Keresés

Részletes keresés

bbfeco Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85360

Én tudom. Egy magát krözusnak képzelö öreg veterán, akinek a hasonlatom megsértette a lelkét. Ajánlom neki, hogy nézze meg a topic hozzászolásaimat, egyetlenegy politikai topicot nem talál amihez hozzászoltam volna. Ugy hogy öreg, bakot löttél, nem tévesztettem össze, mivel a forumon sohasem politizáltam. Aljas huzás volt. 

taormina001 fátylat rá,végül is csak a doboz árát probáltam belöni . A töröltet nem irom meg ismét, mert az ördög nem alszik :))

Előzmény: taormina001 (85358)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85359

Összetévesztette a polidilit a veteményessel.

Előzmény: taormina001 (85358)
taormina001 Creative Commons License 2022.04.06 -2 2 85358

Tényleg nem tudom, ki a f...garázdálkodik itt. Érthetetlen, hogy tünt el az a hozzászólás nyomtalanul; én sajnos nem láttam. Kérlek pótold!
De én is minuszokat arattam azzal, hogy gazdátlan tejfölöspoharakat hirdettem, aztán azzal is, hogy megkérdeztem, hogy valaki milyen messze lakik és mitöl; de hasonlóan póruljárt az a kollega is, aki arról számolt be, hogy kikelt nála a petrezselyem.

Szeretnék itt egy tiszta topik-mozgalmat hirdetni, és minden nemü plusszminuszos, nevüket és véleményüket nem vállaló trollt örökre számüzni innen: hiába mondjátok, hogy nem kell ezzel törödni, meg hogy az illetö magát minösíti, engem nagyon idegesít, mert sose tudjuk meg, hogy épp ki minösítette magát.

Előzmény: bbfeco (85357)
bbfeco Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85357

A 355 -ös hsz-em ugy látszik vkinek nem tetszett.

taormina001 A kerek pohár kisker árát viszonyitásképpen raktam be, utalva arra , hogy a szögletes pohár ehhez képest fele ár lehet, saccperkábé. Senkit nem akartam a kerekre rábeszélni,az erre valo utalást még nyomokban sem találhato a 85350 -es hsz-ben.

CBNora Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85356

Személyes átvétellel.

Előzmény: taormina001 (85352)
taormina001 Creative Commons License 2022.04.06 -1 0 85354

Mitöl vagy messze? (Tölem mindenki "messze" van.) és biztos, hogy ennyire drága a postázás? Az egész együtt se lenne 100g.

Előzmény: eeddie (85353)
eeddie Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85353

Engem érdekelne vagy 200 db, de messze vagyok. A posta meg majd 2000, úgyhogy mégsem. 

Előzmény: taormina001 (85352)
taormina001 Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85352

Nekem mindegy; azt hiszem ilyen körülmények között nem fogok alkudozni...
Hogyan lehetne a postázást elkerülni?

@bfeco Aki inkáb hengerest akar, bármikor megteheti; bármelyik boltban elérhetö.

Érdekel az ajánlat esetleg még valakit?

Előzmény: CBNora (85348)
CBNora Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85351

Ezek is jók, de az a bizonyos tejfölös masszívabb.

Egydeciset eddig a papírboltban vettünk. Idén is van, de hülye alakú.

Előzmény: bbfeco (85350)
bbfeco Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85350

A hengeres 2 dl-es pohár cca 10 ft/db itt:https://www.minivegyi.hu/muanyag-pohar-2dl-100db

Amit kinálnak, talán árban a fele lehet, de ez csak saccperkábé.

Előzmény: CBNora (85348)
s51es Creative Commons License 2022.04.06 -1 0 85349

A február végén vetett petrezselyem nagyon szépen kikelt és fejlődött a vetést követő hosszú szárazság, a macskák kerti dorbézolása, a fagyok, a hó, összeségében a mostoha viszonyok ellenére. Leveszem a takarást, most már nem kell a védelem nekik. Az egyelés lesz a következő dolog.

Előzmény: s51es (85122)
CBNora Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85348

Azt még jó lenne tudni, mennyiért adnák át, és milyen tételben.

Azok a poharak tényleg jók, ha úgy adódik, kb. 200 db esetleg jöhet. Vagy majd kialakul, mennyi. Mondjuk esetünkben a postázás elkerülhető, azzal már lehet, hogy nem érné meg.

Előzmény: taormina001 (85347)
taormina001 Creative Commons License 2022.04.06 -1 0 85347

Ezt a megdöbbentö üzenetet kaptam tegnap a Dabastejtöl. Nagyon szerettem volna ilyen poharakat, de nem ilyen áron. Arra gondoltam, megosztom itt, biztos lesz kereslet. Nem tudom, akarnak-e egyenként molyolni a rendelésekkel, ezért arra gondoltam, hogy esetleg megszerveznék egy közös rendelést.

Tisztelt .... Úrhölgy!
Sajnálatos módon üzemünkben múlthét csütörtökön  gyártottunk utoljára. Csomagolóanyagunk viszont maradt készleten, beleértve a 200g-os szögletes poharainkat. Tisztelettel érdeklődnék, hogy aktuális-e Önöknek, amennyiben igen kérem keressen elérhetőségeim valamelyikén. 

Tisztelettel:

Mit freundlichen Grüßen/Best regards

xxx

üzemvezető

Verakavics Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85346

Mulcsozás jutalma: néhány dughagyma a mélymulcsba került, az elmult napokban szedtem ki reggelihez. Megmértem, 14-16 cm-es gyenge, fehér, ropogós-zamatos volt az alsó része. Ez is kísérlet volt, a dughagyma nagyobb részét nem mertem mélymulcsba tenni, féltem, hogy berohad, gombásodik a szára. ---Megnyerte a tetszésünket, nagyobb tételben bevezetem ezt a hagymaültetést. A póréhagymához is kipróbálom, lazább lesz, mint a sima föld, nem fog összeállni. /Eddig a póré nem volt az igazi, nem sikerült./ .....Ma reggeli meglepetés: a február 1-én vetett 2 fajta brocolotto elindított a "virágfejeket". 2 ládában élnek, különösebben nem kényeztettem őket, kint vannak az előtérben. Jó tápanyagdús földkeveréket kaptak, semmi palántadőlés, tetű nem mutatkozott. Igaz az elején a friss földnél megjelent néhány tőzeglégy, de aztán elmaradtak. / fahéjjal megszórtam a földfelszint. Igaz, a locsolásra is vigyáztam./  Kíváncsian várom az oldalágak fejlődését is. 

TINTUS Creative Commons License 2022.04.06 0 0 85345

Ma szép idő volt és jól esett egy kis kerti munka. Volt egy kis tereprendezés, bújik a fóliába a karalábé és a burgonya. A paradicsom palántákkal nem vagyok elégedett valahogy nem elég erős a száruk meg kellett a nagyobbakat támogatni.

vinik táltos Creative Commons License 2022.04.05 0 0 85344

A fóliában a borsóm 5 cm körül járt, amikor a reggeli fagyok elérték a mínusz 5-6 fokot, előző éjjel kipróbáltam a "Kisvakond" által javasolt olajfűtést, reggel a fóliában

mínusz kettő lett.  A borsó nem károsodott.

A másik dolog a csigák kártevése. Két éve teljesen lezabálták a kolbásztököt meg többféle növényemet. Tavaly vettem egy vödör oltott meszet, és körbe csapkodtam a

palántákat, nagy laposecsettel megcsapkodtam a karalábé-káposzta termést, nem volt csigakártétel, nem bírják a meszet.

Előzmény: CBNora (85343)
CBNora Creative Commons License 2022.04.05 0 0 85343

A retek, borsó, petrezselyem kibírja a fagyot, az nem nagy kockázat. A bab meg gyorsan fejlődik, nem olyan nagy veszteség, ha elfagy.

Én még el se vetettem az uborkát, de pár napon belül el fogom. Amit kintre szánok, azt még nem, de az üvegházba szánt kígyóuborkát igen. Ezek palántázva lesznek, de csak akkor viszem ki, ha már éjszakára lesz az üvegházban vészfűtés.

A kinti uborkát és babot is palántázni fogom. Egyikből sem kell sok, és helybe vetve még szikleveles korban le szokták rágni a csigák. Ha már kicsit nagyobb, akkor nem. A palánták valószínűleg a szabadban fognak nevelkedni, csak asztalon.

Előzmény: vinik táltos (85342)
vinik táltos Creative Commons License 2022.04.05 0 0 85342

Hát igen.

Olyan Május is volt, hogy (sőt Április), hogy az ápr. közepén ültetett bab és kukorica szépen sikerült, nem volt fagy. Én ebben az az évben is kockáztatok, föld alatt van a petrezselyem, zöldborsó (a fóliában már egy két virágbimbó is megjelent) hónapos retek bab és kukorica. Ha elfagy, egy hónappal később lesz primőröm, de ez a szép az egészben, hogy mindig lehet reménykedni.

A palántázás már komolyabb dolog, azt valószínűleg Május végén ejtem meg. (Leszámítva a fóliát, ahol most szombaton kikerül a Manó, meg még egy pár uborka.)

Előzmény: CBNora (85341)
CBNora Creative Commons License 2022.04.04 0 0 85341

Persze, tudom, előfordulhat. Azért írom, hogy ha...

Volt olyan is, hogy a kis gyümölcsök fagytak el a mirabolánon. Rengeteg lett volna rajta, és nem maradt belőle semmi. 

Orbán napon itt még nem volt fagy, de a többi fagyosszent idején többször. Nem is ültetek ki addig semmit, ami fagyérzékeny. 

De hogy pont idén mi lesz májusban, azt most még nem lehet tudni.

Előzmény: vinik táltos (85338)
55judit Creative Commons License 2022.04.04 0 0 85340

Az aggodalmaskodás testet-lelket romboló érzelem. Légyderűs!

Előzmény: öreg_néne_b (85339)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.04.04 0 0 85339

Idén is várható Május 10. és 15. között

Az még elég messze van ahhoz, hogy ne izgassam magam miatta. Egy héten túl nem prognózis, csak jóslat. ;)

Előzmény: vinik táltos (85338)
vinik táltos Creative Commons License 2022.04.04 0 0 85338

Pedig előfordult már fagy Májusban is. Idén is várható Május 10. és 15. között, nekem nem is egyszer elfagyott 25.-én (Orbán) a zöldbab, meg paprika-paradicsom palánták.

Előzmény: CBNora (85337)
CBNora Creative Commons License 2022.04.04 0 0 85337

Nálunk a ház előtt, elég magasan volt -5,9. A kert hidegebb, de ami kényes, az le volt takarva. A fóliában minden rendben van.

A mézbogyó és a mirabolán virágzik, más gyümölcsfa még nem. A mézbogyó szerintem ennyit kibír, a mirabolánt majd megnézem. Még nem nyílt ki rajta az összes virág, remélem, lesz rajta termés, ha nem jön egy újabb fagy.

Előzmény: öreg_néne_b (85335)
Verakavics Creative Commons License 2022.04.04 0 0 85336

Talán túlélték, kiengedtek a fagytól a kiültetett saláták. Próbaképpen csináltam, minden támogatás, takarás nélkül 5-6 szálat minden fajtából  régebben kiültettem: Venezianer, White s. bowl, Green Wave, Little gem palántái, és a brocolotto 2 fajtája is él: Centoventino, cinquantino köszönik, fázósan, de megvannak. Pedig a tulipánok is földig feküdtek, a fű pedig ropogott a lábam alatt. ---Nagy elhatározásom:  őszre - télire beszerzek fóliaalagútakat. /bizonyították takarás nélkül, szabadon is bírják a hideget, akkor télire érdemes rendesen felkészülni hozzájuk, s többféle saláta, zöldség normális minőségben elérhető lesz. / Tudom, sokféle megoldással meg lehet csinálni, én a hideget bíró növényeket keresem...../   Pl: a Bok choy-t sokan okt-novemberben vetik, s fóliaalagút alatt tavaszra szép zömök fej lesz..../ Most a febr-4- én dobozba vetett fejet fogom, a holnapi reggelinél  kipróbálni.

öreg_néne_b Creative Commons License 2022.04.03 0 1 85335

Engem a hó nem zavar, a holnapi fagytól félek.

Előzmény: Belohin (85334)
Belohin Creative Commons License 2022.04.03 0 0 85334

Április 3, havazóvasárnap... Én nem ilyen lovat akartam! De hát abból kell főzni, ami van. Ki még csak hagymát duggattam, az kibírja. Csak ne sok menjen magszárba.

TINTUS Creative Commons License 2022.04.03 0 0 85333

De ettől függetlenül már én is öntözöm táppal.

TINTUS Creative Commons License 2022.04.03 0 0 85332

Lehet, hogy a florimód már régi volt.... bár más típusokról se tudni a kiszerelés idejét.   Ahol én vettem a florimót alaposan megnéztem a csomagolást de utalás sincs a kiszerelési időre. de telefonon megkérdeztem a szállítás -bevételezés idejét :))))

Előzmény: eeddie (85331)
eeddie Creative Commons License 2022.04.02 0 0 85331

Nálunk még csak most kezdett virágzani a kajszi, pont telibe kapja a hétfői fagyot. Eddig nem látni, hogy baja lenne, de még egyetlen beporzó rovart se láttam. Az őszi még nem nyílik, egyedül egy parasztbarack rózsaszín. Itt minden kicsit késésben van. 

A palántáim senyvednek, alig fejlődnek. Egyedül a chilik néznek ki jól, azokat korábban vetettem még tavalyi földbe. Hallgatni kellett volna rátok, hogy a florimó már nem az igazi. Palántát sose szoktam tápozni, most mégis Volldüngeres vízzel locsoltam.

Előzmény: TINTUS (85330)
TINTUS Creative Commons License 2022.04.02 0 0 85330

A kajszi virágai lefagytak ... az őszik még élnek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!