Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1376
Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy rendeződött a dolog.
Előzmény: riari (1375)
riari Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1375
Szép Napot mindenkinek!
Először is az előzményekről: "Ez év május 12-én egy szerintünk teljesen tiszta közlekedési helyzetben okoztak kárt az autónkban. Ami történt: Belvárosban felsőbbrendű úton haladt a fiam, alsóbbrendű útról kihajtott elé jobbról egy autó. Az okozó nem ismerte el a felelősségét, rendőr, helyszínelés, mentő (a fiam utasának az ujja kificamodott). "
Nos, tegnap megkaptuk a "Határozat"-ot, azaz a károkozónk úgy tűnik, letett a meghallgatásos bírósági eljárásról. Azt nem tudom, mi bírta rá, talán a befizetendő előleg, amit a bírósági eljárás előtt be kellett volna fizetnie, vagy talán járt ügyvédnél. Egyébként azzal érvelt az elsőfokú eljárásban, hogy a fiam nem tett meg mindent az ütközés elkerülésére, ráadásul ha még legalább 5 cm-rel jobbra kormányozza az autót, akkor nem lett volna ütközés sem. A másik érve az volt, hogy szerinte a fiam túl gyorsan hajtott. Megjegyzem, a légzsákok ki sem nyíltak. Az indoklásban a választ kapta, hogy a sebesség megállapításához közlekedési igazságügyi szakértőre lenne szükség, de a sebesség nem befolyásolja az ő felelősségét, egyébként pedig szakértő bevonására csak a meghallgatásos eljárás során van lehetőség. Mindenesetre megnyugodtunk, mostmár indulhat a biztosítónál a kárkifizetés. Remélem simán megy majd, mert a saját biztosítóm rendezi, ugyanis casco-ra lett eddig rendezve a kár. Válaszát még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (1339)
csege Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1374
Mint általában :P
Előzmény: Ryke (1373)
Ryke Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1373
ugyan, el kell ismerni, hogy huligánkodtatok a lányokkal :PPPP
Előzmény: csege (1372)
csege Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1372
Igen, az volt az indok. Csak park nem volt sehol, de még egy fűszál sem.
Előzmény: Törölt nick (1371)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 1371
Miért igazságtalan? Gondolom parkrongálás miatt büntettek meg....
Előzmény: csege (1370)
csege Creative Commons License 2010.09.06 0 0 1370
Üdvözletem!

Remélem tud valaki tanácsot adni. Augusztusban strandon voltunk a családdal, és az út mellett parkoltunk a fák alatt, ahogy a többi autó is. Sehol egy megállni/várakozni tilos tábla, nem parkolási övezet. Viszont a nap végén egy szép 10 ezer forint értékű cetli várt bennünket a szélvédőn, amit a közterület felügyelet hagyott nekünk. Természetesen később az önkormányzat honlapján eldugva megtaláltam a rendeletet, ami alapján a bírságot kiszabták, de mégis igazságtalannak éreztem, hogy egy hatóság így akar bevételhez jutni.

Azóta kaptunk egy levelet a közterület-felügyelettől is a csekkel, de egyik ismerősünk azt tanácsolta, hogy várjuk meg, hogy kezdeményezzék a szabálysértési eljárást, ahol nekik - az eljáró hatóságnak - kell bizonyítani, hogy konkrétan ki volt a szabálysértés elkövetője. Ez esetben a 1999. évi LXIX. törvény (Szabs. Tv.) 57. § (1) bekezdése b./ pontja alapján a nyilatkozattételt megtagadhatnánk.

Kérdésem az lenne, hogy ez így valóban működik? Kilehet bújni ezen az úton a (szerintünk ugyan jogos, de igazságtalan) büntetés alól?
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 1369
Nincs mit, nagyon szívesen!
Előzmény: Törölt nick (1368)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 1368
Nagyon szépen köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (1367)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 1367
Igen, természetesen, nincs ilyen megkötés, hiszen pl. az is örököl autót, akinek nincs jogsija..-)
Előzmény: Törölt nick (1366)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 1366
Üdvözletem!

Nem tudom hogy a témakörrel kapcsolatos-e a kérdésem. Annyi érdekelne, hogy vásárolhat-e autót az, akinek nincs jogosítványa? A kereskedésből én hoznám el neki. (Hamarosan meglesz a jogsija, de most talált egy nagyon ígéretes kocsit.)

Előre is köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (1364)
Ironed Creative Commons License 2010.09.03 0 0 1365
hja...én sem, csak ígérték...
Előzmény: Törölt nick (1364)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.02 0 0 1364
Én nem tudok róla, hogy lehetne...
Előzmény: Ironed (1362)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.02 0 0 1363
Ha nem magyar, akkor elviekben nem, de ha az üzemeltetés belföldi, akkor illik átiratni. Sajnos többet nem találtam. Érdmes hivatalosan rákérdezni.
Előzmény: szabálysért (1361)
Ironed Creative Commons License 2010.09.02 0 0 1362
Közig bírságot lehet már átutalással fizetni? Nekem látom eddig. Tudja vki?
szabálysért Creative Commons License 2010.09.02 0 0 1361

Jó napot!

Azt szeretném megtudni, hogy egy ismerősöm (bosnyák állampolgár) a saját bosnyák rendszámú gépkocsijával tartózkodik huzamosabb ideig Magyarországon, kell-e neki honosítani a rendszámát magyarra?

Esetlegesen van-e ilyen kötelezettsége? Mennyi idő után? Hogyan?

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1360
Ha jól emlékszem a szomszéd ügyvéd, így nem packáznék vele, mert hiába áll ki melletted bárki, ha ő lép...
A döntéshez az is elég ha azok, akik jelen vannak a közgyűlésen ők döntenek...

A magánút attól magánút, ha magántulajdonban van., illetve tábla jelzi, pl. mindkét irányból behajtani tilos tábla+magánút felirat+NKH.

Előzmény: k15cs (1358)
k15cs Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1359
És lehet hogy hihetetlenül hangzik, de a tulajok nagy részét ez nem is érdekli...nem is járnak ott hátul, nem érdekli őket hogy most van ott egy parkolóőr...főleg ha 7 éve már valaki kisajátított magának egy parkolót a főbejárat előtt. Ha annak nem lesz szólva, ezért sem lesz!

De tegyük fel, hogy az ügyvéded zavarni fogja, mit tehet ő? Feljelent? Ha magánút akkor semmi köze ehhez az önkormányzatnak...

Előzmény: Törölt nick (1357)
k15cs Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1358
A mai Magyarországban az embernek magának kell cselekednie...lesz ami lesz!

A tulajdonosok fele elérhetetlen, mert a fél lakótömb albérletnek van kiadva. Esetleg ha gond lesz, a társasház kezelő ki fog állni mellettünk, és ha kell intézkedik az érdekünkben...

Egyébként mitől is lesz magánút? Úgy értem ki nyilvánítja azzá?
Előzmény: Törölt nick (1357)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.14 0 0 1357
Magántúttá kell nyilvánítani, ha magántulajdon. És utána a tulajdonosok dönthetnek, hogy kitesznek bilincset.
Előzmény: k15cs (1355)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.14 0 0 1356
A kihívott rendőr nem büntet, mert jelentést kell írnia...munka, felelősség. Feljelentést kell tenni, fényképekkel, tanúkkal.

A jogász szomszédod is hamar rá fog jönni arra, hogy a bilincs szabálytalan...
Előzmény: k15cs (1354)
k15cs Creative Commons License 2010.08.14 0 0 1355
És még az önkormányzatnál is mondták, ha ők intézkednének, akkor is max táblát tennének ki, vagy forgalom elől elzárt területté nyilvánítanák...

Szóval ez sem megoldás, attól fizikailag ugyanúgy oda fognak állni, itt fizikai korlátozás kell, ha szabályos, ha nem!
Előzmény: Törölt nick (1353)
k15cs Creative Commons License 2010.08.14 0 0 1354
Egyértelmű, hogy nem szabályos, viszont az egyik lakó így már kisajátított magának egy parkolót, már 7 éve kitett egy parkoló bilincset a garázsával szemközti parkolóba, mert ő sem tud beállni, az ő garázsa is szélen van, mint a milyenk, és a szélső garázsok kijjebb helyezkednek el, mint a többi, ezért nehéz kiállni/beállni!!!

Amiről mi beszélünk az nem is parkoló...tehát szerintem más egy parkolót kisajátítani, meg más egy olyan területet, ami amúgy sem szolgál semmilyen célt...és jelenleg "semmi", de legvalószínűbb akkor a magánút.

Azt is megértem, hogy érvényesek a KRESZ szabályai, a rendőr viszont nem hajlandó büntetni, hiába mondták az önkormányzatnál hogy pedig valóban büntetni kellene...szóval ha oda állnak akkor én meg vagyok lőve, rendőrt felesleges hívni, a kocsi tulajai a pofámba röhögnek. Háborúskodásnak meg semmi értelme!

Gondolom ismeri a magyar törvényeket/szabályokat, nekem már nincs kedvem a hivatalos úthoz, belefáradtam, legegyszerűbb kitenni a parkoló bilincset...még ha szabálytalan is!

Egyébként az önkormányzatnál javasolták, hogy tegyek ki bóját! Azzal aztán sokra mennék :D
Előzmény: Törölt nick (1353)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.14 0 0 1353
Tulajdoni lapon lehet megnézni, térképen, hogy magánterület-e.
Amennyiben közforgalom elől nincs elzárva, akkor viszont közforgalom elől el nem zárt magánút. Itt érvényesek a KRESZ szabályai. A közforgalom elől így nem lehet elzárni. Ennek ellenére sok hivatalnál látok ilyen bilincset, de szerintem nem szabályos, mert közút a tulajdoni viszonytól függetlenül.

Én elindítanám a birtokháborítást, megkeresném az NKH-t is.
Előzmény: k15cs (1352)
k15cs Creative Commons License 2010.08.14 0 0 1352
Tisztelt OláhPéterBalázs!

Még mindig a garázsbejáró akadályozása a problémám...jelenleg úgy oldom meg, hogy éjszakára kinn hagyjuk a céges autót, nem a legjobb megoldás, de reggelre legalább biztosan nem tol ki velünk senki.

Azóta történt előrelépés, miszerint beadtuk a papírt az önkormányzathoz, fotókkal, azt ígérték kijönnek 1 héten belül, nos ez már több mint 2 hete volt...nem bízok én már ebben :(

A városfejlesztésre adtam be amúgy, azt mondták oda kell. Az igazgatóval beszéltem, ő ígérte meg hogy kijönnek. Lényeg a lényeg azt mondták úgy emlékeznek az a terület nem is lett átvéve pontosan ilyen okok miatt annak idején, úgyhogy ez most akár park is lehetne, úttá kellene nyilvánítani és akkor lehetne táblát kitenni.

Igazából a társasházkezelővel is felvettem a kapcsolatot, meg több emberrel beszéltem, össze-vissza megy a találgatás, hogy akkor ez most magán- vagy közterület?! Sokak szerint magánterület, hiszen a társasházat építő cég kövezte ki a padkáig, a padkától már közterület...a társasházkezelő szerint -aki nemrég vette át a ház kezelését-, szerinte közterület, mert a ház falától csak 1m-ig magánterület. Ezt már én sem értem?!?!?!?

Nos, úgy döntött a cég, mivel ez a terület jelenleg "semmi" de legjobb esetben is sokak szerint magánterület, a jövő héten vásárolunk 2 parkoló bilincset és kitesszük öncélúan.

Ebből lehet bajunk Ön szerint?
Előzmény: Törölt nick (1319)
theman3 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1351
Köszönöm, megpróbálok eszerint eljárni,hátha lesz valami siker.
Előzmény: Törölt nick (1350)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1350
http://www.bkik.hu/25-Bekelteto-Testulet

Szó elszáll, írás marad. He nem jutsze redményre, először ide fordulnék, utána közvetítői eljárás...ezek után Fizetési Meghagyást adhatsz be közjegyzőnél.
Előzmény: theman3 (1348)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1349
Szó elszáll, írás marad.

Ha nem sikerül egyezségre jutni, javaslom:

BKIK BBT
Előzmény: theman3 (1348)
theman3 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1348
Hétfőn megyek be újból,de valószínűleg per lesz a dologból.

Nincs semmi külsérelmi nyom,egyszerűen csak hiányzott belőle a táska.
Előzmény: Törölt nick (1347)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1347
Örülünk, ha ideírsz, nem azért mondtam.:)

A biztosítónak válaszolj, írd le az érveidet, hogy te feljelentést tettél, nem hagytad nyitva az ajtót, rongálás nélkül is nyitható. Zár tönkrement? Hogy vették ki?

A választól függően fordulj Békéltető Testülethez, ingyenes közvetítés.
Előzmény: theman3 (1346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!