Keresés

Részletes keresés

roli310 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7463

Mert?

Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy úgy sósavazok, hogy a mókus a ketrecben van? :D

Természetesen a mókus a közelben nincsen olyankor. A sósav lemarja a szutykot, megtörlöm egy száraz ronggyal, leöblítem vízzel, és ha tisztának találom mehet is bele a mókus.

Nem egyszer csináltam már meg, és semmi bajuk nincsen.

Domestossal nem próbáltam, de akváriumokat azzal fertőtlenítek minden felnevelt csapat után.Bő vízzel 4-5x le kell öblíteni, és nem marad vegyszer.

Roli

Előzmény: tim27 (7462)
tim27 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7462
És ha mindezzel kész vagy el is áshatod a mókusodat:(
Előzmény: roli310 (7460)
Mókuscsajszi Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7461

Bocs minden kinek ideges voltam mert irtunk fel méröt és nagyon sajnálom:(

mostanában nagyon ideges voltam de végre jönn a hétvége !

de ugye nem vagytok mérgesek?némej gyereknek vannak rossz napjai.mért nem?

Ha haragszotok akkor nincs helyem itt és nem találok más oldalt:(egyéb ként az a kép amit küldtem 1 hónapja szedtem le a googl-böl.A mókusom már nagyon meg szokott itt

nálam kézböl veszi el kaját.lisztkukacot ma vettem neki.imádja az almát

de ki nem álhatja a répát.Ja már szalon cukrot evett meg liszt kukacot

ja valaki tudja hogy kell ilyen odut csinálni???

----------------------->
roli310 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7460

Szia!

Én nem nagyon szoktam takarítani, hiszen a ketrecek nagyobb része a kertben van, másik része meg a pincében, úgyhogy nem kell kristálytisztának lenniük, de ha mégis takarítok, akkor háztartási sósav tökéletesen leviszi a mindenféle szutykot, de csak fém ketrechez használd. Illetve Domestossal is megpróbálhatod, de az nem biztos hogy leviszi mert az inkább csak fertőtlenítő.(?)

Aztán bő vízzel öblítsd le, a sósavat meg töröld meg egy száraz ronggyal és utána mosd is át.

Roli

pumukli48 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7459
szia, csak azért írok, nehogy azt hidd, hogy senkit nem érdekel a kérdésed, de nem ismerem ezt a szert.
mi egyszerüen lemossuk vizes szivaccsal, egyelőre még nem szineződik a rács nálunk.
Előzmény: Nyunyelló (7458)
Nyunyelló Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7458

Mégegyszer megkérdezem, mert közben egy kis elkalandozás közbejött. Ti hogyan tisztítjátok a ketrec rácsait? A miénk kezd egy kicsit elszíneződni, próbáltam lemosni de nem jön le. Láttam a petnet-en valami speciális ketrectisztító cuccot (Trixie Cage Clean Tisztító Spray), de nem tudom megérné-e megvenni.. 2500,-ft. Valaki próbálta már?

pumukli48 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7457
nekem is az a véleményem, már korábban is leírtam, hogy az erdőben is azt rágja, amit akar, és szerintem az ösztöne megmondja neki, hogy mi a jó, és mi nem.
Előzmény: MogyiGazdik (7456)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7456
Szerintem nem baj ha rágja, attól baja nem lesz tőle. Legalább kopik a kis foga.:)

Mint írtam tegnap ezek a kis törpök mindent megrágnak. Tegnap este Alma kint volt velünk a szobában és utána nekiálltunk játszani a Wii-n(Nintendo wii). Igenám, de nem működött. Reméltük hogy csak kihúzta valahogy az érzékelő kábelét a Wii-ből. Hát nem. Legalább 7-8 rágást találtunk a kábelen, de csak egy volt ,,halálos,, a kábelre nézve. Egy kis fesz lehetett benne, ami megcsíphette a nyelvét, de hál istennek neki nem lett baja. Még jó hogy azt rágta csak meg, és nem mondjuk pl egy hosszabítót. De ettől még nem ment tönkre a Wii szerencsére, csak pótolni kell az érzékelőt, ami pár ezer forint. De azért nem semmi kis garázdálkodók ezek.:D Mi már csak mosolygunk a kis haramián és örülünk hogy csak ezt a kis vékony kábelt választotta. Szóval vigyázzon mindenki, ezek tényleg mindent megkóstolnak.:D
Előzmény: dettybogyó (7455)
dettybogyó Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7455
Köszönöm, hogy elmondtad a véleményed! Valami ilyesmire gondoltam én is, csak kell a megerősítés :-) Akkor marad a natúr fa váz! Remélem nem fogja elkezdeni rágni, mert akkor jöhet a következő problémamegoldás :-) Majd teszek fel képet a kész műről. Még egyszer köszi!
Előzmény: MogyiGazdik (7454)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7454
Régebben volt már erről szó, és arra emlékszem hogy valóban, gond ugyebár hogy beszívja a szagokat a fa, de tudod milyen a móki, MINDENT megrág, megkóstol. Szóval én nem tudom hogy pontosan mit csinálnak a tapasztaltak, akik már építettek ilyet, van-e valami biztonságos SZER(nekem már ezzel bajom van) amivel lekenhető., de én biztosan nem kezelném le a fát a ketrecben, a móki egészsége miatt. Inkább cserélném ha kell.

Mellesleg nálunk Mogyi anno volt olyan piszok, hogy a kis teraszára végzett el nagyon sokáig ezt meg azt is. Én fogtam a teraszt és nagyon alaposan átsúroltam szappanos szivaccsal többször, majd hagytam száradni 1-2 napig. Ekkor újra átsúroltam szappanos szivaccsal, és egész jól kijött belőle a szag. Tökéletes nem tud lenni mint új korában, de nagyon hatásos volt, akkor érezni csak egy enyhe szagot ha szinte odanyomom a teraszhoz az orrom.
Előzmény: dettybogyó (7453)
dettybogyó Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7453
Az a helyzet, hogy építek a mókimnak ketrecet és a váza natúr fa és a kérdésem, hogy le kell-e valamivel kezelni a fát? (lakk, olaj stb) Vagy hagyjam úgy ahogy van és rakjam össze a lakosztályát? Szagok ellen valami trükk? Kérlek SEGÍTSETEK! Már minden megvan hozzá, csak össze kellene rakni, de addig nem akarom, amíg valaki nem tudja erre a választ... A legjobbat szeretném pöcöknek :-)
dettybogyó Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7452
Van még itt valaki ilyen későn, aki tanácsot tudna nekem adni????
roli310 Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7451

Szerintem egyszerűen a szöveget nem tudta értelmezni Mókuscsajszi.(vagy nem akarta)

MogyiGazdinak igaza van, senki semmivel nem bánthatott meg, ha téged bármi megbántott elnézést kérünk!Általánosítani pedig tényleg nem kellene, hiszen feltételezem, hogy senkit sem ismersz a fórumról. Interneten keresztül, látatlanban pedig nagy illetlenség mást leszólni.

Mellesleg, ha valaki tényleg ennyire "érzékeny lelkű" az nem hiszem hogy ezt leírja magáról.

Felőlem nyugodtan maradhatsz a fórumon, semmi bajunk veled, ha máskor meggondolod a dolgokat mielőtt leírod!

Roli

MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7450
Jó, én megpróbáltam. Az csak kifogás hogy érzékeny lélek vagy. Most komolyan, tedd félre a gyerekes vislekedést és mondd meg nekem, mi a bajod azzal ha felhívják a figyelmed arra hogy vannak szabályok. Az iskolában is vannak szabályok, azokat sem tartod be? A családban is vannak szabályok, akkor is hisztizel ha azokat nem tartod be és anyukád rádszól?

Eleve azzal jöttél ide, hogy mókusod lesz, és kérdéseket tettél fel a tartásáról, amire mi válaszoltunk, szóval nem miattam akartál mókust. Olvasd csak vissza az írásaid.

Te csak sértegetni tudsz? Ki nem rendes népség? Ki bántott? Senki! Roland elmondott neked egy szabályt te meg ezen kiakadsz? Tájékoztatott, és nem leordibálta a fejed, és nem is szidott le téged. Amúgy meg csúnya dolog általánosítani. Pláne akkor, ha nincs is rá alapod. Nézd csak vissza, hogy ki is támadott le kit? Te estél neki Rolandnak, azért mert elmondta, hogy itt nem szokás ilyet csinálni. És ezért neki kell támadni? Te sem vagy már óvodás hogy ezt megengedd magadnak.

Mellesleg itt senki nem a játszótársad, hogy eltűrje hogy sértegesd és becsméreld. Nem rendes népség? Miből mersz ilyet állítani? Itt mindenki mindenkin ahol tud segít, mókustartó ember csak jó ember lehet.

Tudom hogy még gyerek vagy, de ha nem vagy egyes szövegértelmezésből, akkor valószínűleg világos volt amiket eddig leírtam, és abban NEM mondtam azt hogy bűnbak vagy! Szóval ne ferdítsd el azt amit írtam.

És mégvalami: a saját érdekedben azt tanácsolom, hogy óvakodj attól, hogy letámadod az embereket és sértegeted őket, pláne ok nélkül, és pláne idősebbeket mert ezért az életben még csúnyán megütheted a bokádat. És a mindenen besértődés nem egy hasznos dolog. Szabályok mindenhol VANNAK, és azokat be kell tartani. Azért mert valaki elmondja neked hogy van egy ilyen szabály hülyeség besértődni. Megsértett vele? Nem. Egy ilyennel nem lehet megsérteni senkit, illetve nem lehet rajta megsértődni.

És még valami. Ne csinálj a bolhából elefántot, és ne sértődj meg olyanon amire nincs okod! Mindenki segített itt neked, készségesen válaszoltunk, te meg erre sértegetsz mindenkit? Elhiszem hogy gyerek vagy még, de gondolkodni tudsz, és gondolom ha normálisan végiggondolod a dolgot rá kell jönnöd, hogy a semmiért hisztizel, ok nélkül.
Előzmény: Mókuscsajszi (7448)
KaNoncsi Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7449
:-O
Mókuscsajszi Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7448

pá csak azért montam hogy Mogyigazdi mi att is mert akkor jöttem rá hogy milyen érdekes a mókus de ugy látto  itt már én vagyok a bün bak

kösszönöm majd keresek másik oldalt én nagyon érzékeny tipus vagyok

azt mondják az osztályban nyul szivú.de örültem hogy valaki

segit nekem a tartásban de nem fájjó szívvel törlöm majd le magam innen

mert ti nev vagytok rendes népség.Mogyigazdi azért utálom ezt az oldalt már

MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7447
Bazzzzeg.:D Majdnem.:DDD Van egy protokollügyintéző szakmám(aminek nagyon sok köze van a diplomáciához).:DDD De asszem akkor szocmunkásnak is jó leszek.DDD
Előzmény: roli310 (7445)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7446
Még valami. Roli semmi sértőt nem írt neked, nem személyeskedett, csak felhívta a figyelmed egy a közösség által íratlan szabályra, és ezt kulturáltan normálisan tette. Leírtam már a kritikákról a véleményem, és az elfogadásuk menetét lentebb. Szóval pláne ha egy szabályra hívják fel a figyelmed, akkor ne reagálj így. Tudod mindenhol úgy van, hogy ha szabályt sért az ember, és felhívják rá a figyelmét, akkor először is nem kikelni kell magadból és vérig sértődni, hanem elfogadni a szabályt, és inkább bocsánatot kérni hogy megsértetted. Hogy mi hasznod belőle? Talán az hogy ezekután is mindenki szóbaáll majd veled. Ha egy fórum tagja valaki, akkor el kell fogadni az ott érvényes szabályokat. Mellesleg bármely egyéb fórumon is szóltak volna neked, hogy nem más képeit tedd fel. Ez egyfajta norma, íratlan szabály, vagy illem, ahogy tetszik. De nem történt semmi helyrehozhatatlan hiba, te mostmár tudod hogy ilyet nem csinálunk, és máskor remélem a hangnemre is vigyázol.

Szóval a vitákat zárjuk le és remélem mindenki elfelejti ezt az incidenst ami történt.:)

Végül pedig, mindenki örömére, egy nyelves kép, hogy visszazökkenjünk a mókusokhoz. (Asszem ezt még nem tettem itt közzé). Mogyi épp mosakszik.:D
roli310 Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7445

Egy diplomata szavait hallottuk :D

Én is ezt szerettem volna megírni Neked Mókuscsajszi, csak nem ennyire érthetőre sikeredett :)

Roland

MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7444
Mókuscsajszi, én nem mondtam hogy akkor legyen mókusod. Te mondtad, hogy akarsz és sok segítséget kértél, és kérdeztél sok mindent én pedig szívesen segítettem is. Az hogy valaki vesz-e mókust magának az mindenkinek az egyéni döntése, ez esetben a szüleidé.
Nem kell összeveszni itt senkivel, Roland nem akart bántani téged, csak felhívta a figyelmed arra, hogy itt a fórumon nem szokás más mókusgazdik személyes képeivel visszaélni, vagyis feltenni. De ha ilyet teszel, jelezd előre, hogy pl xy képe, vagy nem az enyém, de nagyon szeretem a képet, stb. (De mivel mint láttad ez itt nem szokás, többet ne csinálj ilyet inkább.) Én se örülnék, ha pl meglátnám Mogyink vagy Almánk képeit valahol.

Tudod a mókusgazdik nagyon szeretik a mókusaikat, ezt pár hónap múlva biztosan te is tapasztalod magadon. Semmiért sem lennél hajlandó megválni tőle majd. Ezért mindenkinek érzékeny pont, ha a saját kismókusát valaki más tulajdonítaná magának. Hidd el, pár hónap múlva, ha már szorosabb lesz a kapcsolat köztetek, akkor meg fogod érteni.:)

A képpel kapcsolatban meg annyi, hogy valóban, majd a saját mókusodról tegyél fel képet. Ilyen nincs hogy ,,így néz ki a mókim, csak ez meg ez más rajta,,. Tudod minden csíkos mókus valamilyen szinten egyforma, és valamilyen szinten különböző. Mind külsőleg, mind belsőleg. Mindegyik egy egyéniség, nagyon hasonlítanak egymásra, ugyanakkor van mindegyiknek külsőleg jellegzetessége, vagy esetleg tulajdonságaiban jellegzetes, vagy a viselkedésében. Nem lehet úgy leírni a saját mókusunk, hogy más képét berakjuk és mondjuk hogy ez meg ez más rajta. Ezért nem kell képet feltenni, mert el tudja bárki képzelni hogy milyen.

És nem csak én segítettem neked, hanem sokan mások is. Általában úgy van, hogy mikor ki aktívabb itt a fórumon. Most épp a többiek elfoglaltabbak, és pl nekem van több időm a fórumon lenni. Vagy pedig van aki ritkábban nézi a fórumot, és mire megnézi, az adott kérdés már meg is lett válaszolva.

A mókustartás egy felelőségteljes feladat, és valamennyire felnőttként kell viselkedni hozzá. Ez sokkal bonyolultabb feladat mint pl egy macska tartása, vagy egy kutyáé(senki cica vagy kutyagazdit nem akarok megsérteni, volt nekem is kutyám is, macskám is és nekem ez a véleményem). Vagyis viselkedj kicsit komolyabban és ha kapsz egy kritikát, arra lehet reagálni(de kulturáltan, szépen, nem pedig így) de az akkor is a te javadat szolgálja, ez esetben azt, hogy a későbbiekben ne támadjon neked senki azért a fórumon mert ,,elloptad,, a képét. De az életben is erre való a kritika. El kell fogadni és végig kell gondolni, hogy miért is kapta az ember, és tenni kell azért, hogy máskor ne kapjon ilyen kritikát. Szóval ha egy kritikát, tanácsot kapsz, vagy ha a fórum működésére vonatkozó szabályokra hívják fel a figyelmed, reagálj rá okosabban, nem besértődve mint egy kisgyerek. Elhiszem hogy még csak 9 éves vagy, de van egy mókusod, akiért felelőséggel tartozol, így mókuskérdésekben nem viselkedhetsz gyerekesen és nem hivatkozhatsz a korodra. Valószínűleg a szüleid elég érettnek tartottak arra, hogy legyen mókusod, ne okozz nekik csalódást.:)

Remélem sikerült megértetnem veled, hogy senki sem akar téged bántani, csak vannak szabályok amiket még itt, egy fórumon is be kell tartani a békés csevegések érdekében. Úgyhogy kérlek titeket felejtsétek el ami történt, fátylat a múltra, és remélem a harag és az indulat is elmúlik mindenki részéről, hogy békésen folyjon tovább a csevej a világ legaranyosabb állatairól, a mókusokról.:)
Előzmény: Mókuscsajszi (7442)
roli310 Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7443

Mókuscsajszi!

Attól, hogy 9éves vagy, még viselkedhetnél átgondoltabban,tiszteletreméltóbban a nálad idősebbekkel!

Roland

Mókuscsajszi Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7442

Na te hány éves vagy?Mert én 9 vagy is 10 leszek és miért vagy ilyen!

Én csak nem rég vagyok tag itt kérek segitség 2 napja van mókim!

Közöd Ronald?De azt meg tudtam hogy 99százalék itt a jó ember 1 százlék nem!

most találtam egy jó segitött tippben és jó beszélgető társat Mogyigazdit

már 1 éve vigyelem az oldalt ettől kaptam kedvet hogy tartsak mókust és Mogyigazdi is atta azt hogy legyen mókim

1. nem tudok képet tenni mert nincs fényképezögép

2.majd ha eltünsz vissza jövök csak nézem az oldalt

3.csak akkor írok ha fontos és ha tudok

4.már csak 4-szer irok

Előzmény: roli310 (7441)
roli310 Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7441

Kedves Mókuscsajszi!

Szerintem majd tegyél fel képet a sajátodról, és ne más mókusát rakd fel!Addíg is eltudjuk képzelni hogy hogy néz ki a mókusod, hisz a csíkos mókus, lévén hogy egy faj, szinte ugyanúgy néz ki mind, kisebb eltérésekkel.

Üdv, Roland

 

UI: Én is nagyon örülök, hogy kezd elterjedni e szép hobbi!

Előzmény: Mókuscsajszi (7440)
Mókuscsajszi Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7440

nincs kép de kb vala hogy igy nézki------------------>

Ime valahogy igy néz ki csak nem enyire bojhos a farka mert bántotta egy másik  mókus:(

ja és 1 éves és igyhát nagyobb

Mókuscsajszi Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7439

nemmmmmmmmm eeeeezzzzzzzzzzzzzzz a mmmmmmmmmmmmóóóóóóóóóókim

nem nem nem nem ezezezezez aaaaa mókim

ez egy kedvenc képem

 

Előzmény: Nyunyelló (7437)
Nyunyelló Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7438

Ti hogyan tisztítjátok a ketrec rácsait? A miénk kezd egy kicsit elszíneződni, próbáltam lemosni de nem jön le. Láttam a petnet-en valami speciális ketrectisztító cuccot (Trixie Cage Clean Tisztító Spray), de nem tudom megérné-e megvenni.. 2500,-ft. Valaki próbálta már?

Nyunyelló Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7437
Ne aggódj, az enyém sem szereti a répát. Próbálkozni kell, ki kell tapasztalni, mert minden mókinak más az ízlése úgy mint az embereknek is :) Próbálkozni kell,pl.: kukorica,szotyi,tökmag,alma,mandarin,dió,mogyoró,túrórudi (nálunk az nagyon megy,főleg a csoki),lisztkukac,szőlő,túró,joghurt,banán és még sorolhatnám... Amúgy nagyon aranyos mókid van! :) A kiengedésről nem tudok véleményezni, ha úgy gondolod,engedd ki, maximum kajával visszacsalod. De csak szigorúan zárt ajtóknál és ablakoknál.
Előzmény: Mókuscsajszi (7436)
Mókuscsajszi Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7436

Nem tudom mit tegyek!A mókusom nem szereti a répát most probálom az almát

de dunsztom nincs hogy meg kostolya-e mindenbe bele harap és ott hagya (kivéve a kukoricát és a szotyit)de nagyon ki szeretne jönni de csak most lesz itt 2. napja.

valaki segitsen!!!!!!!!!!

ez a kedvencem a vicces képek közt
plus2 Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7435

"Crested (Plus) is tenyészt még mókusokat, ..."

 

CRESTED nem egyenlő PLUS

 

 

Előzmény: Lászy (7395)
KaNoncsi Creative Commons License 2010.01.26 0 0 7434
Köszi a segítséget...a "beszúrás" volt a dolog nyitja!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!