 2015.07.24 0 0 25360

Ez biztos benne van 

http://www.robikgepkonyv.pe.hu/

Előzmény: dzsozi55555 (25356)
kisvautas Creative Commons License 2015.07.24 0 0 25359

Sziasztok..  KF850 extra mitgondoltok saraboloval megbirkozik egy több éve szántatlan vakondtúrással meg hangyabollyal teli szőlővel? Természetesen kaszálás  után van . Ugyanugy  szeretném az amugy kaszáló kertet melyet a vaddisznók alaposan felturtak kissé kiegyenesitteni , dobkaszával kaszálhatóvá tenni.. 

amper_vadasz Creative Commons License 2015.07.22 0 0 25358

Léghűtéses 4T fűnyíró motor melegedés mérséklésre rendszeresen használok +E85-t a benzinhez keverve, nem kell sok, 1L benzinhez + 1-2dl-t, 2T motornál ez az üzemanyag mix 1/3 1/2 +E85 is lehet. A benzinbe lévő minimális vizet a +E85 homogén oldatba viszi magával, nincs többé tank rozsdásodás, víz miatti karburátor dugulás.

Motor belső hűtésre még használható pl. a vízzel benedvesített majd kicsavart légszűrő szivacs is.

Valóban jók az orosz videók, pl. az eke beállítása és annak használata rota kistraktorral, sok helyen nem használnak pl. csoroszlyát, van viszont körmös vas kerék és az eke is állítható, s vígan viszi a gép.  

Előzmény: biohazardxx (25357)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.22 0 0 25357

köszi a válaszokat és a segítséget. Tegnap elmentem préselt kartonért kb 200 kg-ot hoztam 3km volt az út és hát szegényke eléggé melegedett még délután 4kor szóval inkább nem mentem még egy kanyarért el. ja és földút ami dimbes dombos volt :D de jól birta van benne kakaó rendesen. Holnap szétszedem az egyik kereket és megnézem mit lehet vele csinálni hátha tudnám kicsit stabilizálni. mostanában egyre több orosz videót nézek és hát le a kalappal előttük mert nagyon találékony népség :D de addig is egy kis utánfutó teszt, én b etegre nevettem magam rajta :D

dzsozi55555 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 25356

Ha esetleg valaki eltudna nekem küldeni egy honda mio f600-as kistraktornak a gépkönyvét az jelezzen legyenszíves. Előre is köszönöm. 

dzsozi55555 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 25355

Üdv 

Ha lehetne nekem is eltudnád küldeni egy honda miof600-as kistraktornak a gépkönyvét.

albertjani Creative Commons License 2015.07.21 0 0 25354

Szétszeded a felnit és kalapáccsal visszakalapálod gyári helyzetbe. 

Leírni nem tudom máshogy, de ha majd a felni egyik felét ráfekteted egy sima felületre, látni fogod, hogy a közepe néhány milliméterrel feljebb van, kinyúlt a lemez. A közepét kell ütni, amíg visszaáll eredeti helyzetbe.

Sokan azt hiszik, hogy a műanyag gyűrűk koptak el, ezért lóg (én is így jártam !!! :)  ), de nem. Egyszerűen vékony anyagból van a felni és a terheléstől "kinyúlt".

Előzmény: biohazardxx (25341)
studiod1 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 25353

A motornak nem okozhat gondot(hűtőborda tiszta és megfelelő olaj) ráadásul szállításkor jó úton nincs is leterhelve hajtóműnél sem lehet gond, bár szerintem az érzékenyebb könnyebben túlmelegszik. Én bizony ilyen melegben is dragonnal rotáltam(reggel szénáztam és így jött ki) igaz utánna olajat cseréltem a hajtóműben(a hykomolnak nem tetszett túlmelegedett)

Előzmény: biohazardxx (25352)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.21 0 0 25352

Hülye kérdés megint :D De nagy melegbe mint most délután szoktátok használni  trakiként? Elkellene hoznom pár cuccos  de nem tudom hogy ez nagy forróság ártana e most neki....

Előzmény: Törölt nick (25350)
studiod1 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 25351

Igen a csőtengely csapszegfuratát oválisra tágítja peremezi(vékony gyenge minőségű anyag)

Előzmény: biohazardxx (25347)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.20 0 0 25350

A kinyomóvilla és a forgórész között kell lennie.

Remélem megtalálod :D

Előzmény: biohazardxx (25349)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.19 0 0 25349

hát nem teljesen :D

és ez a csapágy hol van? az alsó kuplungharangban vagy alatta? Mert ami a harang alatt van az a csigatengelyé nekem a tengely végén van egy bordázott rész ügye amin a kuplungharang járkál és kb eddig tiszta mert ami a motorblokk alatt van még cssak nem is láttam hogy nézhet ki :D

Előzmény: Törölt nick (25348)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.19 0 0 25348

Ez utóbbi azt jelenti, hogy van kétféle kuplung kapcsolási mód; aktív és passzív.

Aktív esetben a kuplung nyomócsapágya folyamatosan jár, fezsül, amíg a hajtás be van kapcsolva.

Passzív esetben a kinyomócsapágy csak a kuplung oldásakor feszül meg, tehát bekapcsolt hajtás esetén nincs terhelésnek kitéve.

Remélem így érthető volt :D

Előzmény: biohazardxx (25347)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.19 0 0 25347

értem, vagyis nem teljesen.

"A csőtengelyen a furatot gyorsan kiveri kell rá egy +cső kívülre, esetleg két anya felhegesztése a furatra." itt arra gondolsz hogy a lehajtás tengelyére ráhúzom a keréknek a csövét és azon van egy kis lyuk és azt tágítja a csapszeg?

"Én jobb szeretem a hagyományost a csapágy-villa csak a kiemelés pillanatában működik, a fordítottnál viszont összekapcsolt állapotban folyamatosan megy a csapágy." milyen csapágy megy, mi megy folyamatosan? ezt nem tudom elképzeni mi lehet :D

Előzmény: studiod1 (25346)
studiod1 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 25346

Sajnos a kerék-kerekek gyengék(a régi robix jobb volt), a műanyag hézagoló-persely-távtartó ki minek nevezi cserélhető bronzra(esztergályos) csapágy felesleges mivel ott csak szabadonfutáskor(mikor kattog vagy simán elforog a kerék) van forgás. A kerék tengelyen egy sima lemezből készített tárcsa van ami a két részből álló "felni" között van, mivel a tárcsa lazán van ha ez nagy akkor akkor kóvályoghat.A csőtengelyen a furatot gyorsan kiveri kell rá egy +cső kívülre, esetleg két anya felhegesztése a furatra. A lehajtás 25mm sajnos a kerék csőtengely 26mm legalábbis amikkel én találkoztam. Én jobb szeretem a hagyományost a csapágy-villa csak a kiemelés pillanatában működik, a fordítottnál viszont összekapcsolt állapotban folyamatosan megy a csapágy.

Előzmény: biohazardxx (25345)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.19 0 0 25345

az fasza! hát nekem mondta volna azt hogy adjak neki 30 rugót előre biztos mondtam volna neki majd ha addig te is kölcsönadod a kis feleséged..... :D Tuti zsebre dolgozik a kis majom....

azt nézegettem én is hogy valahogy a felni két oldalára beférne valami tűgörgő vagy csapágy. mert jelenleg nekem 2 darab műanyag szál van behajlítva és hát az nem egy tartós dolog :D

Előzmény: rönótulaj (25344)
rönótulaj Creative Commons License 2015.07.19 0 0 25344

Semmit......!

Jó bőven megkentem zsírral aztán beletörődtem!

Amúgy én személy szerint nagyot csalódtam a szentkirályi tiller gyár termékeiben. Szerintem mostanában CSAK SELEJTET GYÁRTANAK! Pl.: Az év elején vettem egy Dragon 65- kapát és már újkorában selejtes volt a hajtása. Saját szerencsétlenségemre 3 nap után kezdtem el használni, így nem cserélik csak szarakodnak vele és mókolják! A környékbeli szervizhálózat pedig kritikán a aluli....PL: az egyik Debreceni szerződött garanciális partner azt mondta hogy utaljak el neki előre 30000 (azaz harmincezer) forintot mert addig fel sem veszi a garanciális hibáról a megrendelést.... Aztán ha kiderül hogy mégis garanciális jellegű a hiba akkor lehet hogy majd visszaadják!

Üdv: Tóth Attila

biohazardxx Creative Commons License 2015.07.19 0 0 25343

és akkor csináltál vele valamit hogy ne lötyögjön?

Előzmény: rönótulaj (25342)
rönótulaj Creative Commons License 2015.07.19 0 0 25342

Szia!

Az enyém is pont ilyen. Én szétszedtem és szörnyűlködtem is hogy egy ilyen silány sz@rért hogy kérhetnek ennyi pénzt. Ja, és gyárilag nincs benne csapágy.

Üdv: Tóth Attila

Előzmény: biohazardxx (25341)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.19 0 0 25341

És az jó ha fordított? :) öcsém csinált babettán olyat hogy a ferodolos részbe ferdén csiszolt bele kis barázdákat hogy ne csússzon és arra gondoltam hogy én is raknék bele egy 5-6 darab ilyen pici barázdát persze nem olyan méllyen hanem csak éppen egy fél mm-nyit.

A másik kérdésem az lenne hogy a járókerekek amit vettem elég silány minöségűek. a gumi 2 hónap után berepedt pedig nem is használtam és most néztem hogy az egyik mintha kicsit 8-as lenne benne, utána néztem hogy eléggé lötyög a kerék a saját tengelyén mintha nem is lenne benne csapágy. oldalra és a tengelyen is be-ki jár.  van erre valami egyszerű megoldás hogy ne lötyögjön vagy minden kerék ilyen? Haverom azt mondjam küldjem vissza mert igen csak szart adtak el nekem :S

ilyen van nekem csak nekem 6 csavar van a felnin.

Előzmény: studiod1 (25340)
studiod1 Creative Commons License 2015.07.18 0 0 25340

Szentkirályi kf sorozat normál kuplung alaphelyzet összekapcsolt, rugó szorítja össze a két felet, villa rugó ellenében bont-emel ki emiatt kötelező a vészleállító hozzá. A tiéd fordított tehát fk sorozat, (alaphelyzetben bontott a fotórol nekem az látszik)

Előzmény: biohazardxx (25338)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.17 0 1 25339

Ez lemaradt... :)

biohazardxx Creative Commons License 2015.07.17 0 0 25338

nem rezonál be semmi az tuti. Igazgattam a motort a hajtáshoz mégpedig úgy hogy a piros nagy gyűrűt lelazítottam kuplungot behúztam de igy is van némi holtjátéka jobra balra a blokknak majd a kettő közti állapotra igazítottam de semmi, ugynaz a hang... szerintem a kuplung nem lötyög se a tengely amin fut.

Nekem a hajtásom az olyan hogy alulról egy villa tolja felfele a kuplungot ami beleér a motoron levő ferodolos tányérba. gondolom nem ilyen a fordított kuplung...

fordulatszabályzóként a regulátorra gondolsz ami egy karocska és az mozog nyit valamit ha csökkenne a fordulat és igy megtartja a mindig a fordulatot... na most az nem mozog ment közben már néztem.

Na és most az én verzióm jön: Ma ahogy elindultam egyből adta a hangot és még csak meleg sem volt a gép. visszafele kis teherrel jöttem és azt vettem észre hogy minél jobban behúzom a kuplung karját annál jobban erősödik a hang  kb félutig húztam be és ott csak éppen hogy hallani lehet szinte halkan csak. aztán tovább húztam és erősödött majd teljesen behúztam és már eléggé halható volt. aztán jutott eszembe hogy 1 hónapja szorosabbra vettem monván hogy ne csússzon majd és szerintem túlságosan is szorosra vettem mert ahogy behúzom teljesen a kart úgy a bofden végén levő kis rugó is elkezdett nyúlni kicsit pedig jó erős rugó...

most beállítottam úgy hogy a rugó ne nyúljon és vagy fél centit visszacasvartam az ott levő csavaron igy amikor behúzom a kart nem lifeg  a kuplung kar a blokknál de nem is olyan feszes hogy  a rugó nyuljon szóval lehet én csesztem el hogy az elején túlhúztam és amiatt volt a hang szerintem .

Holnap megnézem hogyha megpakolom a futót hogy indul nem e fog csikorogni a kuplung illetve elmulik-e a hang. Remélem nem tettem tönkre a kuplungot :S

Köszi a sok segitséget és ha valakinek van jó tanácsa nyugodtan ossza meg mire érdemes még figyelnem...

Dutrás-pisti Creative Commons License 2015.07.17 0 0 25337

Szia!Én a motor fordulat szabályzóra gondolnék!Mivel nagy terhet viszel,ezért a szabályzó rá-rá segít a motornak.Szerintem ezért van ez a hullámzó hang!Ugye alapjáraton nincs terhelve,ezért normálisan megy.Én most szedtem szét nem rég a kisebbik kapálógép (KF-04) hajtó művét.Ha bronz tengely csatlakozásnál lenne elkopva,el sem tudnál indulni vele!Na már most ha csapágyak nagyon kopottak,kottyanása lenne a tengelynek,akkor is nehezen indulna el!Ha nem lenne benne olaj,akkor meg csikorogna!Még azt kenne megnézni,hogy szabályzó rudazat vagy a rugó nem-e törött,hiányos!Talán tudtam segíteni.István   

Előzmény: biohazardxx (25325)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 25336

Még esetleg arra tudok gondolni, hogy valamelyik műanyag burkolat, vagy valami a motor környékén rezonál Nem megfelelő rögzítettség miatt, de erre kevés esélyt látok.

Előzmény: biohazardxx (25334)
studiod1 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 25335

Csak egy kérdés: a géped az szentkirályi fk sorozat, esetleg midi? az fk fordított kuplung annál sajnálatos módon összekapcsolás esetén állandóan megy a nyomcsapágy.Villa csapágy környékén keresgélj esetleg a motorrögzítés nem volt megfelelő és elment a központosítás. Csigahajtásnak legalább 4-500üó ki kell bírni.

Előzmény: biohazardxx (25334)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25334

a hangot csak akkor adja hogyha a kuplung be van húzva és megyek vele közben. ha állok és üresben pörög  és nincs behúzva a kuplung akkor nincs hang... ez az egész akkor kezdődött mikor meglett a futó és elvittem az első fuvart ami 10 db  nagyméretű cserép volt ami kb max 150 kg lehetett.  szóval még agyon terhelve sem volt. igazság szerint nem vettem észre hogy csúszna vagy gyengébb lenne.

Egyszer volt hogy behúzva maradt a kézifék de azt rögtön jelezte a kuplung egy kis csikorgással és kapcsoltam hogy ne húzzam neki,,,,

A hülye kerék is amit vettem az egyiknek a tengelye már ki van szopósodva és kicsit lifeg oldalra pedig alig ment 10km se szerintem...

Előzmény: Viktor1798 (25333)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25333

10 fokig nem kéne gondnak lenni de alapjáraton is adja hangot vagyis úgy hogy a kuplung be van húzba (legalábbis nekem régi KF-04 kuplung ezzel arra gondoltam hogy nincs összekapcsolva a hajtóművel ) ?
Régebben írtam neked hogy a vonófej szerintem fordítva van azért áll így a gép fordítsd meg próbáld meg hogy akkor hogy áll, nekem is kicsit előre van dőlve kocsizáskor eddig nem jelentett problémát de próba szerencse :)

Előzmény: biohazardxx (25332)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25332

A gép márciusban lett vásárolva azóta jó ha 10 órát ment abból 7 óra sarabolás és rotálás volt....

Csapágygond szeintem még szintén korai lenne...

Inkább a motorból jön a hang, vagyis onnan hallatszódik szerintem. Az nagy baj ha a motor a vízszintestől  állapottól kicsit előrefele dől?

Előzmény: Törölt nick (25326)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25331

Ez így ahogy van ÉLETVESZÉLY az a 2 vas szerintem szinte semmit nem ér törni fog az biztos vagy hajolni a vonószemnek a csuklóján se sokat ér az a hegesztés szerintem .

Előzmény: Recrew (25329)
Csiga1970 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25330

Hello!Ez gyárilag ilyen,nincs rajta gumi.Sokszor jó dolog,én kapálásnál a sor végén kerítésnél szoktam használni,esetleg futózásnál néha.Attól tartok,hogy a fém kerék kikezdi a nagy szíjtárcsa belsejét,és azután enni fogja a szíjat,de lehet,hogy ez csak én alaptalan félelmem.Üdv

Előzmény: Törölt nick (25324)
Recrew Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25329

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy,szerintetek ez a csatlakozás jó-e vagy sem?Ha szerintetek nem jó akkor milyen megoldást tudtok ajánlani?

janijani Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25328

Lehet, hogy valamelyik csapágy haldoklik? esetleg kihullott a golyók közül a kosár?

Érdemes lenne megnézni mielőtt tönkreteszi a csigakereket.

Én az olajba szoktam tenni egy babszemnyi grafitpasztát hogy javítsa a kenést.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25327

Zamu, megtudnád mondani, hogy milyen szélesek ezek a dupla kerekek?

Az interneten nincs róla adat.

Egy masszív mindenes gépet készítek, kistraktorra emlékeztető forma, masszivitás, kényelem...

Ezt majd dokumentálom a fórumon is, egyelőre az alkatrészek beszerzése van folyamatban.

Ha minden jól megy, akkor a közeljövőben gyártva is lesz, és bízom benne, hogy a fórumozók körében is nagy lesz az érdeklődés.

Magyar földre magyar gépet!

Üdv: Nyemcsok M.

Előzmény: zamu (25268)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25326

Mivel szabályosan ismétlődik, szerintem kezd kopni a bronzkerék, és amíg az olaj nem melegedett fel rendesen, addig nem hallatszik, mert a hideg olaj ugye sűrűbb, jobban tömíti a kopás barázdáit. Van néhány típus, amiben leghamarabb a bronzkerék adja be a kulcsot.

biohazardxx Creative Commons License 2015.07.16 0 0 25325

Mi ez a hang? mostanában kezdett eljönni kb. 5 perc után már lehet hallani ahogy melegszik a blokk...

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.15 0 0 25324

Igen Láncos. értem figyelek rá. észrevettem hogy fém a fémmel érintkezik a hátramenetnél. de szerintem ezt kihagyom. feleslegesnek tartom. vagy gyárilag volt rajta gumi?

Néha biztos jó lenne ha utánfutózik vagy valami.

Előzmény: Csiga1970 (25323)
Csiga1970 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 25323

Hello!A kapatengely hajtása láncos,ennek van egy zárt hajtásháza.Felülről van egy fedele,két csavar tartja.Ebben legyen olaj,ami keni a láncot és alul a csapágyakat.Motorban olajat figyelni,ha a szíjjakkal baj van,azt jelezni fogja a masina...Szerintem a hátramenet elég fapados megoldás,én csak ritkán használom,bár lehet csak nekem nem tetszik.Egyébként méretéhez képest elég kezes gép,szoktam használni oldalanként egy-egy kapával is,és így is elég jól irányítható keskeny sorok között is.Üdv

Előzmény: Törölt nick (25322)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.14 0 0 25322

Szia.

Igen ez is íbrigs motoros. 

És mostmár terhelésre változik a fordulat.

bevolt szorulva  a karburátoron egy csavar ami a muanyag továbbitó volt. és  a pillangó szelepet nyitotta, tehát minden tartomámyban azonos fordulattal ment.

megoldódott a probléma. köszönöm.

Egyébként mire kell ügyelni ennél a tipusnál?

Előzmény: Csiga1970 (25321)
Csiga1970 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 25321

Hello!Nekem is van ilyen gépem,az briggs motorral van szerelve,és változik a fordulat a gázszabályzó állításával.Szerelték ezeket a gépeket más motorral is,azokat nem ismerem.Üdv

Előzmény: pityesz001 (25319)
studiod1 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 25320

Ezt neked kell eldönteni,ha továbbra is nagyon sokat használod igen. Az élettartama a szakemberek szerint legalább 2x ,de szerintem a lényeg a felújíthatóság, nem a "használat után eldobandó" kategória.(A gx gxv acélperselyes, golyóscsapágyazott főtengely)

Előzmény: Fidó mester. (25318)
pityesz001 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 25319

Sziasztok.

Vettem egy szevafém RK05B tupusus kapát, van benne hátra menet is, könnyen indul. de ami a jobb oldalon a kezelőnél van nyúl és  teknős, nem reagál semmit csak leállitani lehet vele, mikor beindul fordulaton megy, vagy ez ilyen?

Köszönöm a válaszokat, holnap töltök képet, olajcserét csináltam, 

Fidó mester. Creative Commons License 2015.07.12 0 0 25318

Üdv !

A teljesített órák számát az utóbbi négy évben rendszeresen felírtam és 50 óránként vagy tavaszi kezdéskor cseréltem olajat.Levegő szűrőt és gyertyát minden tavasszal újat vettem.

Évekkel ezelőtt beszéltem egy Transaggregátos szakival aki több mint 2000 üzemóráról beszélt és ez akkor még nem volt a vége.

Én a kihajtó tengelyre vaskereket szereltem és kultivátort valamint töltögetőekét vontattam vele.Egy hektáron vetéssel együtt 3-4 alkalommal mentem végig ez hektáronként 42-56km.A megművelt terület 2-3 ha között mozgott éves öszzehasonlításban.

Egy kicsit én is többet vártam de ez van.

A fentiek miatt gondolkodom az ipari kivitelben.

Szerintetek megéri az árát?

Üdv Fidó mester

Előzmény: ottofon (25316)
studiod1 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 25317

Az a 800-1000üó reális egy gcv-től , az 60-80% terhelésen 800-1000l benzin. Természetesen ettől általában jelentősen többet bírnak,az én legrégebbi gcv-m is hasonló üó-s lehet de még tökéletes.(dragon 5,5)

Előzmény: ottofon (25316)
ottofon Creative Commons License 2015.07.12 0 0 25316

800 órát birt csak? Akkor nem cseréltél rendesen olajat, vagy légszűrő hiány volt, mert sokkal többet kellene birnia. Nekem van egy 20 éves példányom de egy csepp olajat sem eszik. Pedig minden szomszédom hajtja rendesen, heti rendszerességgel kínozzuk.

Előzmény: Fidó mester. (25314)
studiod1 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 25315

A "kuncsaftnak"(ismerős) csak arra volt pénze.Emlékem szerint alapkivitel 22,2x80mm mindkettőnél. de biztos lesz itt aki pontosan tudja, vagy google a barátod.

Előzmény: Fidó mester. (25314)
Fidó mester. Creative Commons License 2015.07.12 0 0 25314

Üdv !

Ez a GCV 160 8 szezont ment kb. 800 üzemórával.Még megy ,de rengeteg olajat eszik,gyakran kell gyertyát cserélni, alig van teljesítmény.

A motor Robi 156 H erőforrásaként üzemel.A hajtóművet már többször szétkaptam ,csigatengely csapágyakat kellett cserélnem.A hajtómű bronz fogaskerekének elkopásától tartottam leginkább,de még tartja magát.Hozzá kell tennem extrém igénybevételnek volt kitéve.

Kuplungharangból van tartalék ,-a kopóréteg pótlása megoldott .Kapcsoló tányérból két új is van , a gyári most lett lecserélve.

Összességében a hajtóművel meg vagyok elégedve.

A meglévő GCV-ben gyűrűsort cserélek ,fűnyíró meghajtására még biztosan jó lesz.

Erre a Robira meg kellene egy új motor.

A GCV 160 ára most :  64262 Ft;

GXV 160 ára most :108077 Ft.

A két motor között jelentős árkülönbség van .Megvenném az iparit, ha jóval több ideig szolgál mint elődje.

Te miért fordítva cseréltél ?

Honnan lehet tudni azt ,hogy milyen tengelyvéggel van szerelve az adott motor ?

Üdv _Fidó  mester

Előzmény: studiod1 (25312)
biohazardxx Creative Commons License 2015.07.12 0 0 25313

Nektek nem szokott berezonálni a gép a pótkocsi és ahogy ültök rajta akkor ti magatok is? Én azt vettem észre hogy iszonyatosan rezonál és ahogy ülök rajta szinte már kellemetlen elkezd fájni a fejem tőle... ahogy a szarvkormányt kicsit felfele eröltetem akkor abbamarad. Gondolom biztos a csatlakozásnál lehet a gond, Raktam 2db gumikarikást hátha jobb lesz de minimálisan jobb csak. sőt lecseréltem aa 16-os menetsszárat is és esztergályos csináét nekem egy 16-os csapszeget aminek menetes a vége és sasszeg is belemegy..

Valami ötlet valakinek?

studiod1 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 25312

Pl gxv160-ra? emlékeim szerint igen igaz én fordítva cseréltem ,vigyázz a gcv is többféle tengely véggel készül .

Előzmény: Fidó mester. (25311)
Fidó mester. Creative Commons License 2015.07.11 0 0 25311

Üdv Mindenkinek !

A Honda kapalógépmotorjainak és a függ. kihajtású motorjainak csatlakozási pontjai azonosak ?

Mondjuk egy GCV 160-as motort le lehet-e cseréni egy ipari motorra?

Üdv Fidó mester

kavicsos64 Creative Commons License 2015.07.07 0 0 25310

Vedd le a karburátort és fúvasd ki sűritett levegővel ,valami el van koszolódva benne ,magyarán dugúlása van . Ha 98 benzint használsz ilyen hiba nem lesz vele !

Előzmény: Luximen (25308)
Dutrás-pisti Creative Commons License 2015.07.07 0 0 25309

Helló Luximen!Tegyél a tartály és a karburátor közé egy benzin szűrőt!Hiába van a tartályban gyári "szűrő",nem biztos hogy megszűri a benzint rendesen. Ha gyújtással lenne problémád, akkor csattogna rendesen,berántásnál viszont vissza rántaná a kezedet.Mivel nem kap rendesen üzemanyagot, azért jár szakaszosan.Ja és cseréld ki a csővet átlátszóra!Talán tudtam segíteni!

Előzmény: Luximen (25308)
Luximen Creative Commons License 2015.07.06 0 0 25308

Sziasztok.

Az alábbi linken meghallgatható a gépem hullámzó járása. Az 5. mp-ben még durran is.

Segítséget,tanácsot kérnék!!!

Gyertya újra cserélve, karbi kitisztítva.

robocop7679 Creative Commons License 2015.07.06 0 0 25307

1000 hála és köszönet! :-)

Előzmény: studiod1 (25306)
studiod1 Creative Commons License 2015.07.06 0 0 25306
Előzmény: robocop7679 (25305)
robocop7679 Creative Commons License 2015.07.06 0 0 25305

Kedves Mindenki!

Újdonsült Honda F600Y tulajdonos vagyok. A gép kisebb javításra, felújításra szorul, ehhez kérnék némi segítséget a nálam tapasztaltabb tagoktól: első lépésként egy gépkönyvre lenne szükségem, ha valaki tud ebben segíteni.

Köszönet:

Farkasditucsok

biohazardxx Creative Commons License 2015.07.06 0 0 25304

Tudom hogy fordítva van rajta de sajnos  ahogy kifúrtam a lyukat a csatlakozon  és átakartam fordítani úgy már nem stimmelt a luk helye és nem ment volna át a két csavar....  max ugy tudom megoldani  hogy  lecsiszolok a két lemezből ahol van a két csavar de akkor már nem lesz passzentos a cucc. Jelenleg pont vízszintes a gép nem dől előre a blokk és gondolom így nem lehet baja...

Ma szereztem 16-os menetes szárat a futó és a csatlakozó közé  de valahogy nem az igazi, lehet jobban járok ha csináltatok egy ehhez való éket vagy csavart?

Előzmény: Viktor1798 (25300)
3ashorog Creative Commons License 2015.07.06 0 0 25303

Hali!

Tipikus MTD betegség. Sajnos ennél a típusnál gyakori. A baj akkor szokott előjönni (és feltételezem hogy nálad is ez volt), ha úgy tetted félre néhány hétre a motort, hogy nem ürítetted ki teljesen a tankot és az üzemanyag "betaknyosodott". Mikor én is hasonlókat tapasztaltam először megijedtem, aztán kicsit utána néztem, és bevallom a gyár által küldött leírásban benne van, hogy ezt hogyan lehet megelőzni. Ne aggódj, járasd ki a piszkot( leüllepedett maradványt) a motorból, jó nagyokat fog köpködni és durrogni, de nálam más maradandó kárt nem okozott.

Ide vonatkozó rész a kapával küldött gyári dokumentációból:

...Tárolás
Ha a motort 30 napnál hosszabb ideig tárolják, ügyeljenek arra, hogy ne maradjon üzemanyag a tankban, hogy az üzemanyag-ellátó berendezésben, különösen pedig a karburátor fontos részeiben ne alakuljanak ki égéstermékek. 30–90 napos tárolás esetén adjon stabilizátort az üzemanyaghoz.
Járassák a motort, amíg ki nem ürül az üzemanyagtartály és a motor le nem áll.
„Cseréljék ki az olajat.
„Vegyék ki a gyújtógyertyát, és töltsenek kb. 15 ml motorolajat a hengerbe. Szereljék vissza
a gyújtógyertyát, és húzzák meg lassan az indítózsinórt, ami lehetővé teszi az olaj eloszlatását.
„...

Remélem nálad sem lett nagyobb baj!

Előzmény: Luximen (25298)
arvaiz69 Creative Commons License 2015.07.06 0 0 25302

Szia! 

Gratulálok ez tényleg nagyon szép lett! 

Üdv.: Zoli

Előzmény: biohazardxx (25294)
janijani Creative Commons License 2015.07.05 0 0 25301

Mindig azt hittem, hogy a victoria a világ leghitványabb gumija.

1980 januárban 5 új victoria radial volt a trabantomon, ebből 1 hónapon belül szálszakadásosak lettek a két első keréken levők. Hátul és a pótkeréken bírta.

Azóta sem vettem román gumit.

Előzmény: biohazardxx (25299)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 25300

A vonófej fejjel lefele van! Azért dől ennyire előre a futó. Szép szerelvényed van sok szerencsét hozzá :D

biohazardxx Creative Commons License 2015.07.05 0 0 25299

Hódgép gyártmányú tehát gyári az utánfutó. Én csak lecsiszoltam  és újrafestettem és kicseréltem minden csavart rajta. csapágyak még a gyáriak mert semmi bajuk sincs kerekek szintén egykét repedés van rajta de szerintem ha 35 évet kibirt akkor még 10 az semmi neki :).

Érdekességképpen írom nektek hogy amit vettem kistraktor gumit az felfújtam állt kb 2 hónapot és magától megrepedt néhol... ekég silány minőségű ahhoz képest hogy  10 métert alig mentem vele...

Ami meg a z utánfutón van victoria gumi az 35 éves és állítom többet bir ki majd mint a mostaniak...

Előzmény: Imperator23 (25297)
Luximen Creative Commons License 2015.07.05 0 0 25298

Sziasztok.

Egy kis segítség kellene!

Ma volt egy kisebb fuvarom és az 55/6 thorx  motor járása nagyon csúnya volt. Dadogott és időnként kicsiket durrogott.

Mivel kezdjem a baj keresését?

Imperator23 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 25297

Nagyon szép lett!

Az utánfutó is nagyon tetszik, én is tervezek egyet beszerezni a Honda F400-amhoz.

Neked saját gyártmány?

kavicsos64 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 25296

Nem rég volt téma itt hogy a hajtómű betúr , rá leltem a megoldásra ha mód van rá a kapa átmérőt meg kell 2-5 cm-rel növelni és a hiba megszűnik ,és jó hatással van a négyüteműek lassúságára is ,a nagyobb átmérő nagyobb kerületi sebességet eredményez ,vagyis gyorsul a kapafordulat ! A kapa átmérőt úgy lehet növelni, hogy a  négyzet alakú kapa tartót nagyobbra kell cserélni ,ha kell a kapákat is újra fel lehet fúrni ,nem kemények !

Barret02 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 25295

Szép!

biohazardxx Creative Commons License 2015.07.05 0 0 25294

Kész a gépezet. Teljes felújítás  renoválás már csak a világítást kell felrakni hozzá egy aksit és kész is van :)

Csináltattam hozzá csatlakozót 4000 pénzért 0.8 és 1.0 cm anyagból szóval tuti erős a cucc :D

ppocok1981 Creative Commons License 2015.07.04 0 0 25293
Sziasztok nekem volna egy motorikusan nagyon jó rex maxi gépem eladó
hibái a következők.
egyik lampa hiányzik,egy új festés ráférne.pöcre indul igaz a berántója valahova elkoszálódott de a kötél megvan.ráhajtva a csigára első rántásra indul.ki mit ajánl érte.?
a csupatka@gmail.com emailra várom az ajánlatokat.
studiod1 Creative Commons License 2015.07.02 0 0 25292

Szerintem nem gond,nekem nem volt, talán kocsizásnál kicsit kényelmetlen ha nincs szabadonfutós kerék.

Előzmény: e.enzsol (25291)
e.enzsol Creative Commons License 2015.07.01 0 0 25291

Köszönöm a válaszokat! A családban van egy kb. 15 éves Szentkirályi gép, és szeretnék adaptereket venni hozzá. Nem tudom az mennyiben fog majd akadályozni hogy nincs hátramenet a gépen?

studiod1 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 25290
Előzmény: e.enzsol (25288)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 25289

Nincsen sajnos :(

Előzmény: e.enzsol (25288)
e.enzsol Creative Commons License 2015.07.01 0 0 25288

Sziasztok, a Szentkirályi kisebb teljesítményű gépeken van hátramenet?

Furak Creative Commons License 2015.06.30 0 0 25287

Helló!

Traktoros boltokban van, biztos van a közeledben is.

Előzmény: zamu (25286)
zamu Creative Commons License 2015.06.29 0 0 25286

Sziasztok!

Szeretnék csinálni pár saját művelőeszközt a kapálógépemhez. 

Az lenne a kérdésem, hogy vajon hol lehet beszerezni hozzá alkatrészeket?

Pl.: rugóskapa, lúdtalpkapa, stb...

Fót környékén van olyan bolt ahol ilyet árulnak? (webshopot ugyan találtam, de jobban szeretném látni amit veszek)

Előre is köszi!

kavicsos64 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 25285

Ha megszakítós a gyújtás át kell alakítani akumlátor gyújtásra ,és nem lesz vele gond pöcre indul !

Előzmény: csabi601 (25282)
janijani Creative Commons License 2015.06.29 0 0 25284

Ha a gyujtótekercs gyenge sokszor a hengerben a kompresszió alatt nem adja le a szikrát. Ilyenkor segít ha a gyertya szikrahézagját összébb ütjük. Gyárilag 0,6 mm a  szikrahézag, össze lehet kocogtatni akár 0,1-0,2 mm-re is.

Előzmény: csabi601 (25282)
csabi601 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 25283
Előzmény: 19zsolt77 (25281)
csabi601 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 25282

Ha torokba beöntök benzint akkor egyáltalán nem csinál semmit, gyertya új, forgattyúsházat elméletileg amikor szimeringet cseréltem akkor  jól letömítettem kompresszió meg 7 bar körül mozog , akkor már csak a gyújtótekercs marad mert az elektronikát már cserélgettem csak azt az egyet nem ! :) Köszönöm a segítséget megpróbálom minél hamarabb kicserélni !

Előzmény: janijani (25280)
19zsolt77 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 25281

sziasztok, rk 02-hőz keresnék kuplungot, a nagyobbat. Estleg más gépé jó lehet hozzá?

janijani Creative Commons License 2015.06.29 0 0 25280

Próbálj meg a légtorokba önteni 2-3 ml benzint és úgy indítani. Ha így röffen akkor a karburátor hibás. Ha így sem indul akkor valami más baj van (tömítetlen forgattyúsház, kopott henger-dugattyú, rossz gyertya, gyenge gyujtás)

Előzmény: csabi601 (25279)
csabi601 Creative Commons License 2015.06.28 0 0 25279

Helló!

Tudna nekem segíteni abba hogy van egy pannonia p 125 kapálógépem minden szimering. gyűrűk ki lettek cserélve karbi tiszta fúvókákat már próbáltam cserélgetni de semmi, csak pöfen párat van amikor jár 3-4 másodpercig és utána már semmi, kipufogó is tiszta ! Tudna nekem valaki esetleg segíteni ? Előre is köszönöm !

kavicsos64 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 25278

Előtte pálinka , és uborka salátával ,hú de éhes lettem !!!

Előzmény: Luximen (25277)
Luximen Creative Commons License 2015.06.27 0 0 25277

A szalonnát nem szeretem. De a szendvicset igen.

2 szelet rántott hús között egy harmadik.

Előzmény: kavicsos64 (25275)
szabi7911 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 25276

nem biztos hogy hülyeség,én próbáltam.jobb volt a tapadás és nagyobb a vonóerő.igaz kicsit taposta a barázdát a tarlón viszont fogott

Előzmény: janijani (25273)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 25275

Nekem is van ,és egy rúgásra beugrik ! És jó kondis gép vascsőből van a nyele ! Csak a paraszt bírja ! És nem válogat mindent lekaszál ,csak szalonna kell hozzá ,és némi sör !(:::!!!!!!

Előzmény: Luximen (25271)
Luximen Creative Commons License 2015.06.27 0 0 25274

Nem kell rúgni.

Most sopronival és egy feles pálinkával működött.

Előzmény: oljeg12 (25272)
janijani Creative Commons License 2015.06.27 0 0 25273

Szerintem ez a dupla kerék szántásnál csak optikai tuning. 

Mivel a dupla kerék szélesebb mint ami barázdát nyit az eke, a barázdában a külső kerék a felszántott földön fog futni, a belső kerék meg a levegőben forog mellette. A másik oldalon mivel a barázda felé dől a gép a belső kerék fog a földön futni, a külső kerék a levegőben lesz.

oljeg12 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 25272

És ez a "kaszálógép" hányadik rúgásra indul?

Előzmény: Luximen (25271)
Luximen Creative Commons License 2015.06.27 0 0 25271

Sziasztok!

Kenyérgőzös "kaszálógép". :)

Az idei 3. kaszálás.

szabi7911 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 25270

sziasztok.zvl diamon pa80 gépről nem tudtok gépkönyvet vagy valami adatot,csak a ccm és a teljesítményt tudom.köszi előre is

Viktor1798 Creative Commons License 2015.06.26 0 0 25269

Kerékre érdemes akkor bírni is fogja 

zamu Creative Commons License 2015.06.26 0 0 25268

Ilyen kerekem van:

Az mforg-nál vettem. Jelenleg nem a kerekek vannak felszerelve, hanem a kapatagok.

Ha szerelnék rá súlyokat, azokat hova érdemes felerősíteni?

Gondolkoztam azon, hogy a felezőre raknám, de nem hiszem, hogy az elbírná...

Amúgy egy szántáshoz, mekkora súlyt érdemes feltenni?

Előzmény: Viktor1798 (25264)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.06.25 0 0 25267

Ugyan e miatt nézgelődök én is ,mert sokszor betúr a közepe és fent akad ! HIhihihi az jó lehetett ,tetszett!

Előzmény: janijani (25266)
janijani Creative Commons License 2015.06.25 0 0 25266

Én sem tudtam, de megmértem.

Nézegettem már én is hogy hosszabb kapákkal nem túrná úgy a földet középen a csigahajtás csak a kuplung nem biztos hogy bírná. Ezekkel a késekkel is meg lehetne csinálni, a felfogató lemezt körbe megtoldani és kijjebb új lyukakat fúrni rá. A sárvédő lemez sem férne el és nagyobb átmérővel lehet hogy jobban dobálná felfele a földet.

Még a '60-as években történt mikor nálunk ismeretlen volt még a kapálógép, Karcsi bácsi az esztergályos szomszédunk Pesten a BNV-n látott egy kapálógépet. Lefényképezte, hazajött és megcsinálta egy 125-ös Csepel motorral. Az áttételt olyan gyorsra csinálta, hogy 2 méter magasra feldobálta a földet és a port. Csak néztük mit csinál ez az őrült, mire felkapálta a kertet fekete volt mint a néger. Ő meg dícsérte hogy milyen jó vele kapálni, való igaz hogy jól haladt, 2-3 óra alatt felkapálta a kertjüket.

Előzmény: kavicsos64 (25265)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.06.25 0 0 25265

Nem ártana nagyobb a kapálógépemre ,lehet a 29 már jó lesz ! Bár nem tudom most mekkora van rajta .

Előzmény: janijani (25262)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 25264

Ezt a kategóriájú hajtóművet szerintem ne kínozd ilyenekkel. A duplakerékről képet tudnál rakni esetleg vagy a komplett gépröl?

Előzmény: zamu (25261)
janijani Creative Commons License 2015.06.24 0 0 25263

40 cm elég bátor dolog, felezővel lehet hogy elbírná a gép de félnék hogy elgörbül a csoroszlyatartó vagy még rosszabb ha letörik a hajtóműről a felfogató rész.

Előzmény: zamu (25261)
janijani Creative Commons License 2015.06.24 0 0 25262

A  Robi 151-ét és az RK02-ét megmértem, 29 cm-esek. 

Nagyobb átmérőjűt akarsz csinálni?

Előzmény: kavicsos64 (25260)
zamu Creative Commons License 2015.06.24 0 0 25261

Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne, mi a véleményetek róla:

van egy Szent-királyi Extra 850-es kapálógépen dupla kerékkel, felezővel. Szeretnék csinálni egy lazítókést, amivel a talajt 40 cm mélyen fel tudnám lazítani. 

Lényegében egy ilyet:

http://www.hanki-ker.hu/termekek/altalajlazitok/kuhne_kkl-1.jpg

Kapálógép méretben.

Szerintetek valami hasonlót el tudna húzni a gépem?

Lesúlyozzam a munkához, vagy a dupla kerék a felezővel elég hozzá?

A gyári csoroszlya tartója van, ilyen:

Ezen szükséges valamit változtatni, vagy erre rátéve mehet majd a menet?

A tanácsokat előre is köszönöm!

Üdv.: zamu

kavicsos64 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 25260

A kapálógép kapa átmérő mekkora a legnagyobb ? És melyik gépé mondjuk Dukatti , 151 robié stb!

kavicsos64 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 25259

Ne tartósra hanem javíthatóra készitsd ,a lyuk mindig kiverődik de ha betét van benne akkor aszt csak kiütöd ,kicsavarod, bele az új és mehet tovább

Előzmény: szabyka18.1 (25257)
biohazardxx Creative Commons License 2015.06.24 0 0 25258

Hali.

Nemrég voltam egy ismerősömnél aki hegesztő és azt mondja 0,8-1 cm anyaggal csinálja majd meg...

Előzmény: szabyka18.1 (25257)
szabyka18.1 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 25257

Előzmény: szabyka18.1 (25256)
szabyka18.1 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 25256

Sziasztok! Ezt milyen vastagságú anyagból érdemes megcsinálni hogy tartós legyen?

Pakcsi Creative Commons License 2015.06.22 0 0 25255

Köszönöm, szétszedem.

Előzmény: jofi47 (25252)
Barret02 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 25254

Azt a motort bizony szét kell szedni teljesen...

Utána majd meglátod,mi a baja! Gyűrűzni biztosan kell,ha jó a henger.

Előzmény: Fidó mester. (25250)
norbymester Creative Commons License 2015.06.22 0 0 25253
Sziasztok..meg tudjátok nekem mondani a briggs 675-ös hengerfej és hajtókar meghúzási nyomatékait?
jofi47 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25252

A tűszelep nem zár (piszok).

Előzmény: Pakcsi (25245)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25251

Szerintem az hogy menet közben áll le, lehet,hogy a főfúvóka felkap valami piszkot, vagygyujtás zárlat. Gyertyát én azt teszek bele ami éppen van. Én a kapában gyakran cserélem, mert keveset kapálok vele egyszerre és ha nem melegszik fel a motor, nem ég ki a gyertya hanem be kokszolódik. Egy pár darab össze gyűl és kiégetem.

A gyár szerint ezekkel a gyertyákkal jó: KLG F 75,  PAL SUPER N7, CHAMPION L 86.

175-ös hőértékű,  pólus hézag: 0,5-0,6 mm.

Előzmény: tibor 67 (25240)
Fidó mester. Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25250

Üdv Mindenkinek !

Már napi 1 l  ! olaj felett fogyaszt a  Robi 156 GCV 160 motorja .Megoldás lehet -e a gyűrűcsere?

Ha igen akkor az nagy macera?

Az egész motort szét kell szedni hozzá?

A főtengelyt puszta kézzel körbe tudom forgatni.Akkor valószínűleg nem csak az olajlehúzó gyűrű lehet kopott k?!

Üdv  Fidó mester

Luximen Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25249

Keres egy hegeszteni tudó embert és csináltass. Olcsóbb lesz.

Előzmény: biohazardxx (25248)
biohazardxx Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25248

Valakinek nincs véletlen ilyen eladó? kf-04-hez kellene és egy hódgép gyári utánfutót húznék vele.

lesliegold Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25247

Nem az ásást kell kiváltani, hanem a felső talajrétegek fellazítani pár centi mélyen. Eddig csak földig borotváltam (szegélynyíróval a talajt) a szőlő alatt a talajt, de inkább fellazítanám a felső 5-6 cm-t, és kikapkodnám a gyomot gyökerestűl. A villanyos damilosra is azt mondták fos de bizony nekem hobbykertésznek tökéletes évi 20-30 alkalomra, pedig csak 400W-os.

Előzmény: Barret02 (25241)
Luximen Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25246

Sziasztok. Mai szerzeményem.

A régi ekét túl nagynak találom. A szántás után megmaradt részeket kívánom ezzel megmunkálni.

Pakcsi Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25245

Sziasztok!

Robi 55 karbúlatorjából folyik a benzin.

Úszó lyukas lehet?

janijani Creative Commons License 2015.06.21 0 1 25244

Fénykép:

Előzmény: janijani (25242)
janijani Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25243

Ja és 220 Voltos

Előzmény: janijani (25242)
janijani Creative Commons License 2015.06.21 0 1 25242

Nekem több mint 25 éve van elektromos kapám, a Szevafém gyártotta RK02 gép 2000 felvett Watt/ 1500W teljesítményű villanymotorral, az áramfelvétele 9,8A. Ásás helyett 4 kapataggal 60 cm szélességben 20-25 cm mélyen tudok vele kapálni agyagtalajban, ha megbillegtetem lemegy 30 centire is. A Robi 151-nél gyengébb, de a Robi 55-nél sokkal erősebb. Csendes, akár vasárnap délután is nekiállhatok vele kapálni a környezetem zavarása nélkül, és ezt még apósom is tudta használni aki egy műszaki analfabéta volt. Néha látom hogy hirdetnek ilyet használtan a Jófogáson vagy a Vaterán.

Előzmény: Barret02 (25241)
Barret02 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25241

Az elektromos rotakapa az isten! :D Számolj utána,hogy 3-4 kw teljesítmény már elég is lehet.

Ennek tükrében nézd át a kínálatot,és ne nagyon gondolkodj 220 voltos kivitelben.Az kevés lesz...

Hacsak nincs otthon 25-30A-es rendszered.

Előzmény: lesliegold (25239)
tibor 67 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25240

Jó napot. Jofi 47-megint téged kérdeznélek Robi 155 kapcsolatba. Az mitől lehetséges hogy dolgozik a gép rendesen aztán egyszer csak fogja magát és leáll.Aztán kínkeservesen indul be ha beindul egyáltalán Benzin van benne. Milyen gyertyákkal mennek a te Robi gépeid. Már azt is próbáltam Championt ,Boscht Isolátort és nem az igazi.

lesliegold Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25239

Sziasztok,

Hobby jellegű használathoz keresek elektromos rota kapát. Tudtok olyat mondani, amivel jó a tapasztalat és jó szívvel ajánlanátok, ha már elektromost akarok mindenképp.... (Szar az elektromos ne vegyél dumát ismerem, ne fáradj vele!) Köszi!

gombászok Creative Commons License 2015.06.21 0 0 25238

A tipust nem ismerem, de egy általános szabály a döntésről: a henger mindíg úgy álljon, hogy a karter legyen alul, hengerfej felül.

Oka: a motorolaj ne folyjon be a hengerfejbe.

Előzmény: szabyka18.1 (25236)
studiod1 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 25237

A motorból csak döntéssel tudod leengedni az olajat legalább is a jelenlegi kertigép motorok nagy részénél hiányzik a leeresztő csavar.

Előzmény: szabyka18.1 (25236)
szabyka18.1 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 25236

Sziasztok!Ismét kérdéssel fordulok a tapasztaltokhoz, hogy az új robin cserélni akarok olajat(motor, hajtómű), és legegyszerűbbnek találom hogy az oldalára fordítom és úgy folyik ki. ha így csinálom akkor lesz vmi mellékhatás az oldalra fordítástól?

Dutrás-pisti Creative Commons License 2015.06.20 0 0 25235

A második képen úgy látszik mintha ferdén állna az eke,de a barázdában párhuzamosan van.Pici mozgása van jobbra balra. 

Dutrás-pisti Creative Commons License 2015.06.20 0 0 25234

Helló Lacibácsi! 1. El vágja a barázda falat,így szép egyenes a szántás. 2. Könnyebb húzni az ekét a gépnek. 3. Mivel kör alakú,ezért nem fogja vissza a gépet. Talán röviden ennyi.

Előzmény: Lacibács (25232)
amper_vadasz Creative Commons License 2015.06.20 0 0 25233

Elvileg a függőleges barázdafalat vágná el, de Pistinél ez szögbe fut, itt csak a nyitóbarázdánál áll függőlegesen. Ha már elkészítette, a kormánylemez éle elé függőlegesen rögzíteném a csoroszlyát.  

Előzmény: Lacibács (25232)
Lacibács Creative Commons License 2015.06.20 0 0 25232

Annak a csoroszlyának ott ahol a fotón van mi az értelme?

Előzmény: Dutrás-pisti (25229)
rönótulaj Creative Commons License 2015.06.19 0 0 25231

Sziasztok!

Először is köszi a válaszokat.

Másodszor nekem a kiskuplungos verzió kell(ene).

A lényeg az hogy akkor nyugodtan megrendelhetem.

Köszi és üdv: rönó....

studiod1 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 25230

A sebességfelezők kf-komroll az ékszíjas kivitel több változatban vannak kis és nagy kuplung , duplabilincses kivehető és "fixen"beépített dupla ékszíjtárcsás, ez utóbbit látom Dutrás gépén(felső közdarab)ennél csak az ékszíjat kell áttenni a tárcsán normál-felezés.

Előzmény: rönótulaj (25228)
Dutrás-pisti Creative Commons License 2015.06.19 0 0 25229

Szia rönó!Én mind a kettőt használom.És szántok is vele.videó:https://www.youtube.com/watch?v=oqoXXDedhNk

https://www.youtube.com/watch?v=yHuF48F7N1Y

https://www.youtube.com/watch?v=5IJOC-wpqSg 

https://www.youtube.com/watch?v=x_Txcubg76g

Előzmény: rönótulaj (25228)
rönótulaj Creative Commons License 2015.06.18 0 0 25228

Sziasztok!

A Komroll kft által gyártott és forgalmazott KF-04 sebességfelezőről van valakinek gyakorlati tapasztalata? Mert kb 10000 forinttal olcsóbb mint máshol.... Én meg venni szeretnék, de nem akarok befürödni vele.

Üdv: Rönó

Barret02 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 25227

Buxa kérddése.

Jót akarsz(tartós) vagy olcsót? 

Ha jót,akkor két komponensű autó lakk,ha olcsót,akkor kb mindegy...

Előzmény: biohazardxx (25226)
biohazardxx Creative Commons License 2015.06.16 0 0 25226

Sikerült vennem egy gyári hódgépes utánfutót  és pár helyen már lejött a festék és gondoltam átfestem.

Milyen tipusú  festék a legideálisabb ehhez az utánfutóhoz?

studiod1 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 25225

"Bejáratás" inkább kiméletes használat, amit viszonylag könnyedén visz, a nagy meleggel vigyázz ha lehet reggel neked is jobb,szakaszos üzem közte engedd visszahülni,néhány üzemóra(tank) 4-5 aztán had szóljon.Természetesen kb ekkor az első olajcsere alul felül.

Előzmény: szabyka18.1 (25224)
szabyka18.1 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 25224

Sziasztok! holnap érkezik meg az új gépem(KF Quantum60), és az lenne a kérdésem hogy használat előtt be kell járatni?ha igen akkor hogyan? 

Illés Ferenc Creative Commons License 2015.06.16 0 1 25223

Sziasztok! a multkor valakineg igértem hogy megkérdezek robi kereket! az egyik haveromnak van egypár, még nem voltak gépre felrakva. 400x8 a mérete, racsnisak. irányár 20000ft. ha szükséges, képet is tudok felrakni.

drRamaty Creative Commons License 2015.06.16 0 0 25222

Köszönöm, valószínű ez van. Tegnap elvittem a szerelőhöz, azt mondta, csak ultrahangos tisztítóval lehet a lerakódott gyantát kiszedni a kis furatokból. Azt gondoltam, létezik valami anyag, amibe beáztatva fel lehet ezeket oldani, azért kérdeztem. Sajnos lehet egy hét mire kélsz lesz, hegyekben álltak nála a fűrészek, kapagépek, szivattyúk. Lehet kisgép szerelőnek kellett volna tanulnom, nem repülőmérnöknek :-)

Előzmény: Barret02 (25221)
Barret02 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25221

A karbiban eldugultak a szűk járatok.Ha mindenhol tiszta lenne,működne.

Mint hogy működik is,ha kívülről adsz neki benzint...

Előzmény: drRamaty (25220)
drRamaty Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25220

Tisztelt fórumozók!

Segítségre lenne szükségem Tőletek. Vettem egy RK 02, Briggs Quantum XM 40 motorral szerelt gépet. Keveset ment, bontatlan, hiánytalan, de sok éve nem volt beindítva. A szokásos takarítás, olajcsere, karburátor szétszedés. A karburátorban olyan ragacsos barna trutyi volt, amit csak a Berner spray oldott fel, az úszóház se mozgott. Összes fúvóka kitakarítva, kompresszorral kifúvatva. Gyertya jó, másikkal is próbálva szép szikra van.

Ennek ellenére nem indul. A fúvókát össze- vissza csavargattam, de egyszerűen úgy tűnik, nem kap benzint. Ha fecskendővel nyomok a hengerbe benzint, indul, de ahogy kifogy le is áll. Mit nézzek még meg, mit csináljak szerintetek?  Azt, hogy gyújtsam fel, ne javasoljátok, mert tegnap már majdnem ezt csináltam :-)

studiod1 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25219

Én is tavasszal a szántásra szórom a komposzt jellegű trágyát és rotálás(természetesen a szántás őszi)

Előzmény: Reizerkrisz (25217)
studiod1 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25218

Tudom, én csak a példa kedvéért írtam az én modolt gépem, írhattam volna terrat is az is hasonló kategória. Most vitatkozhatnék is mivel eredeti r250t van 10,5le és 11,5le briggs mocival.

Előzmény: jofi47 (25216)
Reizerkrisz Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25217

Üdv

Nekem egy terrám van azzal támadom a kertet:-) eddig beszántottam minden éven. mostanában

viszont olvastam valahol , hogy a komposztot nem kell csak 3 -5 cm mélyen beledolgozni a földbe

lehet idén ősszel a szántásra  fogom szórni és sekélyen megjárom rotával.Kísérletezek mindig valamit:-D

Nyulaim meg kecském van így a trágya igen csak szénás szalmás muszály komposztálni de legalább van bőven gilisztám a horgászathoz .

Előzmény: flcsh (25211)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25216

A tied már nem 250T hanem valami más, az eredeti 250T 8lovas Briggs motorral készült.

Előzmény: studiod1 (25214)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25215

Jó dolog a komposztálás.

Csak az én véleményem, akármilyen növényi anyagot nem lehet keverni, pl. a gyümölcsfa ágaknak a bomlási ideje hoszabb mint a lágyszárú növényeké. Az ágaknak csinálj külön, vagy pl. lehet használni takarásra, én a paradicsom sora közt ilyennel takarom le, mert itt kötött talaj van és ha megázik igen csak sáros és hogy akkor is tudjak paradicsomot szedni ezt használom járdának.

A komposztra kerül fű, kukorica szár, szalmás trágya, bármi ami nem keményszárú.

6 db kb. ilyen méretű komposztálóm van.

Előzmény: flcsh (25211)
studiod1 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25214

Szerintem a motor hajtómű elbírja, a hajtómű egyébként létezik nagyobb motorral is pl 2féle dizel motorral. Az én r250t gépem is csak gcv160 motorral szerelt a tiéd ugyanekkora teljesítményű ipari kivitel.

Előzmény: flcsh (25208)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25213

A tarló szétvágót úgy hívják csoroszja.

Előzmény: flcsh (25210)
flcsh Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25212

T. arvaiz69!

Hát, lehetséges, hogy a bele rotálás mellett kell döntenem. De azt is érettebb, vagy komposztált trágyával tudom elképzelni.

Előzmény: arvaiz69 (25205)
flcsh Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25211

T. Reizerkrisz!

Tavasszal elkezdtem komposztot készíteni. Leaprítottam a gyümölcsfáról levágott ágakat, rakom bele a lenyírt füvet, falevelet és minden növényi anyagot. Előtte sokat olvastam a témában és azt szűrtem le, hogy a kompsztba csak növényi eredetű dolgok kerülhetnek, mert pl. a trágyától nem korhad, hanem rothad. Éppen most pedig azt olvastam, hogy kimondottan jót tesz a trágyának (és majd a fölnek is) a komposztálás. Úgyhogy a hozzászólásod hatására azt tervezem, hogy ősszel a meglévő komposztot a trágyával összekeverve kihordom a kertbe és majd csak jövő összel dolgozom be.

Te egyébként a komposztált trágyát úgy szántod be? milyen géppel?

Előzmény: Reizerkrisz (25204)
flcsh Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25210

T. Fidó mester!

A kereket nem a képen látható módon, hanem fordítva szoktam felrakni.

A kerék átmérője 28 cm és azon vannak  3cm magas körmök. Azt ajánlod, ezeket magasítsam meg?

Tarlószétvágó van hozzá így néz ki gyárilag:

Mint írtam, a második évben minden 3. barázdába tettük a trágyát. Lehet, ha minden barázdába teszem (de kevesebbt), akkor mélyebbre kerül?

Előzmény: Fidó mester. (25203)
flcsh Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25209

Igen, valószínűleg a belerotálás is jó megoldás csak pont a rotálás káros hatásai miatt szerettem volna inkább szántani. Dehát szegény ember vízzel főz. Ha a gép nem alkalmas szántásra, akkor csak a rotálás marad.

Viszont az is csak érettebb trágyával működne. Legfeljebb egy év kimarad.

Előzmény: gombászok (25202)
flcsh Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25208

Ennyivel nagyobb kerekeket és 100 kg plusz súlyt nem hiszem, hogy elbírna a motor és a hajtómű. Ráadásul azt írod, még lehetne nagyobb is.

Az ekét hossz irányban tudom szintezni, de fordítani nem lehet. Nagyobb Bertolini gépekhez a képen látható tartó van, gondolkodok rajta, hogy kéne egy hasonlót csinálni.

Előzmény: studiod1 (25201)
flcsh Creative Commons License 2015.06.15 0 0 25207

Köszönöm a kéredésemre küldött gyors válaszokat!

janijani Creative Commons License 2015.06.14 0 0 25206

Sziasztok

A szántás még nekem is csak terv, egyelőre én is csak rotálok.

A trágyával nekem is meggyűlt a bajom, ha kiszórtam a földre nem birtam bekapálni mert a szalma ráakadt a késekre, ezután már nem volt éle, nem akart beleharapni a földbe csak elcsúszott a tetején és keverte a trágyát és egyre többet tekert fel. Azt tudtam csinálni, hogy először felrotáltam a földet, utána kiszórtam a trágyát és a laza földbe már be tudtam kapálni a géppel.

Előzmény: arvaiz69 (25205)
arvaiz69 Creative Commons License 2015.06.14 0 0 25205

Szia! 

Én 4 éve művelem a kis veteményeskertemet (300 m2) rotációskapával. Ősszel minden évben alaposan megtrágyázom utána 6 kapával jó mélyen berotálom a földbe. Tavasszal mikor újra felrotálom már teljesen szétbomlott a trágya. Én nem is próbáltam szántani, mert az én gépem elég könnyű, ugyan a motorja bika erős. Eleinte komoly terveim voltam, hogy majd én is szántani fogok a gépemmel, de lemondtam róla, mert nem az igazi. Láttam videókat a youtube-n agzat géppel, könnyedén szántanak. De azon 5.00x12 nagy gumis kerék van és agyonig van súlyozva.  Ilyen a Robi Rekord 250 T is, de ezeket arany árban adják. Ha van kedved próbálkozhatsz a szántással, de szerintem a trágyát pont olyan jól betudod dolgozni a földbe rotakapával is. 

Első évbe amikor kezdtem a veteményest megművelni, akkor erre a kis területre temérdek sok trágyát hozattam. A kis rotakapával mégis ügyesen betudtam dolgozni a földbe. 

Üdv.: Zol

Előzmény: flcsh (25200)
Reizerkrisz Creative Commons License 2015.06.14 0 0 25204

Hello

Esetleg fontold meg a trágya komposztálását. Így majdnem virágföld minőségű anyagot kapsz amit gond nélkül be tudsz szántani. Legfeljebb egy év kimarad és mindig a tavalyi cucc kerül a földbe. A friss trágyával nem boldogultam én se de a komposztos dolog nagyon bevált.

Előzmény: flcsh (25199)
Fidó mester. Creative Commons License 2015.06.14 0 0 25203

Üdv !

Csatlakoznék az előttem szólókhoz !Én ezt a feladatot M-6 -al  sem tudom sok alkalommal a kívánatos mínőségben elvégezni ,pedig az a gép 400 ! kg és 16".Néhány tanács:

-fordítsd meg a kerekeket,

-növeld meg a köröm méretet a kétszeresére,

-tégy az eke elé tarlószélvágót ,

- lásd el a munkaeszközt tarlókerékkel,

végül a legfontosabb.Először húzz egy barázdát aztán abba a csíkba tedd bele a trágyát.Aztán szántsd le!

Aztán még egy barázda , megint trágya és így tovább.

Tuti nem kerül felülre az anyag!

Üdv Fidó mester

Előzmény: flcsh (25200)
gombászok Creative Commons License 2015.06.14 0 0 25202

Trágya bedolgozás nálam: kiszórás-belerotálom-szántok.

A kis kerti gépek nem alkalmasak közvetlenül beszántásra.

A trágya legyen érett, ne szalmás, ha kell, lehet tartani a műveletek között egy-két nap szikkadást.

studiod1 Creative Commons License 2015.06.14 0 0 25201

Szerintem jelentősen nagyobb kerék kell, nekem 5x12 kerék az kb55cm átmérő 200kg összsúly a gép, s még így is jobb lenne nagyobb de ez van. Gondolom az eke hossz és keresztirányú szintezése megoldott.

flcsh Creative Commons License 2015.06.14 0 0 25200

Próbálok képeket felrakni a kapálógépemről:

flcsh Creative Commons License 2015.06.14 0 0 25199

Tiszteletem a fórum tagjainak!

Szántással kapcsolatban szeretnék kérdezni, de előtte egy rövid "bemutatkozás":
A házunk mögötti kertben kb. 400 m2 zöldséges kertet, 300 m2 szőlőt, a szölőhegyen 1200 m2 szölőt (mindegyik tőkés) művelünk.
Az itthoni kertben évről-évre nagyobbodik a zöldséges aránya a szölő rovására. Mindegyik homok talaj.
Sokáig csak kézi szerszámokkal és tolikapával műveltük, a veteményest minden ősszel felástuk, ill. az 1-2 hizó + baromfik trágyáját is úgy ástuk bele ősszel és tavasszal.
Dehát mi sem fiataloduk, ezért 3 éve vettem egy Bertolini 215 kapálógépet. (A gépen 4,8 LE-s Honda GX 160 motor van, 80 kg és munkától függően szoktam 2x5 vagy 2x10 kg súlyt ráakasztani. A gyári rotációs kapasoron kívül van hozzá Marci géphez való körmös kerék, kultivátor, töltő eke és jobbra forgató eke.) A gép és a kapható gyári kiegészítők: http://www.oleomac.hu/kapalogep/profi/kapalogep_bertolini-215-kapalogep.html
Igazából nagyon meg vagyok elégedve vele, csak egy probléma van, igaz az a legnehezebb munkával kapcsolatos, amihez legjobban kellene.
Az őszi ill. tél végi trágya bedolgozása nem akar menni.
Szántani szerintem tudok vele olyan minőségben, mélységben, ahogy eddig fel szoktuk ásni, de a trágyával nem boldogulok.
Első évben rászórtuk a földre a trágyát és úgy próbáltam beszántani. Hát kegyetlen nehéz volt és csak tolta össze a ganét, alig fogatta be.
Következő évben úgy próbáltuk, mint az ásásnál szoktuk, hogy minden 3. ásónyomba raktuk a trágyát. Így sokkal jobb lett, de tavasszal a fogas, gereblye, kapa nagyon sokat összeszedett - vagyis nagyon sekélyen maradt a trágya.
A hosszú bevezető után a rövid kérdés: az említett géppel és felszerelésekkel elméletileg lehetséges -e a trágya normális beforgatása, vagy eleve reménytelen az ügy, esetleg a módszeremmel van baj?
A körmös kerék 34 cm átmérőjű, az eredeti, gyári pedig 41. Esetleg a nagyobb kerék és egy nagyobb eke segítene?

glaube Creative Commons License 2015.06.14 0 0 25198

Sziasztok.Honda gcv 160 tipusu kapálógépemnek olyan problémát észleltem,hogy inditás után,mikor a kuplungot müködtetem,hogy dolgozzon,ilyen szorulós,kuszulós hangot ad ki..Ha van valakinek ötlete,ill hasonló helyzetben volt már,legyen szíves irjon..köszönöm

megane two Creative Commons License 2015.06.13 0 0 25197

Köszi!

Megnézem  az elérhetőséget amit javasoltatok

Elviekben van Nagykanizsán is ez:http://www.hondakisgepek.hu/kereskedok-es-szervizek.php

Egy általános kisgépszervizben néztem Nagykanizsán, de azt hittem az illető az irányítószámot közli velem(Zala megye ugye 8-al kezdődik) és ez egy darabra vonatkozik.

Ha találok hasonló árban mint amit írtatok, majd jelzem.

Köszönöm!!!!

Előzmény: Furak (25196)
Furak Creative Commons License 2015.06.13 0 0 25196

Ahogy gombászok mondja Lajosmizsén van ott vettem én is 2000 valahányszáz volt az F600-asba tavaly. Vagy bármelyik Honda kisgép kereskedésbe vagy szervizben, http://www.hondakisgepek.hu/kereskedok-es-szervizek.php ki tud választani a lakhelyedhez a legközelebbit. De sok már kisgépes boltokban is lehet kapni.

Előzmény: megane two (25188)
B.tibor1 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 25195

Tiszteletem !
Robi 156 hajtóművet szedett már szét valaki ? Nem jön le az olajteknő. Kb. egy milliméterre megmozdult, de nem tudom lehúzni. A hajtó csigatengelyt kellene kivenni.

szabyka18.1 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 25194

Új lesz brigg 675 seria 6Le. ha annyit kibír mint az elődje akkor nem lesz gond :D

Előzmény: GUS_ (25192)
gombászok Creative Commons License 2015.06.12 0 0 25193

Pl. Johanna kft, Lajosmizse. Írd be a keresőbe, kidobja az elérhetőségüket.

Előzmény: megane two (25188)
GUS_ Creative Commons License 2015.06.12 0 0 25192

Új, vagy használt? Apósomnak van KF, nem mai darab. Az KF 55, Elvileg 5.5 LE briggs csak a motorban különbözik a KF 60-tól, ami 6LE. Nagyon erős, igénytelen. Idén volt először megbontva. A hajtásnál voltak csapágycserék. Nagyon sokat ment már. Nekem tetszik a motor is nyugis és a hajtómű is lassú. A saját kapám rk02b, aminek sokkal gyorsabban forognak a kapái, nem olyan jól állítható, gyengébb minőségű. A KF-nél annyit vettem még észre, hogy a feltekeredett fű a szimmering házat hegyesre koptatta! Az RK-nál van ott egy porvédő és nem jut be a fű. Most a KF-re esztergáltattak egy porvédőt, így elmegy ismét vagy 15 évet😊 Én megvenném...

Előzmény: szabyka18.1 (25190)
szabyka18.1 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 25191

Hello! szereztél robi 55 lehajtást? Mert nekem valószínűleg lesz eladó robi 55 teljes lehajtás kapával.nekem is robi 56 alatt volt.

Előzmény: Sasa024 (25166)
szabyka18.1 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 25190

Sziasztok! mondanátok véleményt KF quantum 60 rotakapáról? olyan van terve hogy veszek.

BL37 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 25189

Köszönöm a segitséget kiprobálom.

megane two Creative Commons License 2015.06.11 0 0 25188

Sziasztok!

F 400-as hondához hol lehet beszerezni a hajtóműház alsó (vállas) szimeringjét?

Ha tudtok beszerzési forrást, írjátok meg.

Szepi84 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 25187

Most az MF 70-hez NGK B7HS gyertyát használok. Ez bevált, ezzel leég minden korom és könnyen indul

Előzmény: Szepi84 (25186)
Szepi84 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 25186

Szi BL!

Nekem is ilyen gépem van de ilyet még nem csinált. Ez szerintem gyertya baj is lehet hogy nem a megfelelő hőértékű van benne.

Előzmény: BL37 (25179)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 25185

Ha jól emlékszem püspöki?

Előzmény: albertjani (25182)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 25184

A kérdésemre nem válaszoltál, ha segíteni akarsz akkor ne csak körbe magyarázd, vagy küldjük el neked a tekercset?

Előzmény: bpityu62 (25159)
BL37 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 25183

Köszönöm a gyors választ akor én is igy teszek elzárom a benzin csapot és majd leál de ez a tulmelegedés nem tesz kárt a motorban nem fog besülni a motor.

Előzmény: MOTY-4 (25181)
albertjani Creative Commons License 2015.06.10 0 0 25182

Igen.

Régebben volt egy térkép, amin a legtöbbünk lakhelye be volt jelölve. Most így hirtelen nem tudom a linkjét.

Előzmény: jofi47 (25178)
MOTY-4 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 25181

Ismerősömnek volt-van  3 is legalább 20 éve. Mindegyik ugyan ezt produkálta, eleinte folyton szerelte, de aztán a szervízben azt monták neki hogy ez egy tipus hiba, békéljen meg vele. Mielött végezne a munkával 1 karburátornyi idővel zárja el a benzin csapot, és majd akkor magátol leáll ha elfogy az üzemanyag! Utána így csinálta-csinálja és többet már nem foglalkozott az üggyel mert megszokta, sőt még a karbiból sem párolgott el a benzin az olaj sem száradt bele a fúvókákba. 

Előzmény: BL37 (25179)
BL37 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 25180

Bocs tota-rota

BL37 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 25179

Tisztelt forumozok olyan kérdésem lenne mit tegyek van egy MF70-es totám és nagy melegben fél ora járatás után nem birom leálitani anyira tul melegszik minden burkolata felvan rá rakva igy nem értem mért nem hüti rendesen magát ,tud valaki valamit ezekröl a rotákrol.

Azt hiszem 225ccm a motor mérete 40-es keverékkel használom husqvarna keverék olajat teszek a benzinhez kérlek segitsetek.

jofi47 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 25178

5 napja még nemtaláltál rá szavakat?

Ha segíteni akarsz akkor ne csak körbe magyarázd, vagy küldjük el hozzád a tekercset?

Előzmény: jofi47 (25162)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 25177

Teis Pásztó környéki vagy?

Előzmény: albertjani (25175)
F600 ppm Creative Commons License 2015.06.09 0 0 25176

Igen, Keresztvaternak is Robi 56 van, és azon volt a pofa. Pofa 1.500,-ft./db.  Rugó 195,-ft. volt 2014-ben a Robix Kft-nél.  És alig használta.

Előzmény: albertjani (25175)
albertjani Creative Commons License 2015.06.09 0 0 25175

Tegnap javítottam a szomszéd Robi56-osát. Az amúgy nem régi  pofák pont ugyanígy törtek szét. Az öntvény tele volt NAGY zárványokkal, ezek mentén repedt el.

pásztói alkatrészárak: 

Kuplungpofa Robi 56-hoz 1400Ft/darab

Rugó: 200Ft/db

Hernyócsavar: 250/darab

Előzmény: F600 ppm (25164)
Sasa024 Creative Commons License 2015.06.08 0 0 25174
Előzmény: Bajnok97 (25153)
Sasa024 Creative Commons License 2015.06.08 0 0 25173

Értem tehát akkor ezek kellenek meg a kuplungpofa

futoz (X) 2015.06.08 0 0 25172

Én úgy tudom, hogy ez a nem a pofa minősége miatt van. Valami beállítási gond a pofáknál. 

Előzmény: F600 ppm (25164)
studiod1 Creative Commons License 2015.06.08 0 1 25171

Csak 4t motor van meg 55 lehajtás? akkor még igen sok minden kell. A kis robik alsó és felső része 2db szemes csavarral kapcsolódik ott "csereszabatosak" egymással (kuplungnak egyeznie kell)

Előzmény: Sasa024 (25170)
Sasa024 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 25170

És hogy a motort rá birjam tenni a hajtásra mit vegyek meg hogy össze birjam tenni a hajtást a motorra kell kuplung csészét felülre a motorra és mi kell hogy a motor meg álljon a hajtáson? És akkor az eredeti robi 56 a hajtása hogyan néz ki mert  külsőre totál ugyanaz mint a robi 55 hajtása mit változtattak meg benne?

amper_vadasz Creative Commons License 2015.06.07 0 1 25169

Kocsi vontatáshoz jó lesz amit gondoltál, ROBI 55 lehajtással növekszik a vonóerőd, nem lesz gyors, de cserébe erősebb lesz, mintha az eredeti ROBI 56 "csizmát" használnád.

Előzmény: Sasa024 (25168)
Sasa024 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 25168

akkor milyen  hajtást tegyek alá mert kocsi huzásra lenne használva és nem kicsi teher 

Előzmény: amper_vadasz (25167)
amper_vadasz Creative Commons License 2015.06.07 0 1 25167

ROBI 55 kétütemű motoros 5500 ford/min, ROBI 56 négyütemű motoros 3000-3600max. ford/min.

ROBI 56 motor ROBI 55 lehajtással lassú lesz, hacsak nem "felezős" hajtást szeretnél eleve.

Előzmény: Sasa024 (25166)
Sasa024 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 25166

Jónapot.

Érdeklődnék olyan felől hogy van egy robi 56 motorom alja nincs neki úgy kaptam és szeretnék hajtóművet venni hozzá a robi 55 ét és akkor kapok egy 56 osat hogy mit kell vennem a hajtáson kivül?

Luximen Creative Commons License 2015.06.06 0 0 25165

Széna szállítás.

F600 ppm Creative Commons License 2015.06.05 0 0 25164

Alkatrész??? Tavalyelőtt vettem a képen látható, állítólag gyári pofákat a Robix-tól. 2-3 alkalommal volt használva. Ránézésre már észrevettem, hogy elég silány minőségű, sajnos már nem olyan mint régen.

Előzmény: horvacsb (25163)
horvacsb Creative Commons License 2015.06.04 0 0 25163

Hali mindenkinek!

Ha valaki felezőt(Robix LR-56) keres a Robix kapálógépére,akkor nálam egy eladó sorba került.

Link:

http://www.jofogas.hu/vas/Robix_LR_56_reduktor_felezo_hajtomu_elado_29748722.htm?ma=1

Robix gyárral egyébként mi a helyzet?Tud valaki pontos információval szolgálni?

(Átalakul?Alkatrész ellátás? stb.)

jofi47 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 25162

Azt el mered árulni hogyan tudod mérni a töltő tekercs feszültségét?

Előzmény: bpityu62 (25159)
futoz (X) 2015.06.04 0 0 25161

De erről volt szó, azért tettem fel a képet, hogy tiszta legyen, melyik gép. 

Előzmény: bpityu62 (25146)
futoz (X) 2015.06.04 0 0 25160

Ahogy mondod, ezért értetlenkedtem, hogy hova szeretne szűrőt. Az MTD láncfűrészben pld filccel oldották meg. Ezen pedig gyárilag van egy fém szűrő, ami simán eltömődik ha retkes a tank. 

Előzmény: studiod1 (25144)
bpityu62 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 25159

Amit leírtál az természetesen nem működik.A 100v feletti érték a töltő tekercs álltal gerjesztett feszültséget jelöli.Nekem egy csk 03 assal volt bajom.KB 60 voltot adott le ez arra volt elég,hogy néha-néha adott szikrát.Megtekertem és most már tökéletes.Teljesítményt és nem ellenállást kell mérni ennyi az egész.

Előzmény: jofi47 (25158)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 25158

Egyszerűbb lenne, ha tudnánk, hogy az új tekercsnek mennyi az ellenállása.

De itt a lényeg az hogyan csináljuk, hogy az olcsóbb legyen, mindenki szeretné megcsinálni saját magának, mert elég sokan vagyunk akik ezért nemszeretnénk fizetni.

A segédberendezéssel kapcsolatban: nekem az jut az eszembe, hogy csinálok egy olyan vasmagos tekercset aminek a két pólusa közé befér a gyujtótekercs vasmagja.

Az általam készített tekercs a primér-(váltó feszültséget vezetek rá)  a gyujtó tekercs a szekunder

(ha zárlatos akkor melegednie kell).

Feszültséget azért nem írtam, mert ez csak az én véleményem, nem vagyok szakember.

Az mit jelent, hogy 100 volton felül jó a gyujtás.

Csak ettől kisebb feszültségen mutatható ki a menetzárlat?

Előzmény: bpityu62 (25155)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 25157

Én az északi oldalon lakom Szuhán.

Előzmény: tibor 67 (25156)
tibor 67 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 25156

Szücsiben lakom . Vettem kondit de még időm nem volt kicserélni .Attól hogy új a gyertya az is lehet szar. Te hol laksz hogy Pásztó 22 kilométerre van tőled?

Előzmény: jofi47 (25152)
bpityu62 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 25155

Ki lehet mérni,de ahhoz kell egy segéd eszközt készíteni.100 volton felüli tekercs feszültséggel már jó a gyújtás az alatta levő tartományok tekercs menetzárlatra utalnak.

Előzmény: tibor 67 (25147)
jofi47 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 25154

Ha cserélsz, akko 2 egyformát tegyél fel, mert aszfalt úton félre húz, állandóan rá kell tartani.

Egyébként nekem van.

Előzmény: Bajnok97 (25153)
Bajnok97 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 25153

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni hogy valaki tud e olcsón  Sava 4.00-8TP gumit?

Csak 1db kéne én már szétnéztem a neten és nem találtam ilyen fajtát.

jofi47 Creative Commons License 2015.06.01 0 0 25152

Merre lax, hogy Pásztón vásárolsz tőlem 22km-re.

Előzmény: tibor 67 (25151)
tibor 67 Creative Commons License 2015.06.01 0 0 25151

Bocs de egyszerre két szálon futok.Tegnap kicseréltem a megszakítós gyújtásába a Robi 155  gépnek a megszakítóját újra ,mint írtad új csavar rugós alátét minden oké. Ment is faszául járattam indítgattam minden oké. Ma akartam vele rotázni a kertet be nem tudtam indítani.Holnap veszek Pásztón egy kondenzátort az még nem lett cserélve hátha az a baja.Úgy látom nem érdemlem meg a kétütemű gépet. Pedig jobban szeretem mint a Honda motoros kapát mert gyorsabb szerintem szebb munkát végez(ne ha menne). Szopat a gép! Megint ott tartok hogy fogalmam nincs hogy mi történt. A gyertya is új . Kezdem feladni a reményt a gép iránt. 

Előzmény: jofi47 (25150)
jofi47 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 25150

Elnézést, írod, hogy valamelyik tekercsnél, 4 tekercs van benne, 2 a világító tekercs, ez össze van kötve és egy kivezetése van azthiszem fekete, 1 a nagyobb ez a gyujtó tekercs (töltő) és mellette egy vékony ez az impulzus tekercs. A két utóbbit kell mérni.

Előzmény: jofi47 (25149)
jofi47 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 25149

Ha szakaás van benne akkor te is ki tudod mérni. Ha nincs műszered egy 3V-os elemet és egy égőt sorba kötsz a kivezetéssel és a test-tel. Vagy egy akku töltővel elem helyett.   Szakadás mérés.

A menetzárlatot már nem tudod megállapítani, de arra nincs is szükség.

Előzmény: tibor 67 (25147)
kiralyati Creative Commons License 2015.05.30 0 0 25148
tibor 67 Creative Commons License 2015.05.30 0 0 25147

Bocs hogy megint zaklatlak . Azt szeretném megkérdezni hogyan lehet megállapítani hogy csak a tirisztor volt e rossz a ROBI 155 rotánál.(Itt szálszakadásra ,tekercs meghibásodására gondolok) . Csak azért  mert engem a Rotáció Tatánál az eladó úr arra figyelmeztetett (tirisztort szerettem volna venni) hogy nem biztos hogy csak a tirisztorom rossz , és ha véletlenül más baj is van valamelyik tekercsnél akkor az első rántásnál tönkre fog menni az új tirisztor.Viszont azt is mondta hogy nem valószínű hogy ki tudom méretni hogy jó-e minden tekercs mert csak a gyárban tudnák megállapítani hogy hibás e valamelyik. Úgy látom nagyon vágod a Robi 155  gépeket. Bocs ha valami hülyeséget írtam.

Előzmény: jofi47 (25077)
bpityu62 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 25146

Igen jól tudod ott van.Ritkán tömődik el,de már láttam olyant is.Viszont itt nem erről volt szó.

Előzmény: studiod1 (25144)
bpityu62 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 25145

Teljesen igazad van és elnézést.

Előzmény: oljeg12 (25143)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.29 0 1 25144

Bocs hogy belev...... csak úgy,lehet én rosszul látom de a fotón nekem a légszűrő fedél alapján a tankra épített "membrános" karbi van,ott az első szűrő a karbi tankba nyúló szívó csövén van.

Előzmény: oljeg12 (25143)
oljeg12 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 25143

Lehet, hogy még álmos voltál mikor ezt írtad?         "Bocsi füri 999 nek szólt."

Szerintem az előző hsz. mégis csak futoz-nak szólt. :-))))))

Előzmény: bpityu62 (25142)
bpityu62 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 25142

Bocsi füri 999 nek szólt.

Előzmény: fürj999 (25140)
bpityu62 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 25141

Tudod a tankba? kérdésed után talán megfontolandó,hogy kell e neked foglalkozni ezzel a kisgéppel.Talán ha a környezetedben keresnél egy hozzá értőt úgy olcsóbb és gyorsabb lenne.Üdv és sok sikert.

Előzmény: futoz (25139)
fürj999 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 25140

Nem ! A tank és a porlasztó közé a benzin csőre. Minden kisgép és mezőgazdasági boltban lehet kapni.

Előzmény: futoz (25139)
futoz (X) 2015.05.28 0 0 25139

Mármint bele a tankba?

Előzmény: fürj999 (25138)
fürj999 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 25138

A tank és a porlasztó elé rakjál szűrőt.

Előzmény: fürj999 (25137)
fürj999 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 25137

Szia 

Hát igen, le kell és egy asztalon széjjel szeded, szépen sorrendben rakod (a tömitésre vigyázz) a fuvókákat vékony rézdróttal (nehogy acél dróttal!!)kipiszkálod, Ha lehet kompresszorral kifújod, szépen sorrendben összerakod, visszaszereled.

Előzmény: futoz (25136)
futoz (X) 2015.05.27 0 0 25136

Ehhez le kell szedni a porlasztót? Nem vagyok ám ennyire láma, csak régen foglalkoztam ilyesmivel. Ez a rendszer meg végkép kimaradt. Viszont logikus, hogy dugulás lesz, mert elég retek volt a tank. 

Előzmény: fürj999 (25135)
fürj999 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 25135

Szia

A Telljesítmény fúvókával baj, valami kicsit eldugaszolja (szűkebb lett) a lyukat rendesen ki kell takarítani, vagy a benzinszint alacsony a karburátorban.

Előzmény: futoz (25133)
bpityu62 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 25134

Üdv üzemanyag.

Előzmény: futoz (25133)
futoz (X) 2015.05.27 0 0 25133

Nos kapott 0,45-ös megszakítóhézagot, szépen elketyeg, sőt üresen fel is pörög, de ha kapálnia kell akkor leadadog és vége. Ötlet valakinek?

Előzmény: futoz (25092)
bubu37 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 25132

Valikinek van komplet terra t20 vari hajtomuve?

Kertitox Karcsi Creative Commons License 2015.05.26 0 0 25131

Sziasztok!

Ezt találtam hátha érdekel valakit!

Üdv karcsi.

http://www.jofogas.hu/veszprem/Elado_Robi_traktorhoz_eke_es_felezo_meghajtas_29219098.htm?first=1

Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 25130

De kár hogy nincs szerkesztés gomb.
Minden a képen látható állapotban van felelősséget garanciát nem vállalok!

Előzmény: Viktor1798 (25129)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 25129

Sziasztok!
Következő cuccaimat cserélném elsősorban súlyokra vagy régi KF-04  CSK-03 lehajtásra állapottól függően: Töltögető eke adok hozzá szárat is oda kell hegeszteni és lehet is vele dolgozni, 2 gumi felnivel belső nincs hozzájuk méretük a képen, 24 darab kés 12jobbos 12balos 70mm furattávolsággal.Ajánlatokat itt válaszként vagy e-mail formájában várom.
E-mail címem: viktor9823@gmail.com

Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 25128

A keréksúlyos kerekeket adod el ? Külön a súlyt mennyiért adnád el?

Előzmény: licilac (25127)
licilac Creative Commons License 2015.05.26 0 0 25127

Küld el mailbe a számod felhívlak. Nyilvános az e mail címem!

Előzmény: atissss (25115)
Csiga1970 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 25126

Hello.Itt találsz gépkönyvet.   http://robikgepkonyv.atw.hu/   A lehajtásban nincs váltó,csak a blokkban.Általában 3 sebességes.Üdv

Előzmény: karesz151 rex (25125)
karesz151 rex Creative Commons License 2015.05.26 0 0 25125
sziasztok vettem egy Fortschritt E931.50-et,valakinek van ilyen gépe jó tanácsokat elfogadok,gyárilag hány sebeséges? mert nekem csak egy üres van meg egy elöre a hajtás ban,letölthetô gép kônyvet tud valaki küldeni?
atissss Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25124
Ferenc

azt megköszöném.
Illés Ferenc Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25123

Atissss! egy ismerősömnek vannak kerekei eladók. esetleg megkérdezem, ha érdekel!

Péter05 Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25122

2 ütemű a motorja

Előzmény: gocsikarl (25121)
gocsikarl Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25121

2 vagy 4 ütemű?

Előzmény: Péter05 (25119)
gocsikarl Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25120

Válalok MPM 2 rotációskapa javítást

Telefon számom: 70 3387512

Ezen a telefon számon elérhető vagyok reggel 8 órától este 20 óráig.

Péter05 Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25119

Szervusztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy Szevafém S 50 - esem nemrégiben cseréltem rajta gyújtótekercset, kiszerelve a gyertyát látszik, hogy van szikra és benzint is kap, meg a karburátor is szép tiszta. De a gép mégsem indul, egy gyorsabb rántásra pukkanik egyet, kidob egy kis füstöt és annyi.

Mit gondoltok mi lehet a gondja? Legyen szives, aki már találkozott ilyen vagy hasonló esettel szóljon hozzá!

Üdv!

gocsikarl Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25118

Heló

Az MPM 2 rotációskapa hengert Kalocsán egy hengerfúrós jóember megfúrja ad is hozzá dugattyút.

Az én tel számom 70 3387512 hívjál segítek.

Előzmény: Andrá$ (25114)
kovyhun Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25117

Tiszteletem!

Szeretnék összerakni egy kerti "mindenes" gépet, de sok a kérdőjel, hiába olvasok napok óta utána.

(Elsősorban: szántás, kapálás, kocsihúzás)

Szentkirályihoz:

Felező: két félét lehet kapni, lemez és alu házasat. Melyiket érdemes megvenni használat, tartósság, javíthatóság szempontjából?

Kerék: fix vagy szabadonfutós? A szabadonfutót ki lehet kapcsolni?

Körmös kerék: ehhez kapni súlyokat vagy van egyszerű házi megoldás?

Eke: szentkirályihoz nem láttam váltvaforgatóst, valamelyik másik géphez való is csatlakoztatható rá átalakítás nélkül?

bpityu62 Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25116
atissss Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25115

http://www.erdo-kert.hu/index.php?page=termek&termek_id=152

ilyen kerékre gondoltam csak nem ilyen árba :)

Andrá$ Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25114

Sziasztok,

Kis szakmai kérdéssel fordulok hozzátok,van egy Ducatti MPM2-es (kis olasz) kapálógépem,és sajnos eltörött a dugatyú és belehúzott a hengerbe de nagoyn szóval úgy tűnik hogy cserés a henger dugó is.Kérdésem hogy ezeket a hengereket lehet fúrni vagy mintha azt olvastam volna hogy nicosil bevonatos tehát nem lehet őket fúrni úgyhogy akkor mindenképp cserélnem kell a hengert+dugót is ? mert azért henger dugó együtt kb 35Ft lenne

Bajnok97 Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25113

Üdv.Nemrég hozzá jutottam egy Ducati mpm 2 es géphez.

Az lenne a kérdésem hogy valakinek van e eladó kasza adaptere hozzá?

bpityu62 Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25112

Körül-belül ilyen méretűt ajánlanák.

Előzmény: biohazardxx (25060)
László Besenyi Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25111

helló mindenki!!

kis kuplungos géphez keresek váltót !!!

valakinek van valami ötlete kérem Írjon  !!!

valami hasonlóra gondoltam :

Üdv.: Laci

Harangozó Zsolt Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25110

Űdv lenne egy kérdésem hogyan tudom(k)  felezőt rászerelni egy robi rk-02 rotácios kapára igy nézki a meg hajtás mivel csavaros a motor fel fűggesztés és nem csattós ilyenkor hogyan tudom fel rakni a felezőt.

licilac Creative Commons License 2015.05.25 0 0 25109

Egészen pontosan, milyen kerékre gondoltál? 

Előzmény: atissss (25108)
atissss Creative Commons License 2015.05.24 0 0 25108

helló nincs valakinek feleslegbe két kerék és el is adja ??? :D

gombászok Creative Commons License 2015.05.24 0 0 25107

Nekem évek óta van 2 gyertyám, ha vacakol, pucolom, cserélem. Mostanában mindkettőnél kihagy egy-két ütem. Remélem, új gyertya segít, nem máshol a hiba.

Előzmény: csak_john (25105)
GUS_ Creative Commons License 2015.05.24 0 0 25106

Már egy ideje keresek MPM2 használati utasítást, vagy service manual-t.

Van esetleg valakinek kölcsönbe?

A szomszédomnak már másodszor nyírta el a vezérlésnél az éket. Lehet hogy hiányzik valami alátét onnan...

csak_john Creative Commons License 2015.05.24 0 0 25105

Ez a "népszokás" nálunk is él.

Családtagom látta hogy a szomszédasszony úgy volt betájolva a veteményesben, hogy a lába között hátrafelé elhajított kő éppen nálunk landolt.

Nem értem, ha már megfogja, visz egy vödröt, beleteszi és el van intézve.

Na de maradva a topik témájánál: Az mitől lehet hogy az f600-as kb. 25 üzemóra alatt megeszik egy gyertyát?

Ezalatt azt értem hogy először ritkán majd egyre sűrűbben kimarad egy-egy gyújtás.

Ha kiveszem van némi korom rajta, de az elektródák fém tiszták. Ha megpucolom nem segít, újat beletéve tökéletesen megy.

Próbáltam magasabb hőértékűt beletenni, az egy kicsit tovább bírta. Utoljára BH8-ast tettem bele kíváncsi vagyok meddig lesz jó.

A fűkaszát tegnap rendbe tettük a fiammal.

Köténylemezt lecseréltük, késeket megéleztük. Remélem meghálálja a törődést!

Előzmény: gombászok (25104)
gombászok Creative Commons License 2015.05.23 0 0 25104

Azért nem árt vigyázni!

Mifelénk a kövek(helyi szóhasználattal: békasókő, a helyi vénasszonyok szerint), csak úgy teremnek a földben.

Minél jobban kidobálják, annál több lesz.

Engem csak az tud felhúzni, mikor átdobálják a területemre, aztán nem győzöm összeszedni, nehogy a fűnyírómat agyonvágja!!

Előzmény: csak_john (25100)
gyuszkó 00 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 25103

Előzmény: gyuszkó 00 (25102)
gyuszkó 00 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 25102

Sziasztok valakinek van Fortschritt E931.50-eshez ilyen kerék racsni párban eladó?

ulvesuhano Creative Commons License 2015.05.23 0 0 25101

Charlie MTD kapához van-e javítási kézikönyve valakinek?

Tarackírozva megy a motor (rángat). A porlasztót kellene kitisztítani, de nem tudom, mennyire kell ehhez szétszedni.

Megköszönöm a segítséget.

csak_john Creative Commons License 2015.05.22 0 0 25100

Köszönöm a gyors választ!

Úgy látom van rajta határoló. A téglák és karók miatt nem aggódom, tavaly még szántó volt ez a terület.

Alulról így néz ki.

Előzmény: gombászok (25099)
gombászok Creative Commons License 2015.05.22 0 0 25099

Ha nekem adod, én mindent elmondok róla neked-ingyen!

Viccet félretéve: elég komplikált a meghajtása. Traktor elejére kell szerelni, az előrenyúló pótsúly tartóra.

Meghajtása ékszíjjal, az jó hosszú, és a függőlegesen futó tárcsa forgását megcsavarva viszi át a kaszán lévő vízszintes tárcsára.

Na, amit eddig írtam, felejtsd el! Most nagyítottam ki a képet, ez a kasza nem az, amiről írtam. Az alternáló kaszáját szerelik így, a tiéd pedig rotációs, és egyszerűbb.

Tehát mégegyszer:

A négyzetacél rúd megy a pótsúlytartó helyére, rögzítsd le az átmenő furatok valamelyikével. Adjál neki egy megfelelő hosszúságú ékszíjat, feszítési lehetőség a feszítőgörgővel. Nem problémás, hogy a főtengely hajtja. Nyilván a sebváltó meghajtást a főtengely ékszíjtárcsa kisebbikéről, a kaszahajtást a nagyobbikról kell megoldani.

Feltételezem, a kötény alatt van mélységhatároló, az fontos, hogy a kések ne vágjanak a talajba.

Tégláktól, kövektől, karóktól való megóvásban meg kérjed a Teremtő segítségét! Nem tudom, el van-e látva erre szolgáló védelemmel.

Előzmény: csak_john (25094)
gyusy Creative Commons License 2015.05.22 0 0 25098

Üdv. Azt hiszem igen.Köszönöm!megmérem a tengelyt,és a mélységét a házban ,utána hasonlítok majd.

Előzmény: studiod1 (25097)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 25097
Előzmény: gyusy (25093)
ffa Creative Commons License 2015.05.21 0 0 25096

Üdv.

Rk02-es kapálógépen 400x8-as kerekeket használok, keréksúlyt szeretnék rá venni. Tudja vki hol tudok beszerezni ilyet, mert így külön nem találtam a neten.

Köszi!

Harangozó Zsolt Creative Commons License 2015.05.21 0 0 25095

Űdv lenne egy kérdésem hogy van neken egy robi66s40-es rotácios kapám és nem tudom leszedni a kapákat ugyan ugy van benne stift meg minden és ugy nézki mintha bele lenne épitve a hajtóműbe valakinek őtlete van-e erre a meg oldásra  képet holnap rakok fel hogyan nézki.kőszőnőm

csak_john Creative Commons License 2015.05.21 0 0 25094

Tisztelt uraim!

Az a kérdésem hogy a képen látható fűkaszát hogy lehet a Honda F600-hoz csatlakoztatni?

A felépítéséből az adná magát hogy előre, de úgy közvetlenül a főtengely hajtaná meg.

Nem tudom hogy az egészséges -e?

f

gyusy Creative Commons License 2015.05.21 0 0 25093

Sziasztok.

Azon kérdéssel fordulok hozzátok,hogy a terra t20 váltóházában lévő tűgörgős csapágy méretét tudja-e valaki??Két tengely van,egyik a rükverc tengelye,a házban gyűrűzve van,másik a csiga tengely végén van eme fránya csapágy!!A könyv sem méretet,se számot nem ír!!

Segítségeteket köszönöm előre is!!Fontos lenne!

Gyula

futoz (X) 2015.05.20 0 0 25092

Köszönöm. A csavart úgy szeretném beállítani, de nem akarja az igazságot. Lefullad, ha meghúzom a bajuszát. 

Előzmény: oljeg12 (25089)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.20 0 1 25091

Itt Győrben az Agrokernél csilió-bilió ilyen hajtóműolaj záró csavar volt a múltkor. kb 200 pénzért. szóval az ország ezen felén lehet kapni ott, ahol árulnak rotakapát, alkatrészeket is. van egy ilyen csavarom valahol talonban. végszükség esetén postázhatom neked. 

Előzmény: koverg70 (25082)
üsdki Creative Commons License 2015.05.20 0 0 25090

Üdv!

Valakinek nincs eladó egy ilyen boronája??

oljeg12 Creative Commons License 2015.05.20 0 0 25089

Nem tudom, hogy a Robi megszakítóhézagja mennyi, de általánosan véve, 0.4-0.5 mm szokott lenni. A levegőcsavart pedig úgy állítsd, hogy ha oda húzod neki a gázt, akkor egyből vegye fel a fordulatot és ne torpanjon meg.

Előzmény: futoz (25088)
futoz (X) 2015.05.20 0 0 25088

Sziasztok kaptam egy Robi-56 kapálógépet. Alapból nem is indult, megszakítóhézag gond volt. Mennyi ennek a gyári megszakítóhézagja? 

Hidegen szépen indul, de szerintem nem pörög eléggé és melegen ha megfullad, utána már küzdelem elindítani, habár ha a levegőcsavart 2 fordulatra teszem akkor alapjáraton indul, de gázdadásra megfullad. 

Valakinek van ötlete?

Harangozó Zsolt Creative Commons License 2015.05.20 0 0 25087

Hali az lenne a kérdésem hogy van nekem egy robi66s40 rotácios kapám és nem tudom leszedni a kapákat mert járó kerekeket akkarok ráteni olyan mintha bele lenne épitve a hajtóműbe erre kellene nekem segitség hogyan vegyemle? 

fürj999 Creative Commons License 2015.05.19 0 0 25086

Vagy itt nézd meg : http://www.lancfuresz.gportal.hu/?gclid=CPm21e2D_cQCFYHKtAodBCoA4g Ő foglalkozik rotakapával is Nekem is szerzett olyan alkatrészt amit azt  hittem sehol nem lesz és olcsó ! ami a lényeg. Lehet telefonon is rendelni nála.

fürj999 Creative Commons License 2015.05.19 0 0 25085

Szervízben próbálkozhatsz, de lehet drágább lesz mint a neten való rendelés. De egy esztergályos is el tudja készíteni.

pampesz69 Creative Commons License 2015.05.19 0 0 25084

Üdv!Nekem van ,de rotálásra nem használom.De kérdezz hátha tudok segíteni!

Előzmény: Imp23 (25081)
tibor 67 Creative Commons License 2015.05.19 0 0 25083

Köszönöm a tanácsot hétvégén próbálom megcsinálni.

Előzmény: jofi47 (25077)
koverg70 Creative Commons License 2015.05.19 0 0 25082

Sziasztok!

A hajtóműben akartam olajat cserélni, amikor is észrevettem, hogy hiányzik belőle az olajzáró csavar.

Vagy kiesett használat közben, vagy nem is volt...

Szerintetek ilyet tudok Szegeden valahol venni. A Komrollnál van, de a szállítás miatt necces, most rendeltem tőlük kiegészítőket, mást egyenlőre nem akarok.

http://komroll.hu/index.php/webaruhaz/termekek/olajzaro-csavar-kf-04-a-komroll-kft-tol

Egyenlőre megoldottam úgy, hogy faragtam fából egy dugót. Remélem a hajtómű nem látja kárát. A sarabolóval dolgoztam a hétvégén 1 órát, nem tapasztaltam problémát.

Üdvözlettel:

Gábor

Imp23 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 25081

Esetleg valakinek nincs Honda F400-as  rotakapája?

lenne róla pár kérdésem.

studiod1 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 25080

Töltögetőt lehet húzni rotakapákkal is, de sorközkapához kell felező .

Előzmény: Viktor1798 (25079)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 25079

Töltögetőt meg a sorközkapát bátran tudom ajánlani ! Az ekét viszont nem súlyozás nélkül nem hiszem hogy viszi ha meg viszi akkor is csak a szenvedés van vele szerintem .

Előzmény: Legoooo (25078)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.18 0 0 25078

És itt, fórumon Győr környékéről van esetleg valaki, akinek vannak adapterei? kipróbálnám szívesen a töltögetőt, meg az ekét felezővel. lutrira nem venném meg, csak ha működik. bár itt valaki írta, hogy az ekét nem fogja elhúzni. azért kipróbálnám.

jofi47 Creative Commons License 2015.05.17 0 1 25077

Cseréld ki a csavarját újra 4x6-os rúgós alátéttel, ne szakítsd meg a menetet.

Előzmény: tibor 67 (25069)
Fidó mester. Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25076

Üdv Mindenkinek !

GCV 160 gyűrűcsere mennyire macerás?Már napi fél liter olajat is eléget!Kb .:7-800 üzemóra.

Esetleg valami áthidaló megoldásként- valami adalékszer az üzemanyagba?

Ez a Metabond valami ilyesmi?

A gaz nő ,most nem kívánnék szerelni!

Üdv !

Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25075

Szia!
Ez KF ugyanez van nekem is ! Ja jól gondolod így működik, beállítás lényege hogy összekapcsolt állapotban a bowdennek majdnem lazának kell lenni de még se kicsit feszesnek épp annyira hogy lefogja a kiemelő villát hogy ne csattogjon menet közben érzéssel meg kell kicsit feszíteni de épp hogy akkor kipróbálod ha jó akkor kontrát ráfeszíted és kész, ha nem még húzol rajta kicsit.Remélem érthetően írtam le nem vagyok túl jó fogalmazó ha valamit rosszul írtam kérem javítsatok!

Előzmény: Legoooo (25072)
oljeg12 Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25074

Csak annyit feszíts a kuplung bovdenen, hogy a karnak maradjon2-3 mm holtjátéka. Akkor nem lesz túlfeszítve.

Előzmény: Legoooo (25072)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25073

Legoooo Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25072

A leírtak alapján nekem KF van. Ha meghúzom a kuplungkart, kiemel, azaz nem hajt. De akkor feszítenem kell a bowdenen, hogy biztonsággal kioldjon nem? Vagy rosszul logikázom? Gonoilom, ha a tolókerekekre billentem, és nem forognak kicsit sem a kapák, akkor kiemel rendesen. De honnan tudom, hogy nem állítottam-e túl a kuplungbowdent? Ha egyszer majd be tudom állítani, utána már menni fog. Kísérletezni nem annyira akarok, ezért kérek tanácsot nálamnál tapasztaltabbtól.

Előzmény: Viktor1798 (25054)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25071

Hykomol 80-90  vagy valami hasonló.

Előzmény: dutrástomi (25070)
dutrástomi Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25070

A hajtomuvebe milyen olajat rakjak ha cserelem?A könyve nem írja.

Előzmény: studiod1 (25065)
tibor 67 Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25069

A megszakító hézag megy el .

Előzmény: jofi47 (25066)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25068

Tegnapról pár kép:

A karós kép tanulsága hogy mindig nézz szét mielőtt a nagy fűben leengeded.

Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25067

Tegnapi napomból: https://www.youtube.com/watch?v=1oZNZLOb3ZM&feature=youtu.be

jofi47 Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25066

Hogy megy el a gyujtás?, vagy az alaplap fordul el, vagy a megszakító hézag változik a filcnek egyikhez sincs semmi köze.

Nekem a 155-ös ből van 2 az egyik tirisztoros, a másik megszakítós, de a gyujtás nem szokott elmenni.

Előzmény: tibor 67 (25063)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25065

Gyakorlatilag igen,munkára, túl ne terheld,amit viszonylag könnyedén visz rotál. Ha meleg van akkor célszerű többszöri kis pihi. Terhelés nélkül nen kell járatni,max amíg visszahül.Néhány óra után ölajcsere alul felül és utána had szóljon.

Előzmény: dutrástomi (25064)
dutrástomi Creative Commons License 2015.05.17 0 0 25064

Sikerult megvenni az uj rota kapamat amit kineztem.Kf dragon 55.Az lenne a kerdesem hogy ezeket a gepeket be kell jaratni vagy egybol munkara foghato?

tibor 67 Creative Commons License 2015.05.16 0 0 25063

Robi 155 rotációs kapánál miért megy el a gyújtás ,megszakítós gyújtásról beszélek. 1 évet bírt ki a filcet olajoztam.  Előre is köszönöm a segítségeteket.

fürj999 Creative Commons License 2015.05.16 0 0 25062

Szia

Sikerült az olaj csere ! Hát azért a mai világban kissé furcsa, (MTD T 245 kapálógép) hogy egy hajtómű olajcseréhez le kell venni a motort,mert nincs egy leeresztő csavar :-( Ha már levettem megnézegettem a működését a "kuplungnak". Nem tudom, mennyire korszerű és strapabíró ez a fajta megoldás ? A hajtóművön van egy "fél" ékszíj tárcsa és a motoron a másik fele. Ezt összekapcsoláskor egy ékszíj oldja meg :-(  Azaz az ékszíj be lesz feszítve a két fél ékszíj tárcsa közé ez adja át az erőt, a fordulatot a motorról a hajtóműre. most másfél éves a gép eddig kopás nem látszik rajta a régi olajokban kopás által fémet nem találtam. 

Mégegyszer köszönöm a segítségedet. Remélem az ékszíj is sokáig bírja.

Előzmény: Kukuma (25047)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25061

Nem ment le elég mélyen elsiklott a bokor felett vagy ketté vágta vagy elment felette.

Előzmény: 3ashorog (25059)
biohazardxx Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25060

Lenne egy kérdésem. Mekkora utánfutót érdemes csinálni Mtd55/6-hoz? Nem agyonterhelni akarom csak raklapot hordanék vele az meg helyigényes ugyanúgy mint a bálázott karton meg hasonló dolgok. Szóval mondjuk 1,5mx 2,mx50cm az nagyon sok? van értelme ? gondolom a súlypont azaz a híd a központban kell hogy legyen. ilyenekre gondolok.

3ashorog Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25059

Pontosan mi volt a gondod a krumpli kiszedővel? Elkapart a kerék?

Jobb előre felkészülni!

Előzmény: Viktor1798 (25058)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25058

Szia! Az szép akkor neked is jó nagy gépparkod van :) 
Nekem is 2 pár kerék (vas és gumis súlyozva) töltögető kultivátor fűnyíró borona meg kapasor utánfutó krumplikiszedő. A krumplikiszedő nem vált be tavaly nagy volt neki a 40 centis kerék most van egy kisebb vaskerekem majd kiöntöm betonnal plusz kis súlyt is szeretnék még a géphez aztán hátha idén jobban menne.

Előzmény: 3ashorog (25056)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25057

Köszi ezt kihagytam :)

Előzmény: studiod1 (25055)
3ashorog Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25056

Azaz igazság, hogy a kapát tavaly tavasszal vettem, így kb. 1 éves. Meg vagyok vele elégedve, van benne erő és a tartozékok terén is jól el van látva. Szerencsére szervizelni eddig nem kellett, de a netet nézve, lehet hozzá találni alkatrészeket és ha kell szerelőt is. Szentkirályi vázon MTD Thorx 55/6 motor. Több lépcsőben beszereztem hozzá jobbraforgató ekét, töltö ekét, sarabolót, sorközművelőt, gumis súlyozott, és körmös vaskereket. A vaskerék méretéből két méret van forgalomban, én a nagyobb méretűt választottam. Remélem, hogy nem sikerült el vágnom a burgonya gumókat, bár elég széles volt így a nyomtáv. Sajnos eléggé hagytam megnőni a bokrokat, ezért jövőre korábban fogom a gépi feltöltést csinálni.

Amúgy nagyon tetszik a gépi kapával való talajművelés, de mivel még nem régóta csinálom így igazán nincs még rutinom az egyes munkafázisokban.

Itt a fórumot olvasva sok hasznos információt kapok Tőletek, és ezt ezúton is szeretném megköszönni Neked is.

Köszi +1x

Előzmény: Viktor1798 (25051)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25055

Bocs hogy belevaú, a kf-nél a kiemelő csapágy csak a kiemelés pillanatában dolgozik,fk-nál folyamatosan amíg összekapcsolva van.

Előzmény: Viktor1798 (25054)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.15 0 1 25054

FK: fordított működésű kuplung menet közben tartani kell a kuplung kart hogy a motor és lehajtás kapcsolatban legyen_
KF:Folyamatosan össze kapcsolt állapotban van a lehajtás és motor
KF:

FK:

A kuplung kart kell nézni meg, látszik a kiemelő karon is hogy a KF-nek fükkőleges az FK-nak vízszintes!

Előzmény: Legoooo (25053)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25053

Arrol még okosi.tson ki valakh, legyen szíves, honnan tudhatom meg, hogy a szentkirályim kf, vagy fk?

Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25052

Szia! Elkészítetted a ROBI 250 kerék adaptert KF-hez? A gumis kereket mire használod akkor?

Előzmény: licilac (25050)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25051

Szia! Szép géped van milyen adaptereid vannak hozzá? Nem szar így hogy fordított kuplungos?
Nekem azért nem volt rajta a tárcsa a gépen mert vigyázni kell mert össze tudja vágni a krumplit a föld alatt!

Előzmény: 3ashorog (25048)
licilac Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25050

Szia!

Én ezzel szoktam a sorok közét művelni, ill. a krumplit tölteni:

a kapatagos megoldás is tökéletes, csak gondoltam ötlet szinten megmutatom!

Így elég keskeny a nyomtáv (kb 23 cm), de akár több lépcsőben, tudom szélesíteni is.

Előzmény: 3ashorog (25048)
fürj999 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25049

Szia

Köszi a segítséget ! Csak azt hittem, van valamílyen "leeresztő" csavar és nem kell leszednem a motort ( a félrefordítás miatt) egy olaj cserénél. 

Előzmény: Kukuma (25047)
3ashorog Creative Commons License 2015.05.15 0 0 25048

Tegnap én is feltöltöttem a burgit.

Beállítások: felező nélkül, 1-pár kapatag + tárcsa (igy stabilabb volt, nem billegett), hátul töltögető eke (gyári  beállítás pont jó volt). Sorok távolsága 70cm. Mélység 15cm.

Köszi a segítséget!

Előzmény: Viktor1798 (25043)
Kukuma Creative Commons License 2015.05.14 0 0 25047

A csavarnál kicsavarod ott kell feltőlteni az olajat mig ki nem folyik azt a szintet tartod és kész 

Előzmény: fürj999 (25046)
fürj999 Creative Commons License 2015.05.14 0 0 25046

Szevasztok

Tavaj tavasszal vettem egy MTD 245/1-es kapálógépet. Eddig meg vagyok vele elégedve !! Csak a hajtóműhöz semmi leírást,rajzot nem mellékeltek :-( 

Kérek valakit aki tudja, hogyan kell olajat cserélni a hajtóműben ( a leeresztőt megtaláltam, de a feltöltőt? nem) írja meg. Esetleg egy műszaki "robbantott" rajzot küldenétek ? 

Segítségeteket előre is köszönöm. 

Akár mail-ben, vagy ide is.

petike19760923 Creative Commons License 2015.05.14 0 0 25045

lr-56 reduktort keresek

Fityek(109HA076) Creative Commons License 2015.05.14 0 0 25044

Szia!

Probáld meg az alapjárati csavar állításával,vagytakarísd ki a karburátort!

Előzmény: ffa (25028)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 25043

Szia!
Igen így töltögettem nem volt sem felező semmi így ahogy a képen látod, nem jó felezővel mert lassan forog a kapatag és elássa magát így pont jó  a sebesség tudom irányítani meg minden.
65-70 centi a sortáv fogalmam nincsen nem tudom mennyire volt nyitva mert már elállítottam szemre nyitom ki hogy ne takarja le a szárat meg fel is turja a földet fogj "próbafogást" 1-2 méter és fogod látni hogy jó e nem szabad takarnia a szárat befele a legalsó furatra tedd csúszótalpat told ki nyugodtan .

Előzmény: 3ashorog (25042)
3ashorog Creative Commons License 2015.05.13 0 0 25042

Szép munka.

Lenne pár kérdésem:

1., elöl 1 pár kapatag, hátul töltőgető eke. Mennyi a sortáv ? ill. milyen széleset tudtál fogni az ekén?

2., a kapataggal sikerült mehajtanod a töltőekét. Kellett hozzá felező is?

nekem az a problémám hogy a kerekek (gumis vagy körmös fémkerék) felfogatása nagyon széles lenne, ezért a 70cm-es sortávra ültetett burgonya mire ilyen szépen felnő addigra nem használható közéjük. Ezzel a 1pár kapatag megoldással keskenyebb nyomvonalon lehet elöl menni, ezért én is kipróbálom a hétvégén ezt a megoldást.

Köszi a tippet

Előzmény: Viktor1798 (25034)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 25041

Addig lazítod amíg biztonsággal kiemel, bovdennek kb 1-2mm holtjátéka van. Ha esetleg fordított kuplungos szentkirályi tehát fk sorozatú a gép ott is hasonló.

Előzmény: Legoooo (25040)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.13 0 0 25040

még nem igazán vágom a működési elvét. a kuplungbowwdenen feszítenem, vagy lazítanom kellene?

Előzmény: studiod1 (25036)
Kapa bácsi Creative Commons License 2015.05.13 0 0 25039

Nekem is van a porlasztót,takarírsd ki szereld le az alapjárati fúvóka egy fix rézcsövecskén van levegővel fujasd át.A levegőszűrőt is pucold ki,a kuplung holtjátékot állitsd be,nézd meg van-e ott olaj.Jó munkát!

Előzmény: Bajnok97 (25029)
Frans Creative Commons License 2015.05.12 0 0 25038

Ha valamennyi használat után sem javul akkor szedd szét, a hajtóművet, mert ha ennyi időt állt,meg előtte ki tudja mikor volt olaj cserélve benne, valószinű szorúl a kuplung kúpos része a bordás tengelyen. Rozsdásodás lehet a bordák közt ami miatt szorúl a kúp.

Bár mennyire is hihetetlen hogy az olaj fürdőben lévő alkatrész meg tud rozsdásodni, de még is előfordul a pára lecsapódás meg más egyéb miatt.

Hasznos munkát!

Előzmény: Bajnok97 (25033)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.12 0 0 25037

Ezt eddig itt senki nem mondta. mindenki annyipa dicsérte a szentkirályit, ezért mertem ilyet venni. ja, már az elején is megnyikkant időnként a kuplung. valaki itt azt irta, ez megszokott jelenség. lehdu, hogy már akkor jelezte, hogy valami nem kóser?

studiod1 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 25036

Mivel előbb már írtad kf04 a hajtómű ott ha jól emlékszem 17es kulcs kell a kapcsolási pont beállításához(hasított csavar anyával ezen megy át a bovden) ha azzal nem lehet akkor ott valami selejtes. Ezeknél a gépeknél a kuplung és gázbovden alaphelyzet beállítás az szinte törvényszerű,hozzá kell szokni, az olcsó megoldások ilyenek.

Előzmény: Legoooo (25035)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.12 0 0 25035

Bár, miótaészrevettem a problémát, egyszer már használtam egy kicsit. de mennyire siessek szervizelni? ma voltam győri szervízben. aztmondta a szaki, lehet, hogy menni fog garanciális cserével a kuplungtárcsa csere.

Előzmény: studiod1 (25031)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 25034

Tegnapi megmozdulásról pár kép:

Bajnok97 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 25033

Kipucoltam mindent.Hála istennek van alapjárat szépen ketyeg a gép.

A kuplung nem nagyon akar visszahúzni nem tudom hogy mi lehet a baj de ezt kivéve szépen megy a gép.

Valami tipp a kuplungra?

Előzmény: Frans (25032)
Frans Creative Commons License 2015.05.12 0 0 25032

Szia!

Nem tudom mi a szándékod vele, meg hogy mennyire ismered ezt a mert ezt tipust már eléggé kevesen használják, eléggé költségesek az alkatrészek hozzá.

Minden esetre én a helyedben azzal kezdeném hogy lecserélem az olajat a hajtóműben, egy karbi takaritás a levegőszűrővel eggyüt, oda is új olaj és lehetséges hogy a gyújtás megszakitód a végét járja  (5000ft a gyári) és azért" megy mint a mérgezett egér"de viszont az alapjárat már problémás. Arra készülj fel hogy ez nem a négyütemű RK2, ez sokkal több boszúságot okoz. De viszont könnyű könnyen szállitható, sormüvelésre  alkalmas.  Én is csak arra használom a komolyabb mélyebb megmunkálásra csak az RK2-t vagy újabban a Hondát használom.

Sok sikert Jó munkát.

Előzmény: Bajnok97 (25029)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 25031

Sajnos szerintem nem, a beállítás az igen de úgy is azt mondják ők beállítva adták át a később keletkezett csúszást a felhasználónak kell észrevenni és "szólni" vagy a bovdennél állítani.

Előzmény: Legoooo (25030)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.11 0 0 25030

ez vajon belefér a garanciális javításba? 

Előzmény: studiod1 (25027)
Bajnok97 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 25029

Üdv kedves fórumozók!

Ma jutottam hozzá egy régi DUCATI MPM 2-es rotációs kapához.

kb 4-5 év pihenés után sikerült beröffenteni a kicsikét megy mint a mérgezett egér csak nem nagyon van alapjárat.

A kuplung meg eléggé nehezen mozog , de működik.

Tudtok adni valami tanácsot hogy hogyan állítsam be a kuplungot és az alapjáratot?

Meg tudnátok nekem mondani a gép főbb műszaki adataik?

ffa Creative Commons License 2015.05.11 0 0 25028

Üdv.

Rk02 kapálógépem van, minden tulajdonságával elégedett vagyok, kivéve, hogy nincs alapjárat. Erős, füstmentes motorja van, könnyen indul, olajat nem eszi. Mi lehet a gond illetve melyik alkatrészt kell cserélni?

Köszönettel, Gergely!

studiod1 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 25027

Sajnos nem volt jól beállítva a kuplung csúszott megégett. A fém kúp elkékült valószínű jó még egy kis finom csiszolás,viszont az ellendarab ferodor az megkopott bekeményedett szerintem csere lessz.

Előzmény: Legoooo (25026)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.11 0 0 25026

tegnap gondoltam, olajat cserélek a motorban. bBriggs 675Ex. nem találtam olajleeresztőt, marad a kiöntés. benzint kijáratni- irja a gépkönyv. a benzin szinte elfogyott, akkor büdös, meg kis füst szivcjrgott a kuplungtárcsa felől. leszedtem a motort, megnézni a tárcsát. kissé el van kékülve. akkor most mi van?

gombászok Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25025

Hát itten a palócoknál ez a módi: ídesanyám így csinálta, nekem se engedte, hogy másként gondolkodjak!

Előzmény: Furak (25017)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25024

Jól mondod ha van valakinek egy kis lakatos "szakértelme" akkor az a csoroszlya kb 15 perc alatt összehozható.

Előzmény: studiod1 (25022)
gws580 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25023

Sziasztok

Briggs quantum 55 höz gyújtótekercseet mennyiét lehet most venni?

Vagy más márka tekercse jó rá

Köszi

studiod1 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25022

Jól végignézted az árakat? Én nem venném meg ilyen áron a csoroszját az a "háromszög lemez" a végén, egy szomszéd minimális hegesztés. Nézz több helyen sarabolót pl. http://komroll.hu/index.php/webaruhaz/termekek/sarabolo-a-komroll-kft-tol 

Előzmény: rozoga62 (25021)
rozoga62 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25021

Köszi szépen! Akkor a saraboló adaptert is innen rendelem, mert itt van a legjobb árban.

Előzmény: studiod1 (25020)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25020

Bármelyik szentkirályihoz jó .

Előzmény: rozoga62 (25019)
rozoga62 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25019
gombászok Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25018

Mire jó még a rotakapa?

Néhány éve Pomáz egyik kedvelt üdülőterületén családi összefogással építkeztünk, odaköltöztem egy hétre, vittem a Hondát is, mivel kertrendezés is volt.

Csapadékvíz gyűjtő medencének ástunk(volna) gödröt, ha nem lett volna kutya kemény, agyagos, köves a talaj, hegyoldalban, szinte csontszáraz.

A fiatalabb generációnak (is) beletört az ásója-csákánya, nem haladtunk. Eszembe jutott a gép, próbáljuk meg. Rátettem a gyári 6 tagú rotakapáit, és szép lassú fordulaton, egyes sebességben elkezdtem kapirgáltatni a terepet, köröztem körbe-körbe, mikor egy 10-15 cm-s réteget felkapart, kilapátoltuk.

Közben persze talált egy csomó követ is, öklömnyi méretig elboldogult, a nagyobbakon csak pattogott, ezeket csákánnyal vették ki.

Két napi munkával meglett a 3x3x2 méteres gödör.

A rotakapa kései kissé kifényesedtek, nem lett más bajuk.

Furak Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25017

Helló!

Érdekes emberek vannak felétek.. A saját maguk életének meg könnyítésének érdekében utánanéznének egy kicsit a dolgoknak, hogy mit, hogy lehet jobban könnyebben megcsinálni. Meg ha már van gép akkor használjuk meg az adapterek ára nem egetverő a gép árához viszonyítva. A tolikapát(dikkelőnek hívják felénk) itt használja mindenki. A sorok közét egykettőre ki lehet vele gyomtalanítani és kapálni/kaparni alig kell.

Előzmény: gombászok (25016)
gombászok Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25016

Térdig érő gazban se a "robi", se a lazító nem működik, feltekerik ill. összehúzzák a gyomokat.

Itt jön be a képbe a saraboló: beszecskázza, utána jöhet bármi.

Persze, a megfelelő talajnedvesség is fontos, de ha ősszel szántva volt, akár a mostani szárazságban is feltörhető lazítóval.

Egy régi sztorim: barátom kertes házat vett, évekig műveletlen, füvesített terület, tényleg térdig érő gazzal.

Bevállaltam, hogy rendbeteszem. A szomszédja is tudott a dologról, mire kiértem 20 m2-t lekaszált, mondván, hogy anélkül úgyse boldogul a "robi".

Időben érkeztem, a többinek sarabolóval nekiestem, a szomszéd csak a fejét fogta, hogy feltekeri!

Két menetben minden bezúzott és 2-5 cm mélyen fellazította a felső kemény talajt.

A szomszédot még megkértem, ha már volt szíves kaszálni, vigye le e területről a füvet, mert azt nem tudta bezúzni, csak szaladgált rajta.

Utána rotakapa, több menetben, és kész.

Legközelebb majd a betonkeményről is írok.

Előzmény: Kis Kolléga (25014)
gombászok Creative Commons License 2015.05.10 0 0 25015

Kifelejtettem a legfontosabbat: utánfutója is volt. Azzal közlekedtünk a határba, munkába, meg vittük haza a terményt.

Előzmény: gombászok (25012)
Kis Kolléga Creative Commons License 2015.05.09 0 0 25014

Mai nap jött egy aranyos nénike hogy villámgyorsan csináljam meg a kertjüket vetésre

krumplit meg a többi szokásost akarnak vetni ültetni. 10x10 méter az egész.

Mondom oké kedvesem, ha lazitóval megtudom törni utána megrotálom vethetnek.

Jön a kérdés mi az a lazitó ? Mondom a hölgynek az tetszik tudni egy lúdtalp alakú kapa ami 20-30 centi mélyen felszabja a talajt levegőztet vízháztartást rendez ilyesmi.

Ő olyat még nem látott csak robizzam fel jó lesz az úgy. Már nem vártam meg vele a választ mondtam neki keressen mást aki sima robival belemegy egy olyan földbe ami betonkemény tavaszi csapadékmennyiséget 1 kezemen megtudom számolni. De lehet próbálkozni.

Idősek csak a "robizást" ismerik az újfajta munkaeszközöket nem. Jah és még annyit mondott ősszel fel volt szántva de most térdig érő gaz van rajt. 

ll2323 Creative Commons License 2015.05.09 0 0 25013

Helló!

Bocs a késői válszért,de meg van a ROBI 202 L teljes dokumentációja(beszkennelve),ha még érdekel jelezd légyszíves.Üdv!

Előzmény: 323i (24814)
gombászok Creative Commons License 2015.05.09 0 0 25012

Ja, még egy "gép": a tolikapa! Igaz, kézi működtetésű, de ezerszer könnyebb(és gyorsabb) a sorközművelés, mint a teljes felületet kézzel átkapálni. Itt a faluban, ahová költöztünk, eleinte ezt is csak félszemmel nézegették, pár év után már kezdték irígyelni, utánozni.

Elsősorban finom, kerti munkákra való, de szüleink az 50-60-as években napi 1 holdat(5755 m2) is megtoliztak! Az akkori talajművelő "gép" meg a ló volt, volt is neki ekéje, boronája, ekekapája(=kultivátor).

Előzmény: gombászok (25011)
gombászok Creative Commons License 2015.05.09 0 0 25011

Apósod jól tudja: ő még csak olyat látott. Ne vitatkozz vele, bizonyítsd be neki az ellenkezőjét, akkor lehet, hogy megváltozik a véleménye.

A tavaszi, nyári talajművelés lehető legrosszabb eszköze a rotakapa! Nem tudod sekélyen vezetni, ameddig lazít, addig ki is szárad a talaj + még rongálja is a talajszerkezetet, porosít. Persze akinek nincs más, azt veszi elő a kézi szerszámok helyett. Megértem én őket, mifelénk is csak a robizás a megszokott. Mikor megjelentem egy Honda 600-al, meg egy utánfutónyi munkaeszközével, csak néztek miket művelek, de a világért se adtak volna igazat.

Semmi gond, de aki megteheti legalább egy sarabolót (ami jó az őszi szántás elmunkálására, széles sortávok gyomtalanítására) meg egy kultivátort szerezzen be. Igaz, ez utóbbihoz már kell valamiféle lassító is, no meg kerekek.

Előzmény: Legoooo (25010)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25010

Csak azért kérdeztem a sarabolót, mert apósom meggyőződése, hogy a sorközöket remekül lehet rotakapával, kapatagokkal gyomtalanítani. nem tudom meggyőzni. Nem arra való. és még a sorszélességeket is alulméretezték. 60 cm. szal egyenlöre marad a hagyományos, fanyeles módszer. 

Előzmény: gombászok (25008)
koverg70 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25009

Köszönöm a választ!

Előzmény: studiod1 (25006)
gombászok Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25008

Én is lusta vagyok: alapból utálom azokat a szerszámokat, amelyeknek fából van a nyele!

Sorközművelés elsődleges eszköze-szerintem- a kultivátor, mivel ennek tágabb határok között változtatható a munkaszélessége, de felező/sebváltó kell hozzá.

Velem is előfordult már, hogy kukoricát sarabolóval műveltem, mert olyan gyomos volt, hogy a kultivátorom belefulladt.(szívességi művelés volt, nem az én területem), a sarabolóm, meg mindent beszecskázott. A hagyományos "robizók" meg nem győzték cibálni a kapák közül a gyomokat!

Előzmény: Legoooo (25005)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25007

Nagyobb darabnál igen, viszont elég széles sorok kellenek, kf04-es hajtóműnél 60-62 a fogás ezért min 75 de inkább 80-85cm sortáv szükséges.

Előzmény: Legoooo (25005)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25006

Amit linkeltél komroll-nál azt be kell szerelni a blincsek közé használat esetén ha nem kell ki kell venni, a kétsebességes közdarab az fixen beépítendő csak az ékszíjat kell átteni szükség esetén.Az mforg-tól olyan kuplungal szállítják amilyennel kéred. ui a sarabolóval ha nem akarsz duplán menni(talajelőkészítés) célszerű egy kisebb lúdtalp kapát a csoroszja helyére szerelni,esetleges sorközművelés esetén szinte kötelező.

Előzmény: koverg70 (25003)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25005

már akartam kérdezni: ha lusta vagyok a sorközöket kapálni, akkor tényleg annyira jó a saraboló? megéri rááldozni?

gombászok Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25004

Ha arra a sarabolóra gondolsz, amelyiket a rotakapa tengelyre teszünk, nem kell felező!

A rota fordulatszáma kell neki!

Felező(vagy sebességcsökkentő, sebességváltós hajtómű) a kultivátorhoz, ekéhez, pótkocsihoz kell

Előzmény: koverg70 (25003)
koverg70 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25003

Sziasztok!

Ehhez a kapálógéphez: http://www.arukereso.hu/kapalogep-c4186/mtd/55-6-thorx-p51511105/#termek-leiras

Ez a sebesség felező használható: http://komroll.hu/index.php/webaruhaz/termekek/sebessegfelezo-kf-04

Az alábbi mford-os két sebességes közdarabhoz képest van különbség a komroll-oshoz képest?

A komroll-os csak egy sebességet tud?

Az mford-os létezik kis kuplungos változatban is? Én nem találom.

http://www.mforg.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=238&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=7

Köszönöm előre is a válaszokat! Minden forumozónak jó hétvégét kívánok!

Üdvözlettel:

Gábor

u.i.: Még egy kérdés: a sarabolóhoz semmiképpen sem jó a felező? Én úgy gondolom, hogy túl gyorsan szaladna a gép, felező nélkül a sarabolóval. Persze még nem próbáltam, nem tudom, hogy a csoroszlyát sarabolóval milyen mélyre érdemes/lehet lenyomni.

oljeg12 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25002

Nem tudom, hogy a menet megegyezik-e a mindennapokban használatos valamelyik csavaréval. Ha igen, akkor tegyél egy olyat bele, és alá tömítést. Vagy pedig esztergáltatni kell egyet, aminek van feje.

Előzmény: Legoooo (25000)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25001

Csavarra néhány menet teflon szalag és mehet vissza nekem több éve ez a megoldás van.

Előzmény: Legoooo (25000)
Legoooo Creative Commons License 2015.05.08 0 0 25000

sziasztok!

kf hajtóműházhoz lehet-e normális olajbetöltő nyilás zárócsavart kapni? gyárilag piros, műanyag hernyócsavart adtak. nem szorul, így a rázkódástól kilazul, és szivárog az olaj. ahol vettem, ott is ugyan ilyen csavart tudtak csak adni hozzá.

biohazardxx Creative Commons License 2015.05.07 0 0 24999

köszi a tanácsokat, megfogadom őket...

gocsikarl Creative Commons License 2015.05.07 0 0 24998

15x24x7 az mpm2 főtengely szimeringje

Előzmény: ferixa (21272)
3ashorog Creative Commons License 2015.05.07 0 0 24997

saját tapasztalatomat irtam le

Előzmény: studiod1 (24994)
Luximen Creative Commons License 2015.05.07 0 0 24996

Az olajat melegen engedd le. Így a lerakódott anyag is nagyrészt kiürül.

Sarabolónál kell a csoroszlya a hajtásház miatt kimarat részt megmunkálja.

Előzmény: biohazardxx (24995)
biohazardxx Creative Commons License 2015.05.07 0 0 24995

megmértem a tengely méretét a rotán: 24,9 mm

a saraboló belső átmérője 25mm

a keréktengely belső átmérője 25,8mm

igazság szerint mindkettőnek van egy nagyon picike lötyögése de szerintem az bőven határon belűl van még. a keréknek a tengelyén pedig 2 luk is van az éknek 2-3 cm re egymástól, gondolom igy akkor kicsit nagyobb a nyomtáv bár nekem  jó a kicsi is igy nagyobb részen van rajta a tengelyen a kerék csöve...

A másik kérdésem az lenne hogy a sarabolónak is gondolom ugyanúgy kell csoroszlya  menet közben?

Illetve az olajat a hajtóműházból melegen érdemes leengedi és cserélni?

studiod1 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 24994

Így van pörög ellenállás nélkül, a másik nincs olyan hogy fordítva rakod fel, a gumi mintázat jól álljon, mivel a reteszt-kallantyút kihúzva 180 fokkal átfordítva ellentétes irányban "racsnizik".

Előzmény: biohazardxx (24991)
cscs72 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 24993

Üdv!

Tapasztalatot, észrevételeket szeretnék kérni simson motoros rotakapával kapcsolatban.

Konkrétan erről lenne szó:http://olx.hu/hirdetes/rotacios-kapa-ID3gJP9.html

Érdemes ilyen épitett dolgokon gondolkoznom?Vagy maradjak a bevált technológiánál?

Előre is köszönöm.

biohazardxx Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24992

a másik problémám az hogy alapjáraton a regulátor folyamatosan bekapcsolt mozgott és leált majd be sem indult a gép...

leszedtem a gyertyát és tiszta semmi olaj sem retek rajta szépen kivolt égetve ahogy annak lennie kell. utána levegőszűrőpucolás, az sem segitett... majd leszedtem a karbi alját és kicsavartam a súbert kis réz vackát de nem volt eltömődve semmivel visszaraktam mindent kicsit előrebillentettem a gépet hogy kapjon benzint a karbi és első rántásra indult gyönyörűen járva tettem is pár kört vele és gond egy száll sem...

Hogy mi volt a  baja? a karbibol kifolyt benzinben voltak fura lerakodások vagy valami ragasztó szerűség ami az alsó becsavart csavarról származhatott szerintem....

Azt viszont nem értem meg hogy  mi a francnak kell minden csavart beletépni a szerkezetbe alkatrészekbe??? a gyertyát keresztkulcsal tudtam csak kicsavarni... értem én hogy remeg az egész de ennyire beletépni felesleges...

biohazardxx Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24991

http://komroll.hu/index.php/webaruhaz/termekek/szabadonfutos-gumikerek-400x8

Innen vettem.

a kattogó hang akkor az normális, ez megnyugtató hogy nem szar.

a rota tengelyére mikor felrakom  akkor kicsit lötyög nem teljesen passzentos  de holnap tolómérővel megmérem a tengelyt és a kerék tengelyének belső átmérőjét is. 

A kerék és gumi már összeszerelve jött én csak felraktam  remélem  jól raktam fel bár a kerékmintázat jól látszik a képeken.a gumi 2,2 bar-ra lett fujva.

A saraboló az 25mm átmérőjű az biztos....

ha kis reteszt az oldalán kihúzom akkor minkét irányban pörög ellenállás nélkűl....

studiod1 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24990

Számomra kicsit félreérthető voltál, a szabadonfutót ha arra használod amire gyártották tehát kanyarodáskor a külső íven haladó rátoláskor mindkettő kattog átugrik ez a szerepe, az hogy teljesen kihúzod és úgy marad az csak a helybeni "tili-toli"-nál használatos.

Előzmény: 3ashorog (24989)
3ashorog Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24989

Szia

Ha lehet ilyet kívánni: Jó munkát a szerzeményekkel. Én arra hívnám fel a figyelmed, hogy a gumikon van forgás irányt jelző nyíl, ezt vedd alapul az oldal kiválasztásnál (bal v. jobbos). Ránézésre szentkirályi (nekem is tőlük van). Ja és még egy: Húzd ki rendesen a kallantyúkat és megszűnik a kattogó hang, ha helyes oldalra szereled fel.

Várom a tapasztalataidat.

Előzmény: biohazardxx (24982)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24988

Elfelejtettem írni még hogy figyelj a légnyomásra a gumiban! 1.5 bár van ráírva de pl én is 2 bár körül fújok bele mert kiforgatja a szelepet.

Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24987

Nekem is ilyen kerekem van/volt lötyögött a tengelyen még hozzá a tengely is hegesztett vízvezetékcső volt! Cseréltesd vissza minél gyorsabban vagy esztergáltass hozzá egy másik tengelyt mint én!
Nekem esztergáltatva lett szalagfűrésznek az orsójából lett esztergálva 2012-ben azóta ment nem keveset második gumit koptatja és a csapszegfurat meg sincs nyúlva 25.2mm-re lett esztergáltatva+nekem növelve lett a nyomtávom is!

licilac Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24986

A "lötyögőst", hogy érted? 

Amit először vettem járókereket nekem hibás volt, mert a tengely ugye 25-ös, de a keréktengely belső mérete 26-os volt! Az lötyögött rendesen! :(

Azt mondták, hogy hibás széria! Vissza vették!

Neked is hasonlóan" lötyög"?  

licilac Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24985

Jól emlékszel! :)  

Bocsánat ha félre érthető voltam.

Házilag, készült, de az igazat megvallva a munka oroszlán része a testvéremre hárult, mivel neki van otthon esztergapadja, amivel a tengelyre lehetett alakítani a lánckerekeket. Ezért nem említettem, hogy én készítettem!

Előzmény: studiod1 (24983)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24984

A kattogó hang az természetes ilyenkor ugrik át a következő rögzítési pontra. Gyakorlatilag egy kör alakú lemez a meghajtó tengelyen amelyen "furatok" vannak,ezekbe a furatokba ugrik be a csap melynek a vége 45fokban van levágva,sajnos csak műanyag persely csapágy nincs a kör alakú lemez a "keréktárcsában" kicsit szédeleg ez ilyen megoldás. Én fotó alapján szentkirályinak láttam a kereket.

studiod1 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24983

Ez emlékeim szerint nem házi készítésű lassító , egy gyári lemezházas lassító ékszij tárcsáit cserélted lánckerekekre mivel nálad csúszott és az áttétellel sem volt neked megfelelő.

Előzmény: licilac (24981)
biohazardxx Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24982

Sziasztok.

Ma megjött a szeretet csomagom :)

A kerék elég érdekes kicsit lötyögős és mikor megállok de továbbgurulna akkor kattogó hangot ad ki ami a "menetforditó kallantyútól" jön  és mozog is. azt végképp nem értem hogy spórolhattak ki 4 darab porvédő sapkát a tengelynél...

licilac Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24981

Kf extrámra készült, egy lassító.  Íme:

http://indafoto.hu/licilac/image/20268039-f1814c28/596275 

Ha ilyesmit szeretnél kérdezz nyugodtam!

Előzmény: robi.50 (24979)
masterflash Creative Commons License 2015.05.05 0 0 24980

Elektromos esetleg?

Előzmény: zsoltee777 (24972)
robi.50 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 24979

sziasztok csinált már valki közületek hajtás lassítót?

dutrástomi Creative Commons License 2015.05.05 0 0 24978

Köszi szépen a segítséget!

Előzmény: studiod1 (24976)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 24977

Nos ezekért a dolgokért a nevenincs ill. nagyárúházaktól tartózkodom.

Előzmény: studiod1 (24976)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 24976

Most már sejtem, sajnálatos módon a boltok reklámja teszi érthetetlenné. Az első linken fk a jelzés tehát fordított kuplungos viszont a berakott képen a normál kuplungos van, a második linken kf a jelzés és a kép is  jót mutat tehát normál kuplung. A fordított működésű kuplungos gépet nem ajánlom. Normál működés esetén az alaphelyzet az összekapcsolt, fordítottnál az alaphelyzet a szétkapcsolt.

Előzmény: dutrástomi (24971)
GUS_ Creative Commons License 2015.05.05 0 0 24975

Én is épp ezen gondolkoztam...

Úgy láttam hogy a motorokkal van összefüggésben nem?

A KF quantum-on Briggs Quantum motor van, a KF indian-on Tecumseh, ami indián eredetű név (Az indián külöbözik a Quantum-tól a motoron kívül valamiben?) A Dragon-on pedig honda moci van a japán sárkány:)

Előzmény: studiod1 (24973)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24974
Előzmény: studiod1 (24973)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24973

Fogalmam nincs így az adatokból nem derül ki, ua. leírás és fotó alapján a 120-130 az a dragon h.5,5 normál ára a 130-140 az meg a nagyobb 6,5 ös hondával szerelt ára. A fekete honda az madein eu.   a régebbi pirosak azok egy része japcsi.  Dragon az már elég régi fantázia név a szentkirályiaknál, gondolom dragon-sárkány erős és gyors.

Előzmény: dutrástomi (24971)
zsoltee777 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24972

Köszönöm szépen mindannyiótoknak az információt.

Volt nekem Terra gépem kettő is, kocsival, mindennel kompletten, de az nagy és nehéz, ráadásul nem is volt már túl megbízható. Egy kisebb, agilisebb gép kéne helyette.

75cm sorközre vetem a csemegekukoricát és ültetem paprikát. A 61cm széles sarabolóval nem férek majd el, ha lesz már lombja a paprikának, meg túl köze, megy a kukorica tövéhez is. Hmmhmm...

dutrástomi Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24971

Köszi.

Árban miért van ekkora különbség a két gép között?

http://shopping-all.hu/szentkiraly-fk-h0055-rt-rotacios-kapa-honda-gcv160_p209244.html

http://shopping-all.hu/rotacioskapa-kf-gcv160-2x3-ujt-ag-drag0001_p123263.html

Ez a DRAGON mit takar a gép nevében?

Azon kívül hogy piros?

Bocsi a sok kérdésért de kapálógépben nem vagyok nagy szaki.

Előzmény: studiod1 (24969)
koverg70 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24970

Köszönöm a választ! Igaz, hogy nagyáruházban vettem, de a leírása szerint KF-04-es típusú. A motorja MTD Thorx 55, de a "váz" az KF-04.

Az mforgnál kapható akkor kiskuplungoshoz is? A weboldalon csak a nagyot találom. Azon kívül, hogy nem kell fel-le szerelni van még más előnye is a kétsebességesnek?

Előzmény: studiod1 (24850)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24969

Talán annyi eléggé trehány módon rakják össze, kuplung beállítás jó legyen (kiemelés összekapcsolás), ha esetleg nem határozottan egy ponton kapcsol akkor felejtős(nem központos sajnos van ilyen) a karbinál meg a bovden beállítás jó legyen (stop és teljes szivató is legyen) én most kf honda motorosról írtam,azárt nem ennyire problémás de szerintem szakboltban vegyed és ott ellenőrizd le. Ha van műszaki érzéked akkor mindegy.

Előzmény: dutrástomi (24968)
dutrástomi Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24968

Oké.Köszi a tanácsot.

Esetleg még valami amire érdemes figyelni?

Előzmény: studiod1 (24962)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24967

Nekem kf dragon van 61cm a teljes szélesség és 6cm amit középen elhagy  ha a csoroszja helyére nem teszek ludtalp kapát,én simán csoroszjával megyek csak 2menet másodikra közölve. Kukoricában inkább sorközművelőt használok persze kerék és felező.

Előzmény: GUS_ (24966)
GUS_ Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24966

Nekem friss élményeim vannak a sarablóval...

RK02-b-n használtam eddig kétszer. Nekem nagynak tűnik a távolság a hajtóműnél (15cm), ezért átfedéssel kellett mennem. Valamint a füvet is feltekeri a hajtóműre. Oda tervezek valamilyen porvédőt, mint amilyen a kapatengelyen van. A csoroszlyára tervezek egy kapaféleséget és a 15 centit talán lefedem vele. Nekem 75 cm szélességű a gyári furattal. Lehet hogy közelebb fúrom és akkor nem lesz ilyen nagy a táv és nem is fogja feltekerni a hajtóműre a füvet. Nálam picit száraz volt a föld, de nagyon nyugisan lehet vele haladni. Ha másodszorra gyorsabban engedem és csak a föld tetején, akkor szép simára kaparja a felszínt, nem lesz göröngyös. Most épp gyepnek készítettem elő a talajt vele.

Itt a fórumban láttam egy szélesebbet, azzal biztos stabilabb lenne. Most a 6 kapához képest keskenyebb és nem annyira stabil.

Sarabolás előtt már fel volt rotálva a terület az előző évben is.

Előzmény: zsoltee777 (24963)
3ashorog Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24965

szia

Saját tapasztalatomat írom le:

Fólia alá, ha csak nem elég nagy a melegágy, akkor nehézkes a fordulás a rotakapákkal, bármilyen adapter is van rá csatlakoztatva.

A sorközművelő valamivel mélyebben dolgozza át a talajt, de nekem nem sikerült megfelelően rögzíteni a két oldalkést ezért folyamatosan vagy kiesett, vagy fellazult és nem volt egy szintben a két kés. Ezt a kapagép mögé szereljük fel tehát kell hogy valamilyen kerék legyen a meghajtott tengelyen (gumis vagy körmös vaskerék) plusz sebességfelezővel kell ellátni a rotakapát hogy kezelhetőbb legyen a gép.

A saraboló használata lényegesen egyszerűbb, A kapatagok helyére szerelhető. Nem kell hozzá felező és kerék sem. A talaj felső kb. 5cm-ét dolgozza át, ha kemény a talajod esetleg többször kell átmenni rajta. Ilyenkor elöszőr pattog a gép a talajon, de ha művelt földön dolgozol vele akkor szerintem ez a jobb választás, könnyebben tudod irányítani a gépet.

Még egy dolog: a saraboló dobálja a földet, a sorközművelő nem.

Ha elég széles a sorközöd, 80cm szerintem már jó, akkor a sarabolót választanám.

studiod1 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 24964

Sarabolo itt van http://komroll.hu/index.php/webaruhaz/termekek/sarabolo-a-komroll-kft-tol esetleg sorközművelő http://komroll.hu/index.php/webaruhaz/termekek/kultivator-strong alapgépnek meg talán kf vagy szeva  a robit csak azért nem írom mivel felszámolás alatt van.

zsoltee777 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24963

Sziasztok!

Eddig sose használtam rotációs kapát a fóliában, de most szükségem lenne egy olyan kis gépre, amivel egyrészt a fóliát fel tudom rotálni, másrészt 1ha csemegekukorica és paprika 75cm sorközét művelném vele. Láttam valahol olyat, hogy a kapatagok helyére saraboló kereket szereltek és azzal művelték a sorközt.

Milyet érdemes venni?

studiod1 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24962

Én honda motorosat ajánlom, erőben hasonlóak a honda csendesebb s talán kissebb a rezgése viszont a hondák érzékenyek a jóféle 95ös benzinre(dugulások), célszerü a tank után a gumicsőbe egy szűrőt tenni néhány száz ft. 

Előzmény: dutrástomi (24961)
dutrástomi Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24961

Hello.

Rotációs kapa vásárlás előtt állok de tanácstalan vagyok h milyen fajtát vegyek.

KF 60 Quantum vagy KF 55 Dragon  Honda?

Ezt a két fajtát nézegetem.

Melyik a megbízhatóbb és strapabíróbb?Melyiknek mi a típushibája ha van ilyen?

Köszi előre is.

oljeg12 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24960

Most már jó a kuplung és a motor is működik rendesen. A hét elején rotáltam fel a paprika és paradicsom helyét. Most már megtapasztaltam azt is, hogy a csoroszlyát mikor milyen mélységre tegyem. Könnyedén és gyorsan előkészítettem a talajt a palántázáshoz. A szomszédom, aki a mellettünk lévő utcába laki és a kertünk szomszédos. Irigykedve nézi, hogy milyen jó porhanyós lett a talaj.

Előzmény: Viktor1798 (24959)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24959

Nincs mit :) Hogy állsz a géppel kuplung jó már rajta?

Előzmény: oljeg12 (24958)
oljeg12 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24958

Igen. Értem. Így nem terül annyira szét, hogy egy összefüggő bozont legyen. Gondolom így könnyebb szedni is  Megint tanultam valamit.

Köszönöm.

Előzmény: Viktor1798 (24957)
Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24957

Szia!
Semmi probléma, azért mert mikor terülne el oldalra ez még egy kis tartást ad neki nem tudom érted e így tudom elmagyarázni :/

Előzmény: oljeg12 (24956)
oljeg12 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24956

Bocs az értetlenségemért. Nem tudom, hogy a borsót miért kell feltölteni? Mi felénk nem szokás. Ezért nem tudom, hogy mire jó.

Előzmény: Viktor1798 (24954)
rönótulaj Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24955

Sziasztok!

Szóval mikor dolgozom vele akkor venni észre rajta hogy gyenge. Tehát erőlködik, nem bírja, néha le is áll, és olyan erőtlen, szerencsétlen az egész a másik GCV 160-as motorral szerelthez képest. A több mint 2x-es fogyasztásról nem is beszélve....

A fogyasztóvédelmet meg már nem említem, mert más ügyben emlegetve őket a kereskedők simán a képembe röhögtek. Vigyorogva adták ide a panaszkönyvet, és azt mondták hogy azt írok bele ami akarok mert jogilag már nem tudnak velük mit kezdeni. Esetleg még másik garanciális szervizest próbálok meg felhívni...

Üdv: Rönó

Viktor1798 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24954

oljeg12 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24953

Én ismét kapcsolatba lépnék a szervizzel és tájékoztatnám, hogy amennyiben nem hárítja el a hibát önszántából, akkor majd a fogyasztóvédelem fogja kényszeríteni rá.

Előzmény: rönótulaj (24951)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24952

Csak úgy leáll? ez kevés, a fordulat alap és max között jól szabályozható, nincs ingadozás bármely tartományban,rudazat gázbovden jól áll? én még ha új is üzemanyaghiányra gondolok esteleg az indító pillangó szórakozik

Előzmény: rönótulaj (24951)
rönótulaj Creative Commons License 2015.05.03 0 0 24951

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék a következő problémámról. Tehát pár hónapja vettem újonnan egy Honda GCV 190 motorral szerelt szentkirályi kapálógépet. Az vele a problémám hogy gyenge és rengeteget eszik. Illetve munka közben igen sokszor csak úgy leáll. Igaz ugyan hogy utána 1-2 rántásra beindul. Legalább is a szintén a tulajdonomban lévő 2 éves szintén szentkirályi Honda GCV 160-as motorral szerelt kapához képest. Tehát az erősebb motorral szerelt gép gyengébb, és több mint a dupláját eszi ugyan annyi munkára. A jelentős olajfolyásról a regulátortengelynél már nem is beszélve. Tehát mit javasoltok az erő-fogyasztás egyensúlyának helyreállításában? Még annyit hozzáteszek hogy felhívtam az egyik garanciális szervízpartnert aki azt mondta hogyha szép egyenletesen megy és normális hangja van akkor ki sem jön mert ezzel nem tud mit tenni. Illetve ha kijön akkor ki kell fizetni a kiszállást + mukadíj + stb...
Előre is köszönöm a választ!
Üdv: Rönó....

hambi85 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 24950

Így talán látható :

Előzmény: hambi85 (24949)
hambi85 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 24949

Amikor eladtam ilyen volt az alapjárata:

https://onedrive.live.com/redir.aspx?cid=45f710e630ded42a&resid=45f710e630ded42a!285&parId=45f710e630ded42a!284&authkey=!AOfZ3n-XnpoBh18&ithint=video%2cmp4

De a váltót még renoválni kellett.

Előzmény: jofi47 (24948)
jofi47 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 24948

Már kérdezték tőlem, hogy mért sajnálom, mondom láttad a videóját?, azt mondta nem, mondom nézd meg olyan alapjáratnál nem lehet szépen sebességet váltani.

No ezért sajnálom.

Előzmény: hambi85 (24947)
hambi85 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 24947

Én is sajnálom , de jó helyre került.

Előzmény: jofi47 (24944)
babip Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24946

Sziasztok

Ma szereztem ezt a gépet és lenne pár kérdésem hátha tudna valaki segíteni.

Elvileg egy MTD T430, Rendbe kell szednem elég rendesen. A kérdésem az hogy a hajtása lánccal működik, csak azt nem tudom hogy olajat kell beleönteni vagy összerakáskor  be kell kenni zsírral?

Ha leveszem a váltó feletti burkolatot alatta van egy kb 10mm-es lyuk. Az eladó itt feltöltötte sima motor olajjal de a tengelyeknél kifolyt az összes mire haza értem.

találtam egy alkatrész listát a gépről de a tengelyeknél nincs se csapágy se szimering, szóval nem tudom,

esetleg valaki találkozott már ilyen géppel?

hambi85 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24945

Hello Licilac. 

Hívj nyugodtan : 06 30/ 9012731.

Előzmény: licilac (24942)
jofi47 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24944

Sajnálom azt a váltót!

Előzmény: hambi85 (24938)
Imp23 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24943

10 éve nem használt Honda  F-400-as kapálógépemet szeretném rendbe hozatni, használható állapotba.

Győr és Abda és környékén kik keressek ilyen ügyben?

Nincs vele komoly probléma; gyertyacsere, olajcsere, kis pucolás és stop-kapcsoló csere kompletten.

Kb. ez mennyibe kerülne?

licilac Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24942

Szóval érdekelne a tengely! A részleteket beszéljük meg emailba vagy telefonon.

Előzmény: hambi85 (24937)
licilac Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24941

Köszönöm! És köszönöm a tippet, igazad van!

Előzmény: studiod1 (24940)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24940

De vastagabb de ez nem lehet gond, perselyezed vagy eseleg cseréled a hatszög végén a hüvelyt.  r250t tengely 30mm  kf 25mm

Előzmény: licilac (24939)
licilac Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24939

Tulajdonképpen, KF extra hajtóműre szeretném rátenni a robi 250 kerekét.

Ha rámegy a te tengelyeddel akkor akár az jó is lehet nekem! Legalább nem kéne hegesztgetnem :)

A rekord tengelye kihajtásnál nem vastagabb mint a kf-é (25mm)?

hambi85 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24938

Ilyen széles volt vele a Rekordom:

http://embed.indavideo.hu/player/video/980afd89ba/" 

hambi85 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24937

Előzmény: hambi85 (24934)
hambi85 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24936

Nem azért vágott le belőle mert kopott volt hanem azért

mert neki túl széles volt a gép a tengely teljes hosszával.

Előzmény: studiod1 (24935)
studiod1 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24935

A tengely nem kopik jelentősen az öntvény agy az jobban.

Előzmény: hambi85 (24934)
hambi85 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24934

Hali Licilac !

Nekem van két db tengelyem.

Az előző tulaj szerint újak , csak ő lefűrészelt a hosszából.

A legszélső bemarásnyit.

Rögtön küldök képeket is.

Előzmény: licilac (24929)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24933
Előzmény: studiod1 (24932)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24932

Igen létezik olyan rota de az ritkaság ott a kuplungfelső egybeépített lendtömeggel, olyan viszont több is amelyeknél (az olcsó kézi kuplungosoknál) a lendkerék nehéz de a karbin már spórolnak.

Előzmény: dutrástomi (24931)
dutrástomi Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24931

Van olyan ami fűnyírómotorral van szerelve?

Előzmény: licilac (24927)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24930

Egy kis türelmet kérek, majd csak a hétvégén tudok mérni, kopott a kerékagy belső része(öntvényben a hatszög) ráadásul a csapnak a furata is ezért a hatszög tengelyen csőből készített távtartók segítik a biztosítást. Ezért előbb ezeket le kell bontanom a méréshez.

Előzmény: licilac (24929)
licilac Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24929

Robi 250?

Akkor lehet hogy te tudnál nekem segíteni!

Robi 250 hatszögtengelyt szeretnék csinálni, mivel nem kapok sehol.

A tengely méreteire lenne szükségem, ha le tudnád nekem mérni!?

A tengely hossza ill, a tengelyen lévő bemarások távolsága, a bemarás szélessége és a mélysége érdekelne.

Előre is köszönöm

Előzmény: studiod1 (24928)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24928

Én is honda párti vagyok van 2db dragon meg egy r250t gcv160 as motorral szerelve.

Előzmény: licilac (24927)
licilac Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24927

A Honda sokkal jobban, és lassabbra szabályozható. A Briggs-et is lehetett szabályozni de csak nagyon kicsi fordulatszámkülönbség tartományban. Ezért gondoltam, hogy fűnyírómotor lehet!

Előzmény: studiod1 (24926)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24926

Ez elég érdekes a kf extra az nem "fűnyírómotoros"briggs el szerelt, szabályozható karbi és nehéz lendkerék.

Előzmény: licilac (24924)
licilac Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24925

Hát.... :)

Elég bátor vagy , ha idemered küldeni...:)

Na nem azért mert nem kapod vissza, csakhogy mikor... ez a kérdés! :) :)

Az enyém, vagy két hónapig készült.

Úgyhogy szurkolok hogy a hétvégén sikerüljön a javításod ...:)

De ha kell segítek ám szívesen!

Előzmény: albertjani (24912)
licilac Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24924

Szerintem a Briggs motoros, fűnyírómotorral szerelt. Legalábbis az enyém az lehetett, mert a Honda motornak sokkal nagyobb tartományba tudom változtatni a fordulatát gázadással, vagy éppen gáz elvétellel. Talán ez a legnagyobb különbség amit a két motor működése között észrevettem.

Előzmény: albertjani (24910)
licilac Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24923

Ismerős ez a mozdulatsor! :)

Előzmény: albertjani (24909)
Zavo Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24922

Köszönöm mindenkinek, a kérdés az lett volna, hogy a 25 mennyire 25.

A pontos válasz az, hogy a kihajtótengelyen 25-ös csapágy van, és hogy fel tudják húzni a csapágyat, az azon kívüli rész alá van szedve 2 tizeddel, úgyhogy a kihajtótengely csatlakozó része csak 24,8mm.

Az adapterek furata így már lehet 25,0...25,2mm, mert ez vidáman rámegy a 24,8mm-re.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

János

Előzmény: studiod1 (24921)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24921

A tengely 25mm a furatba 10mm csap megy

Előzmény: Zavo (24919)
Illés Ferenc Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24920

25mm!

Zavo Creative Commons License 2015.04.30 0 0 24919

Sziasztok!

Valaki gyorsan meg tudná nézni nekem, hogy mekkora a kihajtótengely pontosan, és mekkora a kapa tengelyének a furata? Egy toldót kellene gyártani gyorsan, de persze nincs itt a gép...

Köszi a gyors választ!

Ja, KF-04, de szerintem a többi is ugyanilyen...

János

johannes. Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24918

ja, nem gotbrod, hanem gutbrod ;-)

Előzmény: johannes. (24917)
johannes. Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24917

Sziasztok

Van valakinek ilyen fűnyíró traktora ?

Annyit tudok, hogy Gotbrod nevű és német de hogy melyik típus és hányas évjárat,azt nem.

Szeretném rendbe rakni mert a motorja és a kasznija még egész jó, viszont pár dologgal még van bajom :

Tönkre ment a váltó,nem bonyolult, előre meg hátra, de belül eltörött, szétszedtem lehegesztettem, most csak előre van, aztán mivel nem volt rajt lánckerék, most kísérletezek hányas való hozzá, aztán tönkrement a berántó, ez a legbosszantóbb mert így kipróbálni sem tudom.

Több fűnyírón is megoldottam, hogy felhelyeztem egy ékszíjtárcsát, de ennél nem jó, elég nehéz  a berántása, és időigényes ha nem húzza vissza valami, tehát azt vennem kell hozzá.

Szóval szívok  vele rendesen.

esetleg valakinek alkatrész lenne elfekvőben ?

3ashorog Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24916

szia

Én tettem fel ezt a videót, mert nekem ezt csinálta a szezonkezdetkor. A probléma oka az volt, hogy a téli hosszú szünetre nem ürítettem ki a tankot teljesen és "betaknyosodott" az üzemanyag. Igen, a leírásban  benne van hogy ürítsük le a tankot, és a gyertyát lecsavarva spricceljünk olajat a motortérbe amit a berántózsinór 3-4 szeri kihúzásával szétterítünk a motortérben. Ezzel talán elkerülhető lehetett volna a dugulás, de miután jó nagyokat köpködött néhányat a moci utána ( és azóta is) már minden rendben van.

Remélem nálad is megoldódott!

Előzmény: biohazardxx (24870)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24915

Fel kell hívni őket, sőt én láttam boltban gyárilag"kétsebességes" közdarabbal szerelve,bár lehet azt szlovákoknál láttam.

Előzmény: albertjani (24910)
hambi85 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24914

Tiszteletem a uraknak !

Az iránt érdeklődnék hogy van-e esetleg "elfekvőben" van tud-e bontottan ebből a

fajta kf kormányból eladó db-ot :

Újat nem szeretnék.

Üdv Laci.

albertjani Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24913

Jó az is, de teljesen szintetikus 5W-30-as olaj még jobb bele.

Előzmény: freelancer25 (24899)
albertjani Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24912

Hétvégén szétkapom, ha nem bírok vele, küldöm hozzád láncos átalakításra.

Nem szokott nagyon melegedni. Krumpliültetéskor, töltögetőekét húzva elinduláskor volt egy kis késés, de ha már ment, akkor már nem állt meg.

Előzmény: licilac (24894)
albertjani Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24911

Az összes KF Extra gépen ez a hajtómű van, csak az áttétel lehet 1:24 és 1:28 is.

Előzmény: studiod1 (24896)
albertjani Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24910

Nekem gyanús, miért drágább a Honda motorral szerelve, mint a Briggs-el.

Sőt az Mforgnál már egy "B" betű is van a típusjel mögött, ez mit jelenthet?

A hajtómű alapból 1:24-es, de kérhető 1:28 áttétellel is.

Előzmény: kisvautas (24893)
albertjani Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24909

Megnézem majd, de nekem úgy rémlik, elég erősen le kellett nyomni a felezőt, hogy rá tudjam tenni a bilincset. Úgy szoktam csinálni, hogy egyik kezemmel nyomom lefelé a felezőt, a másikkal a kuplungkart húzom, a harmadikkal ráteszem a félbilincset, a negyedikkel a másik felét. :)

Előzmény: Kis Kolléga (24886)
Csiga1970 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24908

Hello!Szerintem az sok bele,de próbáld ki majd kiderül.Szerintem ki fogja szórni.Ha a motorjával küzdesz és kell,írd meg és megnézem a fúvóka méretét.Sok sikert.Üdv

Előzmény: T25 (24884)
albertjani Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24907

Á, azért nem cserélnék kereket. A vonórúdnál a két csövet összekötő lemezeket elvágnám és beletoldanék. Így egyenesbe kerülne.

Előzmény: drotszamaras (24880)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24906

Igen egész jó, pécsi cég, már linkeltem igaz kicsit más néven de ugyanoda visz http://komroll.hu/index.php/webaruhaz/kategoriak/kiemelt-termekek 

Előzmény: Luximen (24900)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24905

Nyugodtan használd, én is kaptam bartelban használom, télen v kora tavasszal induláskor hidegen egy pici füstöt dob(kék füstpamacs) de ilyenkor tökéletes.

Előzmény: freelancer25 (24899)
biohazardxx Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24904

Köszi a válaszokat ismét.

Sajna a rotával nem tudtam teljesen kiirtani a gyomot de most vagy sarabolót veszek vagy  kultivátort.. ti melyikre szavaztok kinek melyik vált be?

itt vannak az igért képek és ebből látszik a kis mtd ereje hogy meghajlította a vasat :S

oljeg12 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24903

Ez nagyon érdekes eset. Mivel nem felújítva lett, hanem elrontva. Ez a jelenség, hogy légszűrőn nyomja ki a benzint és a hengerbe nem jut fel, számomra teljesen érthetetlen. Ha Te szerelted, akkor vidd el szerelőhöz és az majd rendbe hozza. Ha pedig szerelő csinálta, akkor vidd el egy másik szerelőhöz és mond meg az első szerelőnek, hogy az Ő számlájára csináltatod meg.

Előzmény: bazsa59 (24891)
Luximen Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24902

Ez kellet tavaly. Majd egy tízes volt össz.

Előzmény: Luximen (24900)
oljeg12 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24901

Tegnap rotáltam föl azt a részét a kertnek, ahová majd a paprika, paradicsom és az uborka kerül. 20 cm mélyen se volt sokkal nedvesebb a talaj, mint fent. Alig volt színkülönbség a frissen felrotált és az érintetlen terület között. 5-6 perc után, már a friss is teljesen kiszürkült.

Előzmény: Csabronc (24890)
Luximen Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24900

Találtam egy oldalt ahol KF-04 alkatrészeket is forgalmaznak ,szerintem elég baráti áron.

Én tavaly 4000 ft felett vettem a kuplungalsót, itt komplekt 3500 ft.

http://www.bszfarmer.hu/index.php/webaruhaz/kategoriak/kf-04-kapalogep-alkatreszek

freelancer25 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24899

Sziasztok.

Van egy Szentkirályi kf850 extra gépem , eddig Briggs and Stratton SAE 30 motorolajjal használtam, de jó áron tudtam szerezni Husqvarna SAE 30 olajat.

Szerintetek a Husq. olaj minőségben van olyan jó mint a Briggs?

kisvautas Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24898

Igen a hajtómu ilyen.. remélem elégséges tels´jesítményu lesz a szolobe, ill a gyumolcsosbe  kaszálni...

studiod1 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24897

Bocs a hajtómű képe  

Előzmény: studiod1 (24896)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24896

Megéri? én honda párti vagyok, de szerintem a 18-20 ezer külömbség(én ennyit láttam) túlzás. Esetlegesen a későbbi terhelések javítások miatt ne a könnyített hajtóművel,hanem a 28as áttételű egybeöntött hajtómű külön fedelekkel.

licilac Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24895

Én briggs motorral vettem, most egy hasonló teljesítményű honda motor van rajta... Hát igazán nagy teljesítménybeli különbség????

Nem igen jelentős...

Talán a honda kicsit csendesebb, meg talán áramvonalasabb is...:):):)  tudod!?- ez a légellenállás és a sebesség együtthatója miatt fontos! Persze csak ha versenyezni is akarsz vele. :) 

De a viccet félretéve:

Tartósság és minőségbeli különbségről még egyenlőre nem nyilatkoznék, mert még túl friss a csere.

De ez a"Briggset vagy hondát" kérdés régi téma itt a fórumon...

licilac Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24894

Köszönöm!

Azért kíváncsiskodtam, mert hasonló projekt előtt állok, egy 250 t kerékkel a gépemre.

Úgy tudom, neked aluházas feleződ van. Az is szokott melegedni?

Nekem lemez házasom van, ezen Gyári állapotában, vagy csúszott a szíj, vagy melegedett, de elég rendesen ám…

így orvosoltam a problémát: http://indafoto.hu/licilac/image/20265483-a0ac6d39/596275

:)

Előzmény: albertjani (24876)
kisvautas Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24893

Üdvözlet mindenkinek ..

Kérdésem lenne.. egy  EXTRA KF850 be tervezunk beruházni.. milyen motorral éri meg jobban? Van  lényeges teljesítménybeli kulonbség a HOnda és a Briggs&Stratton 850 I/C® seriesTM motor kozt??

studiod1 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24892

Csapadék? úgy vagyok mint a móricka viccben a nagyapó állathang utánzása: hu-hú.........

Előzmény: Csabronc (24890)
bazsa59 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24891

Szép napot mindenkinek.

Egy kis segítséget szeretnék kérni remélem valaki tud segíteni.

A gondom van egy régi csepel /Pannónia/ kapáló gépel.

Most lett felújítva azóta nem indul.A kalbulátórnál a légszűrő felé köpi a benzint.

A forgattyúsház tiszta benzin de a hengerbe egy deka üzem anyag sincs.

Kérdésem mi lehet a gond.miért a légszűrőbe nyomja a benzint.

Köszönöm előre is.

Csabronc Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24890

Ha nem javul akkor bekaptál egy kisebb dugulást, nálam amikor dugulás volt a karbiban ugyan ezt csinálta a regulátor!

más: nem tudom ti hogy álltok csapadék ügyben, de 24.-én raktam el a krumplit és a felső 30cm talaj csont száraz volt, persze beöntöztem, de kezd durvulni a szárazság!

Előzmény: biohazardxx (24875)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24889

Az már nagyon durva centírozási hiba lenne, 1-1,5mm nél a röpsúlyosnál nem lehet gond, az utángyártott felújított kuplungoknál szokott méret gond lenni. 

Előzmény: Mutual Friend (24878)
studiod1 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24888

Így van erről én is írtam igaz teljesen más körülményeknél,esetleg mivel a csigatengely házilag is könnyen fúrható menet bele és csavar alátét.

Előzmény: Kis Kolléga (24886)
gombászok Creative Commons License 2015.04.29 0 0 24887

2. gondodhoz: a regulátor kart piszkáltad. Normál működésnél, alapjáraton előrebillen, és nem mozog. Ha adsz egy gázfröccsöt, hátrarándul, és beáll az aktuális gázkar állás szerint. Terhelés alatt, hintázik, a mindenkori teljesítményigény szerint. Ha üresben hátrarántod, teljes fordulatra pörgeti fel a motort. Ez utóbbi történhetett nálad is, és vagy:

- kiköpte a dugót a porlasztóból, vagy

- a gyertyát pucolta ki, vagy

- a pillangószelep tengelye szorul (ez ritka, de öregebb gépeknél előfordul, én egyszer ezt szívtam meg, sehogy se volt erő a gépemben, vettem másik motort. Aztán egyszer jobban megvizsgáltam, és rájöttem. Szétszedés, finom tengelycsiszolás után jobb lett, mint az új!)

Előzmény: biohazardxx (24869)
Kis Kolléga Creative Commons License 2015.04.28 0 0 24886

Szia nehogy vegyél rá ékszijjat megmondom neked a felező és a hajtómű közötti kuplung csúszik el. Mert ezeknek az mforgos felezőnek az ékszijjas kuplungtányéra feljebb került és a kuplung alsó nem ér fel annyira hogy fogjon. Erre mire rájöttem és orvosoltam fél napomba került. Úgy oldottam meg a kérdést hogy mikor felezőt használok a hajtómú kuplung alsó zégergyürüt leveszem és úgy teszem rá a felezőt igy a rugó feltudja nyomni teljesen és 100%.ba összezár nem csuszik el. Én igy szántottam és semmi gond nem volt.

Előzmény: albertjani (24876)
Kis Kolléga Creative Commons License 2015.04.28 0 0 24885

Nekem az egyik nagy kocsimon targonca gumi van 400x8 -as 8 PR -es a kökénytüske nem megy át rajta. Tüskéről jut eszembe ebben a hónapban 3 szor szereltem gumit a tüskék miatt a télen csinált kocsimon 350x8 -as gumi van ami lágy és minden tüske átfut rajta.

Gumis témához idevág traktorra szereztem gyimesi duó féle járókereket ez lesz a müvelőkerék a gépen 43 cm szük nyomtáv nagyon előnyös lesz kukoricában és krumpliban. Krumplit jó lesz vele töltögetni elférek a sorok között. Mult héten nárciszok között kultivátoroztam vele marha jó kényelmes fordulékony és pont sorok között elfér.

Előzmény: drotszamaras (24880)
T25 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 24884

üdv. én ugy hallottam hogy az elején levő be öntő nyílásig kell tölteni. de nem tudom biztosra.

Előzmény: Csiga1970 (24873)
NOGRP90 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 24883

Köszi a választ, de ahogy írtam is a rugót már kicseréltem, de semmi változás. Az előfeszítést nem néztem, de úgy emlékszem, hogy nem lehet benne állítani

Előzmény: Chevy01 (24881)
Chevy01 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 24882

Ja még lehet akkor is ha a motor és a hajtómű nem egytengelyű,de ezt a gyári illesztőperem és stiftelés miatt kizárhatjuk.

Előzmény: Chevy01 (24881)
Chevy01 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 24881

Szia!

Pont a napokban hoztam rendbe egy ismerősünk 10 éve nem használta Robi 55 kapáját. 

A hajtása szinte azonos az 56-oséval úgy tudom.  Ennek is el volt törve az egyik rugó  a kuplungban, azonnal forgatta (volna) a kapákat még alapjáraton is.  ( Még szerencse hogy indítás előtt szétszedtem és észrevettem)  Rendeltem bele újakat. 

Na a kérdésedre az lenne a válaszom hogy ha van benne rugó az túl gyenge és nem bírja legyőzni alapjáraton sem a centrifugális erőt. Vagy nincs eléggé előfeszítve. Az eredeti rugói brutál erősek, kézzel meg sem bírom mozdítani őket. 

Én úgy próbáltam ki hogy jó lett-e hogy kivettem a kapa csapszegeket és alapjáraton egyáltalán nem forgatja a tengelyt így sem.

Előzmény: NOGRP90 (24877)
drotszamaras Creative Commons License 2015.04.28 0 0 24880

Igen ,a régi elektromos targoncán 4.00x8 as méretü gumi volt. Én csak a méret miatt gondoltam ,hogy nagyobra cserélni és egyenes lenne a potkocsi.

Előzmény: albertjani (24874)
NOGRP90 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 24879

Persze, a két szélső csavarral amivel a kapataghoz van fogatva központosítja.

Előzmény: Mutual Friend (24878)
Mutual Friend Creative Commons License 2015.04.28 0 0 24878

Központosan áll a motor az aljához képest ?

Előzmény: NOGRP90 (24877)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!