Keresés

Részletes keresés

JFEry Creative Commons License 2003.08.17 0 0 61
Vak vagy!
Baromira nem értesz hozzá, és nem is néztél utána.
Kellemes önszédítést.
Előzmény: NEXUS7 (60)
NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.16 0 0 60
Kedves akármi75!

Tutira igazad van! Illetve volna.

Kicsit bonyi leszek, de mindegy! Képzelj el egy hűtőszekrényt, vagy klímát, mindegy amelyik éppen jól esik. Valaki azt mondja a klíma a benne levő gáztól működik. Igaz ez?

Hát persze! Az szállítja a hőenergiát az egyik oldalról a másikra.
Illetve mégsem, mert a klíma ugye meg se moccan ha a csatlakozóját nem dugom be a konnektorba és a kompresszor nem nyomatja át a gázt a radiátoron.

Nos valójában itt a víz csak egy munkaközeg, nem pedig az energia forrás, ami valami más energiáját átviszi a megfelelő helyre. A szerkenytű meg ezt a víz/hidrogén/oxigén által fölvett energiát alakítja át mozgási/elektromos vagy akármilyen energiává. Tisztára mint egy gőzgép, csak itt az energia forrás nem fa/szén/olaj, hanem a vákuumenergia.

Előzmény: teljesenmindegy75 (59)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2003.08.16 0 0 59
Emberek, gondolkozzatok mar egy kicsiket.
Kiindultok vizböl, abbol csinaltok vmit, amelyböl ismet viz lesz. Az energia merleg 0, hacsak nem melegszik vagy hul a viz a kezdeti allapothoz kepest.

Lehet itt hokusz-pokuszolni rezonanciaval meg mittomen milyhen badarsagokkal. Amikor elbontod, be kell, hogy fektess energiat, amelyet talan visszakapsz a forditott reakcioban, ha közben nem disszipalod el a környezetnek ...

Ha valamiert, akkor hat ezert kene megegetni ma is a sok kuruzslot. Csak felrevezetik a szenzaciora ehes pornepet.

megasys Creative Commons License 2003.08.14 0 0 58
Megnéztem a vizenergia.freeweb.hu oldalt. Hasonló oldalaknál megszokott módon a Találmány ismertetése c. menüpontban a szerző a találmányról egy szót sem szól, viszont előadja a teljes világnézetét, atomenergiától kezdve a politikusokon és pénzembereken át a magyarság jövőjéig. Eléggé átlátszó.
Előzmény: baltech (34)
NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.07 0 0 57
Hali!

Az "antiperpetuummobile hívők" (Teve barátunk, és Marcos testvér) figyelmébe ajánlom azt a tényt, hogy valóban nem lehetséges (jelentősebb!!!)töblet energia kinyerésére alkalmas makro méretű zárt(?) rendszereket készíteni.

DE ....
A perpetuum mobile építésének lehetetlensége a termodinamika főtételeiből következik. Ezen főtételek szoros össuefüggésben állnak az abszolút fekete test elektromágneses sugárzásának tulajdonságaival. (spektrum, a sugárzási energia véges, bizonyos frekvencia közelében a spektrumot leíró görbe maximumot mutat ...)

Csak éppen nem ez az egyetlen energia típus, amit a "testek" kibocsájtanak. Bizony bizony itt a nullponti energiára gondolok.
Ennek a sugárzásnak a spektruma nem rendelkezik maximummal (kvázi végtelen nagyságú). Illetve mivel az anyagi testeken áthatoló rendkívül alacsony hullámhosszaknál ezen elektromágneses energia egyre csak növekedszik, nem is igazán beszélhetünk zárt rendszerekről! (A sugárzás mindenhova bejut, még a nukleonok belsejébe is, -sőt!- ezért onnan, vagy oda energiát képes ki/bevinni)
Pl A klasszikus fizika szerint az elektronnak keringése folyamán elektromágneses sugárzást kellene kibocsájtani, ami álta energiát kellene veszítenie és végül bele kellene zuhannia a magba. Ehelyett az elektron a nullponti energiával olyan kölcsönhatásba kerül, hogy az állandó pályán tartja a mag körül. (Ez persze egyszerűsített kép, de nagyjából igaz)

Kedves Teve, Tisztelt Marcos!

A XXI. század elején ki az aki a kvantum mechanika ismeretében azt meri állítani, hogy nem létezik örökmozgó?
Nézzetek körül, ami anyagot láttok, az mind az!!!

AIbErt Creative Commons License 2003.08.07 0 0 56
Ezeket tudnám még javasolni (és kpl. lementeni):
http://www.spiritofmaat.com/watercar.htm
http://www.inlex.org/water/illus.html
http://www.s-line.de/homepages/keppler/wasserauto.htm
AI
JFEry Creative Commons License 2002.07.30 0 0 55
Egyenlőré' még senki sem erősítette meg az adatok, és azt sem, hogy olvasta volna, úgyhogy a félreéertés ódiumát magam viselem!(feltartott fejjel)

JF

Előzmény: V.László (54)
V.László Creative Commons License 2002.07.30 0 0 54
Kedves JFery!

Írod: "Az adatok forrását megadtam már a Te Spanyolos topicodban, akit érdekel nézzem meg ott! "
Igen ezt olvastam, erre mondtam, hogy meg kellene erősíteni, hátha...

A jó öreg függvénytábla. Nocsak. Ezek szerint nagyon sokan találkozhattak az adattal, senkinek nem ütött szeget a fejébe? Szerintem valamit félreértünk, de nagyon.

Előzmény: JFEry (53)
JFEry Creative Commons License 2002.07.30 0 0 53
Szia V.László!

Nem hiszem mert a grófúr ennél nagyobb energiákról/különbségekről beszél! Félek a pali arra alapozza a dumáját,hogy az átlagos vízben annyi a deutérium tartalom, hogy az elég lenne fúziós felhasználása esetén a víz valamiféle részleges(H-OH) vayg teljes (2H 2 O2) bontására!
Dehát ilyen technológiát nem tudna kb. 500 millióból kifejleszteni! Úgy tűnik betette a bogarat a "jónép" fülébe és most a "reakció(s)"-ra, a zsebürítésre vár!

Az adatok forrását megadtam már a Te Spanyolos topicodban, akit érdekel nézzem meg ott!
A jó öreg függvénytábla is hasonló értékeket ad meg.

JF

Előzmény: V.László (52)
V.László Creative Commons License 2002.07.30 0 0 52
Szia JFery!

Jó lenne, ha valaki más forrásból is meg tudná erősíteni ezt a 2.8 - 3.3 kW adatpárt! Túlságosan is jelentős lenne a további agyalás szempontjából. (Esetleg nem ebből az adatból indult ki Gróf Spanyol is a következtetéseiben?)

Előzmény: JFEry (51)
JFEry Creative Commons License 2002.07.29 0 0 51
Szervusztok!

Láttam lejjebb nagyon gyötrődtők azon miért is lenne vagy nem lenne jó egy olcsóbban működő vízbontási procedúra!
A víz bontása elektomos árammal eléggé költséges pedig a jó öreg hidrogén fajlagosan a legnagyobb vegyi energiát tudja tárolni! Tehát, a ma ismert adatok szerint elméletben 1 m3 H2 előállításáshoz 2,8kW eletromos munka kell! A gyakorlatban ez valahol 4 kW körül mozog! HA elégetjük a hidrogénünket akkor az 1 m3 elégetéséből adódó fűtőérték 3,3kW energiát ad! Ezek az adatok tudtommal megbízható helyről származnak, bár ellentmondóak!
Ha az elöbbi elentmondástól( mert az csak hiba lehet(!?)) eltekintünk akkor is van gyakorlati jelentősége a technológiának.
Mintegy "villannyal menne" az autód!
A rezgés csatoló rendszer lenne a leg érdekesebb! van róla valami konkrétum(lehetőleg magyarul)?

JF

Előzmény: FictionScience (50)
FictionScience Creative Commons License 2002.07.28 0 0 50
Szvsz nem szabadna nem figyelembe venni azt a tényt, hogy energiát nem lehet csak úgy a semmiből nyerni, mindennek ára van. Energia szempontjából pontosan annyi, amennyit felhasználunk, vagy éppen eltárolunk valamely módon. Tehát nem beszélhetünk "csoda energia forrásról", amely egy jármű motorjának a számára képes a befektetett energiánál jóval nagyobb nyereséget előállítani. Csak energia hordozókról beszélhetünk, vagyis olyan vegyi anyagokról (itt épp a hidrogén) vagy mechanikai energia tároló (pl. a supravezető mágneses lendkerék) megoldásokról. Éppen ezért Gróf úr találmányának a működési elve is (ha ugyan létezik) valószínűleg épp ésszel felfoghatóan engedelmeskedik a mindenki által ismert törvényszerűségeknek abban az esetben, ha csak a sajtó misztifikálta túl, ellenkező esetben valóban csak áltudományos fantázia lehet. Egy másik fontos dolog ezzel a témával kapcsolatban, hogy az újonnan alkalmazott meghajtási elv miatt új kenőanyagokat is ki kell kifejleszteni, amelyek képesek ezen folyamatok közben a lehető legteljesebb mértékben és a lehető leghoszabb ideig biztosítani az üzemszerű működést.
advocate Creative Commons License 2002.04.22 0 0 49
Az előbb elmaradt képek

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

advocate Creative Commons License 2002.04.22 0 0 48
Találtam néhány érdekes anyagot.






Illetve ezzen linken olvasható több infó:
http://www.spiritofmaat.com/archive/feb2/carplans.htm

rosenkrantz Creative Commons License 2002.04.11 0 0 47
Az Alternatív energia topik nevében szépen kérünk egy rövid helyreigazításra. Az AE topik nem áltudományos, Daniken-féle holdkórosok, ingyenergia-hívők fóruma, hanem... (Olvassa végig aki kiváncsi)
Előzmény: NevemTeve (45)
Thas Creative Commons License 2002.04.09 0 0 46
Idézet a linkb?l:

"Van-e 500.000 ember Magyarországon, aki hazája el?rehaladására hajlandó 1000 forintját áldozni e találmány megvalósításáért? Az állam hivatalosan nem támogatja az ügyet!"

Jópofa. Ennyiért én a sz*rból is energiát csinálok.

Üdv.: Thas

NevemTeve Creative Commons License 2002.04.09 0 0 45
NevemTeve Creative Commons License 2002.04.08 0 0 42
Medve anyam, hany ilyen topik van mar!
Pl:
Vízzel hajtott autó
GRÓF SPANYOL - tényleg megcsinálta??
pint Creative Commons License 2002.04.08 0 0 41
Hol vannak a tények? A talpra magyaron kívül nem láttam egyetlen értékelheto állítást sem. Tipikus szenzációhajhász idétlenség. Abcúg!
loborin Creative Commons License 2002.04.07 0 0 40
nezzetek meg a http://vizenergia.freeweb.hu
oldat.mi a velemenyetek?
advocate Creative Commons License 2002.03.19 0 0 39
Igen. Ez nekem is furcsa, hisz a szabadalomban egy nem túl bonyolult berendzeés van feltüntetve, aminek megépítése szerintem nem lehet olyan drága. Spanyol Úr mégis félmiliárd forintot akar összeszedni erre az egészre. Ha nekem lenne ilyen találmányom, megépítenék 2-őt belőle és odaadnám a TV2-nek ill. az RTL klubnak, hogy furikázzanak vele titokban egy hónapig aztán mutassák be a TV-ben, hogy mit is tud valójában a szerkezet. Lehet, hogy naív vagyok? :-)
Meyer viszont épített prototípust, és a homokjáróról még videófelvételek is vannak.
Szóval nekem gyanús Spanyol Úr.
Előzmény: Dr. Lecter (38)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.03.18 0 0 38
Én viszont el is olvastam. A A lényeg: működô prototípust még senki se látott.
Előzmény: advocate (36)
V.László Creative Commons License 2002.03.18 0 0 37
Nos, kétkedők, mi a válasz? :-)
Előzmény: advocate (36)
advocate Creative Commons License 2002.03.18 0 0 36
Megtaláltam Spanyól Gróf szabadalmát (DE 3630345)
csak az baj vele, hogy németül van :-(
Előzmény: Dr. Lecter (35)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.03.17 0 0 35
Előzmény: baltech (34)
baltech Creative Commons License 2002.03.17 0 0 34
kötelező olvasmány: http://vizenergia.freeweb.hu/
rosenkrantz Creative Commons License 2002.03.12 0 0 33
Nem ez volt a szándékod...
Mégis csak te kezdted a vízvezeték-szerelőkkel.
Előzmény: advocate (30)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.03.12 0 0 32
Ez az a Craine-féle cég, akik jó tíz éve ígérik két éven belül a kereskedelmi forgalmazást? MIndenesetre részvényeket már lehet venni tôlük.

Előzmény: advocate (30)
NevemTeve Creative Commons License 2002.03.12 0 0 31
Nem zárom ki a hatásfok 100% felettiségét sem ez esetben.
Persze ez is lehetseges, de akkor mondjuk ki hogy energia keletkezik a semmibol, tehat perpetuum mobile (orokmozgo) az illeto az auto.
Előzmény: advocate (30)
advocate Creative Commons License 2002.03.12 0 0 30
Tyűha! Eléggé elmentünk a vízvezeték szerelés írányába, pedig nem ez volt a szándékom. Azzal teljesen egyet értek, hogy egy zárt rendszer esetén, ahova nem jut be ugye valahonnan energia, ez a megoldás nem a legjobbnak igérkezik. Azonban úgy látom, hogy mindenki figyelmét elkerülte az, hogy rezonanciafrekvenciát használunk. Nemrég hallottam egy esetről, amelyben Tesla odament egy épülő irodaház vasszerkezetéhez és egy kis dobozkát erősített rá. (A Spektrumon ment ez le) A kis kütyű rezegtetni kezte a megéppült szerkezetet, ami miatt a munkások fejvesztve menekültek az épületről, mert az annyira killengett és remegett. Az épületet akár le is tudta volna dönteni ez a kis kütyű.
Még mielőtt arra gondolnátok, hogy Tesláról akarok írni, tévedtek.
A lényeg abban áll, hogy ha az eddigiektől eltérően közelítjük meg a vízbontás kérdését, előfordulhat - kizárni nem lehet - , hogy olyan erőket is igénybeveszünk, amire eddig még nem gondoltunk. Nem zárom ki a hatásfok 100% felettiségét sem ez esetben. A puding próbája az evés, az lenne a legcélszerűbb, ha megépítené valaki ezt a cuccost és tesztelné.
Egyébként ha valakit érdekel új energiaforrás és annak gyártása, fejlesztése, akkor nézze meg az www.rqm.ch oldalt, ahol pl. egy "quantum motor - gyanítom hogy nullponti enegiáról van szó" fejlesztését végzik. Az adott cégnél egyébként - és ezt a magyarországi képviselőjétől tudom - kint voltak a MOL Rt. és az MVM Rt. szakemberei is.
A lényeg, hogy már sokszor előfordult a történelem során, hogy ragaszkodtunk egy elképzeléshez, amiről aztán kiderült, hogy nem is úgy van ahogy gondoljuk.
(Az RQM-et is tervezik autóban való használatra)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!