Említettem hogy csörög a feliciám... mutattam videót.. szelephézagok nem a legjobbak és szelepdekni is lazán volt rajta, azt megszorítottam és már csendesebb lett, de úgy néz ki szelephézag okozza.. ha ott voltam lőttem egy képet
illetve kerestem a központizár vezérlőt de jobb oldalt nem találtam. baloldalt a kormány mellett találtam valamit de nem fértem be semmivel mert le kellene szedni a műszerfalat így befotóztam, találtam egy fekete dobozt. ez lenne a központi zár vezérlő egység?
Nem gondoltam volna, hogy egy OFF-ból kisebb vita alakul ki... De azért, köszönöm a válaszokat!
Jómagam is, a hagyományos SKODA MPI motort részesítem előnyben. Csak a használtautó-piacon elég nagy futásteljesítménnyel vannak és elég drágán... :( Amúgy engem nem zavarna egy 160000 futás de, a családom hölgytagjának venném! Vagyis, biztosra szeretnék menni! Az én Felim 187000-ben van... Egy olyan MPI-t szívesen látnék a motortérben! Az 1200-as, csak ha minden kötél szakad verzió!
Az enyém most, mert beütött a hideg, egy érdekes dolgot művel... :/ Szép lassan felpörög alapjárati fordulatszámra ha ráköszörülök de, semmi emelés, mintha nem szivatózna... Egy kulcsra indul, csak zavaró hidegben. Ha számítógépet faggatok, látszik a hőmérséklet-szenzor zavara, esetleg, hogy zöldségeket jelez? Mert esedékes lesz egy fojtószelep-tisztítás alapbeállítással egybekötve. Kíváncsi vagyok, mert amióta nálam van, még nem volt számítógépre kötve!
Sok-sok Óév estéket és Boldog Új Évet Mindenkinek!
Jól írta norbee,szerintem is féltengelyvég probléma van. Ha kanyarodáskor darabos akkor szerintem a külső. Akkor csinálja ezt,ha a csukló hajtásból letörik egy darab és ott akadnak a golyók vagy kevés benne a zsír ettől szárazon fut. Gyorsításkor nem remeg az eleje?
Elől mind a két biztonsági öv csat kilazult. A csavarhoz nem férek hozzá az ülés szélére pattintott műanyagtól. A műanyagot nem tudom lepattintani az ülés háttámla állító csavarjától. Feszítettem, de nem jött le. Nem tudjátok, hogy mi rögzíti? Köszi!
Jobb oldalt merre találnám? Csak bontás szempontjából lehet jobb lenne ha be tudnám lőni, a kesztyűtartó műanyagát kiszedtem és semmi sehol, csak kábelkötegek.
Elméletileg! A kábelköteg tartalmazza a műszerfal mögött ill a motortérben a csatlakozását a ködlámpának! Az enyém mezítlábas 95'-ös de benne van! Arra csak csatlakozni kell. Plusz a biztosítéktáblára a hiányzó (ott is megvan a helye!) relét berakod és minden megy mint az ágybavizelés. A helyes működés pedig: tompított-első ködlámpa-hátsó ködlámpa. Ebben a sorrendben. A hátsó ködlámpa nagyon veszélyes normál vagy esős időben mert elvakítja a hátad mögött levőket! Az csak sűrű köd esetén indokolt. Ha ki akarsz egy a hátad mögül a szemedbe világítóval szúrni akkor felkapcsolod és hidd el le fog maradni.
Üdv Uraim! Ködlámpa bekötése kapcsán olvasgatom én ezt a relé beszerelést. Hátsó ködlámpám az van, de első nincs. Szereztem már hozzá kapcsolót is, de azt írják hogy kell relé. Milyen relé szükséges hozzá? Bár azt is írják, hogy azt úgy kell bekötni, mint ahogyan a gyári van, hogy csak a tompítottal együtt éghet. Na most hogy ezt a "bonyolult" bekötést megelőzzem, nem jó ha a hátsó ködlámpa kapcsolójára kötöm az elsőt is? Annyi, hogy akkor nem tudom külön kapcsolni, de egye fene. Mit gondoltok, elbírja a hátsó ködlámpa reléje és kapcsolója az elsőt is? Másik dilemmám, ha már olvastam ezt a témát, hogy a napokban szereltem be a szekérbe központi zár szettet. Mivel a gyári kábelkötegen nincs csatlakozó a központi zár csatlakozójához, így adtam neki egy pozitívat a gyújtáskapcsoló állandó feszültség alatt álló részéről. Nos, kell ehhez is valami féle relé, és be kell ezt kötni a biztosíték táblába csak hogy védve legyen? Előre is köszi a segítséget!
Igen ezt én is olvastam. Az a bajom a mai vasakkal,hogy szinte semmi nem ott készül hozzájuk,ahol összerakják. Van hogy maga a kocsi sem. Igy a BMW sem igazán a régi,jól bevált bajor vas. Az Ignisbe is a Fiat adja a motorokat.Nem szeretem a 3 hengeres motorokat sem.Több panaszt hallok felőlük,mint dícsérő szavakat. (Skoda Fabia,Matiz,VW Polo stb.) Ez egy szubjektív vélemény ))))
Szerintem ez nem lánc hang, nekem inkább úgy tűnik mintha valami lemez kattogna, vagy szelepet kéne állítani, de lehet nem jön át igy videóról rendesen a hang. A vezérlő egység nekem a kesztyűtartó alatt van. Kinyitod a kesztyűtartó fedelét és ott van egy müa. burkolat azt felfelé kihúzod alatta van. Nekem ott van a riasztó az ablakemelő meg a központi zár vezérlőegysége is.
nem rég van nálam. Olajcsere 10W40 típusra, illetve minden szűrő csere.
Hozzám került igen el volt gyengülve. Értem ez alatt hogy lepadlózva sem gyorsult csak nagyon lassan.. tudom csak 68 lóerő.. de nem az igazi, gyertyák szépen kiégve, hézagok jók.
kompresszió van. Kapott adalék ként spurit, ettől most úgy néz ki megjött az esze, kíváncsi leszek ha kifogy az adalék mitévő lesz a vas. Van egy olyan hiba viszont amit nem tudok hova tenni. Valami csörög vagy kopog a motornál. Elsőnek azt hittem szelephimba, de nem (ilyen hibája már volt, ki volt akadva egyik szelepszár, kereskedő azt mondta nem jó a lánc) a himba javítása után csendes lett de marad neki alapzaja. Normális? Talán tényleg megérett a lánc a cserére? 150000km van a kocsiba ami valós. Illetve még egy utolsó kérdés. A központi zár vezérlőt hol találom a kocsiba? Szereztem be egy távirányítós központi zár vezérlőt... csak nem tudom hol lehet a régi egység.
Képzelje el, hogy van egy húszmilliós BMW-je. Eddig nem rossz, ugye? Vigyáz rá, mint kedvenc játékára, pedánsan szervizelteti, még olyasmit is kicseréltet rajta, amit nem muszáj. Aztán egyszer csak az autópályán, teljesen civil tempó mellett csattan egyet és leáll. A szerviz pedig másnap telefonon közli: motorcsere, négymillió. Tovább »
Norbee leírta,hogy miért szar és lehet is benne valami.Sok panasz van rájuk a kötelező szerviz ellenére is....A vezérműlánc nyúlása nem feltétlenül olaj függő,bár igaz,hogy a nem megfelelő olaj rövidíti az "életét".
Csak félve írom: az autó 4 hengernél kezdődik.......... szerintem )))))))
Amit leírtál annak alapján, nem hiszem, hogy hengerfejes lenne a kocsid. Ha kezd átégni a tömítés akkor általában a hűtővíz "fogyása" az első tünet, később nehézkes hidegindítás, gyengülő teljesítmény, "füstölés" stb. Ezeknél a régebbi autóknál érdemes használattól függően hetente ránézni a motortérre...
Az édeskés szag a glikol párolgása mikor meleg felületre (motorra) kerül. Szerintem a hűtőfolyadék nem jut el a fűtőradiátorhoz, érdemes lenne a radiátort megnézni, milyen a hőfoka mikor felmelegszik a motor. Ha hideg akkor egyértelmű (fűtéscsap), ha forró akkor pedig a fűtőventilátor adta meg magát.