Keresés

Részletes keresés

Anikó Gugyelné Tesényi Creative Commons License 2017.08.01 0 0 61361

Járt már valaki októberben a szigeten, milyen időjárás várható? Csak a repjegyünk van  meg a szállás foglalást halasztgatom. Úgy gondolom a fővároshoz közel kellene mivel ott vannak a főbb látnivalók, de bizonytalan vagyok. Kb. 10 éve jártunk a szigeten de akkor nyár derekán és a fürdésé volt a főszerep.

'szti Creative Commons License 2017.08.01 0 0 61360

nem tisztem senki védelme - nincs is rá szükség - de a matekhoz csak annyit: egy évben nem csak egyszer lehet utazni

Előzmény: krix55 (61359)
krix55 Creative Commons License 2017.08.01 -3 3 61359

Minden szavaddal tökéletesen egyetértek, ha 21x is odamegy, hát menjen (bár 97 és 2017 között hússzor volt, és csomó más helyet is kipróbált, akkor a matek

sehogy sem jön össze).... de ne reklámozza úgy, mint egy csodát, mert nagyot lehet csalódni másnak, akik akár egy fokkal is igényesebbek.

Előzmény: Vicike21 (61357)
Zsuzsi117 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 61358

Sziasztok! Segítsetek kérlek! Korfu városból szeretnénk a kanoni félszigetre eljutni. Melyik busz indul és honnan? Előre is köszi!

Vicike21 Creative Commons License 2017.08.01 -1 3 61357

Kedves Kerkyra!

Attól hogy nektek megfelel még nem kell hogy másnak is megfeleljen. Nem deragál felmosnom a fürdőt, de nem is volt mivel...

A szemetesről meg annyit hogy külön mondták hogy nem kell lehordani majd ők jönnek és takarítanak meg elviszik a szemetet!!Akkor?..Lehordtam persze, csak utánna nekünk kellett gondoskodni a szemetes zsákról is mert hogy az sem volt berakva. Nem a légkondi távírányítójával volt gondunk hanem a tv távírányítóba sem volt ;) Barna trutyit találok szóljak a takarítónőnek?! Elvileg előtte volt kitakarítva a hely....Nem gondolnám hogy egy nyaralást úgy kellene kezdenem hogy még én takarítsak..:D A zuhanyfüggönyről meg annyit hogy 3-4 db akasztót felfúrni a plafonra belefűzni egy függönyt ami semmi helyet nem foglal egybként, és mindjárt nem úszkálunk minden egyes fürdés után. Jobbról-balról csak panaszt hallottam, volt aki szoba cserét is kért, kapott! Nem az idegenvezető nem szólt hogy mikor kell elhagyni a szállást hanem Csilla aki nap mint nap ott járkált :D majd közölte hogy mi se kérdeztük :DDD

Mondtam már ízlések, és pofonok. Nektek ez megfelel, nekünk nem, a véleményem, tapasztalatom meg úgy gondolom bármikor megoszthatom hiszen ez egy fórum!Soha többet Venus apartman!

Előzmény: kerkyra (61355)
Ivi78 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 61356

Sziasztok!

Pár hete érdeklődtem tőletek a gluténmentes étkezés miatt. Nagyon pozitív tapasztalatokkal jöttünk haza. Valóban nem sütnek liszttel, és bármerre is mentünk, megoldották a gluténmnetes ételek elkészítését. Nem volt nehéz, hiszen hal minden mennyiségben volt, és a korfui görög saláta, tzaziki mindent visz és nem utolsó sorban a grillezett feta sajt, a mézzel és gyümölccsel felturbózott natúr joghurt pedig mennyei. Sok kaját, rágcsát vittünk magunkkal a 10 napra, de nem fogyott el. Hazafelé még a saját baguettet készítettem el útravalónak. Nagyobb élelmiszer boltban nem is voltunk, tehát nem tudom megmondani, hogy van-e gluténmentes pékárú, de nem is hiányzott a nyaralás alatt. :)

Sok köszönet az útikönyvért. Nagyon hasznos volt!!!! Összességében a sziget teljesen elrabolta a szívünket. Gyönyörű helyeken jártunk.

Nyelvi nehézségeink sehol nem volt. Útunk során, Korfun mindenhol barátságos emberekkel találkoztunk.

Egy élmény volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom még az ételallergiások is találnak bőségesen ételt maguknak. :)

kerkyra Creative Commons License 2017.08.01 -3 2 61355

Kedves  Vicike21

Még  véletlenül  sem  értékelem túl a Vénuszt.  Úgy  gondolom ha  nekünk megfelel  akkor  másnak  sem lehet  rossz. Nekem  nekünk  nem derogál    ha  kifolyik a víz a fürdőből, mert  kicsike  ,általában az  összes az  . Kifolyik a víz, hát  fogom a felmosót és  és felitatom a vizet. Nem esik  le a karikagyűrű az ujjamról.. Ha  barna  trutyit  találtál a mosogatóban  ,miért  nem szóltál a takarítónőnek  ?    Egyébként  meg  ha  ilyen  lenne, én kitakarítanám a mosogatót  szó  nélkül.. Mint írtam  már  39000 ft-ért  ne  várj 5 csillagos  szállást , Gabiék  töredékét  kapják  ennek  az összegnek. A szemetesbe  sem  haltok  bele  ha  kétnaponta  leviszitek  a kukához, hisz    minden nap  mellette  mentetek  el  lefele ,nem tart  semmiből   kidobni..  Távirányítóba  a klímához  meg  azért  nem kaptatok elemet, mert  gondolom  nem kértetek  klímát  ami  külön pénzbe  kerül..  Sajnos  ilyen  39000ft -os  nyaralásba     egyszerűen nem fér  bele...  Bocsi  de  ez  van.. Az  meg  hogy  az  idegenvezető  nem szólt  nektek  hogy  mikor  kell elhagyni  az apartmant, arról  nem a szállásadó  tehet.  Mi  1997 óta  járunk  Benitsesbe   voltunk  nem egy apartmanba  de  a Vénusz a legjobb  ,van  viszonyítási  alapom ha  nem így  lenne   nem ide  mennénk  mindig  vissza  kb  20x   biztos  itt  voltunk, sose  volt  semmi  bajunk... Nagyon   sok ismerősöm jár  szintén a Vénuszba  és  sose  panaszkodtak.. Az  meg  elég  jó  arány  ha   10 évente  van  egy  két  panasz...  :) Aug  végén  természetesen  megint a Vénusz  lesz  meglátogatva  ....  

Előzmény: Vicike21 (61234)
Vicike21 Creative Commons License 2017.08.01 -2 5 61354

Kedves Kerkyra!

Én nem vártam semmit a Venusztól, ön értékeli túl a fórumokon hogy milyen jó hely. Hát nem! Gondoltam megosztom másokkal is a véleményem csak hogy ne ott érje őket meglepetés :)) És a 39.000ftról annyit hogy olcsóbban is szálltunk már meg Görögoba sokkal szebb szállásokon ;) :) Ízlések és pofonok :)

Előzmény: kerkyra (61237)
Paleo1985 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 61353

Sziasztok! Szeptemberben megyünk Korfura. Van repjegyünk, foglaltunk szállást Paleon, csak sajnos azzal nem számoltunk, hogy mikor leszáll a repülő (17:55), akkor már nincs buszközlekedés Korfu város és Paleo között (legalábbis így láttam a menetrenden). Úgy olvastam, hogy a taxi elég drága... Kocsit nem szeretnénk a reptéren bérelni, mivel robogóval szeretnénk majd bejárni a szigetet. Olvastam, hogy vannak csoportos transzferek, ezt érdemes előre leszervezni vagy majd a reptéren érdemes ilyenre vadászni? Illetve ha előre célszerű lefoglalni, akkor melyik céget ajánlanátok. Köszi :) (Ha buta kérdéseket tettem fel akkor bocsi, most fogunk először ilyen egyénileg szervezett nyaralásra menni. :)) 

kerkyra Creative Commons License 2017.07.31 0 0 61352

Attól  függ  kitől  bérled a csónakot.. Az ampelaki  csónakjai  gps-el  vannak  felszerelve  és  látják  mindig  merre  vagy.. Ha   a Magyar  sráctól    bérelitek  akkor  vele  meg  lehet  beszélni  hogy  tovább mennétek,de  nem igazán örül  neki  ö  sem.. Nekünk megengedte  Manolis  hogy  a Porto  Timoni  ikeröblökig  elmenjünk  ...  Egyébként   kapsz  egy  térképet  hogy  meddig  mehettek....   

Előzmény: maul75 (61351)
maul75 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 61351

Tudja valaki, hogy ha paleoból bérelünk motorcsónakot, akkor el lehet menni a chomi és a limni beach-ig? 

Mert ahogy néztem,a táv nem olyan nagy. 

Köszi

5399 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 61350

Ismertek valami transzfert Kavos és Paxos közt esetleg Antipaxos?

korzo Creative Commons License 2017.07.31 0 0 61349

Hülye kérdés, de az adatroamingot engedélyezted a beállításokban? Mert az alapesetben tiltva vagyon ;)

Előzmény: Slayleigh (61346)
korzo Creative Commons License 2017.07.31 0 0 61348

(Ja, itthon se mondanám sokkal jobbnak. A város (Szoboszló) 5km-es körzetében meg a nagyobb utak mentén még OK, de ahogy elhagyom az aszfaltot (terepjárós paraszt vagyok, így ez azért előfordul), pláne a Hortobágy felé, sokszor a telefon is eldobál, nemhogy a net)

Előzmény: korzo (61347)
korzo Creative Commons License 2017.07.31 0 0 61347

A lefedettségük elég xar, elég sok a lyukas folt. Mivel mi (bérelt) kocsival mozogtunk (sokat), ebből nem volt problémánk (ezért lehetett az is, hogy észak-keleten feszt' az albán hálózatra jelentkezett be a teló). A kártyás teló fixen bent volt a kocsiban, menet közben nem voltak zavaróak a lyukak. A partokon fürödtünk (ott nem netezünk), a hegyeken meg általában elviselhető volt a szolgáltatás. Jónak azért nem mondanám, csak használhatónak. Egyedül a hajókirándulásos eldugott öbölben (ha-ha-ha...) volt zavaró, hogy nincs hálózat, máshol elvoltunk vele.

Ja, és az iPhone (fém bumperrel) látványosan rosszabb volt, mint a Zasszony Samsungja, vagy az öreg Sony.

Előzmény: Slayleigh (61346)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.30 0 0 61346

Voda. És esküsznek rá hogy én vagyok a hülye, mert részükről minden szipi-szuper... Pedig sokat mozgok Európában, úgyhogy nem foghatom a hegyekre Korfun. De akkor egyeztetek Korzo kollégával, hátha én vagyok a hülye/szőke/nő. :-D

Előzmény: blaze73 (61345)
blaze73 Creative Commons License 2017.07.30 -3 0 61345

Ez ebben a formában nem igaz, vagy sz+% a szolgáltatód.

Telenor MyMinute kártyás pre-paid csomag, 1GB netes csomagom tökéletesen ment Rodoszon, EU-ban mindenhol.

Korábban flottában voltam, de nem használtam ki 2 hónapja mentem át kártyás csomagba, előfizetés nem érte meg nekem 100 perc alatt.

Feleség Vodafone-os előfizetéses céges telefonján meg a net olyan pocsék volt, hogy alig lehetett használni, köszi Vodafone-GR

:(

Előzmény: Slayleigh (61340)
silencetom Creative Commons License 2017.07.30 0 0 61344

A Panorama-ban van wifi. Nem mindenhol fogható, de pl. a mi apartmanunk erkélyén, sőt bent is működött.

Előzmény: alias Terkó (61337)
korzo Creative Commons License 2017.07.30 0 0 61343

Nekem egy Voda kártyás* telefon lett beállítva hotspotnak, az ingyenes nyári 4GB-tal. Teljesen jól működött, a fényképezőről szinte azonnal mentek felfelé a képek a felhőbe.

*: igazából a kocsi állófűtésének vezérlőjéből vettem ki, és egy régi Xperia telóba raktam be. Így lett egy Hotspotunk meg egy Waze navi pluszban.

Előzmény: Slayleigh (61340)
korzo Creative Commons License 2017.07.30 0 0 61342

Egyedül arra kell figyelni, hogy hajlamos bejelentkezni Albániába, ami meg ugye nem EU tag.

Én 2800 Ft-ért tanultam meg, hogy "Hálózati beállítások - Kézi beállítás - Vodafone GR" :-)

(mondjuk a hegyvidékes partokon, lópikula van, nem lefedettség. Hosszú évek óta most láttam előszür GPRS feliratot a telefonon :-D

Előzmény: blaze73 (61339)
balatrina Creative Commons License 2017.07.30 0 0 61341

Köszönöm a pontos infót! Ezt nem tudtam, hogy ennyire lassú lesz autózni :)

Előzmény: acel (61275)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.30 0 0 61340

Halkan jegyzem meg, hogy a feltöltőkártyás mobil netem szinte sehol sem hajlandó működni egész Európában. Kettő ponton működött pár percre. a Kanoni gáton és a Rovinia beachen (????? :-D )

Szóval maradjunk annyiban hogy az előfizetéses mobilnet működik.

Előzmény: blaze73 (61339)
blaze73 Creative Commons License 2017.07.30 -2 0 61339

Ha van mobilneted, kint is díjtalanul használhatod június 15-től.   Már nem kell reszketni a mobilnet használatakor, a belföldi adat kereted kint is használhatod a roaming eltörlése miatt.

Előzmény: alias Terkó (61337)
alias Terkó Creative Commons License 2017.07.30 0 0 61338

Szia!

Ami biztos egyelőre,hogy aug.4.-én indulunk busszal...

Gondolom legalább egy nap az út...úgyhogy ti már ott lesztek,mire megérkezünk. :)

Előzmény: Gabica23 (61334)
alias Terkó Creative Commons License 2017.07.30 0 0 61337

Silencetom ,CarRoy 72 köszönjük szépek a hasznos infókat... 

Még egy kérdésem lenne,hogy a Panoráma apartmanban vagy a környékén van-e wifi elérhetőség??

Üdv.Laci

Danesszitó Creative Commons License 2017.07.29 0 0 61336

Mi is ott voltunk, a földszinti sarki szobában és nagyon jó volt! Szerintem nem fogtok csalódni benne. A csúnya kilátás túlzás, de tény, hogy nem tengerre néző, de ezt le is írják. Viszont a félkész ház melletti General Market szerintem a legolcsóbb bolt Moraitikán és szinte mindent lehet kapni. A part pedig kellemes séta távolságra van. 2-3 naponta cseréltek törölközőt és ágyneműt is. Éttermek kb 100 méterre kezdődnek, és egyébként csendes helyen van. Röviden ennyi. :)

Előzmény: Viktia (61315)
Before159 Creative Commons License 2017.07.29 0 0 61335

Sziasztok. Regisztráltam már énis, atolvastam fórumot tovirol hegyre (kereső) meg a PDF is rengeteg segítséget támpontot adott, így 08.12 től 2 hétig korfun (sidari) leszünk, nagyon várjuk már, első igazi külföldi nyaralasunk. :) 

Gabica23 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 61334

Szia,

Mi holnap érkezünk a Panoramaba. :) Ti pontosan mikor?

Előzmény: alias Terkó (61280)
Creative Commons License 2017.07.28 0 0 61333

Inkább kérdezd meg tőlük, hogy megéri-e nekik ezzel kockáztatni egy jó kis negatív reklámot, ami után mindenki kétszer meggondolja, hogy őket válassza-e....

Előzmény: 5399 (61328)
dundalk Creative Commons License 2017.07.28 0 0 61332

Van persze. nem hozod el a kocsit. így a magasabb ár helyett nulla eurót fog keresni rajtad. max meggondolja magát, hogy a nulla vagy a kedvezményes  ár a jobb.

blaze73 Creative Commons License 2017.07.28 -2 0 61331

Azt kb. le fogják sz+%i a Görögök.  Ez bukta, sajnos... :(

kerkyra Creative Commons License 2017.07.28 0 0 61330

Kavos  lent  délen,  Sidari  fent  északon, és Ipsoss  Északkeleti oldalon  ...

Előzmény: szofyka (61327)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.28 0 0 61329

Kavos

Előzmény: szofyka (61327)
5399 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 61328

Sziasztok!

segítségre lenne szükségem.

Béreltünk egy autót a carhirecorfu.eu-n kedvezményes áron, de mikor a reptérre értünk felhívtuk és azt mondták, hogy elírták az árat így a foglalásban szereplő összegért nem tudják ideadni a kocsit.

Mivel csak telefonon és facebookon tudjuk velük felvenni a kapcsolatot, egyelőre elismerik az igazunk, de nem hajlandóak teljesíteni.

A kérdésem tehát: Van valamilyen fogyasztói fegyver a kezünkben, amivel meggyőzhetjük? Esetleg az europai fogyasztóvédelem, vagy egyéb?

köszönöm.

szofyka Creative Commons License 2017.07.28 0 0 61327

Melyek azok a helyek amik inkább bulizós fiataloknak van?

korzo Creative Commons License 2017.07.28 -1 3 61326

Apropó, igértem képet a Zasszonyról a Sisi nyaralóban :-)

Továbbá:

A Theotokos kolostor bejáratánál adnak hosszúszoknyát és vállkendőt a nem megfelelően öltözött nőszemélyeknek (c:

vegyigyümi10 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 61325

Köszönjük szépen az információkat!

Egy dolog érdekelne még,az pedig,hogy az apartmanban vagy más nyilvános helyen van-e elérhető wifi....???

Előre is köszi.

Üdv.

ForzaLoki Creative Commons License 2017.07.28 0 0 61324

Köszi, erre készülök.

Előzmény: Slayleigh (61290)
Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.26 0 0 61323

A Coop-os manusz velem tök normális, mondhatni haverom már, elég gyakran lát! :) Ajándékot Ő is szokott adni annak, aki többet vásárol, na nem ouzót  mint legtöbb helyen.... "Becsalogatónak" pedig pár szem mogyorót nyom a kezükbe a sétálóknak,nézelődőknek!:)

Szagok vannak, de nem mindig és nem csak erre írtam, hogy Mo-on bezárnák. Van ott a turistáknak több problémájuk is,főleg a tárolással,de az itt élőknek ez már fel sem tűnik! :)

Alexandros előtt már kb 10 éve ott áll a félig kész épület és igen, a környezete nem valami szép, fűnyírást nem nagyon ismerik!  A tengert tuti nem fogja látni az apartmanból, mert azért egy rövidke séta kell oda, de útközben is vannak boltok!  Viszont az apartman kertje gondozott,mint maga az épület,kívül-belül!

Előzmény: silencetom (61321)
korzo Creative Commons License 2017.07.26 -1 3 61322

Bejelentkezünk Agios Gordios-ról, a Dandidis.eu panzióból. Nincs összehasonlítási alapunk, de így elsőre nagyon is kellemesnek tűnik a hely. Békés nyugis, homokos tengerpart "hegyekkel" körbevéve - ha kikapcsolni akarsz (nem részegen bulizni) akkor neked való, a szállás/étterem meg tökéletes:-D

Ő meg a Zasszony, az étterem teraszán :-)

silencetom Creative Commons License 2017.07.26 0 0 61321

Ha el tudod viselni a Coop-os manusz stílusát és a bűzt ami bent volt amikor mi bementünk...Már a transzfer buszon téma volt azok közt akik korábban jártak ott, hogy milyen tolakodó, kellemetlen alak. Igazuk volt. Az Alexandros előtti sokkal barátságosabb, van minden jó áron, a pénztárnál meg általában adnak egy kis ajándékot. Az Alexandros-ról még annyit, hogy nem lehet a szobákból valami szép kilátás, a tengert biztosan nem látod. Előtte meg egy félbehagyott építkezés van.

De azt én is úgy hallottam, hogy egyébként igényes.

Előzmény: Tryxy65 (61319)
CarRoy72 Creative Commons License 2017.07.26 0 0 61320

Szia!

Igazad van rosszul írtam, de ez a két hely van a legközelebb az Alexandros-hoz.

Végül is Messongiba vagy Benitsesbe is átsétálhatsz. :-)

A teljesség kedvéért a Golden Beach melett is van egy market, illetve a főúton ha elindulsz Zorbasztól Kerkyra felé a baloldalon van még egy super market ott is lehet vásárolni.

Előzmény: Tryxy65 (61319)
Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.26 0 0 61319

""Vásárolni két helyen tudsz,""  Háát azért jóval több helyen! :) Ha élelmiszert,felvágottat,húst akartok venni,érdemes a Coop-ba elsétálni,ott is van minden és legolcsóbb bolt! :) Igaz,hogy Mo-on bezárnák,de itt ez van! :)

Előzmény: CarRoy72 (61318)
CarRoy72 Creative Commons License 2017.07.26 0 1 61318

Szia!

Már kétszer voltunk Moraitikán és idén is oda megyünk. Kajálás szempontjából 3 helyet tudok ajánlani elsősorban a Rani's Dreamfood-ot nagyon kedvesek a tulaj felesége magyar ezért ő is beszél egy kicsit magyarul, az árak teljesen elfogadhatóak, 6 főre tengeri herkentyűtől a gyros-ig mindent ettünk és itallal együtt 60 eurót fizettünk. Vele szemben van egy pizzéria ahol nagyon finomak a pizzák. Lent a parton a Golden Beach-et ajánlom ahol van snack-bár, étterem (pizzától a halig) illetve egy koktélbár ahol este latin táncosok (magyarok) és görög táncosok adják a műsort. Pékség van a főúton Kerkyra irányába kell elindulni ha az apartmantól leérsz a főútra.   Ha több kérdésed lenne nyugodtan keres.

Vásárolni két helyen tudsz, az egyik pont a főúton van a Zorbassal szemben(valószínű, hogy a transzfer busz majdnem előtte tesz le), illetve ha elindulsz a part felé akkor ott van a General Market ahol a tűtől a tankig  mindent megtudsz venni. Augusztus végén mi is Moriatikán leszünk. :-)

Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.26 0 1 61317

Ne aggódj,Moraitikán az egyik legtisztább és legjobban felszerelt apartman az Alexandros! Egy hibája van csak,nincs medencéje... :)

Slayleigh Creative Commons License 2017.07.26 0 1 61316

Szia! Nem kell messzire menned a keresgéléssel.

A 61301-es hozzászólás pont erről szól. (Még lapozni sem kell)

Valamint használd kérlek a fenti linket a fórum témájának leírásában.

Viktia Creative Commons License 2017.07.26 -1 0 61315

Sziasztok.

Párommal augusztus végén utazunk Moraitikára, az Alexandros Apartmanba.

Tanácsokat szeretnék kérni, hogy mire érdemes figyelni, melyik éttermet ajánlatos kipróbálni, milyen árak vannak, hol lehet bevásárolni, autót kölcsönözni hol érdemes stb.

Neten máshol is próbálok infókat összeszedni, de szivesen fogadok ötleteket, tapasztalatokat :)

Köszönöm előre is!

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.26 0 0 61314

Egyetlen megjegyzés még, aztán ejtem a témát.

A wizzair utazási feltételeiről jegyvásárlás után nem az index fórumon tájékozódsz, hanem a wizzair oldalán.

Azt, hogy ősztől nem kell fizetni a repülőre felvitt csomag után, azt hamarabb megírták a fórumokon, mintsem a Wizz közzétette volna :-)

Előzmény: dundalk (61313)
dundalk Creative Commons License 2017.07.25 0 2 61313

Na most ide hogyan jutottunk el? Én semmit nem kérdőjelezek meg a fórumokkal kapcsolatban. Amit leírtam az úgy van, itt lényegtelen most a kérdés.

pl. A wizzair utazási feltételeiről jegyvásárlás után nem az index fórumon tájékozódsz, hanem a wizzair oldalán. Ha nem tiszta akkor a fórum ahol elmagyarázzák, segítenek értelmezni. 

hány embert hallottam már miközben a nagy kéziért fizet rendesen, hogy nekem azt mondták/olvastam/anyukám mondata stb., hogy ez a táska felvihető ingyen..

mondok még. megérkezik az ember az autókölcsönzőhöz az előre fizetett bérlésével aztán mikor kérik a hitelkártyáját, akkor néz nagyon, mert a józsef1982 nicken azt írta a fórumon, hogy ő hitelkártya nélkül bérelt. (5 éve egy másik cégnél csak azt már a kedves olvasó nem veszi észre)

a szerződés a mérvadó és nem józsef1982 hozzászólása, még akkor is, ha 99,999999999999999%-ban józsef1982 hasznos információkat ad.

ennyi a kiindulási alapom nem több.

Előzmény: Pierr_Kardán (61311)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61312

Magam is belezavarodtam :-))

Természetesen azt akartam írni, hogy az utazáshoz elég a személyi!

Előzmény: Pierr_Kardán (61311)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61311

Ha jól veszem ki, akkor te az ilyen fórumok értelmét alapvetően kérdőjelezed meg. Hiszen szerinted az teljesen mindegy, hogy a fórumozók mit mondanak, az a lényeg, hogy a szerződésben mi van írva.

Szerintem pedig éppen az ilyen fórumokon összegyűlt tapasztalat az, ami általános kérdésekben sokkal pontosabb információt szolgáltat, mint az utazási irodák két A4-es oldalra felírt okosságai. Ráadásul pont egy olyan kérdésben vonod kétségbe a tapasztalatok fontosságát, amit az itt fórumozók naponta gyakorolnak, mert a határátlépések sűrűsége egy ilyen fórumban eléri azt a kritikus mennyiséget, ami alapján bátran kijelenthető: qurvára mindegy, hogy mit ír az utazási iroda, az utazáshoz elég az útlevél!!!

Sőt, ha ez megváltozna, akkor itt 1 órán belül fent lesz a hír, amikor az utazási irodában még csak kapcsolják be a számítógépet, hogy átírják az ASZF-et :-))

Előzmény: dundalk (61310)
dundalk Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61310

Ezt nem tudom, de leírtam, hogy miért ez a tájékozódás helyes módja.

Az azt olvastam a fórumonra nem, de a szerződésre lehet hivatkozni ha bármi gond van.

Előzmény: Gumped Papó (61309)
Gumped Papó Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61309

miért? van olyan utazásszervező, aki előírja az útlevelet?

Előzmény: dundalk (61303)
silencetom Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61308

Szemét kérdésben a múlt heti tapasztalatom, hogy van belőle bőven, de csak a kuka konténerek körül, nagy részben bezsákolva. Szétszórva nem találkoztam nagy mennyiséggel.

kerkyra Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61307

Legalább  6-7 éve  személyivel  járunk,de  lehet  régebb óta    ..

Előzmény: Zsuzsi1986 (61302)
Zsuzsi1986 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61306

Köszönöm mindenkinek a válaszát! Közben megjött az utastájékoztató, abban leírták, hogy lehet menni személyivel. :)

Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61305

Asszem 2013-ban jártam busszal Görögországban, nem sokkal előtte egyeztünk meg a szerbekkel - a macedónokkal meg már korábban - szóval mindkét országba beléphetsz személyivel. Görögország meg EU-tag.

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61304

Igen, teljesen megfelelő a személyi!

dundalk Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61303

A magam részéről azt javaslom, hogy az utazás szerveződet keresd meg ebben az ügyben vagy lapozd át a szerződésed.
velük leszel szerződésben nem pedig egy nick névvel a fórumról. 

Zsuzsi1986 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61302

Sziasztok!

Busszal megyünk Korfura. Elég a személyi igazolvány? 

CarRoy72 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61301

Szia!

Már kétszer voltunk Moraitikán és idén is oda megyünk. Kajálás szempontjából 3 helyet tudok ajánlani elsősorban a Rani's Dreamfood-ot nagyon kedvesek a tulaj felesége magyar ezért ő is beszél egy kicsit magyarul, az árak teljesen elfogadhatóak, 6 főre tengeri herkentyűtől a gyros-ig mindent ettünk és itallal együtt 60 eurót fizettünk. Vele szemben van egy pizzéria ahol nagyon finomak a pizzák. Lent a parton a Golden Beach-et ajánlom ahol van snack-bár, étterem (pizzától a halig) illetve egy koktélbár ahol este latin táncosok (magyarok) és görög táncosok adják a műsort. Pékség van a főúton Kerkyra irányába kell elindulni ha az apartmantól leérsz a főútra.   Ha több kérdésed lenne nyugodtan keres.

barbie78 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 61300

Köszi az infót!!

Nem éjszaka szeretnénk,csak arra gondoltam,hogy este 8-9 körül jó lenne megmártózni,amikor a partra már nem megyünk le. Ha eszembe jut még valami ,jelentkezem.

Kösziii!

Előzmény: CarRoy72 (61295)
silencetom Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61299

Egy hónapja. Abba, Spyros, Corfu Car.

Előzmény: Sony Black (61298)
Sony Black Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61298

Ez mikor volt és hol, melyik kölcsönző?

Előzmény: silencetom (61296)
silencetom Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61297

Szia,a pénz szerintem egyén és igény függő. Mi sokat voltunk úton, 4 napig volt autónk. A reggelit egy kivétellel boltból oldottuk meg (szalámi, sonka, vaj, tej, paradicsom, sajt). Egy reggeli az apartmanban 4 euro/fő (kávé, gyümölcslé, 2 szelet pirítós, vaj, dzsem, omlett vagy tükörtojás baconnal. Ketten voltunk, kb. 400 eurot költöttünk kajára és piára.

Mi sokszor nem Moraitikán ettünk, rossz tapasztalat nagyon sehol nem volt, maximum annyi, hogy sokat kellet várni mire elkészült. Jók a "fast food"-ok is, két helyen pizzat is ettünk az is finom volt. Az apartman konyháján egyszer ettünk Bolognait, finom volt, feltételezem a többi kaja sem rossz.

Én nem vettem észre, hogy magyarokon kívül lettek volna más nemzetiségűek.

A part apró kavicsos, sóderes, a vízben homokos. Sekély, messze be lehet gyalogolni. A part kicsit balatonos, étterem sor, sok napágy, napernyő, nekünk egész héten unalmas lett volna.

A többi kérdéseddel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.

Az apartman nem egy luxus hely, de nagyon rá lehet hangolódni, a medence nagyon tetszett. A konyha kicsi, étkező rész nincs, az erkélyen ettünk, ami végül is nem baj. A part egy negyed órás séta.

Ha van még kérdésed, írj. 

silencetom Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61296

Három helyről kértem ajánlatot, kettő 200-t, egy 185-t mondott eggyel nagyobb méretű autóra mint a Panda.

Előzmény: blaze73 (61255)
CarRoy72 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61295

Szia!

Már kétszer voltunk a Zorbas-ban éjjel nem nagyon szereti a tulaj ha fürdenek,mert az apartmanok terasza illetve ablakai a medencére nyílnak, de azért szerintem meg lehet vele beszélni egyszer-kétszer, 

megmártózhassatok. A tulajt egyébként Theonak hívják és ha kell akkor szívesen segít autóbérlésben is. Mi is "rajta" keresztül béreltünk autót.

Ha kérdésed lenne még szívesen segítek.

Előzmény: barbie78 (61253)
5399 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61294

Sziasztok!

Mi a párommal 2-en (22évesek) juli 27-aug 2 lezsünk Korfun.

Akik szintén ebben az időben jönnek és szóbajöhet náluk is autó/hajó/motorcsónak bérlés megosztása, vagy akár közös program szervezése jelezzétek nekem :)

szofyka Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61293

Szia!

Én is ezt a szállodát néztem most ki. Viszont írtad ,hogy eléggé kint van a falu szélén. A közelben van valami? Mi valami olyan helyre mennénk inkább ami központi helyen van és sok szórakozási lehetőség van a környékében. Reggelinél mi volt a felhozatal? De ár érték arányba most speciel én is ezt a szállodát találtam korrektnek.

Előzmény: Jozefgucci (61232)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61292

Ha valaki valamit nem akar megtalálni, akkor sosem fogja megtalálni :-(

(Mert ha úgy írod be a gugliba, hogy Sunset Beach Corfu, akkor tadammmm :-))  )

Előzmény: RibizliNo1 (61284)
ferrike Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61291

Jún 22-29 voltunk, májusban foglaltunk.

Augusztus high season..

Előzmény: Sony Black (61287)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.24 0 0 61290

Úgy emlékszem nincs. Szóval készülj inkább így. (Néha ha van is nekik, azt mondják hogy nem működik...)

Előzmény: ForzaLoki (61289)
ForzaLoki Creative Commons License 2017.07.23 0 0 61289

Sziasztok,

Aki járt már Agios Gergiosban (északi település), attól kérdezem, hogy van ott olyan supermarket ahol lehet kártyával fizetni?

Eddigi tapasztalataim alapján még mindig a hasitasi a legüdvözitőbb fizetési mód a görögöknek.

Köszi.

Padre540 Creative Commons License 2017.07.23 0 0 61288

Sziasztok!

Feltehetőleg hülyeséget fogok kérdezni.Lehet hogy nem figyeltünk eléggé,de miért nincs hagyományos fagyi szinte sehol?Egyedül Sidariban láttunk carted or-t.

A vízminőséghez lehet köze?

Sony Black Creative Commons License 2017.07.23 0 0 61287

Nekem 260 eurót ír 7 napra, augusztusra legolcsóbban... 

Előzmény: ferrike (61257)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.23 0 0 61286

"utikonyv nelkul" - Szereted a kihivasokat? :-))))

Az utikonyv a hozzaszolasokbol van osszerakva, hogy ne kelljen keresgelni... ;-)

Előzmény: RibizliNo1 (61281)
trena82 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 61285

Szia! Paradise Beach és Acapulco Beach Paleokastritsa-n van. Acapulco a főútról gyalog és autóval is megközelíthető a Lakonesi útkereszteződésből. Paradise Beach csak hajóval közelíthető meg. Sunset Beach Peroulades-ben van, a forum szerkesztői az általuk készített útikönyvben teljesen jól leírják, hogyan közelíthető meg:  http://kerkyra.hu/books/korfu_infokonyv.pdf

RibizliNo1 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 61284

Szia!

A google térképen próbálok "betérképezni". Ha berom pl. Sunset Beach, akkor kiadja Floridát, Észak-Karolinát, stb. is... 

Előzmény: blaze73 (61282)
RibizliNo1 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 61283

Szia!

A google térképen próbálok "betérképezni". Ha berom pl. Sunset Beach, akkor kiadja Floridát, Észak-Karolinát, stb. is... 

Előzmény: blaze73 (61282)
blaze73 Creative Commons License 2017.07.22 -3 0 61282
RibizliNo1 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 61281

Sziasztok! 

Sajnos maximalista vagyok, és nem tudok úgy elindulni, hogy ne tervezzek meg mindent legalább nagy vonalakban. Ezzel a családot az őrületbe kergetem, de amikor minden olajozottan működik, akkor már hálásak nekem. Visszaolvastam egy évet, és indulásig nyomon követem a fórumot. Kiszótáraztam (útikönyv nélkül) 8 oldalt. Találtam ilyen infót: 

"Agioi Deka kilátónál van a kisokos által ajánlott Aretis Place taverna", "Paradise beach durva szuper hely", "Sunset Beach gyönyörű hely", "Acapulco beach", "Alikesi sóbánya"... Megpróbáltam betérképezni, ezeket a helyeket, de vagy nem találta a google map, vagy valami másik szigetre vitt el. Tudnátok segíteni? Lehet, hogy én írtam, vagy értettem félre valamit? Lehet, hogy a beach nevek fantázia nevek? Csak Korfu szigetén akarunk nézelődni, másik sziget meglátogatását nem tervezzük. (kivéve szervezett Paxosz...)

Köszi. 

Ribizli

alias Terkó Creative Commons License 2017.07.22 0 0 61280

Üdv.

Mi aug. elején indulunk,a Panoráma apartmanba,ahol ti is vagytok.Kicsit szeretnénk tájékozódni...

- Önellátással megyünk 8 napra,mennyi pénzt lenne érdemes vinni kb. ,ezalatt most csak aétkezést értem elsősorban...??!

- Vannak-e olyan tavernák,boltok,kávézók,pékségek amiket ajánlanátok vagy inkább kerüljük el??

- Vannak-e pl. kerékpár kölcsönzési lehetőség,ha igen mennyi???

- Búvárkodási,horgászási lehetőséget láttatok-e valamerre??

- Milyen a víz és a part??

- Gondolom vannak még rajtatok kívül magyarok ,abban az apartmanban??

Köszi a válaszokat!

Üdv.Laci

Előzmény: silencetom (61250)
erdosjanos Creative Commons License 2017.07.22 -1 0 61279

Hagymácska!

Szegény, úgy sajnállak!

Szerintem neked itthon kellett volna maradni! Úgy tünik, neked semmi sem jó. Az az elvetemült szomszédod, (aki az idősebb korosztályt képviselte a párjával együtt) krahácsolással szinesítette a te pihenésedet. Óh, hogy bírtad ki? Miben zavart téged? (Egyébként lehet, hogy őt és a párját meg a te nyavajgásod zavarta, de ő tudomásul  vette, hogy nem  vagyunk, nem vagytok egyformák.)

Remélem itthon már minden rendben van lelki világoddal!

(Ui.: Én és feleségem már legalább húsz alkalommal voltunk Görögországban. (tehát a mi is krahácsolós korosztályt képviseljük, bár egyikünk sem dohányzik.) voltunk all inklusive ellátással és teljesen önellátó módon.

Mindíg nagyon jól éreztük magunkat. Javaslom, hogy a következő nyaralásod zökkenőmentes legye!

Üdvözlettel: János

solya121 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 61278

Köszönjük a gyors segítséget.

Dél körül indulunk és remélem estére Macedónoknál leszünk.

Tavaly hazafelé 17 óra volt alvás nélkül. Idén többször megállunk.

Előzmény: kerkyra (61277)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.21 0 0 61277

Komp  Lefkimibe  autó 26.10 euró   személy 7.10  gyerek  3.50 euró.. 

A hír  igaz  volt  2 esett . Ha  nappal  mentek   nem áll  fent a veszély , éjszaka  meg  ott  kell  megállni  aludni ahol  sokan vannak, nagy  kúton lámpa  alatt  ennyi...   

Előzmény: solya121 (61276)
solya121 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 61276

Sziasztok.

Mi 28.-án indulunk kocsival,két nagy lánnyal. Meteóráknál kezdünk és Paramonas,   Holiday Home Vassilis-ben lesz 30-tól a foglalásunk.

Tavaly voltunk kicsit lejjebb,de csodás volt és nem lehetett kihagyni újra.

Kérdésünk lenne,hogy a Szerb szakaszról hallottuk,hogy voltak pihenőkön,benzinkutakon rablások. Igaz-e a hír? 

Illetve hogy milyen mértékű  autópályadíj változások vannak és a komp Lefkimmibe mennyi.?

Köszönet a válaszokért.

acel Creative Commons License 2017.07.21 0 0 61275

Liapadesben lehet csónakot bérelni tegnap 90+25eur volt. Bérlet+benzin. 3nap kevés, de attól függ mit akarsz megnézni.a szigeten az átlagsebesség 30kmh, az atazasi időket így érdemes tervezni. Google kapa segít, de érdemes inkább a hosszabb, foutakat választani.

Előzmény: balatrina (61270)
blaze73 Creative Commons License 2017.07.20 -3 0 61274

Olvass kicsit vissza, van autóbérlésről bőven infó.

A bal oldali keresőt is bátran használd :)

Előzmény: évusss (61273)
évusss Creative Commons License 2017.07.20 0 0 61273

Sziasztok. Augusztus elején megyünk Messonghiba, a Yannis apartmanba. Ha voltál már ott a közelmúltban, akkor tennék fel pár kérdést. Melyik fakultatívra érdemes elmenni, autóbérlés hol és mennyiért. Milyen az apartman, milyen a felszerelés,boltok, tengerpart milyen távol,stb. Köszönöm előre is.

Gabica23 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 61272

Köszönjük szépen :)

Előzmény: Anikó Gugyelné Tesényi (61271)
Anikó Gugyelné Tesényi Creative Commons License 2017.07.18 0 0 61271

First rent a car Corfu! Én itt kaptam a tippet a Fórumon, a facebookon mindent letisztáztunk magyar nyelven ami nekem nagyon fontos volt. Ja, és nagyon jó áron!

Előzmény: balatrina (61270)
balatrina Creative Commons License 2017.07.18 0 0 61270

Sziasztok!

Idén szeptemberben mi is Korfura indulunk, amihez az Útikönyv nagyon nagy segítséget jelent. Ezúton is köszönet érte.

Volna viszont néhány kérdésem. Szeptemberre itthonról 3 napra 87 euróért találtam autót. Ez jó ár, vagy próbáljunk meg kint foglalni? Azért lenne fontos, hogy első estétől legyen autó, mert elég későn ér oda a repülő és buszközlekedés már nincs olyankor Liapadesbe, ahová a szállást foglaltuk. Vagy érdemes volna máshol szállást keresni?

A másik kérdés, hogy a terv az lenne, hogy első 3 nap autókázunk, így a második 3 nap van idő lazítani, megejteni egy Paxos-Antipaxos hajókirándulást illetve motorcsónakot bérelni. Ez így reális terv vagy 3 nap alatt nagyon hajtós lesz körbeautózni a szigetet? (Kavos környékét már nem erőltetnénk majd.)

Illetve motorcsónak bérlésről tudom, hogy többször volt már szó, mi Paleokastritsához leszünk közel, van-e ott bejáratott, ajánlott csónakkölcsönző?

Előre is köszönöm!

barbie78 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 61269

Akkor tényleg csak ott tudunk összefutni!!!

Mégegyszer köszi mindenkinek az infókat!!

Előzmény: Gabica23 (61268)
Gabica23 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 61268

Mi Debrecenből indulunk :) A Paxos-Antipaxost szerintem (és ha jól emlékszem) Messonghi Toursnál foglaltuk , 29 euró volt, de hangsúlyozom két éve volt. Sétálsz az utcán, és rengeteg ilyen utazásszervező iroda van, valakinek jobb az ajánlata valakinek nem annyira. Érdemes kedvezményt kérni. Nekem annyi nem tetszett hogy nagy hajóval mentünk, amin szinte csüngtek az emberek és csak a fedélzeten ,  tűző napon volt hely...:( Rommá égtem. Érdemesebb kisebb túrahajóat választani.

Előzmény: barbie78 (61266)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.17 0 0 61267

Szinte  az  összes  nyaralóhelyen  , helyi  irodákban..  

Előzmény: barbie78 (61266)
barbie78 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 61266

Köszönöm az infókat!!!  A reptéren mindenképp találkozunk. Remélem mi nem állunk a reptéren órákat!

Kicsit káosz van mostanság. 

Annyit még kérdezhetek,hogy helyileg az Paxos Antipaxos kirándulást hol lehet foglalni?

Előzmény: Gabica23 (61263)
ferrike Creative Commons License 2017.07.17 0 0 61265

Természetesen nem!

Bankkártya sem kell hozzá, jogosítvány szám csak.

Előzmény: Anikó Gugyelné Tesényi (61260)
Jozefgucci Creative Commons License 2017.07.17 0 0 61264

Paxos-Anti Paxos Unitraveles hölgynél és álltalában odakinn 39EUR/felnőtt és a gyermek 12 éves korig 15EUR volt most két hete . Szerintem az megéri , mert nagyon szép volt lehetett két helyen is fürdeni és értünk Benitsesbe 9-re jöttek reggel és délután -este 7-re már a szállodában voltunk megint.

Előzmény: RibizliNo1 (61261)
Gabica23 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 61263

A Zorbas és a Panorama nincs messze egymástól...lehet még találkozunk is :) ! Az ABBA-t ismertem, hallottam is róluk, két éve három napra egy fiatal pár bérelt tőlük kis piros Suzuki Jimmyt, akkor 90 euróra mondták három napra, úgy társultunk hozzájuk egy napig....Pl.: 4 nap 200 euróért az szerintem nagyon sok :O

Akik fakultatívra mennek: (csak 2015-ös IBUSZ program menetrendhez viszonyítva tudok segíteni)

Vasárnap: nagyszigeti körút

Hétfő: BBQ hajókirándulás

Kedd: Albánia

Szerda: Parga Paxos

Csütörtök: Korfu - Görög est

Péntek: Aqualand és Paxos, Antipaxos

Az árakat direkt nem írtam...nem tudom mennyit változtak  azóta. Két éve Paxos, Antipaxos hajóuton voltam, helyben foglaltam kb 25 euróval volt olcsóbb két főre, mintha ha az utazási irodán keresztül foglaltam volna. Albániát szeretnénk most, de az a magyar nyelv miatt lehet marad az utazási irodán keresztül (persze drágábban), vagy Parga és Paxos, de az már kinti szervezésben.

nicole74 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 61262

Szia Ribizli!

Sajnos eldobtam a fakultatívos papírt, mert mi nem szoktunk így menni, csak bérlünk autót, és hajrá.

Szétszórva voltak a héten a kirándulások, ha ennyit terveztek, autót nem is érdemes bérelni. Kb. 30-40 euró volt fejenként egy program. Ott helyben könnyű autót bérelni, és vmivel olcsóbb is, és megnézheted.

Két kisgyerekkel biztosan nem vállalnék ennyi fakultatívot, pláne nem a Paxosost, mert elég hosszú az út oda-vissza, de persze ez csak az én véleményem.

Az idegenvezető Bánszki Andrea, megírom a telószámát, és ő tud segíteni, hogy mely napokon vannak a progik: 0620-911-7226

Előzmény: RibizliNo1 (61261)
RibizliNo1 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61261

Szia!  

Köszönöm a válaszod és a tanácsaidat! Remélem, hogy nekünk jobb tapasztalataink lesznek. Tudod, én még hiszek a csodákban... ;-) Sajnálom, hogy nektek nem úgy alakult a nyaralásotok, ahogy szerettétek volna! Egy pár kérdésem lenne még, hátha abban is tudsz segíteni.

A fakultatív programokkal kapcsolatban kérdeznék. 

1, Görög est, mennyibe került az iroda szervezésében, és hol volt megtartva?

2, Barbeque hajókirándulás árát meg tudod-e mondani?

3, Valamint azt, szeretném még megtudni, hogy a Görög est, Barbeque hajókirándulás, valamint a Paxos-Antipaxos kirándulás milyen napokra esnek. Ez az autóbérlés szempontjából nem mindegy... 

Köszönöm!

Üdv. Ribizli

Előzmény: nicole74 (61226)
Anikó Gugyelné Tesényi Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61260

Nem terhelik a bankkártyát XX összeggel XX időre?

Előzmény: ferrike (61259)
ferrike Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61259

Persze, semmi titok nincs benne :)

https://corfusunrise.com/

Rugalmasak voltak, airport pick up and drop off.

Előzmény: Anikó Gugyelné Tesényi (61258)
Anikó Gugyelné Tesényi Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61258

Az publikus, hogy kitől és milyen úton?

Előzmény: ferrike (61257)
ferrike Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61257

Mi két hete Korfun 7 napra fizettünk 160 eurot, egy 2400 km-t futott 2017-es Peugeot 108-ért, nyitható elektromos tetővel, automata váltóval, klímával...

kerkyra Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61256

Én meg  121-et  tavaly  Krétán 1 hétre...  

blaze73 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61255

Durva árak vannak, vagy lehúzás.   Én 200 eurót fizettem 10 napra egy Fiat Panda autóért, igaz Rodoszon - 2 hete.... 

Előzmény: silencetom (61252)
silencetom Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61254

Az Abba-t ajánlja az Ibusz is. A medence nálunk is bezárt 22 óra körül, de természetesen a magyarokat ez nem érdekli, hajnalban buli után haza érve siá átmásztak a kerítésen és csobbantak.

barbie78 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61253

Mi is 29.-én repülünk,de a szállásunk a Zorbas apartmanban lesz.

Autót az ABBA car-nál szeretnénk bérelni, írtam nekik ,és azt a választ kaptam,hogy elég előtte 1-2 nappal jelezni,hogy biztos legyen autó.

Esetleg van valakinek infója,hogy a Zorbas apartmanban meddig lehet használni a medencét?

Több apartmannál is olvastam,hogy este nem lehet .

Előzmény: Gabica23 (61251)
silencetom Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61252

Szia, az autó bérlést még otthonról intéztük e-mailben egy egy itteni magyar hölgytől. 4 napra 200 euro lesz teljes körű biztosítással egy kis kategóriás, klímás autó (Fabia, Corsa, I20 vagy Punto). Az Ibusz is tud intézni hasonló feltételekkel 40 euro/naptól ami egy inkább "mini" kategória (Citroen C1).

Előzmény: Gabica23 (61251)
Gabica23 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61251

Sziasztok, Mi július 29-én repülünk ugyanide. 2 éve voltam már ugyanitt, én a maga kis egyszerűségével, de szerettem. Kérésem csak autó bérléshez kapcsolódna, hogy hol, hány napra és mennyiért sikerült autót bérelnetek? Két éve quadoztunk . Előre is köszönöm. Jó nyaralást?

Előzmény: silencetom (61250)
silencetom Creative Commons License 2017.07.16 0 0 61250

Tegnap érkeztünk a Panorama apartmanba Moraitikába repülővel. A transzfer klímás busszal történt, kb. fél óra volt. Az apartmantól a képek alapján többet vártam, de már megbarátkoztam vele. Viszont a studio szűkös. Kb. 3*3-as szoba, az előszoba egyben a konyha, amiben nem sok minden van. Étkező rész nincs, erre marad az erkély. A medence egész jó, tök jó, hogy van bár is. A part nincs közel, de nekünk nem okoz gondot egy kis séta. A strand apró kavicsos, nincs vele baj. Egyenlőre ennyi, holnaptól autónk is lesz, indulunk felfedezni a szigetet. Ha valakinek van kérdése, írjon.

Sidalina Creative Commons License 2017.07.15 0 0 61249

Hatszor voltunk...ha annyira borzalmas hely lenne Sidari, akkor egy idő után azért csak észbe kaptunk volna :) Nagyon szerettük, pedig egyáltalán nem akartunk bulizni. A part csodás, a San Remoban finom a kajcsi, és ha nem a főutca közelében lakik az ember, akkor csendes is. Egyáltalán nem úgy kell elképzelni, mint Kavost!
Filippo Vlaseros, óóóó, szép emlékek! :D

Előzmény: Alyssum (61244)
Szoferella Creative Commons License 2017.07.15 0 0 61248

Szia! Egyéni ízlés kérdése és senkit nem akartam lelombozni, mert Korfu gyönyörű! Engem Paraliatól, Nei Poritól is a hideg ráz, és engem Sidari ezekre emlékeztetett. Bazári hangulat meg forgatag. Valahogy az eldugott, nyugodt gyöngyszemek mindig jobban vonzanak tengerpart esetében. Imádom a nagyvárosokat is, mint pl. Róma, Párizs vagy New York... de tengerpartra kikapcsolódni járok és nekem Sidari nagyon tömegturistás helynek tűnt, túl sokan voltak a parton is. Ha bulizni szeretnél ott biztos tudsz majd :) 

Előzmény: Hello holnap (61228)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.15 0 0 61247

Nem a Gabi  kér  39 ezret,  hanem az  iroda..   Nem mindegy.. Gabiék   egy   töredékét  kapják  csak  a szállásért..  Gabiékhoz  legalább  15 éve  járunk,  évente  többször  is, és  sose  volt  kosz   az apartmanban   ...   Ja  és  sose  derogált  megfogni a felmosórongyot, és a kifolyt  vizet  összeszedni a fürdőszobában  zuhanyzás  után.. Zuhanyfüggöny  el  sem  férne  ...  A távirányítóban  meg  azért  nincs  ellem, mert  azt  kérni  kell a klíma   nem ingyen  üzemel   .Sok  sok  éven át  ingyenes  volt, de  ha  ismernéd a görög   helyzetet ezen nem akadnátok  ki...   Ha  meg  valami  nem tetszik  szólni  kell  és  megoldják..  Mi  ezek után  is  hozzájuk  fogunk  menni, mert    az  összes  közül  a legjobb apartman amikben eddig  jártunk  Görögországban...   Ismeretségben  akik  sokan  vannak, sose  panaszkodtak  semmire  ....   

Előzmény: Tryxy65 (61242)
nicole74 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 61246

Szia! Firstcorfu, magyar a tulaj felesege, ha facebookon irsz neki, magyarul le is tudjatok fixalni.

Előzmény: Anikó Gugyelné Tesényi (61240)
blaze73 Creative Commons License 2017.07.15 -1 0 61245

Sidari-t ha ők fizetnek akkor sem választanám, de ízlések és pofonok 😎😁

Előzmény: Alyssum (61244)
Alyssum Creative Commons License 2017.07.15 0 0 61244

Helló,  azért Sidarit ne mossuk össze Kavossal. Kavost kisajátították a brit italozó,  stb. Fiatalok, ok. De Sidari azért megmaradt normál üdülő falunak. Mi, akik évek óta járunk Korfura vissza, általában nem oda foglalunk, bar ebben is van kivétel,  azt hiszem Sidelina olvtársék Sidariba járnak rendszeresen. A szigeten egy pörgősebb hely, szerintem első nyaralásnak teljesen rendben van. A lagúnás part gyonyorű, de van nyugisabb partrész isa másik oldalon. Tengernyi taverna, hetekig el lehet lenni úgy,  hogy nem mész kétszer ugyanoda. Kis boltok, nagy boltok, bazársor,  akkor is kapsz mindent, ha ki sem teszed a lábad Sidaribol. Autóbérléshez meg kirándulásokhoz ajánlom a Vlasseros Travelt, Philip emlékezetes figura. Annak sajnos fennáll a veszélye,  hogy a szállás közelében lesz hangosabb társaság,  akik zavarhatják az éjszakai pihenést,  de ez lutri. Mi jól éreztük ott is magunkat. Jó nyaralást !

Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 61243

Mert Sidari és Kavos a két legrosszabb választás! :) De már mindegy,változtatni nem tudsz! :) Jó nyaralást! :)

Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.14 -1 2 61242

Én nem védem a Vénuszt,sőőt,nem is mennék oda,nem is ajánlanám senkinek! De! Most komolyan,veled-veletek mit kellett /volna/ foglalkozni a szállásadónak? Megmutatja a szobát,elmondja mi-hogyan és ennyi! Máshol se foglalkoznak a tulajok nagyon a vendégekkel,van olyan ahol nem is látod egész idő alatt!

Kerkyra! Azért elég jó árat kér Gabi,39ezer esetleg májusban van busszal,de az nem jelenti azt,hogy koszosság legyen! ! A repcsiseket néztem kíváncsiságból,hát azért nem az első 5-ben van árban! Szerintem annyit nem ér,mint amennyiért most is hirdetve van,7 éj majd 100ezer júliusban egyénileg,de irodával sem olcsóbb!

Előzmény: krix55 (61235)
blaze73 Creative Commons License 2017.07.14 -1 0 61241

autoeurope.eu -nak magyar ügyfélszolgálata is van - Münchenben ott élő magyarok.

Náluk tudsz foglalni autót, jó áron - én évek óta sok helyen használom őket, több országban is béreltem velük. 100% jó cég.

Előzmény: Anikó Gugyelné Tesényi (61240)
Anikó Gugyelné Tesényi Creative Commons License 2017.07.14 0 0 61240

Persze, érdekel. Szállást még nem foglaltunk csak a repjegy van meg. Az lenne a legjobb ha a reptéren tudnánk felvenni és leadni mert akkor a transzfer is meg lenne oldva.

Előzmény: Vicike21 (61223)
Anikó Gugyelné Tesényi Creative Commons License 2017.07.14 0 0 61239

Köszi, érdeklődtem nála de csak apartmankiadással foglalkozik.

Előzmény: blaze73 (61213)
nicole74 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 61238

A Marina és a Marvel között lényegesen nagy a különbség, pedig az iroda mindkettőt 3+ként árulja. Mi is oda indultunk, de a fiam közben  mégis velünk tartott, így ott nem fértünk volna el,... sajnálatunkra.

Előzmény: TevePapi (61233)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.14 -2 0 61237

Az olaszok  akik  sokkal  többet  fizetnek a szállásért  vajon  miért  nem panaszkodnak  ?   Mondjuk  39000ft-ért  ne  várj  5 csillagos  szállást  ebben  benne a buszjegy  ára  is  :(  

kerkyra Creative Commons License 2017.07.14 0 0 61236

Te   most  voltál  kint a Vénuszban  ?  

Előzmény: krix55 (61235)
krix55 Creative Commons License 2017.07.14 -1 3 61235

A Vénusz apartman egy lepratelep, koszos és szakadt. Az öregasszony hozzáállása a vendégekhez förtelmes. Gabi nem ér rá foglalkozni

a vendégekkel a munkája miatt, ezért az anyjára bízta az apartmant. Nem kellett volna... Senkinek nem ajánlom.

Vicike21 Creative Commons License 2017.07.14 -1 3 61234

Sokat gondolkodtam hogy leírjam-e a tapasztalatom/véleményem a Benitses Vénusz Apartmanról mert itt elég jókat irtatok róla. De! nekem nem sok jó tapasztalatom van..

A szobánk nagyon felületesen volt kitakarítva. A falon pókháló 3-4 lakóval, a földön szőrszálak illetve hajszálak. A konyhasziget valami borzalom, a mosogatótálcába valami barnás rozsdás trutyi, az edények mocskosak voltak..nem is nyúltunk hozzá egész héten, egyedül csak a hűtőt használtuk. A lepedőn amit takarózni kaptunk nagy lyuk tátongott, de azért szépen oda hajtogatták az ágyra :D Kérdeztük a szemét dolgot, hogy kiürítjük mi csak mondják hogy hová..Ááá nem kell majd Csilla minden másnap jön és elviszi a szemetet.. 8 nap alatt 1szer vitte el a második napon.. Onnantól kezdve a super marketes szatyrot raktuk a szemetesekbe mert nemhogy nem ürítették még szemetes zsák sem volt.

A fürdőszobában a zuhanyzó tálca olyan kicsi hogy alig fértem el benne, ráadásul zuhanyfüggöny sehol, így elkerülhetetlen volt a pocsolya minden fürdés után.

Távirányítók az éjjeli szekrénybe csak nem volt elem egyikbe sem.. :D 

A lehető legkevesebb időt próbáltuk meg ott tölteni!

Utolsó nap 13órakor volt a hazaindulás, ennyi információt közöltek az idegenvezető-és Csilla 1.napon..

Oké, eldöntöttük hogy még délelőtt lesétálunk a faluba, kifele menet a szobából közölték velünk hogy el kellett volna hagyni a szobát reggel, de elfelejtettek szólni, meg hát mi sem kérdeztük meg.. :D Nem gondolnám hogy nekem kellet volna megkérdezni az apartman szabályzatát :D

Úgy gondolom nem nagyok az elvárásaink, sehol nem volt problémánk eddig! Hallottam panaszkodni másokat is, szóval nem csak a mi szobánkkal volt probléma.

TevePapi Creative Commons License 2017.07.14 0 0 61233

Szia Ribizli! :)

A Marvel Hotelről nem tudok semmit, de mi tavaly a Marinában voltunk (a főúton végighaladva lent a parton a kereszteződésben) az Invián keresztül Unitraveles szervezésben.

Ahogy már korábban írták itt, Arillasban kb nincs élet. Családdal, gyerekekkel gondolom a pihenés lesz a fő cél, szóval talán ez nem is akkora probléma...

A főúton van egy Coconut Bar néven futó valami, ahol ilyen hajnal 1-2 -ig szól a zene, de egyszer sem láttam bent sok embert. Nekünk nem volt zavaró a zene, én legalábbis tudtam aludni, pedig közelebb voltunk hozzá, mint Ti lesztek.

Az Unitravel naponta több gépet indít oda is-vissza is, így az időpontokkal vagy szerencséd lesz, vagy nem.

Nekünk nem volt. Odafelé 7:30-kor indult a gépünk - Hajnal 4-kor keltünk, hogy időben kiérjünk a reptérre. Előző nap dolgoztam, későn értem haza, szóval mondjuk úgy, hogy nem túl fitten érkeztem Korfura. :D

Visszafelé még húzósabb volt, mert valahogy hajnali fél4 körül vett fel minket a busz, ráadásul éjjel/reggel vihar volt, így a 6:15-re kiírt gép valamikor 9 óra magasságában indult.

Transzferrel úgy számolj, hogy több mint egy óra az út. Arillas az utolsó állomás.

Szervezett utakra mi nem fizettünk be, viszont voltak magyarok Arillasban, akik igen. Sok jót igazából nem mondtak... A Sissi kastélyban állítólag egy órát kellett várni az idegenvezetőre, aztán fél óra alatt végig rohantak az egészen, majd lelépett.

Na, én a hasonló dolgok elkerülése végett döntöttem úgy, hogy inkább egyéni szervezésben oldom meg, és annyit időzök egy helyen, amennyi nekem tetszik. Nem kell rohanni senki után, és nem is kell várni senkire.

Persze el fogja mondani a hölgy, hogy a szervezett túrával olcsóbbak a belépők, meg mittudomén. Én inkább rászánnám azt a plusz 5-10 eurót a szabadságomra, de kinek hogy..

Viszont az autó bérlésében segítettek. Ha nem vagy magabiztos, akkor ennek szervezését érdemes rájuk hagyni. Arillas

A vacsora helyének kiválasztásával szerintem nagyon nem tudsz mellé lőni.

Mi legtöbbször a Marinában ettünk, illetve van mellette egy kis taverna, ahol a gyros nekem nagyon bejött.

Ugyanitt van egy kisbolt, ahol mindent megtalálsz. Újság, ruha, strand cucc, kaja, pia, ajándéktárgy...minden.

Hogy a másik kommentedből is megválaszoljak pár kérdést:

"Arillasról konkrétan minden. Milyen a víz ott szeptember legelején?"

Mi szeptember első hetében voltunk. Isteni volt. Nem tudom hány fokos lehetett, de én piszok jókat úsztam, pedig nagyon nem bírom a hideget... :)

"Éjjel/este lehet fürdeni a medencében? van-e valami ami kimondottan ide jellemző? (sok darázs, hideg medence, sok macska, stb."

Éjjel sehol nem engedik használni a medencét Arillasban, nappal meg ott a tenger. Rovarokkal nem volt gondunk, bár vittünk elektromos szúnyogriasztót. Azért ajánlott a használata. A macskák jelenléte Korfun általános, bár Arillas területén egyet sem láttam... Máshol meg nem volt zavaró.

"Mi van Arillas közvetlen környékén látnivaló? (3 kerekded felnőtt, és két 6 év körüli gyerek) (próbálom kitalálni, hogy mikor és hány napra béreljünk autót?!)"

Észak felé "Logas - The sunset beach" nekünk nagyon bejött. Egy vacsorát terveztem itt a "7th Heaven" nevű csoda étteremben, de sajnos akkor nem jött össze.

Ha tovább megyünk észak felé ott a "Drastis fok" csodás a kilátás, de kocsival óvatosan a földutakon. Láttam olyat aki elakadt.... Innen egy köpés Sidari környéke - "Canal d' Amour"

Ha dél felé nézelődsz akkor Afionas van a legközelebb. "Porto Timoni beach", Érdemes megnézni, de az autót le kell tenni a faluban, onnan gyalogtúra. Közepesen nehéz terep, de a látvány...... (Mi gyalog vágtunk neki Arillasból, az egész napunk ráment, de fantasztikus élmény volt).

Még délebbre ott az Angelokastro, aztán Paleokastritsa.

Szerintem olvasd el az útikönyvet, nézz szét a térképen, és úgy tervezgess.

"Görög est! Csak az iroda szervezésében van rá lehetőség?"

A Marina éttermében szokott lenni, ha jól emlékszem minden szerdán, vagy csütörtökön. Kérdezzetek rá, hogy pontosan mikor, mert nem akarok hülyeséget mondani. Órára pontosan érdeklődjétek meg, mert a kezdés előtt egy órával már nem volt hely!! Pedig mi ugye ráadásul abban a hotelben szálltunk meg...

"Csónak/hajó kölcsönzés? Mi kell hozzá, mert a vízi jártasságon és a hajóvezetői engedélyen kívül mindenünk megvan?!"

Semmi nem kell hozzá, csak pénz.

A Marina Hotellel szemben az út másik oldalán van egy medence, ott szokott ülni egy srác (kis kerti asztalnál, napernyővel), tőle lehet bérelni. Reggel 9 után szokott érkezni. Fél-illetve egy napra tudsz bérelni, mindkettőnek elmondja az árát, időtartamát, stb. Bérléskor kapsz gyorstalpalót csónakvezetésből. Nem bonyolult.

"Röviden" ennyi. Ha van még kérdés, ne kímélj. :D

Mi jövőre megyünk vissza.

Jó nyaralást!

Előzmény: RibizliNo1 (61205)
Jozefgucci Creative Commons License 2017.07.14 0 0 61232

Na ha már ennyi  friss poszt született mostanában akkor én is leírom pár mondatban a múlt heti nyaralásunkat.

Mi az Unitravel szervezésében mentünk Benitses-be és a Hotel Belveder-be. Ez a falu szélén található elég nagy szálloda saját strandal . Még Benitsesbe is besétáltunk ami 25 perc volt gyalog.A szálloda nagyon tiszta , rendezett .Az ellátás jó , nekem csak a reggelivel volt gondom , mert az mindíg ugyan az volt ,de egy hétig ki lehet bírni .A fakultatív programokbol mi csak a nagy egynapos hajókázást választottuk  ami nagyon jó volt . Ez 39Eur/fő felnőttnek és 12 év alatt fél áron van .Tényleg volt benne minden . Elvittek fürdeni minket aztán megnéztük a kék barlangokat majd irány Paxos-Anti Paxos ahol kaptunk 2,5 órát körülnézni-kajálni , fürcsizni. A sziget többi részét mi inkább magunk fedeztük fel , mert béreltünk egy kis autót és bejártunk mindent :) Az autó 35EUR volt/nap +10EUR a full biztosítás. Ez baromira megéri mert sajnos egy strandnál ( Pelekas ) leraktuk a kocsit és mire visszamentünk a a hátulját valaki megnyomta és lógott a sárvédő. Egy szót nem szóltak a kölcsönzőben , mondták , hogy sajna ez ilyen ,de majd sezon végén cserélik addig még úgy is kap eleget .A  szeméthelyzethez csak annyit , hogy mikor vittek minket a hotelhez akkor az odavezető úton elég sok szemét hegyet láttunk ,de ezek később eltüntek . Valaki lentebb írta , hogy Sidari nem olyan jó , nekünk pont nagyon tetszett , mert jó a strand és olyan mozgalmasnak tünt.

trena82 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61231

Kívülről jónak tűnt a szálloda. Szép a kilátás, meg jó hely a La Grotta, de tényleg nagyon sziklás. Rövid sétára van másik négy csillagos szálloda és annak a strandja homokos: http://www.akrotiri-beach.com/ 

Előzmény: Koriandra (61154)
trena82 Creative Commons License 2017.07.13 0 1 61230

Sziasztok!

Vasárnap érkeztünk haza Korfuról. Mivel saját szervezésben utaztunk, ezért az Útikönyv tényleg nagyon hasznos, köszönet a készítőknek. Indulás előtt sokat nézegettük az utazási irodák ajánlatait (más görög szigetekre) is, de sajnos sem a menetrend nem felelt meg, sem az apartman kínálat nem volt túl szimpatikus, helyiektől foglalva apartmant sokkal modernebb és jobb árfekvésű apartmanokat ki lehet fogni, legtöbbször a klíma is benne van az árban. Mi egy héttel az indulás előtt foglaltunk le mindent. Wizzairnél foglaltuk a repjegyet. Bookingon foglaltunk szállást Paleokastritsában a Royal Rose apartmanban. A szállásról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni: frissen felújított, jól felszerelt, modern apartmanokat kínálnak, kedvező áron. A tulajdonosok nagyon kedvesek, nem kértek semmilyen előleget, ahogyan azt az apartmanoknál szokták. Két naponta takarítottak, ágyneműt cseréltek. Mivel a transzfert a reptérről busszal oldottuk meg (2,5 euróért), és az apartman távolabb esik a városközponttól, ezért a tulajdonos kijött értünk autóval a buszhoz. A szobában volt ingyenes wifi és széf is.

Az apartman csendesebb környezetben található, messzebb a központtól, de séta távolságban volt bolt, étterem, strand. A legközelebbi strand (Acapulco beach): a legjobb a kilátás Paleon, ingyenesek a napágyak és mivel eldugodtabb helyen van, ezért volt olyan nap, hogy csak ketten voltunk a párommal a strandon :-) A strand sziklás és mély a víz, sznorizni viszont tökéletes.

Szemét helyzet: már nem zavaró, bár szerintem alapjáraton sem lehetnek a tisztaság mintaképei, láttunk érdekes helyeken régebben ott heverő szemetet (pl. tenger fenekén szemetes konténert, törött műanyag lefolyó cső darabot stb.) :-)

Kutya kérdés: valaki kérdezte korábban, hogy vannak-e kutyás strandok. Több helyi, barátságos ebbel találkoztunk, amelyeknek szabad bejárásunk van mindenhova. Szerintem senki nem szól, ha kutyával megy az ember strandra, ahol mi strandoltunk ott is volt kutyája a tulajnak, meg turistának is. :-) 

Autó bérlés: helyi autó kölcsönzőtől (Smart) kölcsönöztünk egy kis autót 1 napra 30 euró volt egy napra, plusz 10 euró a full biztosítás. Másnap reggel a reptéren raktuk le az autót, mert nem volt hajnalban transzfer busz, ez plusz 20 euró volt. Meg voltunk elégedve velük. Nem kértek bankkártyát, sem depositot. Ez így lényegesen olcsóbb volt, mint gyűjtő transzfert foglalni és még volt plusz egy napra egy autónk is.

Csónak bérlés: Acapulco beachen béreltünk 60 euró + üzemanyag (2 euró/liter) volt a 20 lóerős. Nem kértek jogsit, semmit, csak egy személyi igazolvány számot. Bejártuk az összes gyönyörű kis öblöt a környéken, nagy élmény volt életünk első hajóvezetése, bár rá kell érezni a kikötésre és a horgony felszedésére :-) Indulás előtt kaptunk rövid gyakorlati oktatást hajózásból, pár tényleg hasznos tippet a helyi embertől: pl. Paradise beach zsúfolt is, és veszélyes kint a parton sokat időzni, mert folyamatosan potyognak szikladarabok, ezért azt csak a vízben úszkálva csodáltuk. A vízi taxit én nem választanám, mert állat mód vezetik, csak úgy visítoznak benne az emberek, mert a sofőr direkt forgolódik, meg ugratja a hajót a hullámokon. Persze van, aki ezt évezi. A Paradise Beach utáni öbölbe már kevesebben mennek, pedig sokkal szebb, több színben játszik a tenger is, nekünk a helyi csónakos ajánlotta, és igaza volt :-) 

Szúnyog: elég sok szúnyog van. Érdemes itthonról konnektorba dugható szúnyogriasztót vinni, mert kint drágább.

Szubjektív véleményünk: nekünk a szigeten Paleokastritsa tetszett a legjobban. 

Hello holnap Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61229

Ha valakinek van infója Sidariban a fakultatív programokról, vagy autóbérlésről esetleg egyéb hasznos tanács, szívesen fogadom SOS, mert hétvégén utazunk. 

Hello holnap Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61228

Szia Szoferella!

Megkérdezném miért nem ajánlod Sidarit! Csak, hogy lélekben felkészüljek, mert oda foglaltunk.

Előzmény: Szoferella (61207)
nicole74 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61227

Szeméthelyzet sztem már nagyjából megoldódott, nem sok helyen láttunk.

nicole74 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61226

Szia!

Kedden jöttünk haza a Marvel hotelből.

Sajnos nem sok jót tudok mondani :(

Tavaly is Korfun voltunk, és kinéztük Arillast magunknak, mert nagyon szép a környezet.

Last minute-ban kerültünk ebbe a szállóba.

Csalódást okozott. Nem tudom, ti mire vágytok, de élet az itt nincs. Mondjuk kisgyerekkel lehet, hogy jó, lehet aludni.

De retro szobák, tv egy vicc, fürdő gáz, reggeli egy nagy .....

Felszolgált, alap kontinentális reggeli, választási lehetőség nincs.

Medence jó, este 7-ig lehet benne csak fürdeni.

Szúnyogok!!!!!! Első este összecsíptek minket, reggelre csak az alkaromon 43 csípés volt.

Klíma szétrohadva, estek a kültéri egység darabjai az erkélyre, talán szép lassan el is fogy. De muszáj volt kérni, mert délután nagyon meleg volt az amúgy is apró szoba.

Fakeretes ágyak, kényelmetlen matracok.

Vízforraló van, a tisztasággal nem volt gond, bár a padlószőnyeg szaga megcsapta az orromat, mikor beléptünk.

Van étterme, de mi nem ettünk ott, mert szinte soha nem volt ott senki.

Szerintem autót nem kell előre foglalni, ott helyben olcsó, meg az idegenvezetőnél is viszonylag.

Pl.

A legolcsóbb 100 euro biztosítással 3 napra.

Arillason sok vásárlási lehetőség nincs, élet sem nagyon, az éttermek, és boltok nagyon drágák, nem nekünk lettek kitalálva. A keleti part olcsóbb.

Sajnálom, hogy nem sok jót tudtam írni , de sztem jobb felkészülni! Lehet aztán nektek jobban bejön.

Előzmény: RibizliNo1 (61224)
blaze73 Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 61225
Előzmény: RibizliNo1 (61224)
RibizliNo1 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61224

Sziasztok! 

Köszönöm az eddigi válaszokat. A "könyv" nagyon nagy segítség, és a fórumot is kb. egy évre visszamenőleg olvasom, és már eddig is sok infóval, ötlettel, tanáccsal lettem gazdagabb, de mint ahogy sokan előttem is írták, én is kíváncsi lennék néhány konkrét dologra.

1, Arillasról konkrétan minden. Mit hol érdemes vásárolni. (ajándék, kaja, starndcuccok, stb.) Milyen a víz ott szeptember legelején? (ÉNY!)

2, A Marvel hotelbe lesz a szállásunk. Éjjel/este lehet fürdeni a medencében? Adnak-e törölközőt, van-e valami ami kimondottan ide jellemző? (sok darázs, hideg medence, sok macska, stb.) 

3, Van-e lehetőség ott vacsorázni? Hogy főznek? Árak esetleg? 

4, Mi van Arillas közvetlen környékén látnivaló? (3 kerekded felnőtt, és két 6 év körüli gyerek) (próbálom kitalálni, hogy mikor és hány napra béreljünk autót?!)

5, Görög est! Csak az iroda szervezésében van rá lehetőség? (Lefkadán jártunk úgy, hogy beültünk gyanútlanul egy étterembe. Mondták, hogy itt fél óra múlva görög est lesz, nem-e zavar minket?! Mondtuk, hogy tökéletes, még úgysem láttunk ilyet! Erre a tulaj kerített egy asztalt, a táncparkett előtt középen!!! Olyan közel voltak a táncosok, hogy meg tudtam számolni Jorgos arcán a borostát! És mindezt felár nélkül!!!!!!!!!!!) Szóval nem tud valaki esetleg ilyet Arillasban? 

6, Csónak/hajó kölcsönzés? Mi kell hozzá, mert a vízi jártasságon és a hajóvezetői engedélyen kívül mindenünk megvan?! :-D  :-) 

7, Autóbérlés. Több szolgáltatót is írtatok. Kettőnek írtam is. Az egyik Korfu városban van, a másik a reptéren. Még nem válaszoltak, nem tudom hogy van-e egyáltalán lehetőség úgy bérelni, hogy kihozzák/elviszik a szálláshoz? Meg őszinte leszek én szeretem megnézni, megtapogatni, megszagolni :-) , stb. amit veszek/bérlek, de ha kihoznak egyet, ami rossz? Viszont sok éves tapasztalatom, hogy az idegen vezető bárhogy is mosolygok, vagy apa bárhogy bókol neki a bejáratott kölcsönzőjét fogja ajánlani, ami ha nem is a legdrágább, tuti dobogós helyen van!

8, Tapasztaltam sok országban, hogy jobban járok, ha a helyi betyárokkal üzletelek, mert akkor eljutok olyan helyekre is, ahova szerezetten sosem, vagy ehetek, csinálhatok olyat, amit a legtöbb turista nem. (Zakynthos én vezettem a csónakot a kék barlangokba, Jordániában én snorizattam a "kis" japán kertnél, ami sokkal szebb, mint a nagy, és ide nem visznek turistákat, és láttam elsüllyedt tankot is, (ha palackkal megyek, bele is mehettem volna...)ami egyik hivatalos programban sem volt benne, stb. Ha van valakinek bejáratott embere elérhetőséggel, hálás lennék, ha megosztaná az infót velem. 

Csak úgy kíváncsiságból! Néztem a busz menetrendet. Jól értelmezem, hogy a 6-os busz, ami Arillas-Korfu között közlekedik 14:00-kor indul vissza Korfuból, és vége? Vagy elnéztem valamit? 

Az infókat mindenkinek köszi!

Aki még csak most megy, annak nagyon kellemes nyaralást kívánok! Ha visszajöttök, sok képet tegyetek fel! Úgy imádom nézegetni, így elviselhetőbb ez a másfél hónap...

Üdv: Ribizli

Vicike21 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61223

Moraitikán az ABBA car kölcsönzőnél a magyar Ibuszos idegenvezetők vannak, akik intézik a kölcsönzést is :)

Nekünk 30Eur/ nap volt Citroen C1, 3 napra béreltük. házhoz hozták-vitték az autót. Merre lesz pontosan a szállásuk? Mert a környékre házhoz viszik :)

Ha komolyan érdekli a kölcsönző akkor tudok adni telefonszámot :)

Előzmény: Anikó Gugyelné Tesényi (61209)
Vicike21 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61222

8 Euró a belépő a Sissybe :)

Előzmény: silencetom (61197)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61221

Ajjaj, akkor baj van velem. :-)

Nagyon otthon éreztem magam közöttük. :-)

Előzmény: kerkyra (61214)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.13 0 0 61220

Megnéztem a videót, nem működött a lámpa. Mögöttem is jöttek sokan, előttem is ment egy helyi.

Előzmény: Pierr_Kardán (61215)
wastegate Creative Commons License 2017.07.12 0 1 61219

szemét idehaza is van ... pl a parlament csurig van vele :)

w

Előzmény: Danesszitó (61217)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61218

Mi  ezen a csúnya  látvány  ?  mentem volna  guberálni  :)  :)  :)  

Előzmény: Danesszitó (61217)
Danesszitó Creative Commons License 2017.07.12 0 1 61217

És a kép... 

Előzmény: Danesszitó (61216)
Danesszitó Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61216

Július 1-jén jöttünk haza és nagyon élveztük minden percét a párommal Korfunak. Ibusszal mentünk, repülővel, Moraitikán szálltunk meg az Alexandros Apartmanban, amiről meg kell mondjam nagyon pozitívan ért az a meglepetés, hogy 1: ilyen kényelmes ágyon nem mostanában aludtam szállodában, 2: nem kellett klíma mert keresztül lehetett szellőztetni az apartmant, így 35 eurót spóroltunk meg. :) 3: cserélték a törcsit és a huzatot 2-3 naponta! Autót 40euró/napért kaptunk az Abba-tól, egy Micrát, 2 napra. Biztosan lehet olcsóbban is, nekünk ez kényelmes volt így. Ehhez kapcsolódva: nem olyan vészes a közlekedés, meg kell szokni az ottani stílust, persze nem árt némi hazai rutin sem, mert akinek az nincs, az meg fog lepődni ott. ;) A szemét probléma lehet azóta megoldódott, nem volt szép látvány, de azért ezzel meg lehetett barátkozni. Tettem be egy képet, ha valakit érdekel. Ennél persze volt sok-sok szebb látvány is: Paleokastritát, Kassiopit és Sunset Beachet mindenkinek kötelezően ajánlom, gyönyörű helyek! :) 

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61215

Lakonesben a falu két végén van egy-egy lámpa, ami szabályozza az áthaladó forgalmat, csak az egyik irányba engedi a forgalmat egyidőben, mert tényleg nem fér el két szemben haladó jármű egymás mellett. Ha szembe találkoztál egy busszal, akkor vagy a buszsofőr, vagy te nem vetted figyelembe a lámpa jelzését...

Előzmény: Alexfux (61212)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.12 0 1 61214

Szerintem a világ  legrosszabb  sofőrjei a görögök...  Szinte  az  összes  autó   horpadt  sérült  karcos..   Ha  valaki  gyorsabb  náluk  egyből  meg akarják  torolni  , nem köszönik   meg  ha   beengeded, engem ez  pl baromira  zavar...  A kreszt  hírből  sem ismerik a párhuzamos  közlekedés     az ördög  műve  szerintük  :)  

Előzmény: Alexfux (61212)
blaze73 Creative Commons License 2017.07.12 -1 0 61213

Kalami-ban van egy magyar apartmanos hölgy, Ő dolgozik egy kölcsönzőben - ott hajókat, csónakokat lehet kölcsönözni, de biztosan autó ügyben is tud segíteni.

Kalami Apartman néven keress rá, "Bogi" neki írj.

Szoferella : Én most jöttem haza Rodoszról, ott is 11 napot vezettem, Korfun és Krétán is már.  Én bírom a Görög állapotokat, vezetést :)

Előzmény: Anikó Gugyelné Tesényi (61209)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.12 0 1 61212

Hát van élvezeti része is a dolognak! :-)

Én a sajátommal autóztam végig Korfut egy hónapja. Voltak érdekes helyzetek. Pl. Lakonesben, amikor az egy autó széles utcában megjelent a busz szemből. Tolatott pár száz métert, hogy el tudjon mindenki menni.

Meg az a sok szűk szerpentin! Főleg Afionas és Lakones között voltak izgalmas szakaszok. Viszont nagyon szép helyeken megy az út, gönyörú kilátással a tengerre.

Szóval annak, aki szereti a kalandokat, élvezetes!

Volt akciókamera az autóban, lehet, hogy összerakok egy kis videót az ottani vezetési élményekről, és megosztom.

Előzmény: blaze73 (61208)
Alyssum Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61211

Szia Ribizli!

Arillas partja mindenhol gyönyörű, nekünk a kedvencünk Dimitrij partja lett, az ha leértek a főúton a partra, jobbra fordulva végig a sétányon, a legvégén van, minden este szemetet összeszedik, felgereblyézik, tiszta, szellős, két sorban ágyakkal, nincsenek a szádban, és azon a szakaszon a part tiszta homok, lassan mélyül, gyerekbiztos, Dimitrij pedig mindenben segít, másnaptól már ismerősként üdvözöl. Megnéztem a hotelt, kissé távol esik a parttól, az a A.g. Stefanos felé vezető úton, ott nem igazán jártuk, de vélhetőleg ott is fogtok találni egy kisebb boltot, tavernát. A parton közvetlenül számtalan taverna két - három kisbolt van, minden alapvető kapható. Tavernákból minden este másikat próbáltunk, mindenhol jót ettünk, fogtok találni árban, ízlésben megfelelőt. Nagyobb boltot Arillason nem fogtok találni, Sidariban van Diellas, meg másik nagyobb Supermarket a főútnál, kereszteződésben, meg Lidl a Korfu városba menet a főúton, de ezek csak kocsibérléssel működnek. A topiknyitó ismertetőben találsz egy kis letölthető információs füzetet, ott nézelődhetsz az ajánlott néznivalókról, én jó szívvel ajánlom hogy egy - két napra béreljetek autót, Korfut megismerni igazán csak így, esetleg el-eltévedve lehet igazán. Közvetlen Arillas mellet van Afionas, egy igazi kis ékszerdoboz falucska, hihetetlen panorámával, érdemes megnézni, de gyalog nem vágnék neki.

Szoferella Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61210

Hát nem tudom... Thasszosz-on meg Kefalónián simán mertünk, itt valahogy nem éreztük annyira :D De ha egyszer visszatérünk majd, egy buggy-t biztos kiveszünk :)

Előzmény: blaze73 (61208)
Anikó Gugyelné Tesényi Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61209

Üdvözlök Mindenkit!

Okt. 12-19ig leszünk a szigeten. Valaki tud arról, hogy magyarok foglalkoznak-e autóbérléssel. Nyelvtudásunk igen csekély és nem merek belevágni az online oldalakon lévő kölcsönzésbe a helyszínen való esetleges problémák miatt.

blaze73 Creative Commons License 2017.07.12 -2 0 61208

Pedig nem ördögtől való a vezetés Korfun, én pld. kimondottam szerettem ott vezetni, autózni :)

Előzmény: Szoferella (61207)
Szoferella Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61207

Szia!

Mi az Unitravellel voltunk idén Korfun. Szerintem teljesen jó volt a szervezés, olajozottan ment minden. Nagyon jó volt a szállásunk is szerencsére. Aegean Airlines-al mentünk, odafelé 13:55-kor indult, visszafelé pedig 17:00-kor. 1 héttel az indulás előtt tudjátok meg pontosan, nem tudom változik-e a menetrend addig, de van rá esély. A kirándulások közül 3 db-on voltunk, miután megláttuk a az utakat inkább nem béreltünk autót, a bátrabbak nyugodtan béreljenek, mi nem mertük bevállalni :). A fél napos szigettúrára mindenképp menjetek el, az nagyon jó kis kirándulás volt egy szuper idegenvezetővel, Zitával. A nagy szigettúra nekem annyira nem jött be, felesleges állomások is voltak benne és a kóstolás meg a hegyi faluban található bolt, Bella vista kávézó... mind-mind túlárazott helyek. A Paleokastritsa kolostor és a Glyfada beach (az étterem, amit az idegenvezető ajánlott méregdrága...) szuper volt, de összességében erre nem fizetnék be újra. Inkább elmennék helyi busszal Paleokastritsába. A harmadik program, amire elmentünk a BBQ hajókirándulás, azt nagyon szerettük. Mi Agios Stefanosban laktunk, de mentünk többször utasokért Arillasba, az is szimpatikus hely volt. Sidariba nem mennék soha... Korfu egyébként gyönyörű, nekem Korfuváros is nagyon tetszett, olaszos hangulata van. De jó nektek, hogy még előttetek áll :( :) Jó nyaralást!

blaze73 Creative Commons License 2017.07.12 -1 0 61206
RibizliNo1 Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61205

Sziasztok!

Kis családommal augusztus végén megyünk Korfura Arilasba a Marvel Hotelbe. Ha van valakinek tapasztalata, ötlete tanácsa, nagyon szívesen fogadom! Milyen a hotel, a tulajok? Milyen az idegenvezető? Érdemes szervezett útra befizetni, vagy inkább magunk oldjuk meg? Esetleg tip is van, hogy kinél? Hol érdemes vacsorázni, vásárolni, autót bérelni? Van-e valami kihagyhatatlan partszakasz? Hol érdemes snorkelezni? Természetesen visszaolvasok, ettől függetlenül is megköszönném a tippeket, ötleteket, tanácsokat. Esetleg nem jön valaki az Unitravel szervezésében aug. 29.-i indulással? Arról is szívesen olvasnék, ha valaki tavaly, vagy idén volt már az Unitavellel. Mikor ment a gép, mikor jött vissza, mennyi idő a transzfer a reptérről a hotelig, stb. Minden segítséget előre is köszönök! 

Üdv. Ribizli

kerkyra Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61204

Akkor  elbeszéltünk  egymás  mellett, az Alikesi   sótelepre  írtam   a válaszom. A linkelt  az  már  más  volt  :)  

Előzmény: Tryxy65 (61202)
S-900 Creative Commons License 2017.07.12 0 0 61203

Van ott egy jó vendéglő a kikötőben, a neve Leonidas. Ez egy családi vállalkozás, a kikötői halászoktól veszik mindennap a friss halat és nagyon jól elkészítik. Mi már többször is lakomáztunk ott, érdemes egy kirándulás folyamán útba ejteni. Talán még az "útikönyvbe" is meglehetne megemlíteni. :-)

Előzmény: Tryxy65 (61202)
Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61202

Én nem nézek térképet! :) Amit belinkeltél,írtad most fedeztétek fel,azt néztem! :) Arra írtam,hogy csodálkozom rajta,még csak most jártatok ott,hiszen egyenesen oda visz Petritibe az út! :)

Előzmény: kerkyra (61193)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61201

Megbeszéli  a csónakossal  mikorra  menjen  érte  ...  

Előzmény: silencetom (61200)
silencetom Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61200

És vissza hogy megy az ember fia?Vagy megvárja a vízi taxi amíg kipancsolja magát az ember? Kb. M

Előzmény: kerkyra (61198)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61199

5 vagy 7 euró...   

Előzmény: silencetom (61197)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61198

Igen a La  Grotta  beach-ről  tuti  megy  vizittaxi.  

Előzmény: silencetom (61196)
silencetom Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61197

És a Sziszi palotába mennyi a belépő?

silencetom Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61196

Indul oda valamilyen menetrend szerinzi járat?

Előzmény: kerkyra (61195)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61195

Csak a tenger  felől  tudod  megközelíteni.. Gyalog  is  ha  viszel  alpinista  felszerelést  :)    

Előzmény: silencetom (61185)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61194

Rossz  helyre  nyomtam a választ  :)  

Előzmény: silencetom (61189)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61193

Lehet  nem  egy  térképet  nézünk  ?   

Előzmény: Tryxy65 (61191)
pingvin Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61192

Nem volt belépő, amikor ott voltunk. Nyitvatartásról nem tudok, volt valami vaskapu, amit lehet, hogy éjszakára bezár valaki, de nem hiszem.

Amikor ott voltunk, nagy szél volt fent.

Autóval az erőd lábáig lehet menni, ott van parkoló és étterem, onnan lépcsők visznek fel az erődbe, nem vészes.

Előzmény: silencetom (61190)
Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61191

Tök mindegy hány km,az út akkor is oda visz egyenesen a part mentén! :D

Előzmény: kerkyra (61186)
silencetom Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61190

Van a fellegvárnak nyitvatartási ideje, kell belépőt váltani?

Előzmény: silencetom (61188)
silencetom Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61189

Ezt a választ nem értem...

Előzmény: kerkyra (61186)
silencetom Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61188

Angelokastro fellegvárához fel lehet menni autóval, vagy csak gyalogosan?

Slayleigh Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61187

Csak a tenger felől.

kerkyra Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61186

Azt azért  megnézném :)  messongi  és  alikes  között  kb 35 km  van  ...  

silencetom Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61185

Paleokastritsa-nál a Paradise Beach-hez hogyan lehet eljutni? Megközelíthető autóval és gyalogosan is, vagy csak a tenger felől?

Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61184

Ezen csodálkozom ,mert Messonghin át egyenesen oda visz az út! :O

Előzmény: kerkyra (61180)
Vicike21 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61183

Kipróbáltuk mi is a Pane e Souvlakit de nekünk nem volt "nagy szám"... A tripadvisoros értékelések után kicsit csalódott is voltam utánna :/ De ízlések, és pofonok :))))

Előzmény: pingvin (61172)
Vicike21 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 61182

Közbe olvastam hogy hol vannak azok a szerencsétlen kacsák :D... Hát mi arra nem jártunk strandolni ezért nem láthattam, mivel a főváros irányába levő strandoknál nem voltak:)

Előzmény: Vicike21 (61181)
Vicike21 Creative Commons License 2017.07.11 0 1 61181

Nem gondolom magam igénytelennek, sőt! De hogy egy darab kacsát nem láttam BENITSESEN sehol, az is biztos :D

A macskák meg kb egész görögországre jellemző, szal akinek ez nem tetszik menjen az olaszokhoz pihenni, ott biztos kevesebb van :DD Viccet félretéve, vannak macskák de nem olyan kaotikus a helyzet azért, nem másznak be az aurádba! :D

Előzmény: Tryxy65 (61134)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.10 0 0 61180

Lefkimi  érdekes  város  kicsit  poros  koszos,   Vagy  ott  az Alikesi  sóbánya, amit  egyszer megtaláltunk, de  az utóbbi  években   nem találjuk, elfelejtettem hogy hol kellett  lemenni    :)   . Most tavasszal  is  kerestük, de  úgy el kezdett esni az eső  ,inkább  visszafordultunk...  Flamingókat akartunk  meglesni..... De  tavasszal  is  találtunk új  helyet  lent délen  ahol  még  sose  jártunk  ...  

https://www.google.hu/maps/@39.4543466,20.0021542,3a,60y,113.34h,91.36t/data=!3m6!1e1!3m4!1sHA9BykfcnIY23jCcLgCKHw!2e0!7i13312!8i6656

valahogy  ez a rész    is  kimaradt  eddig..  

Előzmény: Slayleigh (61179)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.10 0 0 61179

Ez igaz. Nekünk sem volt sokszor kedvünk lemászni a déli csücsökbe. Csak kétszer...

Előzmény: kerkyra (61177)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.10 0 0 61178

Délnyugaton vannak gyönyörű homokos partok. Pl Issos vagy Vitalades. Azért nem ír a könyv róla, mert még nem írtatok róla beszámolót. ;-)

Így legalább van miért bővíteni évről-évre.

Előzmény: silencetom (61176)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.10 0 0 61177

Mert  nem  sok  minden  van  arra...  Nincs  annyira  kiépítve  sajnos...  Távol esik mindentől, elég  rossz  tömegközlekedéssel....  

Előzmény: silencetom (61176)
silencetom Creative Commons License 2017.07.10 0 0 61176

Sziasztok, az utikönyvet átböngésztem, térképen bejelöltem inden számomra érdekes helyet, viszont a déli csücsökről nem ajánlotok semmit. Miért van ez?

kerkyra Creative Commons License 2017.07.10 0 0 61175

Ha  szereted  a részeg  angol  fiatalokat, a hajnalig tartó  hangos  bulikat  akkor  a te  helyed  Kavos  ..  Ha  nyugodtabb, de  nyüzsis  helyet keresel  akkor  Ipsoss  ... Ha  még  nyugodtabbat  akkor  Benitses  , Moraitika   Messongi...  Agios  Gordios  pl...   Hajót  én  Paleokastricán  bérelnék,  csodás  eldugott  öblöket  lehet  találni, pl  Paradise  beach  durva  szuper  hely....    

Előzmény: p.roland (61174)
p.roland Creative Commons License 2017.07.10 0 0 61174

Mostmár fix, szept. 13-tól 21-ig 8 napot Korfun leszünk.

Köszönöm az eddigieket, gyűjtöm a linkeket, hasonlítgatom az árakat. A kiskönyvet ma átfutottam, nagyon szuper lett, lehet belőle csemegézni. 

Mostmár a szállás lenne a következő lépés. Sok lehetőség van pl. Kavos-on, viszont az van szinte a legdélebben, talán jobb lenne egy központibb hely. 
Nemtudom melyik rész lenne a megfelelő számunkra.

Hajót bérelni nyugati vagy keleti oldalon érdemes?

Illetve a további kérdésekre is várom a segítő válaszokat, köszönöm! :) 

Slayleigh Creative Commons License 2017.07.10 0 0 61173

17 évet ne olvass végig, csak a könyvet a fenti linken. ;-)

Előzmény: p.roland (61169)
pingvin Creative Commons License 2017.07.09 0 0 61172

A szálláshoz közel van egy kis bolt, ahol reggel lehet venni friss húsos/sajtos pitét meg egyebeket.

Autót tőlük béreltünk, a rentalcars.com-on keresztül: https://greenmotion.com/car-hire/greece/corfu-international-airport

Induláskor körbejártuk a kocsit és a fickó felírta az összes kis horpadást, mi kötöttünk teljes biztosítást a kocsira, szerintem úgy kevésbé para, ha gond van.

Corfu city-ben a legjobb ár/érték kajálda: https://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g662629-d3518972-Reviews-Pane_e_Souvlaki-Corfu_Town_Corfu_Ionian_Islands.html

pingvin Creative Commons License 2017.07.09 0 0 61171

Mi Palekastritsaban vagyunk éppen, nagyon szép minden, itt béreltünk apartmant: https://www.booking.com/hotel/gr/katerina-studios-paleokastritsa.hu.html

Nagyon aranyos nénié, minden nap elmosogat és beveti az ágyunkat. Sok macska kószál a környékén, gyakran az erkélyünkön üldögélnek, de nem zavaró.

Nekünk tökéletesen megfelelt, de csak ha van kocsitok, mert a főútról fel kell pár kanyart tekeregni a hegyre, cserébe szép kilátás van az öbölre a fenti szobákból.

Hajót itt béreltünk: http://www.corfurentaboat.com/, teljesen rendben volt, bejárhatók vele a környező fantasztikus öblök és strandok. Érdemes előre foglalni a neten paypalon, mert aznapra általában nincs hajó a helyszínen.

Búvárszemüveget, pipát hozni!:)

korzo Creative Commons License 2017.07.09 0 0 61170

1. nagyon zárójelben, mert még én sem voltam Korfun. De ahol én foglaltam kocsit, ott vannak nagyobb 7-9 személyesek is, az talán olcsóbb és egyszerűbb ennyi embernek (csak ötlet, nincs tapasztalatom):

http://www.imperial-car-rental.com/en-Car-Rental/Car-Types/Greece/Corfu/#ct

p.roland Creative Commons License 2017.07.09 0 0 61169

Sziasztok!

Még nem olvastam végig a fórumot, de sort fogok rá keríteni, hogy tüzetesebben átnézzem.

Dióhéjben: Korfura tervezünk szeptember közepén egy nyaralást, 7-en huszonévesek, többnyire párok, és felmerült pár kérdés, amiben remélem tudtok segíteni.

1. Autóbérlés. Kettő kisebb autót szeretnénk bérelni minden napra, reptéri felvétellel. Lehetőleg megbízható cégtől, elfogadható áron és előre lefoglalva. Ezeket figyelembe véve, van olyan cég amit kifejezetten ajánlotok? Tapasztalat?  

2. Szállás. A bookingon/airbnb-n rengeteg szimpatikus szállást találtunk a sziget bármelyik pontján, de nem tudjuk eldönteni, hogy melyik szigetrész a kedvezőbb számunkra. Nem bulizni megyünk oda,inkább pihenni, de közbe felfedezni a szigetet, strandolni minél több helyen.

3. Motorcsónak bérlés. Hol érdemes bérelni, melyik partszakaszt érdemes bejárni? 7 fős szerkentyű van e, és milyen árban mozognak?

4. Motorcsónak bérlésen kívül érdemes elmenni szervezett hajókirándulásra? (pl ha saját magad által bérelttel nem tudsz elmenni)

5. Ugrálós partszakasz? Láttam Sidariról videókat és La Grotta Bayről? Ezeken kívül vannak hasonlók? 

Ezek jutottak hirtelen eszembe, köszönöm előre is. 

Alexfux Creative Commons License 2017.07.09 0 0 61168

Az 50 köbcentist B kategóriával lehet vezetni, de azon nem szállíthatsz utast, ha jól tudom. És az 50-esnek sok helyen kifolyik a szeme, ha ketten ülnek rajta.

Szóval szerintem marad egy jófajta mini terepjáró (Suzuki Jimny, Samurai), aminek levehető a teteje. Így olyan az érzés, mintha robogóznál, és mindenhol elmegy.

A másik alternatíva fejenként egy-egy kerékpár. De bringázni Korfun több okból is kemény dolog.

Ha van A kategóriás jogsi, akkor nincs gond, ahogy néztem, elég sok nagytestű, nagymotoros robogót lehet bérelni. Annak idején a Feleségemmel egy 125-ös Gilera Runnert béreltünk, ami mindenhol elég volt.

Előzmény: Lylium (61159)
Szoferella Creative Commons License 2017.07.09 0 0 61167

Szia! Ahol mi voltunk azt maximálisan tudom ajánlani: https://www.tripadvisor.co.hu/Hotel_Review-g189458-d498582-Reviews-Athina-Corfu_Ionian_Islands.html

A sziget legnagyobb medencéje, homokos part, nincs tömeg és szuper volt a kaja is. Nyugodt település, pár bolt van meg étterem. Semmi pénzért nem mennék Sidariba (kirándulás alkalmával láttuk azt is). Utólag is megállapítottuk, hogy a lehető legjobb választás volt. 

940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61166

Bocsi, nem tudom, csak egy ötlet volt..

Gondoltam a négy kerék mégiscsak jobb mint a kettő, én még a quadot soha nem próbáltam...

Előzmény: dundalk (61164)
dundalk Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61165

Azért annyira nem laza a dolog, hogy jogsi nélkül lehessen motorozni.

Marad az autó vagy robogó, amin utast legálisan lehet szállítani. 

dundalk Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61164

Nem biztonságosabb, sőt. 

Előzmény: 940-eS70-es Jani (61163)
940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61163

Szia.

Esetleg nagyobbacska quad, amelyen ketten is kényelmesen elfértek?

Szerintem biztonságosabb mint a robogó, legalábbis stabilabb az biztos.

Árakat sajnos nem tudok, mi mindig kisautót béreltünk.

Lehet hogy nem is kell előre foglalni, itt a szigeten nagyon sok helyen látni bérelhetőket.....

940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61162

Ilyen lesz majd, csak az amazonról, mert a Uk-ba élünk..., Köszönöm.

Előzmény: wastegate (61157)
wastegate Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61161

1 robogó kettőtöknek ... ?

w

Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61160

Jogsi nélkül nem kellene //főleg Korfun// a párodnak járműre ülni,legfeljebb bicajra!! :D Jobban jártok Ti is és az arra közlekedők is! :) :)

Lylium Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61159

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy ha nem szeretnénk autót bérelni, de csak nekem van jogosítványom, páromnak nincs, milyen lehetőségeink vannak még? Van esetleg robogó ami jogosítvány nélkül vezethető? 

wastegate Creative Commons License 2017.07.08 -1 1 61158

Korfu szigeten is megy a politikai daráló sziriza és a másik fax között ... unios elvárásoknak és a pénz áramoltatásának köszönhető + nem forgatnak forgattak vissza lóvét a szolgáltatók az üzletbe és minden amortizálódik.

Sztrájkok, munkáltatók és melósok közti bérfeszültségek rányomják a bélyegét a hangulatra.

Kevesebb a túrista és ezért kevés a lóvé. Ez olvasatomban drágulást eredményez és ez tovább csökkenti a keresletet/fizetőképes túristát.

Egyértelműen bebaxott nekik az euro mint fizető eszköz. 

w

Előzmény: qwer1234 (61149)
wastegate Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61157
Előzmény: 940-eS70-es Jani (61155)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.08 0 0 61156

Szia! A topik témája 3 mondat, abból elég ha az elsőt megnézed. Rengeteg segítség van benne a döntéshez. :-)

940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.07.07 0 0 61155

Szia.

Megnéztük az üzleteket maszk ügyben, nem a Jumbóban, hanem a "búvár boltban " találtam is, DE nem volt csak gyerek méret, és azért is elkértek volna 54, igen ötvennégy eurót, gondolom a nagyobb méret lett volna vagy 65....

Azért ennyire nem vagyok rá kíváncsi, otthon a fullos felnőtt kivitel az amazonon 30-35 font....

Köszi mégegyszer az infót...

Jani és Piroska.

Előzmény: qwer1234 (61132)
Koriandra Creative Commons License 2017.07.07 0 0 61154

Sziasztok! Mennyire ajánlanátok Korfun a Paleo ArtNouveau Hotel-t Palaiokastritsa-ban? Járt már valaki ott? Mennyire strandolható a tengerpart arrafelé? Merthogy a képeken sziklásnak néz ki, én pedig gyerekkel mennék. Így kevésbé bulizós helyet, de kellemes medencés és szép tengerpartos helyet keresnénk, ahol ketten is jól el tudjuk tölteni az időt. Melyik várost érdemes ezek alapján nézni? Köszönöm előre is a hozzászólásokat! :-)

Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.07 0 1 61153

Túllendültem,Gábornak válaszoltam,ugye azt még szabad!?  :D  Egyébként  opcióban benne volt Benitses,hogy esetleg ott vásárolunk ingatlant, de ezt most kilőttük,még van másik 7 helyünk  ami benne van a pakliban!

Korfun nem szabad all in-re menni,de még félpanzióra sem nagyon! Egyiptomot,Törökországot és Spanyolt nem tudják lekörözni,de még csak meg sem közelíteni! Ez van! :)

Előzmény: geodo1 (61148)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.07 0 0 61152

Javaslom a témában ezt a topicot.

Én nem váltanék dínárt a helyedben, amennyiben csak az autópályán tervezel közlekedni.

Előzmény: maul75 (61141)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.07 0 0 61151

Mind a szerb, mind a macedon kapuknál kártyával fizettem oda-vissza, zökkenőmentesen.

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.07 0 2 61150

Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Egy első kézből származó vélemény bizony százszor annyit ér, mint az utazási irodák prospektusa :-)

Egyszer voltam én is Korfun teljes panziós ellátással egy szállodában, az kb. olyan volt, amit te leírtál. Egy all inclusive ellátásnak azért ennél többet illene tartalmaznia. Sajna a görögök az all inclusive ellátás alatt nagyon nem azt értik, mint a törökök, az egyiptomiak, vagy a spanyolok :-(

Előzmény: h_a_gy_m_á_cs_k_a (61143)
qwer1234 Creative Commons License 2017.07.07 0 1 61149

Számomra is érthetetlen, hogy miért romlott összességében Korfu színvonala? Krétán ezt nem szoktam érezni, az valahogy jobban megy.

Előzmény: takacstamas (61147)
geodo1 Creative Commons License 2017.07.07 -2 2 61148

fájdalom, de egyelőre még megesik, hogy élnek körülöttünk állatok. szerintem lassan lendülj ezen túl, máskor nem mész majd oda és kész. nincs ebben már több.

Előzmény: Tryxy65 (61146)
takacstamas Creative Commons License 2017.07.07 -1 1 61147

Igazad van, az valami gusztustalan ami ott van (és igen vannak kacsák is :-) )

Ha Vénusztól egyenesen lemész a partra, majdnem ott kötsz ki, tehát nem csak a helyiek vannak ott, mert mi is megpróbáltuk...

Egész Benitses egy elhanyagolt, lepukkant romhalmaz lett, nagyot csalódtunk, ezért inkább egész hétre béreltünk autót, és jártuk a szigetet,

de valahogy a legtöbb helyen ez az elhanyagoltság érzés megmaradt.

Előzmény: Tryxy65 (61146)
Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.06 -2 0 61146

Kerkyra-Gábor! :) Ez hülyeség,hogy csak helyiek járnak,hiszen ott van mellette,az Avra étteremtől lefelé még jó pár apartman,mint pl a Galini,ami nem is az olcsó kategóriába tartozik! Gondolom aki ott egyszer megszállt,visszajáró nem igen lesz! Nem is tudom,hogyan engedhetnek üdülőövezetben ilyen állatokat tartani! Tudjuk,hogy nem a rendről,igényességről,tisztaságról híresek,de ez túllő még a szeméthalmazokon is!

Előzmény: kerkyra (61139)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.06 0 1 61145

Köszönjük a beszámolót! :-) Esetleg Facebookon dobj át majd képeket.

Az AI tapasztalataid érthetőek és biztos jól jön majd másnak is aki ezt az ellátást keresi a szigeten. Összességében azt mondanám hogy Görögországnak ez nem az erőssége. - És akkor ebbe talán mindent belefoglaltunk. :-) De az is lehet hogy az iroda nem választott megfelelő minőségű partnert magának...

Előzmény: h_a_gy_m_á_cs_k_a (61143)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.06 -1 1 61144

Kacsa-bajok. :-D

Előzmény: SZLreka (61136)
h_a_gy_m_á_cs_k_a Creative Commons License 2017.07.06 -4 3 61143

Sziasztok!

Tegnap értünk haza Korfuról és megosztanám veletek kellemes illetve kellemetlen tapasztalatainkat.

Előre leszögezem, hogy Korfu valóban gyönyörű, de most is bebizonyosodott, hogy egy szállás mennyire tudja befolyásolni az ember jó vagy rossz közérzetét.

A szállásunk a Mareblue Beach Resort ban volt.

Lehet, hogy lesznek  hozzászólások, hogy miért a negatívat látja az ember, de egy több éves all inclusive tapasztalat az ami kicsit beárnyékolta a hangulatunkat.

Sokan egyáltalán nem értik azt, hogy miért megy egyáltalán az ember all inclusive-ra és köti béklyóba saját magát, mi azonban azon fura szerzetek közé tartozunk, akik felváltva járunk kirándulós nyaralásra ill.teljes láblógatásos pihenésre. Ez utóbbit terveztük Korfun is egy kis autóbérléssel színezve.

Megérkezésünkkor 2 fél literes víz várt minket a szobában, ezután szembesültünk a problémával, hogy ez volt az első és utolsó víz amit a szobánkban láttunk. Igaz, hogy a bárban bármennyi vizet kaphattunk volna pohárban, de mi éjszakai ivók vagyunk :-) a komfortérzetünket jelentősen rontotta, hogy a közeli supermarketből kellett 1,5 l-es vizeket vásárolnunk pénzért, és mint a málhás szamár 40 fokban caplatni vele a szállodába.

Elnézést, hogy kezdésnek a negatívokat sorolom, de gondolom ez is sokakat érdekelhet.

Ami nagyon nem tetszett a hotelban az hogy az étkezéseknél többször kaptunk vizezett kólákat, italokat, és az evőeszközök, tányérok koszosak voltak, ennek örömére sikerült is egy 1,5 napos hasmenésbe belekeveredni. Ez már kapásból meghatározta a hangulatomat, de ebből még kijöttünk. Itt következett azonban a következő probléma: az ágy.

Totálisan szétfeküdt, középen széthasznált ágy, amiben úgy éreztem magam mintha egy kosárba dobtak volna. A reggeli ébredéskor nem volt őszinte a mosolyom. A derékfájás egész héten végigkísért. Kb. a 3.napon átvándoroltam a pótágyra, ami klasszisokkal jobb volt, de ez sem volt tökéletes ráadásul hosszú idő után külön aludtam a feleségemtől, ezt mindenki döntse el hogy pozitív vagy negatív. :-)

Amit végtelenül felháborítónak találtam viszont az a következő: nekünk szempont, hogy a medencék édesvizűek legyenek, erre külön rá is kérdeztünk a foglalás előtt, ehhez képest azt tapasztaltuk, hogy a medence ún. „vegyestüzelésű” vagyis az édes víz vegyítve volt a tengervízzel.

Általános probléma volt, hogy hosszú sorokat kellett kiállni a délutáni snack-ekhez való hozzájutásért, és itt is kikötötték, hogy 1 személy csak 2 toast szendvicset kaphat, ami barátok közt is kb.5-5 dkg volt, és ugyanez a helyzet a fagyinál, ami hosszú sorban állás után a személyzet 1 gombócot ad fejenként, ami akkora mint a szemgolyóm. :-) Ki a fene akar 4x, 5x újra és újra sorba állni, így apránként leszoktatták az embereket ezekről a dolgokról, amitől all inclusive az all inclusive. Azt már csak bónuszként teszem hozzá, hogy 2,5 EUR-tól fölfele árultak ugyanitt jégkrémet. Ugyanezt eljátszották az ebédnél is, hogy a medencénél volt egy kajálós rész, ahol az all inclusive ételeket adták (reggeli újrahasznosítva),  majd innen kb. 3 méterre egy külön pultból 1 EUR-ért árulták a souvlakit. Nem az 1 EUR ténye zavar, de nem először tapasztalom azt, hogy ahol van fizetős és nem fizetős konyha, ott valahogy mindig a selejt jut az ingyenesre. Illetve dehogy ingyenes, hiszen busásan megfizettük az all inclusive árát.

Amit szintén először tapasztaltam, de nagyon nem tetszett, hogy a terasz/erkély közös  a szomszéddal,  no természetesen nem közös de egy 1,30 magas korlát választja csupán szét egymástól. Szerintem az ilyen nyaralásokra javarészt párok érkeznek, akiknek fontos romantikus program esténként egy koktéllal kiülni a teraszra és nézni a naplementét. Ezzel szemben a szomszédunk valóban egy pár volt, csak az idősebb korosztályból, így romantikus hangulatot némi krahácsolás színesítette.

Szerintem alapvető elvárás a XXI.században a működő wifi. A szálloda halljában ingyenes volt a wifi, de ez ennyit is ért. Egy internetes oldal betöltése hosszú perceket vett igénybe ha egyáltalán sikerült- Gondoltuk, hogy mit nekünk 35 EUR, 1 hétre befizetjük a saját netelérésünket, de a recepciós hölgy jelezte, hogy az ugyanilyen sebességű. Hurrá, tudom van élet net nélkül is, de nekem ez is hozzátartozik a pihenéshez.

A szemét helyzet valóban kritikus, bár az indulásunk napján már láttunk itt ott kisebb kupacokat, de a legtöbb helyen emeletes szeméthegyek vannak.

Ennyit a sirámokról.

Ami pozitív, a hotel nagyon szép környezetben fekszik, és ellentétben a konyhával, igényesen karbantartott, valódi paradicsom. Csodaszép medencék, nagyon hangulatos kis öböl.

A hotelnek van animációs csapata, ami szimpatikus volt és valóban jó hangulatot csinálnak.

Az utazási iroda képviselője nagyon kedves volt, kocsi bérlésben is ő segített. Mi 45+6 EUR-ért béreltünk egy kis autót. A 6 EUR plusz  biztosítás volt, amit a fórum korfui kisokosában olvastam, arra valóban érdemes figyelni, hiszem az autókölcsönzésnél direkt rákérdeztünk, hogy valóban teljeskörű-e a biztosítás, mire kiderült, hogy ez a rendszer is olyan mint a magyar casco: teljeskörű a biztosítás, de van egy önrész ami max.400 EUR is lehet. Illetve fontos, hogy a gumikra nem terjed ki a biztosítás!! Ennek fontosságára még később visszatérek.

A kiránduláson érintettünk olyan helyeket melyeket valóban kár lett volna kihagyni. Ilyen volt többek között a kanoni gát, ahol a le és felszálló repülőket kéznyújtásnyira fotózhattuk, ezután elmentünk a kék tóhoz, ahol megértettük, hogy miért is nem része a biztosításnak a gumi. A főútról letérve úttalan utakon haladtunk köves, sziklás utakon ahol imákat mormolva haladtunk, hogy csak ezt vészeljük át ép kerekekkel. Korfu valóban nehéz pálya, ezt mint hivatásos sofőr mondom. Eszméletlen sok szerpentinnel, egysávos kanyarokkal és utakkal, ahol ész nélkül jönnek szembe. Nem vezetnek rosszul, de azért volt pár meleg szitu. Az idegenvezető a transzfer alatt említette, hogy az utakat még a britek csinálták anno, na ez meg is látszik! :-) Számomra döbbenetes, hogy egy ilyen szép adottságú sziget útjait miért nem lehet rendesen leaszfaltozni.  Az egész szigeten varázslatosan szép helyek vannak, de túlnyomó többségében autóval lehetetlen vagy igen kockázatos a megközelítésük. Ezt tapasztaltuk Liapades-ben is, ahol tényleg meseszép öblöket láttunk, de érdekes volt a szerpentinen és a szakadékok felett parkoló és egyensúlyozó autók sora. Motorral lehet érdemesebb lett volna bejárni a szigetet, de mi bevállalósak voltunk. :-) Speciális élmény volt, hogy balról a tenger 3 méterre tőled, jobbról a hegy és egy köves, kavicsos útnak nem nevezhető ösvényen egyensúlyozva haladtunk és imádkoztunk továbbra is a kerekeinkért. Jártunk még Agioi Deka kilátón is, ahol megkerestük a kisokos által ajánlott Aretis Place tavernát, majd jártunk a Drastis-foknál, szintén csodaszép, és a Mirtiotissa öböl is mesés (de az odajutás autóval itt is kritikus egy ponton túl).

Mindent egybevetve Korfu szigete gyönyörű, a szállásunkat viszont közepesre értékeljük a kiszolgálás miatt, de sajnos azt tapasztaljuk, hogy ez nem egyedi dolog. Kb. 10 éve járunk AI ellátásra, és azt tapasztaljuk, hogy desztinációtól függetlenül évről évre romlik a minősége a kiszolgálásnak. Idén az új „meglepetés” a víz hiánya volt, a sorban állást már korábban is (1-2 éve) is tapasztaltuk, de számunkra ez nem elfogadható. Kicsit mintha nyűg lenne a vendég, kicsit mintha spórolni akarnának mindenen. Kos szigetén például volt a medence bárnál egy nagy hűtőszekrény amit folyamatosan töltöttek fel szendvicsekkel. Nem volt olyan napszak, amikor nem tudtam volna enni ha megéheztem. Az új módi szerint viszont rengeteg a holtidő, és sok étkezést kiváltanak teasüteménnyel. Csak én gondolom, hogy egy több mint fél milliós nyaraláson nem teasüteményt kéne az emberek elé szórni?

És itt most újra felmerül a fizet-nem fizet kérdése hiszen valóban van vagy 5 féle ital amit AI-ban adnak, de pl. a jeges kávéért megint csak fizetni kellett. Amikor beleszerettünk az AI szolgáltatásba, pont ez volt benne a csábító, hogy azt ettünk és ittunk amit a szemünk és szánk megkívánt, most pedig a minőségért fizessél még pluszban, a kötelezőt pedig lealibizik.

Első blikkre ennyi jut eszembe, ha kérdés van szívesen válaszolok, illetve vannak fotóim is ha érdekes lehet valakinek :-)

Köszönet az indexes Korfu csapatnak, a kisokos nagyon sokat segített, a rossz tapasztalataim pedig előre nem láthatóak voltak :-)

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61142

Most 2 x 1410 dínár kell a szerb pályára (oda-vissza).

maul75 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61141

Csak a szerb fizetőkapukra gondoltam.

2 éve voltunk,akkor 2500 dinár kellett.

Előzmény: Alexfux (61123)
940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61140

Köszönöm az infót.

A holnapi kirándulást úgy terveztük hogy útbaesnek az üzletek.

Talán szerencsém lesz, majd beszámolok.

Köszi.

Előzmény: qwer1234 (61132)
kerkyra Creative Commons License 2017.07.06 -1 1 61139

Az a rész  amiről  írsz   oda  csak a helyiek  járnak... Azért  van  ott  mindenféle    állat   . 

Előzmény: Tryxy65 (61137)
qwer1234 Creative Commons License 2017.07.06 0 1 61138

Mondjuk Benitses eleve lepusztult és évek óta. Nem tudom mi lehet ennek az oka, hiszen régen sokkal jobb volt a hely, ma pedig árnyéka önmagának. 

Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61137

Próbáltam 2x a képet betenni,valamiért nem sikerül! Nem gondolod,hogy a kisujjamból szívtam ki! Ott vannak a Stadium mellett,nem a központi strandon!

Előzmény: SZLreka (61136)
SZLreka Creative Commons License 2017.07.06 -1 1 61136

Mi most jöttünk haza Benitses-ből egy darab kacsát nem láttunk az egy hét alatt.

Macska volt az utcákon, de szerintem az egész szigeten van.

Előzmény: Tryxy65 (61134)
Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61135

Ennyi...

Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.06 -1 0 61134

Jajj dehogy nincs! Ugyanolyan lepusztult fertő mint volt! Itt vagyunk egy hónapra,átmentünk megnézni! A helyiek örömmel beszélgetnek,trécselnek ott,már megszokták!DE! Turisták nem erre vágynak egy tengerparton! Aki igen,az egy igénytelen,bocs! Én nem akarok kacsaürülékben,bolhák között pihenni,napozni !Gondolom más sem...

Előzmény: Vicike21 (61129)
qwer1234 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61133

Sport kamerához meg annyit, hogy csak olyat vegyél, aminek síküveg a felülete a lencsénél. A domborúak nem jók víz alá, homályos lesz a kép. Másrészt annyira nem érdemes a kamerán most gondolkodni, mert csak a macera van vele és később kis valószínűséggel fogjátok megnézni a felvételeket. Ugyanis a víz alatt még jobban kijön a felvételi technika. A víz mozgatja az ember kezét, a felvétel imbolygós lesz, a nézőnek 2 perc után hányingere lesz.

Tapasztalatból mondom.

Előzmény: 940-eS70-es Jani (61126)
qwer1234 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61132
Purcsina Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61131

köszönöm :D

Előzmény: Vicike21 (61130)
Vicike21 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61130

Szia. Nem kell aggódni, kiválasztod a megfelelő napágyát, mihelyst elfoglalod már ott is terem valaki :) Általában fogyasztás ellenében egész napra tiéd a napágy, ritka hogy csak fizetni kell. :) A legtöbb helyen itallap/étlap is kivan téve minden napágyhoz, ott tuti hogy így működik :)

Előzmény: Purcsina (61107)
Vicike21 Creative Commons License 2017.07.06 -1 1 61129

Nincs ott egy darab kaca sem. Viszont cicák vannak amikkel szerintem semmi baj sincsen, sőt :))

Előzmény: Tryxy65 (61100)
dundalk Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61128

szerintem esélytelen lesz. Itthon a Decathlon árulja , tavaly 8000-étt vettem. 

940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.07.05 0 0 61127

Helyesen: Vitalades, bocsánat.

940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.07.05 -1 0 61126

Jó Estét Mindenkinek!

Jelenleg Vitaldeszen vagyunk a Corfu Country Housban.

Az idő, és a hely változatlanul csodaszép.

Élmény beszámolót későbbre ígérek.

Most viszont S.O.S. segítségre lenne szükségem.

Tudja valaki, hogy ilyen, vagy hasonló Snorkel Maszkot tudok-e venni valahol a szigeten?

https://www.amazon.co.uk/Snorkeling-Breathing-Anti-leak-Technology-Experience/dp/B01HEO068U/ref=pd_sim_200_4?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=CEZ07PKYP6QGWK5RXBQD

Illetve jó lenne hozzá valami olcsóbb sport kamera is, valami ilyesmi:

https://www.amazon.co.uk/Vemont-Underwater-Waterproof-Mounting-Accessories/dp/B06Y65B76R/ref=sr_1_4?s=sports&ie=UTF8&qid=1499290550&sr=1-4&keywords=sport+camera

A fővárosban és Moraitikán már szétnéztünk, de sajnos, csak hagyományos szemüvegeket láttunk...

Előre is Köszi a segítséget, még van egy hetünk, ezeket ki szeretném próbálni....

Alexfux Creative Commons License 2017.07.05 0 0 61125

Azokat a földutakat én is nézegettem, de nem voltam elég bátor, hogy bevállaljam. Bringával semmiképpen, bár mountain bike-kal voltam. Motorral meg pláne, ahogy már lejjebb kifejtettem ott aztán semmi tapasztalatom sincs. Esetleg egy kis terepjáróval legközelebb, amikor majd motorcsónakot is bérelek, ahol csak lehet. :-)

Előzmény: wastegate (61120)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.05 0 0 61124

Köszi! De "csak" a szerpentin aljáig tekertem fel. A 110 kilómmal bőven elég volt az is, ami kb. 20,5 km., 785m szint és 4 óra 20 perc bringázás volt. És persze a bringa feltolása a kolostorig sem volt vicces. 

Egyébként arrafelé tisztelik az ilyen hülyéket. Tekerek lelkesen felfelé, hallom, hogy jön valami durva hangú motor mögöttem. Én nem vagyok önérzetes bringás, az út szélén szoktam menni, hogy elférjenek a gyorsabb járművek, de ez a moci egyre lassabban jött. Amikor mellém ért, akkor a motoros, egy bukósisak nélküli helyi vagány, csak annyit mondott: "Respect!", majd húzott egy kövéret. Na ott kaptam egy kis lelki pluszt a tovább bringázáshoz. :-)

Előzmény: Slayleigh (61121)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.05 0 0 61123

Mire?

Előzmény: maul75 (61122)
maul75 Creative Commons License 2017.07.05 0 0 61122

A szerb szakaszra mennyi dinár kell?

Köszi

Slayleigh Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61121

:-)))))))

Amúgy mi is pont ott csúsztunk meg egyszer robogóval. Szóval nem csodálom hogy inkább toltad.

Respect hogy azokon a szerpentineken feltekertél!

Előzmény: Alexfux (61118)
wastegate Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61120

Nem ... évekkel ezelött egy enduróval másztuk meg, de nem a beton úton hanem földúton meg ami arra hasonlított.

Viszont teljesen más mint kocsival ... tekik, skorpiók, kígyók, kecskék, bárányok, tyúkok és kitudja még miket láttunk.

w

Előzmény: Alexfux (61118)
wastegate Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61119

Nem mindenki érti a humorom ... de örülök, hogy Te igen :) :)

w

Előzmény: maul75 (61117)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61118

Dasiában laktam egy kempingben, úgyhogy Ipsos felöl. VAlóban kellemes idő volt, a meleget csak néha csökkentette némi hűs szellő.

Sosem fáradtam el, megállni is csak a fényképezés miatt álltam meg, úgy egy-másfél kilométerenként. :-)

Komolyra fordítva, gyakran megálltam pihenni, nézelődni, fotózni/filmezni. Ás magához a kolostorhoz már toltam a bringát, az a szerpentin nekem már sok volt. Gurulni sem mertem azon lefelé, mert eléggé sóderes volt az út és ha ott elnézek valamit, akkor jön a fekvőgipsz, meg a veszekedés a WizzAirrel. (jó esetben) :-)

Te próbáltad már?

Előzmény: wastegate (61116)
maul75 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61117

Fasza vagy!!! :)

Előzmény: wastegate (61110)
wastegate Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61116

Nem gondolnám ... :) 

A bringás kalandot melyik oldalról nyomtad le ...? Acharavi vagy Ipsos felöl ?

Mikor egyenesedett ki a lábad ...?  :) :) 

Ügyi vagy az kemény menet főleg ha süt a nap.

w

Előzmény: Alexfux (61113)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61115

:-)))))))

Előzmény: wastegate (61110)
ferrike Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61114

Everybody's welcome

Napágy az opciós, de ha medence mellett látod kiírva és van mellette étterem/bár akkor fogyasztás fejében használhatod.

Alexfux Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61113

Lehet! :-)

Köszi a fordítást!

Mindig tudtam, hogy csekély értelmű vagyok.

Előzmény: wastegate (61112)
wastegate Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61112

Gondolom lát egy faxa helyet medencével, stb... bemehet e ha iszik egy frappét vagy fogyaszt valamit.

w

Előzmény: Alexfux (61111)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.04 -1 0 61111

Ne haragudj, de nem értem a kérdésedet.

Pontosan mire is vagy kíváncsi?

wastegate Creative Commons License 2017.07.04 -2 0 61110

Azt elfelejtetted megkérdezni, hogy kb hány fok lesz és lehet e napernyőt bérelni és ha igen milyen színű csikok vannak rajta ... :) 

w

Előzmény: maul75 (61109)
maul75 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 61109

Sziasztok!

Kérdésem lenne,hogy a paxos-i fakultatív programon,mikor indul a hajó,hol tesz ki,és ott mennyi időt lehet eltölteni,hol érdemes snorkelezni?Melyik barlangot lehet megközelíteni?

Az albán 1 napos fakultatív,csak butrinról szól,vagy fürdésre is van lehetőség?

Köszi

Bonis Csaba Creative Commons License 2017.07.03 0 0 61108

Sziasztok!

A hozzaszolasom rovid lesz, vigyazzatok az apartman foglalasokkal es az elolegekkel, minket atvagtak 680 € -val,  az Agios Gordios-i "La Corfiota" apartmanok foglalasakor. A tulajdonos allitolag "specializalodott" az ilyen internetes atvagasokra. Lefoglaltunk 4 honappal hamarabb 2 apartmant, ki is fizettuk a 680 € foglalasi dijat. Az odaerkezesunk elott 3 nappal szolt a tulaj, hogy kiadta masnak a lakasokat, es addig huzta-nyuzta a temat, ameddig nem fizette vissza az eloleget. Persze feljelentettem a rendorsegen es varom a dolgok lefolyasat. 

Gyonyoru vakacionk volt.

Vigyazzatok a La Corfiota apartmanokkal Agios Gordioson es Kostas tulajjal - tolvaj!

Egy szebb vakaciot kivanok nektek!

Csaba

Purcsina Creative Commons License 2017.07.03 0 0 61107

Sziasztok! Hülye kérdésem lesz, még sosem foglalkoztam ezzel, de fogyasztás ellenében stb pl: napágy, hogy szokták ki írni közölni stb?

Alexfux Creative Commons License 2017.07.03 0 0 61106

"Az szuper hogy te magabiztos és ügyes is vagy...."

Bár úgy lenne... :-) Eddig minden robogózáskor sikerült eldőlni egyszer. És  mindig elkerülhető, buta vezetői hibából. Mondjuk az igaz, hogy nem rángattam az oroszlán bajszát. AZ első egy tengerparton volt Kavosnál, amikor a mély homok fektetett le, másodszor saras helyen elsőfékeztem, és ledobott a paripa.

De azt tartom, hogy ha valaki kellően megfontolt, akkor Korfu sem veszélyesebb, mint itthon. Abban viszont igazad van, hogy kicsit bonyolultabb ott orvost intézni. Ellenben lehet, hogy most jobbak a kórházak, mint itthon.

Egyébként én éppen ma 3 hete, hogy a Pantokratorra bicajoztam fel.

Előzmény: Slayleigh (61103)
Ivi78 Creative Commons License 2017.07.03 0 0 61105

Nagyon szépen köszönöm válaszod Slayleigh! Ha találok kifejezetten olyan éttermet, ahol ismerik, megírom nektek. Hátha van még valaki más is, aki hasonló cipőben jár, és olvassa a fórumot.

Előzmény: Slayleigh (61104)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.03 0 0 61104

Ne igazán vannak berendezkedve a gluténmentes ételekre az éttermekben. Ellenben kevés ételt forgatnak lisztbe. :-) Ha esetleg találsz kivételt, kérlek oszd meg velünk.

A nagyobb supermarketekben, mint AB, Carrefour vagy Diellas előfordul hogy tartanak gluténmentes termékeket kb ugyanazon az áron vagy drágábban mint itthon.

Előzmény: Ivi78 (61101)
Slayleigh Creative Commons License 2017.07.03 0 0 61103

Értem és elfogadom. Az szuper hogy te magabiztos és ügyes is vagy, de sajnos nem szabad abból kiindulni hogy mindenki az.

10 évvel ezelőtt azért jöttem haza 2 órás késéssel, mert a fekvőgipszes magyar turista próbálta magát felimádkozni a charter járatra. A fekvőgipsz nem kompatibilis a repüléssel, ergo aki ilyet kap, az kint marad... Korfun kezdte a robogózást, a nyaralása második napján. Utána végig kórház.

Motoros ( ≠ robogós) a családom és hidd el a fiúk ugyanezt tanácsolják. Mivel elég sok kérdés befut hozzám és ide a fórumra is Korfuval kapcsolatban, én továbbra is azt tanácsolom, hogy csak tapasztalt emberek üljenek robogóra.

Előzmény: Alexfux (61102)
Alexfux Creative Commons License 2017.07.03 0 0 61102

Hát én eddig csak Korfun motoroztam, értsd ott is kezdtem. Na jó, ez nem igaz teljesen, mert van A-s jogsim, de Korfun kívül sehol sem motoroztam egy percet sem a tanfolyamon kívül.

Szerintem, ha valaki jártas az autóvezetésben és tud bringázni, akkor a robogózás sem okozhat gondot. Persze ésszel kell menni, használni a tükröket, és figyelni, figyelni.

Egyébként Korfun nem a helyiek a veszélyesek, hanem mi, turisták

Előzmény: Slayleigh (61097)
Ivi78 Creative Commons License 2017.07.03 0 0 61101

Sziasztok!

Szegítségeteket szeretném kérni. Sidari-ba készülünk a héten, és felvetődött a kérdés, hogy a szigeten ismerik-e a gluténmentes étkezést? Van lehetőség kint vásárolni gluténmentes termékeket az üzletekben?

Ha van valakinek infója, legyen kedves megosztani velem. Köszönöm előre is! :)

Tryxy65 Creative Commons License 2017.07.02 -4 0 61100

Sziasztok! Nem tudjátok,Benitsesben ott vannak még a kacsák és a sok bolhás macska a parton? Tiszta fertőzésveszélyes ott a hely. Mindenhol kacsaürülék, a mediodumnál vagy mi volt a neve,vastagon állt egy bezárt,lepukkant épületnél...

SZLreka Creative Commons License 2017.06.30 0 0 61099

A bérlés csak kp-ban történik, egy igazolványt kell náluk hagyni, valamint egy telefonszám kell, gond esetére.

Előzmény: Lazlogal (61094)
SZLreka Creative Commons License 2017.06.30 0 0 61098

Kedves Zsuzsi!

Az email cím szeplaki.judit@gmail.com, lentebb találod a facebook elérhetőségét.

Írj neki nyugodtan válaszolni fog az árat is megküldi.

Ad térképet és berajzolja meddig mehettek és mik a szabályok.

A díj két részből áll, van egy fix összeg és a benzin a másik az rajtatok múlik, mi lassan mentünk és nem fogyasztott sokat.

üdv

Laci 

Előzmény: Zsuzsi1986 (61096)
Slayleigh Creative Commons License 2017.06.30 0 0 61097

Igen, igen, nem. Fizetsz, viszed, a végén visszaadod. Lehetőleg ne Korfun kezdj el robogózni. Nem a legjobb terep a gyakorláshoz. ;-)

Zsuzsi1986 Creative Commons License 2017.06.30 0 0 61096

Szia!

Először is köszi a beszámolót!

Tudnál elérhetőséget adni a motorcsónak kölcsönzéshez?

Mennyibe került a bérlés? Meddig lehet elmenni a motorcsónakkal? Talán itt a fórumon olvastam,hogy adnak egy térképet,és az alapján lehet közlekedni. Válaszodat előre is köszönöm! Zsuzsi

Előzmény: SZLreka (61093)
dundalk Creative Commons License 2017.06.30 0 0 61095

A visszaolvasás segít sokat, mert ez 100x megválaszolt téma. 50cc max. kp jó.

Lazlogal Creative Commons License 2017.06.30 -1 1 61094

Sziasztok!

Augusztusban készülünk Korfura utazni és a robogó/quad bérléséről szeretnék tapasztalatokat infókat, ha van valakinek. Egyrészt ugye B-s jogsival 50cc-ig vezethetem bármelyiket? A másik pedig hogy a bérlés kp-ban fizetendő, vagy szükséges hozzá hitelkártya? Mi volt a folyamata a bérlésnek?

Köszönettel,

Laci

SZLreka Creative Commons License 2017.06.29 0 0 61093

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza, a szemét helyzet valós, bár kedd reggel jó pár helyen láttuk, hogy elszállítják már a hulladékot.

Foglaltunk motorcsónakot mondhatom fantasztikus volt, mindenkinek ajánlom, kb. 40-50 km tettünk meg ahogy saccolni tudtam a hajóval. 

Benitses (Perama) - Korfu város - Lefkimi öböl (fürdés a homokos parton) és vissza-Benitses (Perama). 

Benitsesben is laktunk Elle Marina studió és apartman, teljesen rendben volt, korrekt vendéglátók. 

Szuper medence is tartozik a helyhez bárral, gyönyörű környezetben 100 méterre a tengertől, így váltogattuk napközben a fürdő helyeket. 

Csak mellékesen a hajót is magyartól béreltük és a studió tulajdonos barátnője is magyar.

Úgy gondolom ez nem mellékes infó :)

üdv

Laci

Előzmény: kerkyra (61064)
ferrike Creative Commons License 2017.06.29 0 1 61092

Sajnos undorító..

Ma este jöttünk haza.

Nem akarom senki kedvét venni, de erre talán ha készültök és nem ott ér meglepetésként, akkor jobb.

Hegyekben áll a szemét akár Korfu város közepén is, ehhez tartozó szaggal stb.

Előzmény: pingvin (61089)
neos32 Creative Commons License 2017.06.29 0 0 61091

Köszönöm a válaszaitokat!

Sajnos az email írás már megtörtént, de több hete nem érkezett válasz, ha senkinek nincs itt tapasztalata ez ügyben, akkor megengedek nekik egy telefont!

Előzmény: kerkyra (61088)
Slayleigh Creative Commons License 2017.06.29 0 0 61090

http://www.corfu-kerkyra.eu/html/english/timetable.htm

Nem vagyok benne biztos hogy az ár különböző, de ott van alul egy telszám, esetleg kérdezd meg őket.

Előzmény: neos32 (61086)
pingvin Creative Commons License 2017.06.29 0 0 61089

Milyen az aktuális szemét-helyzet?

kerkyra Creative Commons License 2017.06.29 0 0 61088

A legjobb  ha  írsz  nekik  egy   emailt..  

https://www.lefkimmilines.gr/home/el

Előzmény: neos32 (61086)
acel Creative Commons License 2017.06.29 0 0 61087

Sziasztok

Sziasztok!

Juliusban mennénk Korfura egyedi transzferrel.
A reptéri transzfernél valakinek van tapasztalata a  Lord travellel vagy acorgu airport trasfer (CAT) társasággal?

neos32 Creative Commons License 2017.06.29 0 0 61086

Sziasztok!

Kisbusszal járt már valaki a szigeten? Lefkimmiből Igoumenitsara kompoznánk. Az autóra vonatkozó ár mennyiben változik egy 2,3 méter feletti, de 3,5 tonnát illetve 9 főt meg nem haladó gépjármű esetén?

Köszönöm a segítségeteket! 

ForzaLoki Creative Commons License 2017.06.28 0 0 61085

Sziasztok, Agios Georgikos (North) a Villa Akis-ról van vkinek infója/tapasztalata?

edina26 Creative Commons License 2017.06.28 0 0 61084

Sziasztok! Vkinek tapasztalata a Hotel Athináról? Illetve a környékéről? A.Stefanos? Megköszönném a hozzászólásokat! Köszi! Edina

Slayleigh Creative Commons License 2017.06.27 0 0 61083

Sziasztok! Frissítettem a könyvet.

Ha továbbra is van észrevétel, javaslat, fotó vagy ötlet, akkor írjatok nyugodtan a facebookon. Jó nyaralást! ;-)

wastegate Creative Commons License 2017.06.27 0 0 61082
Előzmény: wastegate (61081)
wastegate Creative Commons License 2017.06.27 0 0 61081

Sanremo ... bar erősen "szakácsfüggő" 

w

Előzmény: maul75 (61080)
maul75 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 61080

Sidariban hol a legfinomabb a gyros?

Köszi

Danesszitó Creative Commons License 2017.06.26 0 0 61079

A hír sajnos igaz. Korfu városban nagyon nagy halmokban áll a szemet, de más falvakban is.

Előzmény: kerkyra (61078)
kerkyra Creative Commons License 2017.06.26 0 0 61078

Az  utolsó  betűig  igaz  sajnos.. Tavaly  Korfun  óriási  szemét  hegyek  voltak, de  ezek  szerint   idényre  országos  lett  :(   

Előzmény: pál71 (61077)
pál71 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 61077

Több városban is szemét lepte el az utcákat Görögországban, mert a hulladékgyűjtők országszerte sztrájkolnak a hét eleje óta.

A szakszervezet tagjai napok óta blokkolják a lerakókhoz vezető utat a hulladékgyűjtő járművek előtt. Mivel a kukák már rengeteg helyen megteltek, a szemet így csak az utcára tudják kiönteni a helyiek.

A leginkább Athén turistanegyedei érintettek, de komoly problémákat jelentettek Thessalonikiből és Korfuból is.                                                                                                         MI IGAZ EBBŐL?

wastegate Creative Commons License 2017.06.26 0 0 61076

Nem "hegymászós" simán gyaloglós ... meredek részek, csúszós részek és főleg meleg az van :)

Nem kell sem kötél sem pedig karabíner a meghódításához ... viszont a látvány pazar.

w

Előzmény: Danesszitó (61075)
Danesszitó Creative Commons License 2017.06.26 0 0 61075

Köszi! És egy utolsó kérdés: mennyire hegymászós a vár? Párom aggódik, nekem meg van kis tériszonyom :) szóval sziklaszirteken nem szeretnékegynsúlyozni! :)

Előzmény: kerkyra (61074)
kerkyra Creative Commons License 2017.06.26 0 0 61074

Egészen a vár  aljáig   fel  tudtok  menni  autóval.. Pár  helyen   picit  szűkösebb  az  út  ,de  nem  vészes... 

Előzmény: Danesszitó (61073)
Danesszitó Creative Commons License 2017.06.26 0 0 61073

Sziasztok! Ma kirándulunk Paleokastritsa felé. Angelokastroba mennyire nehéz felmenni? Autóval meddig normális az út és utána mennyire kell hegymászó tudomány? Köszi! :)

kerkyra Creative Commons License 2017.06.25 0 0 61072

Fizethetsz   kártyával, felesleges  váltani.. Kapuknál  is  a kártyával  fizethetsz, tankolni  meg a Macedón  utolsó  két  kúton  érdemes.. Egy a határ  előtt  15 km-re, a másik  közvetlen a határnál  jobbra  a kaszinónál...  Görögöknél  csak  euróval tudsz  fizetni, elvileg  4 kapu  lesz  Igoumenitsáig, ha húsvét  óta  nem adtak  át  újat...   Arra  figyelj, hogy  a kúton  szoktak  trükközni, a kutas  azt  mondja  nem  működik a terminál, és  fizess  euróval.. NE  dőlj  be  nekik    jelentsd  ki határozottan  nincs  euród, a terminál   csodák  csodájára  egyből  meg  fog  javulni  :)   Nyáron párszor  elsütik  ezt  némely  utazóval.....    Ja   a fizetőkapuknál  fizethetsz  euróval  is, és  abban  is  adnak  vissza...    

Előzmény: Nadine40 (61071)
Nadine40 Creative Commons License 2017.06.25 0 0 61071

Üdvözlök minden kedves fórumozót!

Napokban indulunk autóval Korfura.Kérdésem lenne,hogy Szerbiában és Makedóniában a benzinkutakon bankkártyával lehet e fizetni vagy esetleg váltsak dinárt?

dodo05 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 61070

Köszönöm a segítsèget. A vàlaszod utàn jutott eszembe, hogy a fürdès miatt pedig írok a szàllàsadónak, ők biztosan tudjàk a vàlaszt. :-) Nagyon szeret fürdeni, de ha nem szabad neki, akkor nem utaztatnânk àt fèl Európán. 

Szèp napot! 

Előzmény: Henyöke (61069)
Henyöke Creative Commons License 2017.06.22 0 0 61069

Szia. Én az utaztatasban tudok segíteni, ha harmadik országot is érintettek(Szerbia,Makedonia) akkor még szükséges egy úgymond titer vizsgálat amit a veszetseg oltást követően 28 nap elteltével kell vérvétel útján vizsgáltatni. Illetve még szükséges az utazás előtt egy 3 napnál nem régebbi hatósági állatorvosi igazolas. Csupán csak ennyi szükséges :) Ha uniós országon belül maradtok akkor elég a chip,oltás,útlevél. De a www.maok.hu és petpassport.hu oldalán minden le van irva.

Előzmény: dodo05 (61068)
dodo05 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 61068

Sziasztok,

mi augusztusban megyünk Korfura autóval. Szeretnènk vinni a kutyàt is, de nem találtam infót arra, hogy úgy, mint Horvàtorszàgban vannak kutyabaràt strandok ès csak ott fürödhRt vagy Korfun nincs ilyen jellegű "tiltás", azaz -nyilvàn kultúràlt módon-, de ott fürdik, ahol akar, illetve ahol mi? Kutyabaràt szàllàst talàltam, szóval az nem gond. Illetve az èrdekelne mèg, hogy útközben kell-e miatta külön figyelni valamire? Útlevele, chipje ès oltàsa van termèszetesen, de ezen felül van- e bàrmi màs?

Előre is köszönöm a segítsèget! 

Slayleigh Creative Commons License 2017.06.22 0 2 61067

Kérlek titeket ha buszozásra adjátok a fejeteket, akkor olvassatok utána picit a lehetőségeknek, amiket itt tálcán kínálunk. Lassan egyenruhát is kérhetnék a Green Buses-től vagy a Corfu Cizy Buses-től, annyiszor elismételtem már itt is és a facebookon is ugyanazokat a tanácsokat.

- Nyisd meg a topik témájában a facebook linket, ami arra hivatott hogy a hasznos információkat összegyűjtse.

- Mikor megérkezel a buszpályaudvarra, ott van egy recepció, kedves és segítőkész emberekkel. Kérdezés után megvásárolhatod a jegyedet is, ahol elárulják a pontos árakat. (amik fent vannak weboldalon is) Messonghi Moraitika mellett van, így kizárásos alapon az ár hasonló lesz.

- Minden ki van írva a pályaudvaron és a megállókban is.

- Mielőtt felszállsz a buszra, kérdezd meg a sofőrt mikor és hogyan jelezd a leszállást - balkáni létére ő is nagyon segítőkész és kedves lesz.

Előzmény: Àdàm010 (61065)
kerkyra Creative Commons License 2017.06.21 0 0 61066

A reptértől  busszal  kb 25 perc  lehet..

Előzmény: Àdàm010 (61065)
kerkyra Creative Commons License 2017.06.21 0 0 61064
Előzmény: Henyöke (61063)
Henyöke Creative Commons License 2017.06.21 0 0 61063

Sziasztok! Augusztusba megyünk benitsesbe. Motorcsónak bérlés érdekelne? Hol és milyen áron?

Tamás Seregi Creative Commons License 2017.06.21 0 0 61062

Ok,köszönöm!

Előzmény: Alexfux (61060)
Alexfux Creative Commons License 2017.06.21 0 0 61061

Nekem 2012-ben küldtek egy levelet, miszerint van 2 stúdiójuk fenntartva speciális guesteknek, és érdekel-e. Sajnos akkor nem érdekelt, azóta pedig nem jelentkeztek.

Az ötkonti bukása idején személyesen vettem fel velük a kapcsolatot és sikerült megegyeznünk.

Lehet, hogy egy próbát megér.

Előzmény: wastegate (61059)
Alexfux Creative Commons License 2017.06.21 0 0 61060

Én 1, 239-ért tankoltam Dasiában, de ennél vannak olcsóbb és drágább kutak is. Pl. 1,4-ért is láttam hirdetve.

Előzmény: Tamás Seregi (61056)
wastegate Creative Commons License 2017.06.21 0 0 61059

Lehet, csak Holand utazási irodán keresztül ... nap 100 euro :(

Nagy kedvenc volt csak jól elqrta az ötkonti és azóta szóba sem állnak magyarokkal.

De a történetet Neked sem kell bemutatni sajna ... így jártunk.

Imádtam, imádtuk, bármikor visszamennék !!!

w

Előzmény: qwer1234 (61058)
qwer1234 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 61058

Kár, hogy a nikiforosba nem tudunk már menni. Messze a legjobb apartman volt Korfun. Csendes, jó helyen lévő, remek medencével.

Előzmény: Alexfux (61046)
wastegate Creative Commons License 2017.06.20 0 0 61057
Előzmény: Tamás Seregi (61056)
Tamás Seregi Creative Commons License 2017.06.20 -2 0 61056

Sziasztok! Érdeklődnék,hogy mennyibe kerül a gázolaj a szigeten?

Köszi: Tomi

Alexfux Creative Commons License 2017.06.20 0 0 61055

"S. Jimmy-t keresek"

Próbáld meg Jimny-ként. ;-)

Előzmény: ForzaLoki (61054)
ForzaLoki Creative Commons License 2017.06.20 0 0 61054

Repülővel, 29.-én. az északi Agios Georgikos-ra (North, Pagon, Armenadon meg még ki tudja mi a neve), transzfer elvileg benne van az árban (ami remélem a jó címre visz  :-), ezért nem a reptéren próbálom felvenni  kocsit, és elég lenne csak vagy 3 napra bérelni.

S. Jimmy-t keresek (már csak a feeling miatt is) , de eddig nem jött össze.

Még nem voltam Korfu-n, nincs helyismeretem, a guglin ahogy láttam a szálláshoz közel van (volt) kölcsönző, de a felvétel még 2013-s, ki tudja működik-e azóta vagy lesz-e szabad autó.

Motorcsónakot is szeretnék bérelni, de azt már helyben (ha lesz)

Előzmény: gyufinnyo (61053)
gyufinnyo Creative Commons License 2017.06.20 0 0 61053

Igen nekem is fura volt hogy 2 ilyen nevű hely van!Mi a délebbre lévőre megyünk 🙂

Mi a repülőtéri átvételt választottuk illetve ott is adjuk le a kocsit!

Ti pontosan mikor menteknilletve mivel?

Előzmény: ForzaLoki (61048)
kerkyra Creative Commons License 2017.06.20 0 0 61052

Kerkyra  városból  megy  át  minden  nap  hajó  reggel  , és  este  6 körül  jön  vissza, 23 euró  ha  jól emlékszem..  Kikötőben   érdeklődj...  

Előzmény: Àdàm010 (61047)
qwer1234 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 61051

Eléggé meleg. Ha nincs szerencsétek, akkor lehet akár 40 fok is, ha átlagos, akkor 32 fok körül lesz.

Előzmény: korzo (61050)
korzo Creative Commons License 2017.06.20 0 0 61050

Mi is Agios Gordios-ba megyünk július legvégén (26-30, Dandidis).

Apropó: milyen idő (meleg) szokott lenni akkortájt?

Előzmény: ForzaLoki (61048)
erdosjanos Creative Commons License 2017.06.20 -1 0 61049

Sziasztok!

Jön valaki 24-én a Gela apartmanba? (Sidari)

Van vakinek információja a Sidariban történő autóbérlés feltételiről? Nekem annyit sikerült megtudni, hogy csak önrésszel adnak bérbe autót (300 Euro), viszont mi szeretnénk teljes biztosítással rendelkező kocsit bérelni 3-4 napra. Esetleg tudtok olyan telefontszámot, ahol magyarul lehet érdeklődni és kihozzák az autó Sidariba?

Minden érdekel.

ForzaLoki Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61048

Mi is oda megyünk (pontosabban Agios Georgiosra Pagon (North)-ra - a begyem tele van hogy 2 hely is létezik uazzal a névvel július végén.

Az autót hol veszitek át?

Előzmény: gyufinnyo (61031)
Alexfux Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61046

Hát lehet rossz Korfun? :-)

Jó volt. Azért mentem el, mert kimaradt az eddigiekből néhány klassz hely, ezenkívül fel akartam bringázni a Pantokratorra. Amit akartam, megnéztem. De Sidari és Paleokastrica szerintem elveszítette a régi báját.

Sidariban a part közelébe alig lehet jutni, annyira beépítették. Lépten-nyomon medencék, tavernák, már idegesítő mennyiségben. Paleo egy nagy tózse, illetve ott a népek voltak sokan, nem találtam parkolóhelyet, pedig szerintem a múlt hét még azért előszezon. A kolostor alatti öböl teljes jobb oldala le volt kerítve sárga bójákkal.

Korfuváros ugyanez. Dassiában laktam egy kempingben (ezt is ki szerettem volna próbálni), bringával bemenni Korfura maga az istenkísértés azon a forgalmas úton, autóval meg nem találsz parkolóhelyet. Maradt volna a robogó, de azt valahogy nem akaródzott bérelni, miután két jármű is a rendelkezésemre állt. :-)

De az afionas-i dupla strand nagyon tetszett, főleg a megközelíthetősége. :-) Az Agios Georgios-i stranddal együtt. A Drastis fok azokkal a lélegzetelállító meredek sziklákkal a parton. Aztán Lakones a kilátással a paleokastrica-i öblökre. Moraitikán otthon éreztem magam, a Nikiforos meg áll, de tele volt idősebb nyaralókkal. Gondoltam, megnézem, hogy fent van-e még az 5Kontinens tábla. :-D De nem tettem.

Előzmény: qwer1234 (61045)
qwer1234 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61045

És jó volt? Gondolkodom egy októberi kiruccanáson. 

Előzmény: Alexfux (61043)
Alexfux Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61044

Kerkyra leírásához csak annyit fűznék hozzá, hogy a bódékra ki van írva, hogy mikor indul az a komp, amire a bódénál tudsz jegyet váltani. Tehát megállsz a bódék előtt, kiválasztod az indulást és ott megveheted a jegyet. A retúrt gyakorlatilag kérés nélkül ajánlotta fel a hölgy, és 1 autó+ 1 ember oda-vissza 72 € volt. A retúrhoz nem jegyet ad, hanem valami fizetési igazolást. Korfu kikötőjében a procedúra hasonló, csak nem kell bemenni a kikötőbe, hanem még kint vannak a jegyirodák (bódék :-) )

Alexfux Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61043

Szia Kolléga!

Mindenkinek, aki ilyen átlagkérdésekkel jön, ennek a fórumnak az alaptagjai által összeállított nagyon jó leírást javaslom átolvasni, amihez a topic bemutatójában lévő link vezet. Ott ezek az infok elég jól le vannak írva.

Én pl. ki is nyomtattam, pedig én ötödszörre voltam Korfun a múlt héten.

Előzmény: Àdàm010 (61035)
korzo Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61042

Àdàm010 lesz az ;)

Előzmény: Gumped Papó (61039)
gyufinnyo Creative Commons License 2017.06.19 0 1 61041

Visszaigazolták az utazást!2 lehetőség volt vagy bankkártyás fizetés vagy a helyszínen fizetem a 211 eurot!Mi olyan kölcsönzőt kerestünk ahol nincs kaukció ezt ajánlották több fórumon is!Odamész fizeted a megbeszélt összeget és ennyi!Nem kell megadni a hitelkártya számod illetve semmi mást!Ez nagyonsn sok helyen olvastam ezért döntöttünk mellette!

Előzmény: Sony Black (61033)
Danesszitó Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61040

Köszönöm a kimerítő választ, szerintem az utazás közelsége miatt maradunk a helyben foglalásnál, ami marad alapon, 1-2 napra úgyis mindegy milyen autóval korzózunk, ráadásul csak ketten leszünk párommal. :)

Előzmény: Alyssum (61023)
Gumped Papó Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61039

jó a nicked

ez kínaiul van? mit jelent?

Előzmény: Àdàm010 (61035)
Vicike21 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61038

Huhh most megnyugtattál:) Mi is tőlük béreltünk most először autót, örülök hogy jók a tapasztalatok :)

Előzmény: 940-eS70-es Jani (61036)
940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.06.18 0 0 61037

Szia.

Javaslom a fórum bevezetőjében lévő pdf formátumú útikönyet.

Nagyon hasznos infók, tanácsok, program ajánlók, ha jól emlékszem menetrendek, stb...

940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.06.18 0 0 61036

Szia.

A helyszínen sem fognak kauciót kérni, kifizeted a bérleti díjat, lehetőleg készpénzben, ajánlanak még biztosítást 5€/nap körüli értékben, de az nem kötelező, és ennyi....

Mi már harmadik éve tőlük bérlünk autót, eddig semmi gondunk nem volt.

Előzmény: Sony Black (61033)
daniel2121 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 61034

Sziasztok

Valaki nem tudja búvárkodni lehet Korfun valahol? Kezdő lenne csak szórakozásból nem nagy mélységbe persze.

Sony Black Creative Commons License 2017.06.18 0 0 61033

Az oké hogy előleget nem kértek, de majd a helyszínen kauciót?

kerkyra Creative Commons License 2017.06.18 0 2 61032

Paxira   megy  hajó   Kerkyra  városból,  Benitsesből,   Lefkimiből,   Kavosból  .. Ez a helyek 100%   De  tuti  van  még  pár  település.. 

gyufinnyo Creative Commons License 2017.06.18 0 0 61031

Sziasztok!

Pár kérdésem lenne!

Mi Július 19-én megyünk Korfura azon belül is Agios Georgiosra!

Autót már sikerült foglalni a Michaliscarhire oldalon!Visszaigazoltál a foglalást!Előleget nem kértek 8 napra az autó 211 euro lesz!

Kérdésem az lenne hogy Paxos Antipaxos hajókirándulásra a hajó honnan indul!

Illetve helyeket kérnék plusz programokat (hajókirándulás bármi) amit nem szabad kihagyni!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

silencetom Creative Commons License 2017.06.18 0 0 61030

Sziasztok, Sidariba szeretnénk utazni júliusban. Túl sok választási lehetőségünk már nincs, a kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata a Blue Sky apartmannal vagy az Alexis aparthotellal. Messze tűnnek a parttól és a környékük sem valami szimpatikus az utcaképek alapján. A 7 napból 3-4 egész napot kirándúlni szeretnénk a szigeten, így a szálláson szinte csak éjszaka lennénk. Vannak még hote szobák is szabadon amik közelebb vannak a parthoz de nem tudom megérik-e a plusz 100e Ft-ot ellátással együtt. Mi a véleményetek?

erdosjanos Creative Commons License 2017.06.18 -1 0 61029

Sziasztok!

Jön valaki 24-én a Gela apartmanba? (Sidari)

Van vakinek információja a Sidariban történő autóbérlés feltételiről? Nekem annyit sikerült megtudni, hogy csak önrésszel adnak bérbe autót (300 Euro), viszont mi szeretnénk teljes biztosítással rendelkező kocsit bérelni 3-4 napra. Esetleg tudtok olyan telefontszámot, ahol magyarul lehet érdeklődni és kihozzák az autó Sidariba?

Minden érdekel.

Köszönöm szépen!

Sony Black Creative Commons License 2017.06.15 0 0 61028

Nyilván, csak te írtad hogy kialkudott...

Amúgy az oldal nem működik. Írtam nekik, majd meglátjuk.

Előzmény: Alyssum (61027)
Alyssum Creative Commons License 2017.06.15 0 0 61027

Szia, nem sokat, alig pár százalékot :) Igaz, februárban foglaltam eleve előszezoni áron, és teljes három hétre főszezonban, így már a honlapi árak is tartalmazták a kedvezményeket. Túl sokat nem fogsz alkudni, különösen nem főszezonban, ha Te nem viszed el, majd elviszi más.

Előzmény: Sony Black (61026)
Sony Black Creative Commons License 2017.06.15 0 0 61026

Nem volt zárolás, a kialkudott összeget a kocsi átvételekor fizettem kp-ban. 

Lehet alkudni? :) Ez jó! És mennyit engedtek, miből?

Előzmény: Alyssum (61023)
kerkyra Creative Commons License 2017.06.15 0 0 61025

Ha  jól  emlékszem  aug  28...   

Előzmény: Slayleigh (61024)
Slayleigh Creative Commons License 2017.06.14 0 0 61024

Mikor megy? :-)

Előzmény: kerkyra (60964)
Alyssum Creative Commons License 2017.06.14 0 0 61023

Szia! A fórumon már többször többen is ajánlottuk a firstcorfu-t, van honlapjuk.  Én minden évben a honlapon keresztüli lehetőségen vettem fel velük a kapcsolatot, nyugodtan írhatod angolul, vagy magyarul:  info@firstcorfu.com

Bea fog valószínűleg válaszolni, mindent egyeztettünk vele, majd a férje, Spiros várt a reptéren, az érkezési oldalon, kezében a táblán a nevemmel. Gyors szerződéskötés, pénz átad, tudnivalók elmond, és nem is találkoztunk többet, hazafelé leraktuk a reptér parkolójában az autót, ahogy megbeszéltük. A székhelyük egyébként Moraitikán van, az iroda a körforgalom előtt van nem sokkal a főúton. Nem volt zárolás, a kialkudott összeget a kocsi átvételekor fizettem kp-ban. (még előttük próbáltam más cégeknél is foglalni, de a bankkártyámat nem fogadta el a rendszer, így első évben maradt a helyben foglalás, de az is működött Sidariban.)

Ha az előre foglalás már nem működik - elég későn van, valószínűleg akkor is találhattok kint autót. Moraitikán több autókölcsönző is van, de ha megérkeztek, célszerű azonnal bérelt autó után nézni, megelőzve a turnus többi tagját. További lehetőségként szervezett utaknál valószínűleg a helyi idegenvezetőtök is fog ajánlani valakit, ami általában nem olcsóbb (sőt), de ritkább esetben tényleg jó áron ajánlja ki a saját partnerét. Célszerű megtervezni a hetet, mely napokon akartok kirándulni menni szervezetten, és mikor magánban, amikor autót akartok bérleni. A napi ár borsos szezonban, de több napra jobb árat mondanak. Sok sikert!

Előzmény: Danesszitó (61022)
Danesszitó Creative Commons License 2017.06.14 0 0 61022

Sziasztok! Teljesen járatlan vagyok autókölcsönzés terén, főleg külföldön. Mit javasoltok? Foglaljak előre neten, vagy helyben? Moraitikán fogunk nyaralni, Ibusszal megyünk, van elvileg helyben is kölcsönző. Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? Egyáltalán mennyire lehet helyben autót találni június végén? Köszi a segítséget.

Vicike21 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 61021

Először én is innen próbálkoztam, de már nem volt Júni 26- foglalható az a típus amit szerettünk volna.

Előzmény: ferrike (61020)
ferrike Creative Commons License 2017.06.12 0 0 61020

7 nap, corfusunrise, automata, elektromos tető, airport-airport , június vége 160 euro.

Előzmény: Sony Black (61018)
Vicike21 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 61019

Szia. A michalisnél nekünk 4 napra 110Eurora jött ki, extra biztosítással, helybe hozzák az autót.

Picit lehet drágább, de több helyen dicsérték már őket.

Előzmény: Sony Black (61018)
Sony Black Creative Commons License 2017.06.11 -2 0 61018

ááá méreg drága... 250 eur 7nap

senki nem tud ettől jobb árat?

Előzmény: Vicike21 (61014)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.11 0 0 61017
Előzmény: maul75 (61004)
SZLreka Creative Commons License 2017.06.08 0 0 61016

Sziasztok!

Szerettem volna visszafelé becsekkolni interneten, sajnos nem sikerült mivel nem lehetséges interneten üllőhelyet foglalni.

Szóval mi a tapasztalat mennyivel előbb kell kinn lenni, hogy minden rendben legyen a reptéren?

A repülőjegyet kell kinyomtatni itthon előre, vagy mit?

üdv

Laci

ForzaLoki Creative Commons License 2017.06.08 0 0 61015

Sziasztok,

Agios Georgios környékén én is szeretnék autót bérelni augusztus első felében,  ha van valakinek tapasztalata bérléssel kapcsolatosan (kitől vagy kitől ne), megköszönöm ha megosztja.

Előzmény: Vicike21 (61012)
Vicike21 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 61014

Sikerült foglalnom. a https://michaliscarhire.com/ oldalon. :)

Purcsina Creative Commons License 2017.06.06 0 0 61013

Hello! Én elsőnek eléggé furcsának találtam azt az oldalt amit be linkeltem, de miután elég sokat leveleztem tulajjal, és utána néztem a tulajnak kiderült hogy eléggé rendes ember, de ezelőtt még meg kérdetem hogy a biztosítás tartalmazza cdw ldw tp stb? mondta hogy persze,majd látni fogom a papíron szerződéskor is. Még eléggé szkeptikus voltam, de mostanra meg nyugodtam hogy lecsekkoltam. :) :D

Előzmény: Vicike21 (61012)
Vicike21 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 61012

Szia.

A corfusunrise.com nál próbálkoztam de már nincs autójuk Június 26-28ra.. Most keresgélek tovább, de valami olyqat szeretnék ahol teljeskörű biztosítást lehet igénybe venni, illetve nincsennek rejtett apróbetűs dolgok :D

Ez az Imperial car rental www.rent-a-car-corfu.gr tetszene, de nem sok minden tájékoztatás ad..máshol több oldalon keresztül taglalja a biztosítást, felelősség stb dolgokat...

Ajj, valaki tud valami konkrét megbízható autókölcsönzőt?

Purcsina Creative Commons License 2017.06.05 0 0 61011
Hello. Kérdezd meg itt http://rentalcarcorfu.gr/
Előzmény: Nyalóka0225 (61010)
Nyalóka0225 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 61010

sziasztok, tudna valaki segíteni, autót szeretnénk bérelni egy hétre, június 18-25 ig

kis autó kell (ketten vagyunk) teljeskörűség biztosítással, a szárazföldre is ( meteorák)

reptéri átvétellel és leadással, köszönöm előre is az infókat!!!

wastegate Creative Commons License 2017.06.05 0 0 61009

Benitses Vénusz apt ... :) Sosem kérdez senki utca és ház számot.

w

Előzmény: Vicike21 (61008)
Vicike21 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 61008

Sziasztok!

Venus apartmannak Benitsesen véletlenül valaki nem tudja a címét, elég lenne az utca is. Autókölcsönzéshez kellene :)

maul75 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 61007

Köszönöm!!!

Előzmény: kerkyra (61005)
bat79 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 61006

Sziasztok valakinek van tapasztalata firefly autó kölcsönzőről? 

kerkyra Creative Commons License 2017.06.02 0 0 61005

Bemész a kikötőbe, leparkolsz  és a bódék valamelyikében megveszitek a jegyet....  ,Rajta  lesz  melyik  hajó mi a neve  és  ha  bent  áll akkor  beálltok a sorba  .. Majd  ha  lehet  felmenni a jegyszedő  irányít  hogy  mit  merre   hogyan kell  felállnod  a hajóra... Utasoknak  ki kell szállni, csak a sofőr  maradhat az autóban.. Többiekkel a hajón  fent  meg  majd találkoztok.. Kerkyrába  menó  kompra  tudtok  retúrt  is  venni, a Lefkimibe  menőre  csak  egy  útra   van  jegy...   Lefkimibe    az  út  1 óra, Kerkyrába  2 óra  nagyjából....  

http://www.corfu-kerkyra.eu/html/english/timetable.htm

Előzmény: maul75 (61004)
maul75 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 61004

Sziasztok.

Komppal még nem mentünk.

Igoumenitsanal csak be kell állni egy sorba a kocsival?

Vagy le kell parkolni,és megvenni a jegyet valahol?

Van retur jegy is?

Köszi

kerkyra Creative Commons License 2017.05.26 0 0 61003

Kerkyra városban   van  pár  fizetős  parkoló, de a legtöbb  helyen nem kell  fizetni...  A hellyel  van a probléma, mert  nagyon  nehéz   estefele  parkolót  találni.. Én  a Garitsa  öbölben  szoktam     megállni, ott  szokott  lenni  ...  Igaz  kicsit  gyalogolni kell  ..   

Itt:

Előzmény: Purcsina (61002)
Purcsina Creative Commons License 2017.05.26 0 0 61002

Félre értés ne essék. Korfura először megyek. De mint a többi szigetből kiindulva, ott parkolsz kb ahol szeretnél alapon.  Plusz informálódásom alapján Korfu is ilyen, kivéve "Fővárosát". De ez egyértelmű hogy városban már más.

Előzmény: korzo (61001)
korzo Creative Commons License 2017.05.26 0 0 61001

Köszi! Még egy autóskérdés: a fizetős parkolás hogy megy arrafelé? Van valami bérlet rendszer?

Előzmény: Purcsina (61000)
Purcsina Creative Commons License 2017.05.25 0 0 61000

Nem kell.

Előzmény: korzo (60999)
korzo Creative Commons License 2017.05.25 0 0 60999

Apropó: kell nemzetközi jogsit kérni hozzá, vagy elfogadják a magyart?

Előzmény: Purcsina (60998)
Purcsina Creative Commons License 2017.05.25 0 0 60998

Imperialtól akartunk mi is bérelni, de már nem volt szabad kocsi..júlis 10-14 között..:/ ui: reptére ingyen szállítják a kocsit, mi innen béreltünk most, deposit az ár fele. http://rentalcarcorfu.gr/ mint látom közel van Benitses a reptérhez.

Előzmény: Vicike21 (60996)
Purcsina Creative Commons License 2017.05.25 0 0 60997

Imperialtól akartunk mi is bérelni, de már nem volt szabad kocsi..júlis 10-14 között..:/

Előzmény: Vicike21 (60996)
Vicike21 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 60996

Autóbérlés, valaki próbálta már a www.rent-a-car-corfu.gr illetve a www.corfuplus.gr oldalakat?!

Benitsesen szeretnénk bérelni 2-3 napra.. Lehetőleg itthonról előre.

Saját tapasztalatok? Autókölcsönzők? :)

dokeee Creative Commons License 2017.05.24 0 0 60995

Viszont van választásod. Bérelsz, vagy nem. :)

Előzmény: Sony Black (60991)
dundalk Creative Commons License 2017.05.24 0 0 60994

Majd ha a kanári-val megegyező adó és áfa szabályt vezetnek be a görögöknél az autókra és az autóbérlésre, akkor lesz érdemes hasonlítgatni. 
A kenyér kiló ára szerinted hol reális? Magyarországon vagy a spanyoloknál, esetleg svédeknél?

Igaz milyen nehéz lenne erre válaszolni mert mindenhol reális..

Traveller00 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 60993

off akkor Norvégiában megse próbálj kölcsönözni, 100 eur/nap  az alapmodell... ;) 

geodo1 Creative Commons License 2017.05.24 -1 0 60992

értem, ettől még a helyzet az az, hogy sokkal olcsóbb a kanárikon a bérlés, mint bárhol másutt. vagyis akkor a te olvasatodban ott reális, mindenütt máshol sok. az egyébként igaz, hogy korfun görögországi viszonylatban drágának számít a bérlés, de másutt az országban is érezhetően a kanári-szint felett lenne.

Sony Black Creative Commons License 2017.05.23 0 0 60991

Ja értem... Én szerintem az se olcsó hanem reális. Ez viszont szerintem sok. Többe kerül mint a repjegy oda vissza illetékkel.

Előzmény: geodo1 (60990)
geodo1 Creative Commons License 2017.05.23 -1 1 60990

szóval, a kanári szigeteki autóbérlés extrém olcsónak számít, összehasonlítva egyéb térségekkel. tehát, se korfun, se másutt ne számíts olyan árakra, ezt szerettem volna csak mondani.

Előzmény: Sony Black (60986)
Sony Black Creative Commons License 2017.05.22 0 0 60989

Már néztem 7 napra 192 eur az 60 pénz. Nem kevés....

Előzmény: Purcsina (60987)
Alexfux Creative Commons License 2017.05.22 0 0 60988

Olyan módon tervezem ezt a korfui kirándulást, amit a család nem nagyon vállalna.

A terv, hogy kempingben, sátorban szállok meg, és kerékpárral járom be a Szigetet.

Pár hónapja linkeltem egy videót egy bringásról a topicba, aki Kefalonián bringázott és megtetszett ez a fajta időtöltés. Kipróbálom. Ha nem jön be, akkor ott az autó és szerintem apartmant is könnyen fogok találni. :-)

Előzmény: kerkyra (60973)
Purcsina Creative Commons License 2017.05.21 0 0 60987
rentalcarcorfu. gr foglaltunk most 5napra 180 euróért. teljes biztosítással cdw ldw tp stb.
Sony Black Creative Commons License 2017.05.21 0 0 60986

Hát ott szinte mindegy, olcsó bármelyiket nézed, nagyjából egy árban van.

Tenerifén is, meg Gran Canarián is... Többi szigeten nem tudom de ezeken biztos.

Extrém olcsóról nem tudok. Azt is a netől intéztem online...

De most pl kora tavasszal 11-napra béreltem egy Kangoo-t 41e -ért.

Előzmény: geodo1 (60985)
geodo1 Creative Commons License 2017.05.21 -1 0 60985

fordítva. a kanári-szigeteken van olcsó (sőt, extrém olcsó) autóbérlés. 

Előzmény: Sony Black (60984)
Sony Black Creative Commons License 2017.05.21 0 0 60984

Sziasztok!

Tudtok ajánlani egy olcsó autókölcsönzőt ahol a reptéren fel lehet venni az autót?

Én rákerestem egy párra de 70e Ft/hét alatt nem találtam. Ez valami baromi drága!

2x voltunk pl a Kanári szigeteken tavaly meg már idén is, és ott fele ennyibe kerül egy hét, és nem Fiat Panda-ával...

A görögök miért ilyen drágák? :(

qwer1234 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 60983

" És a különbség fényévekben mérhető, ha ott iszod!:-) "

Jóhogy! :-)

Mostanában építkezem és a tűző nap ellen ponyvával védekezem. Ezt a szél szokta lengetni, meg csapdosni. A meleg és a napsütés plusz ez a hang olyan emlékeket hoz fel, ami a görögországi nyaralásokkal kapcsolatos. Tenger, taverna, árnyék, lágy szellő és ez a hang.

Persze az ipari por, a flex és a fáradság visszaránt a valóságba és a különbség tényleg fényévekben mérhető. :-D

Jó lesz nektek az a 3 hét megint! Gondolom a horgászást nem hagyod ki? 

Előzmény: 1Cirmi001 (60978)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.05.21 0 0 60982

A Sissy kastélyban a belső szobákban is van elég fény, szerintem jól lehet fényképezni állvány nélkül is. Ráadásul a kiállított tárgyak nem mozognak, szóval egy fényerős, stabilizátoros objektívvel mindent le lehet szépen fényképezni. Inkább egy polárszűrőt vigyél magaddal, mert sok helyen üveg mögött vannak a kiállított tárgyak.

Néhány szobában hadakoztak a teremőrök a szelfibot ellen is, de amikor egy 60 fős kínai csoport elővett 80 szelfibotot, akkor gyorsan belátták, hogy reménytelen a dolog :-((

Előzmény: korzo (60981)
korzo Creative Commons License 2017.05.21 0 0 60981

Köszi! Az állványt sok helyre nem engedik, mert félnek, hogy leversz vele valamit.

(Remélhetőleg a most megrendelt kompaktom jól meglesz kézben is: f/1.8 :-)

Előzmény: qwer1234 (60979)
Rob Ka Creative Commons License 2017.05.21 -1 0 60980

Sziasztok szeretném kérdezni hogy strandsatrat erdemes e vinnnii ha busszal megyek es sidariba lesz a szalllas egy ket progin reszt veszek a tobbbii 6 -7 nap robogo vagy quad berlos

qwer1234 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 60979

Szerintem nincs dress code a Sissy kastélyban. Viszont fotó állványt anno nem vihettem be.

Előzmény: korzo (60954)
1Cirmi001 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 60978

Júliusban mi azért kilátogatunk 3 hétre. :-) És a különbség fényévekben mérhető, ha ott iszod!:-) 

Előzmény: takacstamas (60971)
Purcsina Creative Commons License 2017.05.18 0 0 60977

Valaki segítene nekem ezt értelmezni? :D lopáskár biztosítás Tűzkár biztosítás Harmadik fél felelősségbiztosítás Személyi balesetbiztosítás Tehermentesítő biztosítás ütközéses megrongálódás esetén, a levonható összeg kivételével, amely a gépjárműcsoporttól függően változik. Tehermentesítő részt nem értem, akkor van önrész kár esetén vagy nincs? :S

magdus62 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 60976

Köszi a választ.

Itthonról lehet csak vissza nem engedi.

Előzmény: tekla95 (60975)
tekla95 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 60975

Én is úgy tudom, hogy nincs online check-in Korfun. Abban viszont nem voltam biztos, hogy akkor csak visszafelé vagy odafelé sem. Ezek szerint te odafelé sem tudtál becsekkolni?

Előzmény: magdus62 (60972)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.05.18 0 1 60974

Asszony nélkül nem szívesen megy egy férfiember nyaralni, csak nem mindig ugyanazt kell vinni :-)

Előzmény: kerkyra (60973)
kerkyra Creative Commons License 2017.05.18 0 0 60973

Az az igazi  nyaralás  asszony  gyerekek  nélkül  :)  Olyanra  már  én is  vágyom  :))

Előzmény: Alexfux (60968)
magdus62 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 60972

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy Korfun nincs internetes utasfelvétel a Wizzair-nál? Nekem nem sikerül megcsinálni.:(

Köszönöm.

takacstamas Creative Commons License 2017.05.18 0 0 60971

B@sszus....nincs 200 km-es körzetben ilyen áruház...Idén mi sem jutunk el 

Korfura, de egy-két Mythos nagyon bejönne :-(

Előzmény: 1Cirmi001 (60969)
S-900 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 60970

Ma reggel már be is tettem egy kartonnal a csomagtartóba. Ha már Korfura nem jutok el, legalább a sör emlékeztessen a kint eltöltött időkre. Azt már első ránézésre észrevettem, hogy a kinti Mythos 5%-os, az itteni 4,7%-os. De legalább Mythos kerül az asztalra a hétvégén!  :-))

Előzmény: 1Cirmi001 (60969)
1Cirmi001 Creative Commons License 2017.05.18 0 2 60969

A korfui ár feléért, 189 forintért kapható mától a fél literes Mythos sör az Auchan áruházakban! :-) 

Alexfux Creative Commons License 2017.05.18 0 0 60968

Az állandó örökös hajsza! :-)

Én pont az elől menekülök. Kicsit zúzós volt az elmúlt egy évem, kell egy kis regenerálódás. Egyedül megyek, még a család is itthon marad! :-)

Előzmény: kerkyra (60964)
bazidzsó Creative Commons License 2017.05.17 0 1 60967

Kinyomtatni a visszaigazoló email-t a szobafoglalásról, gondolom van ilyen. Alapesetben a helyszínen igazoljátok magatokat és elfoglaljátok a szállást. Mindenki örül:)

Remélhetőleg nem lesz semmi baj, de ha valami gubanc lenne a szobával, akkor érdemes elmenteni azt, hogy hol tudjátok ezt jelezni (kivéve, ha direktben foglaltatok, az más tészta). Biztos van egy kontakt cím, ahol ezt meg lehet tenni. Ha ilyen előfordul, akkor első körben a hotellel kell egyeztetni, majd ha nem történik semmi, a foglalási oldal felé jelezni. Fénykép minimum készüljön a problémás dologról.

Előzmény: galcsillag (60966)
galcsillag Creative Commons License 2017.05.17 0 0 60966

Igen mi is erre gondoltunk, valamire amiből tudunk majd puskázni :D 

Szerencsére autót nem kell bérelni, saját autóval megyünk. Szállásnál lehet gond? Bejelentkezésnél gondolom kérdik az adatokat, hogy kik vagyunk, a szállás költséget már levették kártyáról, Így remélhetőleg nem sokat kell velük sem kommunikálni.. vagy tévedek? 

bazidzsó Creative Commons License 2017.05.17 0 0 60965

Azt mondanám, hogy angolul szinte mindenki beszél valamilyen szinten. Nagyon ritka, hogy ezt nem értik meg a kiemelt turisztikai helyeken. Ezek után a német következik. Legalábbis a dodekani szigeteken és a szárazföldön ez a helyzet, ezt tapasztaltuk. Gondolom, hogy Korfun is hasonló lehet a szituáció.

Előzmény: korzo (60962)
kerkyra Creative Commons License 2017.05.17 0 0 60964

Jó  neked, én már  húsvétkor  letudtam az idei  Korfut.. Munka  miatt   a  nyár  most  kimarad,  de  az asszonyt  azért  elküldtem  repcsivel  aug  végén, ha  én nem mehetek, legalább  ő  jusson  ki  :)   

Előzmény: Alexfux (60963)
Alexfux Creative Commons License 2017.05.17 0 0 60963

Én a Sidari és tulajdonképpen Paleokastritsa közötti észak-nyugati partszakaszra vagyok kíváncsi. Sosem láttam pl. az Akra Dratist, Agios Stefanost, Porto Timonit. Nem voltam még Angelokastro-nál, Lakones-en, szóval van mit még megnéznem.

Ha minden jól megy, egy hónap múlva már ezek ki lesznek pipálva. :-)

Előzmény: kerkyra (60955)
korzo Creative Commons License 2017.05.17 0 0 60962

Angollal némettel hogy lehet boldogulni?

Előzmény: bazidzsó (60961)
bazidzsó Creative Commons License 2017.05.17 0 0 60961

Kézzel lábbal mutogattok? Persze addig tanuljuk az alapvető kifejezéseket, de ha mégsem fog menni az adott szituációban? 

Így van, ha kell kézzel-lábbal:)

Egy kis utiszótár jól jöhet még és le is lehet írni pár alapvető kifejezést, mondatot, ez legyen kéznél. Akár a kugli ferdítővel is lehet ilyent készíteni és kinyomtatni. Meg fogják érteni, még ha nem is tökéletes a fordítás. Mi is használtunk már ilyen (mankót) ott, ahol a helyi nyelvet nem beszéltük és ha pl. az ottaniak nem beszélnek angolul vagy németül, akkor is tudjunk boldogulni. Érdemesebb angolul elkészíteni ezt, de nagyon örülnek, ha pár szót tudsz görögül: pl. kérem-köszönöm-szia, stb.

És nyugi, fog menni:) Ők eladni akarnak valamit, te meg megvenni. Meg fogjátok találni a közös nyelvet. A nyaralás végére bővűlni fog a szókincsetek:)

Jármű bérlés is lesz? Ez esetleg egy picit kényesebb terület, mert itt vannak fontosabb dolgok amire figyelni kell.

Előzmény: galcsillag (60959)
dundalk Creative Commons License 2017.05.16 0 0 60960

Nem vagyok a problémával érintett, de egy csomó emberrel találkoztam vagy ismerek aki nyelvtudás nélkül utazik. Ott van apósom, szinte zéró nyelvtudással bejárta fél európát. Bárhová mentünk ő a következő napon már tudta, hol a bolt, 2 nap múlva, hogy mit hol érdemes venni. Jobban tud alkudni magyarul külföldön, mint bárki más a családban angolul :).

Szerintem ezért ne maradj itthon vagy érezd magad hátrányban. Mondod amit tudsz, meg ők is és  a végén úgy is kiderül, hogy mit akar a másik :)

Előzmény: galcsillag (60959)
galcsillag Creative Commons License 2017.05.16 0 0 60959

Sziasztok!

A kérdésem a nyelvtudás lenne, nászútra Korfut választottuk de egyikünk sem beszéli a nyelvet, sem angolt amit tanultunk azt nem nevezzük tudásnak, bármilyen szégyen is. 

Ti hogyan terveztek bármilyen nyaralást, ha hasonló cipőben jártok? Kézzel lábbal mutogattok? Persze addig tanuljuk az alapvető kifejezéseket, de ha mégsem fog menni az adott szituációban? 

kerkyra Creative Commons License 2017.05.16 0 0 60958

LIKE   :)   

Előzmény: korzo (60957)
korzo Creative Commons License 2017.05.16 0 1 60957

Legalábbis a zasszony :-D

Amúgy igen! Csak mivel a díszmagyart szerintem esélytelen bepakolni, marad a jól bevált fekete-fehér (konkrétan):

(az eredeti terv családostól volt kocsival, de három kicsi gyerekkel még nem merem bevállalni, meg hát ez a beöltözős móka se köti őket le :-)

Előzmény: kerkyra (60956)
kerkyra Creative Commons License 2017.05.16 0 0 60956

Korabeli  ruhában  akartok   végig   vonulni a Sissy  kastélyban  ?   :)      

Előzmény: korzo (60954)
kerkyra Creative Commons License 2017.05.16 -1 0 60955

Sose  voltam oda  Sidariért,  max  kirándulni  szoktunk  oda  elmenni, és  leugrálni a homokkőről ...  Nekem  nagyon  zajos   nyüzsis, nem  bírom a sok  részeg hangoskodó   angol  fiatalokat...     Jobban  szeretem a csöndesebb  részeket   , lehet  kezdek  öregedni  :)        

Előzmény: Alexfux (60953)
korzo Creative Commons License 2017.05.16 0 0 60954

Köszönet és hála a "könyvért"! :-)

mi nyáron mennénk pár napra a zasszonnyal, elsősorban a Sisi kastélyba (Ketten, a kölykök nélkül :-)

Mondjuk azt még ki kell találnom, hogy hogy teszem be a nagyruhát+abroncsot az kézipoggyászba... apropó: a kastélyban nem hápognak a beöltözött látogatókra? Többnyire nem szoktak, de már futottunk bele a késbe (szlovákok)...

Előzmény: kerkyra (60952)
Alexfux Creative Commons License 2017.05.16 0 0 60953

Olyan mintha Kavos-ról írtad volna. Már Sidari is?

Előzmény: kerkyra (60952)
kerkyra Creative Commons License 2017.05.12 -2 3 60952

Az  én  véleményem  Sidariról....    Részeg  Angol fiatalok törzshelye. ezáltal  éjjel  nappal  megy a buli.. Ha  nem a központ  közelében  van a szállás, talán  tudtok aludni  éjszaka.   Nappal a part zsúfolt, és  sok a szemét...  Helyi  éttermek  is  inkább az  angolokra  hangolódva..    Semmi  görög  hangulata   nincs  SZERINTEM....      A sziget  maga a csoda   kirándulni  eltévedni a szigeten kötelező   ,béreljetek autót  vagy  robogót, és  azzal   járjátok  be a szigetet...    

http://kerkyra.hu/books/korfu_infokonyv.pdf

Költőpénz   mindenkinek más  pénztárca  függő...   Napi   30-50 euróból  simán  el lehet  lenni   kb... 

Előzmény: mizopecs2687 (60951)
mizopecs2687 Creative Commons License 2017.05.12 0 0 60951

Sziasztok

Június 10-től megyünk Korfura Sidari-ra nyaralni. 

És hát a helyről szeretnék pár hasznos véleményt/tippet kapni, amit előre is megkötött :)

Valamint az érdekelne továbbá, hogy hova érdemes el látogatni a szigeten, melyik éttermeket ajánljátok. 

Valamint még, hogy nagyjából mennyi költőpénzt érdemes magunkkal vinni önellátásra egy-két programra stb.

Minden infót köszönök szépen! :)

Vicike21 Creative Commons License 2017.05.12 0 0 60950

Köszönöm:) Igen a 6-os buszt én is néztem :)

Előzmény: SZLreka (60949)
SZLreka Creative Commons License 2017.05.12 0 0 60949

Szia!

Mi is most megyünk elvileg a B1 és B7 zöld busz megáll Benitsesben, de van közvetlen kék járat is Korfu városból a 6-os.

Előzmény: Vicike21 (60946)
kerkyra Creative Commons License 2017.05.11 0 0 60948

5  vagy  7  euró    nem emlékszem pontosan..  

Előzmény: anyett101 (60947)
anyett101 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 60947

Sziasztok,

meg tudná mondani valaki, hogy 2017-ben mennyi a Sissy kastély belépője egy felnőtt részére?

Vicike21 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 60946

Buszmenetrendbe tudnátok segíteni?

Néztem a greenbus oldalát.. Van Corfu-Messonghi járat.. gondolom ezt kell néznem és közbe megáll majd a busz Benitsesen is?! Vagy?

barbie78 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 60945

Köszi ! Én is így gondoltam! Amit kinéztem:Corfucarrentals.com. Talán ez  a legszimpatikusabb.

dundalk Creative Commons License 2017.05.08 0 0 60944

Előre szerintem valami normális helyen, ahol nem egy "ok, akkor ott leszünk a reptéren" email a visszaigazolás.

A lehet alkudni jól hangzik, csak ugye miből lehet majd alkudni akkor és ott.

Előzmény: barbie78 (60943)
barbie78 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 60943

Sziasztok!!

Mi Július végén megyünk Korfura ! Nagyjából már összeállítottuk a programtervet,amiben nagy segítség volt a fórum,és a könyv is,amiért hálás köszönet a fórumozóknak! Autóbérléssel kapcsolatosan 3-4 kölcsönzőt találtam a fórumon,ahol előre le lehet foglalni az autót,viszont olyan infót is olvastam,hogy helyben jobb,mert lehet alkudni.  A kérdésem az lenne,hogy érdemes helybe foglalni? Mennyit lehet alkudni?Vagy megbízhatóbb az előre lefoglalt? Még sosem béreltünk autót,ezért vagyok bizonytalan. Laikusként úgy gondolom pár Eurónál úgy sem engednek többet,és az előre foglalttal  biztos,hogy olyan autót kapunk amilyet szeretnénk! /A kisméretűek gondolom kelendőbbek a szűk utcák miatt/. A véleményetekre lennék kiváncsi ! Előre foglalt,vagy helyben?Előre is köszi!

kerkyra Creative Commons License 2017.05.06 0 0 60942

Hogy  érted  hogy  régiek a beirások  ?   Szinte  mind  most  is  aktuális   :)    Benitsesben  van  pár  autókölcsönző, de  Gabi a Vénusz  tulaja   is  biztos  fog  segíteni  ha  megkéritek...   Benitses  kikötőjéből  megy  kirándulóhajó pl  Paxira  ami  egy  remek  kirándulás   ....  

Előzmény: Vicike21 (60941)
Vicike21 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 60941

Sziasztok!

Napok óta olvasgatom a fórumot, gyorskeresés, Benitses-Vénusz Apartman. Nagyon sok jó dolgot, tippet, program lehetőséget találtam, DE! sajnos mind elég régi... :(

Benitses látom jó kiindulópont lesz kirándulásokra :)

Szeretnénk autót vagy motort bérelni ( még sosem csináltunk ilyet ).. Látom ezt a firstcorfu.com oldalt, ez tűnik elsőre jónak A vélemények alapján.  Olvastam olyat is h a Venusz apartman tulajának felesége talán magyar és tudna segíteni :)

Előre jó autót foglalni vagy ott helyben? Kb 2-3 napra szeretnénk, de aktuális árakat sem tudok..

Benitses kikötőjéből hajókirándulások indulnak?? És ha igen akkor merre?

Mindenféle tippet, lehetőséget szívesen olvasok, az se gond ha többször is :)

Nagyon szeretjük Görögországot, és annyi minden csodás hely van még amit nem láttunk, így szeretnénk minél többet látni Korfuból, hogy jövőre egy újabb helyet fedezzünk fel :))

940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.05.02 0 0 60940

Nagyon szívesen.

Mi idén Kefalóniàra megyünk először, már nagyon várjuk, ott még nem jártunk, majd onnan a sky express görög légitársasággal​ irány Korfu !!!

Már csak 57 nap, és 18 óra :-)

Előzmény: tekla95 (60938)
Purcsina Creative Commons License 2017.05.02 0 0 60939

Ismeri valaki? vélemény? www.rent-a-car-corfu.gr/

tekla95 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 60938

Köszönöm a választ és a tippet, megnézzük akkor őket. A kulcsot szőnyeg alá rejtős megoldást ismerjük már mi is Kefaloniáról, tényleg elég megdöbbentő elsőre (és másodjára is) egy magyar ember számára :) De hát részben ezért is járunk minden évben hozzájuk nyaralni... :)

Előzmény: 940-eS70-es Jani (60937)
940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.04.29 0 0 60937

Szia.

Javaslom a Michalis Car Rental-t, mi idén már harmadjára fogunk tőlük bérelni.

Táblával várnak a reptéren, kb. 10-15 perc alatt átadják az autót, az visszaadás pedig egyenesen vicc kategória az magyar, és angol szokásokhoz képest: a reptéri parkolóban kell hagyni be nem zárt ajtókkal, a kulcsot pedig a szőnyeg alá kell tenni....:-)

Fizetni átvételkor kp.-ban, nincs bank kártya használat, nincs előleg, nincs depozit, semmi.....

Link:

https://michaliscarhire.com/

Előzmény: tekla95 (60936)
tekla95 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 60936

Sziasztok!

Transzferrel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A szállásunk Rodában lesz, innen szeretnénk hazafelé barátibb áron a reptérre jutni. Alapvetően motor bérlésben gondolkoznánk a szigeten belüli utazás kapcsán, viszont a reptérre nem tudunk azzal menni a csomagok miatt. Odafelé még meg tudjuk oldani busszal, viszont visszafelé 8 körül a reptéren kéne lennünk és 7-kor indul az első busz. A taxi az ára miatt nem jöhet szóba, illetve a transzfer szolgáltatás is elég drága volt, ahol eddig néztem. Esetleg tudtok valamilyen olcsóbb megoldást a transzferre vagy szerintetek praktikusabb autót bérelnünk? Esetleg tudtok olyan céget, ahol olcsó az autó bérlés?

Előre is köszi :)

bokor.istvan Creative Commons License 2017.04.27 0 0 60935

Nem kell félni a quadtól, mi azzal jöttünk-mentünk. A nejem is élvezte pedig nem túl bátor egyébként.

Így utólag is emlegeti mindig...

Ja és fele annyiba kerül mint az autó, és három litert sem fogyaszt.

Viszont egy száraz fűszállal néztem meg mindig mennyi benzin van még a tankban....

Viszont száraz fűszál van mindenütt...

Valahol van benne egy kép a quadozó vejemről.

http://www.flickr.com/photos/bokoristvan/albums/72157634477269548

Előzmény: Szulita28 (60928)
wastegate Creative Commons License 2017.04.26 0 1 60934

Kedves pingvin ... tökéletes választás mert ott álltalában nagyon hideg a víz :)

Vicc volt, ne haragudj :) :)

w

Előzmény: pingvin (60922)
wastegate Creative Commons License 2017.04.26 0 0 60933

Quad közlekedés macerás ... nem megy, sokat fogyaszt, parkolni szívás, feltartja a forgalmat  ugyanakkor leszakad a kezed a vezetésétől.

Inkább autó vagy robogó.

w

dundalk Creative Commons License 2017.04.26 0 0 60932
Alexfux Creative Commons License 2017.04.25 -1 0 60931

És a bukó alá kis kendő, vagy baseball sapka ajánlott. Ki tudja, ki hordta elötted! :-)

Előzmény: qwer1234 (60929)
Szulita28 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 60930

Köszönöm!

Előzmény: qwer1234 (60929)
qwer1234 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 60929

Van egy és két személyes, B jogsival vezethető mindkettő. Bukósisak kötelező ott is, bár a helyiek nem használják, de őket nem is büntetik. Ámde az utak tele vannak kis emlékhelyekkel, hogy ki halt meg ott nem hirtelen szívhalálban, hanem balesetben. Szóval érdemes azt hordani és érdemes be is kötni a rögzítőt mert anélkül nem sokat ér. A kölcsönzőknél van bukósisak, persze nagy választékot ne várj! Ugyanolyan a bérlése mint a kocsiknak. Viszont a kocsival sokkal nagyobb a túlélés esélye, haladósabb is és meg sem égsz a napon. 

Szulita28 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 60928

Sziasztok!

A quad-brlésről mit érdemes tudni? Egy vagy van kétszemélyes is? B-s jogsival vezethető? Bukósisak kötelező? Lehet azt is bérelni hozzá? Jobb/rosszabb, könnyebb/macerásabb, mint az autó(bérlés)?

Előre is köszi az infókat!

pál71 Creative Commons License 2017.04.23 0 0 60927

Hali!Vélemény Messonghi Zoi Apartman?

Philip007 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 60926

nicole74, kerkyra köszi a válaszokat, ez elég megnyugtató.

nicole74 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 60925

Mi tavaly július elején voltunk Ipsosban, az is a keleti oldalon van, mint Dassia, és nagyon kellemes volt a víz, sokkal melegebb, mint a nyugati oldalon. De mondjuk az meg sokkal szebb volt és jó homokos. :)

Előzmény: Philip007 (60920)
kerkyra Creative Commons License 2017.04.21 0 0 60924

Korfu  az  egyik  legészakibb  sziget...   Dassiánál  talán melegebb  lesz   belső  oldal   nem a nyílt   víz  felőli...  A legmelegebb  aug ,  aug  végén  szokott  lenni  ,akkor  még  30 fok  felett  is  mértünk     :) 

Előzmény: Philip007 (60923)
Philip007 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 60923

Akkor olyan, mint az Adria ? Keleti oldalra Dassiaba mennénk, ott sem érezni, hogy melegebb lenne ? Korfun még nem voltam, Rodoszon igen, ott jó volt a víz. 2 kisgyerekkel mennék azért lenne érdekes.

Előzmény: kerkyra (60921)
pingvin Creative Commons License 2017.04.21 0 0 60922

Paleokastritsa-ba foglaltunk szállást július elejére. Aki esetleg járt már ott, mondhatna tippeket. Köszi!

kerkyra Creative Commons License 2017.04.21 0 0 60921

24-25  fok  körül..  

Előzmény: Philip007 (60920)
Philip007 Creative Commons License 2017.04.21 -1 0 60920

Július második felében Dassianál a tengervíz kb. hány fokos lehet ?

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.04.20 0 0 60919

Általában igen, de van ahol nem! Sidariban is van olyan partszakasz, ami annyira tele van a helyi vállalkozások napernyőivel, hogy egyszerűen nincs hely még egy saját napernyő leszúrására sem :-(

Előzmény: Rob Ka (60917)
galcsillag Creative Commons License 2017.04.20 -2 1 60918

Köszönöm a válaszodat :) Szeptember második hetét töltjük ott mint friss házasok, így ketten mennénk. Ezért is vagyunk benne az ilyen "kalandba". Esetleg árakról tudsz valamit, hogy milyen drága lehet egy ilyen utazás? 

Rob Ka Creative Commons License 2017.04.20 0 0 60917

SZiasztok szeretnem kerdezni h korfu tengerpartjain legfokeppen sidariba lehet hasznalni strand satrat ?

bazidzsó Creative Commons License 2017.04.20 -1 1 60916

A Blue Star Ferries-nek is tudtommal vannak ilyen járatai. Mi több görögországi szigetre (Rodosz-Kos-Karpathos) is velük utaztunk, motorral és autóval. Időben ezek is legalább olyan hosszúak voltak, mint a ti tervezett utazásotok. Az árak nagyban függnek az időszaktól is, ezt az adott oldalon lenne érdemes megnézni vagy más társaság weblapját végigböngészni. Elviekben nem kell előre megvenni a jegyet, de ha írtok az ügyfélszolgálatnak, viszonylag gyorsan válaszolnak is ezzel kapcsolatban.

Időben tényleg reális lehet a 9-11 óra + ehhez még hozzájön a be és kiszálláskor eltöltött idő ~+1-3 óra.

Van akinek "bejön" és nagy élménynek fogja fel a hajókázást (mi is többek között), de sokan unalmasnak vélik a komphajón töltött időt. Lehet kabint is bérelni, de ezt az időt a közösségi helyeken is ki lehet bírni, ez így egy olcsóbb megoldás. Egy kispárna + pléd nem árt és lehet aludni is. További kérdés, hogy gyerekkel utaztok-e? Ez is befolyásolja ezt a tervet.

Olaszországban mindenképp érdemes lenne egy tranzitszállást keresni, mert a hajón bár lehet aludni, de ez nem olyan pihentető, mintha egy normális szálláson lenne az ember.

Előzmény: galcsillag (60915)
galcsillag Creative Commons License 2017.04.19 0 0 60915

Sziasztok! Mi autóval megyünk Korfura. És haza felé azt gondoltuk, hogy teljesen más irányban jönnénk haza,ha már adott a lehetőség akkor lehet átkompoznánk Olaszországba (Bari) Kinek mi a tapasztalata, esetleg árakról? A kompozás elég hosszú lenne, olyan 9-11 órát olvastam. Volt valaki hasonló nyaraláson/utazáson? 

Philip007 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 60914

Korfuról szóló "kiskönyvet" megtaláltam, buszos rész rendben :) Többi viszont továbbra is érdekelne :)

Előzmény: Philip007 (60913)
Philip007 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 60913

Dassian az Elea Beach hotelben volt valaki, friss információt tudtok mondani. Dassia mint üdülőhely is érdekelne, valamint a buszjáratok a kék és a zöld :)

Zsuzsi1986 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 60912

Most találtam a Tripadvisor honlapon. 2016-os júliusi bejegyzés, Gaiosból(Paxos kikötője) mennek naponta hajók Antipaxosra. A menetidő kb 15 perc, oda-vissza az út 12 EUR/fő. Ez jól hangzik. :) 

Zsuzsi1986 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 60911

Tegnap még keresgéltem a neten, és találtam egy bejegyzést, ott azt írták, hogy megy át hajó. De a keresőben, amit használok (danae.gr) nem ajánl fel semmit. 

Purcsina Creative Commons License 2017.04.18 0 0 60910
Ez engem is érdekelne. :) google map szerint megy valami antipaxosra, paxos alsó részéről.
Előzmény: Zsuzsi1986 (60909)
Zsuzsi1986 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 60909

Sziasztok! Idén Korfura szeretnénk menni. Paxost semmiképpen nem szeretnénk kihagyni. Nagyon jó lenne, ha egyénileg meg tudnánk oldani ezt a kirándulást, már néztem is kompokat Korfuról Paxosra. 1 óra alatt átmegy a komp, 10.00-re a szigeten lennénk, 17.30-kor indul vissza az utolsó hajó. Úgy gondolom, hogy így többet látnánk a szigetből, mint egy befizetett úton, így ráadásul a magunk urai vagyunk. Szerintetek béreljünk a szigeten robogót vagy a közelben megtaláljuk a szép helyeket? Egy dolog miatt vagyok csak bizonytalan. Több helyen olvastam, hogy Antipaxos még Paxosnál is szebb. Viszont nem látom, hogy lehet átjutni egyik szigetről a másikra, illetve nem hiszem, hogy egy napba belefér mindkét sziget. Pedig olyan jó lenne! :) Ti mit tanácsoltok? Inkább fizessünk be egy kirándulásra, és akkor látjuk mindkét szigetet? Köszönöm előre is! 

kerkyra Creative Commons License 2017.04.12 0 0 60908

Szerintem  tudtok  friss  jogsival  is  bérelni, nem jellemző  rájuk  hogy  ebbe  belekötnének.. Kisebb  irodánál  szerintem nem  foglalkoznak  ezzel.. Legyen   biztosítás  az autóra  külön  kötve, mert   sok a kanyar   szűk  utak stb...   

Előzmény: Purcsina (60906)
kerkyra Creative Commons License 2017.04.12 0 0 60907

Szállást  én  a booking-on  keresnék.. Korfu  városban  csak  szállodák  és  motelek  vannak, Paleon  apartmanok  is...

Étterem  olyan  helyett  keressetek  ahova  inkább a helyiek  járnak  ott  szerintem  finomabbakat  főznek .. 

A quadot   nem kell este  leadni  nálad  maradhat a szálláson.. 

Előzmény: Kabu09 (60905)
Purcsina Creative Commons License 2017.04.12 0 0 60906
Sziasztok! Sidarin lehet úgy kocsit berelni, hogy csak 3-4honapos a jogsi? Zakynthoson lehetett azert kerdem.
Kabu09 Creative Commons License 2017.04.11 -2 1 60905

Sziasztok!

Korfut választottuk idén uticélul,de nem voltunk még a szigeten és segítséget szeretnénk kérni! Május 11-18 iG leszünk! 5 éjszaka paleokastritsa 2 éj Korfu város aztán haza. Tudtok adni pár infót h hol érdemes szállást foglalni illetve éttermeket. Pár napra autót vagy quadot is bérelnénk ezt lehet helyben és szallason engedik a parkolást vagy vissza kell vinni minden este? 

Köszönöm a segítséget! 

Alexfux Creative Commons License 2017.04.09 0 0 60904

Kedves Mancina!

Én a helyedben először elolvasnám azt az anyagot, amit a fórumozók összeraktak. Ezt ezen a linken találod: http://kerkyra.hu/books/korfu_infokonyv.pdf

De a topic leírásban is megtalálod.

A komp sok helyről indul, én pl. mentem már Velencéből is Korfura komppal. Haverjaim Triesztből. De a legrövidebb kompút Igoumenitsából esik. Ha pl. a Google útvonal tervezőjén tervezed az utat, nagy valószínűséggel ezt a kikötőt fogja javasolni.

Én eddig 4szer voltam a Szigeten, ebből 3szor biztosan szeptemberben. Az idő mindegyik alkalommal kiváló volt, de arra számítani kell, hogy a nappalok sokkal rövidebbek, az éjszakák pedig ebből adódóan hűvösek. Eső is valószínű.

A négy alkalomból 2szer Messonghyban, egyszer Moraitikán, egyszer pedig Peramán laktam. Sidariban semmi pénzért sem laknék, nagyon messze van mindentől. Autóval nem járnék a szigeten, keskenyek az utak és elég nehéz parkolni. Inkább robogóztam eddig.

Előzmény: Mancina (60903)
Mancina Creative Commons License 2017.04.09 -3 1 60903

Sziasztok kedves fórumozók! Párommal idén a csodás Korfura tervezzük nyaralásunkat autóval szeptember első heteiben. Szeretnék tőletek egy két információt kérni a mostani helyzetekről. Legalább 1 hetet szeretnénk ott eltölteni, még sose voltunk. Miket érdemes meglátogatni? Benícesz ( kolléganőm is a Venus apartmant ajanlotta)valóban nem olyan jó, mint évekkel ezelőtt? Milyen falukban vannak még jó szállások? Hol található szép homokos strand? Szeptemberben is jó idő van még? Legfőképp az árakra lennénk kíváncsiak? Benzin? Büfék (gyros, gyros tál,  muszaka)? Élelmiszer? Honnan indul a komp Korfura és mennyibe kerül?    

Köszönöm előre is a válaszokat!! :)

Alexfux Creative Commons License 2017.04.06 0 0 60902

Klassz lehetett! :-)

Előzmény: kerkyra (60901)
kerkyra Creative Commons License 2017.04.06 0 0 60901

Anno  Neo  Porin   sátoroztunk, az  nagyon hangulatos  volt, este  az  összes  görög   nekiállt   sütögetni, olyan illatok  voltak   felért  egy  kulináris  orgazmussal  :)   

Előzmény: Alexfux (60900)
Alexfux Creative Commons License 2017.04.06 0 0 60900

Köszi az infókat!

Az a terv, hogy egy reggel elindulok Bpestről, elautózom a kempingig, az éjszakát sátorban töltöm. Másnap fel a Meteórákhoz, majd utána irány Korfu.

Nem tervezek hotelban megszállni, Korfun is szerintem a Dassián lévő kempinget választom. Kíváncsi vagyok, hogy milyen egy ilyen. Régebben sátoroztam párszor, nincsenek rossz emlékeim. De azóta eltelt 20+ év, szóval lehet, hogy nem fogom élvezni. De ki kell próbálni.

Ha nem megy, akkor biztosan találok valami szállást, ha meg nem, akkor beülök az autóba és hazajövök.

Előzmény: kerkyra (60899)
kerkyra Creative Commons License 2017.04.05 0 0 60899

Csak  bejelentkezés  nélkül  estünk  be   mindig   :)   Vannak  kiadó  szobái  is,  pár  éve  50 euró  volt  egy  éjszaka.. Mi  sátoroztunk  náluk    olcsó  volt    de  hogy  mennyi  már  nem emlékszem.. Tavaly  meg a Metheora  hotelban  szálltunk  meg Kalambakában..  Kicsi  volt  a szoba, de  legalább  jó  meleg  , a klíma  épp  nem  működött  :(    Nem is  aludtunk  semmit...    

Előzmény: Alexfux (60898)
Alexfux Creative Commons License 2017.04.05 0 0 60898

Hát tessék határozottnak lenni! :-)

A kastraki-i (Camping Vrachos) kemping milyen? Be lehet esni bejelentés nélkül? Jól emlékszem, hogy ott szoktatok megszállni?

Előzmény: kerkyra (60897)
kerkyra Creative Commons License 2017.04.05 0 0 60897

Kevés  az  idő  amit  most  kint  tudunk  tölteni  6 vagy  7  nap   ezért  egy  seggel   lenyomom a kikötőig..     Nem  megyünk be  a Meteorákhoz, esetleg hazafele, ha az asszonyt  meg  tudom  győzni  :)  

Előzmény: Alexfux (60895)
kerkyra Creative Commons License 2017.04.05 0 0 60896

Ez  már  megállt,  megint   sokan  mennek  oda  , több  bolt  is  újra  nyitott   a válság  miatt  megcsappant  de   hálaistennek     kezd a régi  lenni  :)   

Előzmény: SZLreka (60894)
Alexfux Creative Commons License 2017.04.05 0 0 60895

Majd mesélj. Főleg az autóút érdekel, ezt a tematikus fórumon úgyis figyelni fogom.

Egy menetben mentek Korfuig, vagy esetleg megálltok a Meteórák alatt? Mintha régebben így is mentetek volna.

Előzmény: kerkyra (60893)
SZLreka Creative Commons License 2017.04.05 0 0 60894

Köszönöm.

Azt olvastuk, hogy az utóbbi időben Benitses kezd lerobbanni, kevesebben mennek oda és kikerült a fejlődésből?

Ár arány tekintetében ezért is lehet drágább jobb szállást olcsóbban foglalni ott.

Előzmény: kerkyra (60893)
kerkyra Creative Commons License 2017.04.04 0 0 60893

Én elfogult  vagyok, benitsesbe  mennék  :)  

9 nap  múlva  el is  megyünk  :)    

Előzmény: Alexfux (60891)
dundalk Creative Commons License 2017.04.04 0 0 60892

Én is csodálkoztam volna, ha olcsóbb lenne automatából pénzt kivenni forint számlával.
Kártyás fizetés ahol lehet és tartalék euró KP kombináció a legjobb.

Előzmény: kerkyra (60889)
Alexfux Creative Commons License 2017.04.04 0 0 60891

Én elfogult vagyok, Moraitikára mennék.

Előzmény: SZLreka (60890)
SZLreka Creative Commons License 2017.04.02 0 0 60890

Sziasztok!

Először megyünk korfura, repülőjegy június végére már meg van.

A Booking-n foglalunk szállást, még keresgetünk.

Mit javasolnátok Moraitika vagy Benitses?

Moraitika Hotel Flamingo?

Benitses Elli Marina Apartman and Studios?

Ez a két város van egyelőre a fő célként kitűzve.

Várom a válaszotokat.

üdv

Laci

kerkyra Creative Commons License 2017.04.02 0 0 60889

600 eurót  vettem  fel kint automatából   ha  jól  emlékszem  7000 ft  körüli  összeget  vontak  le  a számlámról  :(   Vagy fizessetek  kártyával, vagy   itthonról  vinni az  eurót  inkább... 

Előzmény: m.szandy (60887)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.04.02 0 0 60888

Görögországban kevésbé van elterjedve a kártyás fizetési lehetőség, mint nálunk, kint meglepően sok helyen nem lehet kártyával fizetni. Szóval tartalék készpénz mindenképpen legyen nálatok, mert érhetnek meglepetések. Ha pl. a CIB Banknál vagy, akkor viszont teljesen felejtsd el a kártyahasználatot, ez a bank annyira rossz árfolyamon számolja át a kártyás fizetés euró összegét forintra, hogy nem érdemes a kártyát elővenni :-(( Tudom, én is CIB-es vgyok :-((

Általában nem éri meg kint eurót felvenni automából, egyrészt kevés ilyen van, másrészt a bankod eladási árfolyamon fogja neked felszámolni a valutát, harmadrészt meg egy egy jó nagy kezelési költséget is a nyakadba vágnak. (Ne hidd el, ha valaki azt mondja, hogy középárfolyamon ad el neked a bank valutát, kb. 10 éve nincs már így!!!)

Ez alól persze kivétel, ha nem Ft., hanem euró alapú bankszámlád van, akkor kedvező lehet a pénzfelvétel árfolyama, ha pedig van ingyenes nemzetközi kp. felvételi lehetőséged, akkor már egyértelműen nyerő automatából kint felvenni pénzt.

Nyárig még van idő, használd ki a havonkénti 150 eFt ingyes felvételi lehetőségét, figyelni kell a pénzváltók árfolyamait, ha 307-308 Ft-ért kapsz eurót, akkor vegyél a pénzváltóban eurót a nyaralásra.

Előzmény: m.szandy (60887)
m.szandy Creative Commons License 2017.04.02 0 0 60887

Kedves kerkyra!

Köszönöm a választ. Közben még egy kérdés felmerült bennem: itthon olcsóbb pénzt váltatni és kivinni, vagy kint kivenni egy automatából? Voltak már olyan helyek, ahol azt tapasztaltam, hogy sokkal jobban megérte inkább kint kivenni a pénzt vagy ahol csak lehetett kártyával fizetni. Mi a tapasztalat erről?

Előzmény: kerkyra (60862)
Alexfux Creative Commons License 2017.03.31 -1 0 60886

Sziasztok!

Ismer valamelyikőtök jó szálláshelyet Dassia, Kontokali környékén? Feltétel, hogy legyen parkolási lehetőség.

Köszi!

AF

dalmata76 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60885

:) szerintem kint mi valószínűleg gyrost ennek sokat, de ha még tudjuk fizetni akkor ki nem hagynám a muszaka.  itthon már jó régóta szeretnék csinálni egyébként asszem baranybol van az eredeti. 

Előzmény: Alexfux (60884)
Alexfux Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60884

Megteszii!!??

Azt valami nagyon jól készítik. Emlékszem, Messonghy-ban a tengerparti egyik étteremben, ahol az asztalok lába szinte a tengerben áll, nagyon finomat ettem, némi ouzo kíséretében.

De én a tenger gyümölcseiből is megettem egy kisebb akváriumra valót...

Előzmény: dalmata76 (60883)
dalmata76 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60883

Oké. Ja csak írtam valamit. :) nekem a muszaka is megteszi.:) 

Előzmény: kerkyra (60882)
kerkyra Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60882

Lehet  pótágyazni...   Kajálda   meg  van  egy  csomó  a közelben..  Pizzát  enni  Görögországban  ?   :)  Gyrosz  2-2-50 euró  gyrosztál  5 euró  -tól   ..Rendes  Görög  kaják  6-7 e-tól   ...

Előzmény: dalmata76 (60881)
dalmata76 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60881

Tetszetős kis apartman, árban jónak tűnik, kérdés van e hely. Közel van a repuloterhez ahogy olvastam, az sem elhanyagolhato szempont. Azt mondjuk nem tudtam kisilabizalni hogy van e lehetőség pótágyra mert ugye hárman mennénk. Illetve ami még eszembe jutott, hogy a kaja 1 para simán megoldott lehet ha a közeli helyeken kérnénk felpanziot vagy csak vacsit, nem? Egyáltalán érdemes? Milyen árak vannak? Gyros, pizza, stb.. 

Előzmény: kerkyra (60878)
dalmata76 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60880

Köszönöm. 

kerkyra Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60879

Ahol az Alexandrost  jelöli  ott a Vénusz  is,  a medencés.. 

kerkyra Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60878

A Vénusz   egy  kis  emelkedő  megmászása  után  érhető  el.. A part  kb másfél percre  van az apartmantól, a legközelebbi  part   apró kavicsos  bent   homokos...  Vénusznak  van  saját  medencéje is...   Kisgyerekes  szülők  szeretik...    

https://www.google.hu/maps/place/Corfu+Benitses+travel+guide/@39.5393936,19.9150708,323m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0xaeeecfe83e133b0d!8m2!3d39.547073!4d19.913384!10m2!1e1!2e1

A tengerhez  közelebbi  medence a Vénuszé...  

Előzmény: dalmata76 (60877)
dalmata76 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60877

Ez az.. Más: meg felmerulo esetleges hely Benitses itt az oldalon valaki a Venust említette. Kérdés,  hogy érdemes kisgyerekkel,  tengerpartilag milyen? Ezt is szamitasba vettem. 

Előzmény: kerkyra (60876)
kerkyra Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60876

Mondjuk  úgy  nehéz  is  lenne  ha  nem  tudsz  vezetni  :)  De  le lehet  menni  két  részletben  is, megszállva  valahol  félúton....  

Előzmény: dalmata76 (60874)
dalmata76 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60875

Nem semmi.:) 

Előzmény: Alexfux (60873)
dalmata76 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60874

Nekünk az és mivel én nem tudok vezetni ezért mást se kényszerítek egy ekkora út megtételére. Mi most mennénk autóval először külföldre. 

Előzmény: kerkyra (60872)
Alexfux Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60873

Amikor utoljára voltunk Korfun, két öt éves gyereklánnyal autóztunk ki. 😃

Előzmény: dalmata76 (60871)
kerkyra Creative Commons License 2017.03.26 0 0 60872

Dehogy  hosszú  ! Alig  várom már  hogy   autóval  elindulhassak  :)   Még 20 napot  valahogy  ki kell bírnunk  :)

Előzmény: dalmata76 (60870)
dalmata76 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 60871

Biztos hogy jobb több szempontból, de nekünk hosszú lenne sajnos. Egy család mennénk. Nézegettem utazási iroda szallasait ahol lehetne felpanziot igényelni a közelben vagy ott,  szuper lenne de akkor nem indul gép a Ryanairnel.  

Előzmény: Alexfux (60869)
dalmata76 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 60870

Kizárt. Baromi hosszú. :(

Előzmény: Alexfux (60869)
Alexfux Creative Commons License 2017.03.25 0 0 60869

Miért nem mentek autóval?

Azzal lehet vinni mindent, kb. 15 óra alatt ott vagytok, van jármű a közlekedésre stb... Ja, és még lehet hogy olcsóbb, mint a repülőgép. Főleg, ha többen mentek.

Előzmény: dalmata76 (60868)
dalmata76 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 60868

Én a part miatt találom jobbnak, kicsit talán komfortosabb. Majdnem megorultem mert találtam repülőt és szállást is, (szuper időpontban)  de mivel önellátás van így a kaja nálunk elég központi probléma. Sőt mi több Sidarin és Moraitikan hasonló árban lenne, ami miatt nem merek belevagni az az hogy kaját nem tudom hogy oldanank meg azért beulni mindennap luxus lenne:) Tud valaki friss árakat esetleg, élelmiszer, zöldség, gyümölcs illetve, taverna, büfé, stb? Köszönöm!  

Előzmény: Törölt nick (60856)
kerkyra Creative Commons License 2017.03.23 0 2 60866

Már  nagyon  de  nagyon  jó  idő  szokott  lenni  májusban... Eső     azért  sűrűn előfordulhat..  Nappal   a napon  simán 30 fok  felett  lehet a levegő , este  még  elkél  egy  pulóver...  A tenger  fürödhető  ,ha  bírjátok a kb 20 fokos  vizet....  Autókölcsönzésben   majd   írnak  neked  mi  saját  autóval  járunk...   

Előzmény: Salgo007 (60865)
Salgo007 Creative Commons License 2017.03.23 0 0 60865

Sziasztok !

Kaptunk egy ajándékutat május elejére.

Tavaszi út lévén , inkább kirándulósra tervezünk , kevesebb fürdéssel !

Van valakinek tapasztalata a májusi időjárásról?

Lakott esetleg a Helios Splendidben valaki ? Mpoukaris mellett van.

Egy autókölcsönzőt is keresek még mert arra fele nem jár busz a parti úton.

Köszönöm!

Alexfux Creative Commons License 2017.03.22 0 0 60864

Figyelj!

Sidari szép hely, és egyébként kicsit visszaolvasva saját hozzászólásaimat, nekem is volt tervben ott szállást verni. De szerintem nagyon messze van a Sziget többi látnivalójától. Nem egy központi fekvésű üdülőhely. Nekem ezért nem annyira kívánatos. 

De ízlések és pofonok. 

Előzmény: graciana (60859)
kerkyra Creative Commons License 2017.03.22 0 0 60863

A lényeg  ne  a központ  közelében  legyen a szállás, mert  akkor  nem  fogtok  éjszaka  aludni..  Kijjebb   semmi   zaj...  Sidariban  sok a részeg  angol  fiatal  szeretnek  hangoskodni  .. 

kerkyra Creative Commons License 2017.03.22 0 0 60862

Robogót   ezer  és  ezer  helyen  tudtok a szigeten, a lényeg  olyat    nézzetek  aminek  nagyobb a kereke  és   legyen  benne  erő  is  mert  sok az emelkedő...   Árak  10-15 eurótól indulnak   naponta, de   függ  hány  napra  bérlitek. Minél  többre  annál  olcsóbb..  

Alkudozni  nagyon  nem  tudtok   , max a piacon esetleg...  

Moraitika  környékén a Messongi  folyó    miatt   lehet  több  szúnyog.. Én  speciel a  húszon  év  alatt  szinte  sose  találkoztam velük, igaz  nem  Moraitikában és környékén  szoktunk  megszállni...  

Szúnyogriasztót  ott  vegyetek, tudtommal  az  itthoni    nem használ  kint  annyira..   

Előzmény: m.szandy (60858)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.03.22 0 0 60861

Szerintem nincs semmi baj Sidarival. Nem egy autentikus görög halászfalu, meg ókori romok sincsenek, de ha nyüzsis, mozgalmas helyet keresel, akkor kellemesen lehet ott nyaralni.

A víz nem az a tükrösen áttetszően tiszta, de ennek az az oka, hogy sok helyen iszapos a tenger alja, ami kicsit felkeveredik a hullámzásban, ezért nem átlátszó a víz. A part homokos, de a hullámzás néha kivisz tengerifüvet, amit csak úgy görögösen takarítanak.

A szél és a víz által erodált sziklák viszont egyedülállóak, ezek látványa feledteti azt, hogy alattuk a víz nem karib-tengeri tisztaságú.

Creative Commons License 2017.03.22 0 0 60860

Sziasztok!

Két Zakynthosi nyaralás után idén váltanánk, Korfu a kiszemelt úticél, közelebbről Benitses, Alexis apartman. Olvastam ezt-azt itt a topicban és máshol is - nem mind volt lelkesítő - de az összkép meglehetősen ellentmondásos, Benitsessel és az apartmannal kapcsolatban is. Ráadásul az infok egy része már elég régi. Tudna valaki frissebbet írni?

Előre is köszi.

graciana Creative Commons License 2017.03.22 0 0 60859

Üdv Mindenkinek.

Először megyek Korfura, Sydariba.

Eddig nem sok jót olvastam itt róla. kezdek elszomorodni, hogy ezt választottuk.

valaki mondja már el mi a probléma vele. Milyen a tenger tisztasága. Volt aki azt monda, koszos.

Megköszönök minden segítséget, minden jó tanácsot.

Apartmanba megyünk. A szállás képeken jónak tűnik, azután majd elválik.

Üdv  Graciana

m.szandy Creative Commons License 2017.03.22 0 0 60858

Sziasztok!

Sok korábbi hozzászólást nézegettem, illetve elolvastam a könyvet is, amit ide feltettetek, de maradtak még bennem kérdések. A barátommal augusztus 10-17 között fogunk Messonghiban nyaralni, és szeretnénk a szigetet robogóval felfedezni, viszont eddig többnyide mindig autóbérlésről szóltak a kérdések. Van tapasztalatotok robogóbérléssel kapcsolatban? Minden részlet érdekelne: előre foglaljunk (ha igen hol), vagy inkább majd ott helyben keressünk, mire érdemes odafigyelni, milyen ár lehet reális kb. 6napra. 

A másik ami felmerült bennem, hogy vajon milyen tippeket tudtok adni egy olyannak, aki még sosem járt Korfun. Milyenek az alkudozási szokások? Mivel érdemes készülni eg, útra? Olvastam például, hogy sok a szúnyog, ezek szerint érdemes szúnyogriasztót/fenistilt vinni magunkkal? Vagy érdemesebb ezeket a dolgokat kint megvenni? 

Szóval bármilyen tippnek örülnék a tapasztalaitok alapján, mert amennyire néztem, az útikönyvben a sziget szépségeit írtátok le, de engem ezek a részletek nagyon érdekelnének. :)

Egyébként megy még valaki ebben az időpontban? :) 

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!